Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 ώρα πρίν, Fay_ είπε:

      Ρώτησα αν θέλει ακινησία μου είπε όχι απλά μια καθημερινότητα χωρίς υπερβολές. Εν τω μεταξύ πρέπει να γυρίσω και στη δουλειά κάποια στιγμή  κ έλεγα Δευτέρα να παω. Λέτε να μην κάνει; Δουλειά γραφείου είναι.
      Επίσης τους λέω για τα (λίγα) καφέ που βλέπω και μου λέει απλά αύξησε την prolutex. Τα utrogestan γιατί δεν μου τα αυξάνουν; 

      ειχα όλο το πρώτο 3μηνο ροζουλια , καφετιά κλπ ! έπαιρνα περισσότερη προγεστερονη σταματούσε, μετά πάλι τα ίδια! δεν μάθαμε ποτέ τι ήταν! μην ανησυχείς ολα καλα! πήγαινα κανονικά στη δουλειά μ απλώς ήμουν προσεκτική στο περπάτημα κλπ! δουλειά γραφείου κ γω! 

      • Μου αρέσει 1

Recommended Posts

Καλησπέρα έκανα χθες την εξέταση ΑΜΗ και το αποτέλεσμα ήταν 29,4 pmol/L . Έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και ειμαι 24 χρόνων . Θεωρείται καλή τιμή για να κάνω παιδιά ; Γνωρίζει κανεις για την συγκεκριμένη εξέταση ;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

1 hour ago, Elenn είπε:

Καλησπέρα έκανα χθες την εξέταση ΑΜΗ και το αποτέλεσμα ήταν 29,4 pmol/L . Έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και ειμαι 24 χρόνων . Θεωρείται καλή τιμή για να κάνω παιδιά ; Γνωρίζει κανεις για την συγκεκριμένη εξέταση ;

Καλησπερα. Στο ng/ml αυτο μεταφραζεται σε περιπου 4.2 και ανηκει στα χαμηλοτερα ορια της βελτιστης γονιμοτητας. 

Εισαι καλα για τωρα, δε χρειαζεται να ανησυχεις.

 Νομιζω αυτη η εξεταση μας αγχωνει αρκετα πολλες φορες χωρις λογο.

Υπαρχουμε ατομα με πολυ υψηλη ΑΜΗ που δυσκολευομαστε πολυ, υπαρχουν και κοπελες με ΑΜΗ στα ταρτατα και τα καταφεραν μια χαρα! Παιζουν παρα πολλα ρολο!

Εγω η μονδικη συμβουλη που εχω να δωσω, ειναι πως οταν νιωσετε ετοιμες και θελετε με τον ανθρωπο σας ή μονες να αποκτησετε παιδι, να το βαλετε μπρος αμεσα. Μην χασετε χρονο περιμενοντας ιδανικες συνθηκες. Γιατι αυτες δε θα ερθουν ποτε. Παντα κατι θα μας λειπει.

Να κανεις τις προσπαθειες σου οταν το αποφασισεις και εισαι μια χαρα! ❤

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
1 ώρα πρίν, alex998 είπε:

Αφού είναι πολύ καλή η Αμη της γιατί την αγχώνεται ότι μέχρι στιγμής είναι καλή δηλαδή δεν θα είναι στο μέλλον?

Φυσικα. Η αμη μειωνεται με τον καιρο. Οχι σταθερα ουτε το ιδιο σε ολες. Μπορει μια γυναικα να εχει σχεδον ιδια αμη για πολλα χρονια ή να πεσει κατακορυφα μεσα σε μικροτερο διαστημα.

Ωστοσο καμια σημασια δεν εχει. Την αμη την κοιταμε συνδυαστικα με αλλες εξετασεις. Απο μονη της δεν εχει  ιδιαιτερη αξια.

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 3 λεπτά , alex998 είπε:

Ναι αλλά η κοπέλα έχει πολυκυστικες οπότε δύσκολο να πέσει η Αμη γρήγορα 

Κατακόρυφα πέφτει αν έχεις ιστορικό πρόωρης εμμηνόπαυσης 

Γι αυτο ειπα οτι απο μονη της η εξεταση αυτη δε μας λεει και δε σημαινει τιποτα. Γι αυτο πρεπει να τη κανεις συνδυαστικα με αλλες και να ξερει ο γιατρος το ιστορικο και την κληρινομικοτητα σου.

Χαμηλη αμη ή χαμηλοτερη γενικα, δε σημαινει στειροτητα, ουτε φυσικα το αντιστροφο. Δε πρεπει να φρικαρει κανεις με ενα νουμερο. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , alex998 είπε:

Απλά λέω ότι μου φαίνεται παράξενο με πολυκυστικες να υπάρχει φυσιολογική αμη

Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες. Και το "φυσιολογικο" ειναι σχετικο. Αλλιως θα αξιολογηθει ενα αποτελεσμα αμη σε μια γυναικα με σπω αλλιως σε μια χωρις. Και ο μονος υπευθυνος γι αυτο ειναι ο γιατρος.

Ωστοσο, επιμενω οτι μια αμη δε μας λεει απο μονη της απολυτως τιποτα κ κακως γινεται σωρηδον απο γυναικες που δε χρειαζεται. Εμενα ηταν η τελευταια εξεταση που εκανα τελειως προληπτικα και για να πω οτι την εκανα. Τιποτα αλλο.

Παραθετω:

Παράθεση

Οποιαδήποτε μέτρηση άνω των 0,5ngr/mL εκφράζει τη φυσιολογική λειτουργία της ωοθήκης. Τα χαμηλότερα επίπεδα της AMH αντιστοιχούν σε μικρότερη λίμνη διαθέσιμων πρώιμων ωοθυλακίων αλλά δεν δίνουν πληροφορίες για τη κατάσταση ή τη ποιότητα τους. Συνεπώς, η μέτρηση της AMH έχει ένα περισσότερο ποιοτικό παρά ποσοτικό χαρακτήρα – με άλλα λόγια μία γυναίκα με υψηλότερη τιμή της AMH δε σημαίνει πως είναι πιο γόνιμη από μία άλλη με χαμηλή AMH. Μόνον η τιμή μηδέν, σημαίνει την εξάντληση της ωοθήκης, ενώ η οποιαδήποτε τιμή πάνω από το μηδέν σημαίνει τη παρουσία διαθέσιμων ωοθυλακίων.  

Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η μέτρηση της AMH από μόνη της δε μπορεί να θέσει διάγνωση για τη γονιμότητα. Τα αποτελέσματα πρέπει πάντοτε να ερμηνεύονται σε συνδυασμό με άλλα κλινικά ευρήματα όπως την απουσία της περιόδου και άλλες εξετάσεις όπως υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων καθώς και ορμονικό έλεγχο που περιλαμβάνει τουλάχιστο τις γεννητικές ορμόνες (οιστραδιόλη, προγεστερόνη, τεστοστερόνη, ωοθυλακιοτρόπο)  και την inhibin B.

Συμπερασματικά, ο προσδιορισμός της AMH έχει πολύ συγκεκριμένο ρόλο για τον αποκλεισμό κάποιων παθήσεων και πριν την προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η άσκοπη μέτρηση των επιπέδων της AMH, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ή και τρόμο, ακόμα και σε υγιή νεαρά άτομα, από παρερμηνεία των αποτελεσμάτων και δε θα πρέπει να εφαρμόζεται.

 

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

Είμαι 36 (σχεδον) χρονων με μητέρα στην πρώιμη εμμηνόπαυση στα 38 κ δεν έχω κάνει ποτέ αμη. Στα 30 μου είχα δύο παλινδρομες κυησεις,τοτε ο γιατρός μου έβαλε να κάνω ορμονολογικες ,τα πάντα εκτός από αμη κ είχε μια εικόνα της κλινικής μου κατάστασης. Στα 32 έκανα τον γιο μου και στα 33 την κόρη μου. 

Στην ηλικία την δικιά σου μικρο ρόλο παίζει η αμη. Όταν κ αν θελήσεις να κάνεις παιδιά,περισσότερο ρόλο παίζουν οι υπόλοιπες εξετάσεις. Όπως είπε κ η @Elle12 η αμη ουσιαστικά σου δίνει το απόθεμα των ωοθηκων(ποσοτικά δλδ) και πάλι έχεις καλύτερη εικόνα του πόσο μειώνεται η αμη σου σε μεγαλύτερη ηλικία κ όχι στα 24,ποιοτικά,αν κάνεις καλή ωορρηξια κτλ έχουν σημασία η  fsh κ οι υπόλοιπες ορμόνες. Για μένα η αμη μόνο άγχος θα μου προκαλούσε. 

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

πρίν από 34 λεπτά , alex998 είπε:

Δηλαδή η Αμη από τα 25 και μετά δεν μειώνεται? Κάθε χρόνο 0,2? Δηλαδή στα 30 θα έχω 2,79 ng/ml αφού τώρα έχω 3,79?

Η αμη μειωνετε διαφορετικα σε καθε ανθρωπο κ οχι σταθερα . 

  • Μου αρέσει 2
Link to comment
Share on other sites

πρίν από 45 λεπτά , alex998 είπε:

Δηλαδή μπορεί να μείνει σταθερή για χρόνια?

Επίσης εγώ έχω πολυκυστικες ωοθήκες και κύκλους 40αρια και πάλι μειώνεται η Αμη η όχι?

Η αμη ειναι μια εξεταση που μετραει στο περιπου το αποθεμα ωαριων. Δεν ειναι εξεταση ακριβειας. Οποτε ναι μπορει να μεινει για αρκετο καιρο σταθερη χωρις αυτο να σημαινει οτι εχεις το ιδιο αποθεμα ωαριων.  Τα ωαρια καταστρεφονται ητε κανεις ωορηξια ητε οχι. Δεν εχουν σημασια οι ωορηξιες σου τα ωαρια καταστρεφονται ετσι κ αλλιως . Στις πολυκιστικες η αμη ειναι υψηλη χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι εχεις μεγαλητερο αποθεμα απο αλλη κοπελα ειναι λιγο πλασματικη η εικονα της αμη. Γενικα ειναι μια εξεταση που δινει μια εικονα για να ξερεις στο περιπου που βαδιζεις . 

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 1 λεπτό , alex998 είπε:

Ναι αλλά εγώ έχω πολυκυστικες με κανονική Αμη αυτό πως γίνεται?

Ισως οι πολυκιστοικες σου ειναι σε ηπιο βαθμο κ δεν επιρεαζουν 

Καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη αμη . Ισως κρατησει η ιδια αμη για καιρο. Δεν ξερεις ποτε τι γινετε . Ειναι μια εξεταση εντελως στο περιπου δεν πρεπει να την εξεταζεις ως κατι 100% ακριβες κ σωστο 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


πρίν από 25 λεπτά , alex998 είπε:

2 ημέρα κύκλου είχα κάνει και τις ακόλουθες εξετάσεις fsh 5,52 (όρια 3,5-12,5) lh 8,91 (όρια 2,4-12,6) ε2 44,17 (όρια 12,5-233) και τεστοστερόνη 0,52 με όριο το 0,48

Οι εξετασεις σου ειναι καλες εχουν μια εικονα πολυκιστικων. Αν προσπαθεις για εγκυμοσυνη ισως χρειαστει λιγο παρακολουθηση η ωορηξια σου γιατι ισως λογο των πολυκιστικων δεν γινετε σωστα . Γενικα ειναι περιεργες οι πολυκοιστικες αλλες τις επιρεαζουν πολυ οταν προσπαθουν να μεινουν εγκυος αλλες οχι. Λυση παντως υπαρχει οποτε μην σε ανχωνει οι υπολοιπες εξετασεις σου ειναι καλες 

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πρίν, alex998 είπε:

Γιατί υπάρχει κάποια άλλη ορμόνη μου που δεν είναι φυσιολογική?

Η lh σου ειναι υψηλοτερη απο την fsh σου που σημαινει οτι σε αυτον τον κυκλο που εκανες την εξεταση προφανως κατι πηγε στραβα με την ωορηξια σου η lh για να γινει ωορηξια πρεπει να ειναι περιπου σαν την fsh σου αν ειναι μεγαλητερη σηνηθως μπλοκαρει την ωορηξια καιει το ωαριο του μηνα κ ετσι δεν μενεις εγκυος αυτο ειναι κ το προβλημα με τις πολυκυστικες.  Αλλα αυτο απο κυκλο σε κυκλο αλλαζει γαιυτο αν θες να μεινεις εγκυος καλο ειναι να παρακολουθησεις τις ωορηξιες σου.

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...