daenerys

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  21
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

178 εμφανίσεις προφίλ
 1. Το υπερεκτιμημένος δεν έχει καμία σχέση με το υπερτιμημένος. Δεν αναφερόμουν στην αμοιβή του αλλά στη φήμη του. Επίσης είμαι πολύ προσεκτική και διευκρίνισα ότι είναι η προσωπική μου άποψη.
 2. Κάθε ασθενής που έχει εμπειρία με έναν γιατρό τον κρίνει ως ασθενής. Όχι ως συνάδελφος. Το ότι εσένα σου άρεσε ο συγκεκριμένος γιατρός ενώ εμένα όχι, δεν καθιστά τη δική σου γνώμη πιο αξιόπιστη από τη δική μου. Και τέλος, το εριστικό ύφος περιττεύει στα δημόσια φόρουμ.
 3. Αν και το topic είναι άσχετο, η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Μαλιγιάννης είναι υπερεκτιμημένο όνομα στον χώρο της εμβρυομητρικής. Ο λόγος που ακούγεται τόσο πολύ δεν έχω ιδέα ποιος είναι αλλά σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι. Τουλάχιστον από την άποψη της ενημέρωσης του ζευγαριού αλλά και στη διαδικασία της β᾽ επιπέδου και της αμνιοπαρακέντησης που έκανα εγώ μαζί του.
 4. Κορίτσια καμία άλλη με εμπειρία δωρεάς από Embryolab? Ή Assisting Nature? Απ’ ότι βλέπω αυτά τα δύο είναι τα μόνα που αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους τα κριτήρια επιλογής των δοτριών τους. Μπορεί να υπάρχει και κάποιο άλλο και να μου έχει ξεφύγει. Αν υπάρχει παρακαλώ πείτε μου. Και αυτή η αναφορά των κριτηρίων κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλες τις μονάδες εξωσωματικής για να αισθάνονται και τα ζευγάρια ασφαλή ότι τηρείται το σχετικό με τη δωρεά ωαρίων νομοθετικό πλαίσιο.
 5. Γεια σας κορίτσια! Όποια έχει κάνει IVF με δωρεά στο Embryolab στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε να μου στείλει π.μ. με την εμπειρία της; Ευχαριστώ πολύ!
 6. Κορίτσια καλημέρα και ελπίζω να είστε καλά! Ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί βλέπω ότι πολλές έχετε ιατρό τον κο Σφ... Κατάλαβα ότι πολλές ασθενείς του που καταφεύγουν σε δανεικά τις πηγαίνει σε άλλο κέντρο. Ξέρετε μήπως το γιατί; Επίσης αυτό το κάνει μόνο στην περίπτωση των δανεικών; Είχα την εντύπωση ότι το Γεν...ις είχε καλό εργαστήριο άρα μήπως είναι άλλος ο λόγος; Αν θέλετε στείλτε μου και π.μ. Ευχαριστώ πολύ!
 7. Καλημέρα κορίτσια και καλή επιτυχία σε όλες (και όλους)! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει εμπειρία κάποια από εσάς από το Λητώ. Εμένα μου πρότεινε ένας φίλος γιατρός τον Καστόρα αλλά με ενδιαφέρει οποιαδήποτε γνώμη για οποιονδήποτε γιατρό σ’ αυτή τη μονάδα. Αυτό που με προβληματίζει σχετικά με τη συγκεκριμένη μονάδα είναι αν θα έχει καλό εργαστήριο... γιατί κάνουμε προεμφυτευτικό έλεγχο. Θα περιμένω νέα σας!!! Φιλιά!
 8. Γεια σου @μπιλακι. Οι περισσότεροι γιατροί εξωσωματικής λένε ότι η ενδομητρίωση επηρεάζει το απόθεμα (άρα τον αριθμό) των ωαρίων ενώ κάποιοι άλλοι (κυρίως στο εξωτερικό και όχι τόσο στην Ελλάδα) πιστεύουν ότι επηρεάζει ΚΑΙ την ποιότητα τους. Νομίζω ότι αφού έχεις ενδομητρίωση αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει τις αποβολές. Ίσως να ξεκινούσες από το τμήμα καθ’ έξιν αποβολών στο Έλενα; Απλά αν υπάρχει θέμα ποιότητας ωαρίων δυστυχώς στο Έλενα δεν κάνουν προεμφυτευτικό έλεγχο που θα σας επέτρεπε να διαλέξετε τα υγιή έμβρυα που θα προέκυπταν από μία IVF. Οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι να σου συστήσω... Σίγουρα όμως ψαξ’ το περαιτέρω.
 9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Να υποθέσω ότι βρίσκεσαι σε φάση προσπαθειών; Έχεις κάνει πολλές εκεί; Συγχαρητήρια! Ήταν εύκολη η περίπτωση σας ή δύσκολη; Κάνατε απλή IVF ή και προεμφυτευτικό έλεγχο; Γιατρός; Αυτά τα ολίγα ήθελα να μάθω!
 10. Καλησπέρα κορίτσια! Έχετε μήπως πρόσφατη εμπειρία από το Μητέρα; Και αν ναι με ποιον γιατρό;
 11. Καλησπέρα. Λυπάμαι πολύ γι᾽ αυτό που έχεις περάσει και ξέρω πως νιώθεις γιατί το έχω περάσει κι εγώ. Αυτό που γράφεις για τις τρισωμίες είναι η απάντηση στην ερώτηση σου. Παρ᾽ όλη δηλαδή τη σχετικά νεαρή (από αναπαραγωγικής άποψης το εννοώ το "σχετικά" γιατί νεαρή είσαι!) ηλικία σου, μάλλον έχεις υψηλό ποσοστό ωαρίων με χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Δηλαδή αν από τα 11 τα 6 είχαν τρισωμίες καταλαβαίνεις ότι είναι πάνω από τα μισά. Αυτό που σας λένε κάποιοι γιατροί "βαράτε" το βρίσκω εξωφρενικό όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και ιατρικά αφού τεκμηριωμένα οι αποβολές είναι επιβαρυντικές για τον οργανισμό της γυναίκας και την κάθε επόμενη εγκυμοσύνη. Υπάρχει το Τμήμα καθ'έξιν αποβολών στο Έλενα Βενιζέλου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα σου πρότεινα τη Λευκού αν δεν την έχεις ήδη δει. Επίσης καλά λόγια έχω ακούσει για τον Χριστοφορίδη που είναι διευθυντής στο Embryolab. Κάποιος από όλους αυτούς θα μπορέσει να σε κατευθύνει πιστεύω αλλά σίγουρα αυτό το "βαράτε" στη θέση σου δεν θα το άκουγα καν.
 12. Καλησπέρα φίλη. Να μου επιτρέψεις να σου πω ότι συνήθως η φράση "για λόγους που ήξερα από την αρχή..." ως δικαιολογία για μία αποτυχημένη προσπάθεια που τη χρησιμοποιούν γιατροί και κέντρα, δεν απαλάσσει τον γιατρό και το κέντρο από το βάρος της αποτυχίας. Τώρα αν μου πεις ότι είσαι 42-43 και ξέρεις ότι οι πιθανότητες σου είναι άντε μέχρι 10% τότε πράγματι το ότι απέτυχες δεν λέει κάτι για το εν λόγω κέντρο. Αυτό το γράφω γιατί πολλές κοπέλες λένε "δεν φταίει το κέντρο, φταίω εγώ". Κι εγώ απλά θέλω να πω ότι μία κοπέλα, όπως εσύ που το λες αυτό, συνήθως δεν ξέρει αν όντως είναι έτσι τα πράγματα ή αν σε ένα άλλο κέντρο θα είχε πετύχει. Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι τα ποσοστά επιτυχίας των μονάδων εξωσωματικής δεν δημοσιεύονται ώστε να ξέρουμε κι εμείς που βαδίζουμε. Με αποτέλεσμα όταν ο γιατρός μας λέει αυτό που χρειάζεται να πει για να είναι καλυμμένος για την περίπτωση της αποτυχίας κι εμείς αναγκαστικά να το δεχόμαστε χωρίς να μπορούμε να πούμε π.χ. μα γιατρέ στη δική μου ηλικιακή ομάδα το διπλανό "μαγαζί" (δηλ. το άλλο κέντρο) έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά όλα τα γράφω με αφορμή το μήνυμα σου -για το οποίο σε ευχαριστώ κιόλας- απλώς και μόνο για να είμαστε λίγο υποψιασμένες. Στην περίπτωση μου ο κύκλος που ξεκίνησα εκεί ακυρώθηκε λόγω κακής ανταπόκρισης και οι εντυπώσεις από τον γιατρό (που είναι από τα μέλη της ομάδας της μονάδας) και γενικά την οργάνωση τους δεν είναι καλές. Μακάρι βέβαια όποια κοπέλα κάνει εκεί να έχει ένα καλό αποτέλεσμα!
 13. Γεια σου φίλη! Συνήθως με λιγότερα από τρία ωάρια ακυρώνουν τον κύκλο. Ίσως ο γιατρός σου να θεωρεί ότι είναι κρίμα να πάει χαμένο. Όμως αν είναι μικρό τώρα, είναι πολύ πιθανό να πάρει ένα ανώριμο ωάριο το οποίο δεν θα μπορεί να γονιμοποιηθεί. Τουλάχιστον από αυτά που έχω ακούσει από κάποιους γιατρούς. Καλή επιτυχία.
 14. Επανέρχομαι για update στο θέμα που άνοιξα. Σίγουρα ο γιατρός θα παίζει το ρόλο του (με την έννοια ότι με άλλο γιατρό μπορεί κάποια πράγματα να είναι καλύτερα) αλλά οι γενικότερες εντυπώσεις μου από το κέντρο είναι κακές. Έχει υπερβολικά πολύ κόσμο, δεν προσέχουν την καθαριότητα και πολλές φορές δεν έχει καν κάθισμα να καθήσεις. Άσε που στη ρεσεψιόν οι περισσότερες κοπέλες έχουν υφάκι! Υπάρχουν κανά-δυο συμπαθητικές μαίες αλλά that's it. Νομίζω ότι έχουν βάλει υπερβολικά πολλούς συνεργάτες-γυναικολόγους με αποτέλεσμα να γίνεται ένας κακός χαμός. Τώρα για το αποτέλεσμα, είναι το χειρότερο που είχα ποτέ αλλά αυτό ίσως να ήταν θέμα κακού κύκλου οπότε δεν μπορώ να το ρίξω στο γιατρό αν και γενικά δεν τον είδα να πολυενδιαφέρεται...
 15. Καλησπέρα και εύχομαι να τα καταφέρεις σύντομα. Δεν αναφέρεις την ηλικία σου αλλά υπάρχει περίπτωση να μην οφείλεται όλο το πρόβλημα στο σπέρμα αλλά να συμβάλλουν σε αυτό και τα δικά σου ωάρια. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωση των ωαρίων δεν υπάρχει εξέταση όπως με το σπέρμα για να δει κανείς τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Η ποιότητα των εμβρύων που δημιουργούνται όμως αποτελεί γενικά μία σημαντική ένδειξη. Όπως ανέφερε κάποια φίλη το dfi μπορεί να πέσει με συμπληρώματα αλλά το σημαντικότερο είναι αν καπνίζει να κόψει το κάπνισμα. Έχοντας αρκετή εμπειρία από παλίνδρομες θα σου πω αυτό που είπε και η @Dwro. Επειδή όταν έχεις τρεις αποβολές είναι ριψοκίνδυνο να ξαναπροσπαθήσεις στα «τυφλά», ψάξτε καλά το ενδεχόμενο του προεμφυτευτικού ελέγχου γιατί μπορεί να σας γλιτώσει από επιπλέον ταλαιπωρία. Εύχομαι καλή τύχη για τη συνέχεια!