Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , LENAKI19 είπε:

Μπορείς να δεις στο YouTube ακριβώς πως γίνεται η ένεση! Εχει βίντεο που τα λένε πολύ κατανοητά! Καλή επιτυχία σου εύχομαι ☘️❤️

Γνωρίζω ότι υπάρχουν βιντεάκια στο YouTube...

Ρώτησα για τις δικές σας εμπειρίες.. 

Σε ευχαριστώ 

Καφέ Εξωσωματικής 2024 !

Recommended Posts

πρίν από 44 λεπτά , linaa είπε:

Τα οιστρογόνα απτήν στιγμή που κάνεις εμφύτευση είναι σωστά. Ούτε προκαλούν αποβολές . Τα mg τα αποφασίζει ο γιατρός ανάλογα τα κιλά το ιστορικό Κτλ. Οπότε για να κανείς εμφύτευση είναι οκ 

Να πας σε αιματολογι κορίτσι μου μήπως και υπάρχει κάτι μικρό ,αν και είμαι σίγουρη ότι απλά ήταν τυχαίο ή κάποια ανωμαλία εμβρύου ??? Κάνατε καρυότυπο εμβρύου ή δεν προλάβατε?

1 hour ago, Mairy1989 είπε:

Σε 2 ωοληψίες.3 στην πρώτη 5 στη δεύτερη.

Από βαθμολογίες πως ήταν απλά ΑΒ σ είπαν ???

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Mairy1989 είπε:

Καλησπέρα σε όλες,

Με λένε Μαίρη είμαι 35 χρονών και ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου με την εξωσωματική και να ζητήσω τη γνώμη σας για την κατάσταση μου, μιας και νιώθω ότι χρειάζομαι μια γνώμη από άτομα που ίσως έχουν περάσει κάτι παρόμοιο.

Έχω κάνει τρεις εμβρυομεταφορές:1η (Σεπτεμβρίος 2024): Επιτεύχθηκε εμφύτευση τους ενός εμβρύου αλλά είχα παλίνδρομη στις 5 εβδομάδες.2η (Ιανουάριος): Αποτυχία εμφύτευσης.3η (Μάρτιος): Και πάλι εμφύτευση του ενός με παλίνδρομη κύηση στις 6 εβδομάδες.Σε όλες τις προσπάθειες έγινε μεταφορά δύο βλαστοκύστεων ΑΒ ποιότητας. Από τα 8 έμβρυα που είχαμε, μένουν πλέον 2 στην κατάψυξη.Η εξωσωματική είναι η μόνη μας επιλογή, καθώς ο σύζυγος μου αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχαμε καταψύξει σπέρμα πριν 4 χρόνια.

Μετά την τελευταία αποβολή νιώθω χαμένη και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.

Από πλευράς μου σε όσα έχουμε ελέγξει δεν υπάρχει κάποιο γυναικολογικό θέμα, οι ορμόνες μου είναι καλές, έχω κάνει διαγνωστική υστεροσκόπηση και βιοψία ενδομητρίου και όλα είναι καθαρά,έχω φυσιολογικό βάρος, ασκούμαι συστηματικά, ο θυρεοειδής μου έχει ελεγχθεί και δεν έχω πρόβλημα με το πάχος του ενδομητρίου. Προσέχω τη διατροφή μου,δεν καπνίζω και δεν πίνω αλκοόλ.

Στις εμβρυομεταφορές ξεκινάω οιστρογόνα τη δεύτερη μέρα του κύκλου,την 7η μέρα συνήθως κάνω υπέρηχο και ήταν και στις 3 μεταφορές το ενδομήτριο παχύ και τη δέκατη μέρα ξεκινάω προγεστερόνη. Οιστρογόνα παίρνω 12 mg τη μέρα πριν τη μεταφορά και ανεβάζει στα διπλασιάζει στα 24 mg μετά τη μεταφορά.αυτό με έχει προβληματίσει τελευταία. Επίσης παίρνω προληπτικά Σαλοσπίρ και αντιπηκτική ένεση.Έχει κάνει κάποια παρόμοιο πρωτόκολλο;

συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα απλά ήθελα να συνοψίσω όσα περισσότερα μπορώ για να δώσω καλύτερη εικόνα. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! 
Εύχομαι σε όλες τα καλύτερα!☺️

Το σάκχαρο σου το έχεις τσεκάρει;;;Δεν εννοώ μόνο το σάκχαρο νηστειας,αλλά να κανεις κανονικά καμπύλη να δεις πως αντιδράει ο οργανισμοσ σου.Δεν παίζει ρόλο αν είσαι σε φυσιολογικά κιλά.Εγω ήμουν 52 κιλά και το σάκχαρο αρρύθμιστο.Ξεκινησα ινσουλίνη ένα μήνα πριν την εμβρυομεταφορά.Να πας σε έναν ενδοκρινολόγο που ειδικεύεται σε θέματα αναπαραγωγής. Το σάκχαρο είναι υπεύθυνο για πολλά και πολλοί γιατροί το υποτιμούν. 

Just now, LENAKI19 είπε:

Το σάκχαρο σου το έχεις τσεκάρει;;;Δεν εννοώ μόνο το σάκχαρο νηστειας,αλλά να κανεις κανονικά καμπύλη να δεις πως αντιδράει ο οργανισμοσ σου.Δεν παίζει ρόλο αν είσαι σε φυσιολογικά κιλά.Εγω ήμουν 52 κιλά και το σάκχαρο αρρύθμιστο.Ξεκινησα ινσουλίνη ένα μήνα πριν την εμβρυομεταφορά.Να πας σε έναν ενδοκρινολόγο που ειδικεύεται σε θέματα αναπαραγωγής. Το σάκχαρο είναι υπεύθυνο για πολλά και πολλοί γιατροί το υποτιμούν. 

Επισης τα οιστρογόνα και όλα αυτά τα φάρμακα που παίρνουμε στην εξωσωματική έχουν την τάση να το ανεβάζουν.Εγω αυτό θα σου πρότεινα να τσεκάρεις εφόσον έχεις κάνει όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις.

Just now, LENAKI19 είπε:

Πόσο είχες δηλαδή και σε δώσανε ινσουλίνη ??? Η γλυκοζιωμενη σου ήταν φυσιολογική?

πρίν από 1 λεπτό , kate82 είπε:

Πόσο είχες δηλαδή και σε δώσανε ινσουλίνη ??? Η γλυκοζιωμενη σου ήταν φυσιολογική?

Η γκυκοζιωμενη μου ήταν φυσιολογική 5,1 κάπου εκεί.Εκανα την πρώτη μου καμπύλη πέρυσι τον Απρίλιο σάκχαρο νηστείας 101 μετά από μια ώρα 220 και μετά από δύο 117.Την εμβρυομεταφορά την έκανα τον Φεβρουάριο.Τον Δεκέμβριο ο ενδοκρινολόγος μου έδωσε μηχανάκι να μετράω στο σπίτι μόνη μου το σάκχαρο πρωί και μια ώρα μετά τα γεύματα.Ηταν τσιμπημένα και μου είχε πει ότι θα χρειαστεί να κάνουμε μικρή δόση ινσουλίνης για να σταθεροποιηθεί στα επίπεδα που το θέλουμε,εννοείται σε συνδιασμο με διατροφή.Ξεκινησα ινσουλίνη τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο έκανα την ετ.Οταν ξεκίνησα τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη τα επίπεδα του σακχάρου μου ανέβηκαν,κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό μου είπε ο γιατροσ Μου γιατί όλα αυτά το ανεβάζουν,έτσι αυξήσαμε λίγο τη δόση για να ρυθμιστεί ξανά.Καταλήξαμε στο συμπέρασμα μαζί με τον γυναικολο μου,ότι για μένα το πρόβλημα της υπογονιμότητας ήταν το αρρύθμιστο σάκχαρο που είχα.Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και δε σημαίνει πως όλοι έχουμε το ίδιο θέμα.Εγω αυτό που λέω πάντα ότι μαζί με τον γυναικολόγο πρέπει να έχουμε και έναν καλό ενδοκρινολόγο.

πρίν από 6 λεπτά , LENAKI19 είπε:

Η γκυκοζιωμενη μου ήταν φυσιολογική 5,1 κάπου εκεί.Εκανα την πρώτη μου καμπύλη πέρυσι τον Απρίλιο σάκχαρο νηστείας 101 μετά από μια ώρα 220 και μετά από δύο 117.Την εμβρυομεταφορά την έκανα τον Φεβρουάριο.Τον Δεκέμβριο ο ενδοκρινολόγος μου έδωσε μηχανάκι να μετράω στο σπίτι μόνη μου το σάκχαρο πρωί και μια ώρα μετά τα γεύματα.Ηταν τσιμπημένα και μου είχε πει ότι θα χρειαστεί να κάνουμε μικρή δόση ινσουλίνης για να σταθεροποιηθεί στα επίπεδα που το θέλουμε,εννοείται σε συνδιασμο με διατροφή.Ξεκινησα ινσουλίνη τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο έκανα την ετ.Οταν ξεκίνησα τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη τα επίπεδα του σακχάρου μου ανέβηκαν,κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό μου είπε ο γιατροσ Μου γιατί όλα αυτά το ανεβάζουν,έτσι αυξήσαμε λίγο τη δόση για να ρυθμιστεί ξανά.Καταλήξαμε στο συμπέρασμα μαζί με τον γυναικολο μου,ότι για μένα το πρόβλημα της υπογονιμότητας ήταν το αρρύθμιστο σάκχαρο που είχα.Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και δε σημαίνει πως όλοι έχουμε το ίδιο θέμα.Εγω αυτό που λέω πάντα ότι μαζί με τον γυναικολόγο πρέπει να έχουμε και έναν καλό ενδοκρινολόγο.

Εννοείτε συμφωνώ αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό χτυπάει καμπανάκι η γλυκοζιωμενη,εμένα ο εξωσωματιστης Μ είχε πει επειδή είχα 4.9 δεν υπάρχει λόγος για καμπύλη ζαχάρου,πάνα από 5 συνήθως προτείνουν ,εγώ είχα κολλήσει και τελικά έκανα ,89 ,110,65 ,γελούσαν και οι δύο .αλλά εμένα μου έφυγε από το μυαλό 

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , kate82 είπε:

Εννοείτε συμφωνώ αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό χτυπάει καμπανάκι η γλυκοζιωμενη,εμένα ο εξωσωματιστης Μ είχε πει επειδή είχα 4.9 δεν υπάρχει λόγος για καμπύλη ζαχάρου,πάνα από 5 συνήθως προτείνουν ,εγώ είχα κολλήσει και τελικά έκανα ,89 ,110,65 ,γελούσαν και οι δύο .αλλά εμένα μου έφυγε από το μυαλό 

Για αυτό έγραψα πως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.Οι γιατροί μας ξέρουν καλύτερα από όλες μας εδώ μέσα,τώρα το αν θα πω κάτι εγώ ή κάποια είναι οι εμπειρίες που μοιραζόμαστε!Ευχομαι κορίτσι μου να σου πάνε όλα όπως επιθυμείς 🌹

Just now, LENAKI19 είπε:

Για αυτό έγραψα πως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.Οι γιατροί μας ξέρουν καλύτερα από όλες μας εδώ μέσα,τώρα το αν θα πω κάτι εγώ ή κάποια είναι οι εμπειρίες που μοιραζόμαστε!Ευχομαι κορίτσι μου να σου πάνε όλα όπως επιθυμείς 🌹

Εννοείτε όλοι λέμε απόψεις μας

1 hour ago, kate82 είπε:

Να πας σε αιματολογι κορίτσι μου μήπως και υπάρχει κάτι μικρό ,αν και είμαι σίγουρη ότι απλά ήταν τυχαίο ή κάποια ανωμαλία εμβρύου ??? Κάνατε καρυότυπο εμβρύου ή δεν προλάβατε?

Από βαθμολογίες πως ήταν απλά ΑΒ σ είπαν ???

τα πέντε 5ΑΒ ένα 4ΑΒ και 2 3ΑΒ. Καρυοτυπο εμβρύου εννοείς από τις αποβολές;όχι δεν κάναμε.ηταν και η δυο αυτόματες στο σπίτι.Να είναι τυχαίο και τις 2 φορές; Θα κάνω ότι μπορώ από εξετάσεις και μετά ο Θεός είναι μεγάλος.Μας βοήθησε μια φορά,θα μας ξαναβοηθησει. Απλα να θέλω να ξέρω ότι έκανα ότι μπορούσα από εξετάσεις.

πρίν από 58 λεπτά , LENAKI19 είπε:

Επισης τα οιστρογόνα και όλα αυτά τα φάρμακα που παίρνουμε στην εξωσωματική έχουν την τάση να το ανεβάζουν.Εγω αυτό θα σου πρότεινα να τσεκάρεις εφόσον έχεις κάνει όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις.

Το σάκχαρο μου ήταν 92 πριν τη μεταφορά και η γλυκοζυλιωμενη 5,2.θα ζητήσω να κάνω και μια καμπύλη το έχω στο νου μου.ευχαριστω 

• Καλή τύχη! 1

Καλησπέρα σας!

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω διέγερση με meriofert 900 , 300 μονάδες τη μέρα.

Ερώτηση 1: Μετά τη ανασύσταση του φαρμάκου φυλάσσεται ψυγείο ή όχι;  Και για πόσες μέρες; 

Ερώτηση 2: Με τη βελόνα που αναρροφείται το φάρμακο με την ίδια βελόνα γίνεται η έγχυση υποδόρια στην κοιλιά;

Διότι το κουτί έχει μέσα συρριγες 1ml με το βελονάκι, το οποίο είναι κουμπωτό και δεν αλλάζει...

Ευχαριστώ!

πρίν από 7 λεπτά , Olive Tree είπε:

Καλησπέρα σας!

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω διέγερση με meriofert 900 , 300 μονάδες τη μέρα.

Ερώτηση 1: Μετά τη ανασύσταση του φαρμάκου φυλάσσεται ψυγείο ή όχι;  Και για πόσες μέρες; 

Ερώτηση 2: Με τη βελόνα που αναρροφείται το φάρμακο με την ίδια βελόνα γίνεται η έγχυση υποδόρια στην κοιλιά;

Διότι το κουτί έχει μέσα συρριγες 1ml με το βελονάκι, το οποίο είναι κουμπωτό και δεν αλλάζει...

Ευχαριστώ!

Μπορείς να δεις στο YouTube ακριβώς πως γίνεται η ένεση! Εχει βίντεο που τα λένε πολύ κατανοητά! Καλή επιτυχία σου εύχομαι ☘️❤️

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , LENAKI19 είπε:

Γνωρίζω ότι υπάρχουν βιντεάκια στο YouTube...

Ρώτησα για τις δικές σας εμπειρίες.. 

Σε ευχαριστώ 

πρίν από 21 λεπτά , Olive Tree είπε:

Καλησπέρα σας!

Ευχαριστώ!

Εχω την εντύπωση πως δεν μπαίνει ψυγείο μετά την ανασύσταση. Διάβασε τις οδηγίες και ζήτησε από τον γιατρό σου ή την μαία να σου δωσει λεπτομερείς οδηγίες και να σου δείξει πως κάνεις την ένεση. Νομίζω πως το κουτί μέσα έχει μια προγεμισμενη σύριγγα με το ringer για την ανασύσταση και οι άλλες είναι για να κάνεις την ένεση. Των 150 που έπαιρνα εγώ είχε μια σύριγγα με δύο βελόνες ή μια για την ανασύσταση και η άλλη για να κάνεις την ένεση. 
Αλλά πρέπει να σου δώσουν λεπτομερείς οδηγίες είτε ο γιατρός είτε η μαία 

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...