Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2015


Ειρήνη

Recommended Posts

Πολύ ωραία ravt, μου άρεσε ιδιαίτερα το γκι/δέρμα και το κουδουνάκι!

Εγώ δεν το έχω τόσο με αυτούς τους στολισμούς ωστόσο, είναι πιο λιτό το τραπέζι μου αλλά με πολλά κεράκια!

To θέμα της Χρύσας είναι λίγο πονεμένο και μου λείπει πολύ από το ''Χριστουγεννιάτικο'' γιατί έδωσε μια άλλη, μοναδική θα έλεγα πινελιά.....Οι φωτογραφίες ήταν υπέροχες, ταξιδιάρικες και η ίδια είχε να προσφέρει πολλές ιδέες και συμβουλές.

Ποιος ξέρει; Μπορεί να μας εκπλήξει παραμονές Χριστουγέννων....:)

Γνωρίζεις τα ωράρια μου και ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος έως ανύπαρκτος.....ότι κάνω το κάνω με αγάπη και ενθουσιασμό για αυτή την υπέροχη γιορτή που μας έρχεται σε λίγο και επειδή ξέρω πως θα το μοιραστώ με άτομα που αισθάνονται το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 426
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πραγματικά η Χρύσα λείπει πολύ!

Το ποστ σου ravT για το γιορτινό τραπέζι εκπληκτικό και κατατοπιστικότατο.

Έχω να κάνω στο σπίτι μου βέβαια από τότε που ήμουν έγκυος στην μεγάλη μου κόρη και ομολογώ πως μου έχει λείψει πολύ.


FuWlp3.png 2ebBp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Ελάτε να ξεκινάμε με καλή διάθεση, είναι ήδη Πέμπτη!!!

ή προΠαρασκευή!!:D

λοιπον να σας γράψω μια συνταγούλα εύκολη και καλή για Χριστούγεννα:

ινδοκάρυδα

-1 ζαχαρούχο γάλα

-1 σακουλάκι (200γρ) ινδοκάρυδο

-λίγο (κατα προτίμηση) λικεράκι για άρωμα

-γλυκό κερασάκι "στεγνό"

ανακατεύουμε όλα μαζί, βάζουμε στο ψυγείο κανα μισάωρο να παγώσει και να πλάθεται, πλάθουμε μπαλάκια/οβαλ , βάζουμε από πάνω στο κέντρο κ ενα κερασάκι, τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 7-8 λεπτά, μόλις αρχίσουν να ροδίζουν βγάζουμε. Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια για τρουφάκια και είναι έτοιμα, ωραιότατο για κέρασμα...εγω και το κέρασα στη γιορτή μου κ άρεσε πολύ και τώρα θα το κάνω και θα τοποθετήσω σε πιατέλα χριστουγεννιάτικη και απ έξω σελοφαν κ κορδέλα και έτοιμο για συνοδευτικό δωράκι σε νονές κ γιαγιάδες!


Wgl2p3.png

kHoQp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Όλες οι συνταγές έως τώρα συγκεντρωμένες εδώ!

Συνταγές από drf1

1. Ζεστό κρασί με τζίντζερ και ουίσκι

Η πρσθήκη τζίντζερ και ουίσκι σε αυτό το ζεστό κρασί μάς ωθεί να το απολαμβάνουμε σιγά σιγά για να εκτιμήσουμε στο έπακρο το άρωμά του.

Τι θα χρειαστείτε

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί της επιλογής σας

2 κουταλιές του γλυκού ουίσκι

2 αστεορειδείς γλυκάνισους

50 γραμμάρια τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 ξυλάκι κανέλας

5 ολόκληρα γαρύφαλλα

χυμός από 1 λεμόνι

χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι

½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Πώς θα το ετοιμάσετε

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε όλα τα υλικά, εκτός από το κρασί και το ουίσκι, και αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε και τα 2 τελευταία υλικά και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Tέλος, σουρώστε το σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα οποιοδήποτε βαθύ σκεύος. Το σερβίρετε ζεστό γρανίροντάς το με έναν αστεροειδή γλυκάνισο.

2. Ζεστό κρασί με ρόδι και κανέλα

Ποτό πικάντικο και ταυτόχρονα γλυκό!

Τι θα χρειαστείτε

750 ml κόκκινο κρασί, ποικιλία Cabernet

2 φλιτζάνια χυμό ρόδι

ΒΌ του φλιτζανιού μέλι

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρο γαρύφαλλο

Πώς θα το ετοιμάσετε

Ρίξτε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα. Στη συνέχεια και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι, αλλά όχι να βράσει το ποτό. Το σερβίρετε ζεστό, προσθέτοντας για το γαρνίρισμα σε κάθε κούπα ή ποτήρι ένα ξυλάκι κανέλας.

3. Ζεστό κρασί με σοκολάτα

Το κρασί με τη σοκολάτα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός. Κι όταν τα δυο αυτά λατρεμένα υλικά συνδυάζονται σε ένα ποτήρι, η απόλαυση δεν περιγράφεται.

Τι θα χρειαστείτε

750 ml κόκκινο κρασί της επιλογής σας

500 ml νερό

100 γραμμάρια σκόνη κακάο

2 ξυλάκια κανέλας

4 αστεορειδείς γλυκάνισους

8 ολόκληρα γαρύφαλλα

400 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

250 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα

1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανου

2 κλημεντίνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες

Πώς θα το ετοιμάσετε

Σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το νερό,τη ζάχαρη, το κακάο, τη σοκολάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να έρθουν σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και τα χτυπάτε με το σύρμα πολύ καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Κατόπιν προσθέστε τις κλεμεντίνες και το δεντρολίβανο και αφήστε τα να δώσουν τα αρώματά τους για 10 λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε το κρασί και ζεστάνετε το μείγμα για ελάχιστα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε το κρασί ζεστό και όχι καυτό.

4. Ζεστό κρασί με αχλάδι

Ζεστό κρασί δεν είναι μόνο το κόκκινο, αλλά και το λευκό. Δοκιμάστε ζεστό λευκό κρασί με αχλάδι και μπράντυ από αχλάδι.

Τι θα χρειαστείτε

1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί

1 αστεροειδή γλυκάνισο

90 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

3 κόκκους πράσινο κάρδαμο

3 γαρύφαλλα

4 κουταλάκια του γλυκού μέλι

ΒΌ του φλιτζανιού μπράντι αχλαδιού

1 αχλάδι καθαρισμένο

Πώς θα το ετοιμάσετε

Σε βαθύ σκεύος ή σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζετε το κρασί, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο, το τζίντζερ, τα γαρύφαλλα και το μέλι. Αφήστε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού, ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια, αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά κι αφήστε το μείγμα να πάρει όλα τα αρώματα των συστατικών του για 15 με 20 λεπτά. Βάζετε το σκεύος ξανά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να αχνίζει το κρασί. Αποσύρετε ξανά από τη φωτιά και προσθέτετε το μπράντι. Το σερβίρετε προσθέτοντας σε κάθε ποτήρι μια φέτα αχλάδι.

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ

5. ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Αν δεν την δοκιμάσετε, εσείς θα χάσετε!

Σου γράφω μια πιο απλή αλλά κλασσική συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

400 γρ. ζάχαρη

300 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

7 αυγά

1 ποτηράκι κονιάκ

χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 βανίλια

ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Ρίχνουμε στο μίξερ το αγελαδινό βούτυρο γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.

Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ.

Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.

Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Χτυπάμε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο. Τέλος, τη στολίζουμε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.

Κοσκινίζουμε επάνω της ζάχαρη άχνη, εάν φυσικά θέλουμε.

Είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη ;) εγώ προσθέτω ακόμη περισσότερο ξύσμα από πορτοκάλι.

Σας βάζω δοκιμασμένες συνταγές και εύκολες πάνω απ' όλα!

6. Cheesecake με μελομακάρονα

17986-cheesecake-me-melomakarona-by-phoebe.jpg

βʼ μελομακάρονα (τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και λίγο από τα πλαϊνά φόρμας 23 εκ.)

βʼ 250 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

βʼ 50 γρ. ζάχαρη άχνη

βʼ 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

βʼ 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) κατευθείαν από το ψυγείο

βʼ 1 κονσέρβα κεράσι ή φράουλα για τάρτες/cheesecakes

1. Λιώνουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε φόρμα που ανοίγει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

2. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα μίγμα λείο.

3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα με το τυρί χτυπώντας όλα τα υλικά ώστε να ενωθούν.

4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

5. Τέλος απλώνουμε το κεράσι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το ξεφορμάρετε.

Cheesecake με μελομακάρονα http://www.sintagespareas.gr/sintages/cheesecake-me-melomakarona.html#ixzz3LUfSxE2J

7. Γαλοπούλα γεμιστή

βʼ 1 γαλοπούλα 3-4 κιλά

βʼ 1 φλιτζάνι κίτρινο ρύζι

βʼ 1 μεγάλο κρεμμύδι

βʼ εντόσθια πουλερικών

βʼ 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

βʼ ½ κιλό κάστανα βρασμένα ολόκληρα

βʼ 150 γρ. κουκουνάρι

βʼ αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

βʼ 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη ζαφορά

βʼ 1 κουτ. γλυκού πελτέ

βʼ 3-4 κουτ. σούπας φυτίνη ή βούτυρο

βʼ 1-2 λεμόνια

βʼ 1 πορτοκάλι

βʼ 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε την γαλοπούλα. Την τοποθετούμε σε μια βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε περίπου 1 1/2 ώρα. Την τοποθετούμε σε ταψί και την αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω.

2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τα εντόσθια ψιλοκομμένα να τραβήξουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε και τον κιμά ανακατεύοντάς τα 4-5 φορές. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, τη ζαφορά, τη φυτίνη και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις μαραθούν σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το ρύζι, ζωμό από τη βρασμένη γαλοπούλα και τον πελτέ. Αφού ρουφήξει τα υγρά σβήνουμε την κουζίνα και ρίχνουμε το κουκουνάρι και τα κάστανα και ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να γεμίζουμε.

3. Μόλις γεμίσουμε τη γαλοπούλα την αλείφουμε με φυτίνη ή βούτυρο. Τη σκεπάζουμε αρχικά με αλουμινόχαρτο - δεν τυλίγουμε το ταψί για να φεύγει ο ατμός- προσθέτουμε πατατούλες μικρές ή τεμαχισμένες, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές φυτίνη και ελάχιστο λάδι, ζωμό από τη γαλοπούλα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο, αν χρειάζεται, μέχρι να γίνουν οι πατάτες και η γαλοπούλα.

4. Πριν τελειώσει το ψήσιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.Όση γέμιση περισσέψει την τοποθετούμε σε σακούλα ψησίματος και την βάζουμε στο ταψί.

Λίγα μυστικά ακόμα

(Η γαλοπούλα μπορεί να είναι κατεψυγμένη) Καλό είναι να προσθέτετε λίγο-λίγο το ζωμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος ώστε να ψηθούν οι πατάτες και να μην γίνουν βραστές. Επίσης, αν θέλετε ιδιαίτερη γεύση στις πατάτες, προσθέστε χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλετε) και χυμό από 1 πορτοκάλι. Για πιο πικάντικη γεύση, χρησιμοποιούμε μίγμα από μαύρο, άσπρο και κόκκινο (από γλυκό ή καυτερό) πιπέρι και 2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα διαλυμένη στο ζωμό που θα ρίξουμε τις πατάτες.

https://www.sintagespareas.gr/sintages/galopoula-gemisti-2.htm

8. Ζαμπονοτυρόπιτα κοτσίδα

4856-zamponotiropita-plekti-by-maragr.jpg

Είναι απλά όνειρο και πανεύκολη την φτιάχνω και χωρίς να πλέξω κοτσίδες αν βιάζομαι, μέσα σε 5 μόνο λεπτά!!!

βʼ 2 φύλλα σφολιάτας

βʼ 15 φέτες γκούντα

βʼ 10 φέτες ζαμπόν

βʼ 10 φέτες μπέικον

βʼ 200 γρ. κρέμα γάλακτος

βʼ 1 αυγό

1) Κόβουμε το τυρί,το ζαμπόν και το μπέικον σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε με τα αλλαντικά και το τυρί.

2) Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε πάνω την σφολιάτα ανοιχτή. Ρίχνουμε το μισό μίγμα στην σφολιάτα κατά αυτόν τον τρόπο.

3) Έπειτα κόβουμε 8-10 λωρίδες δεξιά και αριστερά του φύλλου. Ενώνουμε τις πρώτες λωρίδες σε σχήμα οβάλ δαχτυλιδιού.

4) Μετά αρχίζουμε και σταυρώνουμε τις λωρίδες μέχρι να κλείσουμε το μίγμα.

5) Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό το φύλλο.

6) Ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Με τα υλικά αυτά γίνονται 2 πίτες. Θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Καλό θα ήταν το μίγμα της γέμισης να το βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν τα υλικά. Επίσης μπορούμε να την φτιάξουμε μια μέρα πριν και να την βάλουμε στο ψυγείο.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zamponotiropita-plekti.html#ixzz3LUhOkFb3

9. Κρέας με αποξηραμένα φρούτα

βʼ 1.5 κιλό κρέας (χοιρινό ή μοσχάρι)

βʼ 8 κρεμμύδια στιφάδου ολόκληρα

βʼ 2 μεγάλα καρότα

βʼ 1 πράσινη πιπεριά

βʼ 3 φλ. μανιτάρια λευκά

βʼ 2 φύλλα δάφνης

βʼ 1 κλωναράκι θυμάρι

βʼ 1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

βʼ 1/2 ποτήρι νερό

βʼ 12 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

βʼ 6 βερίκοκα

βʼ 10 μικρές στρόγγυλες πατάτες

βʼ ελαιόλαδο

βʼ λίγο ρίγανη

βʼ αλάτι

βʼ πιπέρι

1. Πλένουμε, στραγγίζουμε από τα νερά και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.

2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.

3. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν.

4. Κόβουμε τα καρότα, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και μαζί με τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες τα τοποθετούμε στη γάστρα.

5. Προσθέτουμε το κρέας, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και περιχύνουμε με το κρασί, το νερό και το ελαιόλαδο.

6. Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα αναμείξεως.

7. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 C για 2 ώρες περίπου.

8. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15'.

Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας ή ρύζι μπασμάτι ή ο,τι άλλο μας αρέσει!

10. Ψητό χοιρινό εκ Δανιμαρκίας

- 1 μεγάλο κομμάτι ψαχνό με πέτσα 2-3 κιλά περίπου

- αλάτι χοντρό

- βούτυρο ή λαδάκι

Αλοίφουμε το κρέας με το λάδι ή το βούτυρο, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι καλά και ψήνουμε στον φούρνο για ώρες σε σιγανή φωτιά περίπου στους 180 βαθμούς σκεπασμένο.

Στο τέλος βγάζουμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο για να γίνει τραγανιστή η πέτσα. Μπορούμε να προσθέτουμε ζεστό νεράκι κατά την διάρκεια του ψησίματος ή ζωμό λαχανικών αν έχουμε (ακόμη καλύτερο από σκέτο νερό)

Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτες ή πατατούλες στο τηγάνι με σιροπάκι (είναι πολύ νόστιμες).

11. Χοιρινό με σέλινο λεμονάτο

1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα

2 κιλά σέλινο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 ποτήρι λάδι

χυμός 2-3 λεμονιών

αλάτι

πιπέρι

Βάζουμε το σέλινο σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει μια βράση και το σουρώνουμε.

Τσιγαρίζουμε το κρέας στο λάδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μετά από 5 λεπτά λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί περίπου 3 τέταρτα της ώρας.

Βάζουμε στην κατσαρόλα και το σέλινο με το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.

Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα αλλά κουνάμε μόνο λίγο την κατσαρόλα για μην κολλήσει το κρέας.

Όταν μείνει μόνο το λάδι του ρίχνουμε το λεμόνι και το φαγητό είναι έτοιμο.

12. Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

1 ½ χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες

1 ½ σέλινο και την σελινόριζα μαζί

2 κρόκοι αυγών

2 λεμόνια

3 κ. σ. κορν β φλάουρ

Αλατοπίπερο

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

5-6 καρότα μεγάλα κομμένα στα δύο

2-3 σκελίδες σκόρδο

Αρχικά πλένουμε το κρέας. Μετά πλένουμε πολύ καλά το σέλινο και το κόβουμε κομμάτια , το βάζουμε όλο και τα φύλλα και τα κοτσάνια. Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το κρέας να ροδίσει απ ΄όλες τις πλευρές.

Κόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε να καβουρδιστεί λίγα λεπτά και προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Το αφήνουμε 10΄να βράσει μόνο του και μετά ρίχνουμε το σέλινο και τα καρότα, προσθέτοντας κι άλλο νερό για βράσουν όλα μαζί, 1 ώρα ακόμα σε δυνατή φωτιά.

Το φαγητό μας όταν ετοιμαστεί πρέπει να έχει αρκετό ζουμί μέσα για να γίνει ωραίο το αυγολέμονο.

Χαμηλώνουμε το φαγητό και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε ελαφρά. Με μια βαθιά κουτάλα αφαιρούμε μπόλικο ζουμί σε ένα γυάλινο μπολ .

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό με ένα σύρμα και σε ένα ποτήρι νερό κρύο διαλύουμε το κορν- φλάουρ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Παίρνουμε με την κουτάλα ζουμί από αυτό που έχουμε φυλάξει και το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο αυγολέμονο ( όχι όλο μαζί γιατί μπορεί να κόψει ) . Αφού το ρίξουμε όλο, το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα .

Το αφήνουμε 5΄περίπου σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Όταν δέσει η σάλτσα του και πάρει κρεμώδη υφή το κλείνουμε, είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό.

13. Χριστουγεννιάτικη σαλάτα

1 μαρούλι

1 άσπρο λάχανο

1 κόκκινο λάχανο

2 μέτρια αγγούρια

1 καρότο τριμμένο

2-3 μέτριες ντομάτες

1 πακετάκι κρουτόν

2 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico

1 κουταλιά της σούπας μέλι

άνιθος ψιλοκομμένος

μια χούφτα καρύδια κομμένα στη μέση

αλάτι

ελαιόλαδο

Κόβουμε το μαρούλι, το άσπρο και το κόκκινο λάχανο σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στη σαλατιέρα.

Καθαρίζουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα.

Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις προσθέτουμε μαζί με το τριμμένο καρότο στα υπόλοιπα υλικά.

Για τη σως, ανακατεύουμε το balsamico με το μέλι.

Προσθέτουμε τα κρουτόν, τον άνιθο και τα καρύδια.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε τη σαλάτα με το λάδι.

14. Μοσχαράκι στιφάδο

1,5 κιλο μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κιλό κρεμμύδια μικρά

2 κρεμμύδια κανονικά ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

500 γρ χυμό ντομάτας

2 κουταλάκια του γλ. πελτέ

1/4 κουτ.γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο

1/4 κουτ.γλ. κανέλα τριμμένη

1 ποτ. του κρασιού, κόκκινο κρασί

1/5 νεροπότηρο λάδι

1 πορτοκάλι

νερο

αλάτι

Παίρνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα δύο κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα ξανά το κρέας.

Ρίχνουμε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το χυμό απο το πορτοκάλι και την μία πορτοκαλόφλουδα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το νεράκι (ίσα να καλύψει το κρέας) και αφήνουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

Παίρνουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα παιρνάμε απο το τηγάνι με λάδι για να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Επειτα τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας όταν θέλει το κρέας 20-25 λεπτά για να γίνει.

Βγάζουμε την πορτοκαλόφλουδα και είναι έτοιμο.

Το συνοδεύω πάντα με ρύζι.

RAVT

15. Κουραμπιέδες όνειρο

Υλικά:

500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. αραβοσιτέλαιο

1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

4 βανίλιες

1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)

1 σφηνάκι γεμάτο ούζο

1 κουταλάκι γεμάτο σόδα

1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι

Ροδόνερο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.

Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.

Ραντίστε με λίγο ροδόνερο και πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

Η συνταγή είναι αυτή:

http://www.sintagespareas.gr/sintage...es-oneiro.html

Σημείωση:

Πλάστε τους κουραμπιέδες στο μέγεθος που τους προτιμάτε.

16. White forest!

1509936_555204904570835_2045409265_n.jpg?oh=c4d111ddefe000e30cf8ad6cb35c1b5a&oe=56F72840

Εκτέλεση:

-Φτιάχνουμε (ή αγοράζουμε από τον φούρνο της γειτονιάς μας) ένα λευκό cake με άρωμα βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει

-Παίρνουμε μια κονσέρβα βύσσινα απυρήνωτα και τα σουρώνουμε απ το ζουμάκι τους.

- Βάζουμε το ζουμάκι σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά) και 2- 3 κ.σ κονιάκ ή λικέρ βύσσινο. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ή 2 λεπτά απ την έναρξη του βρασμού.

-Φτιάχνουμε μους λευκής σοκολάτας ως εξής:

Βάζουμε 10γρ φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.

Ψιλοκόβουμε 400γρ λευκής κουβερτούρας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Βράζουμε 300γρ γάλα πλήρες. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε, προσθέτουμε τη ζελατίνη αφού τη στίψουμε και ανακατεύουμε γρήγορα. Ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα.

Χτυπάμε 425γρ κρέμας γάλακτος σε σαντιγύ και ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Συναρμολογούμε κατά το δοκούν. Εγώ συναρμολόγησα σε παραλληλόγραμμη φόρμα κεικ, κόβοντας το κεικ παράλληλα, κάνοντας αρκετές στρώσεις.

Κάθε φέτα κέικ, τη ραντίζουμε με το σιροπάκι.

Προσθέτουμε μους και βύσσινα και σκεπάζουμε με φέτα κεικ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με κρέμα.

Γαρνίρουμε με βύσσινα!

17. Γιορτινό σοκολατένιο trifle με βύσσινα!

Εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό! Είναι τόσο λιπαρό όσο αντέχουμε μετά τα εορταστικά γεύματα! Τοποθετήστε το σε ποτήρια ή βαζάκια για ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα, δημιουργώντας παράλληλα ατομικό γλυκό για τον κάθε καλεσμένο!

Επίσης, είναι ασφαλής λύση και γρήγορη επιλογή καθώς όλες ξέρουμε πόσα φαγητά έχουμε να ετοιμάσουμε σε ένα γιορτινό γεύμα ή δείπνο.

Εμπιστεύομαι και χρησιμοποιώ προϊόντα Γιώτης και τα συνιστώ και σε εσάς όταν ο χρόνος πιέζει ή εάν δεν αγαπάτε πολύ τη ζαχαροπλαστική!

265115_396244997133494_1664282631_n.jpg?oh=14d802065cf8414fd3bccaf21ba14c89&oe=56DAFEC1

Εκτέλεση:

-Φτιάξτε, ψήστε και αφήστε να κρυώσει το αγαπημένο σας σοκολατένιο κέικ. Εγώ φτιάχνω αυτό:

http://www.sintagespareas.gr/sintage...sokolatas.html

-Ετοιμάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα Γιώτης (προσθέτουμε μόνο γάλα!)

-Ετοιμάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια Γιώτης (προσθέτουμε μόνο γάλα!) ή αν σας αρέσει το πιο αεράτο αποτέλεσμα χτυπήστε μια κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.

-Αγοράζουμε βύσσινα απυρήνωτα σε κονσέρβα, τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.

-Βάζουμε το ζουμάκι σε κατσαρολάκι και προσθέτουμε 1-2 κ.σ. ζάχαρη (προαιρετικά) και 2- 3 κ.σ κονιάκ ή λικέρ βύσσινο. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη ή 2 λεπτά απ την έναρξη του βρασμού.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

-Σε ένα διαφανές μπωλ, μια φόρμα δαχτυλίδι ή σε ατομικά ποτήρια, τοποθετούμε πρώτα το κέικ σοκολάτας.

-Ραντίζουμε με το σιροπάκι μας

-Προσθέτουμε την σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής

-Γαρνίρουμε με τα βύσσινα

-Σκεπάζουμε με την λευκή κρέμα ή τη σαντιγύ (καλύτερο το αποτέλεσμα με κορνέ)

-Στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βύσσινα.

-Τοποθετούμε στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και να σφίξει το γλυκό!

18. Γιορτινή μαρμελάδα εσπεριδοειδών!

1474652_549229761835016_1650854942_n.jpg?oh=aa04e727cb961554cd0704e5a54a321e&oe=56DBFA02

Υλικά:

10 πορτοκάλια, μόνο την ψίχα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες

4 μανταρίνια, μόνο την ψίχα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες

2 λεμόνια, μόνο την ψίχα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες

φλούδες από 2 μανταρίνια

φλούδες από 2 πορτοκάλια και 2 λεμόνια, κομμένες προσεκτικά με το μαχαίρι πάνω πάνω, χωρίς το άσπρο μέρος

1.200 γρ. ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλας

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση:

1. Βράζετε την ψίχα των εσπεριδοειδών μαζί με νερό για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.

2. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζετε τις φλούδες των εσπεριδοειδών για 10 λεπτά. Αλλάζετε νερό και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Πετάτε ξανά το νερό και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

3. Βάζετε τη βρασμένη ψίχα, τις διπλοβρασμένες και πολτοποιημένες φλούδες, την κανέλα, το γλυκάνισο, και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να δέσουν και να γίνουν μια ωραία μαρμελάδα.

4. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια όσο ακόμη είναι καυτή.

5. Ασφαλίζετε τα βαζάκια με καπάκι αμέσως, τα γυρίζετε ανάποδα και αφήνετε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.

Η συνταγή είναι αυτή:

https://www.sintagespareas.gr/sintag...mpaxarika.html

19. Λικέρ μανταρίνι!

265145_396252043799456_1010167409_n.jpg?oh=423d0b0c1a7656211041687fda59a169&oe=56F24246

Υλικά:

10 μανταρίνια μικρά

10 γαρύφαλλα

750 μλ λίτρο τσίπουρο

150 γρ. ζάχαρη

1 1/4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρυπάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι.

Τα αφήνουμε το λιγότερο 15 ημέρες σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ.

Φτιάχνουμε το σιρόπι (βράζουμε την ζάχαρη με το νερό), σουρώνουμε το αλκοόλ και το ενώνουμε με το σιρόπι.

Η συνταγή είναι:

http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz3IZG1yvvu

20. Λικέρ ρόδι!

Τα λικέρ δεν είναι στις γευστικές μου προτιμήσεις. Μόλις όμως έφτιαξα αυτό το λικέρ, το λάτρεψα! Μαζί μου και όλοι όσοι ήταν αποδέκτες του λικέρ ως συμπληρωματικό χριστουγεννιάτικο δώρο. Είναι εύκολο, νόστιμο και θα σας κλέψει την καρδιά!

45490_396251983799462_1214528200_n.jpg?oh=59557228acecd0fb42521004cfd46745&oe=56DAC589

Υλικά:

Βασική αναλογία:

βʼ 1 φλ. σπόροι ροδιού

βʼ 1 φλ. κονιάκ

βʼ 1 φλ. ζάχαρη

Αρωματικά μπαχαρικά:

(για 4 φλ. σπόρους ροδιού)

βʼ 2 ξύλα κανέλας

βʼ 3 σπόροι γαρύφαλλο

1. Μετράμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλιτζάνι. Ένα φλιτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι κονιάκ και σε ένα φλιτζάνι ζάχαρη.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους από τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα.

3. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να βράζει βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.

4. Αφήνουμε όλα τα υλικά μέσα.

5. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και την αφήνουμε για 24 ώρες.

6. Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά περνάμε από χαρτί καφέ φίλτρου. Τοποθετούμε σε μπουκάλια και το λικέρ είναι έτοιμο!

Η συνταγή είναι αυτή:

https://www.sintagespareas.gr/sintages/liker-rodi.html

21. Υπερ-τέλειες καριόκες!

DSCN0699_640x480.jpg

Υλικά:

1 1/4 φλ. γάλα

1 φλ. μαργαρίνη

1 1/2 φλ. άχνη

1/2 φλ. κακάο

3 πακέτα πτι μπερ αλεσμένα

250 γρ. καρύδια αλεσμένα

800 γρ.κουβερτούρα

4 κ.σ αραβοσιτέλαιο

1 φλ. καφέ κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη στο γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα πτι μπερ με τα καρύδια και το κακάο με την άχνη κοσκινισμένα. Έπειτα από πάνω το γάλα, το κονιάκ (αν βάλετε) και το λιωμένο βιτάμ κρύα και πλάθουμε.

Σχηματίζουμε 4 μπαστούνια σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν. Τις κόβουμε ανά εκατοστό.

Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με το λάδι βουτάμε τις καριόκες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και πάλι ψυγείο

Η συνταγή είναι αυτή:http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz2mmNB6Ofs

22. Κοτόπουλο με μουστάρδα & μέλι!

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες

5 - 6 κουτ. σούπας μουστάρδα (ή 2 κ.σ. dijon)

1 κουτ. σούπας μέλι

1/2 πράσινη πιπεριά

1 κρεμμύδι ψιιλοκομμένο

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

χυμό από 2 λεμόνια

χυμό από 1 πορτοκάλι

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

1 ζωμό σπιτικό κότας

3 - 4 κουτ. σούπας λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, την (κομμένη) πιπεριά και τις μπουκίτσες κοτόπουλου μέχρι να ασπρίσει το κρέας.

Μόλις ασπρίσουν, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σε ένα σέικερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μέλι και τα χτυπάμε να γίνουν ένα μείγμα. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τον ζωμό και νερό (όσο χρειάζεται)

Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο και να μείνει με τη σάλτσα του.

Σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες φούρνου!

23. Πορτοκαλομελωμένο κοτόπουλο φούρνου!

Ένα comfort food που μυρίζει Χριστούγεννα!

Υλικά:

βʼ 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή 8 μπουτάκια

βʼ Τον χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια και 1 λεμόνι

βʼ ελαιόλαδο

βʼ νερό

βʼ 2-3 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα

βʼ 4 κ.σ. μέλι

βʼ 3-4 σκελίδες σκόρδο

βʼ αλάτι

βʼ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

βʼ ρίγανη

βʼ πατάτες

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε όπως θα ετοιμάζατε το κοτόπουλο με πατάτες. Κόβετε τις πατάτες και τις βάζετε στο ταψί. Πλένετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε πάνω απ τις πατάτες. Σε ένα μπλέντερ τοποθετείτε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο πολτοποιημένο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και χτυπάτε μέχρι να αναμειχθούν. Αδειάζετε τη σαλτσούλα στο ταψί. Στύβετε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα ρίχνετε κι αυτά στο ταψί μαζί με νερό (όσο θα ρίχνατε για ένα κοτόπουλο με πατάτες!)

24. Χοιρινό εξοχικό στη σακούλα!

Φαγάκι που προτιμάται από όλους στα τραπέζια και κυρίως απ την οικοδέσποινα καθώς χρειάζεται ελάχιστη προετοιμασία και "βγάζει" πολλές μερίδες!

DSCN0317_640x480_zps044b4e7b.jpg

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες

1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες

1 πιπεριά κίτρινη σε λωρίδες

300 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ρίγανη

3 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε το χοιρινό και βάζετε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.

Κατόπιν βάζετε τη μουστάρδα και το λάδι.

Στο τέλος βάζετε τις πιπεριές και το τυρί ανακατεύετε.

Τοποθετείτε το μείγμα στη σακούλα ψησίματος.

Την κλείνετε, κάνετε δύο-τρεις τρύπες από πάνω με την μεγάλη πιρούνα, τη βάζετε σε ένα ταψί χωρίς τίποτα άλλο μέσα και ψήνετε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς. Στην αρχή θα βγάλει ζουμάκια. Θα τα πιει όμως όλα μέχρι να τελειώσει...

Η συνταγή είναι αυτή:http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz2mmTU2Dv6

Υ.Γ. Πάντα μα πάντα πειράζω τις συνταγές κατά πως θα μου ρθει εκείνη τη στιγμή. Στη συγκεκριμένη συνταγή έχω προσθέσει ντομάτα, κρεμμύδι ξερό, καρότα, μελιτζάνες, πιπεριά φλωρίνης και πάντα το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

25. Παστουρμαδόπιτα!

Εξαιρετική πίτα με έντονη γεύση, πανεύκολη και πολύ νόστιμη!

Υλικά:

200g παστρουμάς

300g κασέρι Μυτιλήνης

5 μέτριες ντομάτες

λίγη ζάχαρη

2 φύλλα σφολιάτας

1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε τη σφολιάτα από πάνω)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τον παστουρμά (με υπομονή) από το τσιμένι, το οποίο πετάμε.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κασέρι.

Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Λαδώνουμε τη λαμαρίνα και απλώνουμε σπρώχνοντας ελαφρά με τα χέρια μας, το ένα φύλλο σφολιάτας.

Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το κασέρι, στο φύλλο.

Από πάνω απλώνουμε τον παστουρμά.

Στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες.

Τέλος, απλώνουμε παστουρμά (αν έχει περισσέψει) και το υπόλοιπο κασέρι.

Απλώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε μία άλλη λαδωμένη λαμαρίνα, για να ανοίξει και στη συνέχεια την τοποθετούμε πάνω από το κασέρι και πιέζουμε στην περίμετρό της με τα δάχτυλά μας, έτσι ώστε να φυλακιστεί το μείγμα, μέσα σε φάκελο σφολιάτας.

Αλείφουμε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αυγό και την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι.

Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 25-30 λεπτά.

Η συνταγή είναι αυτή και την τηρώ ευλαβικά. Χρησιμοποιώ φύλλο σφολιάτας και μια φορά τον χρόνο αξίζει ο κόπος της!

http://www.sintagespareas.gr/sintage...#ixzz2mmUPcXJ7

26. Εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη σαλάτα!

Η πιο εντυπωσιακή και νόστιμη σαλάτα που έχετε φάει σε εορταστικά τραπέζια! Θα εκπλαγείτε απ το πόσο αρμονικά δένουν όλα τα υλικά μεταξύ τους!

DSCN0316_640x480_zpsb908fa03.jpg

Υλικά:

4 πατάτες

4 παντζάρια

4 καρότα

4 αυγά

1 κούπα μαγιονέζα

2-3 κρεμιδάκια φρέσκα

Λίγο άνηθο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. ξύδι

1 λεμόνι

Λίγο λάδι

Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

-Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.

-Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

-Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

-Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τους κρόκους (οι κρόκοι θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).

-Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα

Σε μία φόρμα ζελέ (ή κέικ σιλικόνης) πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις.

Ρίχνουμε με την σειρά : Αλάτι, Πιπέρι, άνηθο, τους κρόκους και τέλος το ασπράδι.

Μετά βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα.

Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το καρότο.

Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα.

Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το παντζάρι.

Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα.

Βάζουμε την πατάτα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι αυτή: http://www.sintagespareas.gr/sintage...an-tourta.html

Έχει αποδοθεί εξαιρετικά και οι καλεσμένοι σας θα σας εξυμνούν! Μη παραλείψετε τίποτα! Όταν τρώγεται σε φέτα (όπως κόβουμε την τούρτα) έχει τρομερή αρμονία!

27. Κοτόπουλο με σάλτσα φέτας & πιπεριάς φλωρίνης

Η γεύση απογειώνεται!

Υλικά:

500 γραμμάρια Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες

150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

70-90 γραμμάρια τυρί φέτα

4-5 πιπεριές φλωρίνης από βάζο

1 κ.γ κέτσαπ

1-2 κ.σ λάδι

½ ποτηράκι κρασιού κοκκινο κρασί

Αλάτι & πιπέρι

Καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Το σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ροδίσει καλά.

Στο multi πολτοποιούμε πολύ καλά τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με τη φέτα και τις προσθέτουμε σε κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, την πάπρικα και την κέτσαπ.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανάβουμε το μάτι να πάρουν όλα μαζί άλλη μια βράση και να δέσουν οι γεύσεις.

Η συνταγή είναι από εδώ:

http://www.greekmasa.gr/index.php?op...3937&Itemid=49

Υ.Γ. 1 Επειδή στην οικογένειά μου δεν τρώμε γαλοπούλα, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να μαγειρέψετε στήθος γαλοπούλας και να μην καταλάβει κανείς τη διαφορά γαλοπούλας- κοτόπουλου!

Υ.Γ.2 Όπως θα καταλάβετε διαβάζοντας την ορίτζιναλ συνταγή, έχω κάνει παραλλαγές σύμφωνα με τα γούστα μου. Μια απ΄αυτές είναι πως βράζω το φιλέτο κανονικά να μαγειρευτεί και τη σάλτσα τη φτιάχνω τελευταία στιγμή, λίγο πριν το σερβίρισμα.

Συνταγή από mirtoula4

28. Iνδοκάρυδα

-1 ζαχαρούχο γάλα

-1 σακουλάκι (200γρ) ινδοκάρυδο

-λίγο (κατα προτίμηση) λικεράκι για άρωμα

-γλυκό κερασάκι "στεγνό"

ανακατεύουμε όλα μαζί, βάζουμε στο ψυγείο κανα μισάωρο να παγώσει και να πλάθεται, πλάθουμε μπαλάκια/οβαλ , βάζουμε από πάνω στο κέντρο κ ενα κερασάκι, τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 7-8 λεπτά, μόλις αρχίσουν να ροδίζουν βγάζουμε. Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια για τρουφάκια και είναι έτοιμα, ωραιότατο για κέρασμα...

Link to comment
Share on other sites

Αφροδιτάκι και RAVt έχω να πω απλά respect!

Κρατάτε το θέμα ζωντανό! Πιστεύω πως είμαστε πολλοί αυτοί που διαβάζουμε αλλά δεν γράφουμε! Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα και είναι πολύ κρίμα ένα τόσο όμορφο και χαρούμενο θέμα να μην έχει συμμετοχή! Ας είναι όμως...

Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω πότε φτάσανε κιόλας οι μέρες!

Έχω τόσα να κάνω... Ευτυχώς έχω τελειώσει με τα δώρα των παιδιών αλλά και εγώ σαν εσένα Αφροδιτάκι δεν κρατιέμαι και θέλω να τους τα δώσω από πριν! Μου φαίνεται είμαι πιο μικρή από αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Αφροδιτάκι και RAVt έχω να πω απλά respect!

Κρατάτε το θέμα ζωντανό! Πιστεύω πως είμαστε πολλοί αυτοί που διαβάζουμε αλλά δεν γράφουμε! Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα και είναι πολύ κρίμα ένα τόσο όμορφο και χαρούμενο θέμα να μην έχει συμμετοχή! Ας είναι όμως...

Για να πω την αλήθεια δεν ξέρω πότε φτάσανε κιόλας οι μέρες!

Έχω τόσα να κάνω... Ευτυχώς έχω τελειώσει με τα δώρα των παιδιών αλλά και εγώ σαν εσένα Αφροδιτάκι δεν κρατιέμαι και θέλω να τους τα δώσω από πριν! Μου φαίνεται είμαι πιο μικρή από αυτά!

Είναι που το έχουμε ανάγκη μάλλον να εισπράξουμε χαρά....Η μεγάλη η κόρη μου ήθελε διακαώς μια τσάντα πλάτης που είναι τώρα της μόδας και της την δώσαμε από τώρα επειδή σήμερα θα πήγαιναν εκδρομή με το σχολείο στο θέατρο. Η χαρά της ήταν απερίγραπτη που επιτέλους απέκτησε τέτοια τσάντα!!!!! Ε δεν μπορούσαμε να αφήσουμε έτσι και την μικρούλα μας και έτσι της δώσαμε το ξύλινο μανιταρόσπιτο. Με βόλεψε γιατί έγραψε στον Αη Βασίλη πως θέλει σοκολατομηχανή τελικά....:tongue: άρα προς αναζήτηση άλλου δώρου για την Πρωτοχρονιά. Τώρα τους έμεινε σαν δώρο το βιβλίο τα Χριστούγεννα.

Να μην αισθάνεσαι άσχημα, σημασία έχει να το απολαμβάνεις ακόμη κι αν είναι λίγο. Βάλε μας καμιά συνταγή να μεγαλώσουμε την λίστα!

Φιλιά!

Link to comment
Share on other sites

Σας είπα πως το Σ/Κ θα φτιάξουμε μπισκότα;;;; Ωχ μανούλα μου τι έχει να γίνει στην κουζίνα :tongue::tongue::tongue::tongue:. Ελπίζω μόνο να τρώγονται!

Το βράδυ θα σας γράψω για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή και για το τι εισπράξαμε από τα παιδιά.

Καλό απόγευμα και κάτι για να γελάσουμε.....:tongue:

MjAxMi02MDY0MzJlNjgwYjFmMzQz.png

Link to comment
Share on other sites

Αφροδίτη από τις vintage εικόνες που έβαλες με συγκίνησε απίστευτα αυτή που όλη η οικογένεια πιάνεται γύρω από το δέντρο!Όταν ήμουν μικρή στολίζαμε το δέντρο, σβήναμε τα φώτα και μόνο με τα πολύχρωμα τότε φωτάκια του δέντρου, καθόμασταν γονατισμένες μπροστά του με την αδερφούλα μου και τραγουδούσαμε το σαν τη νύφη στολισμένο!!

Υπέροχες αναμνήσεις,υπέροχα χρόνια!Τέτοιες αναμνήσεις θέλω να δημιουργήσω και στα παιδιά μου!:P


FuWlp3.png 2ebBp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...