Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 5 λεπτά , LeneL είπε:

      Λοιπόν, για τη θρομβοφιλια δεν ξέρω να σου πω, αλλά αν δε νοιωθετε καλά, να επιμείνετε να κάνει μια εξέταση, έτσι κι αλλιώς αίματος είναι.. 

      Με το τέστ Παπ δεν υπάρχει θέμα, πιο επικίνδυνο είναι να υπάρχει κάποιο μικρόβιο και να μη βρεθεί και γενικά καλλιέργεια κολπικού υγρού θα κάνει και σε άλλο στάδιο της εγκυμοσύνης γιατί λόγω της κατάστασης υπάρχουν πολλά υγρά στην περιοχή και ανθούν διάφορα πράγματα..

      Η αποκόλληση δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την κούραση. Σίγουρα την επιβαρύνει η κούραση και η έντονη δραστηριότητα, αλλά η αποκόλληση μπορεί να έχει να κάνει και με τον τρόπο που έπιασε ο σάκος πχ όταν αναπτυσσόταν. Μη σας αγχωνει αυτό. Μικρές αποκολλήσεις συμβαίνουν, αλλά με την ξεκούραση φεύγουν!

      Σε ευχαριστούμε πολύ αλήθεια η θα ζητήσω 30 Μαίου να της γράψει και για θρομβοφιλια η επειδή είναι μακριά ακόμα 12 μέρες μπορεί να  πάρω μια γνωστή μου που δουλεύει σε νοσοκομείο να της γράψει θα δω 

      • Ευχή 2

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015


Ειρήνη

Recommended Posts

Μιας και πρόλαβα να ανεβάσω ανάρτηση στο blog μου, Κλέλια μπορείς να βρεις εδώ http://womanfulltimejob.blogspot.gr/2015/12/blog-post.html το βιβλίο που έχουμε αλλά και αυτό που αγόρασα σήμερα και θα αποτελέσει ένα απ τα Χριστουγεννιάτικα δώρα μας. Και σε εμάς, ο Άγιος έρχεται Πρωτοχρονιά, και εμείς επιλέξαμε φέτος περισσότερα και πιο οικονομικά δώρα Αφροδίτη μου, δεν είσαι η μόνη...

Αυτό που δεν διαπραγματεύτηκα πάλι φέτος είναι τα γούρια προς όλους τους κοντινούς μας. Αν και λόγω απίστευτης έλλειψης χρόνου σκέφτηκα για λίγο να μη φτιάξω φέτος νικήθηκα απ τον δοτικό εαυτό μου, μην ακούγοντας και τις σειρήνες (βλέπε σύζυγο) που αναρρωτιόταν πότε λάβαμε εμείς γούρι τελευταία φορά. Μα εμείς τα ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ αγάπη μου!

Τα περιμένω τα υλικά μου. Αν και φέτος θα είναι ένα το σχέδιο, νομίζω θα αρέσει σε όλους. 10 χρόνια φτιάχνω και δεν υπάρχει ποικιλία πια. Τα έχω επιλέξει όλα στο παρελθόν.Από εδώ και πέρα πρέπει να κινούμαι σε εξ ολοκλήρου χειροποίητες κατασκευές!

Κλέλια, τη ζήλεψα την υιοθέτηση του elf αλλά για φέτος δεν προβλέπεται! Πολύ όμορφο και το blog σου! Μακάρι να καταφέρω να του ρίξω μια καλύτερη ματιά κάποια στιγμή!


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 426
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπέρα!

ravt τέλειο το χωριό σου και γενικά οι στολισμοί σου και του χρόνου!

Αφροδίτη πολύ ωραίο το βιβλίο, μήπως ξέρεις για τι ηλικίες είναι?θα το ψάξω κ γω, μου άρεσε...

και μεις δεν στολίσαμε ακόμα, λογικά το ΣΚ...αχ κορίτσια ψιλοβαριέμαι να πω την αλήθεια, εμένα θα μου αρκούσε να στολίσω κλαδιά σε μια γυάλα αλλά θα κάνουμε δέντρο εννοείται επειδή θέλουν τα παιδιά.cleliag δεν στέλνεις το ξωτικό κατά δω να στολίσει??


Wgl2p3.png

kHoQp2.png

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!

ravt τέλειο το χωριό σου και γενικά οι στολισμοί σου και του χρόνου!

Αφροδίτη πολύ ωραίο το βιβλίο, μήπως ξέρεις για τι ηλικίες είναι?θα το ψάξω κ γω, μου άρεσε...

και μεις δεν στολίσαμε ακόμα, λογικά το ΣΚ...αχ κορίτσια ψιλοβαριέμαι να πω την αλήθεια, εμένα θα μου αρκούσε να στολίσω κλαδιά σε μια γυάλα αλλά θα κάνουμε δέντρο εννοείται επειδή θέλουν τα παιδιά.cleliag δεν στέλνεις το ξωτικό κατά δω να στολίσει??

Θα σου πω την γνώμη μου, οι κόρες μου είναι 9 και 6 και θα αρέσει πάρα πολύ και στις 2 γιατί ασχολούνται ακόμη με τέτοια πραγματάκια-χειροτεχνίες. Δεν γράφει πάνω για ηλικία, δηλαδή από 5 και πάνω.

Επίσης έχει 175 αυτοκόλλητα για να κολλήσεις εκτός από την χαρτοκοπτική και φυσικά ωραίες ιστορίες. Αν μπεις στο site που ανάρτησα, σε αφήνει να δεις γύρω στις 11 σελίδες από το βιβλίο.

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πω την γνώμη μου, οι κόρες μου είναι 9 και 6 και θα αρέσει πάρα πολύ και στις 2 γιατί ασχολούνται ακόμη με τέτοια πραγματάκια-χειροτεχνίες. Δεν γράφει πάνω για ηλικία, δηλαδή από 5 και πάνω.

Επίσης έχει 175 αυτοκόλλητα για να κολλήσεις εκτός από την χαρτοκοπτική και φυσικά ωραίες ιστορίες. Αν μπεις στο site που ανάρτησα, σε αφήνει να δεις γύρω στις 11 σελίδες από το βιβλίο.

thank you my dear, θα το κοιτάξω!


Wgl2p3.png

kHoQp2.png

Link to comment
Share on other sites

Αγόρασα και αυτό για τον δάσκαλο της μεγάλης γιατί θα το εκτιμήσει δεόντως!!! Είναι φοβερός! Θα φτιάξουμε και κάρτα με κουμπιά.

Democracy_Cvr.jpg

http://ikarosbooks.gr/613-dimokratia.html

Για την δασκάλα της μικρής θα προτείνω σε μαμαδοπαρέα μήπως μαζέψουμε όλες μαζί χρήματα και τα κάνουμε δωροεπιταγή για Hondos Center. Τις λίγες φορές που το κάναμε στο παρελθόν και στην δασκάλα άρεσε πολύ (και σε ποιον δεν θα άρεσε;) και ήταν οικονομικό γιατί βάζαμε περίπου 5,00 η καθεμία.

Διαφορετικά δεν ξέρω, είναι και λίγο μεγαλούτσικη σε ηλικία.....έχω κολλήσει.

Για την δασκάλα του μπαλέτου αγόρασα άλατα μπάνιου, σαπούνι πλάκα και ενυδατική σώματος και θα φτιάξουμε μια κάρτα γραμμένη στα ρώσικα! (1 Ρωσίδα δασκάλα και για τις 2 κόρες μου= 1 καλό δώρο).

Για την δασκάλα αγγλικών, δεν έχω αποφασίσει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δώρο για την μικρή (από τον Αη Βασίλη), μόλις το παρήγγειλα!!!

e7063ecfc91b5c4e0a1a2147.jpg

https://babyglitter.gr/5623-paixnidi-manitarospito.html

Δώρο για την μεγάλη, θα αγοράσω αύριο από Μουστάκα ένα σετ Shopkins που θέλει διακαώς....από τον Άη Βασίλη. Το ζωγραφίζει κιόλας στο γράμμα....:)

Το Σάββατο 5/12 με αγορές από 50? και πάνω κερδίζετε το 20% σε δωροεπιταγή σε όλα τα καταστήματα ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ. ;););)

Θέλει και μια τσάντα backpack (αυτό το έχει ζητήσει από εμάς) και ακόμη ψάχνω στο διαδίκτυο....μάλλον από εδώ θα καταλήξω.

http://www.hotstyle.gr/gynaikeies-tsantes/?catid=18&tag=platis

Link to comment
Share on other sites

Αρχίζουμε το θέμα με τις συνταγές. Για να θυμίσω, κάθε συνταγή που θα γράφετε θα την μαζεύω για να τις έχουμε όλες μαζί και να μην ψάχνουμε.

Πρώτη πρώτη, οι μοναδικές μέχρι τώρα συνταγές που έγραψε η dfr1.

1. Ζεστό κρασί με τζίντζερ και ουίσκι

Η πρσθήκη τζίντζερ και ουίσκι σε αυτό το ζεστό κρασί μάς ωθεί να το απολαμβάνουμε σιγά σιγά για να εκτιμήσουμε στο έπακρο το άρωμά του.

Τι θα χρειαστείτε

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί της επιλογής σας

2 κουταλιές του γλυκού ουίσκι

2 αστεορειδείς γλυκάνισους

50 γραμμάρια τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 ξυλάκι κανέλας

5 ολόκληρα γαρύφαλλα

χυμός από 1 λεμόνι

χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι

½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Πώς θα το ετοιμάσετε

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το κρασί και το ουίσκι, και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε και τα 2 τελευταία υλικά και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Tέλος, σουρώστε το σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα οποιοδήποτε βαθύ σκεύος. Το σερβίρετε ζεστό γρανίροντάς το με έναν αστεροειδή γλυκάνισο.

2. Ζεστό κρασί με ρόδι και κανέλα

Ποτό πικάντικο και ταυτόχρονα γλυκό!

Τι θα χρειαστείτε

750 ml κόκκινο κρασί, ποικιλία Cabernet

2 φλιτζάνια χυμό ρόδι

ΒΌ του φλιτζανιού μέλι

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρο γαρύφαλλο

Πώς θα το ετοιμάσετε

Ρίξτε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα. Στη συνέχεια και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι, αλλά όχι να βράσει το ποτό. Το σερβίρετε ζεστό, προσθέτοντας για το γαρνίρισμα σε κάθε κούπα ή ποτήρι ένα ξυλάκι κανέλας.

3. Ζεστό κρασί με σοκολάτα

Το κρασί με τη σοκολάτα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός. Κι όταν τα δυο αυτά λατρεμένα υλικά συνδυάζονται σε ένα ποτήρι, η απόλαυση δεν περιγράφεται.

Τι θα χρειαστείτε

750 ml κόκκινο κρασί της επιλογής σας

500 ml νερό

100 γραμμάρια σκόνη κακάο

2 ξυλάκια κανέλας

4 αστεορειδείς γλυκάνισους

8 ολόκληρα γαρύφαλλα

400 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

250 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα

1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανου

2 κλημεντίνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

Πώς θα το ετοιμάσετε

Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το νερό,τη ζάχαρη, το κακάο, τη σοκολάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και τα χτυπάτε με το σύρμα πολύ καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Κατόπιν προσθέστε τις κλεμεντίνες και το δεντρολίβανο και αφήστε τα να δώσουν τα αρώματά τους για 10 λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε το κρασί και ζεστάνετε το μείγμα για ελάχιστα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε το κρασί ζεστό και όχι καυτό.

4. Ζεστό κρασί με αχλάδι

Ζεστό κρασί δεν είναι μόνο το κόκκινο, αλλά και το λευκό. Δοκιμάστε ζεστό λευκό κρασί με αχλάδι και μπράντυ από αχλάδι.

Τι θα χρειαστείτε

1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί

1 αστεροειδή γλυκάνισο

90 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

3 κόκκους πράσινο κάρδαμο

3 γαρύφαλλα

4 κουταλάκια του γλυκού μέλι

ΒΌ του φλιτζανιού μπράντι αχλαδιού

1 αχλάδι καθαρισμένο

Πώς θα το ετοιμάσετε

Σε βαθύ σκεύος ή σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το κρασί, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο, το τζίντζερ, τα γαρύφαλλα και το μέλι. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά κι αφήστε το μείγμα να πάρει όλα τα αρώματα των συστατικών του για 15 με 20 λεπτά. Βάζετε το σκεύος ξανά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει το κρασί. Αποσύρετε ξανά από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι. Το σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε ποτήρι μια φέτα αχλάδι.

5. ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Αν δεν την δοκιμάσετε, εσείς θα χάσετε!

Σου γράφω μια πιο απλή αλλά κλασσική συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

400 γρ. ζάχαρη

300 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

7 αυγά

1 ποτηράκι κονιάκ

χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 βανίλια

ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Ρίχνουμε στο μίξερ το αγελαδινό βούτυρο γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.

Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ.

Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.

Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Χτυπάμε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο. Τέλος, τη στολίζουμε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.

Κοσκινίζουμε επάνω της ζάχαρη άχνη, εάν φυσικά θέλουμε.

Είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη ;) εγώ προσθέτω ακόμη περισσότερο ξύσμα από πορτοκάλι.

Σας βάζω δοκιμασμένες συνταγές και εύκολες πάνω απ' όλα!

6. Cheesecake με μελομακάρονα

17986-cheesecake-me-melomakarona-by-phoebe.jpg

βʼ μελομακάρονα (τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και λίγο από τα πλαϊνά φόρμας 23 εκ.)

βʼ 250 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

βʼ 50 γρ. ζάχαρη άχνη

βʼ 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

βʼ 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) κατευθείαν από το ψυγείο

βʼ 1 κονσέρβα κεράσι ή φράουλα για τάρτες/cheesecakes

1. Λιώνουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε φόρμα που ανοίγει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

2. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα μίγμα λείο.

3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα με το τυρί χτυπώντας όλα τα υλικά ώστε να ενωθούν.

4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

5. Τέλος απλώνουμε το κεράσι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το ξεφορμάρετε.

Cheesecake με μελομακάρονα http://www.sintagespareas.gr/sintages/cheesecake-me-melomakarona.html#ixzz3LUfSxE2J

7. Γαλοπούλα γεμιστή

βʼ 1 γαλοπούλα 3-4 κιλά

βʼ 1 φλιτζάνι κίτρινο ρύζι

βʼ 1 μεγάλο κρεμμύδι

βʼ εντόσθια πουλερικών

βʼ 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

βʼ ½ κιλό κάστανα βρασμένα ολόκληρα

βʼ 150 γρ. κουκουνάρι

βʼ αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

βʼ 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη ζαφορά

βʼ 1 κουτ. γλυκού πελτέ

βʼ 3-4 κουτ. σούπας φυτίνη ή βούτυρο

βʼ 1-2 λεμόνια

βʼ 1 πορτοκάλι

βʼ 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε την γαλοπούλα. Την τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε περίπου 1 1/2 ώρα. Την τοποθετούμε σε ταψί και την αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω.

2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να τραβήξουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε και τον κιμά ανακατεύοντάς τα 4-5 φορές. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, τη ζαφορά, τη φυτίνη και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις μαραθούν σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, ζωμό από τη βρασμένη γαλοπούλα και τον πελτέ. Αφού ρουφήξει τα υγρά σβήνουμε την κουζίνα και ρίχνουμε το κουκουνάρι και τα κάστανα και ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να γεμίζουμε.

3. Μόλις γεμίσουμε τη γαλοπούλα την αλείφουμε με φυτίνη ή βούτυρο. Τη σκεπάζουμε αρχικά με αλουμινόχαρτο - δεν τυλίγουμε το ταψί για να φεύγει ο ατμός- προσθέτουμε πατατούλες μικρές ή τεμαχισμένες, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές φυτίνη και ελάχιστο λάδι, ζωμό από τη γαλοπούλα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο, αν χρειάζεται, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και η γαλοπούλα.

4. Πριν τελειώσει το ψήσιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.Όση γέμιση περισσέψει την τοποθετούμε σε σακούλα ψησίματος και την βάζουμε στο ταψί.

Λίγα μυστικά ακόμα

(Η γαλοπούλα μπορεί να είναι κατεψυγμένη) Καλό είναι να προσθέτετε λίγο-λίγο το ζωμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος ώστε να ψηθούν οι πατάτες και να μην γίνουν βραστές. Επίσης, αν θέλετε ιδιαίτερη γεύση στις πατάτες, προσθέστε χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλετε) και χυμό από 1 πορτοκάλι. Για πιο πικάντικη γεύση, χρησιμοποιούμε μίγμα από μαύρο, άσπρο και κόκκινο (από γλυκό ή καυτερό) πιπέρι και 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα διαλυμένη στο ζωμό που θα ρίξουμε τις πατάτες.

https://www.sintagespareas.gr/sintages/galopoula-gemisti-2.htm

8. Ζαμπονοτυρόπιτα κοτσίδα

4856-zamponotiropita-plekti-by-maragr.jpg

Είναι απλά όνειρο και πανεύκολη την φτιάχνω και χωρίς να πλέξω κοτσίδες αν βιάζομαι, μέσα σε 5 μόνο λεπτά!!!

βʼ 2 φύλλα σφολιάτας

βʼ 15 φέτες γκούντα

βʼ 10 φέτες ζαμπόν

βʼ 10 φέτες μπέικον

βʼ 200 γρ. κρέμα γάλακτος

βʼ 1 αυγό

1) Κόβουμε το τυρί,το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε με τα αλλαντικά και το τυρί.

2) Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε πάνω την σφολιάτα ανοιχτή. Ρίχνουμε το μισό μίγμα στην σφολιάτα κατά αυτόν τον τρόπο.

3) Έπειτα κόβουμε 8-10 λωρίδες δεξιά και αριστερά του φύλλου. Ενώνουμε τις πρώτες λωρίδες σε σχήμα οβάλ δαχτυλιδιού.

4) Μετά αρχίζουμε και σταυρώνουμε τις λωρίδες μέχρι να κλείσουμε το μίγμα.

5) Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό το φύλλο.

6) Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Με τα υλικά αυτά γίνονται 2 πίτες. Θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Καλό θα ήταν το μίγμα της γέμισης να το βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα υλικά. Επίσης μπορούμε να την φτιάξουμε μια μέρα πριν και να την βάλουμε στο ψυγείο.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zamponotiropita-plekti.html#ixzz3LUhOkFb3

9. Κρέας με αποξηραμένα φρούτα

βʼ 1.5 κιλό κρέας (χοιρινό ή μοσχάρι)

βʼ 8 κρεμμύδια στιφάδου ολόκληρα

βʼ 2 μεγάλα καρότα

βʼ 1 πράσινη πιπεριά

βʼ 3 φλ. μανιτάρια λευκά

βʼ 2 φύλλα δάφνης

βʼ 1 κλωναράκι θυμάρι

βʼ 1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

βʼ 1/2 ποτήρι νερό

βʼ 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

βʼ 6 βερίκοκα

βʼ 10 μικρές στρόγγυλες πατάτες

βʼ ελαιόλαδο

βʼ λίγο ρίγανη

βʼ αλάτι

βʼ πιπέρι

1. Πλένουμε, στραγγίζουμε από τα νερά και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.

2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

3. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν.

4. Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και μαζί με τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες τα τοποθετούμε στη γάστρα.

5. Προσθέτουμε το κρέας, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και περιχύνουμε με το κρασί, το νερό και το ελαιόλαδο.

6. Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα αναμείξεως.

7. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 C για 2 ώρες περίπου.

8. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15'.

Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι ή ο,τι άλλο μας αρέσει!

10. Ψητό χοιρινό εκ Δανιμαρκίας

- 1 μεγάλο κομμάτι ψαχνό με πέτσα 2-3 κιλά περίπου

- αλάτι χοντρό

- βούτυρο ή λαδάκι

Αλοίφουμε το κρέας με το λάδι ή το βούτυρο, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι καλά και ψήνουμε στον φούρνο για ώρες σε σιγανή φωτιά περίπου στους 180 βαθμούς σκεπασμένο.

Στο τέλος βγάζουμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο για να γίνει τραγανιστή η πέτσα. Μπορούμε να προσθέτουμε ζεστό νεράκι κατά την διάρκεια του ψησίματος ή ζωμό λαχανικών αν έχουμε (ακόμη καλύτερο από σκέτο νερό)

Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτες ή πατατούλες στο τηγάνι με σιροπάκι (είναι πολύ νόστιμες).

11. Χοιρινό με σέλινο λεμονάτο

1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα

2 κιλά σέλινο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 ποτήρι λάδι

χυμός 2-3 λεμονιών

αλάτι

πιπέρι

Βάζουμε το σέλινο σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει μια βράση και το σουρώνουμε.

Τσιγαρίζουμε το κρέας στο λάδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μετά από 5 λεπτά λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί περίπου 3 τέταρτα της ώρας.

Βάζουμε στην κατσαρόλα και το σέλινο με το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα αλλά κουνάμε μόνο λίγο την κατσαρόλα για μην κολλήσει το κρέας.

Όταν μείνει μόνο το λάδι του ρίχνουμε το λεμόνι και το φαγητό είναι έτοιμο.

12. Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

1 ½ χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες

1 ½ σέλινο και την σελινόριζα μαζί

2 κρόκοι αυγών

2 λεμόνια

3 κ. σ. κορν β φλάουρ

Αλατοπίπερο

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

5-6 καρότα μεγάλα κομμένα στα δύο

2-3 σκελίδες σκόρδο

Αρχικά πλένουμε το κρέας. Μετά πλένουμε πολύ καλά το σέλινο και το κόβουμε κομμάτια , το βάζουμε όλο και τα φύλλα και τα κοτσάνια. Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει απ ΄όλες τις πλευρές.

Κόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε να καβουρδιστεί λίγα λεπτά και προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Το αφήνουμε 10΄να βράσει μόνο του και μετά ρίχνουμε το σέλινο και τα καρότα, προσθέτοντας κι άλλο νερό για βράσουν όλα μαζί, 1 ώρα ακόμα σε δυνατή φωτιά.

Το φαγητό μας όταν ετοιμαστεί πρέπει να έχει αρκετό ζουμί μέσα για να γίνει ωραίο το αυγολέμονο.

Χαμηλώνουμε το φαγητό και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε ελαφρά. Με μια βαθιά κουτάλα αφαιρούμε μπόλικο ζουμί σε ένα γυάλινο μπολ .

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό με ένα σύρμα και σε ένα ποτήρι νερό κρύο διαλύουμε το κορν- φλάουρ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Παίρνουμε με την κουτάλα ζουμί από αυτό που έχουμε φυλάξει και το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο αυγολέμονο ( όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να κόψει ) . Αφού το ρίξουμε όλο, το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα .

Το αφήνουμε 5΄περίπου σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Όταν δέσει η σάλτσα του και πάρει κρεμώδη υφή το κλείνουμε, είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό.

13. Χριστουγεννιάτικη σαλάτα

1 μαρούλι

1 άσπρο λάχανο

1 κόκκινο λάχανο

2 μέτρια αγγούρια

1 καρότο τριμμένο

2-3 μέτριες ντομάτες

1 πακετάκι κρουτόν

2 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico

1 κουταλιά της σούπας μέλι

άνιθος ψιλοκομμένος

μια χούφτα καρύδια κομμένα στη μέση

αλάτι

ελαιόλαδο

Κόβουμε το μαρούλι, το άσπρο και το κόκκινο λάχανο σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα.

Καθαρίζουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις προσθέτουμε μαζί με το τριμμένο καρότο στα υπόλοιπα υλικά.

Για τη σως, ανακατεύουμε το balsamico με το μέλι.

Προσθέτουμε τα κρουτόν, τον άνιθο και τα καρύδια.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε τη σαλάτα με το λάδι.

14. Μοσχαράκι στιφάδο

1,5 κιλο μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κιλό κρεμμύδια μικρά

2 κρεμμύδια κανονικά ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

500 γρ χυμό ντομάτας

2 κουταλάκια του γλ. πελτέ

1/4 κουτ.γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/4 κουτ.γλ. κανέλα τριμμένη

1 ποτ. του κρασιού, κόκκινο κρασί

1/5 νεροπότηρο λάδι

1 πορτοκάλι

νερο

αλάτι

Παίρνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα δύο κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα ξανά το κρέας.

Ρίχνουμε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το χυμό απο το πορτοκάλι και την μία πορτοκαλόφλουδα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το νεράκι (ίσα να καλύψει το κρέας) και αφήνουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

Παίρνουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα παιρνάμε απο το τηγάνι με λάδι για να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Επειτα τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας όταν θέλει το κρέας 20-25 λεπτά για να γίνει.

Βγάζουμε την πορτοκαλόφλουδα και είναι έτοιμο.

Το συνοδεύω πάντα με ρύζι.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν είναι πολύ τέλειο για δασκάλα Αγγλικών; Mini Oreos!

6-IMG_5362.jpg

Το αποφάσισα! Αυτό για τις 3 δασκάλες των αγγλικών μας, από 1 στην καθεμία!

Μου αρέσει πολύ!!!

Πρέπει να στρωθώ να φτιάξω το σημείωμα και φυσικά χειροποίητη κάρτα στην Αγγλική γλώσσα!

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!ωραία τα δώρα σου Αφροδίτη!εγω πήρα: για τη δασκάλα της κόρης μου ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από τα Axel ωραιότατα, στου γιου μου ενα σετ από την ειβον κρέμα σώματος, κρέμα χεριών κρέμα προσώπου και για τις δυο άλλες δασκάλες του παιδικού από ένα φουλάρι. Αυτά κ πολύ είναι - για τα οικονομικά μου - επίσης για τα παιδιά των νονών από μια φουσκωτή πολυθρόνα συν μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα με μπισκότα και cup cakes που θα ετοιμάσω εγω. Για τα παιδιά μόνο ο Αη βασίλης θα φέρει δώρα, έχουν επιλέξει ηδη, να δω πότε θα τα πάρω....για μένα δεν βλέπω να μένει τίποτα.....


Wgl2p3.png

kHoQp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλησπέρα!ωραία τα δώρα σου Αφροδίτη!εγω πήρα: για τη δασκάλα της κόρης μου ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από τα Axel ωραιότατα, στου γιου μου ενα σετ από την ειβον κρέμα σώματος, κρέμα χεριών κρέμα προσώπου και για τις δυο άλλες δασκάλες του παιδικού από ένα φουλάρι. Αυτά κ πολύ είναι - για τα οικονομικά μου - επίσης για τα παιδιά των νονών από μια φουσκωτή πολυθρόνα συν μια χριστουγεννιάτικη πιατέλα με μπισκότα και cup cakes που θα ετοιμάσω εγω. Για τα παιδιά μόνο ο Αη βασίλης θα φέρει δώρα, έχουν επιλέξει ηδη, να δω πότε θα τα πάρω....για μένα δεν βλέπω να μένει τίποτα.....

Είπες έιβον κι άκουσα καμπανούλες....Θα ψαχτώ κι εγώ για δώρο για την δασκάλα της μικρής γιατί βρίσκεις καλές προσφορές μερικές φορές.

Μπράβο που παίρνεις κάτι και για τα παιδιά των νονών, δεν το κάνουν συνήθως....Εμένα ούτε τσουρέκι το Πάσχα.....

Ας μην πιάσουμε αυτή την συζήτηση....:confused::confused::confused:

Αύριο θα πάω να ψωνίσω στον Μουστάκα για την βαφτιστήρα μου και τ' ανήψια μου τελικά και νομίζω πως θα είμαι κομπλέ με τα παιδιά.Με την δωροεπιταγή που θα μου δώσουν θα αγοράσω το δώρο της Πρωτοχρονιάς της μεγάλης και αν χρειαστεί θα συμπληρώσω και κάτι. ;)

Καλά για εμάς, τους μεγάλους τα έχουμε κόψει εδώ και χρόνια...

Δεν πειράζει, υγεία και αγάπη!!!

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!

στολίσαμε κ μεις χθες!φέτος αποφάσισα να στολίσω και να περιορίσω έτσι το χαμό/σκόνη/χρυσόσκονη κλπ μόνο σε μια γωνιά οπότε 'έριξα" ένα τραπεζομάντηλο στο πάτωμα και στόλισα μόνο εκει. σας βάζω και φωτό:

PC050255_zpsmsejpcjp.jpg

PC060257_zpsn1lkz1kw.jpg

τα στολίδια μας από πηλό:

PB280228_zpsbwvqfuqt.jpg

και του χρόνου!


Wgl2p3.png

kHoQp2.png

Link to comment
Share on other sites

Mirtoula σε νιώθω! Και εγώ δεν έχω κέφι για πολλά πολλά φέτος. Ενδεικτικό της καθόλου όρεξης είναι ότι ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει τον στολισμό. Ελπίζω να τα καταφέρω σήμερα!

Εμείς χθες, κατόπιν ασφυκτικού pressing της κόρης μου, φτιάξαμε ζυμαροστολιδάκια. Πιο πολύ με κούρασε η απαίτηση παρά η διαδικασία!

Έπειτα, ανέβασα στο blog μου 2 συνταγές για ζυμαροστολιδάκια και εντός των ημερών θα πειραματιστώ με μια 3η. Τις συνταγές για τα στολιδάκια μπορείτε να τις δείτε εδώ http://womanfulltimejob.blogspot.gr/2015/12/blog-post_6.html

Αφροδίτη ελπίζω αυτές τις μέρες να βάλω και εγώ τις δοκιμασμένες μου συνταγές, γλυκιές και αλμυρές.

Για τα παιχνίδια εγώ ψωνίζω πάντα απ το perfectoys.gr Με βγάζουν πάντα ασπροπρόσωπη. Άμεση αποστολή, -10% για τα μέλη όλο τον χρόνο, δωρεάν μεταφορικά από 30 ευρώ και άνω. Αυτή τη φορά δε (στην 1η φουρνιά δώρων που αγόρασα για φέτος), 10.30 έστειλα παραγγελία, 12.30 είχαν παραδώσει στον κούριερ και στις 11.00 το επόμενο πρωί τα είχα. 24 ωρες ακριβώς! Αυτές τις γιορτές δε, κάνουν δώρο τον ΦΠΑ επομένως μιλάμε για 20% φθηνότερα!

Επειδή το δώρο που ζήτησε η μεγάλη μου απ τον Άγιο, δεν το έχει, κοίταξα το Σάββατο στον Μουστάκα μήπως έχει και διαδικτυακά την προσφορά που ανέφερες (και τη θυμάμαι και από άλλες χρονιές) αλλά δυστυχώς δεν είχε τη δυνατότητα αυτή οπότε το άφησα για την ώρα.

Για σήμερα, σας έχω όμορφες κουζίνες! Είναι ο χώρος που αγαπώ να βρίσκομαι και πολύ θα ήθελα τις γιορτές να τις περνούσα μέσα σε μια απ τις παρακάτω!

Με άρωμα μιας άλλης εποχής!

6136da3925778954b44a25417b6d7912.jpg

8359cb294a12a575947262959ccf8f2e.jpg

4af33a2b84d38afebc1e1f752ecdbca9.jpg

46d772f538895eb5d2ad14c75970bccc.jpg

71db91a42b791d9be112444ebbef38dc.jpg

Μοδάτα και με στυλ!

373da363bbd63a6e135746ae78afb695.jpg

H απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

59ddfb5f059f9a5acec6e4f4cfcf9ebe.jpg

Θαλπωρή!

2720310f225b2f460b9606e3055f143a.jpg

Ένα touch αρκεί!

292d2b0cafb399b60e25d7a34ec3d2e5.jpg

89619e5392eb324157472901b306bbd9.jpg


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...