Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 37 λεπτά , Vxatz είπε:

      @Kiddoμεσα στο μυαλό μου είσαι. Προς το παρόν περιμένω τις απαντήσεις από τον έλεγχο του εμβρύου και σε δεύτερο χρόνο θα μιλήσω και με άλλον γιατρό. Μου έχουν πει πολυ καλα λόγια για τον κ. Τσιλιβακο (στην Αθήνα) δεν είναι γυναικολόγος, είναι ερευνητής σε καθεξιν αποβολές και τον έχουν παινέψει. Τον έχεις ακουστά; Στο διαδίκτυο που έψαξα έχει καλό βιογραφικό. 
      Η γνωστή αιματολόγος είναι της Θεσσαλονίκης γιατί είμαι από βόρεια Ελλάδα και δεν έχω την πολυτέλεια δυστυχως να κατεβαίνω Αθήνα. 

      Ναι οκ ξέρω την αιματολόγο.. θα έπαιρνα και άλλη γνώμη σίγουρα! Αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω με γιατρούς στη βόρεια Ελλάδα..

      Στο συγκεκριμένο "ερευνητή" δεν είχα την "τύχη" να πάω και ούτε θα πήγαινα προσωπικά!! Παρόλα αυτά τον ξέρω από φίλες μου εδώ μέσα.. Κάνε την έρευνα σου πολύ καλά πριν απευθυνθείς στον όποιο γιατρό.. ακόμα και στα φόρουμ μπορείς να ψάξεις με το όνομα του εκάστοτε γιατρού για τυχόν αναφορές στα ονόματα τους.. όλο και κάτι θα βρεις..!

Γλυκές Ιντερνετικές Αγορές


Recommended Posts


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 99
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ρωτήσω εγώ κάποια πράγματα, επειδή διάβασα αυτα που γράφατε για τις τούρτες μου εμειναν κάποιες απορίες...γι αρχή...θα χω κι αλλες σίγουρα:tongue:

1)Σ ενα βιντεάκι που ειδα είπε οτι η ζαχαρόπαστα πρεπει να τυλίγεται με ζελατίνα, αλλιώς γίνεται πέτρα....αν θέλω να φτιαξω μια τούρτα σαν της καλαμαρακι δηλαδηνα είναι εξωτερικα καλυμενη με ζαχαρόπαστα...πως τη διατηρώ για να μη γίνει πέτρα?Η θα γίνει ετσι κι αλλιώς????:confused:

2)Η τούρτα με ζαχαρόπαστα πρεπει να γίνει εσωτερικα σαν κεικ αποκλειστικά?

Εγω θέλω να κανω μια τουρτα η οποια εσωτερικα να είναι παντεσπάνι-κρέμα-παντεσπάνι-κρέμα-παντεσπάνι-διακόσμηση

Τη διακόσμηση τη σκέφτομαι ενα χρώμα ζαχαρόπαστα κ πάνω παράσταση π.χ ντόρα για τη Μ, μακουιν για το Δ απλά πραγματάκια δηλ...Γίνεται? ή πρέπει να γινει με γλάσσο το εξωτερικό??

Πότε χρησιμοποιούμε το γλασσο κ πότε τη ζαχαρόπαστα??

Ειμαι τελειως άσχετη με τούρτες να ξέρετε!!!

Link to comment
Share on other sites

Εδω εγω η καλονοικοκυρα θα σας πω τα πάντα-εξπερ θα σας κάνω

Πώς, μη το λες. Είσαι ειδική σε ντουκανοσυνταγές!!!

2)Η τούρτα με ζαχαρόπαστα πρεπει να γίνει εσωτερικα σαν κεικ αποκλειστικά?

Εγω θέλω να κανω μια τουρτα η οποια εσωτερικα να είναι παντεσπάνι-κρέμα-παντεσπάνι-κρέμα-παντεσπάνι-διακόσμηση

Στα γενέθλια του γιου μου η τούρτα που παρήγγειλα είχε γεύση μπισκότο κι ήταν η κλασσική τούρτα με παντεσπάνι-κρέμα-παντεσπάνι-κρέμα κι απο πάνω είχε ζαχαρόπαστα.

Όπως αντιλαμβάνεσαι κι εγώ άσχετη είμαι.


qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι που δεν εχω βρει συνταγη για την κρεμα στη μεση που να κανει την τουρτα και ψηλή που μαρεσει αλλα και σταθερη για να κρατησει την ζαχαροπαστα...και δεν βρισκω κατι;;;;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να ρωτήσω εγώ κάποια πράγματα, επειδή διάβασα αυτα που γράφατε για τις τούρτες μου εμειναν κάποιες απορίες...γι αρχή...θα χω κι αλλες σίγουρα:tongue:

1)Σ ενα βιντεάκι που ειδα είπε οτι η ζαχαρόπαστα πρεπει να τυλίγεται με ζελατίνα, αλλιώς γίνεται πέτρα....αν θέλω να φτιαξω μια τούρτα σαν της καλαμαρακι δηλαδηνα είναι εξωτερικα καλυμενη με ζαχαρόπαστα...πως τη διατηρώ για να μη γίνει πέτρα?Η θα γίνει ετσι κι αλλιώς????:confused:

2)Η τούρτα με ζαχαρόπαστα πρεπει να γίνει εσωτερικα σαν κεικ αποκλειστικά?

Εγω θέλω να κανω μια τουρτα η οποια εσωτερικα να είναι παντεσπάνι-κρέμα-παντεσπάνι-κρέμα-παντεσπάνι-διακόσμηση

Τη διακόσμηση τη σκέφτομαι ενα χρώμα ζαχαρόπαστα κ πάνω παράσταση π.χ ντόρα για τη Μ, μακουιν για το Δ απλά πραγματάκια δηλ...Γίνεται? ή πρέπει να γινει με γλάσσο το εξωτερικό??

Πότε χρησιμοποιούμε το γλασσο κ πότε τη ζαχαρόπαστα??

Ειμαι τελειως άσχετη με τούρτες να ξέρετε!!!

Ada μου

1) αν ακολουθήσεις πιστά την συνταγή κ προσθέσεις όλα τα υλικά η ζαχαρόπαστα σου δεν θα σκληρύνει καθόλου. Χρειάζεσαι ομως οπωσδήποτε για αυτό κ την γλυκερίνη που λέει στη συνταγή. Εγώ πήρα από το ιχερμπ http://www.iherb.com/Now-Foods-Vegetable-Glycerin-16-fl-oz-473-ml/962

Όταν με το καλό έφτιαξα την τούρτα την πέρασα με ελαφριά βουτυρόκρεμα κ μετά την έβαλα στην κατάψυξη για μια ώρα να δέσει. {αυτό είναι δικό μου κόλπο όμως δεν το συνιστώ αν δεν το έχεις ξανακάνει μη σε πάρω στο λαιμό μου} κ μετά την μια ώρα την έβγαλα κ έστρωσα την ζαχαρόπαστα από πάνω , της έδωσα φόρμα όσο μπορούσα κ βουρ στο ψυγείο ξανά καλυμμένη με το καπάκι της τουρτιέρας.

Την διακόσμηση με το ροζ γλάσο την έκανα την ώρα του πάρτι σε 5 λεπτά μέσα κ την έβγαλα για να πούμε τα χάπι μπερντει χε χε

2) ο τρόπος με το κεικ κ ανάμεσα κρέμα χωρίς σιρόπιασμα είναι ο αμερικαν γουέι , εξαρτάται τι θέλεις. Μπορείς να τη βάλεις σε οποιαδήποτε τουρτα πάνω θέλεις οτι κ αν έχει μέσα της ή σκέτο κεικ με λιγη κρέμα ή στρώματα με σιροπιασμα κ κρέμες αρκει οταν την τελειώσεις κ πριν βάλεις την ζαχαρόπαστα να την περάσεις με ένα στρώμα κολλώδες ή βουτυρόκρεμα ή σαντιγί ή γκανάς {νομιζω το εχω διαβάσει κ αυτό} για να κολλήσει η ζαχαροπαστα πάνω στο παντεσπάνι αλλιως δεν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Η στρώση από βουτυρόκρεμα βοηθά την ζαχαρόπαστα να παίρνει την απαιτούμενη υγρασία- λιπαρότητα και να μην ξεραίνεται.

Εγώ βάζω ανάμεσα την κλασσική κρέμα πατισσερί και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό;)

Link to comment
Share on other sites

Boυτυρόκρεμα είναι το frosting? Αχ αν είπα βλακεία μην κοροϊδεύετε.

Επίσης να ρωτήσω τί ημερομηνία ληξης έχει η γλυκερίνη; Επειδή δεν φτιάχνω τούρτες κάθε εβδομάδα παίρνω ένα μπουκάλι και κρατάει ή στο 6μηνο πρέπει να την ανανεώσω;


qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

Boυτυρόκρεμα είναι το frosting? Αχ αν είπα βλακεία μην κοροϊδεύετε.

Επίσης να ρωτήσω τί ημερομηνία ληξης έχει η γλυκερίνη; Επειδή δεν φτιάχνω τούρτες κάθε εβδομάδα παίρνω ένα μπουκάλι και κρατάει ή στο 6μηνο πρέπει να την ανανεώσω;

Expiration Date: May 2015

http://www.iherb.com/Now-Foods-Vegetable-Glycerin-16-fl-oz-473-ml/962

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ada μου......
Η στρώση από βουτυρόκρεμα βοηθά....
ναι

για ζαχαροπαστα εχω δοκιμασει και αυτη.....πολυ καλη

\

Καλημέρα!!!!!

Σας ευχαριστώ όλες για τα "φώτα" σας!:P:p

Κατάλαβα τη φιλοσοφία, τώρα θα κάτσω να διαβάσω τις συνταγές να δω ποια μου φαίνεται πιο εύκολη να κάνω την πρώτη απόπειρα:rolleyes:

Στις 11 εχει η μικρή γεννέθλια κ λεω να κάνω μια δοκιμαστική κ αν πετύχει να κάνω 2 στις 29 που έχει κ Δ γεννέθλια κ θα τους κάνω το πάρτυ:-P:razz:

Εντιτ:βρώσιμη γλυκερίνη βρισκω και στο φαρμακείο αν θυμάμαι καλά?

Link to comment
Share on other sites

ναι

για ζαχαροπαστα εχω δοκιμασει και αυτη.....πολυ καλη

Την έχω κάνει κ αυτή αλλά τελικά η κανονική ζαχαρόπαστα ήταν πολύ ποιο εύκολη στη μεταχείριση της , αυτή με δυσκόλεψε αρκετά κ μετά τις δυο μέρες δεν ήταν τόοοοσο αφράτη κ μαλακή όσο η κανονική ζαχαρόπαστα.

Link to comment
Share on other sites

Εντιτ:βρώσιμη γλυκερίνη βρισκω και στο φαρμακείο αν θυμάμαι καλά?

Ναι έτσι λένε, είναι βρώσιμη παραγωγής του συνδέσμου φαρμακοποιών αλλά λίγο που το έψαξα η τιμή της πχ για 100μλ ήταν στα 5ευρώ.....ε για αυτό πήρα του ιχερμπ. Αυτοί στο φαρμακείο έχουν κουτιά του λίτρου του λίτρου κ την έχουν για ιδία χρήση για την παρασκευή διαφόρων δικών τους κ στην πουλάνε σε μικρό μπουκαλάκι με τα μλ . Δεν την έχουν όλοι όμως γιατί δεν είναι όλοι οι φαρμακοποιοί εγγεγραμμένοι στον σύνδεσμο.

Link to comment
Share on other sites

Η στρώση από βουτυρόκρεμα βοηθά την ζαχαρόπαστα να παίρνει την απαιτούμενη υγρασία- λιπαρότητα και να μην ξεραίνεται.

Εγώ βάζω ανάμεσα την κλασσική κρέμα πατισσερί και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό;)

Εγώ σκέφτομαι στην επόμενη να βάλω http://www.sintagespareas.gr/sintages/krema-gia-epikalipsi-tourtas-me-tiri-krema.html

http://www.myrecipes.com/recipe/cream-cheese-filling-10000001023700/

με φρούτα.......:tongue::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ για να πω την αλήθεια οι τυρένιες κρέμες δεν μου πολυαρέσουν...εκτός αν μιλάμε για τιραμισού;)

Δοκίμασε και την κλασσική κρέμα καμιά φορά...αρκεί να μην έχετε πρόβλημα χοληστερίνης γιατί είναι τίγκα στα αυγά:shock:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...