Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 31 λεπτά , Bubble24 είπε:

Ήταν 2 έμβρυα 3-ημερών άριστης μορφολογίας. Δεν είχαν ελεγχθεί βέβαια γενετικά. Λίγο πάντως που το έψαξα στο διαδίκτυο επιστημονικές δημοσιεύσεις υποστηρίζουν ότι στην εξωσωματική όσο πιο υψηλά είναι οι γαλακτοβάκιλλοι αυξάνεται η πιθανότητα εμφύτευσης των εμβρύων, ενώ τα εντεροβακτήρια την εμποδίζουν. 

μην σκεφτεσαι τωρα αυτο και εχεις αμφιβολιες. πραγματικα αναλογισου ποσες γυναικες μενουν εγκυες φυσιολογικα και με εξωσωματικη και δεν ξερουν καν τη λεξη γαλακτοβακιλος και μικροβιωμα. κι εγω να σου πω την αληθεια ειχα τρεις εμφυτευσεις χωρις να χω ελεγξει ποτε μικροβιωμα ουτε να παιρνω γαλακτοβακιλους. εξαλλου και τα εμβρυα δεν ηταν και πεμπτης μερας να πεις οτι ειχες μια πιο ασφαλη εικονα της δυναμικης τους. πιο πιθανο ειναι να μην ηταν αυτα αρκετα καλα. παρε τωρα τη θεραπεια σου να εισαι καλυμμενη κι απο εκει, να σου βγει απο το μυαλο σου το ενδεχομενο και μακαρι η επομενη να ειναι και η τυχερη! ολα αυτα ευτυχως ειναι αναστρεψιμα και σχετικα γρηγορα κιολας.

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Νοεμβρίου 2024

Recommended Posts

5 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Καλημέρα! Τον αρακά πως τον δίνετε; Εννοώ φρέσκο τον αγοράζετε ή και ο κατεψυγμένος κάνει; Εμένα μου είπε από λαχανικά ο,τι θέλω εκτός από σπανάκι παντζάρι (δεν ξέρω γιατί) και από φρούτα ότι είναι εποχής. Του ειπα πως το νερό δεν του αρέσει καθόλου και μου είπε πως δεν πειράζει να μην αγχώνομαι ακόμα δεν το έχουν ανάγκη και πως όταν θα το έχουν θα το πίνουν.. τώρα τι να πω. Από κενώσεις εμείς πριν τις στερεές ήμασταν στο μια φορά τη μέρα τώρα κάνουν 2-3 φορές μέσα στη μέρα και είναι σκληρά..

Εν τω μεταξύ τους ζυγίζω τώρα με τις στερεές και ο ένας τις τελευταίες μέρες έχει μείνει λίγο στάσιμος στα 7.900. Ξέχασα να το αναφέρω στο γιατρό. Λέτε να είναι φυσιολογικό λόγω έναρξης στερεών; Εσάς τα βάρη πως πάνε; Αυξάνονται; 

Εγώ πάντως αρακά κατεψυγμένο έδωσα και δεν ρώτησα καν να σου πω την αλήθεια. Εμενα μου είπε και παντζάρι και σίγουρα να του πάρω σπανάκι στα κοντά γιατί βοηθάει στην δυσκοιλιότητα. Επίσης νερό μου είπε να του δίνω όλη μέρα όσο περισσότερο μπορώ γιατί επίσης βοηθάει στη δυσκοιλιότητα. 

Από βάρος δεν έχω ιδέα δεν τον ζύγισα ποτέ μόνη, δεν θέλω να έχω και τέτοιο άγχος. 8 του μήνα που έχουμε ραντεβού για εμβόλιο θα δούμε πως τα πήγε. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 25/4/2025 at 3:42 ΜΜ, Nasiad είπε:

Εγώ πάντως αρακά κατεψυγμένο έδωσα και δεν ρώτησα καν να σου πω την αλήθεια. Εμενα μου είπε και παντζάρι και σίγουρα να του πάρω σπανάκι στα κοντά γιατί βοηθάει στην δυσκοιλιότητα. Επίσης νερό μου είπε να του δίνω όλη μέρα όσο περισσότερο μπορώ γιατί επίσης βοηθάει στη δυσκοιλιότητα. 

Από βάρος δεν έχω ιδέα δεν τον ζύγισα ποτέ μόνη, δεν θέλω να έχω και τέτοιο άγχος. 8 του μήνα που έχουμε ραντεβού για εμβόλιο θα δούμε πως τα πήγε. 

Καλημέρα κορίτσια! Ελπίζω να είστε καλά! Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις στερεές που θα ξεκινήσει κι ο δικός μας την Κυριακή: τα λαχανικά τα ψωνίζετε από βιολογικά καταστήματα; 

1 hour ago, mary_33 είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Ελπίζω να είστε καλά! Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις στερεές που θα ξεκινήσει κι ο δικός μας την Κυριακή: τα λαχανικά τα ψωνίζετε από βιολογικά καταστήματα; 

Καλημέρα! Εμείς ψωνίζουμε από τα βιολογικά του σουπερμάρκετ. Τώρα κατά πόσον είναι όντως βιολογικά κανείς δεν ξέρει. Καλή αρχή να έχετε! Πώς ξεκινάτε εσείς; 

πρίν από 41 λεπτά , Fay_ είπε:

Καλημέρα! Εμείς ψωνίζουμε από τα βιολογικά του σουπερμάρκετ. Τώρα κατά πόσον είναι όντως βιολογικά κανείς δεν ξέρει. Καλή αρχή να έχετε! Πώς ξεκινάτε εσείς; 

Ωραία, ευχαριστώ πολύ, Φαίη! Ευχαριστούμε! Άντε να δούμε..Πατάτα - καρότο - κολοκύθι για αρχή και μετά από μια εβδομάδα προσθέτουμε μοσχάρι και τη 12η μέρα αρχίζει και η φρουτόκρεμα για δεκατιανό. 

Καλημέρα κορίτσια! Εγώ αν μπορώ παίρνω από τα βιολογικά αν όχι από τον μανάβη. Εμείς πριν δύο μέρες ξεκινήσαμε τραχανά λαχανικών και αύριο ξεκινάμε και φρούτα με το πρωινό. Στο μεταξύ ο δικός μου επειδή είναι μικρός ακόμη προσπαθεί πολύ δεν μπορώ να πω αλλά τρώει πολύ λίγο, δέκα κουταλιές ναι αλλά σε γραμμάρια που το μετράω είναι καμία 30-40 το πολύ. Έτυχε κάνα δυο φορές να φάει 60 και είπα α τι καλά, αλλά μετά πάλι δεν τρώει πολυ. Την πρώτη εβδομάδα τρώγαμε μόνο λαχανικά με ζωμό από μοσχάρι που έφτιαξα εγώ και έχω κρατήσει στην κατάψυξη σε παγάκια. Κάθε τρίτη μέρα προσθέτουμε η αλλάζουμε με ένα καινούριο λαχανικό. Δεύτερη εβδομάδα προσθέσαμε το κοτόπουλο που έχω την εντύπωση ότι δεν του άρεσε τρέλα ενώ ήταν νόστιμο. Του έφτιαξα πχ κοτόπουλο με γλυκοπατάτα, καροτο, κρεμμύδι και λίγο αρακά και ήταν τέλειο που το δοκίμασα. Αυτός ούτε να το φτύσει με το ζόρι του έδωσα μερικές κουταλιές 😅

Από αύριο θα ξεκινήσουμε με μήλο και πάλι ανά τρίτη μέρα κάτι θα βάζουμε στην φρουτοκρεμα. Μου είπε πορτοκάλι σε κάνα μήνα και φράουλες τελευταίες γιατί είναι το πιο αλλεργιογόνο φρούτο. Επίσης από αύριο θα ξεκινήσουμε και το μοσχάρι! 

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , Nasiad είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Εγώ αν μπορώ παίρνω από τα βιολογικά αν όχι από τον μανάβη. Εμείς πριν δύο μέρες ξεκινήσαμε τραχανά λαχανικών και αύριο ξεκινάμε και φρούτα με το πρωινό. Στο μεταξύ ο δικός μου επειδή είναι μικρός ακόμη προσπαθεί πολύ δεν μπορώ να πω αλλά τρώει πολύ λίγο, δέκα κουταλιές ναι αλλά σε γραμμάρια που το μετράω είναι καμία 30-40 το πολύ. Έτυχε κάνα δυο φορές να φάει 60 και είπα α τι καλά, αλλά μετά πάλι δεν τρώει πολυ. Την πρώτη εβδομάδα τρώγαμε μόνο λαχανικά με ζωμό από μοσχάρι που έφτιαξα εγώ και έχω κρατήσει στην κατάψυξη σε παγάκια. Κάθε τρίτη μέρα προσθέτουμε η αλλάζουμε με ένα καινούριο λαχανικό. Δεύτερη εβδομάδα προσθέσαμε το κοτόπουλο που έχω την εντύπωση ότι δεν του άρεσε τρέλα ενώ ήταν νόστιμο. Του έφτιαξα πχ κοτόπουλο με γλυκοπατάτα, καροτο, κρεμμύδι και λίγο αρακά και ήταν τέλειο που το δοκίμασα. Αυτός ούτε να το φτύσει με το ζόρι του έδωσα μερικές κουταλιές 😅

Από αύριο θα ξεκινήσουμε με μήλο και πάλι ανά τρίτη μέρα κάτι θα βάζουμε στην φρουτοκρεμα. Μου είπε πορτοκάλι σε κάνα μήνα και φράουλες τελευταίες γιατί είναι το πιο αλλεργιογόνο φρούτο. Επίσης από αύριο θα ξεκινήσουμε και το μοσχάρι! 

Καλή αρχή και με τα φρούτα Νασια! Εγώ με την φρούτο κρέμα εδώ και τόσο καιρό δίνω σταθερά μήλο αχλάδι μπανάνα και στύβω και πορτοκάλι μέσα. Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή/προσθηκη γιατί μου είπε να βάζω φρούτα εποχής. Αυτή την εποχή είναι οι φράουλες τις οποίες τις φοβάμαι όχι λόγω αλλεργιών τόσο όσο φυτοφαρμάκων. Ακόμα και τις βιολογικές τις κοιτάω και είναι κάτι γκουμουτσες και λέω δεν παίζει να μην έχουν φυτοφάρμακα.. Πιστεύω πως πλέον την έχουν βαρεθεί με τα ίδια φρούτα αλλά δεν ξέρω τι άλλο να βάλω. Λέω να περιμένω από τον άλλο μήνα τα καλοκαιρινά φρούτα.

Στο μεσημεριανό σήμερα θα βάλω πρώτη φορά μπρόκολο μαζί με γλυκοπατάτα καρότο και μοσχαράκι. άντε να δούμε πως θα πάει. Από κρεατικό πέρα από κοτόπουλο μοσχάρι τι άλλο σου έχει πει; Εμένα μου έχει πει και αρνί κατσίκι αλλά ακόμα δεν τα έχω δοκιμάσει. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 54 λεπτά , Fay_ είπε:

Καλή αρχή και με τα φρούτα Νασια! Εγώ με την φρούτο κρέμα εδώ και τόσο καιρό δίνω σταθερά μήλο αχλάδι μπανάνα και στύβω και πορτοκάλι μέσα. Δεν έχω κάνει καμία αλλαγή/προσθηκη γιατί μου είπε να βάζω φρούτα εποχής. Αυτή την εποχή είναι οι φράουλες τις οποίες τις φοβάμαι όχι λόγω αλλεργιών τόσο όσο φυτοφαρμάκων. Ακόμα και τις βιολογικές τις κοιτάω και είναι κάτι γκουμουτσες και λέω δεν παίζει να μην έχουν φυτοφάρμακα.. Πιστεύω πως πλέον την έχουν βαρεθεί με τα ίδια φρούτα αλλά δεν ξέρω τι άλλο να βάλω. Λέω να περιμένω από τον άλλο μήνα τα καλοκαιρινά φρούτα.

Στο μεσημεριανό σήμερα θα βάλω πρώτη φορά μπρόκολο μαζί με γλυκοπατάτα καρότο και μοσχαράκι. άντε να δούμε πως θα πάει. Από κρεατικό πέρα από κοτόπουλο μοσχάρι τι άλλο σου έχει πει; Εμένα μου έχει πει και αρνί κατσίκι αλλά ακόμα δεν τα έχω δοκιμάσει. 

Καλησπέρα κορίτσι μου για να μην τα βαρεθεί τα φρουτάκια μπορείς να πας να πάρεις μάνγκο αβοκάντο ανανά έχει αρκετά φρούτα που είναι όλο το χρόνο κ κάθε φορά βάλε κ από ένα να τα δοκιμάζει κ να μην τα βαρεθεί .εγω έτσι τον έκανα τον μικρό μου αν θέλεις δοκίμασε τα κ αυτά 

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, Fay_ είπε:

Εμένα μου είπε να ξεκινήσω με μήλο, σε δύο μέρες να προσθέσω αχλάδι και σε άλλες δύο μπανάνα. Και μετά πχ να βγάλω το μήλο να βάλω πχ ανανά, ακτινίδιο τα πάντα εκτός απο πορτοκάλι για αρχή γιατί είναι μικρός και φράουλα σύκο τελευταία. Δεν μου είπε κάτι για εποχής μονο.

Κ εγώ αυριο θα κάνω μοσχαράκι και λέω να πάρω πχ μπρόκολο η κουνουπίδι και μου είπε να του δώσω και σπανάκι στα κοντά για την δυσκοιλιότητα. Για τα άλλα κρέατα δεν μου έχει πει ακόμη, το πάμε βήμα βήμα. Θα μου τα δώσει πιο σωστά γραμμένα την άλλη εβδομάδα που θα πάω από κοντά. Έχει φάση όλο αυτό με το μαγείρεμα αλλά ο δικός μου τρώει μια σταλιά και το περισσότερο καταλήγει στα σκουπίδια. Κάνω μια σταλιά, ποσο λιγότερο πια 😅

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Nasiad είπε:

Εμένα μου είπε να ξεκινήσω με μήλο, σε δύο μέρες να προσθέσω αχλάδι και σε άλλες δύο μπανάνα. Και μετά πχ να βγάλω το μήλο να βάλω πχ ανανά, ακτινίδιο τα πάντα εκτός απο πορτοκάλι για αρχή γιατί είναι μικρός και φράουλα σύκο τελευταία. Δεν μου είπε κάτι για εποχής μονο.

Κ εγώ αυριο θα κάνω μοσχαράκι και λέω να πάρω πχ μπρόκολο η κουνουπίδι και μου είπε να του δώσω και σπανάκι στα κοντά για την δυσκοιλιότητα. Για τα άλλα κρέατα δεν μου έχει πει ακόμη, το πάμε βήμα βήμα. Θα μου τα δώσει πιο σωστά γραμμένα την άλλη εβδομάδα που θα πάω από κοντά. Έχει φάση όλο αυτό με το μαγείρεμα αλλά ο δικός μου τρώει μια σταλιά και το περισσότερο καταλήγει στα σκουπίδια. Κάνω μια σταλιά, ποσο λιγότερο πια 😅

Μην απελπίζεσαι και εμένα στην αρχή δεν έτρωγαν καθόλου ποσότητες, ειδικά ο ένας, και έλεγα αμάν πάει το παιδί δεν θα τρώει. Και τις τελευταίες μέρες το εξαφανίζει το πιάτο του. Σιγά σιγά προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Το απογευματινό δεν έχουν συνηθίσει ακόμα που το αρχίσαμε πριν δύο μερες Και είναι βρώμη με σκέτο νερό.. πιο αηδία πεθαίνεις. Τρώνε το μισό και αν, οπότε μετά δίνω και γάλα. Δωστους γάλα και πάρτους την ψυχή ☺️

3 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Μην απελπίζεσαι και εμένα στην αρχή δεν έτρωγαν καθόλου ποσότητες, ειδικά ο ένας, και έλεγα αμάν πάει το παιδί δεν θα τρώει. Και τις τελευταίες μέρες το εξαφανίζει το πιάτο του. Σιγά σιγά προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Το απογευματινό δεν έχουν συνηθίσει ακόμα που το αρχίσαμε πριν δύο μερες Και είναι βρώμη με σκέτο νερό.. πιο αηδία πεθαίνεις. Τρώνε το μισό και αν, οπότε μετά δίνω και γάλα. Δωστους γάλα και πάρτους την ψυχή ☺️

Δηλαδή πλέον Φαίη που τρώνε το μεσημεριανό τους δεν πίνουν το γάλα τους ή έχεις πάψει να τους το προσφέρεις ως συμπλήρωμα; Να φανταστώ ότι το βρίσκεις στην πορεία, έτσι; Με αγχώνει πώς θα πάει ο συνδυασμός τροφών και γάλατος..

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Fay_ είπε:

Ε μα σκέτη βρωμη τα καημένα, λογικό!! Εγώ απόγευμα που δίνω τραχανά μπορώ να πω ότι του αρέσει κι ας μην τρώει πολύ, όσο τρώει το κάνει με ενθουσιασμό. 

@mary_33 εμένα η γιατρός μου είπε ότι όταν φτάσει σε σημείο να τρώει καπου 100γρ θα του φτάνει και δεν θα χρειάζεται συμπλήρωμα με γάλα. Οπότε το ζυγίζω πριν και μετά να δω τι έφαγε. Όντως κάνα δυο φορές που έφαγε 60-70 γραμμάρια, ούτε καν 100, ήταν χορτατος και για ένα δυωρο δεν γκρινιαξε για γάλα. Θα το βρεις στην πορεία μην ανησυχείς άδικα!

Καλησπέρα κορίτσια και από μας!Εγώ αύριο θα της εισάγω το κοτόπουλο!Από φρούτα και εμένα μου είπε ο παιδίατρος όσα είναι εποχής(φράουλα τελευταία).Γενικά από τότε που ξεκίνησαν οι τροφές παρουσίασε δυσκοιλιοτητα το μωρό.. Οι κενώσεις της μου φαίνονταν μαλακές αλλά τελικά με βάση τα σημερινά δεδομένα κατάλαβα ότι δεν ήταν και τόσο..

Επειδή είναι πολύ ήσυχο μωρό ,όταν άρχισε να κλαίει κατάλαβα ότι κάτι την ενοχλεί πραγματικά!Και έκανε κάτι σα να κόβεται η αναπνοή της ένα πράγμα και σφιγόταν όσο δεν πάει..Την ίδια στιγμή αν την είχα αγκαλιά γαντζωνόταν με τέτοια ένταση πάνω μου και πραγματικά ρε παιδιά τη λυποταν η ψυχή μου..Ε χθες το πρωί παράγινε το κακό.. Έκλαιγε τόσο γοερά και καταλάβαινα ότι προσπαθεί να ενεργηθεί..Αφού τελείωσε ,κοιτάω την πάνα και στην άκρη της κένωσης είδα αίμα και φρίκαρα.. ο πωπός της φουλ ερεθισμένος!Επικοινώνησα με τον παιδίατρο και μου είπε ότι είναι ξεκάθαρα δυσκοιλιότητα, οπότε αφαιρέσαμε προσωρινά την πατάτα,το καρότο,το μήλο και την μπανάνα..Μου είπε να αυξήσω λαχανικά και να προσθέτω όπου μπορώ βρώμη!Επίσης μου είπε χαμομήλι και νερό(το κακό είναι ότι μέχρι χθες δε δεχόταν με τίποτα το μπιμπερό!!Εδώ πιπίλα δεν παίρνει!)Αλλά επέμεινα όσο δεν πάει με το μπιμπερό και στο τέλος με παιχνίδι το πήρε!Της δίνω και με το κουταλάκι όσο μπορώ και το δέχεται και σήμερα δόξα τω Θεω ενώ ενεργήθηκε δεν έκλαψε καθόλου και πραγματικά είδα διαφορά στη μορφή των κενώσεων και έτσι κατάλαβα ότι αυτό που μέχρι χθες μου φαινόταν "μαλακό" μόνο μαλακό δεν ήταν!!Οπότε αύριο θα δώσω κοτόπουλο με κολοκυθάκι και θα τολμήσω και λίγη γλυκοπατάτα (ελπίζω να μην επιστρέψει η δυσκοιλιότητα,καθώς ποντάρω πολύ στο νερο).

Κάποιο κορίτσι ρώτησε για τα κρέατα που μπορούμε να εισάγουμε.. Εμένα εκτός από τα κλασσικά,μου προτείνει πάντα το αγριογουρουνο!Λέει ότι είναι πολύ πλούσιο το κρέας του σε σίδηρο!

Όσο για την ποσότητα εγώ της βάζω το πρωί μισό αβοκάντο με 2κουταλιες της σούπας βρώμη,ένα αχλάδι και ένα ακτινίδιο (χωρίς τα κουκούτσια του,οπότε μισό βγαίνει και αυτό)και νερό ίσα ίσα και τα βάζω σε ένα πήλινο μπολ που μέσα παλιά αγόραζα γιαούρτι των 250 ml.. Οπότε και τώρα λέω κάπου εκεί κυμαίνεται η ποσότητα..Συνήθως το δεκατιανό που είναι φρουτοκρεμα,το τρώει.. Με τα λαχανικά είναι μια έτσι μια αλλιώς!Δεν τρελαίνεται κιολας!

Αυτά τα νέα μας!!

6 ώρες πρίν, Anna1986 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια και από μας!Εγώ αύριο θα της εισάγω το κοτόπουλο!Από φρούτα και εμένα μου είπε ο παιδίατρος όσα είναι εποχής(φράουλα τελευταία).Γενικά από τότε που ξεκίνησαν οι τροφές παρουσίασε δυσκοιλιοτητα το μωρό.. Οι κενώσεις της μου φαίνονταν μαλακές αλλά τελικά με βάση τα σημερινά δεδομένα κατάλαβα ότι δεν ήταν και τόσο..

Επειδή είναι πολύ ήσυχο μωρό ,όταν άρχισε να κλαίει κατάλαβα ότι κάτι την ενοχλεί πραγματικά!Και έκανε κάτι σα να κόβεται η αναπνοή της ένα πράγμα και σφιγόταν όσο δεν πάει..Την ίδια στιγμή αν την είχα αγκαλιά γαντζωνόταν με τέτοια ένταση πάνω μου και πραγματικά ρε παιδιά τη λυποταν η ψυχή μου..Ε χθες το πρωί παράγινε το κακό.. Έκλαιγε τόσο γοερά και καταλάβαινα ότι προσπαθεί να ενεργηθεί..Αφού τελείωσε ,κοιτάω την πάνα και στην άκρη της κένωσης είδα αίμα και φρίκαρα.. ο πωπός της φουλ ερεθισμένος!Επικοινώνησα με τον παιδίατρο και μου είπε ότι είναι ξεκάθαρα δυσκοιλιότητα, οπότε αφαιρέσαμε προσωρινά την πατάτα,το καρότο,το μήλο και την μπανάνα..Μου είπε να αυξήσω λαχανικά και να προσθέτω όπου μπορώ βρώμη!Επίσης μου είπε χαμομήλι και νερό(το κακό είναι ότι μέχρι χθες δε δεχόταν με τίποτα το μπιμπερό!!Εδώ πιπίλα δεν παίρνει!)Αλλά επέμεινα όσο δεν πάει με το μπιμπερό και στο τέλος με παιχνίδι το πήρε!Της δίνω και με το κουταλάκι όσο μπορώ και το δέχεται και σήμερα δόξα τω Θεω ενώ ενεργήθηκε δεν έκλαψε καθόλου και πραγματικά είδα διαφορά στη μορφή των κενώσεων και έτσι κατάλαβα ότι αυτό που μέχρι χθες μου φαινόταν "μαλακό" μόνο μαλακό δεν ήταν!!Οπότε αύριο θα δώσω κοτόπουλο με κολοκυθάκι και θα τολμήσω και λίγη γλυκοπατάτα (ελπίζω να μην επιστρέψει η δυσκοιλιότητα,καθώς ποντάρω πολύ στο νερο).

Κάποιο κορίτσι ρώτησε για τα κρέατα που μπορούμε να εισάγουμε.. Εμένα εκτός από τα κλασσικά,μου προτείνει πάντα το αγριογουρουνο!Λέει ότι είναι πολύ πλούσιο το κρέας του σε σίδηρο!

Όσο για την ποσότητα εγώ της βάζω το πρωί μισό αβοκάντο με 2κουταλιες της σούπας βρώμη,ένα αχλάδι και ένα ακτινίδιο (χωρίς τα κουκούτσια του,οπότε μισό βγαίνει και αυτό)και νερό ίσα ίσα και τα βάζω σε ένα πήλινο μπολ που μέσα παλιά αγόραζα γιαούρτι των 250 ml.. Οπότε και τώρα λέω κάπου εκεί κυμαίνεται η ποσότητα..Συνήθως το δεκατιανό που είναι φρουτοκρεμα,το τρώει.. Με τα λαχανικά είναι μια έτσι μια αλλιώς!Δεν τρελαίνεται κιολας!

Αυτά τα νέα μας!!

Καλημέρα Άννα! Αν τα κακά είναι σχηματισμένα είναι δυσκοιλιότητα, να ξέρεις! Εύχομαι να μην έχετε ξανά θέμα ειλικρινά! Εμείς την έχουμε τόσο καιρό και δεν λέει να μας αφήσει. Είχε άρχισε να βελτιώνεται, έκανε κάθε μέρα κ ας ήταν λίγο σκληρά αλλά επειδή αλλάξαμε γάλα και γιατί δεν έτρωγε κανένα, καταλήξαμε σε εκείνο που αγαπούσε εξαρχής αλλά του έκανε φουλ δυσκοιλιότητα, με την ελπίδα ότι τώρα που πίνει νερό και τρώει λίγο φαγητό δεν θα γίνουν τα ίδια. Προς το παρόν βλέπω ότι πάμε στα ίδια μιας και πάλι είμαστε στη 3η μέρα χωρίς κένωση σήμερα. Έχω απηυδήσει με αυτό το παιδί δεν του κάνει κανένα γάλα τόσο καιρό όλο κάτι υπάρχει, πάλινδρομηση, δυσκοιλιότητα τώρα οισοφαγίτιδα, και έχει και άποψη! 

Εμείς που έχουμε φουλ το θέμα δυσκοιλιότητας μου είπε να αντικαταστήσω την πατάτα με γλυκοπατάτα που δεν δημιουργεί το ίδιο θέμα και μου είπε πως κάνει καλό το σπανάκι. Επίσης μου είπε πολύ πολύ νερό γιατί βοηθάει κ αυτό.

1 ώρα πρίν, Nasiad είπε:

Καλημέρα Άννα! Αν τα κακά είναι σχηματισμένα είναι δυσκοιλιότητα, να ξέρεις! Εύχομαι να μην έχετε ξανά θέμα ειλικρινά! Εμείς την έχουμε τόσο καιρό και δεν λέει να μας αφήσει. Είχε άρχισε να βελτιώνεται, έκανε κάθε μέρα κ ας ήταν λίγο σκληρά αλλά επειδή αλλάξαμε γάλα και γιατί δεν έτρωγε κανένα, καταλήξαμε σε εκείνο που αγαπούσε εξαρχής αλλά του έκανε φουλ δυσκοιλιότητα, με την ελπίδα ότι τώρα που πίνει νερό και τρώει λίγο φαγητό δεν θα γίνουν τα ίδια. Προς το παρόν βλέπω ότι πάμε στα ίδια μιας και πάλι είμαστε στη 3η μέρα χωρίς κένωση σήμερα. Έχω απηυδήσει με αυτό το παιδί δεν του κάνει κανένα γάλα τόσο καιρό όλο κάτι υπάρχει, πάλινδρομηση, δυσκοιλιότητα τώρα οισοφαγίτιδα, και έχει και άποψη! 

Εμείς που έχουμε φουλ το θέμα δυσκοιλιότητας μου είπε να αντικαταστήσω την πατάτα με γλυκοπατάτα που δεν δημιουργεί το ίδιο θέμα και μου είπε πως κάνει καλό το σπανάκι. Επίσης μου είπε πολύ πολύ νερό γιατί βοηθάει κ αυτό.

Καλημέρα Νασια!Ναι,ήταν σχηματισμενα!Σαν πλαστελίνη ένα πράγμα!Αλλά προχθές το πρωί που τσιριζε ήταν σαν πετρούλες ενωμένες.. Εκεί ήταν καραμπινάτη δυσκοιλιοτητα!Ενώ από χθες που τη βάζω να πίνει νερό είναι σαν λίγο πιο πηχτος πουρές.Είναι απλωμένα στην πάνα δηλαδή,δεν είναι ένα λουκάνικο!😆😆Συγγνώμη για τη γλαφυρή περιγραφή πρωί πρωί!Απλά και όταν ήταν σε μορφή λουκάνικου,επειδή η σύσταση ήταν μαλακή,έλεγα μπαααα ,ιδέα μου είναι,τα έχω ξεχάσει από τα άλλα 2!Και με μπερδευε πολύ το γεγονός ότι είχε 2 με 3 κενώσεις τη μέρα!Και σκεφτόμουν ότι με τη δυσκοιλιοτητα θα έπρεπε να βλέπω αποστάσεις (έστω μέρα παρά μέρα)και τελικά έκανα λάθος!Βλέπω δηλαδή από χθες διαφορά στα κακά!Χθες κοιμήθηκε στις 9.30 και επειδή είχε φάει καλούτσικα περίμενα να κάνει κακά της και δεν έκανε!Κατά τις 3 το πρωί ξύπνησε και ενώ θήλασε(θηλάζει μαξ πλέον 5 λεπτά και ξανακοιμαται καπάκι,ίσα ίσα δηλαδή για να σπάσουμε το σερί που λέω 😅😅) άρχισε να αγκουλιζει και να λέει τα δικά της!Λέω,ωωωχχχ,έχε γούστο να ξυπνάει για τα καλά τώρα!Και γύρισα την πλάτη μου !Αλλά ούτε αυτό έπιασε!Δε γκρίνιαζε αλλά βαβιζε δυνατά!Την πήρα αγκαλιά και άκουγα πλέον ότι νανουριζεται(βγάζει πολύ συγκεκριμένη φωνούλα όταν προσπαθεί να κοιμηθει)και μετά από λιγο κοιμήθηκε!Δεν περνάει μια ώρα και ενώ το μωρό κοιμάται,μου έρχεται μια μυρωδιά..😝😝Και είχε κάνει κακά!Αλλά ούτε ξύπνησε ούτε τίποτα!Οπότε λέω,δεν πόνεσε κατά την κένωση,αλλιώς στάνταρ θα ξυπνουσε!Και ίσως γι αυτό ήταν τόσο δραστήρια όταν ξύπνησε επειδή καταλαβαίνε ότι την ενοχλεί η κοιλιά της..ξέρω γω..🤔🤔 Πάντως ως τις 8 το πρωί κοιμήθηκα με το συγκεκριμένο αποσμητικό χώρου!😅😅 

1 ώρα πρίν, Nasiad είπε:

Εγώ είχα  θέμα δυσκοιλιότητας με το δεύτερο παιδί αλλά όχι όσο ήταν μωρό,μετά τα 2 έτη!Και πραγματικά τα είχα δει όλα!Γιατί αυτός ο ίδιος το προκαλούσε!Κρατούσε τα κακά του 5 μέρες ,μια φορά ακόμα και εβδομάδα είχε φτάσει!Και ήταν όταν έκοψα το θηλασμό!Μου έλεγε ο παιδίατρος ότι το κάνει για να με χειριστεί!Και όντως ερχόταν  να θηλάσει και επειδή δεν τον άφηνα μου έλεγε,"όχι μιμί(έτσι έλεγε το βυζί)όχι κακά "!Και του έδινα το efocolic(κάπως έτσι,ίσως γράφω λάθος την επωνυμία τώρα!Πάντως ήταν μια σκόνη που τη διέλυα σε νερό και το έπινε!Και επειδή ακόμα και μετά από 5 μέρες τα κακά του εμένα μια χαρά μαλακά μου φαινόντουσαν και χωρίς το σκεύασμα,αν το έπινε κιόλας πήγαινε μπαμ μπαμ με αυτό!Δεν μπορούσε δηλαδή να το ελέγξει όπως έκανε!Αυτό κράτησε ένα μήνα περίπου και τελικά πήγαινε!Αλλά γενικά παρατηρώ ότι τον πιάνουν οι φάσεις του,ακόμα και τώρα που κοντεύει τα 6,που όταν με κάτι θέλει να αντιδράσει,κρατάει τα κακά του..Και αν του πω οκ,κάνε όπως θες,πάει και τα κάνει!🤪🤪Θα μου πει συνήθως,πονάει η κοιλίτσα μου αλλά δε θα πάω να κάνω κακά!Αν του πω,έλα βρε Γιάννη,πρέπει να πας και  αρχίσω να του εξηγώ τα κλασσικά,σπάνια θα πάει!Αν του πω ,οκ..όπως θες!Εσύ ξέρεις αν πονάει η κοιλίτσα σου ,πάει.. 🤪🤪Αλλά ξεκάθαρα το κάνει ως αντίδραση!

Νάσια βοηθάει πάρα πολύ και το δαμάσκηνο!Να το βάζεις στο νερό από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσει και να του το δίνεις την άλλη μέρα σα νερό να το πιει!Εγώ έπαιρνα ακόμα και τα αποξηραμένα (βασικά ακριβώς αποξηραμένα δεν τα λες,αλλά είναι σε συσκευασία χωρίς κουκούτσι πλέον-στο σουπερμάρκετ τα βρίσκω).Και το ακτινίδιο μου είπε ο παιδίατρος,αλλά πολύ βασικό χωρίς κουκούτσια για να μην ερεθίζει το έντερο παραπάνω.. 

@mary_33 ναι θα το βρεις στην πορεία το θέμα με το γάλα μην αγχώνεσαι. Εμένα μου έχει δώσει συγκεκριμένες ποσότητες πχ μισή πατάτα μισό καρότο κτλ. Και έχει πει αν δεν το φάνε δίνω και λίγο γάλα. Οχι αν αφήσουν δυο τρεις κουταλιτσες αν αφήσουν όμως το μισό πχ θα δώσω γαλα. Προς το παρόν μόνο στο απογευματινό έχω θέμα τα υπόλοιπα τα τρώνε και τους κρατάνε χορτάτους για κανένα 4ωρο σίγουρα. 
Κορίτσια ως προς τη δυσκοιλιότητα εμείς από όταν αρχίσαμε τις στερεές οι κενώσεις έχουν αυξηθεί ενώ έκαναν μια φορά τη μέρα πλέον κάνουν 2-3 και είναι ούτε σκληρά ούτε πουρές. Νερό ενώ δεν έπιναν το δίνω πλέον με κουτάλι και το πίνουν μια χαρά, στο μπιμπερό δεν το ήθελαν καθόλου. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...