-
Από την διαχείριση / Admin news
-
10 ώρες πρίν, Terry1986 είπε:
Καλησπερα κοριτσια! Ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για τον προεμφυτευτικό! Εχω μπερδευτει.. δυο γιατροι μου εχουν πει οχι και αλλοι δυο μου εχουν πει πως ειναι απαραιτητο μετα απο τις αποτυχιες αφου το δικαιουμαι..κ στο λενε κιολας λες κ το δικαιουσαι κ είναι τσαμπα..μαλιστα μια γιατρος π πηγα χθες μ πρότεινε να το κανω στα 2 μετρια κατεψυγμενα που εχω λέγοντας μου πως βαση ποιότητας&αποψυξης -καταψυξης- αποψυξης μειώνεται η δυναμική τους για εμφυτευση και θα μ κοστισει καπου 1.200..κ δε ξερω εχω μπερδευτει..γτ 2 γιατρους ειδα τωρα και ο ενας λεει ετσι κ ο αλλος αλλιως (οι αλλοι 2 π αναφερω ειναι οι παλιοι μου)..
Μια συνοψη: εγω 38,5 και ο σύζυγος 41,5 με dfi τελευταια φορα π ελεγχθηκε στο 26%..πριν 1 χρονο καναμε ωοληψια με 6 βλαστοκυστες και μας εχουν μεινει 2 μέτριες αρα δεν δικαιουμαι κ φαρμακα αν θελω να κανω νεα διεγερση..
Ο προεμφυτευτικός δεν σου εγγυάται σε καμία περίπτωση εμφύτευση ή υγιές παιδί. Μιλάμε για αναπτυσσόμενη βλαστοκύστη η οποία συνεχίζει τις διαιρέσεις και σαφώς πολλά μπορεί να πάνε στραβά μέχρι να γίνει παιδί. Γι αυτό και όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις γίνονται κανονικά στην υπόλοιπη διάρκεια της κύησης προφανώς . Θα σου πω την δική μου άποψη. Εγω στα 36,5 πλέον θα έκανα προεμφυτευτικό όχι όμως σε δύο κατεψυγμένες βλαστοκύστες. Η ψύξη, αποψυξη, βιοψία, κατάψυξη επίσης είναι ένα θέμα (και κυρίως εργαστηρίου) οπότε προτιμούμε τις φρέσκες βλαστοκύστες στον προεμφυτευτικό. Εγώ τον προεμφυτευτικό τον ζήτησα από την πρώτη μέρα πριν ακόμα πάρω τα φάρμακα στα χέρια μου. Δεν μπορώ να τον κάνω δεν έχω τα κατάλληλα κριτήρια. Θεωρώ όμως πως αντικειμενικά το ψυχολογικό κόστος του να ψάχνεις να βρεις στα τυφλά τα καλύτερα έμβρυα για να μεταφέρεις, είναι τεράστιο και προτιμώ να δώσω λεφτά παρά την ψυχή μου. Και αντικειμενικά (ανάλογα και με τον αριθμό των εμβρύων) πάνω κάτω σου βγαίνει στα ίδια λεφτά με το να μεταφερεις απλά έμβρυα γιατί και η εμβρυομεταφορα έχει ένα Χ κόστος μην ξεχνιόμαστε. Για εμένα είτε τα πάρει ο γιατρός είτε τα πάρει ένα εργαστήριο το ίδιο μου κάνει, ο στόχος είναι ένα παιδί. Προσωπική μου άποψη. Αλλά ναι ούτε εγώ θα τα έκανα στα δύο μέτρια κατεψυγμένα. Θα τα μετέφερα κ αυτά κ αν δεν έβλεπα φως ξανά από την αρχή με προεμφυτευτικό.
Φάρμακα όμως γιατί δεν δικαιούσαι; Μια διέγερση δεν έχεις Κάνει; Δεν κατάλαβα κάτι; Ξαναπερνάς επιτροπή αν έχει παρέλθει ο χρόνος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δεύτερη προσπάθεια της πρώτης απόφασης. Δεν την χάνεις απλά περνάς επιτροπή. Η εγκύκλιος λέει η απόφαση είναι για δύο προσπάθειες οι οποίες πρέπει να απέχουν μεταξύ του (οι προσπάθειες) 4 μήνες αλλά όχι περισσότερο από 1 χρόνο! Για κάθε νέα απόφαση περνάς επιτροπή και για κάθε προσπάθεια ανά έτος περνάς επιτροπή. Μπες στην σελίδα του ΕΟΠΠΥ για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και δες την απόφαση - διευκρίνιση για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
-
ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΑ ΓΙΝΩ!!!
-
Θέματα
-
Το Καφέ της Αναμονής (περιμένοντας αποτέλεσμα του τέστ) 1 2 3 4 10
Από CoffeeBean, in Θέλουμε να γίνουμε γονείς!
- 138 απαντήσεις
- 158.135 εμφανίσεις
-
- 13.067 απαντήσεις
- 1.328.740 εμφανίσεις
-
- 11.406 απαντήσεις
- 2.291.544 εμφανίσεις
-
- 984 απαντήσεις
- 522.252 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 159.796 εμφανίσεις
-
-
-
Το Καφέ της Αναμονής (περιμένοντας αποτέλεσμα του τέστ) 1 2 3 4 10
Από CoffeeBean, in Θέλουμε να γίνουμε γονείς!
- 138 απαντήσεις
- 158.135 εμφανίσεις
-
- 13.067 απαντήσεις
- 1.328.740 εμφανίσεις
-
- 49 απαντήσεις
- 2.559 εμφανίσεις
-
- 76 απαντήσεις
- 3.018 εμφανίσεις
-
- 1.998 απαντήσεις
- 292.513 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 142 εμφανίσεις
-
- 1 απάντηση
- 139 εμφανίσεις
-
- 12 απαντήσεις
- 3.957 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 57 εμφανίσεις
-
- 32 απαντήσεις
- 3.566 εμφανίσεις
-
Recommended Posts
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.
Δημιουργήστε νέα εγγραφή
Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!
Δημιουργήστε νέα εγγραφήΣύνδεση
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα