Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Έντονο άγχος


Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας, σας παρακαλώ.

Τις τελευταίες μέρες νιώθω ένα έντονο άγχος και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Βρίσκομαι στον 4ο μήνα κύησης με δίδυμα. Μέχρι στιγμής όλα είναι πολύ καλά με την εγκυμοσύνη. Πριν μερικά χρόνια είχα το ίδιο συναίσθημα μετά όμως από παλλίνδρομη κύηση στον 2ο μήνα και απόξεση που είχα κάνει. Δεν μπορώ να κοιμηθώ στην κρεββατοκάμαρά μας, τη βγάζω στο σαλόνι, προσπαθώ να το καταπολεμήσω. 

Σκέφτομαι πως είναι οι ορμόνες αλλά και άγχος ενδόμυχο για το μέλλον, όπως φαντάζομαι κάθε εγκυμονούσα.

Είχατε παρόμοιες εμπειρίες και πώς το αντιμετωπίσατε;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου καταρχας!!!

Έχω ένα κοριτσάκι 9 μηνών. Έμεινα έγκυος σύντομα ύστερα από παλίνδρομη κύηση. Ταυτόχρονα μόλις μένω έγκυος, η μαμα μου, με την οποία είμαστε πάρα πολύ κοντά, εμφάνισε καρκίνο του μαστού, έκανε μαστεκτομή και χημειοθεραπείες. Βασικά καθ'ολη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου η μαμά μου έκανε χημειοθεραπείες. Ταυτόχρονα ήρθα σε ρήξη με την οικογένεια του άντρα μου, συγκεκριμένα με τη πεθερά μου, η οποία μου συμπεριφέρθηκε απαίσια, και το λέω ειλικρινά ότι δεν της έκανα τίποτα, τουλάχιστον ηθελημένα. Το αποδίδω στη κακή ψυχική της υγεία, ωστόσο ακόμα και τώρα με το μωρό η συμπεριφορά της δεν έχει φτιάξει, ίσα ίσα έστρεψε και τον αδελφό του άντρα μου εναντίον μου.

Για να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά και έκανα ψυχοθεραπεία. Μπορώ να πω ότι η δουλειά με βοήθησε παααρα πολύ διότι δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο, και γενικά η εγκυμοσύνη πέρασε χωρίς να το καταλάβω. Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να διαχειριστώ τα συναισθήματα μου, στην ουσία έλεγα τα πάντα στη ψυχολόγο η οποία με άκουγε αντικειμενικά χωρίς να με κρίνει και έπειτα με ερωτήσεις με κατεύθυνε και κατέληγα να φεύγω από τις συνεδρίες πιο "ανάλαφρη".

Πάντως γενικά οι ορμόνες συμβάλλουν πολύ στις αντιδράσεις και τα συναισθήματα μας. Σου εύχομαι να έχεις μια ήρεμη και τελειόμηνη κύηση!

  • Ευχή 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, να τη χαίρεσαι την κορούλα σου! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι στρεσογόνος, πόσο μάλλον αν παράλληλα έχεις να αντιμετωπίσεις και διάφορα άλλα θέματα. Μπράβο για τη δύναμή σου! Νομίζω πως κι εγώ θα απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Είναι άσχημο το συναίσθημα, δεν ξέρω τι να κάνω. Να είσαι καλά! Σε ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...