Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Bubble24 είπε:

Σε ευχαριστώ! Η TSH ήταν κάτω απο 2 τον περασμένο Οκτώβρη και τώρα 2,3. Άρα τό’ χούμε! Έχω άλλα δύο έμβρυα. Θα κάνω και ήπια διέγερση και ό,τι προκύψει θα τα μεταφέρω όλα και ο Θεός βοηθός!! Δεν άλλαξα γιατρό τελικά, επισκέφτηκα και άλλον αλλά δεν με έπεισε! Ό,τι και να γίνει θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια με τον παρόν γιατρό. 

Σούπερ! Τό’ χούμε για την ώρα..

Πρόσφατα έκανα και εγώ και ήταν αντίστοιχα 89, 83 και 94. Ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι είναι οκ! Αν έχεις νέα από τον γιατρό σου ενημέρωσε μας, είμαι πολύ περίεργη..

Ο γυναικολόγος μου απάντησε ότι είναι όλα καλά. Περιμένω κ από τον ενδοκρινολόγο, αν μου πει κάτι διαφορετικό θα σου πω. 

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 1 λεπτό , Farmakotriftena είπε:

Ναι σίγουρα κάποιοι έχουν.  Οι περισσότεροι όμως ακολουθούν "τυφλοσουρτη". Στην παιδιατρική πάντως δεν μαθαινεται ο θηλασμός ουτε θα βγάλεις το στήθος έξω να σου δείξει ο παιδίατρος εκτός κι αν είναι σύμβουλος.

Κάνουν έξτρα εκπαίδευση. Η δικιά μου παιδίατρος είναι και σύμβουλος θηλασμού. Υπέρ του θηλασμού τουλάχιστον μέχρι τα 2 και όσο θελήσει μετά η μαμά και το παιδί. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Xristina96 είπε:

Κάνουν έξτρα εκπαίδευση. Η δικιά μου παιδίατρος είναι και σύμβουλος θηλασμού. Υπέρ του θηλασμού τουλάχιστον μέχρι τα 2 και όσο θελήσει μετά η μαμά και το παιδί. 

Αυτο γραφω!!!! Εκτός κι αν ειναι σύμβουλος!!! Εκανε εξτρα εκπαίδευση. 

Οπως και στο αλλο που μου λες οτι εκτός κι αν δεν ξέρεις ελληνικά. Υπάρχουν κοπέλες γράφω που τα κατάφεραν. Δεν εχουν ολες οι γυναίκες του κόσμου που θηλασαν αποκλειστικά τα μωρα τους βοήθεια και κάποιον να τους κανει δουλειές... Και απλα ειπα πως αυτό μπορεί να ειναι αποθαρρυντικο για κάποιες. Να τις τρομάξει. Καποιες δεν έχουν μαναδες ή νταντάδες και μπορεί να αποθαρρυθούν. Και ειπα για τον εαυτό μου.. Ναι καισαρική εκανα και ο άντρας μου ελειπε καθημερινά 14 ωρες την ημερα και ειχα και δουλειες και μαγείρεμα και σκύλο και να ξανακανω μια επέμβαση στη βδομάδα πάνω, που σχετιζόταν με την εγχείρηση που εκανα στον 8ο και ναι... Σοβαρα τωρα!!! Υπάρχουν και τέτοιες. Αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι κολλας εκεί; Αφου εγω μιλησα μονο για αποθάρρυνση.. δυνητικά δλδ . Γράφω κάπου οτι ειναι κακο να εχει μια την μητέρας της να της μαγειρεύει;

• Μου αρέσει 1

yplDp3.png

πρίν από 5 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Οπως και στο αλλο που μου λες οτι εκτός κι αν δεν ξέρεις ελληνικά. Υπάρχουν κοπέλες γράφω που τα κατάφεραν. Δεν εχουν ολες οι γυναίκες του κόσμου που θηλασαν αποκλειστικά τα μωρα τους βοήθεια και κάποιον να τους κανει δουλειές... Και απλα ειπα πως αυτό μπορεί να ειναι αποθαρρυντικο για κάποιες. Να τις τρομάξει. Καποιες δεν έχουν μαναδες ή νταντάδες και μπορεί να αποθαρρυθούν. Και ειπα για τον εαυτό μου.. Ναι καισαρική εκανα και ο άντρας μου ελειπε καθημερινά 14 ωρες την ημερα και ειχα και δουλειες και μαγείρεμα και σκύλο και να ξανακανω μια επέμβαση στη βδομάδα πάνω, που σχετιζόταν με την εγχείρηση που εκανα στον 8ο και ναι... Σοβαρα τωρα!!! Υπάρχουν και τέτοιες. Αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι κολλας εκεί; Αφου εγω μιλησα μονο για αποθάρρυνση.. δυνητικά δλδ . Γράφω κάπου οτι ειναι κακο να εχει μια την μητέρας της να της μαγειρεύει;

Η διαφωνια μου είναι ότι πιστεύεις ότι κάποιος για να θηλάσει πρέπει να έχει πάρει πτυχίο Κ να περνει 50 ευρώ σαν να κάνει καμία δουλειά φοβερή για να πει σε μία κοπέλα κρατά έτσι το παιδί Κ πιες ένα τσάι θηλασμού. 

Ο θηλασμός δεν είναι ιατρική επιστήμη το μόνο που θέλει είναι υπομονή Κ λίγο στήριξη .

Δεν χρειάζετε καμία κοπέλα να τρομοκρατηθεί επειδή δεν έχει την μαμά της με τα λεφτά που θα δώσει σε μια σύμβουλο θα τα δώσει σε μια καθαρίστρια να της έχει το σπίτι της για ένα μήνα συμμαζεμενο να της έχει πλύνει κ σιδερωσει κάποια ρούχα . Ο άντρας της να την βοηθήσει οπότε μπορεί σε πλύσιμο συμμάζεμα . 

Σε ένα μήνα δύο μήνες έχεις πια κερδίσει τον θηλασμό οπότε δεν χρειάζεσε κάτι άλλο ούτε πια άλλη βοήθεια . Το θέμα είναι μόνο ένας με δύο μήνες ούτε καμία περιουσία χρειαζεσε ούτε τίποτα . 

Αν δεν έχεις στήριξη στις δουλειές 100 φορές να έρθει η σύμβουλος θηλασμού θηλασμό δεν θα πετύχεις .

Ότι σε συμβουλεύει απτήν εξάντληση Κ το ανχος δεν θα μπορείς να τα εφαρμόσεις . 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 7 λεπτά , linaa είπε:

Η διαφωνια μου είναι ότι πιστεύεις ότι κάποιος για να θηλάσει πρέπει να έχει πάρει πτυχίο Κ να περνει 50 ευρώ σαν να κάνει καμία δουλειά φοβερή για να πει σε μία κοπέλα κρατά έτσι το παιδί Κ πιες ένα τσάι θηλασμού. 

Ο θηλασμός δεν είναι ιατρική επιστήμη το μόνο που θέλει είναι υπομονή Κ λίγο στήριξη .

Δεν χρειάζετε καμία κοπέλα να τρομοκρατηθεί επειδή δεν έχει την μαμά της με τα λεφτά που θα δώσει σε μια σύμβουλο θα τα δώσει σε μια καθαρίστρια να της έχει το σπίτι της για ένα μήνα συμμαζεμενο να της έχει πλύνει κ σιδερωσει κάποια ρούχα . Ο άντρας της να την βοηθήσει οπότε μπορεί σε πλύσιμο συμμάζεμα . 

Σε ένα μήνα δύο μήνες έχεις πια κερδίσει τον θηλασμό οπότε δεν χρειάζεσε κάτι άλλο ούτε πια άλλη βοήθεια . Το θέμα είναι μόνο ένας με δύο μήνες ούτε καμία περιουσία χρειαζεσε ούτε τίποτα . 

Αν δεν έχεις στήριξη στις δουλειές 100 φορές να έρθει η σύμβουλος θηλασμού θηλασμό δεν θα πετύχεις .

Ότι σε συμβουλεύει απτήν εξάντληση Κ το ανχος δεν θα μπορείς να τα εφαρμόσεις . 

Είπες όσα προσπάθησα να πω! Σε ευχαριστώ πολύ! 

@linaa τι να πω... Αν νομίζεις οτι μια σύμβουλος το μονο που θα σου πει ειναι πως να κρατάς το μωρό... Δεν μπορω να πω κατι παραπέρα. Εγω σου εδωσα 3 παραδείγματα για τα 3 μου παιδιά. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως άπειρες κοπελες δεν τα κατάφεραν γιατι ο θηλασμός τελικα, δεν ειναι και τόσο φυσικό επακόλουθο μετα τη γέννα που έρχεται ομαλά και αβίαστα για πάρα πολλές. 🙏

yplDp3.png

Διαφημίσεις

πρίν από 26 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Επίσης πιστεύω ότι όλα αυτά που συνέβησαν με την μαστίτιδα Κ την έλλειψη που είχες ήταν καθαρά θέμα εξάντλησης κακής διατροφής Κ ανχους στην ουσία παραμελήσεις τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις όλα οπότε δεν κατάλαβες ούτε τι παραγωγή σου ούτε κατάφερες να εφαρμόσεις όσα γνωρίζεις . 

πρίν από 2 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

@linaa τι να πω... Αν νομίζεις οτι μια σύμβουλος το μονο που θα σου πει ειναι πως να κρατάς το μωρό... Δεν μπορω να πω κατι παραπέρα. Εγω σου εδωσα 3 παραδείγματα για τα 3 μου παιδιά. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως άπειρες κοπελες δεν τα κατάφεραν γιατι ο θηλασμός τελικα, δεν ειναι και τόσο φυσικό επακόλουθο μετα τη γέννα που έρχεται ομαλά και αβίαστα για πάρα πολλές. 🙏

Ε δεν πιστεύω ότι πρέπει να βγάλεις κανένα πανεπιστήμιο για να θηλάσεις . Γενικές εμπειρικές γνώσεις χρειάζετε.  

• Μου αρέσει 1

Just now, linaa είπε:

Επίσης πιστεύω ότι όλα αυτά που συνέβησαν με την μαστίτιδα Κ την έλλειψη που είχες ήταν καθαρά θέμα εξάντλησης κακής διατροφής Κ ανχους στην ουσία παραμελήσεις τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις όλα οπότε δεν κατάλαβες ούτε τι παραγωγή σου ούτε κατάφερες να εφαρμόσεις όσα γνωρίζεις . 

Να κάνει αντλήσεις και να θηλάσει κάποιος αλλος το μωρο , δεν γίνεται. Γιατί αυτο ειναι το πιο εξουθενωτικό, ειδικά όταν κανεις μαραθώνιους.

Οι μαστιτιδες όπως γράφω, στο 3ο μωρο εγιναν απ'την ατονία της γνάθου και στο 4ο απ'το γεγονός οτι αντλούσα όσο ηταν στην μενν πανω απο ενα λίτρο. Οταν ηρθε το μωρο στο σπιτι, δεν έπινε 1λιτρο... Αρα λογικό οταν ξαφνικά απο εκεί που στο στήθος μου ειχε μαθει να βγαζει πολυ, ξαφνικά η ζήτηση επεσε στο μισό, να πάθω μαστιτιδα. Δεν ειχε καμία σχέση οτι δεν είχα βοήθεια. 

Επίσης ας μου επιτραπεί να πω κι αυτο χωρις να σημαίνει παλι οτι θίγω το θεμα της βοήθειας ... Πιστεύω πως το σωμα και το πνεύμα μιας γυναίκας που έχει γεννήσει ειναι σε εγρήγορση. Ειναι οι ορμόνες ; Ειναι το ένστικτο επιβίωσης για το μωρο της; Ειναι οι ισχυροί δεσμοί που δημιουργουνται μερα με την ημερα; Πάντως ακομα κι αν το μωρο σου ειναι σε ενα μακρινό δωματιο και μολις έχει ξυπνήσει κι εσύ κοιμάσαι άλλου, θα το ακούσεις. Ειμαστε σε εγρήγορση. Γι'αυτο και δεν επαθαν ολες εξάντληση, υπερκόπωση κατάθλιψη.

• Μου αρέσει 2

yplDp3.png

πρίν από 10 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

Να κάνει αντλήσεις και να θηλάσει κάποιος αλλος το μωρο , δεν γίνεται. Γιατί αυτο ειναι το πιο εξουθενωτικό, ειδικά όταν κανεις μαραθώνιους.

Οι μαστιτιδες όπως γράφω, στο 3ο μωρο εγιναν απ'την ατονία της γνάθου και στο 4ο απ'το γεγονός οτι αντλούσα όσο ηταν στην μενν πανω απο ενα λίτρο. Οταν ηρθε το μωρο στο σπιτι, δεν έπινε 1λιτρο... Αρα λογικό οταν ξαφνικά απο εκεί που στο στήθος μου ειχε μαθει να βγαζει πολυ, ξαφνικά η ζήτηση επεσε στο μισό, να πάθω μαστιτιδα. Δεν ειχε καμία σχέση οτι δεν είχα βοήθεια. 

Επίσης ας μου επιτραπεί να πω κι αυτο χωρις να σημαίνει παλι οτι θίγω το θεμα της βοήθειας ... Πιστεύω πως το σωμα και το πνεύμα μιας γυναίκας που έχει γεννήσει ειναι σε εγρήγορση. Ειναι οι ορμόνες ; Ειναι το ένστικτο επιβίωσης για το μωρο της; Ειναι οι ισχυροί δεσμοί που δημιουργουνται μερα με την ημερα; Πάντως ακομα κι αν το μωρο σου ειναι σε ενα μακρινό δωματιο και μολις έχει ξυπνήσει κι εσύ κοιμάσαι άλλου, θα το ακούσεις. Ειμαστε σε εγρήγορση. Γι'αυτο και δεν επαθαν ολες εξάντληση, υπερκόπωση κατάθλιψη.

Ναι αυτό ισχύει ότι είμαστε σε εγρήγορση αλλά επειδή πλέον οι απαιτήσεις είναι πολλές οι περισσότεροι αποτυνχανουν να τα καταφέρουν γιατί έχουν στο μυαλό τους αλλά χίλια πράγματα. 

Το εξουθενωτικό είναι να πρέπει να κάνεις αντλήσεις Κ να έχεις να πλύνεις Κ να αποστηρωσεις το θηλαστρο σε ένα νεροχύτη γεμάτο άπλυτα επίσης να θέλεις να θηλάσεις το μωρό Κ να πρέπει Κ να το αλλάξεις Κ να το πλύνεις γιατί χέστηκε Κ να του αλλάξεις Κ σεντόνια. Να μην έχεις μια ώρα να κανεις ένα μπάνιο λίγο μασάζ στο στήθος να βάλεις κάποια κρέμα αν σε πονάνε οι θηλές Κ μια ζεστή σούπα σερβιρισμενη να φας βλέποντας λίγο τηλεόραση Κ χαλαρώνοντας . 

• Μου αρέσει 2

Εγώ κορίτσια θυμάμαι ότι έλεγα στη μητέρα μου να με προσέχει όταν γεννήσω γιατί θα πάθω σίγουρα επιλόχεια κατάθλιψη! Μου είχαν βγει πολλά άγχη προς το τέλος. Τελικά δεν έπαθα τίποτα και αυτό που με βοήθησε ειλικρινά ήταν η παρουσία του συζύγου μου. Θυμάμαι τη μαία να έχει μαζέψει τον άντρα μου, τη μητέρα μου και την πεθερά μου και να τους λέει ότι ο θηλασμός είναι δουλειά σκληρή και πόσο στήριξη χρειάζομαι. Με το μωρό ήμουν τυχερή γιατί ήθελα να είμαι με τον άντρα μου μόνο και γινόταν γιατί δε δούλευε εκείνη την περίοδο. Στις δουλειές του σπιτιού ήταν η μητέρα μου και η πεθερά μου αλλά επειδή έμεναν μαζί μας γιατί είχαν έρθει από μακριά, αυτή η συγκατοίκηση κάποια στιγμή με κούρασε. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να είναι μόνο του το ζευγάρι ειδικά αν ο σύζυγος είναι υποστηρικτικος και κάνει δουλειές του σπιτιού. Όταν μείναμε οι 3 μας κύλησαν όλα πολύ όμορφα. Αυτή τη φορά ξέρω ότι δε θα έχω αυτή την πολυτέλεια όμως τώρα έχω εμπειρία. 

Εγω βάζω πιο σημαντικό παράγοντα την ψυχική ηρεμία και την ξεκούραση της μητέρας για την επιτυχία του θηλασμού. Τα πρακτικά μου τα έμαθε η μαία σε 3 ημέρες, μετά ήρθε και η παιδίατρος που ήταν και συμβουλος θηλασμού και ο, τι ήθελα ανά πάσα στιγμή τη ρωτουσα. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 2 λεπτά , Eternity είπε:

Εγώ κορίτσια θυμάμαι ότι έλεγα στη μητέρα μου να με προσέχει όταν γεννήσω γιατί θα πάθω σίγουρα επιλόχεια κατάθλιψη! Μου είχαν βγει πολλά άγχη προς το τέλος. Τελικά δεν έπαθα τίποτα και αυτό που με βοήθησε ειλικρινά ήταν η παρουσία του συζύγου μου. Θυμάμαι τη μαία να έχει μαζέψει τον άντρα μου, τη μητέρα μου και την πεθερά μου και να τους λέει ότι ο θηλασμός είναι δουλειά σκληρή και πόσο στήριξη χρειάζομαι. Με το μωρό ήμουν τυχερή γιατί ήθελα να είμαι με τον άντρα μου μόνο και γινόταν γιατί δε δούλευε εκείνη την περίοδο. Στις δουλειές του σπιτιού ήταν η μητέρα μου και η πεθερά μου αλλά επειδή έμεναν μαζί μας γιατί είχαν έρθει από μακριά, αυτή η συγκατοίκηση κάποια στιγμή με κούρασε. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να είναι μόνο του το ζευγάρι ειδικά αν ο σύζυγος είναι υποστηρικτικος και κάνει δουλειές του σπιτιού. Όταν μείναμε οι 3 μας κύλησαν όλα πολύ όμορφα. Αυτή τη φορά ξέρω ότι δε θα έχω αυτή την πολυτέλεια όμως τώρα έχω εμπειρία. 

Εγω βάζω πιο σημαντικό παράγοντα την ψυχική ηρεμία και την ξεκούραση της μητέρας για την επιτυχία του θηλασμού. Τα πρακτικά μου τα έμαθε η μαία σε 3 ημέρες, μετά ήρθε και η παιδίατρος που ήταν και συμβουλος θηλασμού και ο, τι ήθελα ανά πάσα στιγμή τη ρωτουσα. 

Μα αυτό είναι το μυστικό ακριβώς μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός χρειαζετον η βοήθεια της μητέρας Κ της πεθεράς .. μετά είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το βασικό είναι το πολύ για ένα μήνα η γυναίκα να είναι ξεκούραστη Κ χωρίς άλλες έννοιες ώστε να καταλάβει πως λειτουργεί το θέμα Κ να κατεβάσει γάλα. 

Πώς θα κατεβάσεις γάλα άμα έχεις να πλύνεις να σιδερωσεις Κ τρως μια τυρόπιτα την μέρα επειδή δεν προλαβαίνεις . 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , linaa είπε:

Μα αυτό είναι το μυστικό ακριβώς μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός χρειαζετον η βοήθεια της μητέρας Κ της πεθεράς .. μετά είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Το βασικό είναι το πολύ για ένα μήνα η γυναίκα να είναι ξεκούραστη Κ χωρίς άλλες έννοιες ώστε να καταλάβει πως λειτουργεί το θέμα Κ να κατεβάσει γάλα. 

Πώς θα κατεβάσεις γάλα άμα έχεις να πλύνεις να σιδερωσεις Κ τρως μια τυρόπιτα την μέρα επειδή δεν προλαβαίνεις . 

Εγω πάντως την καλή ψυχολογία και την ηρεμία τη θεωρώ εξίσου σημαντική και για να μπορέσεις να συνεχίσεις να θηλαζεις. Σαφέστατα όμως για να βρεις τα πατήματα σου στην αρχή είναι που θέλεις τη μεγαλύτερη στήριξη. 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 5 λεπτά , Eternity είπε:

Εγω πάντως την καλή ψυχολογία και την ηρεμία τη θεωρώ εξίσου σημαντική και για να μπορέσεις να συνεχίσεις να θηλαζεις. Σαφέστατα όμως για να βρεις τα πατήματα σου στην αρχή είναι που θέλεις τη μεγαλύτερη στήριξη. 

Ε ναι εκεί στηρίζετε Κ η βοήθεια στα άλλα πράγματα . Πώς θα έχεις καλή ψυχολογία όταν έχεις ένα σπίτι να τρέχει έναν σύζυγο που αναγκαστικά ή θα λειπει στην δουλειά ή δεν θα μπορεί να σε βοηθήσει σε όλα γιατί Κ αυτός δεν μπορεί να τα κάνει όλα ακόμα Κ αν είναι σπίτι. Οπότε όση περισσότερη βοήθεια έχεις στις αρχές τόσο καλύτερη η ψυχολογία σου. 

Συμβουλές μπορείς να πάρεις από έναν σύμβουλο θηλασμού υποστηρικτικά αλλά δεν είναι αυτό που θα σε κάνει τελικά να τα καταφέρεις γιατί αν δεν μπορείς να διαχειριστείς όλα τα άλλα απλά θα αποτυνχανεις Κ θα το ρίχνεις ότι δεν ήταν σωστές οι συμβουλές . 

Ο σύμβουλος θηλασμού θα έρθει για μισή ώρα θα σου δείξει θα φύγει . Δεν θα είναι εκεί όταν το μωρό θα κλαίει Κ εσένα τα νεύρα σου θα είναι τσαταλια γιατί δεν έχεις ένα καθαρό σεντονακι Κ ψάχνεις μέσα στα ασιδερωτα 

• Μου αρέσει 2

Γεια σας κορίτσια παρακολούθησα όσα λέτε και είναι  ωραία και καλά τα όσα λέτε και συμφωνώ σε πολλά και με την μια άποψη και την άλλη. Απλά θέλω να εκφράσω κάτι γιατί βλέπω οτι κάπως ξέφυγε το θέμα και νιώθω οτι θα καταλήξει σε αντιπαράθεση .Ναι και για μένα το ιδανικό είναι να υπάρχει βοήθεια φυσικά και συνεννόηση για να είσαι καλά και εσύ να έχεις καλή ψυχολογία και χρόνο να ασχοληθείς με το μωράκι σου και το θηλασμό και να μην έχεις και το σπίτι μέσα σε όλα .Απλά ΠΡΕΠΕΙ να τονίσουμε οτι υπάρχουν και κοπέλες που είναι ολομόναχες και πέρα από το σύζυγο δεν υπάρχει άλλη βοήθεια ούτε φίλοι ούτε γονείς ούτε οικονομική δυνατότητα για κάποια γυναίκα .Σκεφτείτε μια κοπέλα που πχ μόλις μετακόμισε κάπου μακριά και οι γονείς δεν είναι εν ζωή.Και ο σύζυγος να δουλεύει 10+15 ώρες.Είναι λάθος να περνάμε ένα μήνυμα σ αυτή την κοπέλα οτι αν δεν έχει βοήθεια θα έχει χάλια ψυχολογία και θα είναι δύσκολα.Ναι και εγώ πιστεύω οτι θα είναι δύσκολα αλλά γιατί να πρέπει να της δημιουργήσουμε ένα άγχος από πριν οτι αχ δεν έχεις βοήθεια θα δυσκολευτείς ! Θα έρθει η ώρα και θα δει και μόνη της αν θα δυσκολευτεί και τι θα χρειαστεί.Ας κάνει ο κάθε άνθρωπος ότι θεωρεί καλύτερο για την ψυχολογία του και την οικογένειά του.Έχουμε δει και μάνες και πεθερές βρε κορίτσια που πάνε για να βοηθήσουν και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.Να μην μιλήσω για φίλους που κάνεις παιδί και εξαφανίζονται.Σύζυγοι που δουλεύουν ώρες και ώρες και αν υπάρχουν άλλα παιδιά τα αναλαμβάνουν και δεν προλαβαίνουν για κάτι άλλο,η που κάνουν δύο δουλειές για να βγει ο μήνας .Το κάθε ζευγάρι θα βρει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Προσωπικά αυτές οι κουβέντες μου προκαλούν θυμό.Κοιμήσου τώρα γιατί μετάααααα δν θα μπορείς ούτε μισή ώρα.Τις πρώτες 40 μέρες να φροντίζουν οι άλλοι το φαγητό γιατί εσύ δεν θα προλαβαίνεις . Αχ μην το έχεις όλο αγκαλιά μετά δεν θα ξεκολλάει .κτλ κτλ  Κάπου ώπα ρε παιδιά.Ψυχολογικός πόλεμος είναι και μην μου πει καμία το λένε για να βοηθήσουν .Τι βοήθεια θα μου προσφέρει να μου κοπανάς οτι θα χρειαστώ βοήθεια αν δεν έχω κανέναν στο κόσμο ?Και για να το φέρω σε μένα σε τι με βοηθάνε όσοι μου λένε κοιμήσου τώρα ενώ έχω αϋπνία και δεν κλείνει το μάτι βρε κορίτσια.

Ας έχουμε την ενσυνάισθηση και κατανόηση που απαιτούμε από τους άλλους.Τονίζω οτι δεν αναφέρομαι προσωπικά σε καμία κοπέλα για να πω την αλήθεια είπατε τόσα που ούτε ξέρω ποια είπε τι.Απλά μου προκάλεσαν ένα άγχος όλα αυτά.Εγώ δεν έχω σκοπό ούτε σύμβουλο θηλασμού να πάρω ούτε προσωπική μαία για να σας πω την αλήθεια και όσο για τη βοήθεια θα ήθελα να βασιστώ αρχικά μόνο στον άντρα μου .Ζω σε σύννεφο?? ίσως αλλά εμένα σε αυτή τη φάση αυτό με καλύπτει κ αυτό μου ταιριάζει .Αν δω και δεν μου κάνει θα ζητήσω τη βοήθεια .Ας μην τα ενοχοποιούμε όλα θα πω εγώ.

• Μου αρέσει 3

@linaa γράφεις κατά λέξη "πως θα κατεβάσεις γαλα άμα έχεις να πλύνεις να σιδερώσεις και να τρως μια τυρόπιτα την ημέρα επειδή δεν προλαβαίνεις! 

Αν αυτο δεν είναι απολυτοτητα και άκρως αποθαρρυντικο για κάποια που θέλει να θηλάσει αλλα δεν έχει βοήθεια, τότε τι είναι; Επειδή τόση ωρα νιωθω οτι ειμαι εγω η παράλογη που που μιλάω για αποθάρρυνση. Σε ολες τις απαντήσεις σου το μονο που γράφεις ειναι για το πόσο επιζήμια θα ειναι η κατάσταση μιας κοπέλας που δεν θα ζητήσει βοήθεια για τις δουλειές. Εχεις γραψει για υπερκόπωση, εξάντληση, οτι θα πεσει κατω, οτι δεν θα καταφέρει να κατεβάσει γαλα γράφτηκε μεχρι και για επιλοχειος ρε κορίτσια!!! Ε αν εγω ημουν εγκυος στο 1ο μου παιδι, ευαίσθητη και χωρις βοήθεια θα μου κοβοντουσαν τα φτερα τώρα, θα το ειχα παρει από φόβο. . . 

Κι εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν και οι γυναίκες που τα κατάφεραν μόνες τους χωρίς βοηθεια και χωρίς να πάθουν κάτι! Γιατι προκαλεί τόση σύγχυση αυτό; Δεν είμαστε ολες ίδιες. Εγω δεν θελω να εχω κανεναν μες τα πόδια μου. Ηθελα να ειμαι ολη μερα με τα βυζιά εξω βρε παιδι μου και να θηλάζω σερι για ωρες και να παίζω με τα βυζια μου χωρις να εχω θεα την μητερα μου την πεθερα μου την καθαρίστρια. Απο το ένα βυζι το παιδι απο το αλλο βυζι, το θηλαστρο και να βλέπω ταινίες στο Netflix. Και μια χαρά ημουν. Και οχι με το ζορι οι μαστιτιδες  να ειναι απ την κόπωση οπως μου εγραψες!! Και κυρίως χωρις να δίνω λογαριασμό στον καθένα για το πως είναι δυνατόν να ειναι το παιδι τόσες ώρες στο στήθος. Επιπλέον, δεν ήμουν και με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι όλη μέρα, ουτε καθε μέρα σιδερωνεις. Και τροπους βρισκεις και με το φαγητό. Ειναι κατακριτεο αυτο; Η μανα μου εμενε 2 στενα πιο κάτω.  Δεν επαθα κατι ουτε την έβγαζα με τυρόπιτες .

Δεν έγραψα κάπου οτι πρέπει ολες να πατήσουμε στα πόδια μας και να μην ζητάμε βοήθεια γιατι δεν θα πάθουμε κάτι. Για να δέχομαι εδω και 3 ωρες 3 σελίδες μνμτα ! Που να έγραφα και κάτι τέτοιο λοιπόν.

Και τέλος... γιατι θα σταματησω εδω αυτη τη συζητηση απλα δεν μου αρεσουν οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση, σε απάντηση σου για το πως θα κατεβάσεις γαλα αν εχεις να σιδερωσεις κτλ... γάλα θα κατεβάσεις ακομα και να σιδερώσεις και να μαγειρεύεις!!  Αν δίνεις ερεθίσματα στο στήθος και βάζεις το μωρό στο στήθος γαλα θα έχεις. Ουτε η τυρόπιτα θα εμποδίσει την παραγωγή σου, ούτε υπάρχει κάποια που σιδερωνεις 5 ωρες την ημέρα και αλλες να 5 μαγειρεύει. 

Σ'ευχαριστώ για τη συζήτηση και κρίμα που τελικά νιωθω ότι εξελίχθηκε σε κατι τοσο δυσάρεστο. Ενω θα έπρεπε εξ'αρχης να συμφωνήσουμε πως δεν ειναι ολες οι γυναίκες ίδιες. Η βοήθεια καλο ειναι να υπάρχει σε οσες το θέλουν . Σε όσες θέλουν να βρουν τα πατηματα τους απ'την αρχή είναι δικαίωμα τους και δεν σημαίνει πως δεν θα τα καταφέρουν ή θα διαλυθούν σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά! 

Ναι @Angel-11 αυτό γράφω κι εγώ. Και νιωθω οτι έχω στηθεί στον τοίχο για μια βλακεία. Αλλες θελουν βοηθάει και την έχουν. Αλλες δεν θέλουν να έχουν, αλλες δεν μπορούν να έχουν. Γραφτηκε λες και μονο οσες εχουν βοήθεια , θα επιζήσουν.

• Μου αρέσει 2

yplDp3.png

πρίν από 14 λεπτά , Farmakotriftena είπε:

@linaa γράφεις κατά λέξη "πως θα κατεβάσεις γαλα άμα έχεις να πλύνεις να σιδερώσεις και να τρως μια τυρόπιτα την ημέρα επειδή δεν προλαβαίνεις! 

Αν αυτο δεν είναι απολυτοτητα και άκρως αποθαρρυντικο για κάποια που θέλει να θηλάσει αλλα δεν έχει βοήθεια, τότε τι είναι; Επειδή τόση ωρα νιωθω οτι ειμαι εγω η παράλογη που που μιλάω για αποθάρρυνση. Σε ολες τις απαντήσεις σου το μονο που γράφεις ειναι για το πόσο επιζήμια θα ειναι η κατάσταση μιας κοπέλας που δεν θα ζητήσει βοήθεια για τις δουλειές. Εχεις γραψει για υπερκόπωση, εξάντληση, οτι θα πεσει κατω, οτι δεν θα καταφέρει να κατεβάσει γαλα γράφτηκε μεχρι και για επιλοχειος ρε κορίτσια!!! Ε αν εγω ημουν εγκυος στο 1ο μου παιδι, ευαίσθητη και χωρις βοήθεια θα μου κοβοντουσαν τα φτερα τώρα, θα το ειχα παρει από φόβο. . . 

Κι εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν και οι γυναίκες που τα κατάφεραν μόνες τους χωρίς βοηθεια και χωρίς να πάθουν κάτι! Γιατι προκαλεί τόση σύγχυση αυτό; Δεν είμαστε ολες ίδιες. Εγω δεν θελω να εχω κανεναν μες τα πόδια μου. Ηθελα να ειμαι ολη μερα με τα βυζιά εξω βρε παιδι μου και να θηλάζω σερι για ωρες και να παίζω με τα βυζια μου χωρις να εχω θεα την μητερα μου την πεθερα μου την καθαρίστρια. Απο το βυζι το παιδι απο το αλλο βυζι, το θηλαστρο και να βλέπω ταινίες στο Netflix. Και μια χαρά ημουν. Και οχι με το ζορι η μαστιτιδες  να ειναι απ την κόπωση οπως μου εγραψες!! Και κυρίως χωρις να δίνω λογαριασμό στον καθένα για το πως είναι δυνατόν να ειναι το παιδι τόσες ώρες στο στήθος. Επιπλέον, δεν ήμουν και με μια σφουγγαρίστρα στο χέρι όλη μέρα, ουτε καθε μέρα σιδερωνεις. Και τροπους βρισκεις και με το φαγητό. Ειναι κατακριτεο αυτο; Η μανα μου εμενε 2 στενα πιο κάτω.  Δεν επαθα κατι ουτε την έβγαζα με τυρόπιτες .

Δεν έγραψα κάπου οτι πρέπει ολες να πατήσουμε στα πόδια μας και να μην ζητάμε βοήθεια γιατι δεν θα πάθουμε κάτι. Για να δέχομαι εδω και 3 ωρες 3 σελίδες μνμτα ! Που να έγραφα και κάτι τέτοιο λοιπόν.

Και τέλος... γιατι θα σταματησω εδω αυτη τη συζητηση απλα δεν μου αρεσουν οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση, σε απάντηση σου για το πως θα κατεβάσεις γαλα αν εχεις να σιδερωσεις κτλ... γάλα θα κατεβάσεις ακομα και να σιδερώσεις και να μαγειρεύεις!!  Αν δίνεις ερεθίσματα στο στήθος και βάζεις το μωρό στο στήθος γαλα θα έχεις. Ουτε η τυρόπιτα θα εμποδίσει την παραγωγή σου, ούτε υπάρχει κάποια που σιδερωνεις 5 ωρες την ημέρα και αλλες να 5 μαγειρεύει. 

Σ'ευχαριστώ για τη συζήτηση και κρίμα που τελικά νιωθω ότι εξελίχθηκε σε κατι τοσο δυσάρεστο. Ενω θα έπρεπε εξ'αρχης να συμφωνήσουμε πως δεν ειναι ολες οι γυναίκες ίδιες. Η βοήθεια καλο ειναι να υπάρχει σε οσες το θέλουν . Σε όσες θέλουν να βρουν τα πατηματα τους απ'την αρχή είναι δικαίωμα τους και δεν σημαίνει πως δεν θα τα καταφέρουν ή θα διαλυθούν σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά! 

Ναι @Angel-11 αυτό γράφω κι εγώ. Και νιωθω οτι έχω στηθεί στον τοίχο για μια βλακεία. Αλλες θελουν βοηθάει και την έχουν. Αλλες δεν θέλουν να έχουν, αλλες δεν μπορούν να έχουν. Γραφτηκε λες και μονο οσες εχουν βοήθεια , θα επιζήσουν.

Ακριβώς αυτό.Είμαστε κάποιες κοπέλες εδώ που δεν έχουμε άλλα παιδάκια και είναι πρωτόγνωρα όλα.Η εγκυμοσύνη , ο θηλασμός , οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι ,οι πρώτοι μήνες .Εδώ ψάχνουμε στήριξη η μια από την άλλη.Και να μοιραζόμαστε και εμπειρίες και απόψεις αλλά με λίγο προσοχή βρε κορίτσια.Να μην τρομάζουμε και προκαλούμε πανικό.Προσωπικά οι απόψεις που πιάνουν άκρα δεν με βοηθάνε και γενικότερα στη ζωή μου και δεν τις ακούω καν.Δεν είναι όλα άσπρο η μαύρο. Το έχω πει ξανά είμαστε πολύ πιο δυνατές από οτι πιστεύουμε και εμείς οι ίδιες . Χωρίς πάλι να φτάνουμε στο άλλο άκρο οτι όλα τα μπορούμε κ ποτέ δεν θα χρειαστούμε κάτι από κάποιον.Για μένα σημασία έχει απλά να κάνουμε ότι μας κάνει να νιώθουμε εμείς καλά και όχι αυτά τα πρέπει . Αν θελήσουμε βοήθεια θα την ζητήσουμε .Αν πάλι όχι δικαίωμά μας .Και αν κάνουμε λάθος πάλι δικαίωμά μας είναι δεν θέλουμε να ακούσουμε εγώ στα έλεγα!

• Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...