athinaida

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  126
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

795 εμφανίσεις προφίλ
 1. Κορίτσια καλημέρα! Σας διαβάζω εδώ και καιρό μιας και τείνω να αποφασίσω να προχωρήσουμε σε δωρεά.. είχα γράψει και παλιότερα παλι... η αλήθεια είναι ότι ταλαντεύομαι ακομα, αλλά δεν έχω κι άλλη επιυλογη.. εχω κλείσει τα 44. Διάβαζα ότι συμβουλεύατε να απευθυνθούμε σε γιατρό/κέντρο που δίνει τουλάχιστον 4 βλαστοκύστες. Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν... οτι θα ήθελα να εξασφαλίσουμε τουλαχιστον δύο προσπάθειες... Ποιους γιατρούς/ κέντρα γνωρίζετε πού το κάνουν αυτό? Υπογράφετε κάποιο έγγραφο για αυτή τη δέσμευση, ή ειναι προφορική μόνο? Μπορείτε να μου στείλετε και pm, αν δεν θέλετε να γράψετε εδώ! Οποιαδήποτε πληροφορία θα με βοηθήσει πολύ!! Καλή δύναμη σε όλες!
 2. Καλημέρα χρόνια πολλά! Να κάνετε όπως νιώθετε! Πάντως να ξέρεις, αν θελήσετε να κάνετε αίτηση για υιοθεσία η κοινωνική λειτουργός θα ζητήσει να μιλήσει και με το παιδί για να δει αν δέχεται καλά αυτό το ενδεχόμενο.
 3. Ναι, όπως μας ειπε η κοινωνικη λειτουργός που ανέλαβε τον φάκελο μας αλλά και οι εισηγητές στο σεμινάριο, τα βρεφάκια είναι ελάχιστα... Και η πλειοψηφία των ζευγαριών στην αίτηση τους ζητούν βρεφακι... Ο χρόνος αναμονής μειώνεται αν είστε διατεθειμένοι να δεχτείτε ενα λίγο μεγαλύτερο παιδάκι , πχ. 3-5 ετών ή μεγαλύτερο... Πάντως δεν έχετε να χάσετε κάτι αν κάνετε μια αίτηση... έτσι την κάναμε κι εμείς, σαν backup... και τελικά, μάλλον, έτσι θα γίνουμε γονείς... Καλή σου μέρα!
 4. Ιωάννα μου λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου... Όλες μας εδώ έχουμε τις αποτυχίες μας, η διαδικασία των εξωσωματικών δεν έχει πάντα αίσια κατάληξη... Αυτό το αντιλήφθηκα πολύ έντονα στο σεμινάριο που παρακολουθήσαμε ... Όλα τα ζευγάρια εκεί είχαμε περάσει από εξωσωματικές χωρίς αποτέλεσμα... Ήταν ανακουφιστικό μπορώ να πω... Μέχρι τότε το έφερα βαρέως, δεν μπορούσα να δεχτώ την αποτυχία... στο σεμινάριο όμως είδα ότι δεν συνέβη μόνο σε εμάς, αλλά και σε πολλούς άλλους... Που κι αυτοί ξεκίνησαν με όνειρα και ελπίδες που τσακίστηκαν στη πορεία... Παρόλα αυτά πάντα ο Θεός δίνει δύναμη, κοπέλα μου! Κλαψαμε (κι ο ακόμα κλαίμε) που δεν τα καταφέραμε, αλλα βρήκαμε το κουράγιο να προχωρήσουμε παρακάτω και να κάνουμε αίτηση υιοθεσίας. Στην δική μας περίπτωση, χρειάστηκε ενας χρόνος ακριβώς από τότε που κάναμε την αίτηση για να ολοκληρωθεί η κοινωνική έρευνα και το σεμινάριο και να γραφτούμε επιτελους στο μητρώο υποψηφίων θετών γονέων. Πλεον από εδώ και πέρα είμαστε διαθέσιμοι για "συνταίριασμα"- matching!! Αν δεν σου κάνει κόπο διάβασε παραπάνω τα posts δεν είναι πολλά, έχω γράψει από την αρχή την διαδικασία. Δεν ξέρω πόσο θα πάρει να πάρουμε ένα παιδάκι στην αγκαλιά μας... η διαδικασία ως τώρα πήγε σχετικά γρήγορα... εξαρτάται και από τις επιλογές που έχει κάνει κάθε ζευγάρι, τα υγιή μωράκια είναι ελάχιστα στα ιδρύματα, οπότε αν θέλετε αυστηρά και μονο βρεφακι ίσως χρειαστούν κάποια χρόνια (2-3) αναμονής... Κι αυτή είναι μια δική μου εκτίμηση από όσα έχω διαβάσει και ακούσει... Θα σου πρότεινα πάντως να τρέξεις και τις δύο διαδικασίες ταυτόχρονα... Συνεχίστε τις προσπάθειες σας με τον γιατρό σας και ταυτόχρονα συγκεντρώστε τα έγγραφα σας και κατάθεσε την αίτηση σας. Εμείς έτσι το κάναμε και δεν κατάλαβα πότε πέρασε αυτός ο χρόνος... Κι αν με το καλό, μείνεις έγκυος, μπορείτε και να πάρετε πίσω την αίτηση... Υπάρχουν τόσα ζευγάρια που περιμένουν στην ουρά, το διαθεσιμο παιδάκι αμέσως θα δοθεί στο επόμενο ζευγάρι, δεν θα μείνει στο ίδρυμα δηλαδή... Να παρεις τον αγαπημένο σου αγκαλιά, να σκεφτείτε και μαζί ψύχραιμα να αποφασίσετε τις επόμενες κινήσεις σας. Ο Θεός να σας φωτίσει!
 5. Καλησπέρα, Όυσιαστικα δεν υπάρχει κανενα κριτήριο προτεραιότητας. Η διαδικασία είναι fifo (first in -first out), το θέμα είναι να κριθεί το ζευγάρι κατάλληλο για υιοθεσία από την κοινωνική λειτουργό. Αν κριθούν κατάλληλοι, παρακολουθούν ένα σεμινάριο κι έπειτα εγγράφονται στο μητρώο υποψηφίων θετών γονέων (λίστα αναμονής). Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη οικονομική επιφάνεια, ούτε χρόνια γάμου, ή ουτε να έχει ακίνητη περιουσία κ.λπ.. Αυτό που προσπαθεί να δει η κοινωνική λειτουργός είναι κατά πόσο είναι συνειδητή απόφαση και κατά πόσο υπάρχει καλή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι για να τους εμπιστευτεί ένα παιδί...
 6. Καλησπέρα, Θα μπεις στο anynet.gr Θα χρειαστείς τους κωδικούς taxisnet και τον αριθμό του ΑΜΚΑ σου. Κάποιες εξετάσεις θα τις έχεις ήδη, αν είσαι σε διαδικασία εξωσωματικής...
 7. Κορίτσια καλησπέρα!! Έχει κάνει καμία σας prp ωοθηκών?? Διαβάζω διάφορα papers... Αν το κάνω, θα πάω στον Σφακ.... Αυτός βλέπω ότι έχει κάνει πολλή έρευνα στο θέμα... Καμία προσωπική εμπειρία?? Κορίτσια καλησπέρα! Έχει κάνει καμία prp ωοθηκών?? Αν το κάνω, θα πάω στον Σφακ. Έχω διαβάσει πολλά ερευνητικά paper δικά του. Καμία προσωπική εμπειρία?? ...Και το κόστος??
 8. Κούκλα μου σου εύχομαι να γαντζωθει το εμβρυακι σου!! Στην δική μου παλινδρομη κυηση, ξεκίνησε εκεί στα 80, καθε διήμερο ανεβαινε αλλά ο ρυθμός αύξησης έπεφτε... Μέχρι που κάποια στιγμή έμεινε αμετάβλητη και μετά άρχισε να πέφτει... Σε εσένα όμως φαίνεται ότι αναπτυξε μια δυναμική την τελευταία φορά... Μακάρι να τα καταφέρει! Στο εύχομαι ολόψυχα!! Να σας έχει η Παναγία υπό την σκέπη της!! Με το καλό!! Θετική σκέψη και αισιοδοξία!!
 9. Καλησπέρα, τι κάνεις?? Εμείς τελειώσαμε τα σεμινάρια, εχθές ήταν το τελευταίο!! Ενδιαφέρον ήταν!! Εισηγητριες ήταν κοινωνικες λειτουργοί που ειχαν εμπειρία σε υιοθεσίες, ειδικα μια -δυο που ήταν μεγαλύτερες σε ηλικία είχαν πολλά περιστατικά να μας εξιστορησουν!! Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, προβληματίστηκαμε... Ακόμη δηλαδή προβληματισμένοι είμαστε... Μας μαυριζαν την ψυχή με τα βιντεάκια που μας έδειχναν... Με τα υπόλοιπα ζευγάρια δεθηκαμε και έχουμε συμφωνήσει να βρεθούμε κι από κοντά μετά το lock down, να ειμαστε καλά... Εσείς το τελειώσατε polu?? Όπως μας είπαν προς το τέλος του έτους θα εγγραφούμε στο μητρώο... Α! Μας είπαν ότι ήμασταν η δεύτερη φουρνιά σεμιναρίων που έγινε στην δικη μας περιφέρεια... Κι ότι το σύστημα εχει ήδη κάνει matching την πρώτη φουρνιά... μαλιστα καποιοι από την πρώτη που αρνήθηκαν το πρωτο matching και τώρα το σύστημα τους δινει προτεραιότητα καί τους προτείνει και άλλα συνταιριάσματα, δεν προχωράει παρακάτω. Επίσης μας είπαν ότι είχαν γίνει κάποια λάθη στην καταχώρηση των στοιχείων κάποιων παιδιών και δεν φαίνονταν διαθέσιμα στο σύστημα, τώρα αυτό διορθώθηκε, οπότε έχουμε και new entries!! Δεν καταφέραμε να πάρουμε μια σαφή απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του συνταιριασματος... Βέβαια εξαρτάται και από τις επιλογές που έχει κάνει το κάθε ζευγάρι... Πεσμου polu κι εσύ νέα σου! Τι σας λένε εσάς για την πορεία από εδώ και πέρα? Αλήθεια τι ηλικίες έχετε ζητήσει εσείς?
 10. Δεν έχω καταλήξει ακόμα... Μην νομίζεις... Την λύση της δωρεάς την σκέφτομαι ακόμα... Την αίτηση για την υιοθεσία βέβαια την έχουμε κάνει από πέρισυ και έτρεχε παράλληλα με τις εξωσωματικές... Είχαμε πει ότι και να καταφέρναμε μια εγκυμοσύνη, δεν θα σταματήσουμε την υιοθεσία... Η εγκυμοσύνη δεν ήρθε έως τώρα... Οπως τα φέρει ο Θεός! Με κάποιον τρόπο μανούλες θα γίνουμε κορίτσια!!
 11. Αχ, κι εγώ θα ήθελα ένα βρεφακι έξω από την πόρτα μου... Μακάρι να γινόταν... Το έκανα εικόνα τώρα... Να τελείωναν τα προβλήματα μας έτσι εύκολα... Τα παιδιά που δίδονται για υιοθεσία συνήθως δεν είναι νεογέννητα, να ξέρετε... Και συνήθως έχουν άσχημες μνήμες και βιώματα... Προέρχονται από οικογένειες πολύ προβληματικές, από γονείς εξαρτημένους ή από γονείς που έχει επέμβει ο εισαγγελέας και εχει αφαιρεθεί η επιμέλεια λόγω κακοποίησης... Θέλω να πω ότι συνήθως τα παιδιά θυμούνται τους βιολογικούς γονείς τους και τους θυμούνται με αρνητικά συναισθήματα... Ακομη και αν δεν θυμούνται όμως, ξερουν ότι δεν έχουν να περιμένουν κάτι θετικο από εκείνους... Σίγουρα στην εφηβεία θα αμφισβητησουν τους θετους γονείς, κι έτσι πρέπει να γίνει! Γνωρίζουν ομως ότι στα 18 μπορούν να ανοίξουν τον φάκελο τους και να μάθουν για τους βιολογικούς γονείς. Και ξερουν οτι οι θετοι γονείς θα είναι εκεί δίπλα τους, για να τα βοηθήσουν να ολοκληρώσουν το παζλ της ταυτότητας τους. Από την άλλη στην δωρεά φοβάμαι ότι τα πράγματα θα είναι πιο σύνθετα για τον έφηβο και πιο δύσκολα για ολόκληρη την οικογένεια... Φανταζομαι ότι η περιέργεια θα είναι μεγαλύτερη... το παιδί θα εχει μπροστά του ένα δελεαστικο μυστήριο... Σίγουρα θα θέλει να βρει και άλλα αδέλφια, να δει τις ομοιότητες που έχει μαζί τους, να βρει την δότρια... Όλα αυτά δεν θα απειλήσουν τους δεσμούς που θα έχει αναπτύξει με τους γονείς του? Δεν θα λειτουργήσει αποδιοργανωτικά για το παιδί?? Διαβαστε στο site donorconceived, δεν μου επιτρέπεται να βάλω το link. Θα δείτε ποσο πολύ τα παιδιά που έχουν προέλθει από δωρεά θέλουν να βρουν τον βιολογικό γονέα... Όλα είναι σχετικά, όπως είπες... Στην υιοθεσία θα έχεις να παλέψεις με τα άσχημο παρελθόν του παιδιού και τι αυτό του έχει κληροδοτήσει στην ψυχούλα του.... Στην δωρεά, αν το πεις στο παιδί, θα έχεις να παλεψεις με την αγωνία για το πώς θα διαχειριστεί το παιδί όλη την νέα οικογένεια που θα ανακαλύψει... Αν δεν το πεις, θα ζεις με την αγωνία να μην το μάθει ποτέ, να μην κάνει κανένα από αυτά τα τεστακια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ με 50 δολλάρια και το ανακαλύψει...θα καρδιοχτυπας με κάθε νέο/α σύντροφο που θα γνωρίζει... Δεν υπάρχει δεν υπάρχει σωστό και λάθος κορίτσια.... Δύσκολες καταστάσεις, δύσκολες αποφάσεις.... Αλλά τα κορίτσια της εξωσωματικής τελικά είμαστε για τα δύσκολα!!
 12. Φοβάμαι πως ναι... Κορίτσια διάβαζα ότι υπολογίζεται ότι το 40% των κύκλων εξωσωματικής που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι γίνονται με δωρεά ωαρίων...
 13. Έχουμε κανει αίτηση υιοθεσιας εδώ και έναν χρόνο... Προχωράμε... Έχουμε περάσει την κοινωνική έρευνα και το σεμινάριο... Τώρα μπαίνουμε στο μητρώο των θετών γονέων, στην λίστα αναμονής δηλαδή... Όπως φαίνεται η διαδικασία κινείται πιο γρήγορα και σίγουρα πιο "καθαρά"... Δεν ξερω να σου πω πότε θα μας συνταιριαξουν με παιδάκι... Αλλά έχω την αίσθηση ότι πάμε πιο γρήγορα από παλιότερα...
 14. Αυτό πια δεν το φοβάμαι... Με την διάχυση των τεστ dna, σιγουρα θα έχουν βρει τα αδερφάκια τους νωρίτερα... Ψάξτε λίγο στο ίντερνετ, βάλτε 23andme, my herritage... Εδώ στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένα ακόμα, αλλά είναι θέμα χρόνου... Και ειδικά ένας έφηβος που γνωρίζει ότι δεν συνδέεται γενετικά με τον έναν του γονιό, θα ψαχτει και θα το κάνει...
 15. Εύχομαι να τα καταφέρει το εμβρυάκι σου!! Ολη η θετική ενέργεια κοντά σου!! Για εμενα δεν ειναι το ιδιο... Ισα -ισα που στην υιοθεσια το παιδι γνωριζει απο την αρχη και εχει αποδεκτει οτι οι βιολογικοι γονεις του για καποιους λογους δεν μπορουν να το μεγαλωσουν. Θελω να πω οτι εχει φαει -δυστυχως- μια απορρυψη απο τους φυσικους του γονεις και την αποδεχεται σταδιακα. Παραλληλα ομως με τους θετους χτιζει μια σχεση εμπιστοσυνης και ασφαλειας γιατι αντιλαμβανεται οτι οι θετοι γονεις θα εινια εκει διπλα του να του καλυψουν τραυματικα βιωματα, ανασφαλειες, προβληματα... Νομιζω πως τα πρωτα χρονια θα εινια δυσκολα αλλα μετα η οικογενεια δενεται... Στην δωρεα νομιζω οτι η πορεια μπορει θα ειναι αντιστροφη. Τι εννοω? Ειμαι υπερ της αποψης οτι το παιδι πρεπει να γνωριζει... πιστευω οτι οταν συνειδητοποιησει οτι δεν συνδεεται με την μαμα του γενετικα, ο κοσμος του θα κλωνιστει... Τουλαχιστον ετσι το νιωθω εγω... Θα αρχισει να ψαχνει, ακομη και ευτυχισμενο να ειναι με τους γονιους του, θα θελει να βρει την δοτρια, να βρει αν εχει και αλλα ετεροθαλη αδερφια, απο περιεργεια και μονο... και τωρα πια αυτο ειναι δυνατον να γινει... εφοσον τα τεστ dna εχουν βγει σε μαζικη παραγωγη, ανωνυμια της δοτριας πια δεν υφισταται ... εχω διαβασει και πολλες ιστοριες στο internet που παιδια βρισκουν 20-30-40 ετεροθαλη αδερφια μεσω των τεστ dna... κυριως αυτα τα αδερφακια προερχονται απο δωρεα σπερματος που ειναι διαδεδομενη σαν μεθοδος εδω και δεκαετιες, μα μηπως και με τα ωαρια δεν θα ειναι καπως ετσι? Οκ, τα κεντρα μας λενε οτι εως 10 παιδια επιτρεπεται να δημιουργηθουν απο μια δοτρια, αλλα ποιος το ελεγχει αυτο? Ο νομος 3305/2005 που παρεχει το πλαισιο για την εξωσωματικη στην Ελλαδα οριζε οτι θα φιαχτει εθνικο αρχειο δοτων γενετικου υλικου ακριβως για αυτο τον λογο. Ο νομος ειναι σε ισχυ απο το 2005, ξερετε ποτε δημιουργηθηκε το μητρωο? Τον Σεπτεμβριο του 2020... (δεν μου επιτρεπεται να βαλω links,, ψαξτε το στο internet και θα δειτε οτι ισχυει) Ειναι απιθανο μια δοτρια να συνεργαζοταν με δυο-τρια κεντρα το προηγουμενο διαστημα? Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ πιθανο, αφου οι περισσοτερες το κανουν για οικονομικους λογους... Επομενως, η δοτρια Χ εχει "δημιουργησει" με τα ωαρια της εναν απροσδιοριστο αριθμος παιδιων εως τωρα, και επιπλεον εχει την δυνατοτητα να "δημιουργησει" 10 ακομα μωρακια... Ok, εστω κι ετσι θα πει κανεις, τι εγινε? Πιστευω οτι ο δεσμος της οικογενειας θα δοκιμαστει... αυτο ειναι ολο... στην εφηβεια με ολες τις ανατροπες και τις αμφισβητησεις που φερνει απο μονη της η ηλικια, το παιδι θα συνειδητοποιησει οτι δεν συνδεεται γενετικα με την μητερα... δεν θα την αμφισβητισει? Εδω τα βιολογικα παιδια αμφισβητουν τους γονεις... Και που θα βγαλει ολη αυτη η ανατροπη, δεν κλονιζεται ο κοσμος του, οι σταθερες του?? Φοβαμαι οτι η δωρεα ειναι μια ευκολη λυση που προωθειται απο τους γιατρους και τα κεντρα γιατι εχει οικονομικα οφελη, ειναι μια γρηγορη διαδικασια για τους γιατρους, τα ποσοστα επιτυχιας ειναι θεαματικα, οι γονεις φευγουν ευτυχισμενοι, οι δοτριες με καποιες οικονομικες απολαβες... win -win situation... Ειχα θεσει το θεμα και στο διπλανο καφε της δωρεας... Τα κοριτσια εκει ειναι χαρουμενα, ζουν το ονειρο τους και τις κατανοω... αφηνουν τις ανησυχιες για αργοτερα... Τελος παντων... ειχα, δεν ειχα σεντονι εγραψα παλι... Να πω την αληθεια η ιδανικη λυση για εμενα θα ηταν η καινουργια μεθοδος με την μεταφορα της μητρικης ατρακτου... Δυστυχως ειναι ακομη σε πειραματικο επιπεδο στην Ελλαδα.... Στην Ουκρανια εφαρμοζουν μια παραλλαγη αυτης της μεθοδου απο οτι διαβαζω... πολλα τα χρηματα ομως..