daenerys

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  14
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

100 εμφανίσεις προφίλ
 1. Γεια σου @μπιλακι. Οι περισσότεροι γιατροί εξωσωματικής λένε ότι η ενδομητρίωση επηρεάζει το απόθεμα (άρα τον αριθμό) των ωαρίων ενώ κάποιοι άλλοι (κυρίως στο εξωτερικό και όχι τόσο στην Ελλάδα) πιστεύουν ότι επηρεάζει ΚΑΙ την ποιότητα τους. Νομίζω ότι αφού έχεις ενδομητρίωση αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τις αποβολές. Ίσως να ξεκινούσες από το τμήμα καθ’ έξιν αποβολών στο Έλενα; Απλά αν υπάρχει θέμα ποιότητας ωαρίων δυστυχώς στο Έλενα δεν κάνουν προεμφυτευτικό έλεγχο που θα σας επέτρεπε να διαλέξετε τα υγιή έμβρυα που θα προέκυπταν από μία IVF. Οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι να σου συστήσω... Σίγουρα όμως ψαξ’ το περαιτέρω.
 2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Να υποθέσω ότι βρίσκεσαι σε φάση προσπαθειών; Έχεις κάνει πολλές εκεί; Συγχαρητήρια! Ήταν εύκολη η περίπτωση σας ή δύσκολη; Κάνατε απλή IVF ή και προεμφυτευτικό έλεγχο; Γιατρός; Αυτά τα ολίγα ήθελα να μάθω!
 3. Καλησπέρα κορίτσια! Έχετε μήπως πρόσφατη εμπειρία από το Μητέρα; Και αν ναι με ποιον γιατρό;
 4. Καλησπέρα. Λυπάμαι πολύ γι᾽ αυτό που έχεις περάσει και ξέρω πως νιώθεις γιατί το έχω περάσει κι εγώ. Αυτό που γράφεις για τις τρισωμίες είναι η απάντηση στην ερώτηση σου. Παρ᾽ όλη δηλαδή τη σχετικά νεαρή (από αναπαραγωγικής άποψης το εννοώ το "σχετικά" γιατί νεαρή είσαι!) ηλικία σου, μάλλον έχεις υψηλό ποσοστό ωαρίων με χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Δηλαδή αν από τα 11 τα 6 είχαν τρισωμίες καταλαβαίνεις ότι είναι πάνω από τα μισά. Αυτό που σας λένε κάποιοι γιατροί "βαράτε" το βρίσκω εξωφρενικό όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και ιατρικά αφού τεκμηριωμένα οι αποβολές είναι επιβαρυντικές για τον οργανισμό της γυναίκας και την κάθε επόμενη εγκυμοσύνη. Υπάρχει το Τμήμα καθ'έξιν αποβολών στο Έλενα Βενιζέλου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα σου πρότεινα τη Λευκού αν δεν την έχεις ήδη δει. Επίσης καλά λόγια έχω ακούσει για τον Χριστοφορίδη που είναι διευθυντής στο Embryolab. Κάποιος από όλους αυτούς θα μπορέσει να σε κατευθύνει πιστεύω αλλά σίγουρα αυτό το "βαράτε" στη θέση σου δεν θα το άκουγα καν.
 5. Καλησπέρα φίλη. Να μου επιτρέψεις να σου πω ότι συνήθως η φράση "για λόγους που ήξερα από την αρχή..." ως δικαιολογία για μία αποτυχημένη προσπάθεια που τη χρησιμοποιούν γιατροί και κέντρα, δεν απαλάσσει τον γιατρό και το κέντρο από το βάρος της αποτυχίας. Τώρα αν μου πεις ότι είσαι 42-43 και ξέρεις ότι οι πιθανότητες σου είναι άντε μέχρι 10% τότε πράγματι το ότι απέτυχες δεν λέει κάτι για το εν λόγω κέντρο. Αυτό το γράφω γιατί πολλές κοπέλες λένε "δεν φταίει το κέντρο, φταίω εγώ". Κι εγώ απλά θέλω να πω ότι μία κοπέλα, όπως εσύ που το λες αυτό, συνήθως δεν ξέρει αν όντως είναι έτσι τα πράγματα ή αν σε ένα άλλο κέντρο θα είχε πετύχει. Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μονάδων εξωσωματικής δεν δημοσιεύονται ώστε να ξέρουμε κι εμείς που βαδίζουμε. Με αποτέλεσμα όταν ο γιατρός μας λέει αυτό που χρειάζεται να πει για να είναι καλυμμένος για την περίπτωση της αποτυχίας κι εμείς αναγκαστικά να το δεχόμαστε χωρίς να μπορούμε να πούμε π.χ. μα γιατρέ στη δική μου ηλικιακή ομάδα το διπλανό "μαγαζί" (δηλ. το άλλο κέντρο) έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά όλα τα γράφω με αφορμή το μήνυμα σου -για το οποίο σε ευχαριστώ κιόλας- απλώς και μόνο για να είμαστε λίγο υποψιασμένες. Στην περίπτωση μου ο κύκλος που ξεκίνησα εκεί ακυρώθηκε λόγω κακής ανταπόκρισης και οι εντυπώσεις από τον γιατρό (που είναι από τα μέλη της ομάδας της μονάδας) και γενικά την οργάνωση τους δεν είναι καλές. Μακάρι βέβαια όποια κοπέλα κάνει εκεί να έχει ένα καλό αποτέλεσμα!
 6. Γεια σου φίλη! Συνήθως με λιγότερα από τρία ωάρια ακυρώνουν τον κύκλο. Ίσως ο γιατρός σου να θεωρεί ότι είναι κρίμα να πάει χαμένο. Όμως αν είναι μικρό τώρα, είναι πολύ πιθανό να πάρει ένα ανώριμο ωάριο το οποίο δεν θα μπορεί να γονιμοποιηθεί. Τουλάχιστον από αυτά που έχω ακούσει από κάποιους γιατρούς. Καλή επιτυχία.
 7. Επανέρχομαι για update στο θέμα που άνοιξα. Σίγουρα ο γιατρός θα παίζει το ρόλο του (με την έννοια ότι με άλλο γιατρό μπορεί κάποια πράγματα να είναι καλύτερα) αλλά οι γενικότερες εντυπώσεις μου από το κέντρο είναι κακές. Έχει υπερβολικά πολύ κόσμο, δεν προσέχουν την καθαριότητα και πολλές φορές δεν έχει καν κάθισμα να καθήσεις. Άσε που στη ρεσεψιόν οι περισσότερες κοπέλες έχουν υφάκι! Υπάρχουν κανά-δυο συμπαθητικές μαίες αλλά that's it. Νομίζω ότι έχουν βάλει υπερβολικά πολλούς συνεργάτες-γυναικολόγους με αποτέλεσμα να γίνεται ένας κακός χαμός. Τώρα για το αποτέλεσμα, είναι το χειρότερο που είχα ποτέ αλλά αυτό ίσως να ήταν θέμα κακού κύκλου οπότε δεν μπορώ να το ρίξω στο γιατρό αν και γενικά δεν τον είδα να πολυενδιαφέρεται...
 8. Καλησπέρα και εύχομαι να τα καταφέρεις σύντομα. Δεν αναφέρεις την ηλικία σου αλλά υπάρχει περίπτωση να μην οφείλεται όλο το πρόβλημα στο σπέρμα αλλά να συμβάλλουν σε αυτό και τα δικά σου ωάρια. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση των ωαρίων δεν υπάρχει εξέταση όπως με το σπέρμα για να δει κανείς τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Η ποιότητα των εμβρύων που δημιουργούνται όμως αποτελεί γενικά μία σημαντική ένδειξη. Όπως ανέφερε κάποια φίλη το dfi μπορεί να πέσει με συμπληρώματα αλλά το σημαντικότερο είναι αν καπνίζει να κόψει το κάπνισμα. Έχοντας αρκετή εμπειρία από παλίνδρομες θα σου πω αυτό που είπε και η @Dwro. Επειδή όταν έχεις τρεις αποβολές είναι ριψοκίνδυνο να ξαναπροσπαθήσεις στα «τυφλά», ψάξτε καλά το ενδεχόμενο του προεμφυτευτικού ελέγχου γιατί μπορεί να σας γλιτώσει από επιπλέον ταλαιπωρία. Εύχομαι καλή τύχη για τη συνέχεια!
 9. Σ᾽ ευχαριστώ την απάντηση σου η οποία είναι επίσης πολύ χρήσιμη. Θα μου επιτρέψεις να σου πω όμως ότι ειδικά στην περίπτωση του προεμφυτευτικού ελέγχου (όπως και σε οτιδήποτε παρεμβατικό π.χ. μικρογονιμοποίηση) το εργαστήριο και ειδικά οι εμβρυολόγοι είναι καίριας σημασίας. Στα μεγάλα κέντρα έναν καλό γιατρό θα βρεις. Για το συγκεκριμένο που ρωτάω είναι επειδή παρ᾽ όλο που είναι μεγάλο, δεν έχει ακουστεί πολύ (εκτός από την πολυδιαφημισμένη μέθοδο που λέγαμε). Οπότε δεν ξέρω αν όντως είναι καλό το εργαστήριο τους γι᾽ αυτό και προσπαθώ να μάθω από κοπέλες που προσπάθησαν εκεί με τι εντυπώσεις έφυγαν.
 10. Έτσι ακριβώς! Απλά είπα ότι τη διαφημίζουν πολύ τη μέθοδο και αναρωτιέμαι αν το ότι ακούγεται το κέντρο έχει κυρίως να κάνει μ’ αυτό. Αλλά όπως σωστά λέει και η @Artemis20 προφανώς και υπάρχουν και γυναίκες που έχουν πετύχει εκεί αλλά ίσως αυτό δεν το προβάλλουν αρκετά προς τα έξω.
 11. Κορίτσια σας ευχαριστώ πραγματικά πολύ για τις απαντήσεις σας! Οπότε όλες είχατε αποτυχημένες προσπάθειες στο συγκεκριμένο κέντρο. Δεν ακούγεται πολύ αισιόδοξο αυτό, ε; Το ότι ακούγεται τελευταία πολύ η μονάδα ίσως να έχει να κάνει με αυτήν την πρωτοποριακή μέθοδο που εφάρμοσαν ("μεταφορά μητρικής ατράκτου") και μόνο μ᾽ αυτό; Δεν ξέρω τι να υποθέσω. Καμία κοπέλα που να έχει εμπειρία με τον Ζερβομ εκεί;
 12. Σ’ ευχαριστώ για την πληροφορία Τα λέμε και πριβέ αλλά και δημοσίως σ’ ευχαριστώ!
 13. Καλησπέρα σε όλες και όλους! Το βάζω ως ξεχωριστό topic γιατί η αλήθεια είναι ότι μέσα στο καφέ της εξωσωματικής χάνονται τέτοια θέματα ειδικού ενδιαφέροντος. Οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής και απευθύνεται στις κοπέλες που πέρασαν από τη συγκεκριμένη μονάδα: Μετά από πολλή ταλαιπωρία σκεφτόμαστε να δοκιμάσουμε στο Institute of Life. Έχω ακούσει για Ψαθά, Ζερβομανωλάκη και Βασιλόπουλο καλά λόγια. Μπορείτε όσες έχετε κάνει εκεί προσπάθεια -πετυχημένη ή αποτυχημένη- να μου γράψετε τις εντυπώσεις σας εδώ ή με π.μ.; Επίσης εμείς πρέπει να κάνουμε προεμφυτευτικό έλεγχο οπότε αν κάποια έχει κάνει εκεί προεμφυτευτικό ας μου πει. Ευχαριστώ πολύ!
 14. Κορίτσια γεια σας! Μετά από πολλή ταλαιπωρία σκεφτόμαστε να δοκιμάσουμε στο Institute of Life. Έχω ακούσει για Ψαθά και Βασιλόπουλο καλά λόγια. Μπορείτε όσες έχετε συνεργαστεί μαζί τους να μου γράψετε τις εντυπώσεις σας εδώ ή με π.μ.; Επίσης εμείς πρέπει να κάνουμε προεμφυτευτικό έλεγχο οπότε αν κάποια έχει κάνει εκεί προεμφυτευτικό ας μου πει. Ευχαριστώ πολύ!