Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , Blu24 είπε:

Ναι σε αυτό σίγουρα θα τσεκάρω και τον επόμενο μήνα και ελπίζω όταν έρθει η ώρα για την διέγερση να έχω και τότε καλές ορμονικές …τώρα η πρόλακτινη αν επηρεάζει στην διέγερση δεν ξέρω αλλά πάντα είναι πάνω από 20🫠

Φρόντιζε να πηγαίνεις κανένα δίωρο αφότου ξυπνήσεις για εξετάσεις κι όχι λαχανιασμενη😁

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

πρίν από 20 λεπτά , katekatekate είπε:

Γεια σου κορίτσι μου! Να σου ζήσει το μπεμπακι σου!! Πέρασες και εσύ περιπέτεια αλλά τέλος καλό όλα καλά!! Μπράβο σου, είσαι δυνατή! Μακάρι και εγώ να έχω ευχάριστα νέα.. προσπαθώ να αποβάλλω το άγχος 

Σε ευχαριστώ! 

Θα σας βοηθήσει σίγουρα να μην σκέφτεσαι με πρόγραμμα τις επαφές ανάλογα με ωορρηξία κτλ και άπλα να περνάς καλά όπως πάντα χωρίς όμως να προσέχετε. Σίγουρα το άγχος δεν είναι ένα κουμπί που το πατάς και φεύγει αλλά αλήθεια παίζει σημαντικό ρόλο οπότε προσπάθησε να το δουλέψεις λιγο στο μυαλό σου. Αν αναλογιστούμε πόσα ζευγάρια προσπαθούν για χρόνια και τελικά τα καταφέρνουν όταν ήδη έχουν πχ υιοθετήσει η έχουν ήδη ξεκινήσει εξωσωματική, φαίνεται ξεκάθαρα πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία!  

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, Nasiad είπε:

@mary_33 και @Anna1986 σίγουρα έχουμε τα δοντακια μας να ενοχλούν δεν το συζητώ. Δεν τρώει μόνο τα χέρια του, τρώει και τα δικά μου και οποίου πιάσει και δαγκώνει σαν αρπακτικο.  Έχω πάρει ένα ματζαφλαρι αν το έχετε δει που ειναι σαν μεγάλη πιπίλα με τρύπες και το γεμίζω με παγωμένο μητρικό γάλα όταν τον βλέπω να δαγκώνει με μανια τα μασητικά του και να γκρινιάζει. Το έχω όνομασει 'γρανιτα βυζογαλο' 😂😂. Μιλάμε οτι το λατρεύει!!!

Καλά γενικά δεν πρέπει να παραπονιέμαι. Το μωρό είναι ένα όνειρο απο άποψη ύπνου. Κοιμάται εύκολα όλη μέρα, ακολουθεί πάντα τα προτεινόμενα wake windows. Τώρα πχ 5μηνων στο δυωρο ξύπνιος τον παίρνω αγκαλιά, λίγο πιπίλα κούνημα και πατ στον κώλο και κοιμάται στο λεπτό. Θέλει βέβαια να κοιμάται αγκαλιά μέσα στη μέρα αλλά ειλικρινά δεν με νοιάζει ρε κοριτσια. Όσο πάει μειώνεται η ώρα που κοιμάται και αυξάνεται η ώρα που είναι ξύπνιος. Θέλω να χαρώ κάθε στιγμή που είναι πάνω μου κι ας είμαι παγιδευμένη για ώρες κάθε μέρα. Ίσως είναι το ψυχολογικό μου που δεν θέλει να χασει στιγμή μετά από όσα πέρασα, δεν ξέρω, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου. Γενικά είναι ένα εξαιρετικό παιδάκι που είναι τόσο καλό και ήρεμο και ακούς γκρίνια μόνο αν πεινάει η νυστάζει οπότε τα μικρό 'λαθακια' του είναι ένα τίποτα ♥️ 

@katekatekate εγώ στο πρώτο μου μωράκι έμεινα έγκυος 4-5 μήνες αφού αρχίσαμε να μην προσέχουμε. Δεν ξεκινήσαμε κάποια προσπάθεια, δεν έκανα τεστ νωρίς κτλ. Είπα αν γίνει θα το καταλάβω με την καθυστέρηση. Πέρασαν οι πρώτοι μήνες και σταμάτησα να το σκέφτομαι και ήρθε εκείνος ο μήνας που άργησε η περίοδος αλλά είχα συμπτώματα περιόδου (είναι ολόιδια με της εγκυμοσύνης) οπότε έλεγα απλα άργησε θα έρθει. Τελικά ήμουν έγκυος με το πρώτο μου παιδακι, ένα πανέμορφο κοριτσάκι το οποίο δυστυχώς χάσαμε στις 38 εβδομάδες. Μετά από αυτό φυσικά ήθελα να μείνω αν γινόταν κατευθείαν έγκυος, δύο μήνες που το σκεφτόμουν εννοείται δεν έγινε, μετά αρρώστησα νοσηλεύτηκα στη ΜΕΘ και με είχαν για τελειωμένη υπόθεση. Έγινα όμως καλά και μετά από αυτό είπα ας επανέλθω τελείως (γιατί ήμουν οριακά ανάπηρη και περπατούσα με πι για λίγο καιρό) και οπότε έρθει ας έρθει δεν θα βιάζομαι. Και έμεινα έγκυος ακριβώς τον επόμενο μήνα που δεν προσπαθούσαμε καν, με μια μόνο επαφή! Πιστεύω αλήθεια ότι ήταν επειδή δεν το είχα καν στο νου μου.. Οπότε αυτό που θα σου πρότεινα είναι, να μην βιάζεσαι δεν γίνεται με την πρώτη, συνήθως θέλει 4-5 μηνες βάσει πιθανοτήτων. Επίσης όσο το σκέφτεσαι τόσο το δυσκολεύεις. Περνά καλά με τον σύντροφό σου κάντε όσο και όποτε θέλετε το σεξακι σας και θα έρθει όταν δεν το περιμένεις. Αν φυσικά περάσει χρόνος και δεν, τότε κοιτάξτε μήπως και υπάρχει θέμα. 

Αααα ξέχασα να απαντήσω @Anna1986. Χωρίς κουκούτσια μου είπε κι εμένα! Θα δω πως θα το κάνω αυτό αύριο. Στο μεταξύ δεν έχω φάει ποτέ στην ζωή μου ακτινίδιο, δεν ξέρω καν πως είναι από κοντά όταν το ανοίγεις 😂😂😂

🤣🤣🤣Γέλασα με το "γρανίτα βυζογαλο"!!Θα ψάξω την πιπίλα που λες!!Δεν το ήξερα!!

Όσο για τα ακτινιδια,εγώ είμαι πολλή φίλη τους..Αναγκαστικά αρχικά,πλέον τα συνήθισα και τα τρώω ευχάριστα!Πάντως τη δουλειά τους την κάνουν!!😅😅😊😊

Στη μέση έχουν τα κουκούτσια!Αλλά σκέψου το ξεφλουδιζεις και μετά όπως είναι το φρούτο (εγώ τουλάχιστον έτσι το κανω) κόβεις από τις πλευρές!Ο πυρήνας έχει τα κουκούτσια αλλά σκέψου ένα πεπόνι σε μικρό μέγεθος!Εγώ όσα τυχαίνει και μένουν,με ένα κουταλάκι τα σκραμπάρω και φεύγουν!Πάντως επειδή και η δικιά μου είχε δυσκοιλιοτητα με την εισαγωγή στερεών και η βρωμη τη βοηθάει πολύ!Σίγουρα και το νερό!

πρίν από 21 λεπτά , Anna1986 είπε:

Όσο για τα ακτινιδια,εγώ είμαι πολλή φίλη τους..Αναγκαστικά αρχικά,πλέον τα συνήθισα και τα τρώω ευχάριστα!Πάντως τη δουλειά τους την κάνουν!!😅😅😊😊

Στη μέση έχουν τα κουκούτσια!Αλλά σκέψου το ξεφλουδιζεις και μετά όπως είναι το φρούτο (εγώ τουλάχιστον έτσι το κανω) κόβεις από τις πλευρές!Ο πυρήνας έχει τα κουκούτσια αλλά σκέψου ένα πεπόνι σε μικρό μέγεθος!Εγώ όσα τυχαίνει και μένουν,με ένα κουταλάκι τα σκραμπάρω και φεύγουν!Πάντως επειδή και η δικιά μου είχε δυσκοιλιοτητα με την εισαγωγή στερεών και η βρωμη τη βοηθάει πολύ!Σίγουρα και το νερό!

@katekatekate 3 μήνες είναι πταίσμα!😅 Ο γυναικολόγος μου (ανάλογα και την ηλικία βέβαια) μου είχε πει ότι πριν τα 30 και ένας χρόνος προσπαθειών είναι οκ.Εφ όσον δεν προκύψει εγκυμοσύνη στο χρόνο,τότε το ψάχνουμε.Και ήταν κάθετος στο να μην μπω στη διαδικασία να τσεκάρω την ωορρηξία μου με τεστ,παρόλο που είχα σταθερότατο κυκλο(28 μέρες νταν νταν)..Και μιας που το σκέφτομαι,παρόλο που και στα επόμενα παιδιά πάλι ο κύκλος ήταν σταθερός,απλά από τις 28 μέρες ερχόταν στις 25 ,δεν μπορώ να πω ότι το πρώτο και το τρίτο μωρό το συνέλαβα στις "γονιμες" μέρες.. Ειδικά το τρίτο (επειδή παίρναμε προφυλάξεις και μόνο μια συγκεκριμένη μέρα δεν πήραμε,οπότε ξέρω και πότε ακριβώς συνελαβα) ,περίμενα περίοδο 21/1 και είχαμε επαφή το βράδυ ανήμερα αυτής της μέρας!Και γι αυτό λέω ότι το τρίτο μωρό μου είναι το θαυματακι μου!Γιατί δεν περίμενα με τίποτα ότι την ημέρα που κανονικά θα αδιαθετουσα μπορούσα να μείνω εγκυος.Μαλιστα δε μου ήρθε εν τέλει περίοδος στις 21/1 ,αλλά ήρθε στις 28!Και όχι απλά λίγο αίμα!Κανονικά αίμα με πηγματα(συγγνώμη για την περιγραφή 🙊)..Και μετά δεν είχα ξανά επαφή.. Και όμως ήμουν έγκυος και παρα την περιοδο(αρχομενο αίμα το περιέγραψε ο γυναικολόγος μου),ήρθε το μωρό μου!🩷🩷

Γι αυτό μην το σκέφτεσαι πολύ!!Ο,τι είναι να έρθει,θα έρθει!!Εγώ πλέον εκεί έχω καταλήξει!Δε λέω πχ να μην έρχεται πάνω από χρόνο και εσύ να πετάς χαρταετό!Αλλά ειδικά τώρα που είσαι στην αρχή,παρόλο που ξέρω ότι αφού το έβαλες "στοχο" θα αγχώνεσαι,άνθρωπος είσαι,θα σου πω και πάλι να μην αγχώνεσαι!!😅😊😊Όσο μπορείς να το αποβάλλεις!Και να λες ότι είναι να γίνει θα γίνει!Δεν μπορούμε και όλα να τα ελέγχουμε!Και θα δεις πολύ γρήγορα θα έχεις ένα θετικό τεστ!!

πρίν από 31 λεπτά , Anna1986 είπε:

@katekatekate 3 μήνες είναι πταίσμα!😅 Ο γυναικολόγος μου (ανάλογα και την ηλικία βέβαια) μου είχε πει ότι πριν τα 30 και ένας χρόνος προσπαθειών είναι οκ.Εφ όσον δεν προκύψει εγκυμοσύνη στο χρόνο,τότε το ψάχνουμε.Και ήταν κάθετος στο να μην μπω στη διαδικασία να τσεκάρω την ωορρηξία μου με τεστ,παρόλο που είχα σταθερότατο κυκλο(28 μέρες νταν νταν)..Και μιας που το σκέφτομαι,παρόλο που και στα επόμενα παιδιά πάλι ο κύκλος ήταν σταθερός,απλά από τις 28 μέρες ερχόταν στις 25 ,δεν μπορώ να πω ότι το πρώτο και το τρίτο μωρό το συνέλαβα στις "γονιμες" μέρες.. Ειδικά το τρίτο (επειδή παίρναμε προφυλάξεις και μόνο μια συγκεκριμένη μέρα δεν πήραμε,οπότε ξέρω και πότε ακριβώς συνελαβα) ,περίμενα περίοδο 21/1 και είχαμε επαφή το βράδυ ανήμερα αυτής της μέρας!Και γι αυτό λέω ότι το τρίτο μωρό μου είναι το θαυματακι μου!Γιατί δεν περίμενα με τίποτα ότι την ημέρα που κανονικά θα αδιαθετουσα μπορούσα να μείνω εγκυος.Μαλιστα δε μου ήρθε εν τέλει περίοδος στις 21/1 ,αλλά ήρθε στις 28!Και όχι απλά λίγο αίμα!Κανονικά αίμα με πηγματα(συγγνώμη για την περιγραφή 🙊)..Και μετά δεν είχα ξανά επαφή.. Και όμως ήμουν έγκυος και παρα την περιοδο(αρχομενο αίμα το περιέγραψε ο γυναικολόγος μου),ήρθε το μωρό μου!🩷🩷

Γι αυτό μην το σκέφτεσαι πολύ!!Ο,τι είναι να έρθει,θα έρθει!!Εγώ πλέον εκεί έχω καταλήξει!Δε λέω πχ να μην έρχεται πάνω από χρόνο και εσύ να πετάς χαρταετό!Αλλά ειδικά τώρα που είσαι στην αρχή,παρόλο που ξέρω ότι αφού το έβαλες "στοχο" θα αγχώνεσαι,άνθρωπος είσαι,θα σου πω και πάλι να μην αγχώνεσαι!!😅😊😊Όσο μπορείς να το αποβάλλεις!Και να λες ότι είναι να γίνει θα γίνει!Δεν μπορούμε και όλα να τα ελέγχουμε!Και θα δεις πολύ γρήγορα θα έχεις ένα θετικό τεστ!!

Εγώ είμαι 26 χρόνων. Προς 27. Ανήμερα της περιόδου Ε; Απίστευτο. Δεν ξέρω πως εξηγείται αυτό!! Μακάρι κορίτσια μου, ελπίζω να βίωσω εύκολα και εγώ αυτήν την εμπειρία γιατί το θέλουμε πολύ. 

• Μου αρέσει 1

6 ώρες πρίν, katekatekate είπε:

Εγώ είμαι 26 χρόνων. Προς 27. Ανήμερα της περιόδου Ε; Απίστευτο. Δεν ξέρω πως εξηγείται αυτό!! Μακάρι κορίτσια μου, ελπίζω να βίωσω εύκολα και εγώ αυτήν την εμπειρία γιατί το θέλουμε πολύ. 

Είσαι πολύ νέα!Όλα καλά θα πάνε!Εγώ τώρα στην τρίτη εγκυμοσύνη μου ήμουν 37 στα 38..🙈🙈 Αφού είχα πει ότι έκλεισα στα 2 παιδιά!Αλλά τελικά στα 2 ήρθε το τρίτο δώρο!😅😅

Η ηλικία σου είναι σίγουρα σύμμαχος!Ακόμα και αν δεις ότι δεν υπάρχει σύλληψη στο χρονικό διάστημα που έχεις συζητήσει με το γιατρό σου,έχεις περιθώριο χρονικά!

Εύχομαι όλα να σου έρθουν όπως τα θες!

• Ευχαριστώ 1

20 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Καλησπέρα! Κορίτσια, ήθελα να ρωτήσω σε πόσο καιρό αντικαταστάθηκε το μεσημεριανό γάλα από την εκάστοτε σούπα (να μην χρειάζεται συμπλήρωμα μετά); Βασικά έχει συμβεί μέχρι σήμερα; 

Αναρωτιέμαι, γιατί μου είπε μια φίλη ότι γύρω στην πρώτη εβδομάδα λογικά θα πρέπει να μη χρειάζεται συμπλήρωμα, κάτι που στην περίπτωση του δικού μωρού απλά αποκλείεται..

Διαφημίσεις

πρίν από 29 λεπτά , mary_33 είπε:

Καλησπέρα! Κορίτσια, ήθελα να ρωτήσω σε πόσο καιρό αντικαταστάθηκε το μεσημεριανό γάλα από την εκάστοτε σούπα (να μην χρειάζεται συμπλήρωμα μετά); Βασικά έχει συμβεί μέχρι σήμερα; 

Αναρωτιέμαι, γιατί μου είπε μια φίλη ότι γύρω στην πρώτη εβδομάδα λογικά θα πρέπει να μη χρειάζεται συμπλήρωμα, κάτι που στην περίπτωση του δικού μωρού απλά αποκλείεται..

Καλησπέρα Μαίρη! Εγώ θα πρότεινα να μην αγχώνεσαι το κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό. Κάποια στιγμή θα συνηθίσει και θα μάθει να τρώει όλη την ποσότητα ώστε να μην χρειάζεται και γάλα. Εμένα από την αρχή έτρωγαν τα μεσημεριανά λαχανικά τους αλλά υπάρχουν και μέρες μέχρι και σήμερα που δεν  έχουν όρεξη και δεν τα θέλουν οπότε δίνω και γάλα μετά. 

πρίν από 37 λεπτά , mary_33 είπε:

Λαθος πληροφορία η φίλη μάλλον δεν θυμάται Κ πολύ καλά. Η εβδομάδα είναι αδύνατη για αντικατάσταση γεύματος με γάλα σε κανένα μωρό . 

3 ώρες πρίν, mary_33 είπε:

@mary_33 καλησπέρα!Εμένα επειδή θηλάζει αποκλειστικά,ο παιδίατρος μου έχει συστήσει να προσφέρω ούτως ή άλλως το στήθος μετά από το γεύμα!Αν θηλάσει καλώς ,διαφορετικά πάλι οκ..Προς το παρόν δεν έχει αρνηθεί ούτε μετά τα 400γρ.φρουτοκρεμα!😅😅Δεν απαρνιεται έτσι εύκολα!Απλά έχω παρατηρήσει ότι διαφέρει και ο τρόπος που θηλάζει μετά και ο χρόνος!Σαφώς και παίζει πολύ παραπάνω από ότι θηλάζει και ο χρόνος είναι ίσα ίσα για να τσιμπολογησει που λεω εγώ!Στο μεγάλο μου γιο που έδινα 4 φορές τη μέρα συμπλήρωμα,είχα αντικαταστήσει ένα μπιμπερό με το αντίστοιχο γεύμα!Οπότε,σταδιακά 2 μπιμπερό τα έκοψε!Αλλά πάλι δεν είναι και το παράδειγμα επειδή το πρώτο μου μωρό έτρωγε ότι και να του έδινες!Ο δεύτερος που μου έβγαζε την ψυχή,θήλαζα αναγκαστικά επειδή είχε πέσει και καμπυλη στο βάρος με την εισαγωγή τροφών.. 

Αλλά βλέποντας και κάνοντας!Αν τρώει πολύ λίγο,δε θα το αφήσεις και νηστικό το μωρό..Ο παιδίατρος τι λέει?Βέβαια τα περισσοτερα παιδάκια με την εισαγωγή δε νομίζω να τρώνε αυτά τα 150 γραμμάρια που ζητάει ο γιατρός.. Οπότε ίσως να σου πει να δώσεις γάλα,αλλά πιο μικρή ποσότητα?? 🤔

Εγώ το βλέπω και από το βάρος της πάντως!Παρόλο που πλέον μπουσουλαει και γενικά είναι κινητικο μωρό,έχει πάρει καλό βάρος!Από τις 14/5 μέχρι σήμερα έχει πάρει 700 γραμμάρια περίπου.. Άρα σίγουρα ακόμα και να μην τρώει την ποσότητα που ζητάει ο γιατρός,για να παίρνει βάρος είναι οκ..Έτσι το σκέφτομαι!😊😊

3 ώρες πρίν, mary_33 είπε:

Καλησπέρα! Καλέ ούτε καν, εμένα 15 μέρες έχει που ξεκινήσαμε και σήμερα πρώτη φορά έφαγε τόση φρουτοκρεμα που μετά κοιμήθηκε χωρίς να ζητήσει και γάλα. Μεσημέρι πάλι έφαγε καμία 60-70γρ από τα λαχανικά του αλλά γκρίνιαζε μέτα από λίγο και κατέβασε μια μπουκάλα γάλα κανονικότατα. Και απόγευμα το ίδιο με τον τραχανά. Απλά αντί για 180 που πίνει πλέον, θα πιει 120-150 μετά το φαι. Θέλουν τον χρόνο τους να μάθουν να τρώνε ποσότητες για να χορταινουν σωστά. Άσε που νομίζω ότι ούτως η άλλως σε αυτήν την ηλικία το γάλα είναι η βασική πηγή τροφής και όλα τα άλλα είναι αλλά συμπλήρωμα και να εισαχθούν μετά το έτος για τα καλά. Σε κάθε περίπτωση κάθε μωράκι ειναι διαφορετικό, το καθένα έχει το ρυθμό του. Προφανώς αν φάνε και ζητάνε και γάλα δεν θα τα αφήσουμε να πεινάνε, ας φάνε και θέλουν 😊 

@Anna1986 πραγματικά ο δικός μου ξετρελαίνεται με την γρανιτα βυζογαλο του, θα το εφαρμόσω και με παγωμένα φρούτα να δω πως θα πάει 😊 φοβερό ματζαφλαρι 😂

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...