alina80

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.347
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.990 εμφανίσεις προφίλ
 1. Καλησπέρα κορίτσια. @brave εύχομαι ολόψυχα γρήγορα να ξεκαθαρίσει το θέμα με θετική έκβαση @Dggs αφού είναι καλά το μωράκι λίγη υπομονή και θα στρώσει και η αποκόλληση. Μείνε στο νοσοκομείο να σε φροντίζουν και όλα καλά θα πάνε. @tania43 λυπάμαι πολυ. Θα συμφωνήσω με την Γεωργία. Μήπως να δείτε το θέμα του σπέρματος. Το έχω ξαναπεί, συχνά ρίχνουν οι γιατροί όλη την ευθύνη στο ωάριο, όμως και το σπέρμα μπορεί να οδηγήσει σε μέτρια ή κακά έμβρυα που δεν εμφυτεύονται. Ο γιατρός σας τι σας λέει; Μήπως να εξετάσετε και το ενδεχόμενο μιας απόπειρας με δωρεά σπέρματος; @Georgia1972 τι κάνετε; Τα αγόρια σου θα είναι πια αντρακια! @palmoira μου πώς τα περνάτε τις πρώτες σας ημέρες ; Ελπίζω να είστε μαμά και κόρη καλά! @ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΑ σε σκεφτόμαστε! Τα άλλα κοριτσάκια; Στα δικά μου νέα, κάπως καλύτερα από συμπτώματα αλλά χωρίς θεαματική βελτίωση. Περιμένω πώς και πώς τη β επιπέδου την Τρίτη! Σας φιλώ Α.
 2. alina80

  δύο ονόματα

  Προφανώς και δεν είναι συχνό αυτό. Συνήθως αυτό που γίνεται είναι να ακούγονται δύο ονόματα στην εκκλησία και να δηλώνεται ένα στο ληξιαρχείο. Πάντως σε κάθε περίπτωση ισχύ έχουν τα έγγραφα του κράτους και όχι της εκκλησίας. Ο λόγος που σου ζήτησαν το χαρτί της βάφτισης για να γίνεις νονά ήταν για να διασφαλίσουν ότι είναι χριστιανή ορθόδοξη βαπτισμενη και όχι για να δουν το όνομα. Και αυτό τώρα τελευταία το κάνουν (πριν από 15 χρόνια που εγινα εγώ νονα δεν ζητούσαν τίποτα).
 3. alina80

  δύο ονόματα

  Μιλούσαν για περιπτώσεις που οι γονείς δεν ήθελαν και τα δύο ονόματα , όχι ότι είναι ονόματα. Αν ας πούμε ο παπάς δεν δέχεται δύο ονόματα, μπορεί στη βάφτιση να ακουστεί μόνο το ένα ενώ στο ληξιαρχείο θα δηλωθούν και τα δύο. Ή το αντίθετο. Αν πχ ένα ζευγάρι δεν θέλει να έχει το παιδί το όνομα της γιαγιας, μπορεί να δηλώσει στο ληξιαρχείο το όνομα που θέλει αλλά στην βάφτιση να ακουστεί και της γιαγιάς. Σε κάθε περίπτωση ισχύ έχει αυτό που θα δηλωθεί στο ληξιαρχείο. Αυτό το όνομα θα είναι στα χαρτιά του παιδιού για όλη του τη ζωή. Ανεξάρτητα αν είναι το ίδιο ή διαφορετικό με αυτό που ακούστηκε στην βάφτιση.
 4. alina80

  δύο ονόματα

  Για να σε βοηθήσω: σε ότι αφορά το νόμο η ονοματοδοσία είναι μια πράξη ανεξάρτητη της βάφτισης. Μπορεί να γίνει στο ληξιαρχείο ανά πάσα στιγμή, με την παρουσία και των δύο γονέων και χωρίς να έχει προηγηθεί βάφτιση. Όταν κανείς πάει στο ληξιαρχείο με το χαρτί της βάφτισης, ουσιαστικά δηλώνει το θρήσκευμα του παιδιού και όχι το όνομα. Συχνά βέβαια αυτά τα δύο στην Ελλάδα γίνονται ταυτόχρονα, δεν παύει όμως να είναι δύο ξεχωριστές ληξιαρχικες πράξεις: αυτή της ονοματοδοσίας και αυτή της δήλωσης θρησκεύματος. Η ονοματοδοσία είναι υποχρεωτική για το κράτος, ενώ η δήλωση θρησκεύματος δεν είναι. Αυτό σημαίνει εκτός ότι κάποιος μπορεί να μην βαφτίσει το παιδί του, ότι ακόμα και να γίνει βάφτιση οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να το δηλώσουν στο ληξιαρχείο. Όνομα όμως πρέπει να δηλωθεί. Πρόβλημα δεν υπάρχει κανένα, ελπίζω να στα ξεμπερδεψα λίγο.
 5. alina80

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  εσύ ξέρεις κορίτσι μου καλύτερα. Έχε στο νου σου ότι και να τα καταπίνεις όλα δεν είναι λύση. Ποτέ δεν είναι αργά να κλειδώσει η πόρτα.
 6. alina80

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Εγώ δεν είμαι υπέρ της "υπομονής" αλλά ότι πρέπει να αντιδραμε. Από την πρώτη στιγμή, στην αρχή με τρόπο. Παράδειγμα (που επαναλαμβάνω πραγματικό πρόβλημα δεν έχω μέχρι στιγμής): έχω κόψει το τσιγάρο από την έμβρυομεταφορα και πραγματικά δεν σκοπεύω να το ξαναρχίσω γιατί δεν μου λείπει καθόλου. Την πρωτοχρονιά μου λέει η πεθερά με ένα μαλλον επιτακτικό ύφος: "Αλίνα τώρα άμα γεννήσεις να μην το ξαναρχίσεις το τσιγάρο"... Μου γυρίζει το μάτι εμένα (από μέσα μου, δεν φάνηκε) και με ένα βεβιασμένο χαμόγελο λέω "Δεν ξέρω κυρία Τάδε μου, θα κάνω όπως μου ερθει και θέλω τότε". Ένα, δύο, τρία, χίλια τέτοια μικρά θα μαζευτεί ο άλλος. Αν δεν μαζευτεί, μακριά. Και πολύ καλά έκανες και δεν δέχτηκες παρατηρήσεις για το τι θα κάνεις με το παιδί σου! Ας την βλέπει μόνος του ο άντρας σου τη μανούλα και τον μπαμπακα... Κορίτσια κανονίστε να σπάσει με εμάς αυτός ο φαύλος κύκλος -να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας να είναι ανεξάρτητα και να μην τα θεωρούμε κτήμα μας (γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα). Αν συνεχίσεις να τα κρατάς μέσα σου δεν τον γλιτώνεις τον τσακωμό. Αν είσαι αυστηρή και σταθερή κάπως θα μαζευτούν και εκείνοι (μην περιμένεις θαύματα). Όσο βλέπουν ότι επηρεάζεσαι τόσο θα τραβάνε το σκοινί. Και τώρα είναι μωρό. Σε λίγο θα δέχεσαι να σε ακυρώνουν ως μάνα μπροστά στο παιδί σου;
 7. alina80

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Από μακριά και αγαπημένοι -το πιστεύω. Βέβαια κορίτσια το πρόβλημα είναι με τον άντρα -εκεινος πρέπει να βάλει όρια. Μπορεί για αυτό ο δικός μου να μας κρατάει μακριά...χαχα (ξέρει ότι η μάνα του όλο τσακώνεται ακόμα και με τα αδέρφια της).
 8. alina80

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Ούτε ψιλός στον κόρφο σου. Βέβαια ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κάνεις υπομονή. Βάλε όρια -δεν χρειάζεται να μαλώσεις. "Δεν σας επιτρέπω" και "Η μαμά ξέρει πάντα καλύτερα" να απαντάς σε ότι και να λενε.
 9. alina80

  Σχέση με τα πεθερικα μας!!!?

  Μπροστά σε αυτα που λέτε, εγώ να τολμήσω να παραπονεθω; Μόνο πεθερά έχω και μια κουνιάδα (η οποία δεν έχει ξεκολλησει από την πατρική οικογένεια). Η αλήθεια είναι ότι ξεκάθαρο παράπονο δεν έχω, ούτε μου έχουν δείξει να μην με θέλουν ή οτιδήποτε. Το αντίθετο θα έλεγα. Μετά από τόσα χρόνια έχω καταλήξει ότι επειδή η πεθερά μου ενώ είναι καλός άνθρωπος είναι αρκετά ξεροκέφαλη και παρεξηγησιαρα, ευτυχώς που βλεπομαστε μόνο τρεις -τεσσερις φορές το χρόνο. Έχω όμως ένα παράπονο. Όταν τους ανακοίνωσε ο καλός μου την εγκυμοσύνη δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να ευχηθούν. Περίμεναν την πρωτοχρονιά που ειδωθηκαμε. Μου κακοφανηκε λίγο αυτό.
 10. alina80

  ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ..!!

  Σορι τότε εγώ κατάλαβα λάθος. Επιτρέψέ μου να σου πω ότι το βασικό είναι να μπουν τα όρια. Το ευγενικά είναι δευτερεύον. Δεν λέω να μαλώσει, όμως δεν γίνεται να βάλουμε όρια και να μην γίνουμε και δυσάρεστοι ταυτόχρονα! Το έχουμε τόσο ριζωμένο αυτό οι γυναίκες -να μην δυσαραστησουμε κανέναν, ακόμα και εκείνους που μας δυσαρεστούν. Θα πρέπει να γίνει μια ξεκάθαρη κουβέντα ότι -χωρις λογο- δεν γίνεται να είναι συνέχεια στα πόδια σας. Ότι φτιάξατε τώρα τη δική σας οικογένεια και αυτή η οικογένεια χρειάζεται το χώρο της και το χρόνο της. Προφανώς και εκείνοι δεν έχουν πώς να γεμίσουν το χρόνο τους ξαφνικά. Και κρεμάστηκαν πάνω σας. Δοκιμάστε να τους κάνετε δώρο ένα ταξίδι ή μια δραστηριότητα που θα μπορούν να κάνουν και να γεμίσουν το χρόνο τους. Στην τελική ούτε στους ίδιους δεν κάνει καλό αυτό.
 11. alina80

  ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ..!!

  Και εγώ συμφωνώ με τη θεματοθετρια. Επίσκεψη μετά διανυκτερεύσεων κάθε μήνα; Δεν είναι θέμα ποιος είναι μονόχνωτος ούτε έλλειψης αγάπης ή ενδιαφέροντος. Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, ο μόνος χώρος που είμαστε ο εαυτός μας και που μπορούμε να χαλαρωσουμε. Όταν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι αυτό δεν γίνεται. Και είναι οκ για δύο, τρεις φορές το χρόνο. Αλλά κάθε μήνα; Υπερβολή. Όμως το θέμα πρέπει να το χειριστεί ο άντρας σου. Είναι δικοί του γονείς και εκείνος πρέπει να βάλει τα όρια! Γιατί περί έλλειψη ορίων πρόκειται. Αγαπητή θεματοθετρια , συγνώμη που θα στο πω αλλά το πρόβλημα το έχεις με τον άντρα σου και όχι τα πεθερικά. Για να έχουν τέτοια άνεση κάποιος τους την άφησε εδώ και χρόνια. Μπορεί τώρα που είναι μαζί σου να ενοχλειται και εκείνος, αλλά κάτι μου λέει ότι ως φοιτητής που λες μια χαρά βολευόταν με τις μηνιαίες επισκέψεις -οι οποίες θα συνοδεύονταν και από τη σχετική καθαριότητα, μαγείρεμα κ.λπ.
 12. @palmoira μου να σας ζήσει η κορούλα σας! Να είστε και οι τρεις πάντα τόσο ευτυχισμένοι όσο σήμερα. @Dggs κορίτσι μου προσπάθησε να είσαι όσο μπορείς πιο ψύχραιμη και να ακολουθεις τις οδηγίες των γιατρών. Εύχομαι σύντομα να περάσει αυτή η περιπέτεια. Καλημέρα όμορφες!
 13. Ζήτω! Μπορεί και δύο ...θα δείξει. Πότε ο υπέρηχος;
 14. Καλημέρα όμορφες. Καλή εβδομάδα να έχουμε -εχουμε και γεννητουρια αύριο! @palmoira αύριο είναι η μεγάλη μέρα ή λέω βλακείες; @dimitra19 περιμένουμε το ωραίο διπλασιασμενο νούμερο. Τάνια μου λυπάμαι πολύ. Βέβαια αφού επιμένουν από το κέντρο να ξανακάνεις ίσως έχει βάση. Όσο για το σπέρμα δεν ξέρω να σου απαντήσω, ωστόσο πιστεύω ότι συχνά οι εξωσωματικοι δεν δίνουν το βάρος που ίσως θα έπρεπε. Δεν ξέρω αν ισχύει στη δική σου περίπτωση -το λέω γενικά. Από το κέντρο για τις προηγούμενες αποτυχίες τι σου είπαν;
 15. Δημητρούλα μου μην ανησυχείς. Παίρνεις ήδη προγεστερονη, κάτσε και όσο μπορείς ξάπλα (καναπε-κρεβατι) και όλα καλά θα είναι. Αφού είδες ούτε ο γιατρός δεν ανησύχησε... Είχα δει και εγώ λίγο ροζ λίγες μέρες μετά τον πρώτο υπέρηχο. Μια μικρή αποκόλληση ήταν. Ξεκούραση θέλει. Μην μου ανησυχείς ε; Ναι ειδες; Περνάει ο καιρός. Εδώ θα είμαστε και θα λέμε και για τη δική σου β επιπέδου!