Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 21 λεπτά , Olive Tree είπε:

Καλησπέρα σας!

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω διέγερση με meriofert 900 , 300 μονάδες τη μέρα.

Ερώτηση 1: Μετά τη ανασύσταση του φαρμάκου φυλάσσεται ψυγείο ή όχι;  Και για πόσες μέρες; 

Ερώτηση 2: Με τη βελόνα που αναρροφείται το φάρμακο με την ίδια βελόνα γίνεται η έγχυση υποδόρια στην κοιλιά;

Διότι το κουτί έχει μέσα συρριγες 1ml με το βελονάκι, το οποίο είναι κουμπωτό και δεν αλλάζει...

Ευχαριστώ!

Εχω την εντύπωση πως δεν μπαίνει ψυγείο μετά την ανασύσταση. Διάβασε τις οδηγίες και ζήτησε από τον γιατρό σου ή την μαία να σου δωσει λεπτομερείς οδηγίες και να σου δείξει πως κάνεις την ένεση. Νομίζω πως το κουτί μέσα έχει μια προγεμισμενη σύριγγα με το ringer για την ανασύσταση και οι άλλες είναι για να κάνεις την ένεση. Των 150 που έπαιρνα εγώ είχε μια σύριγγα με δύο βελόνες ή μια για την ανασύσταση και η άλλη για να κάνεις την ένεση. 
      Αλλά πρέπει να σου δώσουν λεπτομερείς οδηγίες είτε ο γιατρός είτε η μαία 

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

@Alex@ με το καλό τα μωράκια σου!!! Αχ τι ωραία τα πρώτα γεννητούρια!!!μην αγχώνεσαι για το μετά θα βρείτε τους ρυθμούς σας κ ότι σας βολεύει εσάς για την φροντίδα τους!!!θα περιμένουμε νέα 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγώ θα κάνω το εμβόλιο του κοκκύτη την εβδομάδα που έρχεται (29η) 

Δεν μου είπε για τους συγγενείς, μόνο για μένα, τόνισε πως πιο πολύ θέλει τα αντισώματα για το μωρό! 
πόσο ωραίο είναι που ξεκινάμε και συζητάμε για τα μωράκια μας, απίστευτο μου φαινεται! Με το καλό σε όσες γεννάνε πρώτες, θα είμαστε εδώ να περιμένουμε νέα σας ❤️

Ρε κορίτσια με αιμορροΐδες έχει καμία σας θέμα; Υποφέρω από την Κυριακή 

• Μου αρέσει 2

4 ώρες πρίν, Eustathia είπε:

Καλημέρα κορίτσι μου! 

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου 🙏❤️ σου στέλνω πολλές ευχές και καλή δύναμη! 

Θα είστε το πρώτο μωράκι της ομάδας 🥹🥹🥹

Πότε έφτασε ο καιρός, ούτε που το κατάλαβα! 

Καλημέρα σε όλη την παρέα! 

Πώς είστε? Η σκόνη και η απότομη ζέστη με έχει δυσκολέψει αρκετά 😇

Ετοιμάζω τα χαρτιά για τις διαδικασίες της δουλειάς μου, να σταματήσω την άλλη εβδομάδα χωρίς να ξέρω καν για πόσο θα λείψω τελικά κ πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό 🤦

Εχθές είχαμε ραντεβού, είδαμε τη μπουμπού, είναι 1420 γρ. Όλα άψογα μας τα βρήκε η γιατρός. Εχθές μπήκα 31η🙏

Αλλά εμείς το 3D δεν το έχουμε καταφέρει. Καμιά φωτογραφία από προσωπάκι. Μόνο ρουθούνια καταφεραμε να δούμε 🙊🙊

Σε 2 εβδομάδες πάμε στον εμβρυομητρικό για το ντοπλερ. 

Για το εμβόλιο του κοκκύτη μας είπε θα το κάνουμε κ εγώ κ ο σύζυγος κ οι φροντιστές αν υπάρχουν. Δηλαδή μαμά, πεθερά. Εμένα θα έρθει η μαμά μου για λίγες μέρες μόνο στην αρχή, πχ καμια βδομάδα. Δεν θα έχουμε δηλαδή βοήθεια μέσα στο σπίτι. Αντίστοιχα η πεθερά μου θα έρχεται πού κ πού. Όχι για βοήθεια μόνιμη. Οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνουν το εμβόλιο κ εκείνες. Εσείς τι λετε??? Σας ειπανε κατι σχετικό?? 

Επίσης μου είπε οτι για το εμβόλιο RSV βγηκε οδηγία για τις μαμάδες που γεννάνε χειμερινούς μήνες. 

Του κοκκύτη το έκανα μόνο εγώ κορίτσι μου για να περάσουν αντισώματα στο μωρό μέχρι τον 2ο μήνα που το κάνει το ίδιο.Δεν μας είπε ούτε ο σύζυγος να το κάνει ούτε κάποιος άλλος.Για RSV δεν μας ανέφερε καν.Δεν ξέρω αν χειμώνα θα είχαμε άλλες οδηγίες.

Καλησπέρα σε όλες. 

@kerasia93 δεν έχω προσέξει τις μετρήσεις, ούτε ρώτησα τον γιατρό κάτι τέτοιο. Τον βλέπω ότι το μετράει βέβαια και πάντα κοιτάζει και τις προηγούμενες μετρήσεις, οπότε μας λέει όλα καλά. Αν το θυμηθώ θα βρω τις εκτυπώσεις και θα σου πω. 

Κατά τ'άλλα ήρθαμε στο γιατρό εκτάκτως γιατί είχε συσπάσεις η γυναίκα μου, τις πετρώνει η κοιλιά και της είπε να τη δει σήμερα. Άντε να δούμε.... 🙏

• Μου αρέσει 2
  • Ευχή 3

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις ευχές!! Μακάρι να πάνε όλα καλά! Σήμερα πήρα το αποτέλεσμα από.τον στρεπτοκοκκο και είμαι θετική, στεναχωρηθηκα αρκετά μπορώ να πω. Ο γιατρός μου είπε πως στην καισαρικη δεν μας απασχολεί, μόνο στον κολπικό τοκετό. Όπως κατάλαβα δε θα μου δώσει αντιβίωση, βέβαια εγώ ανησυχώ και πάλι. Σκέφτομαι να ζητήσω να μου χορηγηθούν αντιβίωση όταν πάω για την εισαγωγή.

Το εμβόλιο του κοκκύτη το έκανα αλλά δεν είπε για τους υπόλοιπους κάτι. Εξάλλου θα περάσουν τα αντισώματα στα μωράκια άρα θα είναι προστατευμενα μέχρι να κάνουν το δικό τους εμβόλιο.

• Μου αρέσει 2

πρίν από 3 λεπτά , Alex@ είπε:

Σας ευχαριστώ για τις ευχές!! Μακάρι να πάνε όλα καλά! Σήμερα πήρα το αποτέλεσμα από.τον στρεπτοκοκκο και είμαι θετική, στεναχωρηθηκα αρκετά μπορώ να πω. Ο γιατρός μου είπε πως στην καισαρικη δεν μας απασχολεί, μόνο στον κολπικό τοκετό. Όπως κατάλαβα δε θα μου δώσει αντιβίωση, βέβαια εγώ ανησυχώ και πάλι. Σκέφτομαι να ζητήσω να μου χορηγηθούν αντιβίωση όταν πάω για την εισαγωγή.

ο στρεπτόκοκκος δεν κολλαει απτήν καισαρική μόνο απτά κολπικά υγρά. Οι μονάδες που βρίσκονται είναι μόνο εκεί. Τα μωρά με το αίμα σου είναι έτσι Κ αλλιώς σε επαφή από τον λώρο .... Μετά με την καισαρική θα σου χορηγηθεί ούτως ή αλλιώς ενδοφλέβια αντιβίωση για την επέμβαση οπότε δεν έχεις λόγο να ανχωνεσε.  Με το καλο

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ 1

1 ώρα πρίν, kerasia93 είπε:

Χελλοου κορίτσια και αγορι!!

πως είστε; Να ρωτήσω κάτι.

Η μέτρηση του μηριαίου σας βγαίνει πιο μικρή σε σχέση με την κοιλιά και το κεφάλι; 

Καλησπέρα,ναι και σε εμάς την τελευταία φορά μας βγήκε λίγο πιο μικρό το μηριαίο σε σχέση με κεφάλι και κοιλιά,αλλά ο γιατρός είπε ότι είναι φυσιολογικό 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

ο στρεπτόκοκκος δεν κολλαει απτήν καισαρική μόνο απτά κολπικά υγρά. Οι μονάδες που βρίσκονται είναι μόνο εκεί. Τα μωρά με το αίμα σου είναι έτσι Κ αλλιώς σε επαφή από τον λώρο .... Μετά με την καισαρική θα σου χορηγηθεί ούτως ή αλλιώς ενδοφλέβια αντιβίωση για την επέμβαση οπότε δεν έχεις λόγο να ανχωνεσε.  Με το καλο

Σε ευχαριστώ linaa για την απάντηση! 

1 hour ago, GiannisP. είπε:

Καλησπέρα σε όλες. 

@kerasia93 δεν έχω προσέξει τις μετρήσεις, ούτε ρώτησα τον γιατρό κάτι τέτοιο. Τον βλέπω ότι το μετράει βέβαια και πάντα κοιτάζει και τις προηγούμενες μετρήσεις, οπότε μας λέει όλα καλά. Αν το θυμηθώ θα βρω τις εκτυπώσεις και θα σου πω. 

Κατά τ'άλλα ήρθαμε στο γιατρό εκτάκτως γιατί είχε συσπάσεις η γυναίκα μου, τις πετρώνει η κοιλιά και της είπε να τη δει σήμερα. Άντε να δούμε.... 🙏

Ελα ρε Γιάννη ευχομαι όλα να είναι καλά!! 🙏🏼🙏🏼
ενημερωσε μας όταν έχετε νέα 

• Μου αρέσει 1

vEsSp3.png 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, MYRTO7 είπε:

Και εγώ θα κάνω το εμβόλιο του κοκκύτη την εβδομάδα που έρχεται (29η) 

Δεν μου είπε για τους συγγενείς, μόνο για μένα, τόνισε πως πιο πολύ θέλει τα αντισώματα για το μωρό! 
πόσο ωραίο είναι που ξεκινάμε και συζητάμε για τα μωράκια μας, απίστευτο μου φαινεται! Με το καλό σε όσες γεννάνε πρώτες, θα είμαστε εδώ να περιμένουμε νέα σας ❤️

Ρε κορίτσια με αιμορροΐδες έχει καμία σας θέμα; Υποφέρω από την Κυριακή 

Αιμορροΐδες είχα θρομβωδικες στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, ευτυχώς σε αυτή μια δυο φορές με έχουν ενοχλήσει στις αρχές. Γενικά να αποφεύγεις το ανάσκελα γιατι τις επιβαρύνει, εμένα λόγω της σοβαρότητας την προηγούμενη φορά μου είχαν επιτρέψει να βάλω procto synalar, ενώ αυτή την φορά που δεν είχαν μεγάλη πρόπτωση μου είπε μόνο σε κρίσεις να χρησιμοποιήσω λίγη ξυλοκαΐνη. Υπάρχουν και φυτικά σκευάσματα που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη, μπορείς να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου. Οι γενικές οδηγίες είναι να αποφύγεις πικάντικα, μπαχαρικά, εμπλουτισμό διατροφής με φυτικές ίνες(γιατί κυρίως προκαλούνται από δυσκοιλιότητα), πλύσιμο με χλιαρό νερό, ταμποναριστω σκούπισμα  και αποφυγή χρήσης χαρτιου, νερό και υγρά γενικότερα.. 

πρίν από 54 λεπτά , twinmomof3 είπε:

Αιμορροΐδες είχα θρομβωδικες στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, ευτυχώς σε αυτή μια δυο φορές με έχουν ενοχλήσει στις αρχές. Γενικά να αποφεύγεις το ανάσκελα γιατι τις επιβαρύνει, εμένα λόγω της σοβαρότητας την προηγούμενη φορά μου είχαν επιτρέψει να βάλω procto synalar, ενώ αυτή την φορά που δεν είχαν μεγάλη πρόπτωση μου είπε μόνο σε κρίσεις να χρησιμοποιήσω λίγη ξυλοκαΐνη. Υπάρχουν και φυτικά σκευάσματα που επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη, μπορείς να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου. Οι γενικές οδηγίες είναι να αποφύγεις πικάντικα, μπαχαρικά, εμπλουτισμό διατροφής με φυτικές ίνες(γιατί κυρίως προκαλούνται από δυσκοιλιότητα), πλύσιμο με χλιαρό νερό, ταμποναριστω σκούπισμα  και αποφυγή χρήσης χαρτιου, νερό και υγρά γενικότερα.. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Και εμένα είναι θρομβωδικές και μου επέτρεψε την proctosynalar. Αλλά έχω τόσες μέρες που παλεύω με αλατόνερο και αυτή, και ακόμη το πρόβλημα επιμένει. Αυτό που φοβάμαι είναι μην το παθαίνω συνέχεια, οκ τώρα κάνω υπομονή, αλλά δεν γίνεται να το παθαίνω κάθε τόσο! Ασε που φοβάμαι τι θα γίνει στη γέννα, θα τα έχω όλα θα έχω και αυτό! 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές 

κατά τα άλλα εγώ σήμερα ειχα υπέρηχο, όλα καλά, λίγο μεγαλύτερο από το μέσο ορό το μωρό μου είπε 28+5 σήμερα, 1470 γραμμάρια κ μηριαίο οστό  58 

• Μου αρέσει 3

9 ώρες πρίν, Foux είπε:

Εγώ όχι δεν έκανα σε καμία εγκυμοσύνη εμβόλιο κ τα 2 μωρα ήταν μέσα στο χειμώνα.

Νιώθω ανασφάλεια,σωστό λάθος δεν ξέρω 😕

Με το καλό τα κοριτσιαααα τι ωραία!!!!ξεκιναμεεε αντε να περνουμε σειρά!!

Τωρα ηρθε το εμβολιο rsv στην ελλαδα. Δεν υπηρχε πιο πριν! Οποτε μην εχεις ενοχες! 

1 ώρα πρίν, Alex@ είπε:

Το εμβόλιο του κοκκύτη το έκανα αλλά δεν είπε για τους υπόλοιπους κάτι. Εξάλλου θα περάσουν τα αντισώματα στα μωράκια άρα θα είναι προστατευμενα μέχρι να κάνουν το δικό τους εμβόλιο.

Μην αγχωνεσαι οπως ειπε κ η αλλη κοπελα! Δεν εχει σχεση με την καισαρικη! 

2 ώρες πρίν, kerasia93 είπε:

Η μέτρηση του μηριαίου σας βγαίνει πιο μικρή σε σχέση με την κοιλιά και το κεφάλι; 

Οι μετρησεις διπλα εχουν ενα range. Σε οποια βδομαδα και να εισαι μεσα σε αυτο το range ειναι φυσιολογικο.

2 ώρες πρίν, GiannisP. είπε:

Καλησπέρα σε όλες. 

Με το καλο γιαννη ολα, να ειναι μην ειναι τιποτα το σημαντικο! Ισως ειναι οι brixton hicks που ξεκινουν στο 3ο τριμηνο

Οσον αφορα στου κοκκυτη, αν δεν εχει ανοσια το παιδι απο τη μητερα (δηλαδη να εχει κανει η μαμα το εμβολιο και να ιδανικα να θηλαζει και εως 2-3μηνων), τοτε ενδεικνυται να το κανουν ολοι οσοι ερχονται σε επαφη με το παιδι. Τι κ αν ερθει η γιαγια για 10 λεπτα; Θα το παρει αγκαλια, θα το φιλησει, θα μιλησει διπλα του και τα σταγονιδια θα πεταχτουν παντου. Ιδανικα για μενα, εως 2-3 μηνων να φορουν μασκα οσοι ερχονται σε επαφη με το παιδι, ακομη και για 1 λεπτο. 
ισως ειμαι υπερβολικη, αλλα θεωρω οτι θα γλιτωσω παααααααρα πολλα πραγματα σε περιπτωση που κατι συμβει. 

• Μου αρέσει 5

Κ εγώ το ιδιο,δεν έχει πολλές επαφές στο δίμηνο κ αυτές με μασκα,τόσα γίνονται,μωρά νοσηλεύονται

Κάτι να κολλήσει κάτω από 2 μηνών πάει αμέσως νοσηλεία,δεν μπορείς ούτε αντιπυρετικο να δώσεις στο σπίτι.

@Sophie38ουτε κοκκυτη εκανα!!

@GiannisP.ενημερωσε μας!!!

• Μου αρέσει 2

3 ώρες πρίν, kerasia93 είπε:

Και σε μας βγαίνει λίγο πιο μικρό το μηριαίο σε σχέση με την κοιλιά και το κεφάλι αλλά είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια οπότε μας είπε να μην το σκεφτόμαστε καν

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...