Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 5 ώρες πρίν, Kiddo είπε:

      Από Θεσσαλονίκη δεν έχω να βοηθήσω η αλήθεια είναι.. μόνο να αποφύγετε το μεγαλογιατρό στα Γιάννενα θα πω και το αφήνω εκεί..! 

      Περίμενες και εσύ κατεύθυνση για το σπέρμα από το γυναικολόγο.. για αυτούς όλα διορθώνονται με την εξωσωματική και το πρόβλημα είναι πάντα στα ωάρια της γυναίκας!! 

      Όχι κάνεις λάθος, υπάρχουν πολλών ειδών συμπληρωματα το καθένα για διαφορετικό σκοπό (για αυτό μιλάω για μεμονωμένες και σε συγκεκριμένες ποσότητες), υπάρχουν διαφορετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που βοηθάνε και στην μορφολογία και στην κίνηση και στον αριθμό αλλά η τερατοσπερμια να ξέρεις προκαλείται και από την κιρσοκήλη σε μεγάλο βαθμό οπότε η αφαίρεση της και μόνο θα σας βοηθήσει θεαματικά.. και η μεγαλύτερη επίπτωση της κιρσοκήλης είναι ότι αυξάνει τον κατακερματισμό στο DNA των σπερματοζωαρίων όπου και μπορεί να είναι η αιτία που δεν προχωράνε τα έμβρυα ή και να προκαλούνται αποβολές σε πολύ αρχόμενη κύηση γιατί πολύ απλά είναι κατεστραμμένο το DNA και δεν έχουμε υγιή έμβρυα.. γενικότερα έχω πολύ μεγάλο υλικό για διάβασμα αν ενδιαφέρεσαι για βελτίωση σπέρματος..

      Τα έχω γράψει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν εδώ στο φόρουμ.. αν κάνεις έναν κόπο με ένα απλό search θα βρεις πολλά να διαβάσεις και να πληροφορηθείς.. θα σου έστελνα με πμ links να διαβάσεις μόνη σου αλλά κάτι έχει αλλάξει στο φόρουμ και χρειάζονται έγκριση αυτά τα μηνύματα τα οποία και αν εγκριθούν για δημοσίευση...! Αλλά αν μου πεις, σου στέλνω ότι έχω..

      Εμείς είχαμε αμφοτερόπλευρη κρυψορχία που χειρουργήθηκε στην ηλικία των 13.. στα 18-19του που πήγε σε ουρολόγο ανακάλυψε την αζωοσπερμια.. ο τότε ουρολόγος του είπε δεν πειράζει όταν θελήσεις να κάνεις παιδί θα κάνεις εξωσωματική..(λες και λύνει όλα τα προβλήματα!) τότε ακόμα αν ο γιατρός είχε ασχοληθεί ίσως να μπορούσαμε σήμερα να κάνουμε παιδί έστω και με βιοψία.. αντίθετα ο άντρας μου εφησυχαστηκε και πόσο μάλλον στην ηλικία αυτή, ασχολήθηκε μετέπειτα με τον αθλητισμό και τα διάφορα "γυμναστηριακα" συμπληρώματα με αποτέλεσμα η κατάσταση του να γίνει μη αναστρέψιμη.. το παλέψαμε 4 χρόνια με φαρμακευτικές θεραπείες ακόμα και με ειδική θεραπεία για την περίπτωση μας που δεν πραγματοποιείται κάν στην Ελλάδα! Ο γιατρός μας (ουρολόγος, να είναι καλά ο άνθρωπος!) μας στήριξε σε όλη την πορεία μήπως και τα καταφέρουμε.. μετά από 15 συνεχούς μήνες θεραπείας με 3 διαφορετικές ενέσεις διέγερσης μέρα παρά μέρα, 23 διαφορετικά χάπια την ημέρα, αλλαγή στο τρόπο ζωής (από κόψιμο τσιγάρου, απώλεια βάρους και πολλά πολλά ακόμα) δεν βρέθηκαν σπερματοζωάρια ούτε με microtese (ειδική χειρουργική με μικροσκόπιο - βιοψία όρχεων).. τουλάχιστον το παλέψαμε και ξέρω ότι κάναμε πραγματικά ότι ήταν δυνατόν για να τα καταφέρουμε.. και το λέω όχι γιατί αφεθηκα στο πρώτο τυχόντα γιατρό.. γιατί έψαξα παααάρα πολύ διάβασα πάρα πολύ πήγαμε σε πολλούς γιατρούς και ο γιατρός που εμπιστευθηκαμε στο τέλος πλέον όχι απλά λάμβανε την άποψη μου υπόψιν του έφτασε να παίρνει τηλέφωνο μπροστά μας συναδέλφους του να συζητάει οτιδήποτε καινούργιο είχα να του προτείνω σε βαθμό μάλιστα να μου προτείνει να τελειώσω μια σχολή παραιατρικων για να με προσλάβει στο team του.. φυσικά πάνε δυο χρόνια τώρα και δεν τα θυμάμαι όλα άσε που δεν με ενδιαφέρει πλέον και προσωπικά να τα θυμηθώ.. όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται ας ψάξει και ας κάτσει να διαβάσει.. απλά όχι στο google!! Μόνο Pubmed & pubmed central όπου είναι δημοσιευμένη η παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία. 

      Ότι άλλο θέλεις, μου λες.. & sorry για το σεντόνι 

      Όχι κοριτσάκι μου μην ανησυχείς, το καφέ είναι παλιό αίμα.. αν κάτι σοβαρό είχε γίνει δεν θα έβλεπες καφέ αλλά κόκκινο.. και γενικότερα όσο δεν βλέπεις βαρύ κόκκινο αίμα σε ποσότητα με πηγματα που να συνοδεύονται και από έντονους πόνους/κράμπες στη μήτρα ή και στην μέση, να μην ανησυχείς! Όλα είναι καλά..! Γενικότερα να στέλνεις πάντα στο γιατρό σου για αυτά για να μην ανησυχείς.. 

      μήπως μπορείς να μου στείλεις μνμ για τον ανδρολόγο; 

ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ...


TARA

Recommended Posts


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχω βρει καποια πραγματα αλλα θα τα μελετησω και αν αξιζουν θα τα ποσταρω αργοτερα γιατι τωρα δεν προλαβαινω. Θυμαμαι που ειχες πει οτι εβλεπες φωτα καποιες νυχτες. Ειχες παρατηρησει αν ηταν σε τακτικα χρονικα διαστηματα ή μια στο τοσο?


age.png age.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι 100% σίγουρη ως προς την παρατήρηση, αλλά θυμάμαι ότι μέσα στο χειμώνα είχα αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί κάποιος (σε δυάδες τουλάχιστον) ανεβαίνει με κακοκαιρία και μάλιστα αργά τη νύχτα (ώρες όπως 23:30, 24:00, 01:00) τι μπορεί να κάνει κάποιος τέτοια ώρα τη νύχτα εκεί πάνω χωρίς μεγάλα φώτα παρά μόνο με φακούς. Και μιλάω για νύχτες με πολύ κρύο και γενικά με κακοκαιρία.

Το καλοκαίρι επίσης έβλεπα συχνά ανεβοκατεβάσματα. Αλλά δεν είχα παρατηρήσει πόσο τακτά ήταν αυτά τα διαστήματα κι αν ήταν συγκεντρωμένα σε κάποιο μήνα. Στο σύνολο όλου του καλοκαιριού που πέρασε έβλεπα συχνότερα από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν. Ενώ το χειμώνα αρκετά αραιά. Φυσικά κοιτάω κάθε νύχτα. Το έχω συνήθεια να κοιτάω τον ουρανό και το βουνό πριν κλείσω τα εξώφυλλα ως παρατήρηση.

Τάρα έχεις βρει τίποτα σχετικό με επικλήσεις σε αρχαίους θεούς ή αναβίωση αρχαίων λατρευτικών τυπικών ή μήπως παράρτημα των ιλουμινάτι; Το τελευταίο δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Ανυπομονώ να μας πεις.

Link to comment
Share on other sites

ήθελα να το ποστάρω χτες αλλά δεν πρόλαβα!!

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

H Αγία Καλλιόπη

AgiaKalliopi01.jpgKάλλη παραβλέπουσα των ποιημάτων,

Kτίστου τα κάλλη οπτάνη Kαλλιόπη.

Η Αγία Καλλιόπη,έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα μ.Χ.,στα χρόνια του αυτοκράτορα Δεκίου.Διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά,αλλά και τα πλούσια ψυχικά και πνευματικά χαρίσματά της.Απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε πρόταση γάμου γιατί είχε αφιερώσει τη ζωή της στο Χριστό,τη διδασκαλία του Θείου Λόγου Του και τη διακονία και παραμυθία των ασθενών και πασχόντων αδελφών της.Στο φοβερό διωγμό που εξαπέλυσε ο φοβερός διώκτης των χριστιανών Δέκιος,η Καλλιόπη συνελήφθη και οδηγήθηκε μπροστά στον τοπικό άρχοντα,ο οποίος θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε με διάφορες κολακείες και υποσχέσεις να την δελεάσει και να την σύρει στην ανόσια ζωή των ψυχοφθόρων ηδονών και της μισερής ειδωλολατρίας.Όμως η Αγία με ηρωική σταθερότητα, εμμονή και αγωνιστικό φρόνημα,ομολόγησε την πίστη της στο Χριστό,τον μοναδικό Σωτήρα και Λυτρωτή.Εξοργισμένος ο τύραννος διέταξε και τη μαστίγωσαν ανελέητα.Κατόπιν,τη χαράκωσαν με μαχαίρια και έκαψαν τις πληγές της.Τελικά την αποκεφάλισαν χαριζόντάς της,την ουράνια και άφθαρτη δόξα.


io6Qp3.png

TyPTp2.png

Link to comment
Share on other sites

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Πρώτα ήταν τα πουλιά, μετά τα ψάρια, τώρα μαζικοί θάνατοι καταγράφονται στους γρύλους!

date.png Πέμπτη, Ιανουάριος 13, 2011 user.png ANASTASIOS comments.pngNo comments Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis! Μοιραστείτε το στο Twitter Μοιραστείτε το στο Facebook Μοιραστείτε το στο Google Buzz

DEADBIRDs.jpgΈνας ιός ο οποίος προσβάλλει τους γρύλους και τους παραλύει ευθύνεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι στιγμής για το θάνατο εκατομμυρίων γρύλων στη βόρεια Αμερική. Το παραπάνω έχει διαπιστωθεί κύρια στις «φάρμες» που εκτρέφουν γρύλους για τροφή σε κατοικίδια ερπετά ενώ παλαιοτέρα γρύλοι εκτρέφονταν για δολώματα.

Ο ιός για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε στην Αγγλία το 2002, ενώ στην αμερικανική ήπειρο έκανε την εμφάνισή του το 2009.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά το τελευταίο σύμπτωμα σε μια σειρά μαζικών θανάτων ζώων που έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ τον τελευταίο μήνα, καθώς τα αίτια στις περισσότερες των περιπτώσεων παραμένουν άγνωστα.

Πρώτα μαυροπούλια έπεσαν νεκρά στη Νέα Υόρκη την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Αρκάνσας, στις ημέρες που ακολούθησαν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ψάρια βρέθηκαν νεκρά στον Κόλπο του Chesapeake, 150 τόνοι ψαριών βρέθηκαν νεκρά στο Βιετνάμ, πιράνχας στη Βραζιλία, χιλιάδες περιστέρια στην Ιταλία και τα περιστατικά συνεχίζονται.

Βιολόγοι ισχυρίζονται ότι παρόμοια περιστατικά μαζικών θανάτων συμβαίνουν έχουν συμβεί και στο παρελθόν, χωρίς οι δηλώσεις τους όμως να καθησυχάζουν πολλούς που θεωρούν τα φαινόμενα αυτά να κινούνται στη σφαίρα των έσχατων καιρών.

ΠΗΓΗ


io6Qp3.png

TyPTp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ρηνιώ το τελευταίο ποστ σου με προβληματίζει ως προς κάτι που άκουσα χτες από την Πόπη Τσαπανίδου. Ρωτούσε κάποιον καλεσμένο (δεν είδα την ειδικότητά του) της εκπομπής, αν πιστεύει ότι θα μπορούσε το βακτήριο που εμφανίστηκε με τα αγγούρια και άλλα τρόφιμα στην Ισπανία-Γερμανία, να είναι ένα είδος δοκιμής βιολογικού όπλου που έχουν στην κατοχή τους κάποιοι λαοί και δοκιμάζουν τώρα την αποτελεσματικότητά του. Ο καλεσμένος δεν το απέκλεισε, αντιθέτως συμφώνησε ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη και βιολογικό όπλο.

Έτσι, συνειρμικά σκέφτομαι κι εγώ μήπως όλοι αυτοί οι μαζικοί θάνατοι των πτηνών, ψαριών, εντόμων οφείλονται σε δοκιμές;

Link to comment
Share on other sites

Για τα πειράματα του CERN βρε παιδιά, μάλλον θα μάθουμε στο μέλλον πολλά απόκρυφα μυστικά. Κάπου διάβασα ότι άνοιξαν με το πείραμα του ενός δευτερολέπτου μετά το big bang το χάσμα της αβύσσου, τώρα διαβάζουμε στο ποστ του Κουφέτου ότι "έπιασαν" την αντιύλη. Άλλη φορά έλεγαν ότι αναβλήθηκαν τα πειράματα για Χ λόγους ενώ θα παρευρίσκονταν πάρα πολλοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Πράγμα που δεν το πολυπιστεύω γιατί η προετοιμασία γινόταν εδώ και χρόνια. Πιο πολύ πιστεύω ότι κάτι ανακάλυψαν που δεν πρέπει να μαθευτεί παρά ο,τιδήποτε άλλο. Νομίζω ότι ολόκληρο το CERN στο μέλλον θα μας προσφέρει αμέτρητες σελίδες διαβάσματος στο ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.

Η πολυκατοικία της Ελευσίνας είναι πράγματι συγκονιστικό μυστήριο με τόσους θανάτους.

Οι μάγοι και οι μάγισσες καλά θα κάνουν να ασχολούνται με τα δικά τους και να αφήσουν τον κοσμάκη στο Σύνταγμα να διαδηλώσει όσο και όπως θέλει. Μακριά από μας. Εγώ δε θα ήθελα ούτε για ειρηνικό σκοπό τη βοήθειά τους. Όπου ανακατεύεται η μαγεία και ο Σατανάς τα αποτελέσματα δεν μπορεί ποτέ να είναι για καλό σκοπό, όσο κι αν αυτό φαινομενικά είναι έτσι.

Θα επανέλθω και με τους υπόλοιπους σχολιασμούς.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχουν σκορπιες πληροφοριες σε διαφορα φορουμ, αλλα το συμπερασμα ειναι οτι θεωρειται τοπος θαυματων και ιασης, συνεπως, απο πολλους, ισχυρα ενεργειακος τοπος. Επισης υπαρχει το ενδεχομενο να μαζευονται εκει μουσουλμανοι για να εκπληρωσουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα. Το εκκλησακι ειναι χτισμενο πανω στο ναο του Προοψιου Απολλωνα.


age.png age.png

Link to comment
Share on other sites

TARA μου φαίνεται απίστευτο ότι μπορεί να μαζεύονται μουσουλμάνοι εκεί πάνω, αφενός επειδή συνήθως βλέπω δύο φακούς να κατεβαίνουν και σπάνια έναν μόνο του, και αφετέρου ποτέ περισσότερους. Εγώ ξέρω ότι αυτοί πηγαίνουν κυρίως σε ομάδες να προσευχηθούν ειδικά σε ένα ξένο τόπο, όπως είναι η Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, οι μουσουλμάνοι έχουν συγκεκριμένες ώρες προσευχής κι όχι όποτε θέλουν. Η πιο τελευταία το βράδυ και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που μετακινείται χρονικά, είναι γύρω στις 20:30 στο ξεκίνημά της για να τελειώσει γύρω στις 21:15. Δηλαδή κρατάει τρία τέταρτα. Στην Ελλάδα δεν ξέρω ποιες ώρες προσευχής επιλέγουν οι μουσουλμάνοι επειδή αυτές έχουν να κάνουν και με το πότε ξημερώνει και πότε βραδιάζει. Στη Σαουδική Αραβία που έχω εμπειρία τον Ιούνιο βραδιάζει στις 19:30 ενώ σε μας μετά τις 21:00. Τους υπόλοιπους δύο καλοκαιρινούς μήνες δεν ξέρω τι γίνεται γιατί έφευγα. Αν και, νομίζω ότι αυτό που λέω τώρα πιο πολύ σχετίζεται με το ραμαζάνι και την έναρξη της βρώσης και πόσης το απόγευμα με τη δύση του ηλίου, παρά με την έναρξη της κάθε προσευχής.

Το χειμώνα οι προσευχές πάνε όλο και πιο νωρίς από την πιο πρωινή που είναι γύρω στις 04:00 μέχρι την τελευταία που είναι το βράδυ γύρω στις 20:00. Γι' αυτό το θεωρώ απίθανο να είναι εκεί οι μουσουλμάνοι τουλάχιστον τις βραδυνές μεταμεσονύκτιες ώρες. Τώρα βέβαια, αν πηγαίνουν εκεί πρωινιάτικα ή απογευματιάτικα δεν ξέρω. Θα έπρεπε να κάθομαι με τη βιντεοκάμερα σε ζουμ να κοιτάω την πλαγιά του βουνού και το δρομάκι του Προφήτη Ηλία.

Πιο πιθανό είναι να πηγαίνουν οποιοιδήποτε άλλοι. Αλλά το τι κάνουν μου έχει κεντρίσει πολύ την περιέργεια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Παπανικολάου, Ν. Α.

RSSclear.gif

Όλα τα άρθρα του συντάκτη σε RSS

"H συμπτωματολογία της πάθησης του βασιλιά της Μακεδονίας μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πέθανε από χολολιθίαση"

Από τι πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2004, 00:00

1reh7b.jpg

[/url]2Share

emailεκτύπωσηclear.gifμικρό μέγεθος clear.gifμεγάλο μέγεθος

Με την ευκαιρία της προβολής της ταινίας του Ολιβερ Στόουν με τον Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του μακεδόνα στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρου και με την άποψη του Γκρέιαμ Φίλιπς, συγγραφέα ενός από τα πολλά βιβλία που γράφτηκαν γι' αυτόν, τον «μυστηριώδη θάνατό» του και τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις σχετικά με την πάθηση που τον προκάλεσε, θα επιθυμούσα να αναφέρω τα παρακάτω:

Ο Αλέξανδρος πέθανε στη Βαβυλώνα στις 10 Ιουλίου του 323 π.X. και όχι στα τέλη Μαΐου του ίδιου έτους, όπως αναγράφεται. Αμερικανοί επιστήμονες που ασχολήθηκαν με τον θάνατό του διεξοδικά αναφέρουν πως οφειλόταν σε αλκοολική ηπατοπάθεια, δηλητηρίαση με αρσενικό ή στρυχνίνη, ηπατίτιδα, περιτονίτιδα, σαλμονέλωση, τραυματισμό και φλεγμονή.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν-Φοξ, που υπήρξε σύμβουλος του Ολιβερ Στόουν σε θέματα ιστορίας της ταινίας του, αναφέρει πως δεν είναι γνωστά τα αίτια του θανάτου του Αλέξανδρου.

Ο Δημήτρης Τσουτσούλης, Senior registrar του Νοσοκομείου Hammersmith του Λονδίνου, σε άρθρο του στο «Βήμα» της 25ης Οκτωβρίου 1998, αποδίδει τον θάνατο πιθανότατα σε τυφοειδή πυρετό, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ οι οποίοι διατύπωσαν τις απόψεις τους σε τεύχος της επιθεώρησης «New England Journal Medicin» στις 11 Ιουνίου 1998.

Τα περί δηλητηρίασης με στρυχνίνη, που στην εποχή του ήταν άγνωστη, από τη γυναίκα του, τη Ρωξάννη, επειδή είχε σεξουαλικές σχέσεις τάχα με τον Ηφαιστίωνα, ανήκουν στον χώρο της φαντασίας. H αλήθεια είναι ότι μικρός δεν έδειχνε την προτίμησή του σε γυναίκες, γι' αυτό η μητέρα του Ολυμπιάδα του πήγε τη 17χρονη Καλλίξεινα, στις περιπτύξεις της οποίας έμεινε απαθής. Αλλά στους πολέμους του είχε συντροφιά την εταίρα Θαΐδα, μαζί με την οποία έβαλε φωτιά στα ανάκτορα της Περσίας για να εκδικηθεί τον Ξέρξη που έκαψε την Ακρόπολη.

Επίσης από την αρχαιότητα ακόμη υποστηρίχθηκε η άποψη ότι ο Αλέξανδρος δηλητηριάστηκε είτε από τον Μήδιο είτε από τον γιο του Αντίπατρου, τον Ιόλα, ο οποίος ήταν αρχιοινοχόος του. Ακόμη, ότι σε αυτή τη συνωμοσία έλαβε μέρος και ο Αντίπατρος και πως το δηλητήριο το έστειλε ο Αριστοτέλης, ο δάσκαλός του, επειδή φοβήθηκε για τον εαυτό του μετά την εκτέλεση του Καλλισθένη, που ήταν μαθητής του.

Από προσωπική έρευνα και με την πολύτιμη συμβολή του αείμνηστου καθηγητή της Χειρουργικής Χαράλαμπου Σμπαρούνη επάνω στα συμπτώματα της πάθησης που προκάλεσε τον θάνατο του Αλέξανδρου οδηγηθήκαμε στην πιθανότερη αιτία που τον προκάλεσε. Ξέρουμε ότι αυτά κράτησαν 14 ημέρες γιατί ο θάνατός του δεν ήταν αιφνίδιος. Ας τα παρακολουθήσουμε.

Την πρώτη ημέρα, 31 Μαΐου (15 Δαισίου) 323 π.X., ύστερα από βαρύ φαγητό και οινοποσία, αισθάνθηκε έντονο πόνο στην κοιλιά και στον θώρακα, που τον ακολούθησε εμετός, ρίγος και πυρετός. Τη δεύτερη ημέρα αισθάνθηκε εξάντληση, που δεν τον δυσκόλεψε το βράδυ να φάει και να πιει ώσπου να μεθύσει. Ο πόνος στην κοιλιά συνεχίστηκε με αντανάκλαση στον ώμο. Ο πυρετός και το ρίγος εξακολούθησαν. Την τρίτη ημέρα ο πυρετός παρέμεινε υψηλός και συνοδεύτηκε από ιδρώτα, ρίγος και σωματική κατάπτωση. Την τέταρτη, πέμπτη, έκτη και έβδομη ημέρα η κατάσταση επιδεινώθηκε και, άρρωστος, δεν είχε καλή επικοινωνία. Την όγδοη έφτασε σε προκωματώδη κατάσταση που κράτησε ως τη δωδεκάτη ημέρα. Παρ' όλα αυτά όρισε διάδοχός του να είναι ο «κράτιστος». Τη δέκατη τρίτη ημέρα η αναπνοή του δυσχεραίνεται και η όψη του παίρνει το χαρακτηριστικό περιτονιδικό προσωπείο, το «ιπποκράτειο προσωπείο», όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην Ιατρική, γιατί πρώτος το περιέγραψε ο πατέρας της Ιατρικής. Τη δέκατη τέταρτη ημέρα, 13 Ιουνίου, πέθανε.

H συμπτωματολογία της πάθησης του βασιλιά της Μακεδονίας, με τα σημερινά δεδομένα της ιατρικής επιστήμης, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πέθανε από χολολιθίαση, η οποία του προκαλούσε συχνές κρίσεις.

Είναι γνωστό ότι η χολολιθίαση οδηγεί σε οξεία πυώδη ή σηπτική χολοκυστίτιδα και χολαγγειίτιδα και σε οξεία νεκρωτική ή σηπτική παγκρεατίτιδα. Ετσι γίνεται φανερό ότι αυτή πρέπει να οδήγησε στον θάνατο τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί της αρρώστιας προηγήθηκε βαρύ γεύμα και κατάχρηση οινοπνεύματος και γιατί η εξέλιξή της είχε την τυπική εικόνα της οξείας παγκρεατίτιδας, δηλαδή διαξιφιστικό πόνο στην κοιλιά με αντανάκλαση στον θώρακα, συνοδευόμενο από εμετό, από ρίγος και πυρετό, κολλώδεις ιδρώτες, ωχρότητα, συγχυτική κατάσταση, παραλήρημα και «ιπποκράτειο προσωπείο». Στη ληξιαρχική πράξη θανάτου θα μπορούσαμε σήμερα να αναφέρουμε ως αιτία: οξεία παγκρεατίτιδα. Ο κ. Νίκος A. Παπανικολάου είναι ομότιμος καθηγητής Ιατρικής.


io6Qp3.png

TyPTp2.png

Link to comment
Share on other sites

αν όντως ισχύει γιατί τόσος μυστικισμός;για ποιόν λόγο να αποκρύψεις κάτι τέτοιο;

Ρηνιώ το ζήτημα της Ατλαντίδας είναι περίπλοκο για πολλές ειδικότητες επιστημόνων κι όχι μόνο για τους αρχαιολόγους και ιστορικούς. Το πιο πιθανό σενάριο βάσει της δικής μου και μόνο άποψης, είναι ότι η Ατλαντίδα βρέθηκε και είναι σε φάση μελέτης.

Αυτό το λέω ορμώμενη από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία σωσμένα από τους αρχαίους, όπως ο διάλογος του Τίμαιου με τον Κριτία που πολλοί έλεγαν ότι, ήταν ένα πολύ ωραίο μυθιστόρημα γραμμένο με μεγάλη φαντασία. Τι με κάνει να θεωρώ το αντίθετο; Ότι κι άλλα τα θεωρούσαν μυθιστορήματα μέχρι που ήρθαν στο φως οι πρώτες ανακαλύψεις. Για παράδειγμα, παίρνοντας οι αρχαιολόγοι στοιχεία από την Ιλιάδα, ανακάλυψαν κι έφεραν στο φως το Ίλιον (την αρχαία Τροία). Από 'κει συμπέραναν λοιπόν, ότι όσα έχουν γραφτεί στο παρελθόν δεν είναι μυθεύματα και ανακρίβειες, αλλά ιστορική πραγματικότητα.

Αυτό συνέβη και με άλλα γραπτά που σώζονται και παρέχουν πλείστες πληροφορίες. Γιατί λοιπόν εγώ, να πιστέψω ότι ο Πλάτωνας είχε γράψει ένα εντελώς φανταστικό διάλογο και έδινε μάλιστα και λεπτομερέστατες περιγραφές για τις οποίες λένε ότι υπάρχουν κι από αλλού πληροφορίες;

Άλλος λόγος είναι η χρονολόγηση της ύπαρξης της Ηπείρου αυτής. Φαντάζεσαι τι σάλος έχει να γίνει στην παγκόσμια κοινή γνώμη (όχι των επιστημόνων που τα ξέρουν, αλλά των απλών ανθρώπων) αν αποδειχτεί ότι η Ατλαντίδα καταστράφηκε 10.000 χρόνια πριν; Και αν έγινε έτσι, πόσο πιο πριν δημιουργήθηκε; Μιλάμε για ανατροπή σε διάφορους τομείς. Ακόμη και στη θρησκεία. Η ορθοδοξία διδάσκει ότι η ανθρωπότητα φτιάχτηκε πριν από 8.000 χρόνια νομίζω. Παιδιά στο νούμερο δεν είμαι σίγουρη αν κάποια άλλη γνωρίζει ας με διορθώσει. Πώς θα παραδεχόταν λοιπόν κάτι τέτοιο ότι πράγματι υπήρξε; Και ποιοι την έφτιαξαν; Από πού προέρχονται οι Άτλαντες;

Άλλο μυστικό που δεν πρέπει να κυκλοφορήσει ευρέως (ίσως όχι πριν μελετηθεί πλήρως - αν δεν έχει ήδη μελετηθεί), είναι η τεχνολογία. Λένε ότι εκτός από τις πυραμίδες, βρήκαν κάτω από το νερό έναν κρύσταλλο πιθανότατα ενεργειακό. Κάτι σαν συλλέκτη ενέργειας. Δεν θυμάμαι να σου πω αν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα οι μελετητές, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του. Κι όχι μόνο αυτό, εδώ λένε ότι οι Άτλαντες διέθεταν λέιζερ και άλλα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας. Ότι η χώρα τους, η ήπειρός τους καταστράφηκε από πυρηνικό όλεθρο. Άρα, θα ήταν μάλλον άκρως απόρρητο κάτι τέτοιο για να βγει προς τα έξω με τη μορφή ιστορίας. Ότι έκαναν όχι απλώς εναέρια ταξίδια αλλά ακόμη και εκτός του πλανήτη γη με διαστημόπλοια. Ευτυχώς που κάτι μαθαίνουμε κι εμείς οι αχόρταγοι των μυστηρίων από ψιθύρους κι από όσους δεν κρατούν το στόμα τους κλειστό. Φυσικά υπάρχουν κι άλλα μυστικά για τον τρόπο ζωής και τεχνολογίας των Ατλάντων τα οποία δεν χρειάζεται να αναφέρω τώρα. Μόνο αυτά τα ενδεικτικά.

Άρα κρύβονται πολύ σημαντικά μυστικά που ο κόσμος με τη δομή της γνώσης που έχει σήμερα θα είναι αδύνατον να δεχτεί την ύπαρξή τους.

Κατά τη γνώμη μου, η πιο σημαντική φράση που έγραψε το βίντεο στο 6.11 λεπτό περίπου, είναι η εξής : "Όταν λατρεύεις την ύλη και τη λογική εκείνη που έχει ως μοναδική πηγή δεδομένων της τα υλικά φαινόμενα και τις σωματικές αισθήσεις πρέπει να προσέχεις πολύ ποιες αλήθειες γίνονται ευρύτερα γνωστές στην κοινωνία. Κάποιες αλήθειες καταρρίπτουν όλο το οικοδόμημα."

Προσωπικά, περιμένω απλώς να μάθω κι άλλα μυστικά από διαρροές και ανακαλύψεις ρομαντικών και περίεργων ανθρώπων (ιδιωτών). Μου εξάπτει τη φαντασία ο "μύθος" της Ατλαντίδας και θα ήθελα να λυθεί το μυστήριο σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

Για την Ατλαντιδα εχουμε γραψει στο παρελθον, αλλα επειδη ειναι δυσκολο να βρεθουν τα αρθρα, σας παραθετω το παρακατω κειμενο. Υποστηριζω αυτη τη θεωρια εδω και αρκετα χρονια, οταν συζητηθηκε το θεμα εκτενως σε σεμιναρια σεισμολογιας που ειχα παρακολουθησει. Καθηγητης ηταν ο Γερασιμος Παπαδοπουλος, διευθυντης του Γεωδυναμικου Ινστιτουτου, ο οποιος αφιερωσε καποιες ωρες και μας εδωσε πολλες λεπτομερειες για να αποδειξει αυτο τον ισχυρισμο. Επισης, ειχε γινει και παγκοσμιο συνεδριο επιστημονων στη Σαντορινη γι αυτο το θεμα, κατι που δεν εχει γινει γνωστο.

6.7. Ο μύθος της Ατλαντίδας 67_plato_s.jpg Ο Πλάτων. Photo: Thera Expedition. Το μυστήριο της Ατλαντίδας αποτελεί τον πιο πολυσυζητημένο ίσως μύθο. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποδείξει ότι υπήρξε και πού ακριβώς βρισκόταν. Παρόλα αυτά, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και της αρχαίας Θήρας ταυτίζεται με τη χαμένη Ατλαντίδα.Οι πρώτες γραπτές αναφορές για την Ατλαντίδα πηγάζουν από τον Αθηναίο φιλόσοφο Πλάτωνα (427-347 π.Χ.) ο οποίος μας αφηγείται ότι οι Ατλαντες ήταν ένας λαός με υπερφυσικές ικανότητες και θεϊκή καταγωγή, που ζούσαν ειρηνικά σε ένα εύφορο νησί πέρα από τις Πύλες των Ηρακλειδών. Στην αρχαιότητα, οι Ηράκλειες Πύλες ήταν τα στενά του Γιβραλτάρ, άρα πιθανότατα βρισκόταν κάπου ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική. Όπως θα δούμε όμως παρακάτω, νεότερα στοιχεία έρχονται να ανατρέψουν τις αρχικές θεωρίες.

Όλα αυτά τα διδάχθηκε από τον Αιγύπτιο ιερέα Σάις, σε ένα ταξίδι στη μακρινή Αίγυπτο και τα αφηγήθηκε στους μαθητές του Κριτία και Τιμαίο, στο έργο «Ατλαντικός Λόγος». Ανάμεσα στα σπουδαία και θαυμαστά που άκουσε, ήταν ότι οι Ατλαντες σταδιακά άρχισαν να χάνουν τη θεϊκή τους δύναμη. Όταν κυριεύτηκαν από ανθρώπινες αδυναμίες αποφάσισαν να στραφούν ενάντια σε άλλους εύπορους λαούς με σκοπό την υποταγή. Γι΄ αυτό ταξίδεψαν προς τη Μεσόγειο, ώσπου συναντήθηκαν με τους παντοδύναμους και γενναίους Αθηναίους, από τους οποίους ηττήθηκαν για πρώτη φορά. Μετά από εξαντλητικές όμως μάχες, οι Αθηναίοι τελικά λύγισαν. Οι θεοί τότε εξοργίστηκαν με τους Ατλαντες, κι αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν με παντοτινό αφανισμό. Τόσο μεγάλη ήταν η οργή, που τους κατάστρεψαν μέσα σε μία μόνο νύχτα, αφήνοντας πίσω μόνο μάζες από λάσπη και πυκνούς καπνούς.

67_Atlantis_picture_s.jpg Εικόνα της Ατλαντίδας σύμφωνα με τις περιγραφές του Πλάτωνα. Photo: Wikipedia. Τι κοινό έχει η Σαντορίνη με τη χαμένη Ατλαντίδα; Η αρχαία Θήρα ήταν ένας τέλειος επίγειος παράδεισος, που καταστράφηκε περίπου το 1.500 π.Χ., μαζί με ένα πλήθος από γειτονικά παράλια, συμπαρασύροντας λαμπρά δείγματα πολιτισμού του Αιγαίου. Η περιγραφή της ταιριάζει απόλυτα με τα λεγόμενα του Πλάτωνα για τη μυθική χώρα των Ατλάντων που καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς να αφήσει ίχνος πίσω της.

Στην επιστολή προς Κριτία εξηγείται το πώς δημιουργήθηκε η Ατλαντίδα και γιατί είχε σχήμα κυκλικό σαν δαχτυλίδι, με θάλασσα κι ένα μικρό νησάκι στη μέση (έτσι ακριβώς όπως ήταν η αρχαία Θήρα, λίγο πριν από τη μεγάλη έκρηξη). «Όταν οι θεοί μοιράστηκαν τη γη, ο Ποσειδώνας έλαβε την Ατλαντίδα και την παρέδωσε στους γιους του τους ημίθεους για να την καλλιεργήσουν. Ένας από αυτούς παντρεύτηκε την Λευκίππη και έκαναν την Κλειτώ, που την ερωτεύτηκε ο Ποσειδώνας και θέλησε να την κάνει για πάντα δικιά του. Τότε διάλεξε ένα μέρος και το προστάτεψε με κυκλικές ζώνες από εύφορη γη και θάλασσα ώστε να της εξασφαλίσει παραδεισένια ζωή (σαν να βλέπουμε στο χάρτη την Κρήτη μαζί με την αρχαία Καλλίστη)».

Το όνομα Ατλαντίδα προέρχεται πιθανότατα από το μυθικό γίγαντα Ατλαντα, που κρατούσε στους ώμους του ολόκληρη τη γη και τον ουρανό. Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις των Αμερικανών γεωλόγων Χάικεν και ΜακΚόϋ που έγιναν στη Σαντορίνη το 1990, όλα παραπέμπουν στη διάσημη τοιχογραφία που βρέθηκε στο δυτικό κτίριο του Ακρωτηρίου. Εδώ βλέπουμε μια παραλία της αρχαίας Θήρας με εύπορη ζωή πάνω σ΄ ένα κεντρικό νησάκι που βρεχόταν από θάλασσα γύρω-γύρω. Έτσι ακριβώς όπως περιέγραφε και ο Πλάτωνας τη χαμένη Ατλαντίδα. Και το νησάκι αυτό υποστηρίζεται ότι εξαφανίστηκε από μια μεγάλη έκρηξη που προκάλεσε φοβερούς σεισμούς και καπνούς. Κατά τον Πλάτωνα οι καπνοί εκτοξεύονταν στον ουρανό, 40 χιλιόμετρα ψηλά. Αν ήταν πράγματι έτσι, τότε σίγουρα φαινόταν από τις ακτές της Ανατολικής και Κεντρικής Μεσογείου. Οι άνθρωποι παρακολουθούσαν σαστισμένοι τα καμώματα της φύσης, θαρρώντας ότι έβλεπαν τον ίδιο τον Ατλαντα να κρατά τον ουρανό στους ώμους του.

67_Akrotiri_minoan_town-2_s.jpg Τοιχογραφία στο Ακρωτήρι. Photo: Wikipedia. Όμως ο Αιγύπτιος ιερέας μίλησε για ένα νησί μεγάλο όσο η Λιβύη και η Ασία μαζί, που βρισκόταν έξω από τις Ηράκλειες Πύλες και όλα αυτά συνέβησαν 9.000 χρόνια πριν από το ταξίδι του Πλάτωνα στην Αίγυπτο. Οι άνθρωποι, όμως, δεν είχαν ανακαλύψει ολόκληρο τον κόσμο, παρά μόνο λίγα χιλιόμετρα γύρω από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Ίσως ακόμη και οι Ηράκλειες Πύλες να μην βρίσκονταν στα στενά του Γιβραλτάρ, αλλά να ήταν απλώς ένα στενό πέρασμα στο Αιγαίο, προς τον «έξω κόσμο». Πράγματι είχαν σχηματιστεί στενά περάσματα γης γύρω από τη Θήρα, ύστερα από τις απανωτές εκρήξεις του ηφαιστείου. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Πλάτωνας έγραφε ότι το νησί ήταν «μείζον» = μεγαλύτερο από την Ασία και τη Λιβύη ή «μέσον» = ανάμεσα στη Λιβύη και τη Ασία. Αν η πραγματική λέξη είναι «Μέσον» τότε η Ατλαντίδα ήταν κάπου ανάμεσα στην Ασία και τη Λιβύη, άρα οδηγούμαστε και πάλι στη Θήρα.

Τέλος, όσον αφορά τη χρονική διαφορά ανάμεσα στον Πλάτωνα (9.000 χρόνια πριν) και τη μεγάλη Μινωική έκρηξη (1600-1500 π.Χ.), αξίζει να σημειώσουμε ότι στην αρχαία Αίγυπτο επικρατούσε διαφορετικό ημερολογιακό σύστημα από εκείνο των Ελλήνων, καθώς οι Αιγύπτιοι πρόσεθεταν ένα επιπλέον μηδενικό. Σύμφωνα λοιπόν με τους αστρολογικούς υπολογισμούς του Πλάτωνα, η καταστροφή της Ατλαντίδας είχε συμβεί μόλις 900 χρόνια πριν. Ο Πλάτωνας έζησε το 300 π.Χ., και αν όλα αυτά συνέβησαν 900 χρόνια νωρίτερα, τότε οι ιστορικές αναδρομές καταλήγουν ούτε λίγο ούτε πολύ στα χρόνια της μεγάλης έκρηξης του ηφαιστείου της Θήρας. Ακόμη, σύμφωνα με τον Έλληνα ηφαιστειολόγο Δ. Γαλανόπουλο, λίγο πριν από τη μεγάλη έκρηξη, η Θήρα είχε κυκλικές ζώνες γης που ενώνονταν μεταξύ τους με στενές διώρυγες. Εξ άλλου, το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κανένα ζωντανό αποτύπωμα στις ανασκαφές του Ακρωτηρίου, μαρτυρά ότι οι κάτοικοι της Θήρας είχαν φροντίσει έγκαιρα να τραπούν σε φυγή, προς αναζήτηση νέας πατρίδας.

Το μυστήριο της χαμένης Ατλαντίδας είναι απλώς ένας μύθος, με αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα. Πιθανότατα να μην υπήρξε ποτέ αυτή η χώρα. Παρόλα αυτά, η θεωρία για την ηφαιστειακή καταστροφή της Σαντορίνης εξακολουθεί να βασίζεται σε πραγματικές πηγές που θυμίζουν τον «Πλατωνικό Λόγο».

http://www.geo.auth.gr/765/6_santorini/67_atlantis.htm


age.png age.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...