MumMaria

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.366
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο MumMaria

 1. Τα δοντακια σίγουρα παίζουν ρόλο καθώς και τα άλματα που περνάνε όλο αυτό το διάστημα.να μην αγχώνεσαι και να σκέφτεσαι ότι μέχρι τον χρόνο η βασική τροφή τους είναι το γάλα. Όσο είσαι σπίτι να προσφέρεις και στήθος,όταν θα λείπεις δουλειά,που δεν θα σε βλέπει κιόλας,μπορεί το άτομο που το φροντίζει να δίνει γάλα,όχι απαραίτητα μπουκάλι,ειδικά εκπαιδευτικά ποτηράκια,καλαμάκι. Μπορεί βέβαια να είναι κ φάση κ να περάσει κ να επιστρέψει στα γεύματα του. Δοκίμασε κ κομμάτια,μήπως το προτιμάει. Η κόρη μου μόνο κομμάτια ήθελε και πάλι μετά τους 8 μήνες. Στους 10 ουσιαστικά έτρωγε κανονικά τα γεύματα. Μέχρι τους 8 μόνο γάλα. Ενθαρρυντικό επίσης,τα κιλά του. Είστε σούπερ. Λίγη υπομονή. Να σου ζήσει!
 2. Από το μπούκωμα μπορεί να μην αναπνεει καλά κ εσύ να το εκλαμβάνεις ως δύσπνοια.θα σου πω αυτό που μου είπαν οι παιδίατροι όταν πήγαινα τα παιδιά για ακροαστικα κ δεν είχαν,νόμιζα ότι δεν ανεπνεαν σωστά στον ύπνο,παρακολούθησε κ αν στην εισπνοή ,χουρχουριζει είναι από τις μυξες ,αν όμως στην εκπνοή βράζει,δηλαδή σαν ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό,τότε είναι τα πνευμόνια. Το κατάλαβα κι εγώ πρόσφατα όταν ο γιος μου έκανε βρογχίτιδα και με μασκουλα τρίτη μέρα ήταν καλά. Γενικά τα ακροαστικα να τα παρακολουθείς στενά,μέσα σε μια μέρα μπορεί να χειροτερέψει κ τότε το νοσοκομείο αλλά κ η νοσηλεία θα είναι χειρότερη,ειδικά σε τόσο μικρό μωράκι. Πολλούς ορούς,αν δεν φυσάει,δεν ξέρω αν σε αφήνει ο παιδίατρος να τις ρουφήξεις χαλαρά την μυτούλα εσύ για να βοηθήσεις,με το ρουφηχτηρι και πολλά υγρά για να τα βγάλει τα φλεμματα είτε από μυτούλα είτε από τα κακά αν τα καταπίνει.περαστικα σας.
 3. Καλησπέρα ,στον γιο μου,ετών 30,αδύνατη,δεν είχα πάρει κιλά,χωρίς ιστορικό,κληρονομικότητα,με κάθε μήνα εξετάσεις ζάχαρο χαμηλό εντός ορίων και η καμπύλη μου βγήκε χάλι μαύρο. Να την κάνεις την εξέταση και καλό είναι να το συζητήσεις κ με τον γιατρό σου ,όχι τόσο για την καμπύλη αλλά γενικά να ψυχανεμιστεις λίγο τι φιλοσοφίας είναι για να μην βρεθεί και κάτι στο μέλλον ,που να χρήζει προσοχής και να αφεθεί. Με το καλό το μωράκι σου!!
 4. Καλησπέρα και περαστικά. Να σου πω την αλήθεια,εγώ με τεσσάρων μηνών μωράκι,θα πήγαινα μάλλον στο νοσοκομείο ,αν έβλεπα το μωρό να έχει δύσπνοια ή να αναπνέει γρήγορα. Ασμοτρατ δίνουν νομίζω σε μεγαλύτερες ηλικίες και γενικά σιρόπια,αντιβηχικα κτλ είναι απαγορευτικά σύμφωνα με δύο παιδιάτρους που συμβουλεύομαι πλέον(πρώτη χρονιά παιδικό σταθμό τα μωρά μου κ πνιγόμαστε στις ιώσεις,οπότε έχω δύο παιδιάτρους stand by). Οι πιο μεγάλοι(ηλικιακά) παιδίατροι δινουν ακόμα κ τώρα ,αλλά το καλύτερο ειναι η μασκουλα πιστεύω,ειδικά για τόσο μωράκια. Ακόμα και να μην μπορέσει να το κάνει σωστά ή να κλαίει εκείνη την στιγμή,τις εισπνοές που πρέπει θα τις πάρει. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα γιατί δρα τοπικά και κατευθείαν στοχεύει σε αυτό που πάσχει,ενώ τα σιρόπια περνάνε και στο αίμα. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη πάντως.
 5. Καλησπέρα και να χαίρεσαι το μωράκι σου. Η ερώτηση σου είναι υποκειμενική,πιστεύω στην περίπτωσή σας όντως θα βολεψει η φωλιά,να προσέξεις λίγο το στρωματακι που έχει για το κορμάκι του μωρού αν κ πιστεύω ότι δεν θα έχεις θέμα αφού θα την έχεις ήδη στο στρώμα του κρεβατιού σου. Στον γιο μου είχα το λίκνο next to me,που ουσιαστικά ενωνόταν με το κρεβάτι μας(σαν να είναι η συνέχεια του κρεβατιού) αλλά κατέληγα οριακά εγώ να μπαίνω στην κούνια του παιδιού για να είμαι δίπλα του. Βέβαια από δική μου ανασφάλεια ,μιας κ ο μικρός δεν είχε ανάγκη και για αυτό 6 μηνών μπήκε στο δωμάτιο του,στην κούνια του κ έκτοτε κοιμάται εκεί. Στην κόρη μου είχα πάρει φωλιά και την βγάζαμε καναπέ για να μην ξυπνάει τον μεγάλο. Αλλά κ την φωλιά πιο πολύ διακοσμητική την είχαμε,μιας κ η μικρή ήθελε να είναι πάνω μου για να κοιμάται,οπότε βόλεψε ο μάρσιπος ,ακόμα και στον νυχτερινό ύπνο(ο θεός να τον κάνει ύπνο για μένα). Είχα βάλει αριστερά δεξιά μαξιλάρια γύρω από μένα για να μην μπορώ να γυρίσω,χτύπα ξύλο ,και την πλακωσω κ αυτήν την είχα από πάνω μου δεμένη στον μάρσιπο. Μόνο έτσι κοιμόταν για τους πρώτους 5-6 μήνες . Αλλά είχε κολικούς,έκανε αναγωγές από το γάλα,είχαμε γενικά θέματα. Όταν ηρέμησε από όλα αυτά,την έβαλα κούνια στο δωμάτιο της κ κοιμόμουν δίπλα της,ξυπνούσε πάλι κ την έπαιρνα δίπλα μου αλλά λιγο λίγο κόπηκε κ αυτό. Αν το μωράκι σου κοιμάται καλά από μόνο του,η άποψη μου είναι ,να έχεις την κούνια δίπλα στο κρεβάτι σας και αν κατεβαίνουν τα κάγκελα,ακόμα καλύτερα,να σε βολεψει στον θηλασμό. Καταλαβαίνω πόσο όμορφο είναι να θες να κοιμαστε αγκαλίτσα,κι εγώ το έκανα στον γιο μου όταν ξυπνούσε κατά 7 το πρωί,τον έφερνα δίπλα μου στο κρεβάτι κ κοιμόταν άλλο ένα δυωρο γεμάτο μόνο κ μόνο επειδή με μύριζε κ ήμουν δίπλα του,αλλα αν το μωράκι κοιμάται καλά κ στο εύχομαι να συνεχίσει έτσι,ίσως δεν υπάρχει τόσο η ανάγκη για συγκοιμηση(στα λέω αυτά κοιτώντας κάπως το μετά από παραδείγματα μαμάδων που αργότερα ζοριστηκαν να κόψουν αυτήν την συνήθεια). Φυσικά εσύ θα το κρίνεις αυτό κ εννοείται κ οι ανάγκες του παιδιού σου.
 6. Καλησπέρα και με το καλό. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου είχα στην αυχενική επιπωματικο πλακούντα (όχι απλά χαμηλό,έκλεινε τον τράχηλο και είχα και αιμορραγία) ,κατάκλιση κ τρεις φορές ουτρο την μέρα. Στην β επιπέδου έγινε επιχείλιος (δηλαδή δεν εκλεινε τελείως τον τράχηλο) και μέχρι τέλος της εγκυμοσύνης,ανέβηκε και γέννησα φυσιολογικά,χωρίς να έχει κάποιο θέμα το μωρό ή εγώ. Θα δεις στην πορεία πως θα πάει. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όσο μεγαλώνει το μωρό κ η μήτρα να σηκώνει κ τον πλακούντα και να αφήσει ελεύθερο τον τράχηλο. Ευτυχώς ,υπάρχει φυσικά και ο τρόπος της καισαρικής. Στην επόμενη εξέταση θα έχεις πιο ξεκάθαρη εικόνα. Να ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού σου.
 7. Φαντάζομαι η @Paris.33 εννοεί ότι δεν βοηθάει σε περιπτώσεις όπου έχεις ήδη ιστορικό και μια απώλεια από εξάλειψη τραχήλου. Σε δεύτερη εγκυμοσύνη ξεκινάς ήδη επιβαρυμένη και όντως θα συμφωνήσω ότι η περίδεση είναι μονόδρομος. Σε άλλες περιπτώσεις,όπως η δική μου ,που στην δεύτερη εγκυμοσύνη,λόγω κούρασης πρώτου μωρού,επιπωματικου πλακούντα κ σταδιακή μείωση τραχήλου στην β επιπέδου,όντως πήγαμε συντηρητικά με ξεκούραση κ ουτρο τρεις φορές την μέρα,κατάφερα να γεννήσω τελειομηνη την κόρη μου.
 8. MumMaria

  Νανούρισμα

  Καλησπέρα! Ο γιος μου κοιμόταν εύκολα από νεογέννητο. Η κόρη μου άλλη ιστορία,είχε κ κολικούς το καημένο,κ ειμασταν αγκαλίτσα όλη μέρα. Είχα τον μάρσιπο συνέχεια κ ένα ζωνάρι μέσης(γιατί θα λυγίσεις μετά από κάποια φάση) και τα κάναμε όλα μαζί,μαγείρεμα,σκούπα,και στην τουαλέτα που πήγαινα ακόμα,μετα συγχωρήσεως ,την είχα δεμένη.και φυσικά ακολουθούσε κ η ουρα, ο τότε 14 μηνών γιος μου. Οπότε ,όταν ήθελε κοιμόταν μέσα στην μέρα,όταν γυρνούσε ο άντρας μου από την δουλειά(κι εμείς βοήθεια δεν είχαμε κ έχουμε) ασχολιόταν,για να κάνω ένα μπανιο,να ξεπιαστω ,να είμαι μόνη μου με τον μεγάλο.,το βράδυ συγκοιμηση μέχρι 6 μηνών . Αλλά το πρώτο 6μηνο βόλεψε,μετά βρήκε τον ρυθμο της ,από μόνη της η μικρή αλλά δίνοντας κ εγώ μια κατεύθυνση. Φυσικά και πάλι ήταν κουραστικά αλλά στην περίπτωση μας μόνο έτσι έβγαινε η μέρα αρμονικά και με τα δύο τα μικρά στο σπίτι. Πάντως ειλικρινά στο λέω,(και αν με διαβάζουν φίλες μου στο ίντερνετ που τους γκρινιαζα τότε,θα γελάνε τώρα,) την ξεχνάς αυτήν την περίοδο και την ταλαιπωρία,μην σου πω φορές φορές την αναπολώ κιόλας. μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και αυτή η φάση κρατάει ελάχιστα.κρατα γερά. Να τον χαίρεσαι τον μικρούλη σου!
 9. Συμφωνώ με την @vikib στα tips για έλεγχο ζαχάρου. Μικρά συχνά γεύματα(είχα βρει ένα παντοπωλείο που είχε υγιεινά σνακ,μπάρες,ρυζογκοφρετες κτλ κ την έβγαζα έτσι για να μην μένει άδειο το στομάχι) ,κ επειδή εγώ είχα παθολογικές την πρώτη και την δεύτερη ώρα κ όχι το νηστείας,φαγητόετα μπόλικο νερό και κάνα δεκάλεπτο/τέταρτο κίνηση,δηλαδή σηκωνομουν ,μάζευα τα πιάτα,έκανα χαζοδουλιτσες σπίτι,να είμαι ίσα ίσα σε κίνηση. Έτσι το είχα ελεγχόμενο,ανέβαινε μόνο αν έτρωγα παραπάνω ψωμί. Αν και πάλι δεν είναι ελεγχόμενο,μόνο τότε ξεκινάτε ινσουλίνη. Με διατροφή τα κατάφερα. Επίσης σημαντική εξέταση η γλυκοζηλιωμενη (σου δίνει σημαντικες πληροφορίες) και τέλος όντως από τους υπερήχους έχει ο γιατρός εικόνα αν έχει επηρεαστεί το μωρό ,το υγρό,ο πλακούντας. Εμένα υπογλυκαιμία δεν έκανε ο γιος μου κ άσχετα που γεννήθηκε μεγάλος ήταν από το σκαρί του.(όπως κ η κόρη μου,στην οποία δεν έκανα διαβήτη κύησης,4 κιλά και τα δύο). ίκτερο κάνανε και τα δύο μωρά αλλά όχι λόγω του διαβήτη,είναι αρκετά συνηθισμένο,ειδικά όταν οι ομάδες αίματος δεν είναι συμβατές,είχαν του μπαμπά τους. @Elle12 εμένα ο θυρεοειδής είχς επηρεαστεί στο πρώτο τρίμηνο αλλά ελάχιστα και τότε δεν μου είχαν δώσει χάπι,μέχρι το δεύτερο τρίμηνο το παρακολουθούσαμε κ έστρωσε μετά.
 10. Με κάλυψε βασικά η @linaa . Πόσο καιρό προσπαθείς και ποια είναι η ηλικία σου κ θέλει να σου δώσει φάρμακα; (Σορυ αν τα έχεις ξαναπεί,δεν θυμάμαι)
 11. Θα σου πω κάτι και ελπίζω να μην το παρεξηγήσεις,συνήθως οι βιοχημικές οφείλονται σε χρωμοσωμικες ανωμαλίες και η απώλεια που είχες στο δεύτερο τρίμηνο ήταν εν τέλει χρωμοσωμικη ανωμαλία. Άρα και από την στιγμή που έκανες κ τον έλεγχο θρομβοφιλιας και εφόσον στα διάβασε ο γιατρός τα αποτελέσματα και τα βρήκε φυσιολογικά,μην συγκρίνεις τιμές με άλλες κοπέλες γιατί δεν θα βοηθηθεις. Κι εγώ έκανα τις αντίστοιχες εξετάσεις μιας κ είχα δύο παλινδρομες,με την δεύτερη διαπιστωμένη χρωμοσωμικη ανωμαλία. Πιο πολύ θα με προβληματιζαν οι ορμονολογικες μου ή το σπερμοδιαγραμμα,αλλά αφού βγήκαν καλά ,είναι όντως τυχαίο γεγονός. Προσπάθησε να μαζέψεις τα κομμάτια σου(το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο) και όταν θα είσαι έτοιμη ψυχολογικά να έρθει η τρίτη και τυχερή σου εγκυμοσύνη. Στα λέω με αγάπη και από καρδιάς ,αλλά μόνο περισσότερο άγχος σου προσφέρει όλο αυτό.εγω συνέκρινα τιμές μέχρι κ στο ίντερνετ,τελικά όντως ήταν τυχαίο. Να εμπιστεύεσαι τους γιατρούς σου κ σύντομα με ένα γερό μπεμπακι.
 12. Καλησπέρα και με το καλό. Και στις δύο εγκυμοσύνες μου πήρα προγεστερόνη. Στην πρώτη ,στον γιο μου,είχα λίγες καφέ εκκρίσεις την 5-6 εβδομάδα και έπαιρνα τρεις φορές την ημέρα ,μεχρι την αυχενική τις είχα κόψει. Στην κόρη μου δεν έπαιρνα,αλλά είχα αιμορραγία λίγο πριν την αυχενική λόγω χαμηλού πλακούντα και μου έδωσε προγεστερόνη τρεις φορές την μέρα(δυστυχώς δεν θυμάμαι για πόσο καιρό). Και στις δύο περιπτώσεις υπήρχε λόγος. Ρώτα τον γιατρό σου να σε κατατοπίσει. Πολλοί γιατροί δίνουν έτσι την προγεστερόνη (και καλά για να είσαι καλυμμένη ) αλλά ακόμα κ αυτοι ,την κόβουν μετά την αυχενική. Αν δεν έχεις κάποιο άλλο θέμα,παίζει και να το ξεχασε να σου πει να το κόψεις. Υγ για την πείνα ,δεν μπορώ να βοηθήσω,γιατί είχα αναγουλα κ εμετούς και στον γιο μέχρι την αυχενική και στην κόρη μέχρι το 5μηνο. Αλλά πρώτη φορά το ακούω να πω την αλήθεια.
 13. Εννοείς οργασμό με διείσδυση και είχες αιμορραγία; (Επίσης ελάχιστο καφέ αίμα ,δεν θεωρείται αιμορραγία). Είχα και στις δύο εγκυμοσύνες καφέ αίμα κ για αυτό απείχα από το σεξ το πρώτο τρίμηνο,αλλά όχι λόγω οργασμού. Ονειρώξεις με οργασμό ,έτυχε να έχω στον ύπνο μου αρκετές φορές,χωρίς κάποια επιπλοκή. Νομίζω αν μιλάς μόνο για οργασμό,είτε μόνη σου ,είτε στον ύπνο σου ας πούμε,δεν γίνεται να έχεις αιμορραγία. Αν τώρα η διείσδυση εγινε κάπως αγαρμπα,ίσως και να είχες από αυτό κάποια καφέ υπολείμματα. Μπορείς να ρωτήσεις και τον γιατρό σου. Με το καλό!
 14. Εγώ το ίντερνετ το είχα και στα δύο μόνιμα ανοιχτό,οκ το κινητό δεν το έβαζα δίπλα στο κεφάλι τους,αλλά είχε τύχει σε μαραθώνιους θηλασμους ,να τα έχω στήθος κ να είμαι στο κινητό να χαζεύω. Στον ύπνο που κάναμε συγκοιμιση,το κινητό το είχα μακριά μου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς,δεν έχω ακούσει κάποιον παιδίατρο ή μανούλα να συμβουλεύει κάτι αντίθετο.
 15. Να ζητήσεις να σε τσεκαρει κάθε εβδομάδα ασυζητητί. Από φιλικό μου περιβάλλον,ξέρω ότι χρειάζεται. Επίσης και στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου επειδή είχα συχνά συσπάσεις επώδυνες από 20η+ εβδομάδα ,και μειώθηκε ο τράχηλος ,όχι τραγικά,αλλά από 3,5 έφτασε 2,5, με τσεκαρε ο γυναικολόγος κάθε μια βδομάδα με δέκα μέρες. Και φυσικά εννοώ διακολπικα,έτσι;για να έχει σωστή εικόνα.και αυτό χωρίς να έχω ιστορικό από την πρώτη μου εγκυμοσυνη. Να το απαιτήσεις,στην τελική εσύ πληρώνεις! Σου εύχομαι με το καλό!!
 16. MumMaria

  Κεφάλι

  Καλησπέρα,οποτε ειμασταν διακοπές,σε σπίτι γονιών πεθερικών ή είχαμε κόσμο στο σπίτι μας,είχαν υπερένταση και δεν κοιμόντουσαν ούτε ο γιος ούτε η κόρη. Βέβαια να σου πω ότι ο γιος μου ήταν εύκολος στον ύπνο,η κόρη μου το πρωτο 6μηνο κοιμόταν μέσα στην μέρα αλλά κ το βράδυ μόνο πάνω μου,είτε με μάρσιπο είτε συγκοιμιση ,οριακά αγκαλίτσα το βράδυ. Σιγά σιγά έστρωσε αυτό. Οπότε το θεωρώ φυσιολογικό να συνέβη και σε εσάς. Τώρα για τον βραδινό ύπνο να σου πω ότι ο γιος μου από την πρώτη στιγμή δεν ξυπνούσε ποτέ για φαγητό,αλλά κάθε δύο μέσα στην μέρα και κάθε τρεις το βράδυ τον ξυπνούσα να θηλάσει,αν και μεγάλο μωρό(4 κιλά) έχασε πολύ και επίσης δεν έβαζε εύκολα,ήταν σχετικά αφαγος κ του ύπνου.αρα πήγαμε έτσι μέχρι το 3μηνο(στους 3μηνες ειμασταν το βράδυ κάθε 4 ώρες). Η κόρη μου που δεν είχε φοβερή απώλεια γραμμαριων κ μας είχε πει μετά τον σαραντισμο να την αφήνουμε,ξυπνούσε ρολόι στις 3ωρες για γάλα. Αν έχει ανακτήσει τα κιλά που είχε στην γέννηση κ βάζει επαρκώς όσο πρέπει ,μπορείς να τον αφήνεις ή έστω να ανοίγεις παραπάνω το διάστημα 3/4ωροτυ πιστεύω. Αλλά ρωτα και την παιδίατρο σου όπως και να χει.
 17. Καλησπέρα και με το καλό. Για μένα ο γυναικολόγος που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια είναι ο Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνος. Είχα δύο παλινδρομες κυήσεις στο ιστορικό μου,απόξεση στην 8η εβδομάδα και μαζί του κατάφερα να γεννήσω φυσιολογικά και τα δύο μου τα παιδάκια. Στην πρώτη μου κύηση έκανα και διαβήτη κύησης αλλά ούτε συζητήθηκε για καισαρική ,απλά μπήκα με πρόκληση στις 38+3 ,όταν το μωρό ήταν έτοιμο,είχε πάρει θέση και έμεινε μαζί μου 12 ώρες περιμένοντας. Δεν έβγαινε γιατί είχε την μπουνιτσα του κολλημένη στο πρόσωπο κ ήταν κ μεγάλο μωρό,αλλά έκανε περινεοκτομη,ενημερώνοντας με εκείνη την στιγμή τι θα κάνει κ γιατι θα το κάνει. Επίσης η μικρή μου γεννήθηκε μονονεφρη ,το υποψιαζόμασταν από την β επιπέδου κ σιγουρευτηκε στην 30η εβδομάδα,με καθοδήγησε και με συμβούλευσε επιστημονικά αλλά και ψυχολογικά.ολα πηγαν καλά. Θέλω να καταλήξω στο ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτός από εξαίρετος επιστημονας,ήταν για ένα μεγάλο διάστημα ο ψυχολόγος μου. Είναι άνθρωπος και τον εκτιμώ βαθειά.
 18. Οι μετρήσεις σου είναι μια χαρά,όπως κ η καμπύλη. Θα σου πω ότι καλά κάνεις κ προσέχεις την διατροφή σου στην εγκυμοσύνη(κ διαβήτη δλδ να μην κάνεις,αυτό είναι το σωστό). Να έχεις συνέχεια γεμάτο το στομάχι σου,συχνά κ μικρά γεύματα. Θα δεις στην πορεία τι σε ανεβάζει κ το όχι κ θα πράξεις ανάλογα. Το θεωρώ υπερβολικό το άγχος σου κ ειδικά οι σκέψεις σου για έμβρυο με μακροσωμια κτλ κτλ,από την στιγμή που ψάχνεσαι ,δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Στην έσχατη και αααν χρειαστεί θα κάνεις ινσουλίνες όπως πολλές πολλές γυναίκες. Στα λέω αυτά για να σε χαλαρώσω. Εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσυνη έκανα διαβήτη κύησης(στην δεύτερη όχι) χωρίς κανένα ιστορικό,με τα ελάχιστα κιλά που είμαι κ με ζάχαρο νηστείας στο 80 όλους τους μήνες από την αρχή της κύησης(γλυκοζηλιωμενη επίσης εντός ορίων). Μέχρι που στην 26η εβδομάδα η καμπύλη ζαχάρου έδειξε παθολογικές τιμές και στην μία ώρα και στο δυωρο. Με αυστηρή διατροφή,μετριομουν με μηχανάκι,και χωρίς ινσουλίνες γιατί ήταν ελεγχόμενο,γέννησα φυσιολογικά στον μήνα μου ένα υγιέστατο αγοράκι. Βρες έναν καλό ενδοκρινολόγο και θα σου ευχηθώ με το καλό.
 19. MumMaria

  Κεφάλι

  Ακριβώς αυτό είχαμε κάνει κ εμείς,κουβερτουλα ρολό πίσω στην πλατουλα του για να μην γυρίζει στον ύπνο κ σε ένα μήνα θα είναι μια χαρά.
 20. MumMaria

  Κεφάλι

  Και στον γιο μου είχε συμβεί το ίδιο κ γέννησα κ χωρίς βεντούζα. Δεν το είχα καταλάβει,μας το είπε η παιδιατρος μετά τον πρώτο μήνα στην επίσκεψη.ουσιαστικα κοιμόταν πλάγια από την μια πλευρά κ αντίστοιχα κ στον θηλασμό,τον βόλευε περισσότερο η ίδια πλευρά. Οπότε αλλάζοντας αυτά τα δύο,την επόμενη φορά στους δύο μήνες που μας είδε η γιατρός,δεν υπήρχε αυτή η δισαναλογια. Ξέρω ότι είναι αρκετά συνηθισμένο,να μην ανησυχείς. Να το χαίρεσαι το μωράκι σου.
 21. Δεν νομίζω ότι οι πολύποδες σχετίζονται με αποβολές πρώτου τριμήνου.εκτος αν είναι τόσο μεγάλοι σε μέγεθος που τότε σίγουρα θα τους εντόπιζε και το μηχάνημα.νομοζω άδικα αγχώνεσαι για αυτό.συνηθως οι αποβολές πρώτου τριμήνου σχετίζονται συνήθως με χρωμοσωμικες ανωμαλίες(σε εμένα αυτό ίσχυε και στις δύο δλδ) κ θεωρούνται τυχαίο γεγονός. Αν παρ'ολα αυτά,έχεις δεύτερες σκέψεις για τον γυναικολόγο σου ή για τα μηχανήματα του καλά θα ήταν να τον αλλάξεις και να συνεχίσεις με κάποιον άλλον,ειδικά σε περίοδο εγκυμοσύνης που θα κάνεις συχνά υπερήχους και θα πρέπει να έχει καλή εικόνα είναι σημαντικό. Σου εύχομαι σύντομα μια τελειομηνη εγκυμοσύνη.
 22. Κοίτα το πιο safe είναι μέρα παρά μέρα επαφές,αν δεν γίνεται αυτό,μόλις ξεκινάνε τα πιο πηκτα κολλώδεις υγρά,κοντεύει και η ωορρηξία σου και άρα ξεκινάς επαφές.αν έχεις σταθερό 28 κύκλο,το καλύτερο είναι από την 11ημερα του κύκλου σου,ξεκινάς επαφές.πχ την 11η μέρα,13η και την μέρα της ωορρηξίας 14η.αυτο μου είχε πει εμένα ο γυναικολόγος μου. Συνήθως παίρνουν τεστ ωορρηξίας γυναίκες που προσπαθούν είτε καιρό είτε έχουν κάπως ακανόνιστο κύκλο κ θέλουν να την εντοπίσουν. Κι εγώ σταθερό 28αρι είχα,αλλά είχαν περάσει 6 μήνες,είχα και δύο παλινδρομες πιο πριν κ ήθελα να βεβαιώσω την ωορρηξία μου. Άπαξ και το παρακολουθήσεις 2-3 κύκλους κ βλέπεις ότι κανείς ίδια μέρα ωορρηξία +-1, δεν χρειάζεσαι άλλο τα τεστ,ίσως σε αγχωνουν κ παραπάνω.
 23. Κι εγώ αυτά έκανα κ προς το μεσημέρι κι εγώ.νομιζω λέει ότι ειδικά με τα πρώτα πρωινά ούρα δεν δείχνει.
 24. Θα μπορούσες για δύο τρεις μέρες να το κάνεις λίγο πιο αραιό το γάλα.δηλαδη να βάζεις την ποσότητα νερού που έβαζες κ ακόμα πιο κοφτές κουταλιές γάλα.επισης ξέρω ότι και η συχνή αλλαγή με τα γάλατα,προκαλεί δυσκοιλιότητα, οπότε ίσως θέλει τον χρόνο του το μωράκι να το συνηθίσει.
 25. Καλησπέρα και καλά αποτελέσματα εύχομαι,σύντομα με ένα μπεμπακι. Στον γιο μου χρησιμοποιούσα τεστ ωορρηξίας,προσπαθούσαμε 10μηνες στοχευμένα. Είχα σταθερό κύκλο 28 ημερών.μετα τους 6 μήνες που δεν ερχόταν,αγόρασα τεστ ωορρηξίας αυτά με την φατσούλα και όντως κάθε φορά 13η μερα θετικοποιουνταν κ ερχόμουν σε επαφή αυτήν κ την επόμενη. Τους τελευταίους δύο κύκλους με παρακολουθούσε κ υπερηχογραφικά κ όντως αυτά που μου έλεγε ο γυναικολόγος συνέπιπταν των τεστ. Τον δέκατο μηνα προσπαθειών ,την ημέρα της ωορρηξίας ,έπιασα τον γιο μου.