Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Cafe Νοέμβριος 2011


Recommended Posts

καλησπερα

dina στην περιπτωση ικτερου ο θηλασμος ειναι ακομη πιο ενδεδειγμενος.. απο οτι ξερω στο φερνουν το μωρο κανονικα αλλα ακομη και αν δεν συμβαινει αυτο μπορεις να πηγαινεις να το θηλαζεις.. αλλο η λαμπα και αλλο η θερμοκοιτιδα οπου ακομη και σε μια τετοια περιπτωση μπορεις να αντλεις το γαλα και να του το δινουν με μπιμπερο..

υπαρχει η ανεστραμμενη θηλη οπου εινι συνηθες φαινομενο σε γυναικες που δεν προεξεχει η θηλη τους και δυσκολευονται να μαθουν στο μωρο να την πιανει καλα και σωστα (δικαιολογημενα βεβαια δυσκολευονται αλλα πολλες τα παρατανε απο αυτο το λογο παρ αυτα με επιμονη και σωστη καθοδηγηση απο τη μαια το καταφερνουν)

οσο για "βουλωμενη θηλη" δεν το εχω συναντησει ποτε μου αλλα το φαινομενο να υπαρξει υπερπαραγωγη το 3ο 24ωρο οπου το στηθος πρηζεται αποτομα (το λεγομενο let down) και η μητερα που και δεν ξερει και το μωρο της δεν μπορει ακομη να πιει τοσο γαλα μαζεμενο αντιμετωπιζει συμφορηση δηλαδη

α) εντονο πρηξιμο στο στηθος

β) πετρωμα αυτου.. δηλαδη εχει σκληρη υφη και σιγα σιγα φραζουν οι γαλακτοφοροι αδενες..

ομολογουμενως ειναι επιπονη διαδικασια ΑΛΛΑ με ζεστα ντουζακι και μασαζ σε κυκλικες κινησεις γυρω απο το στηθος και ΕΙΔΙΚΑ οπου υπαρχουν αδενες (κατω απο τη μασχαλη προς το στηθος) αλλα και οπου εσεις αντιλαμβανεστε με την ψηλαφηση γρομπαλακια επιμενετε σε μασαζ.. βοηθουν βεβαια και η βαζελινη ή καποιο λαδακι που κανει την περιοχη πιο λιπαρη (οχι στις θηλες) και κατα προτιμηση χωρις εντονα αρωματα..

και βεβαια οπως εχω ξαναγραψει αν ειστε στο μαιευτηριο ζητηστε θηλαστρο νοσοκομειακο και την μαια της εφημεριας να σας πει ποσα λεπτα να αντλησετε απο το καθε στηθος ωστε να αποσυμφορηστει.. προσοχη μπορει να μιλαμε για δυο λεπτα απο το καθε ενα το πολυ.. αυτο αναλογα τη περιπτωση..

επειδη ομως συμφορηση θα αντιμετωπισετε πιθανοτατα και στο σπιτι ειτε με θηλαστρο οποιου τυπου μπορειτε να βγαλετε γαλα ειτε με μαλαξεις με το χερι..

για εντατικες αντλησεις για αλλους λογους (υγειας κλπ) ειναι απαραιτητο το θηλαστρο δυο φασεων ηλεκτρικης λειτουργιας..

επισης μπορειτε να ενημερωθειτε παλι στην ενοτητα του θηλασμου τι συστηνεται στις περιπτωσεις:

α) προωροτητας και διατηρησης θηλασμου

β) σε περιπτωση μαστιτιδας και λοιπον σχετικων παθησεων απο την λαθος διαχειριση της υπερπαραγωγης κλπ

σε ολες τις περιπτωσεις ο θηλασμος συνεχιζεται κανονικα με εξαιρεσεις πχ να υπαρχει αποστημα μεσα στο στηθος και να εισρεει πυον στο γαλα..

τελος ξαναθυμιζω και θα επιμενω και σε αυτο στην περιποιηση των θηλων.. κατ εμε αν ξεκινησετε με τις αμπουλες φυσιολογικου ορου απο την πρωτη μερα κιολας ισως το πληγωμα των θηλων να μην αποβει τοσο επωδυνο..

σας παρακαλω οσες εχετε χρονο να διασταυρωνετε τα λεγομενα μου μεσω σχετικων τοπικ επειδη δυστυχως εγω τα γραφω εμπειρικα και δεν εχω χρονο για σχετικες παραθεσεις..αλλα και δεν θελω να δινω λαθος πληροφοριες..

και παλι σας ευχαριστω ολες

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 10,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • prosperous

    2310

  • _marjio

    1778

  • Dina:)

    1305

  • caramello

    955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Να'σαι καλα prosperous για την αμεση απαντηση.. :D Νομιζα θα κοιμασαι με ολη την κουραση που τραβηξες... :rolleyes:

Θεμα ανεστραμμενης θηλης σε μενα τουλαχιστον δεν τιθεται, το αντιθετο θα ελεγα.. Κοιταω τωρα για τα θηλαστρα.. Να σημειωσω οτι η πρωτη μου επαφη με θηλαστρο ηταν στα 16 μου, οταν η μαμα μου θηλαζε τον αδερφο μου, ειχε ενα χειροκινητο, και το πηρα και , λεω, για να δουμε πως ειναι, και φυσικα, κατεληξα να φωναζω "Μαμααααααα" απο τον πονο.. χαχαχα.. ειναι απιστευτο πως το ρουφηξε το στηθος! Απλα το χειροκινητο ειναι κουραστικο..

Τα θηλαστρα χρειαζονται στην περιπτωση που η μανουλα καποια στιγμη θα επιστρεψει, πχ στη δουλεια και θελει να εχει αποθηκευμενο γαλατακι? ή ακομη και μια που θα ειναι σπιτι μπορει να το χρησιμοποιησει χωρις να ειναι υπερβολικη αγορα? τωρα που τα κοιταω η αγορα ενος θηλαστρου κοστιζει πανω απο 100Ε http://www.babydream.gr/sres.aspx και η ενοικιαση του κατα μεσο ορο 48 ευρω το μηνα..http://www.thilastra.gr/category-193.html..

Αρα ισως να συμφερει η αγορα του?? :confused::confused:

Επισης, μια αλλη σκεψη που εκανα (κανω τα παντα για να αναβαλλω το σιδερωμα απο ό,τι καταλαβατε, ζεσταινομαι δεν αντεχω.. ουφ) ειναι το πατουσακι του παιδιου μου.. τρελαινομαι για πατουσακια :tongue:

Αρα, βασιζομενη στο Βιτρουβιο αντρα του Da Vinci και την αναλογια του ανθρωπινου σωματος, αν εγω με 1,65 εχω μηκος πατουσας 24 εκ, τοτε το παιδι μου με υψος 30 εκ εχει ενα πατουσακι 4,36 εκ... ευτυχως η γνωση μου των μαθηματικων φτανει μεχρι την απλη μεθοδο των τριων, οποτε μου εφτιαξε η μερα (σιδερωνοντας) εχω να σκεφτομαι τα πατουσακια μας!!!

post-15360-14825440801809_thumb.gif


Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Link to comment
Share on other sites

Μπορει η πολυποθητη αδεια να ηρθε αλλα μαζι της φερνει κ βαρεμαρα, απ'την πρωτη μερα, χαχαχα!! Σημερα θα λειπει ο αντρας μου μεχρι τις 22:00 που σχολαει, ολο μου το σοι ακομα δεν εχει γυρισει απο διακοπες,η πεθερα μου ειναι στο χωριο για το πανηγύρι, οι φιλες μου μερα που ειναι θα τη βγαλουν σε καμια παραλια, οποτε καταλαβαινετε.....

Βεβαια δεν παραπονιεμαι, μ'αρεσει να μενω μονη, ηρεμω κ ξεκουραζομαι οπως θελω!!!

Σημερα μαγειρεψα μοσχαρακι κοκκινιστο με καστανο ρυζι, δεν το εχω ξαναφαει, το πηρε ο Νικος κ λεει ειναι καλο.. Για να δουμε... Βεβαια εγω ακομα να φαω...........

Ντινα μου το εριξες εξω εχτες ε;; Καλα του κανες!!!

Ενα βραδυ πριν κανα μηνα ηθελα να φαω παϊδάκια σα λυσασμενη, πηγαμε λοιπον, τελεια ηταν αλλα μεταααα που υπνος, ουτε να ξαπλωσω δε μπορουσα απο το πολυ παΐδι.... Μετα ερχεται η αποτοξινωση..;);)


7w9qp3.png                       25/11/11 14/05/14                         

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώώώ...........κι εγώώώώώ είμαι πατουσοφάν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:P:p:p:p

Συνέχεια λέω στον μπέμπη πως όταν βγει θα τρώω τα μπουτάκια του και τα πατουσάκια του!!!!!!!!!!!!!!:D:D

4268-34.jpg

Ερώτηση::idea: Αν στη διάρκεια του θηλασμού αρρωστήσουμε (πυρετό κλπ) τι γίνεται?? Συνεχίζουμε το θηλασμό κανονικά ή αυτό θα επηρεάσει το μωρό???:rolleyes::rolleyes:

Ξέρω ότι φάρμακα δεν πρέπει να παίρνουμε όπως δεν παίρνουμε στην εγκυμοσύνη αλλά θηλασμός??:?::confused:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βρηκα αυτο.. http://ariadni144.wordpress.com/2009/11/03/%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CF%81%CF%81/

Λεει οτι ο θηλασμος συνεχιζεται κανονικα..

Κοιτα και αυτο..

http://www.babybaby.gr/showarticle.jsp?CMRCode=12NRM23DU&CMCCode=010301&extLang=

και αυτο..

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19617

Με μια γρηγορη ματια ολα συνηγορουν στο οτι ο θηλασμος συνεχιζεται κανονικα..


Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κοριτσάκια!!

Ο θηλασμός είναι και σε μένα πολύ συχνά στο μυαλό μου και προσπαθώ να κατανοήσω όλα όσα τον αφορούν, ώστε να καταφέρω να τον πετύχω. Από θέμα του πόσο σημαντικό είναι για το μωρό, είναι κάτι εντελώς αδιαμφισβήτητο. Εύχομαι να τα καταφέρω και προσπαθώ να μαθαίνω όσα περισσότερα γίνεται, ώστε να είναι και ο χειρισμός ο πιο σωστός. Ευτυχώς, Prosp, μας δίνεις πολύτιμες πληροφορίες και μας εμψυχώνεις ώστε να βλέπουμε πόσο σημαντική είναι η επιμονή στην αρχή αλλά και πώς να αντιμετωπίσουμε πιθανές δυσκολίες.

Εγώ προσπαθώ να τα ανακεφαλαιώσω ως εξής (και θα ήθελα να με διορθώσετε αν κάνω κάπου λάθος) με βασική λεπτομέρεια ότι θέλω να ζητήσω την υπηρεσία rooming in στο Ιασώ:

Όταν με το καλό έρθει ο μπεμπούλης (!!!!) και θα τον έχω μαζί μου στο δωμάτιο, θα έχω ζητήσει από πριν αποκλειστικό θηλασμό, σωστά; Νομίζω ότι οι μόνες ώρες που είναι να λείπουν τα μωράκια είναι όταν τα εξετάζει ο παιδίατρος. Έτσι δεν είναι; Τοποθετούμε αμέσως όσο γίνεται το μωράκι πάνω στο στήθος, ώστε να γίνει η πρώτη πολύ σημαντική επαφή με το μωρό και να πάρει το πρωτόγαλα που του είναι τόσο σημαντικό. Η τοποθέτηση ακόμη και την πρώτη στιγμή, παίζει ρόλο; Εννοώ, πρέπει να προσέξουμε ακόμη και όταν δεν είναι το κανονικό γάλα, πώς θα πιάσει το μωράκι τη θηλή με το στόμα του; Επίσης, έχω ακούσει και διαβάσει ότι όταν ανοίγει το στοματάκι σαν να ψάχνει, ή όταν αρχίζει να γλείφει τα χεράκια του, σημαίνει ότι θέλει να φάει. Τότε το τοποθετούμε ξανά στο στήθος. Θα είναι στο άλλο στήθος αυτή την φορά; Πότε πρέπει να αλλάζουμε στήθος και πότε δεν πρέπει; Εδώ υπάρχει μια σύγχυση στο μυαλό μου... Αν το μωράκι κοιμάται, όσο θεωρητικά θηλάζει, το αφήνουμε πάνω στο στήθος ή πρέπει να το ξυπνήσουμε; Όσο πιο πολύ είναι πάνω στο στήθος, είναι και καλύτερα; Μπορεί το θήλαστρο να βοηθήσει να έρθει πιο γρήγορα το κανονικό γάλα, όσο είμαστε ακόμη στο μαιευτήριο ή θα έρθει η παραγωγή μόνη της και υπό ποία προϋπόθεση? Τελικά το θήλαστρο είναι απαραίτητο μόνο όταν έχει γίνει συμφόρηση ή όταν υπάρχει υπερπαραγωγή; Ή υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε; Και όταν με το καλό έρθουμε στο σπιτάκι μας, πρέπει να ξυπνάμε εμείς το μωράκι να θηλάσει όσο πιο συχνά γίνεται ή περιμένουμε να το ζητήσει αυτό; Νομίζω ότι είμαι αρκετά μπερδεμένη... Φαίνεται; :rolleyes:


[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Dina, σε ευχαριστώ για το link με το nujol! Το ξέρω αλλά δεν το έχω πάρει επειδή είχα διαβάσει ότι επηρεάζει τα αντιπηκτικά φάρμακα, κι εγώ λόγω θρομβοφιλίας κάνω καθημερινά ενέσεις και φοβάμαι μήπως αλληλεπιδράσουν.. Τότε είχα πει ότι προτιμώ να πονάω παρά να γίνει κάτι με το θέμα της θρομβοφιλίας και δεν είναι καλά το μωράκι. Συνεχίζω και το λέω, αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Αν και υποφέρω πάρα πολύ τις τελευταίες φορές, προσπαθώ να βρίσκω οτιδήποτε άλλο μπορεί να με βοηθήσει. Αν και τώρα πια, με τις αιμορροϊδες, το θέμα έχει δυσκολέψει πάρα πολύ.. Απελπιστικά πολύ. Όταν τα καταφέρνω, ακόμη κι αν έχω τρελαθεί από τον πόνο, ηχούν καμπάνες και ακούω "αλληλούια! αλληλούια!". Μέχρι την επόμενη φορά, που με πιάνει πανικός ξανά στην ιδέα του τι έχω να τραβήξω πάλι.... :-( Έχει επηρεάσει απίστευτα την ψυχολογία μου αυτό το θέμα... Βγήκαν και τα αποτελέσματα των αιματολογικών και ο αιματορκίτης μου είναι 36. Σκέφτομαι να ρωτήσω τον γιατρό αν επιτρέπει να σταματήσω για λίγο τον σίδηρο, ή έστω να παίρνω μόνο μία φορά την ημέρα...


[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κυριακη, δεν ηξερα οτι εχεις θεμα θρομβοφιλιας, με συγχωρεις.. Παντως, λογικο ειναι να αισθανεσαι ασχημα, εγω το βλεπω και στον εαυτο μου.. Ασε που μιλαμε για τοξινες τις οποιες δεν μπορει να αποβαλλει ο οργανισμος, οποτε δεν εχουμε καλη διαθεση αμα τις κραταμε.. :( Εγω πολλες φορες οταν δεν μπορουσα να παω τουαλετα, εκλαιγα απο τα νευρα μου.. Τοξινες γαρ...

Νομιζω οτι δεν ξυπναμε το μωρο για να φαει.. Καλυτερα να περιμενουμε αυτο να εκφρασει επιθυμια να φαει και αμεσως να το ταϊσουμε.. Διοτι με το ζορι, δουλεια δεν νομιζω να γινεται..

Οσο για τη θεση του μωρου στο στηθος , ριξε μια ματια εδω: http://www.mitrikosthilasmos.com/2010/07/blog-post_7742.html

Θεωρω οτι θα βρεις και αυτο το αρθρο ενδιαφερον: http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/08/blog-post_7900.html

Μυθοι και αληθειες για το θηλασμο http://www.paidiatros.com/children/Breastfeeding-Myths-Truths/

..και αυτο.. http://www.mitrikosthilasmos.com/2011/04/blog-post_3864.html

Νομιζω αρκετα ερωτηματα σου απαντωνται σε αυτα τα αρθρα..

Εχω κι εγω μια απορια.. Το μαξιλαρι θηλασμου ειναι απο τα προϊοντα που βασιζονατι στην καταναλωτικοτητα της μανουλας ή ειναι πραγματικα χρησιμο?? Αχ, ποσο θα θελα να επαιρνα ενααααα.. :oops:


Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Link to comment
Share on other sites

λοιπον..ξαναρθα.. μου προεκυψε και αλλο παρτυ στη λεσχη για το τελευταιο σκ.. ακριβως επειδη συμπαθω το παιδακι δε με πειραξε το απροειδοποιητο της υποθεσης..

λοιπον..

το θηλαστρο δυο φασεων ειναι ιδανικο για συχνες αντλησεις ειτε λογω θεματων υγειας ειτε λογω επιστροφης στη δουλεια.. ειδικα το swing ειναι ευκολο στη μεταφορα διοτι αν επιστρεψει η μητερα στη δουλεια θα πρεπει να αντλει τοσες φορες οσα τα γευματα που θα κανει παραλληλα στο σπιτι το μωρο.. και βεβαια για να φθασει η μητερα να αντλει για τη δουλεια προυποθετει

α) τραπεζα γαλακτος κανα μηνα πριν ωστε να μαθει το στηθος την απαιτουμενη ποσοτητα και να αποθηκευεται γαλα στην καταψυξη για ωρες αναγκης

β) προβες απουσιας πριν επιστρεψει η μητερα στη δουλεια..

επισης το μωρο δεν πρεπει να μαθει να πινει με μπιμπερο για το φαινομενο της τεμπελιασης που ανεφερα και θα αντιμετωπισει η θηλαζουσα το προβλημα να μην παιρνει το μωρο ευκολα το μπιμπερο αν θηλαζει κανονικα διοτι εχει συνδυασει το γαλα με το στηθος.. μπιμπερο μονο απο αλλο ατομο θα μαθει να παιρνει και αυτο οταν θα απουσιαζει η μητερα απο το σπιτι.. να θυμαστε οτι ακομη και σε αλλο δωματιο να ειναι το μωρο το διαισθανεται..

ειναι λιγο ζορικο στην αρχη αλλα ειναι θεμα μιας η λιγο περισσοτερων ημερων..

για περιστασιακη χρηση δεν χρειαζεται θηλαστρο καθολου η και ενα συμβατικο χειροκινητο για απλη αποσυμφορηση ειναι οκ..υπαρχουν οικονομικα στο εμποριο..

αλλα για ενα καλο θηλαστρο που θα χρησιμοποιηθει εντατικα και για μηνες συμφερει η αγορα πιστευω.. αλλιως ενοικιαση..

Link to comment
Share on other sites

για τα υπολοιπα...

το μωρο οσο πιο συντομα το βαλετε στο στηθο τοσο καλυτερο ειναι και για τους δυο σας..

θεωρητικα η καλυτερη στιγμη ειναι ακριβως με τη γεννηση αλλα η απειρια και η ενταση δεν βοηθα το ζευγαρι να συνεργαστει αμεσα.. αλλα μετα τη γεννα επιμεινετε να σας φερουν το μωρο αμεσα..

επισης με το που θα γεννησετε ζητηστε να γραφτει πανω στο καρτελακι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ετσι ωστε να μην χορηγηθει αλλη τροφη η ζαχαρονερο στο μωρο σας και να επιμεινεται να σας το φερνουν οταν αυτο κλαιει.. αν εχετε rooming in.. οταν γκρινιαζει το βαζετε στο στηθος αμεσα..

προσοχη.. σκοπος δεν εινα το μωρο να μαθει να αποκοιμιεται στο στηθος γιατι ετσι η μαμα αρχιζει να μετατρεπεται σε πιπιλα.. συνεπως μολις αντιλαμβανεστε οτι το μωρακι αποκοιμιεται του πειραζετε το αυτακι, το χαιδευεται στο μαγουλακι και εκεινο αρχιζει παλι να θηλαζει..

για να καταλαβαιτε οτι θηλαζει θα το αφουγκραζεστε για να ακουσετε τον ηχο καταποσης που κανει..

αν αποκοιμηθει τοτε με το δακτυλο σας κατεβαζετε το πηγουνακι του για να βγει η θηλη προς τα πλαγια εξω..

στις πρωτες μερες θηλαζετε απο καθε στηθος σε ισα διαστηματα και οταν τελειωνει ο θηλασμος βαζετε μια παραμανα η κατι που να σας θυμιζει πιο στηθος ειναι να θηλασει την επομενη φορα (παει εναλλαξ)..μετα απο την εδραιωση της γαλουχιας τα χρονικα ορια καταργουνται και προσπαθειτε να αδειαζει το στηθος...

απλα τιςπρωτες μερεες υπαρχει υπερπαραγωγη και πρεπει να αδειαζει εναλλαξ

βεβαια οι αποψεις διιστανται και θα διαβασετε διαφορα η θα σας πουν διαφορα.. θα το δειτε και στην πραξη..

τα μωρα σε γενικες γραμμες δεν τα ξυπναμε για να φανε αλλα αν περασει ενα 4ωρο τους πρωτους μηνες μπορουμε να το βαλουμε καθως κοιμαται στο στηθος και να θηλασει..

το πιπιλισμα εχει να κανει με το αντανακλαστικο του θηλασμου συνεπως ειναι ενδειξη οτι θελει στηθος.. τωρα αν παιζει η αν θηλαζει γιατι πειναει αυτο και παλι θα το δειτε στην πραξη.. προσπαθηστε ομως να αποφυγετε τις πιπιλες αν μπορειτε.. αν οχι.. δεν πειραζει..

το θηλαστρο οπως ειπα και σε αλλα ποστ χρειαζεται οταν ειναι αφορητη η συμφορηση για μερικη και περιορισμενη αντληση με καθοδηγηση της μαιας.. για εντατικες αντλησεις παμε στα νοσοκομειακου τυπου συμφωνα με τις αναγκες της καθε περιπτωσης..

Link to comment
Share on other sites

Εχω κι εγω μια απορια.. Το μαξιλαρι θηλασμου ειναι απο τα προϊοντα που βασιζονατι στην καταναλωτικοτητα της μανουλας ή ειναι πραγματικα χρησιμο?? Αχ, ποσο θα θελα να επαιρνα ενααααα.. :oops:

εγω δεν το χρειαστηκα.. και με τα απλα μαξιλαρια εκανα τη δουλεια μου.. αυτο ομως εχει να κανει με την σωματικη διαπλαση και κατασταση της καθε λεχωνας.. τωρα αν παρεις μπορει να παει χαμενο η και να ειναι χρησιμο..ειναι στην επιλογη σου..

για τη θεση του μωρου στο στηθος υπαρχουν αρκετα link που εχουν εικονες..εκμεταλλευτειτε τα.. εχω και εγω βεβαια μπροσουρες του συνδεσμου θηλασμου Ελλαδος για οποια ενδιαφερεται.

Link to comment
Share on other sites

Και να δεις που αυτο εσυ , prosp, θα μπορουσες να βγαλεις λεφτα.. ;)

Μηπως γνωριζεις να μου πεις αν η εκδηλωση ενδιαφεροντος για ενοικιαση ειναι αμεσα πραγματοποιησιμη?? Ή πρεπει να το "κλεισεις" απο πριν στην περιπτωση που το ζητανε πολλες μανουλες?? Μην ειναι σαν το παιδικο σταθμο ενα πραγμα??? :shock:

Επισης, ηθελα να τονισω οτι, τελευταια, οι φιλες μου λενε οτι απο την αρχη της εγκυμοσυνης, ξεχναω πραγματα, πραγματι συμβαινει, ειναι συμπτωμα εγκυμοσυνης το διαβασα σ' ενα βιβλιο, φιου, και επανερχεται το μυαλο στη θεση του μετα το τοκετο.. Το επισημαινω διοτι μπορει να επαναλαμβανομαι, χαχα, δεν το κανω επιτηδες.. :oops:

Κοιταξτε και αυτο για το θηλασμο.. Ειναι στα αγγλικα, αν θελετε μεταφραση σε κατι ευχαριστως να το κανω.. ;)http://www.breastfeeding.com/all_about/all_about_myths.html

Και κατι αλλο τελευταιο... Εσεις οταν καθαριζετε , ως εγκυμονουσες φυσικα, το μπανιο, βαζετε χλωρινες κτλ?? με τι καθαριζετε???:confused:


Mothers are angels in training...

jwLhp2.png2424597ta5uajf0xr.gif

BASTAAA!!!46004w58epfhi7j.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...