Καλησπέρα και απο μενα.Τωρα διαβασα το θεμα αυτο.Εγω ειμαι 40 και παιδευομαι με κυστες απο τον Απριλιο που μας περασε.
Στις 2/4 εκανα σπερματεγχυση,αφου πηρα φαρμακα εξωσωματικής και γυρω στις επτα μερες μετα ειχα τρομερους πόνους χαμηλά στην κοιλιά σε σημείο λιποθυμιας.Χρειαστηκε να πάρω 4 παυσίπονα για να περάσει ο πόνος. Τις επόμενες μέρες είχα μούδιασμα στην κοιλια και ουτε να βαδίσω άνετα μπορούσα.Ο γιατρός μου ειπε ότι οι πονοι οφείλονταν σε ωάριο που εσπασε.Νομιζω εννοούσε κυστη που έσπασε,δεν ήταν ιδιαίτερα επεξηγηματικος.
Το Μαιο το ωοθυλάκιο δεν ήταν κάλο (δε μου είπε περισσοτερα), τον Ιούνιο δημιούργησα λειτουργικη κύστη(ωοθυλάκιο που δεν έσπασε) και τον Ιουλιο δημιούργησα ωχρινικη κύστη.
Οι κύστες ήταν συνέπεια των φαρμάκων. Την ωχρινική κύστη του Ιουλίου μαλιστα δεν την περιμενε,οταν την είδε μου είπε "Μα πριν 10 μερες δε σε έιδα; Εχεις πάλι κύστη,μα τι κάνεις;"
Εν τελει μου έδωσε αντισυλληπτικα ,τα οποία εξαφάνισαν την ωχρινικη κυστη. Η λειτουργική είχε φύγει/απορροφηθεί απο μονη της νωρίτερα.(με ειχε δει 10 μέρες πριν εντοπίσουμε την ωχρινικη)
Απ ό,τι κατάλαβα οι κυστες ειναι συνηθισμενο φαινομενο και στις περισοοτερες περιπτωσεις και δεν πρέπει να μας τρομαζουν .Άλλωστε τόσα αντιμετωπίζουμε.
Προσωπικα και επειδη ετοιμαζομαι για εξωσωματικη φοβαμαι μονο μηπως τα φαρμακα μου ξανακάνουν κυστες και ακυρωθεί η προσπάθεια.