athinaida

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  108
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

566 εμφανίσεις προφίλ
 1. Μπράβο!! Άντε με το καλό!! Τι ωραία νέα!! Καλούς διπλασιασμούς!! Φιλιά!
 2. Μαρουλακι, την έκανες την χοριακή.??
 3. Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση... Είναι βάλσαμο που τα λέμε μέσα από εδώ... Μπραβο Μαρουλακι!! Δόξα τον Θεό!! Να κάνεις την χοριακή σου την Τετάρτη όπως σου είπε ο γιατρός σου και θα είναι τεράστια!! Phal και Αύρα πολύ ωραία τα νέα σας!! Έτσι να ακούμε ευχάριστα, να ζεσταινεται λίγο η καρδούλα μας .... Φιλιά πολλά σε όλες! Πίστη στο όνειρο...
 4. Καλησπέρα... Μόλις βγήκε και είναι αρνητική... Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον... Είχα κάνει hometest το Σάββατο και είχε βγει αρνητικό οπότε ήμουν υποψιασμένη... Τι να πω... ειμαι μουδιασμένη... Κατι άλλο σχεδιάζει ο Θεός για εμάς.... Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά μαρουλακι, να σπάσεις το κακό σερί που έπεσε τις τελευταίες μέρες και να έχεις μια τεράστια χοριακή!! Καλή συνέχεια στις προσπάθειες όλων!!
 5. Καλημέρα! Μπράβο κυκλάμινο που το αποφασισες!! Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σου! Θα τα λέμε εδώ... Νησάκι, το σκέφτεστε κι εσείς??
 6. Καλησπέρα!! Ναι βέβαια μπορούν να συμμετέχουν και οι οικογένειες που έχουν παιδιά! Δεν αποκλείονται από την διαδικασία!! Αν είναι σχετικά μεγάλα μάλιστα, η κοινωνική λειτουργός θα ζητησει σίγουρα να παρίστανται στις συναντήσεις ώστε αντιληφθεί και να εξετάσει πόσο θετικά και σύμφωνα είναι κι εκεινα με την υιοθεσία. Βέβαια και μικρά να είναι, σίγουρα θα θελήσει να τα γνωρίσει. Γενικώς η κοινωνική λειτουργός αυτό που προσπαθει να κάνει είναι να αντιληφθεί κατά πόσο η καθε οικογένεια/ζευγαρι είναι ενα υγιές περιβάλλον για ένα παιδί. Μεσα από κάποια ερωτηματολόγια που αποτελούν αφορμή για συζήτηση, παρατηρεί αν μέσα στην οικογένεια υπάρχει αγάπη/αλληλοσεβασμός/καλή επικοινωνία, αν υπάρχουν εντάσεις/ διαφωνίες και πως τις χειριζόμαστε κλπ. Η δική μας μας παρατηρούσε παρα πολύ, στην κυριολεξία μας παρατηρουσε, μας άφηνε να μιλάμε και σημείωνε λέξεις, συναισθηματα, εκφράσεις του προσώπου μας. Εχουν μεγάλη ευθύνη κι εκείνοι, εισηγούνται για την καταλληλότητα της οικογένειας, δεν είναι απλό... Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο τέλος του εξαμήνου μας είχε μάθει για τα καλά!! Για ότι άλλο γνωρίζω, ρωτήστε ελεύθερα...
 7. Τι να σου πω..., εύχομαι η Παναγία να σε έχει υπό την σκέπη σου και να σε βοηθήσει.. Ότι κι αν γίνει, είσαι δυνατή... Και μόνο ότι έχεις μπει στον χορό των εξωσωματικών, είσαι δυνατή!! Σκεψου ότι είναι να γίνει, θα γίνει για καλό... η φύση αντιλαμβάνεται προβλήματα και -συνήθως- επεμβαίνει, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό ακριβώς πως, και διακόπτει αρχόμενες κυήσεις που έχουν προβλήματα... Σου εύχομαι ότι καλύτερο για σας! Ενημέρωσε μας την Δευτέρα..
 8. Κοίτα να δεις, στο παρελθόν η κατάσταση ήταν εντελώς ανεξέλεγκτη, το κάθε ίδρυμα αποφασιζε μόνο του που θα δώσει τα παιδιά, χωρίς σαφη κριτήρια και προϋποθέσεις κλπ. Έκανε του κεφαλιού του και παρεκαμπτε την σειρά κατά το δοκούν... Ήταν ένα black box όλο αυτό... Και πολλά χρήματα επαιζαν, μαύρα φυσικά... δεν μιλώ για το Μητέρα, που ήταν και είναι το μεγαλύτερο δημόσιο ίδρυμα... Υπήρχαν πολλά άλλα ιδρύματα που φιλοξενούσαν παιδιά και εκεί γινόταν αλισβερίσι για το ποιος θα μπει ψηλοτερα στην λίστα αναμονής... Τώρα με τον νέο νόμο όλα είναι πιο κάθαρα.... Κάνεις μια και μόνη αίτηση, για τα παιδια όλης της χώρας, υπαρχει ηλεκτρονική παρακολούθηση του φακέλου σου, ξερεις που βρίσκεται κάθε μέρα, σε ποιο στάδιο βρίσκεται... Η διαδικασία είναι χρονοβόρα, δεν λέω, αλλά μου εμπνεει εμπιστοσύνη... Θέλω να είμαι αισιόδοξη... Πάντως εμεις υποβαλαμε την αίτηση περισυ τον Νοέμβριο, παράλληλα όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουμε τις εξωσωματικές, δεν έχω καταλάβει πως περασε ο καιρός και φτάσαμε στο σεμινάριο... Μπορείς να κάνεις την αίτηση, κι αν με το καλό τα καταφέρετε εν τω μεταξύ μόνοι σας, μπορείτε να οπισθοχωρησετε, μην το νιώθεις βάρος... Εξάλλου υπάρχει λίστα αναμονής, δεν είναι ότι θα ξεμείνει το παιδί στο ίδρυμα, θα πάνε αμέσως στους επόμενους υποψηφίους... Εμείς το σκεφτήκαμε και το αποφασίσαμε εύκολα... Εδω εχουμε φτάσει να σκεφτομαστε την δωρεά ωαρίων, στην υιοθεσία θα κολλήσουμε? Η υιοθεσία τουλάχιστον για εμάς είναι μια απείρως πιο εύκολα διαχειρισιμη κατάσταση... Τουλάχιστον έτσι το βλέπουμε εμεις... Όλα αυτά είναι υποκειμενικά βέβαια και θέλει να το σκεφτείτε και να το θελήσετε και οι δύο εξίσου! Ελπίζω να βοήθησα λίγο... Θα τα ξαναπούμε! Φιλιά!
 9. Καλημέρα! Εγώ λέω απλά ότι με κάποιον τρόπο μαμά θα γίνω, είτε από εξωσωματική είτε από υιοθεσία, είτε και από τα δύο μαζί, αν με αξιώσει ο Θεός! Και είμαι ήρεμη! Ας γίνει το θέλημα του! Κάτι που με δυσκόλεψε στα δικαιολογητικά.... Όλη η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα. Πήγαινε στο ΚΕΠ και κανε αιτήσεις για τα χαρτιά... Χρειάζονται χρόνο. Για ένα-δύο, δεν μπορεί να σε εξυπηρετήσει το ΚΕΠ, κάνεις αίτηση ηλεκτρονικά στο πρωτοδικείο. Πεσμου αν είναι να σου πω λεπτομέρειες. Για τους γιατρούς πήγαινε γράψε τις εξετάσεις σε ένα παθολόγο, κάντε τις σε ιδιωτικο εργαστήριο, και μετά πήγαινε στα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσοκομείου χωρίς ραντεβού και ζητά τους την βεβαιώση του παθολόγου. Θα σας δουν εκτός σειράς αν πεις ότι είναι για υιοθεσία. Για το χαρτί του ψυχιάτρου πρέπει να δείτε σε ποιο νοσοκομείο ανήκετε (χωρίζουν ανάλογα με τις περιοχές τον κόσμο στα νοσοκομεία) πεστους πάλι οτι πρόκειται για υιοθεσία και θα σε βοηθήσουν όσο μπορούν.... Χρόνοι: κάναμε ένα γεμάτο τρίμηνο να μαζέψουμε όλα τα χαρτιά του φακέλου. Μετα ακολουθησε η κοινωνική έρευνα , έξι μήνες κράτησε ( τόσο λέει και ο νόμος εξάλλου). Μετά μια ανάπαυλα 5 μηνών... Και τώρα μας ειδοποίησαν ότι θα ξεκινήσουμε το σεμινάριο. Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα χρειαστεί. Επί της ουσίας, στην 'λίστα" αναμονής (εγγραφή στο μητρώο υποψηφίων θετών γονιών)) μπαίνουμε εφόσον ολοκληρώσουμε το σεμινάριο... Πότε θα ερθει η σειρά μας να μας συνταιριαξουν με μωράκι, κανείς δεν ξέρει, δεδομένου ότι τώρα ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου νόμου... Τουλάχιστον τώρα νιώθω ότι η διαδικασία είναι πιο διαφανής.... Ότι δεν παίρνουν την θέση μας άλλοι που θα δώσουν χρηματα κλπ κάτω από το τραπέζι... Παντως αν κάτι είναι να κρατήσετε, από όλα αυτά, είναι να μην αποθαρρυνθειτε. Να την κανετε την αίτηση σας!! Αυτά... Καλή επιτυχία στις προσπάθειες όλων μας!
 10. Αυτό σκέφτομαι κι εγώ.... Σε ευχαριστώ... Θα δω πως θα ξυπνήσω αύριο....
 11. Καλημέρα κορίτσια σε όλες!! Είμαι 8 μέρες μετά την έμβρυομεταφορα... Και κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα... Ο γιατρός ζήτησε να κάνω β χοριακή την Δευτέρα ... Θέλω να κάνω ένα τεστάκι hometest αύριο 9η μέρα, αλλά δεν ξέρω μήπως και ανιχνευτεί η χοριακή γονοδοτροπινη που μου έκανε έγχυση ο γιατρός την ημερα της έμβρυομεταφορας.... Φοβάμαι μην πάρω κανένα ψευδώς θετικό και το φυσάω και δεν κρυώνει μετά.... Κάντυ, εσύ έκανες τεστάκι πριν, τις φορές που σου είχε γίνει έγχυση χοριακή γονοδοτροπινης? Κι αν ναι πότε?? Καμιά άλλη κοπέλα??
 12. Συγχαρητήρια!! Καλούς διπλασιασμούς!! Πολύ καλή τιμή!! Το ωραία νέα!!
 13. Καλημέρα, σε καταλαβαίνω κι εγω είχα παλινδρομη κυηση στο παρελθόν... Μην πάει ο νους σου στο κακό... Εχε πίστη στα εμβρυακια σου!! Ότι το περάσαμε μια φορά, δεν σημαίνει ότι θα γίνεται πάντα!! Συμπτώματα μην ψάχνεις... Με τέτοια αγωγή που παίρνουμε, ότι και να νιώθεις, φυσιολογικό είναι.... Αν δεν την παλεύεις όμως, δεν χάνεται ο κόσμος, πήγαινε κάνε μια εξέταση, να σου φύγει το άγχος... Χειρότερα είναι να κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα... Η Παναγία να σε έχει υπό την σκέπη της!
 14. Σε ευχαριστώ πολύ!! Από το στομα σου και στου Θεού το αυτί!!!... Εμείς κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν.... Τώρα είναι στο χέρι Του... Βρε κορίτσια, πολύ σύνθετο το θέμα που σας έθεσα... Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... Προβληματίζομαι πολυ... Κι εγω είμαι ξεκάθαρη στο ότι πρέπει να του το πούμε, αν φτάσουμε ως εκεί... Απλά δεν μπορώ να προβλέψω την αντίδραση ενός/μιας εφήβου 15 χρόνων, όταν μάθει ότι βρήκε ανθρώπους που μοιράζεται το μισό dna του/της μαζί τους (ανεξαρτήτως αν εμείς τα θεωρούμε ετεροθαλή αδέρφια ή όχι, το θέμα είναι εκείνο τι θα νιώσει...). Αχαρτογράφητα νερά.... Τα τεστακια είναι πολύ διαδεδομένα... Κάνε μια αναζήτηση... Για μένα είναι βέβαιο ότι τα παιδιά μας, μη σου πω κι εμείς, θα κάνουμε ένα τέτοιο τεστάκι αργά ή γρήγορα... Για αυτό και πιστεύω ότι σίγουρα η νομοθεσία θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον πάνω σε αυτό το θέμα... Θέμα ανωνυμίας δεν υφίσταται πλέον στην δωρεά γαμετών... Κακά τα ψέματα...
 15. Ταρζανακι μου σε ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ αυτό πιστεύω, ότι πρεπει να το ξέρουν από νωρίς... Κι έχεις απόλυτο δίκιο, πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά να κοιτάζουν την ζωή κατάματα... Απλά αναρωτιέμαι αυτό ποτε είναι καλύτερο να γίνει χρονικά? Και αναρωτιέμαι πόσο θα επηρεάσει το παιδί τότε?? Στο Δημοτικό δεν θα το καταλάβουν και μπορεί να φανούν και ανώριμα και να το λένε δεξιά και αριστερά.... Στο Γυμνάσιο μπαίνουν στην εφηβεία και θα έχουν ξεσπάσματα... ίσως να έχω επηρεαστεί και από τα ανήψια μου που είναι στην εφηβεία και όλη η οικογένεια περνά δυσκολες ώρες... Παντως δεν μέμφομαι την απόφαση καμιάς σας, ίσα ίσα, σας ζηλεύω κορίτσια που το αποφασίσατε και το υλοποιήσετε! Εγώ ακόμη εχω μέλλον μπροστά μου... πρέπει να απαντήσω πολλα ακόμη μέσα μου... Γι'αυτό και ζήτησα την βοήθεια σας!