daenerys

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  41
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο daenerys

 1. Καλημέρα κορίτσια! Θέλω να ρωτήσω αν είχε καμιά σας επιτυχία στο Embryolab με δικά της ωάρια στα early forties της. Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη. Γιατί το Embryolab νομίζω ακούγεται κυρίως για δωρεά…
 2. Κορίτσια γεια σας! Να ρωτήσω κάτι όσες από εσάς έχουν εμπειρία από τα δύο κέντρα. Μεταξύ Μητέρα και Embryolab (Θεσσαλονίκη) με δικά σας ωάρια στα 40 ποιο θα διαλέγατε? Κάθε απόψη δεκτή! Ευχαριστώ!!!!!
 3. Ηλικία που είχε η φίλη σου; Τις προσπάθειες με δικά της τις έκανε μαζί του;
 4. Γεια σας κορίτσια..!!! Έχει καμιά σας εμπειρία με Μπαθρέλλο (Γενεσις) ;;; Έμεινε μία γνωστή μου έγκυος σε δίδυμα σιτεμένη σαν εμένα ... και το σκέφτομαι... για δανεικά!!! Καλές ή κακές εμπειρίες. Ευχαριστώ!!!!
 5. Σ’ ευχαριστώ για την απάντηση. Γέλασα με τις διαφημίσεις και το «καλό παιδί» Καλά θα πάω να τον δω και θα σας πω! Υ.Γ. Στο Γένεσις τον έχουν (είχαν;) στη σελίδα του προσωπικού. Ήταν λέει υπεύθυνος για τους Ιταλούς ασθενείς (τώρα γιατί να έρθει ο Ιταλός να κάνει εξωσωματική στην Ελλάδα με ξεπερνάει) αλλά anyway...
 6. Γεια σας κορίτσια και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! Ξέρει καμία τον συγκεκριμένο γιατρό; Αν έχετε συνεργαστεί μαζί του παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας... καλή ή κακή
 7. Συγχαρητήρια! Συνομήλικες είμαστε Εσύ αν επιτρέπεται σε ποιον γιατρό; Αν θες στείλε μου πμ.
 8. @Joka σ’ευχαριστώ για την απάντηση! Αν επιτρέπεται η φίλη σου πόσο χρονών; Γιατί ρε παιδί μου όμως να προτείνει δανεικά σε τόσο μικρές κοπέλες όπως η φίλη μου; Και ξέρω κι άλλη μία περίπτωση με αποτυχίες αλλού που εκεί έπιασε με την πρώτη δίδυμα. Κι αυτή γύρω στα τριανταπέντε. Δεν μου αρέσει αυτό αν ισχύει. Η «ευκολία» του γιατρού στα δανεικά δηλαδή. Εγώ λέω ναι στα δανεικά αλλά μόνο όταν πραγματικά δεν γίνεται με δικά σου. Καλά... άμα προτείνει σε τέτοιες ηλικίες... εμένα θα μου το πει με το «καλημέρα σας» γιατί τα ‘χω τα χρονάκια μου
 9. Καλησπέρα!! Ήθελα να ρωτήσω όσες ξέρετε (για) τον Μαντούδη. Είναι πολύ "φίλα προσκείμενος" προς τα δανεικά; Πήγε μία φίλη 36 χρονών με μέτριας σοβαρότητας πρόβλημα (λίγο η ίδια και λίγο ο σύζυγος) και έχοντας μόνο μία-δύο προσπάθειες αλλού και κατάλαβα από αυτά που μου είπε ότι την ώθησε προς τα 'κει. Και επειδή μου τον σύστησε κι εμένα ένας άλλος γιατρός θέλω πριν πάω να ξέρω τι να περιμένω... Ευχαριστώ!!
 10. Σε συνέχεια των όσων συζητάμε (αν και έχουμε λίγο βγει εκτός θέματος...) θα πω ότι σίγουρα υπάρχουν και μεγαλύτερες γυναίκες που τα καταφέρνουν τελικά με δικό τους ωάριο (π.χ. μαζεύοντας ένα-ένα ή άλλες που κάνουν προεμφυτευτικό έλεγχο) όπως υπάρχουν και πολύ νέες γυναίκες λίγο πριν ή μετά τα 35 που καταφεύγουν στη δωρέα είτε γιατί έχουν πρόωρη εμμηνόπαυση είτε γιατί έχουν πτωχή ποιότητα ωαρίων. Γιατί το λέω αυτό; Για να μη συμβάλουμε άθελα μας στο να δημιουργηθεί μία λανθασμένη εντύπωση ότι έγκυος άνω των 41=δωρεά ωαρίων ούτε αντίστοιχα ότι όλες οι νεότερες είναι με δικά τους ωάρια. Συμφωνώ πάντως απόλυτα με την άποψη ότι οι ψυχαναλυτές/ψυχοθεραπευτές του μέλλοντος θα έχουν πολλή δουλειά. Για τον λόγο ότι στο κυνήγι για μωρό που εξαπολυόμαστε όλες, δεν μένει χώρος και χρόνος για σκέψη και βαθύτερη συνειδητοποίηση. Τι κάνουμε, γιατί και πως το κάνουμε και τι συνέπειες έχουν όλα αυτά στη ζωή μας, τον εαυτό μας, τις σχέσεις μας.
 11. Για να λεγόμαστε "πολιτισμένη" χώρα θα πρέπει κάποτε τα κέντρα εξωσωματικής αλλά και η ανεξάρτητη αρχή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με σεβασμό στα ζευγάρια που καταφεύγουν στην εξωσωματική, και να αρχίσουν να κρατάνε στατιστικά τα οποία να δημοσιεύουν κιόλας.
 12. Συμφωνώ! Μη σου πω ότι το 90% είναι λίγο σύμφωνα με τη βιολογία (εννοώ σύμφωνα με τα ποσοστά φυσικής σύλληψης ανά ηλικιακή ομάδα). Μου έκανε "κλικ" αυτό που έγραψες για τους γιατρούς γιατί υπάρχουν και κάποιοι -εγώ ξέρω έναν τουλάχιστον και μάλιστα πολύ γνωστό- που "σπρώχνει" τις γυναίκες στα δανεικά ανεξαρτήτως ηλικίας. Και τις κάτω των σαράντα. Και νομίζω ότι ο βασικός λόγος που το κάνει είναι για να αποκτά καλή φήμη το κέντρο του. Ότι δηλαδή όποια πηγαίνει εκεί πετυχαίνει. Υπάρχει μία εμπορική διάσταση στην εξωσωματική, δυστυχώς, που της στερεί την έννοια του λειτουργήματος που αποδίδουμε συνήθως στην άσκηση της Ιατρικής. Να σου είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα απομακρυνόταν ούτως ή άλλως. Γενικά πιστεύω ότι στη ζωή τα μεγάλα μυστικά δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που αν κατέφευγα ποτέ σε δωρεά θα το έλεγα σίγουρα στο παιδί μου. Και μακάρι να μην υπήρχε ανωνυμία στις δότριες γιατί θεωρώ ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αναζητά τις ρίζες τους. Αλλά αυτό είναι άλλο τόπικ. Βγήκα εκτός θέματος!
 13. Σ’ ευχαριστώ @island1 και πολύ χαίρομαι που δεν ταλαιπωρηθήκατε λόγω εργαστηρίου. Η αλήθεια όμως είναι ότι στα πιο περίπλοκα περιστατικά οι εμβρυολόγοι και τα διαπιστευτήρια τους -που προκύπτουν από την εκπαίδευση και την εμπειρία τους- έχουν τη σημασία τους. Και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι μονάδες εξωσωματικής δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτά. Για το ζευγάρι που θέλει π.χ. προεμφυτευτικό έλεγχο οι πιστοποιήσεις του εμβρυολόγου είναι τόσο σημαντικές όσο περιγράφεις ότι ήταν για ‘σενα για την αυχενική και τη β’ επιπέδου όταν ήσουν έγκυος. Οπότε ναι, σημαντικός ο χαρακτήρας και η ανθρωπιά, δεν αντιλέγω, αλλά στα δύσκολα χρειάζονται κι άλλα. Φιλιά και να ‘σαι καλά!
 14. Καλή ερώτηση! Συνθέτοντας τα κομμάτια του παζλ κυρίως. Και νομίζω ότι υπάρχει και κάτι στη συμπεριφορά που αλλάζει και έχει να κάνει με το «μυστικό». Κάπως σαν να απομακρύνεται ο άλλος γιατί ίσως νιώθει ότι έτσι το μυστικό του θα είναι πιο ασφαλες. Δεν ξέρω... Θα σου πω κάτι. Στην αρχή δεν το σκέφτηκα καθόλου. Μετά ένας φίλος μου έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά και τότε άρχισα να συνδέω διάφορα στοιχεία. Αφήνω βέβαια και ένα περιθώριο λάθους. Στην αρχή πληγώθηκα δεν σου κρύβω. Το ξεπέρασα όμως πια! Ο γιατρός που μου είπε αυτό με την αδερφή, βοήθησε!
 15. Κανείς μας και καμία μας δεν είναι αντικειμενικός/η. Στην Ελλάδα έχουμε και το κακό ότι οι μονάδες εξωσωματικής δεν δημοσιεύουν τα ποσοστά τους -όπως πχ κάνουν στην Αγγλία- οπότε εμείς οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουμε έναν... μπούσουλα. Βλέπεις για παράδειγμα στην Αγγλία ποιο κέντρο έχει υψηλότερα ποσοστά στις μεγάλες ηλικίες, στις μικρές ηλικίες, στα «δανεικά», στους κατεψυγμένους ή στους φρέσκους κύκλους κ.ο.κ. Εδώ ακόμα είμαστε πολύ πίσω σ’ αυτό το κομμάτι. Όπως και να ‘χει να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Γιατί όπως σωστά επισημαίνεις το σημαντικό για την καθεμία μας είναι αυτό ακριβώς.
 16. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία! Για τα γενετικά νοσήματα όπως θαλασσαιμία και κυστική ίνωση κάνουν PGD και για τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες PGS. Και οι δύο έλεγχοι απαιτούν βιοψία στο έμβρυο οπότε ο εμβρυολόγος έχει τεράστια σημασία. Και γενικά οι μεγάλες μονάδες εξωσωματικής "ποντάρουν" πολύ στον chief εμβρυολόγο τους. Τον Παπαδόπουλο που λες δεν τον έχω ξανακούσει αλλά μπήκα και είδα ότι δεν είναι senior embryologist (πιστοποίηση) και μου κάνει εντύπωση ένα μεγάλο και καλό εργαστήριο να μην έχει σαν επικεφαλής έναν senior εμβρυολόγο. Με αυτό το δεδομένο δύσκολα θα επέλεγα τη μονάδα παρ᾽ όλο που τη σκεφτόμουν, γι᾽ αυτόν και μόνο τον λόγο. Μπορεί να με πεις προκατειλημμένη αλλά θεωρώ τους εμβρυολόγους -και όχι μόνο την υλικοτεχνική υποδομή του εργαστηρίου- σημαντικότερους και από τους γιατρούς.
 17. Καλησπέρα. Με αφορμή αυτή την περίπτωση που αναφέρεις (επειδή μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση σας) όχι όμως μιλώντας για αυτήν συγκεκριμένα αφού δεν τη γνωρίζω, θα πω κάτι που μου είχε ένας πολύ γνωστός γιατρός εξωσωματικής και μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση. Ότι οι γυναίκες που καταφεύγουν σε δωρεά δεν το λένε ούτε στην αδερφή τους (!). Θα μου πείτε είναι γενίκευση και προφανώς υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το μοιραστούν με τους κοντινούς τους αλλά δεν σας κρύβω ότι όταν μου το είπε αυτό ο γιατρός, με παρηγόρησε γιατί κολλητή μου φίλη έγινε μαμά με δανεικά (και όπως εσύ, έτσι κι εγώ, της είχα πει τα πάντα για ᾽μενα και το τι κάνω χαρτί και καλαμάρι) και δεν μου είπε ποτέ τίποτα. Ούτε καν ότι σκεφτόταν τα δανεικά. Οπότε πια δεν πιστεύω ό,τι ακούω. Αφήστε δε για το πόσες γυναίκες κάνουν εξωσωματική και σου λένε ότι ήταν φυσική σύλληψη. Έχω πετύχει γνωστή μου έγκυο στο κέντρο εξωσωματικής που πήγαινα κι εγώ και μου είπε "ήρθα να δω τον γιατρό μου γιατί δουλεύει εδώ τα πρωινά" . Γενικά υπάρχει ταμπού ακόμα και περιπτώσεις που δεν θα το πίστευες ότι θα είχαν πρόβλημα να το πουν, δεν το λένε. Είναι οπισθοδρομικό κατά τη γνώμη μου αλλά συμβαίνει.
 18. Καλησπέρα και πάλι! @Manoulitsa75 σ΄ ευχαριστώ για την απάντηση σου. Λόγω ηλικίας είναι φαντάζομαι η φτωχή ποιότητα των ωαρίων. Παρ' όλα αυτά είχες καλή ανταπόκριση από άποψη αριθμού; Ο προεμφυτευτικός πάντως στην Ελλάδα δεν κοστίζει σε κανένα κέντρο εξωσωματικής 8000 (!). Μου κάνει φοβερή εντύπωση αυτό που σου είπε. @island1 σ' ευχαριστώ κι εσένα για την απάντηση σου. Οι παλίνδρομες έχουν σαν πιο συνηθισμένη αιτία τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Οπότε και εδώ κάπως εκπλήσσομαι που δεν είδαν σαν λύση το προεμφυτευτικό έλεγχο. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι τους έφυγε ο Τριανταφύλλου που θεωρείται κορυφή σαν εμβρυολόγος. Και πήγε σε άλλη μονάδα. Μήπως έχει ακούσει καμία κανένα κουτσομπολιό;; Εννοώ από τη στιγμή που έφυγε ο "σούπερ" εμβρυολόγος, το εργαστήριο θα παραμένει καλό;
 19. Καλησπέρα κούκλες! Ανοίγω εδώ ξεχωριστό θέμα για να μη χαθεί μέσα στο Καφέ. Μπορείτε να μου πείτε τις εμπειρίες σας από Ρέα όποιες έχετε πάει; Και με ποιο γιατρό; Μήπως κατά τύχη είχε κάνει καμιά σας και προεμφυτευτικό; Κάθε κριτική, κακή καλή τέλεια ή απαίσια, καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ!
 20. Το υπερεκτιμημένος δεν έχει καμία σχέση με το υπερτιμημένος. Δεν αναφερόμουν στην αμοιβή του αλλά στη φήμη του. Επίσης είμαι πολύ προσεκτική και διευκρίνισα ότι είναι η προσωπική μου άποψη.
 21. Κάθε ασθενής που έχει εμπειρία με έναν γιατρό τον κρίνει ως ασθενής. Όχι ως συνάδελφος. Το ότι εσένα σου άρεσε ο συγκεκριμένος γιατρός ενώ εμένα όχι, δεν καθιστά τη δική σου γνώμη πιο αξιόπιστη από τη δική μου. Και τέλος, το εριστικό ύφος περιττεύει στα δημόσια φόρουμ.
 22. Αν και το topic είναι άσχετο, η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Μαλιγιάννης είναι υπερεκτιμημένο όνομα στον χώρο της εμβρυομητρικής. Ο λόγος που ακούγεται τόσο πολύ δεν έχω ιδέα ποιος είναι αλλά σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι. Τουλάχιστον από την άποψη της ενημέρωσης του ζευγαριού αλλά και στη διαδικασία της β᾽ επιπέδου και της αμνιοπαρακέντησης που έκανα εγώ μαζί του.
 23. Κορίτσια καμία άλλη με εμπειρία δωρεάς από Embryolab? Ή Assisting Nature? Απ’ ότι βλέπω αυτά τα δύο είναι τα μόνα που αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους τα κριτήρια επιλογής των δοτριών τους. Μπορεί να υπάρχει και κάποιο άλλο και να μου έχει ξεφύγει. Αν υπάρχει παρακαλώ πείτε μου. Και αυτή η αναφορά των κριτηρίων κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλες τις μονάδες εξωσωματικής για να αισθάνονται και τα ζευγάρια ασφαλή ότι τηρείται το σχετικό με τη δωρεά ωαρίων νομοθετικό πλαίσιο.
 24. Γεια σας κορίτσια! Όποια έχει κάνει IVF με δωρεά στο Embryolab στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε να μου στείλει π.μ. με την εμπειρία της; Ευχαριστώ πολύ!