Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
Reset Password: Στο παρελθόν τα κριτήρια password ήταν χαμηλής ασφάλειας, με αποτέλεμα κάποιοι λογαριασμοί μελών να χακάρονται. Εάν συμβεί αυτό, στέλνουμε μήνυμα στο E-Mail σας για αναγκαστική ανανέωση του password.
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • Καλησπέρα σε όλες! ❤️

      Είμαι καινούρια στο forum και, επειδή δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη ακόμα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα.

      Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία. Όχι γιατί έχει ακόμα το πολυπόθητο happy end, αλλά γιατί θέλω να δώσω λίγο κουράγιο σε κάθε κοπέλα που προσπαθεί να αποκτήσει το μωράκι της και νιώθει πως ο δρόμος είναι δύσκολος.

      Σήμερα είμαι 39 χρονών. Με τον άντρα μου ξεκινήσαμε τις προσπάθειες τον Οκτώβριο του 2024. Το πρώτο θετικό τεστ ήρθε σχεδόν αμέσως, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δυστυχώς, όμως, η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε στις 5 εβδομάδες.

      Έναν μήνα αργότερα έμεινα ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά η χαρά συνοδευόταν από πολύ άγχος, καθώς η πρώτη απώλεια ήταν ακόμα νωπή. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχία που νιώθαμε και οι δύο ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο.

      Στην 6η εβδομάδα είδα αίμα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως δεν αντέχω να ζήσω ξανά το ίδιο. Τελικά, η διάγνωση ήταν εξωμήτρια κύηση στην αριστερή σάλπιγγα. Χρειάστηκε χειρουργείο και αφαίρεση της σάλπιγγας, μαζί με το μωράκι μας.

      Η ανάρρωση ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά. Ένιωθα πως χρειαζόμουν χρόνο. Χρόνο για μένα, για τον άντρα μου, για τη σχέση μας, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Και αυτό ακριβώς έκανα!

      Ταξίδια, βόλτες, έξοδοι, ποτά, γέλια και καλοπέραση! Αποφάσισα να χαρώ τη ζωή μου, γιατί, όσο κι αν πονούσα, η ζωή συνέχιζε να έχει όμορφες στιγμές που δεν ήθελα να χάσω.

      Ο καιρός πέρασε και τον Νοέμβριο του 2025 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά.

      Και πάλι θετικό τεστ! Και πάλι χαρά! Αυτή τη φορά σκεφτόμουν: «Τι μπορεί πια να πάει στραβά; Δεν γίνεται να είμαι τόσο άτυχη!».

      Κι όμως…

      Στην 6η εβδομάδα, ξανά αίμα. Ξανά αγωνία. Ξανά φόβος. Ξανά θυμός. Όλα τα συναισθήματα που πίστευα πως είχα αφήσει πίσω μου επέστρεψαν μέσα σε μια στιγμή.

      Και τότε, κορίτσια μου, τράβηξα το λαχείο. Το ένα στις 30.000.

      Ετερότοπη κύηση.

      Δίδυμη εγκυμοσύνη. Ένα μωράκι μέσα στη μήτρα και ένα δεύτερο στη δεξιά σάλπιγγα.

      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε υποψιαστεί τίποτα, αφού στον υπέρηχο είχε ήδη φανεί ο ενδομήτριος σάκος.

      Έφτασα στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους και αιμορραγία. Η δεξιά σάλπιγγα είχε υποστεί ρήξη και είχα εσωτερική αιμορραγία.

      Φοβήθηκα πολύ. Έκλαψα πολύ. Δεν ήξερα τι θα μου ξημέρωνε.

      Δυστυχώς, ούτε το μωράκι που βρισκόταν μέσα στη μήτρα τα κατάφερε.

      Ξύπνησα από το χειρουργείο χωρίς τα μωράκια μου και χωρίς καμία από τις δύο σάλπιγγες.

      Σωματικά, ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα. Ψυχολογικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εμφανίστηκαν κρίσεις πανικού και κατάλαβα πως χρειαζόμουν βοήθεια. Απευθύνθηκα σε ειδικό, ακολούθησα θεραπεία και πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψα πριν από λίγες εβδομάδες.

      Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου.

      Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

      Χωρίς σάλπιγγες, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πλέον ο μοναδικός μας δρόμος.

      «Μην καθυστερείς», μου είπε ο γιατρός. «Με ΑΜΗ 0,46 δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πολύ».

      Και δεν θα περιμένω!

      Αύριο ξεκινάω τα φάρμακα της διέγερσης.

      Στα 39 μου, με χαμηλή ωοθηκική εφεδρεία, τρεις εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν, δύο χειρουργεία και πολλές δύσκολες στιγμές στην πλάτη μου, είμαι εδώ. Όρθια. Αισιόδοξη. Και έτοιμη να προσπαθήσω ξανά.

      Δεν ξέρω πόσα ωάρια θα καταφέρουμε να πάρουμε. Δεν ξέρω πόσα εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε ακόμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε με την πρώτη.

      Ξέρω όμως πως δεν έχω χάσει την πίστη μου.

      Πιστεύω στο σώμα μου. Πιστεύω στην επιστήμη. Πιστεύω στον γιατρό μου. Και πάνω απ’ όλα πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσω.

      Ελπίζω να τα καταφέρω. Και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

      Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να περπατήσω λίγο παραπάνω από άλλες γυναίκες για να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι. Αλλά θα τον περπατήσω!

      Κορίτσια μου, αν κάτι θέλω να κρατήσετε από την ιστορία μου, είναι πως καμία μας δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό.

      Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυγίσει, να κλάψει, να θυμώσει, να κουραστεί. Δεν χρειάζεται να είμαστε δυνατές κάθε μέρα. Αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε, να γελάτε, να αγαπάτε και να χαίρεστε όλα τα υπόλοιπα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

      Η ζωή μας δεν αρχίζει τη μέρα που θα κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας. Η ζωή μας συμβαίνει και τώρα. Και αξίζει να τη ζούμε!

      Εύχομαι ολόψυχα σε καθεμία από εσάς να αποκτήσει το μωράκι που τόσο λαχταρά. Να γεμίσουν οι αγκαλιές σας και τα σπίτια σας με παιδικά γελάκια.

      Κι εγώ ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω εδώ και να σας γράψω πως, τελικά, ήρθε και το δικό μας θαύμα. 

      Μέχρι τότε, συνεχίζουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη!

      Συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι! Ήθελα απλώς να τα πω κάπου που ξέρω πως θα με καταλάβουν. 

Μανουλες Δεκεμβριου 2014!!!


Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

Risoto σ' ευχαριστώ για τα site. Το πρώτο μου φαίνεται ότι πρέπει να πληρώσεις για να δεις τις ασκήσεις, ενώ το δεύτερο με βοήθησε πολύ. Θα προσπαθήσω να τα κάνω κάθε μέρα να δούμε.

Liza0 στην Ελλάδα είμαι, αλλά απ' ότι ξέρω, η καισαρική κλείνεται με το γιατρό που σε παρακολουθεί τις μέρες και τις ώρες που έχει χειρουργείο όταν είναι προγραμματισμένα. Μόνο αν πας απρογραμμάτιστα αναγκαστικά θα πέσεις σε όποιο γιατρό εφημερεύει.

Προς τα κορίτσια που οι γιατροί τους προγραμματίζουν καισαρικές πριν την 39η εβδομάδα, για ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=14&articleID=18245&la=1

http://www.athenspedcard.com/gia-goneis-and-astheneis/eideseis-and-proodoi/adikaiologete-e-genna-prin-tis-39-ebdomades-khoris-logo

Στην ουσία το μωρό θεωρείται τελειόμηνο μόνο μετά τη 39η εβδομάδα και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να προγραμματίζεται πιο πριν εκτός κι αν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος.


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 1,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκαν

Έλενα δεν ήξερα τι γίνεται στην περίπτωση καισαρικών. Μάλλον τότε ο γιατρός σου περίμενε φακελάκι τι να πω πολυ άσχημο καταλαβαίνω ότι και αυτοί μπορεί να τους έχουν κόψει πολλά αλλά δεν μπορείς να απαιτείς.

Οι μαίες που έχω μιλήσει τονίζουν ότι η εγκυμοσύνη διαρκεί 40 εβδομάδες αλλά κάποιες φορές το μωρό έχει αλλά σχέδια


W0hvp2.png
Δημοσιεύτηκαν
Έλενα δεν ήξερα τι γίνεται στην περίπτωση καισαρικών. Μάλλον τότε ο γιατρός σου περίμενε φακελάκι τι να πω πολυ άσχημο καταλαβαίνω ότι και αυτοί μπορεί να τους έχουν κόψει πολλά αλλά δεν μπορείς να απαιτείς.

Οι μαίες που έχω μιλήσει τονίζουν ότι η εγκυμοσύνη διαρκεί 40 εβδομάδες αλλά κάποιες φορές το μωρό έχει αλλά σχέδια

Όλη την Ελλάδα έχουν κόψει ρε συ Λίζα, μόνο σ' αυτούς έκοψαν?

Κανονικά, ναι 40 εβδομάδες διαρκεί εκτός κι αν το μωρό αποφασίσει αλλιώς. Αλλά είναι απαράδεκτοι οι γιατροί που σε προγραμματίζουν στις 38 εβδομάδες ή και πιο πριν γιατί έτσι τους βολεύει!

Marigula δε ξέρω γιατί βιάζεσαι να γεννήσεις. Για ρίξε μια ματιά σ' αυτό το άρθρο http://pediatros-thes.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-37-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-38-%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D/

Δημοσιεύτηκαν

Ναι Έλενα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλους έκοψαν δεν λέω ότι δίκαια ζητάει φακελάκι. Εγω απλά θα έδινα μετά που γεννούσε για να τον ευχαριστήσω όχι επειδή το απαιτεί μαζί σου είμαι.

Για το θέμα καισαρικης καταλαβαίνω τις κοπέλες που έχουν προσπαθήσει παρα πολυ για να μείνουν έγκυες και φτάνουν να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη τους και δεν τις ενδιαφέρει αν θα γεννήσουν με καισαρική έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον γιατρό τους. Και εγω έτσι α ήμουν. Έμεινα πολυ εύκολα έγκυος όταν το θέλαμε αλλα στο συγγενικό μου περιβάλλον έχω περίπτωση που ενώ έμενε εύκολα δυστυχώς επέβαλλε δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και ανχωσω κάποιες κοπέλες αλλα στην τελευταία κύησης μόλις μπήκε στην 37 εβδομάδα δεν περίμενε μέρα παραπάνω. Είναι πάνω από όλα το καλό του μωρού αλλα και η ψυχολογία της γυναίκας αυτής ήταν σημαντικό θέμα.


W0hvp2.png
Δημοσιεύτηκαν

Καλησπερα

Εκτος οτι με καλυψε πληρως η απαντηση της Λιζας, αυτο αφορα την ψυχολογια την δικια μου και οσον δυσκολευτικαν και πριν και κατα την διαρκεια της εγκυμισυνης.

Οσο αφορα απο πλευρα επιστημης ειναι αυτο που εθπα πιο πανω.

Οταν η εγκυμοσυνη ειναι υποβοηθουμενη θεωρειτε πολυτιμη και οι γιατροι λενε ναι στην προγραμματισμενη καισαρικη

Μαλιστα στην Γερμανια που ξεκινησε η υποβοηθουμενη και η τελευταια χωρα σε καισαρικες οταν προκειτε για υποβοηθουμενη πανε σε προγραμματισμενη καισαρικη ακομη και απο τις 36 εβδομαδες.

Ειδικα οταν πας στον γιατρο και σου λεει οτι ειναι θαυμα οτι φτασαμε στις 36 εβδομαδες τρεμεις μεχρι να το κρατησεις στην αγκαλια σου.


L7Dmp3.pngGhJqp3.png


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

αχ αυτα τα οικονομικα αχχχ ξερω τι εννοεις λιζα ξερω καλα τι εννοεις ... :(

αχ ελενα αυτα τα χω διαβασει κ γω για τη προωροτητα και αγχωνομαι ασε ασε...πφφφ

βεβαια εχω το θεμα του διαβητη...τι να σκεφτω πια...παω ετσι κ λεω οτι ειναι να γινει θα γινει

παντως τη τεταρτη που εχω ραντεβου θα του προτεινω αντι της παρασκευης 5/12 να γεννησω τη τριτη 9/12 που θα μπω στη 38η...

αυριο μπαινω στο μηνα μου!!!

γιε γιε γιεεε χαχαχα

καλο βραδυ κοριτσια!


eNortjKzUjIyNDc2NVCyBlwwFXcCzw,,20.png

1zNmp2.png

Δημοσιεύτηκαν

Μαριγούλα όλα καλά θα πάνε κορίτσι μου! Καταλαβαίνω τη ψυχολογία σου η μικρή σου κάθε μετά θα είναι και πιο έτοιμη να σας συναντήσει!

Λιτσα το αποκορύφωμα χθες ήταν που ήρθε η πεθερά μου και μου είπε ότι αφού έχω πολλά ρούχα δικά μου για το μωρό να μην χρησιμοποιήσω αυτά που μου έδωσαν για να μην τα χάλαςω για να τα δώσω πίσω. Δεν μίλησα γιατί δεν άντεχα. Με είδε που δεν ήμουν το μου λες και άλλες ανοησίες από πάνω. Τέλος πάντων

Όλες στο μήνα μας έχουμε μπει; Βλέπετε διάφορα στη κοιλιά σας εγω νομίζω ότι έχει κατέβει μου το είπε και μια κυρία.


W0hvp2.png
Δημοσιεύτηκαν

Καλημέρα!

Εγώ αυτό με το κατέβασμα της κοιλιάς δεν το πιστεύω!Μου το λένε εδώ και ενάμιση μήνα!Η απόσταση μεταξύ στήθους και κοιλιάς εχθές που το μετρήσαμε ήταν 5 δάχτυλα του άντρα μου(που υποτίθεται ότι γεννάς)!Δηλαδή είναι χαμηλά η κοιλιά μου, και η αλήθεια είναι ότι σκύβω άνετα πια!Αλλά δεν με βλέπω να γεννάω πριν τις 40 εβδ.Πήγα εχθές στο γυμναστήριο, έκανα 6 χλμ. στο διάδρομο(βέβαια πάω αργά τελευταία), οπότε μου πήρε αρκετή ώρα!Έκανα ρις ασκήσεις για τη μέση μου, μετά έκανα σκουοτ(χωρίς κιλά εννοείται), προσαγωγούς και επαγωγούς με λίγα.Το βράδυ πήγα στον αγγειολόγο, άλλο περπάτημα κ εκεί, χώρια που δουλευω κανονικά και χώρια οι δουλειες στο σπίτι!Στα αυγά μου δεν έκατσα.Ούτε μία ενόχληση το βράδυ!!!

Κι αυτό είναι καθημερινό.

Όπως καταλάβατε μου την έχει δώσει!


tt1a2b70.aspx
Δημοσιεύτηκαν

Zoubik από τη στιγμή που έχεις τόση καλή εγκυμοσύνη καλά κάνεις για έμενα! Το να είσαι σπίτι όλη μέρα χειρότερο είναι. Κράτας και το σώμα σου σε μια φόρμα και δεν έχεις θέματα και με την μέση σου φαντάζομαι. Και εγώ δεν το πίστευα με την κοιλια αλλά είδα φωτογραφίες μου από πριν λίγες μέρες και μου φαίνεται ότι ήταν πιο πάνω. Βέβαια μπορεί να θέλω και εγώ να το πιστέψω όπως και ο άντρας μου.


W0hvp2.png
Δημοσιεύτηκαν

Lizaki ξέρεις τί φοβάμαι?Ακούω συνέχεια για κοπέλες που φτάσανε στις 40+ και κάνανε πρόκληση και το παιδί δεν έβγαινε!Καταλήξανε σε καισαρική!

Όχι ότι θεωρώ την καισαρική κάτι κακό, το αντίθετο, πιστεύω ότι όταν υπάρχει λόγος η καισαρική σώζει ΖΩΕΣ!Ούτε λέω πως αν κάνω θα έρθει και το τέλος του κόσμου!Απλά, όπως λες μέχρι τώρα ούτε κατάλαβα εγκυμοσύνη, και θα είναι κρίμα.

Τώρα που είπαμε για κοιλιές, επειδή τελευταία άκουσα κάτι σχόλια "πως έγινες έτσι?", σας φαίνονται πολλά 96 εκ. για περίμετρο κοιλιάς?Δεν θέλω να μου πείτε τα δικά σας, απλά μου φαίνονται υπερβολικοί και κακοί ειδικά ξέροντας το κόλλημά μου με τα κιλά!


tt1a2b70.aspx

Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

mpravo re zoubik xara sto kouragio sou...egw oute na skupsw den mporw.....

koritsia xtes phga giatro//.... megalwsame eimaste 2.600... radevou se 15 meres den xreiazete mou eipe kardiotokografima.... apla perimenoume.... mou eipe k kati pou tha hthela na sas to anaferw na to kserete..... o pwpos tou mwrou emena einai apo ta deksia mou eipe k me rwtise an koimame apo ta deksia, pou ontws etsi einai..... mou proteine loipon na koimame apo ta aristera gia na gurisei k autos pleuro(o popos na paei aristera) etsi wste na exw pio eukolh genna!!!!! ah na doume!!!!!!!!!!!!!


fu9Ip3.png

Δημοσιεύτηκαν

ah bre zoubik egw exw 100 k exw mia koilitsa tosh da....oloi mou lene kala den fenetai oti eisai 9 mhnwn....

oso gia proklish pou paei se kaisariki ontws tis perissoteres fores auto sumbainei alla se prokaloun oi giatroi... sou lene tha argiseis gia na mhn upofereis kalutera na pame gia kaisariki kai se pithoun,,,,,


fu9Ip3.png

Δημοσιεύτηκαν

Zoubik εμένα η περίμετρος μου είναι 100 στο σημείο του αφαλού και έχω πάρει και 16 κιλά!! Ενώ και στα δικά μου μάτια φαίνονται πολλά δεν νιώθω ότι έχω βαρύνει και όλοι τώρα μου λένε αντε επιτέλους έκανες κοιλία! Άρα μάλλον από κακία στα λένε μην ανχώνεσαι. Δυστυχώς εγώ είμαι όλη μέρα σπίτι αυτό έχει επηρεάσει και την διάθεση μου και τα κιλά μου. Σε ζηλεύω που δουλεύεις και γυμνάζεσαι πέρα απο το γιατρό σου μην ακούς κανέναν. Έχεις δίκιο για την καισαρική και εγώ δεν θα την ήθελα χωρίς λόγο αλλά όλες μου οι φίλες έχουν γεννησει με πρόκληση και όλες φυσιολογικά!

Κική μπράβο μια χαρά είναι το βάρος σας! Ούτε έγω έκανα NST. Για την πλευρά που κοιμάμαι εγώ αλλάζω συνέχεια μέσα στην νύχτα έχω ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα που ακουμπάω κάπως την κοιλία μου εκεί και με βοηθάει πολύ. Από την 34 εβδομάδα που είναι γυρισμένος ο ποπος του είναι από την αριστερή πλευρά. Και έμενα ξανά στην Δευτέρα θα με δει που θα είμαστε στην 38 εβδομάδα.


W0hvp2.png
Δημοσιεύτηκαν

kiki αυτό μου φαίνεται πολύ λογικό.Απο σήμερα αλλάζω πλευρο.

Ναι ρε σεις όλες μικρες κοιλίτσες έχουμε.Σιγά μη φαίνομαι στο μήνα μου 60 κιλά έγκυος.Μου τη δίνει όμως γιατί την καταλαβαίνω την κακία.Πάντα όλοι τα κιλά μου κοιτούσαν.Λες και τους συμφέρει....


tt1a2b70.aspx
Δημοσιεύτηκαν

Γεια σας και από μένα!

Άντε να μπαίνουμε στο μήνα μας σιγά-σιγά και όποτε αποφασίσει να βγει, καλώς να ορίσει!

Χθες πήγα για καλλιέργεια και την Πέμπτη θα βγουν τα αποτελέσματα.

Κατα τ' άλλα όλα καλά! Τελείωσα με τη βαλίτσα του μωρού και μένει η δικιά μου. Η μάνα μου μου λέει όλο το αναβάλλω να την φτιάξω!!! Τα πάντα είναι πλυμμένα όμως οπότε μόνο να τα βάλω μέσα στη βαλίτσα είναι το θέμα!


cPtCp2.png

Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...