alina80

Μέλη
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  2.901
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

2 ακόλουθοι

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

3.580 εμφανίσεις προφίλ
 1. Εμας η εμβρυολογος μας είχε εξηγήσει ότι ο χαρακτηρισμός γίνεται με βάση αυτό που "βλέπει" εκείνη την στιγμή. Όπως βλέπουμε έναν άνθρωπο και θεωρούμε ότι είναι υγιής με βάση την εικόνα του, μπορεί όμως και να μην είναι. Ένα άριστο και ένα σχεδόν άριστο έμβρυο τριών ημερών έδωσε τον γιο μου. Τρία μέτρια τριών ημερών βγήκαν δύο χρόνια μετά από την κατάψυξη, εξελίχθηκαν τα δύο σε βλαστοκυστες και έδωσαν την κόρη μου. Μην απογοητευόμαστε λοιπόν από τον χαρακτηρισμό των εμβρύων. Είναι μια παράμετρος με πολλές μεταβλητές.
 2. Κορίτσι μου λυπάμαι για την περιπέτεια σας; Να ρωτήσω και αν θέλεις απαντάς. Το ενδεχόμενο δωρεάς σπέρματος το έχετε σκεφτεί;
 3. Τα συμπτώματα δεν λένε τίποτα. Στον γιο μου φουλ συμπτώματα περιόδου, σχεδόν με το ζόρι πήγα για χοριακη, τόσο σίγουρη ήμουν για την αποτυχία. Στην κόρη μου δεν είχα κανένα σύμπτωμα (δύο χρόνια μετά). Οπότε αυτό δεν λέει κάτι από μόνο του. Αν μετέφερες βλαστοκυστες 5 ημερών, να πας 9η μέρα (αφού είναι 14η από την σύλληψη). Συνήθως οι γιατροί λένε πιο μετά για να δούμε μεγάλο νούμερο στη χοριακη και να μην αγχωνόμαστε. Όσο για το τεστ αν αντέχεις μην κάνεις. Θα ξαναπώ το παράδειγμα μου στην δεύτερη εγκυμοσύνη. Χοριακη την 9η μέρα σχεδόν 53. Αν είχα κάνει την προηγουμενη τεστ μάλλον θα έδειχνε αρνητικό. Κάνε μια μέρα υπομονή και πήγαινε κατευθείαν για χοριακη.
 4. Κοριτσι μου η ομάδα αίματος δεν παίζει ρόλο, εκτός αν έχεις ζητήσει να προβλεφθεί ώστε η ομάδα αίματος του παιδιού να βγαίνει από τον συνδυασμό της δικής σου και του συζύγου σου, στην περίπτωση που δεν θέλεις να το μάθει το παιδί σας ποτέ. Επειδή κάπως έτσι έγινε και σε εμένα, πιθανολογω ότι έχει ο γιατρός σου δοτριες στην αναμονή και θα ξεκινήσει να την συγχρονίσει μαζί σου όταν αδιαθετησεις. Εμείς από πριν δεν υπογράψαμε τίποτα, παρα μόνο την ημέρα της έμβρυο μεταφοράς. Την πρώτη φορά μας ζήτησαν τα μισά χρήματα στην αρχή, και τα υπόλοιπα με την μεταφορά. Την δεύτερη που είχαμε τα έμβρυα, πληρώσαμε στο τέλος κατευθείαν.
 5. Λυπαμαι πολύ για την μητέρα σου. Αν πρέπει να κάνεις κάτι ιατρικά που μπορεί να σε βοηθήσει δεν το ξέρω. Ωστόσο, αφού ρωτάς εγώ θα σου πω να προσέξεις τον εαυτό σου μέχρι τότε. Ότι σημαίνει αυτό για εσένα. Αν σημαίνει καλή διατροφή και περπάτημα αυτό να κάνεις. Αν σημαίνει βόλτες και καφέδες και junk food πάλι αυτό να κάνεις. Οτι σε ευχαριστεί. Μην πιεστεις για κάτι. Μετά την πρώτη έμβρυο μεταφορά ρωτάω τον γιατρό μου "πρέπει να τρώω ανανά, ασπράδια και κοτόπουλο;". Με κοιτάει ο άνθρωπος με απορια και μου απαντάει "Αν σου αρέσουν"... "Επειδή λένε ότι βοηθάνε στην εμφύτευση", συνεχίζω εγώ. Και τότε με κοιτάει με ένα ελαφρύ μειδίαμα και βλέμμα που έλεγε 'τι άλλη μ@#€_εια θα ακούσω σε αυτή την δουλειά" και φεύγει...
 6. Όπως διαπιστώνεις και εσύ μεγαλώνουν γρήγορα! Φιλιά και από μας.
 7. Συμφωνώ. Εδώ εμπειρίες και γνώμες καταθέτουμε. Και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Θυμάμαι είχα ρωτήσει τότε γιατί όχι βλαστοκυστες, και μου είχε πει ότι δεν είναι πανάκεια οι βλαστοκυστες, και τα τριών ημερών ενδείκνυται κάποιες φορές.... Και μετά δεν το σκάλισα όπως καταλαβαίνεις αφού είχαμε θετική έκβαση.
 8. Ραφαέλα σχετικά είναι όλα. Στον γιο μου έμεινα έγκυος με φρέσκα έμβρυα τριών ημερών. Και μπήκαν άλλα τρία κατάψυξη (επίσης τριών ημερών). Στην κόρη αυτά τα τρία τα αφήσαμε να γίνουν βλαστοκυστες. Τα δύο έγιναν και έδωσαν κ αυτά εγκυμοσύνη.
 9. Πόσο δίκιο έχεις! Θυμισε μου πόσο είναι οι μικρές τώρα και θα αρχίσετε να βλέπετε το θέμα πάνα; Ο μικρός μου είναι σχεδόν 2,5 αλλά δεν βλέπω κανένα σημάδι ετοιμότητας, παρόλο που ο λόγος τους είναι πολύ προχωρημένος και θα μπορούσε να τα επικοινωνεί. Προφανώς και όλες μας ελπίζουμε οι δοτριες να μην είναι θύματα εκμετάλλευσης. Αυτό όμως δεν ισχύει για ολα στον καπιταλισμό δυστυχώς; Από τις φράουλες που τρώμε μέχρι τα ρούχα των μεγάλων αλυσίδων; Για αυτό χρειάζεται ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο που θα ελέγχει και δεν θα απαγορεύει (γιατί η απαγόρευση είναι που οδηγεί σε μεγαλύτερη αδιαφάνεια και εκμετάλλευση). Συγχαρητήρια για τη θετική χοριακη. Όλα καλά θα πάνε!
 10. Pocm συγνώμη που πετιεμαι. Είμαι πιο παλιά στο θέμα. Δεν θυμάμαι αν έχουμε μιλήσει. Μια χαρά είναι η χοριακη σου. Στην κόρη μου ξεκίνησα με ούτε 53 και η επαναληπτική ήταν 97 περίπου.... Από το κέντρο μου έλεγαν να μην ανησυχώ. Και είχαν δίκιο. Η μικρή μου σχεδόν 5 μηνών πια, κοιμάται τώρα στην αγκαλιά μου. Εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο
 11. alina80

  MOMS JUNE 2021

  Καλημέρα. Εφόσον μεταφέρεις το μωρό με αυτοκίνητο, χρειάζεσαι οπωσδήποτε ειδικό καθίσματα κι, το λεγόμενο και αβγό. Στα περισσότερα μαιευτήρια ζητάνε να το δούνε κιόλας. Μπορείς να το έχεις μέσα εκεί μέχρι το αυτοκίνητο (έχει χερούλι και μεταφέρεται) ή και αγκαλιά το μωρό. Λογικά κάποιος θα φέρει το αυτοκίνητο στην είσοδο του μαιευτηρίου (εμείς έτσι κάναμε). Οτιδήποτε άλλο εκτός από το αβγό δεν είναι ασφαλές (μην ακούς που λένε για Πορτ μπεμπέ και τέτοια στο αυτοκίνητο).
 12. alina80

  MOMS JUNE 2021

  Συγχαρητήρια! Να το χαίρεστε!
 13. alina80

  MOMS JUNE 2021

  Με το καλό το μωράκι σου... Κορίτσι μου μέχρι να σε πάρουν στο χειρουργείο επιτρέπουν τον σύντροφο δίπλα (όχι στην διαδικασία του προεγχειρητικού ελέγχου, μετά). Μετά την καισαρική, στην ανάνηψη βασικά θα επανέρχεσαι από το χειρουργείο. Μπορεί να είσαι και λίγο ζαλισμενη, ή να νιώθεις ότι τρέμεις (από την επισκληριδιο θα είναι, μην ανησυχείς)... Περνάει πάντως η ώρα, μην ανησυχείς. Θα έχεις δει και το μωράκι σου... Ευχαριστώ πολύ κορίτσι. Γέννησα 37 εβδομαδες. Δεν ήθελα τόσο νωρίς αλλά οτιδήποτε άλλο θα εβαζε σε κίνδυνο και εμένα και ίσως και το μωρό. Γέννησα με ολική νάρκωση αυτή την φορά, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν είδα το μωρό μου παρά μόνο στο δωμάτιο πια (και στο κινητό του άντρα μου όταν με πήγαν να με δει). Το σημαντικό ότι τόσο εγώ όσο και η μικρή είμαστε καλά. Γεννήθηκε 3240 και είναι μια κούκλα (είπε η κουκουβάγια μάνα). Νόμιζα ότι η δεύτερη φορά (έχω άλλο ένα παιδάκι ) θα υστερούσε σαν εμπειρία. Καμία σχεση. Το βίωμα, το συναίσθημα είναι εξίσου έντονο. Την κοιτούσα και ένιωθα σαν να ήταν αυτό που έλειπε κι ήρθε και συμπληρώθηκε η εικόνα. Ένιωσα πλήρης, δεν ξέρω πώς να το πω. Μέχρι στιγμής είναι αρκετά ήσυχη. Το στοίχημα τώρα είναι να κρατήσουμε τόσο το νεογέννητο όσο και το διχρονο ταρζανακι μας ζωντανά και χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Ο μικρός την υποδέχτηκε με ενθουσιασμό. Θέλει να την πιάνει, να την σηκώνει...επικίνδυνα πράγματα. Ελπίζω σύντομα να την βαρεθεί λίγο..
 14. alina80

  MOMS JUNE 2021

  Να σας ζήσει! Και εμείς 24 Μαίου γεννησαμε το κοριτσάκι μας. Κορίτσια σας διάβαζα χωρίς να γράφω όλο αυτό τον καιρο. Δεν προλάβαινα με την δουλεια. Και διάφορα άλλα. Εύχομαι υγεία και τύχη στα μωράκια που γεννήθηκαν...με το καλό οι υπόλοιπες.
 15. alina80

  MOMS JUNE 2021

  Καλημέρα κορίτσια. Μπήκαμε στη σειρά της β επιπέδου βλέπω! Περνάει ο καιρός... @ΧρυσαΜ έχω χάσει κάτι; Μην αμελείς ούτε τον γιατρό ούτε τα φάρμακα. Στείλε κάποιον να σου πάρει μαγνήσιο αν δεν μπορείς εσύ .. ή παρήγγειλε το. Εύχομαι όλα γρήγορα να τακτοποιηθούν μια να είσαι πιο ήρεμη.