Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 13 λεπτά , Fay_ είπε:

      Κορίτσια Καλημερα! Ετοιμάζομαι για τη χοριακη μου και με έχει πιάσει απίστευτο άγχος ενώ χθες ήμουν καλά. Φοβάμαι μην θα είναι βιοχημική λόγω των καφέ που βλέπω. Να πω πως χθες βράδυ έκανα ξανά τεστ και η γραμμή ήταν ακόμη πιο έντονη. Επίσης τα τεστ που κάνω συνειδητοποίησα πως δεν είναι early ανιχνεύουν από 25 μονάδες και πάνω. Οι βιοχημικές τι συμπτώματα έχουν; 

      Καλημέρα! Δεν έχει κάποια ιδιαίτερα συμπτώματα η βιοχημική. Έχεις μια θετική χοριακη, όχι ιδιαίτερα υψηλή μάλλον, που η δε διπλασιάζεται ποτέ ή μένει σταθερή και κάποια στιγμή μηδενίζει..  εύχομαι να σου πάνε όλα καλά, να δεις μια ζουμπουρλουδικη χοριακη σήμερα και μια καλή αύξηση σε δύο μέρες! 

      Δύναμη και πίστη στο/στα εμβρυακι/α σου!

      • Μου αρέσει 1

Πρωτάκια 2015-2016!


Recommended Posts

Πρωτάκια - μαμάδες, ανοίγω αυτό το θέμα ώστε να μοιραστούμε άγχη, αγωνίες και απορίες από σήμερα, 4 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μέχρι την μετάβαση στη 2α!

Εμείς, αν και 4 χρόνια τώρα πηγαίνουμε σχολείο, έχουμε αγχωθεί πολύ για την αλλαγή αυτή. Αλλαγή από ιδιωτικό σε δημόσιο, φίλοι απ το μηδέν, διάβασμα, δασκάλες που δεν χαϊδεύουν αλλά μόνο εκπαιδεύουν κ.ο.κ.

Σας περιμένω!


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εννοείται πως περιμένω έμπειρες μαμάδες που πέρασαν πέρυσι αυτή τη διαδικασία αλλά και ακόμα πιο έμπειρες μαμάδες που τα 2α, 3α ή 4α παιδάκια τους την Παρασκευή θα ξεκινήσουν την 1η δημοτικού!

Θεωρώ πως κάθε 1η είναι διαφορετική όπως και κάθε παιδί είναι διαφορετικό!

Ετοιμάσατε τα δωμάτιά τους ώστε να έχουν χώρο διαβάσματος;

Πως σκέφτεστε να χειρίζεστε το 24ωρο τώρα με το διάβασμα;

Θα πάτε δραστηριότητες;


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ραβτάκι μου εγώ είμαι και παλιά αλλά και καινούργια και αυτό γιατί το έχω περάσει ήδη δύο φορές το πρώτη μερά στο μεγάλο σχολείο αλλά και φέτος το στερνοπούλι μου θα πάει και αυτό στην πρώτη δημοτικού.Ο χώρος διαβάσματος ήταν λίγο πολύ διαμορφωμένος ήδη από τα μεγαλύτερα αν και τον μικρό τον βλέπω να διαβάζει στην κουζίνα μαζί μου γιατί πώς το κάνουν πώς το φτιάχνουν θέλουν και οι τρείς το ίδιο πράγμα την ίδια ώρα οπότε γραφεία υπάρχουν δύο για τους μεγάλους άρα ο μικρός τουλάχιστον στην αρχή και μέχρι να μπούμε σε πρόγραμμα θα διαβάζει μαζί μου στην κουζίνα.Εχουμε ήδη πάρει τις τσάντες και τις κασετίνες και ένα τετράδιο για την πρώτη μέρα και περιμένουν τις λίστες που ευελπιστώ φέτος να είναι μικρότερες και να μην ζητήσουν τον ουρανό με τα άστρα.Εχω τρομερό άγχος για το ποιές δασκάλες θα έχουν γιατί ο δεύτερος στην πρώτη και την δευτέρα είχε μια δασκάλα που ενώ ήταν πολύ της συζήτησης και πολύ ήπιων τόνων δυστυχώς δεν μπόρεσε να βάλει σε τάξη τους μαθητές, ίσως να έφταιγε ότι ήταν και πάρα πολύ ζωηρό τμήμα και παρόλες τις εκλίσεις μας στην διευθύντρια δεν έκανε καμία αλλαγή.Το αποτέλεσμα ήταν να μην πάρουν όλα όσα έπρεπε να μάθουν μέχρι την δευτέρα άλλωστε ο στόχος της ήταν να μάθουν μόνο να διαβάζουν και να γράφουν και τα υπόλοιπα πασαλείμματα.Αντε να δούμε τί θα μας πέσει φέτος στην τρίτη αλλά και την θα μας τύχει και στον μικρό στην πρώτη.Ο μεγάλος θα έχει λογικά την ίδια με πέρσι που ήταν πολύ καλή.Πολύ άγχος πολύ.

Ας ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χαίρομαι που έγραψες Νάσια μου, σε περίμενα ως έμπειρη που είσαι!

Για εμένα είναι περισσότερα τα άγχη, αλλά είμαι βέβαιη πως θα ξεπεραστούν άμεσα απ το ίδιο το παιδί. Αναφέρομαι στην αλλαγή περιβάλλοντος, στο χαώδες δημοτικό των 18 τμημάτων, στη μετάβαση απ το παιχνίδι στο διάβασμα, στους κανόνες (με τους οποίους ένα θεματάκι ανυπακοής το χουμε!), στη δημιουργία φιλικών δεσμών απ το μηδέν, ακόμα και στο θέμα της τουαλέτας.

Το βασικό ζήτημα, και για το οποίο δε μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα ώστε να διορθωθεί ουσιαστικά, είναι το θέμα του εκπαιδευτικού.

Δυστυχώς, τα τελευταία δυο χρόνια απ το οικογενειακό μου περιβάλλον έχω αντιληφθεί κρούσματα δασκάλων που είτε δεν προλαβαίνουν είτε δεν επιθυμούν είτε απλά δε μπορούν να ασχοληθούν με το κάθε παιδί ξεχωριστά και κολλάνε τη "ρετσινιά" της μαθησιακής δυσκολίας. Και τρέχα γονιέ με το άγχος σου πως το παιδί έχει πρόβλημα στα κέντρα για διάγνωση... Και ποια η διάγνωση; Ένας άσχετος εκπαιδευτικός που δε μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον των μαθητών του ή να τα επαναφέρει στην τάξη...

Όλα αυτά θα τα συζητάμε φέτος!


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ραβτάκι μην αγχώνεσαι καθόλου έχεις δίκιο το παιδί θα το ξεπεράσει μόνο του εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αφού τελειώσει ο αγιασμός να πάρεις το παιδί και να του κάνεις μια ξενάγηση για το σχολείο δηλαδή εδώ είναι οι τουαλέτες που όταν θέλουμε σηκώνουμε το χεράκι και το λέμε στην δασκάλα,επίσης για εμένα είναι πολύ βασικό να τους λέμε ξανά και ξανά τον κανόνα του εσωρούχου γιατί εμείς είχαμε πέρσι κρούσματα με τον μεσαίο (που κατέβασαν τα παντελόνια συμμαθητών του μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος των αγγλικών αν είναι δυνατόν αλλα και με τον μεγάλο που ενώ ήταν στην τουαλέτα μπήκε μια συμμαθήτρια του και βγήκε έξω και έκανε βούκινο ότι είδε το πουλί του γιου μου την ώρα που κατουρούσε λες και ήταν μεγάλο κατώρθωμα.Επίσης εδώ είναι το κυλικείο,εδώ είναι το γραφείο των δασκάλων,οι τάξεις κα.Εμάς και σε αυτό δίνω μπράβο στην δασκάλα που φημίζεται ώς πολύ αυστηρή που πρόπερσι που είχε το άλλο τμήμα από εμάς της πρώτης πήρε όλα τα παιδάκια τα έβαλε σε σειρά και μετά τα πήγε στις τουαλέτες,στο κυλικείο και γενικά τους έκανε τουρ στο σχολείο.Τώρα για αυτό που λες για τον εκπαιδευτικό είναι όντως λαχείο αλλά πρέπει και η διεύθυνση όταν της αναφέρεις το πρόβλημα να μην αδιαφορεί.

Καλό αγιασμό να έχουμε αύριο και μακάρι η φετινή χρονιά να είναι καλή και δημιουργική για όλα τα παιδάκια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι αυτό σκεφτόμουν να κάνουμε αύριο αν δεν το κάνει η ίδια η δασκάλα. Να εξερευνήσουμε (της αρέσει πολύ η λέξη και η σημασία της, της μεγάλης μου!) μαζί το σχολείο. Για τον κανόνα του εσώρουχου έχουμε μιλήσει, το θεωρώ άκρως σημαντικό γενικά όχι μόνο στο σχολείο.

Μιας και αναφέρθηκες στις λίστες των σχολικών, μόλις ανέβασα μια ανάρτηση στο blog μου!

http://womanfulltimejob.blogspot.gr/2015/09/blog-post_10.html


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια με Υγεία και Καλή Προοδο.Εμείς σήμερα κάναμε μόνο αγιασμό και την Δευτέρα θα πάρουμε βιβλία και θα μάθουμε ποια δασκάλα θα έχουμε.Δυστυχώς στο σχολείο μας θα έχει ανακατατάξεις γιατί πολλές δασκάλες έχουν ζητήσει να φύγουν για άλλα σχολεία και είναι κρίμα γιατί είναι πολύ καλές.Για να δούμε την Δευτέρα τί θα μας κληρώσει.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Καλή αρχή σε όλα τα παιδάκια και ιδιαιτέρως στα πρωτάκια μας!

Εμείς πήγαμε στον αγιασμό και αφού ανακοινώθηκαν ποιοι δάσκαλοι θα είναι σε ποια τάξη, τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις τους.

Τα πρωτάκια έμειναν τελευταία. Ανακοινώθηκαν επί τόπου τα ονόματα των παιδιών ανά τμήμα (προς έκπληξή μας δεν είναι αλφαβητικά!), τα έπαιρνε η δασκάλα τους και τα πήγαινε στην τάξη.

Εκεί πήραν κάποια απ τα βιβλία (πχ τα Β' τεύχη δεν δόθηκαν) αλλά όχι λίστα.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα οπότε και θα κάνουν 4ωρο, δηλαδή μέχρι τις 11.30.

Ψάξαμε μαζί για την τουαλέτα αλλά δεν γυρίσαμε περαιτέρω το σχολείο γιατί δεν ήθελε. Απογοητεύτηκα η αλήθεια είναι καθώς ήξερα πως ήταν παλιό αλλά δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ χάλια... Ο Θεός να τα φυλάει, δεν λέω τίποτα παραπάνω...

Νάσια τρομερή ανοργανωσιά όπως πάντα σε αυτά τα θέματα... Τι θέλουν και τα ανοίγουν τα σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους ειδικοτήτων κ.λπ;;


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Πρώτη μέρα στο σχολείο.Το πρωί μετά την προσευχη μάθαμε επιτέλους το επτασφράγιστο μυστικό του σχολείου:ποιες δασκάλες θα έχουμε.Ο μεγάλος συνεχίζει με την περσινή του με την οποία ήμουν απόλυτα ικανοποιημένη.Ο μεσαίος πήρε την δασκάλα που είχε πέρσι το άλλο τμήμα αλλά δυστυχώς έχει ζητήσει απόσπαση οπότε περιμένουμε μέχρι την άλλη βδομάδα για να μάθουμε σίγουρα αν θα την έχουμε.Ο μικρούλης μου πήρε μια καινούργια δασκάλα η οποία φάνηκε καλή και ελπίζω να είναι όπως έδωσε να καταλάβουμε γεμάτη όρεξη να μάθει τα παιδιά γράμματα.Οι λίστες για τον μεγάλο και τον μικρό δόθηκαν ενώ για τον μεσαίο είμαστε σε αναμονή.Τελειώσαν στις 11.30 τα μικρά στις 12.20 τα μεγάλα.Όλα καλά λοιπόν και συνεχίζουμε....

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...