Kiddo

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  542
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Ellidr αν εννοείς για τα φάρμακα της δεύτερης προσπάθειας με την ίδια απόφαση της επιτροπής τότε δεν καταθέτεις τίποτα πουθενά! Πας στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ μαζί με την απόφαση της επιτροπής, τη ταυτότητα σου, μια αρνητική χοριακη τελευταίου 15πενθημερου, τη νέα συνταγή φαρμάκων που θα σου γράψει ο γιατρός, μια βεβαίωση του κέντρου ότι δεν υπάρχουν εμβρυακια στη κατάψυξη (αν υπάρχουν δεν σου δίνουν τα φάρμακα) και μια βεβαίωση από το γιατρό σου για το πόσες μονάδες χρησιμοποιήθηκαν στη πρώτη προσπάθεια σου και πόσες μονάδες έχουν μείνει (αν έχουν μείνει) και παίρνεις τα δεύτερα φάρμακα της απόφασης. Αυτά!
 2. Πιστεύω ότι το καλύτερο θα ήταν να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό..
 3. Σωστά και και στα δύο! Πρέπει να τον δει ενδοκρινολόγος αναπαραγωγής να του δώσει συμπλήρωμα. Καλή αρχή!! Να πάνε όλα κατ'ευχήν κοριτσάκι μου!
 4. Ίσως το είπε ως προς το αποτέλεσμα.. καμία φορά και αυτές τόσα ξέρουν τόσα λένε.. ή ακόμα χειρότερα πιστεύουν ότι έχουμε μειωμένη νοημοσύνη για να κάτσουν να εξηγήσουν περισσότερα.. όπως και να έχει δεν είναι ίδια ως φάρμακα σε καμία περίπτωση! Το αν είναι πρωτότυπο το ένα και το άλλο όχι, λίγη έχει σημασία για εμένα.. το θέμα είναι ότι περιέχουν διαφορετικές ουσίες και δρουν διαφορετικά στον οργανισμό ως φάρμακα.. από εκεί και πέρα και με τα δύο θα προκύψουν περισσότερα του ενός ωαρίου.. Το Serpafar πάντως και στον άντρα μου δεν ταίριαξε.. ειλικρινά ελπίζω το femara να δικαιώσει και εσένα στον αγώνα σου..! Καλό ξημέρωμα!
 5. Είμαι σίγουρη! Και ευτυχώς έχουμε τρανά παραδείγματα ελπίδας μέσα στο καφέ να μας το θυμίζουν και να μας δίνουν δύναμη! Να μου φιλήσεις το αντράκι σου!! Αα μάλιστα.. Οπότε αν κατάλαβα καλά ρωτάς το σκιαγραφικό αν σχετίζεται αρνητικά προς τη γονιμότητα, σωστά; Το έψαξα λίγο νωρίτερα που ρώτησες, δεν βρήκα κάτι αλλά δεν ήξερα και τι έπρεπε να ψάξω.. θα το κοιτάξω λοιπόν περισσότερο και αν βρώ κάτι σχετικά θα σου στείλω!
 6. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ βρε κοριτσάκι μου!! Μακάρι..! Αντεύχομαι να έχεις ποιοτικά εμβρυακια που θα σου δώσουν τη πολυπόθητη τελειόμηνη εγκυμοσύνη! Να ξέρεις το αγαπώ πολύ το φεμαρα..! Αν και δεν το παίρνω εγώ αλλά ο άντρας μου, πάραυτα το συγκεκριμένο χαπακι δούλεψε σαν θαύμα, έτσι ακριβώς όπως το θέλαμε! Ελπίζω να σου ταιριάξει και εσένα τέλεια με ποιοτικά ωαριακια γλυκιά μου! Μη μου απελπιζεσαι όμως.. ξέρω πως νοιώθεις, δεν έχω κρατήσει ποτέ θετικό τεστ.. Έλα, θα το κρατήσουμε φέτος παρέα.. ναι;!
 7. Έχουμε ακόμα.. ελπίζω ένα τελευταίο τρίμηνο.. αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις εξετάσεις του συζύγου και την άποψη του ανδρολόγου.. Για την ώρα, ορμονολογικα τουλάχιστον, πάει καλά.. τον άλλο μήνα θα δούμε όλους τους γιατρούς από κοντά να συζητήσουμε τι θα γίνει πως και πότε.. Ναι, βιοψία θα γίνει παράλληλα με ωοληψία για να είναι φρέσκο το δείγμα και από τους δύο (ΑΝ βρούμε πάντα..) οπότε θα πρέπει να συγχρονιστούν όλα σωστά.. ..και εμείς.. και εσείς silvy μου.. και άλλες κοπέλες που δεν γράφουν συχνά ή καθόλου πλέον αλλά ξέρω ότι είναι ακόμα στη προσπάθεια και σας έχω όλες στο μυαλό και στη καρδιά μου.. κορίτσια που είμαστε χρόνια σε αυτό το καφέ και εύχομαι ολόψυχα να "φύγουμε" όλες από εδώ και να πάμε στον αντίστοιχο μήνα ΠΗΤ.. για όλες φυσικά το εύχομαι αλλά για όσες προσπαθούμε κάτι χρόνια λιγουλακι παραπάνω.. Εσείς κοριτσάκι μου; Σε τι κατάσταση βρίσκεστε τώρα;
 8. Αυτό θα πρέπει να το διευκρινίσεις με τη τράπεζα σπέρματος για να είσαι σίγουρη. Τίποτα μη παίρνεις ως δεδομένο..!
 9. Υπομονή.. τι άλλο; Κουρασμένη βέβαια ψυχολογικά πολύ.. Εσύ Κάντι μου; Ο κούκλος σου; Πως είστε; Δεν γνωρίζω κάτι.. πως το εννοείς; Αν επιρρεάζει ως εξέταση το σπέρμα; Δεν έχει τύχει να το ψάξω.. Το γενετικό υλικό (DNA) βρίσκεται στο εσωτερικό των σπερματοζωαρίων και των ωαρίων και είναι υπεύθυνο για τη μεταβίβαση των γενετικών χαρακτηριστικών των γονιών στην επόμενη γενιά. Έχει τη μορφή διπλής έλικας η οποία σταθεροποιείται με χημικούς δεσμούς. Αν οι δεσμοί αυτοί σπάσουν τότε η έλικα γίνεται ασταθής. Η αστάθεια αυτή στο DNA των σπερματοζωαρίων λέγεται κατάτμηση ή κατακερματισμός. Η μέτρηση του κατακερματισμού του σπερματικού DNA χρησιμοποιείται στη διερεύνηση της ανδρικής υπογονιμότητας καθώς και για τον έλεγχο επαναλαμβανόμενων αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης, πρόωρων τοκετών και αποβολών. Η γενετική ακεραιότητα του σπερματοζωαρίου είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου. Το υψηλό επίπεδο κατακερματισμού του DNA στα κύτταρα του σπέρματος, μπορεί να αποτελέσει αιτία ανδρικής υπογονιμότητας που οι συμβατικές εξετάσεις δεν μπορούν να ανιχνεύσουν. Τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι, ανεξάρτητα από τη χρησιμοποιούμενη τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, το υψηλό επίπεδο κατάτμησης του σπερματικού DNA μειώνει σημαντικά την πιθανότητα μιας επιτυχούς εγκυμοσύνης. Ο υψηλός βαθμός κατακερματισμού του DNA των σπερματοζωαρίων δεν φαίνεται να επηρεάζει τη γονιμοποίηση ή τις πρώτες μιτώσεις, αντίθετα, ο υψηλός βαθμός κατακερματισμού του DNA των σπερματοζωαρίων μπορεί να επηρεάσει τις αρχικές διαιρέσεις και τον σχηματισμό βλαστοκύστης. Τα επίπεδα κατακερματισμού του DNA συνδέονται στενά με τα ποσοστά αποβολών μετά από εξωσωματική καθώς και τα ποσοστά κύησης. Άνδρες με κακές παραμέτρους σπέρματος είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλό βαθμό κατακερματισμού του DNA αλλά υψηλός βαθμός κατακερματισμού του σπερματικού DNA μπορεί να βρίσκεται και σε άνδρες με φυσιολογικές παραμέτρους του σπέρματος.
 10. Συγχαρητήρια βρε Νελι μου!! Τι ωραίο χορταστικό νούμερο χοριακης είναι αυτό βρε παιδάκι μου!!! Μπράβο βρε κοριτσάκι μου!! Με το καλό να έχεις υπέροχους διπλασιασμους τώρα!!
 11. Ααα μάλιστα..! Τότε θα μπορούσε να είναι από το χειρουργείο! Το σπέρμα γενικότερα επιρρεαζεται πολύ εύκολα να ξέρεις! Ακόμα και μια μικρή ίωση να περάσει θα επιρρεαστει.. Ή αν έζησε μια περίοδο έντονου στρες, το ίδιο! Χρειάζεται minimum 75 μέρες όπου διαρκεί ένας ανδρικός κύκλος ώστε να ανανεωθούν τα σπερματοζωάρια και να παρατηρηθεί η όποια διαφορά/βελτίωση στο σπέρμα. Αυτό που σου είπα πάντως ισχύει, το σπέρμα βελτιώνεται αλλά θέλει χρόνο και χρειάζεται υπομονή. Ο γυναικο-λόγος ασχολείται με τα γυναικολογικά, αυτό σπούδασε αυτή είναι η ειδικότητα του. Για τα ανδρολογικα λοιπόν θα απευθυνθείτε και θα ακούσετε μόνο τον ανδρο-λόγο! Εσύ θα πήγαινες για τέστ Παπ πχ ή άλλο γυναικολογικό έλεγχο σε ανδρολόγο; Ο άντρας σου λοιπόν γιατί να πάρει ότι του δώσει ένας γυναικολόγος;! Έκαστος στο είδος του κοριτσάκι μου! Σε όλα! Αν και βρίσκομαι στην Αθήνα οπότε από εδώ έχω εμπειρία με ανδρολόγους, έχει τύχει όμως να μιλήσω πολλές φορές με κορίτσια από Θεσσαλονίκη και έχω κάποια ονόματα γιατρών στη βόρεια Ελλάδα για να σου στείλω αλλά ξαναλέω δεν έχω προσωπική εμπειρία.. αν ενδιαφέρεσαι όμως πες μου! Τέλος μην αμελήσει τις γενικότερες οδηγίες που σου έγραψα, θα βοηθήσουν πολύ στη βελτίωση του σπέρματος! Α! Ξέχασα να προσθέσω..! Άσε στα εργαστήρια τι λέει η κάθε μία που βρίσκεται εκεί, μικροβιολόγοι είναι στη καλύτερη! Το πότε θα κάνετε εξετάσεις ή όχι μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός μπορεί να σας το ορίσει με ασφάλεια.
 12. Καλησπέρα κοριτσάκι μου! Ποιος γιατρός σας είπε βρε γλυκιά μου να γίνουν αυτές οι εξετάσεις μόλις ένα μήνα μετά την αφαίρεση της κήλης; Για τι κήλη μιλάμε αλήθεια; Κιρσοκήλη; Γιατί οι μέτριοι παράμετροι του σπέρματος και ο υψηλός κατακερματισμός εκεί οφείλονται! Το ότι κάνατε αφαίρεση ήταν το καλύτερο που μπορούσατε να κάνετε! Εννοείτε ότι θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση με την αφαίρεση της όμως χρειάζεται minimum ένα εξάμηνο για να φανεί η όποια βελτίωση ή έως και χρόνο! Στο σπέρμα πάντα υπάρχει η δυνατότητα βελτίωσης όμως χρειάζεται χρόνος και για αυτό πρέπει να κάνετε υπομονή.. Εξειδικευμένο Ουρολόγο/Ανδρολόγο σε θέματα υπογονιμότητας έχετε επισκεφτεί ώστε να σας δώσει συγκεκριμένο σχήμα αντιοξειδωτικών; Θα πρέπει κιόλας να κάνει κάποιες αλλαγές στη διατροφή του και στο τρόπο ζωής του, όπου χρειάζεται, για να βοηθήσει τη κατάσταση! Κάποιες γενικότερες οδηγίες είναι: •Κόψιμο τσιγάρου •Μείωση καφέδων/αλκοόλ •Απώλεια βάρους •Μείωση επαφής με τοξικά και χημικά •Χλιαρά προς κρύα μπάνια •Άνετα εσώρουχα και παντελόνια •Να μην έχει κοντά στους όρχεις κινητό και λάπτοπ •Να εκσπερματώνει συχνά τουλάχιστον ανά δύο ημέρες •Να ξεκινήσει λίγη άθληση (περπάτημα ή και τρέξιμο καλύτερα) •Να κοιμάται νωρίς και καλά το βράδυ ένα φουλ 7ωρο •Αφαιρέστε τη σόγια εντελώς από τη διατροφή σας •Αφαιρέστε μαχαίρι τα επεξεργασμένα κρεατικά (λουκάνικα και άλλα παράγωγα αλλαντικών) •Μειώστε τη χρήση του πλαστικού ειδικά σε σκεύη όπου φυλάσσεται το φαγητό •Βάλτε ψάρια και οστρακοειδή πολλά, Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, Λιαστές ντομάτες, κολοκύθα, κόκκινη πιπεριά, φράουλες, ρόδια, berries, ξηρούς καρπούς και σπόρους, Φρέσκα φρούτα και λαχανικά γενικότερα, αβγά και γαλακτοκομικά, κρέας αμνοεριφίων/κοτόπουλο νωπό πάντα, συκώτι και βάλτε και το κρόκο Κοζάνης και το ινδικό τζινσενγκ στη διατροφή σας..
 13. Με το καλό λοιπόν κοριτσάκι μου να ξεκινήσεις!! Να πάνε όλα κατ'ευχήν αυτή τη φορά!! @νικηαντωνια81 περαστικά βρε κοριτσάκι μου..! Τι ατυχία και αυτή..
 14. Τίποτα κοριτσάκι μου! Αν μπορώ να βοηθήσω κάπου αλλού, πες μου!
 15. Έεφτασεεεε!!! Συγχαρητήρια βρε κοριτσάκι μου!! Τι τέλεια τα νέα σου!! Μπράβο! Να έχεις ένα ήρεμο υπόλοιπο εγκυμοσύνης και να κρατήσεις με το καλό στην αγκαλιά σου τελειόμηνα και υγιέστατα τα θαυματακια σου!!