Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Bubble24 είπε:

Σε ευχαριστώ! Η TSH ήταν κάτω απο 2 τον περασμένο Οκτώβρη και τώρα 2,3. Άρα τό’ χούμε! Έχω άλλα δύο έμβρυα. Θα κάνω και ήπια διέγερση και ό,τι προκύψει θα τα μεταφέρω όλα και ο Θεός βοηθός!! Δεν άλλαξα γιατρό τελικά, επισκέφτηκα και άλλον αλλά δεν με έπεισε! Ό,τι και να γίνει θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια με τον παρόν γιατρό. 

Σούπερ! Τό’ χούμε για την ώρα..

Πρόσφατα έκανα και εγώ και ήταν αντίστοιχα 89, 83 και 94. Ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι είναι οκ! Αν έχεις νέα από τον γιατρό σου ενημέρωσε μας, είμαι πολύ περίεργη..

Ο γυναικολόγος μου απάντησε ότι είναι όλα καλά. Περιμένω κ από τον ενδοκρινολόγο, αν μου πει κάτι διαφορετικό θα σου πω. 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

1 hour ago, Eternity είπε:

Αυτό μου είπε και ο ίδιος, ότι είναι πιο απλή και από αποξεση. Σε άλλες κλινικές σε διώχνουν απευθείας, εδώ θα μείνω και 1 βράδυ. Εν τω μεταξύ του είχα στείλει μήνυμα το πρωί ότι είχα αιμα και να πάω να με δει και με το που με είδε, πριν με εξετάσει μου λέει :"περιδεση μυρίζομαι..." Εγώ είχα βάλει χειρότερα σενάρια στο μυαλό μου. Μέχρι και έναρξη τοκετού. Σκέφτομαι, αν είχα κάνει την αμνιοπαρακεντηση την προηγούμενη εβδομάδα και γινόταν κάτι θα νόμιζα ότι έφταιγε η αμνιοπαρακέντηση! Θέλω να πιστεύω ότι όλα γίνονται για καλό. Τώρα έχω λιγότερο αίμα και πιο ανοιχτόχρωμο. 

Κορίτσι μου περαστικά...όλα καλά θα πάνε...πωπω πάλι ταχυκαρδία με έπιασε... Κάποιος να ξεματιασει την ομάδα... Με το καλό να την κάνεις θα περιμένουμε νέα σου πως κ πως... Κ μετά να ξεκουράζεσαι περισσότερο... Το αίμα πως το βλέπεις έχει μειωθεί καθόλου? 

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 39 λεπτά , Αννούλαααα είπε:

Κορίτσι μου περαστικά...όλα καλά θα πάνε...πωπω πάλι ταχυκαρδία με έπιασε... Κάποιος να ξεματιασει την ομάδα... Με το καλό να την κάνεις θα περιμένουμε νέα σου πως κ πως... Κ μετά να ξεκουράζεσαι περισσότερο... Το αίμα πως το βλέπεις έχει μειωθεί καθόλου? 

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Σας ευχαριστώ ολη την ομάδα! Αν κάποια ξέρει ξεμάτιασμα όντως το χρειαζόμαστε. Τώρα που πήγα τουαλέτα είχα ελάχιστο ροζ στο σκούπισμα. Ο Φεβρουάριος ήταν πάντα γρουσούζης για μένα.... 23 Φεβρουαρίου έκανα αποξεση στην ανεμβρυική κύηση που είχα πριν το γιο μου και την ίδια ακριβώς ημέρα έμαθα ότι ο πατέρας μου έχει καρκίνο. 23 Φεβρουαρίου έπεσα και λιποθυμισα τώρα. Τώρα θα μου πείτε τι χαζά σκέφτομαι... όμως πάντα όταν έρχεται ο Φεβρουάριος έχω ένα κόμπο... 

Η καλλιέργεια κολπικου υγρού ήταν καλή. Θα μιλήσω με το γιατρό το απόγευμα να δούμε πότε θα μπω. Το κεφάλι μου πάει να σπάσει. Στο κρεβάτι ξάπλα μόνο σκέψεις κάνω. Αυτή η εγκυμοσύνη τα έχει όλα... πτώση χοριακης, απώλεια λογικά του ενός εμβρύου, αιμορραγίες το 1ο τρίμηνο, ξάπλα στο κρεβάτι, εμετοι, κρίση πανικού, λιποθυμία, περιδεση τραχήλου... Νιώθω ότι δεν έχω άλλη υπομονή. 

• Ευχή 1
  • Δύναμη! 3

πρίν από 3 λεπτά , Eternity είπε:

@Angel-11μπορείς να μου πεις κάποια πράγματα για τη διαδικασία της περιδεσης? Αν θες και σε προσωπικό μήνυμα για να μην κουράζουμε την ομάδα. 

Δεν είναι κάτι κορίτσι μου .Εγώ την έκανα με ολική νάρκωση γιατί ήταν επείγουσα και λόγω εβδομάδας .Αλλά κανονικά γίνεται και με μέθη .Κρατάει πολύ λίγο σαν διαδικασία .Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Στην ουσία σου δένει την περιοχή με ένα ράμμα σαν σακί ας πούμε Κράτησε λίγο παραπάνω από μισή ώρα με όλη την ετοιμασία μέχρι να έρθει ο αναισθησιολόγος να βάλει ορό κτλ.Μετά συνήλθα αμέσως.Από πόνο δεν είχα καθόλου απλά ένιωθα σαν βάρος χαμηλά.Λίγο αίμα που είναι  φυσιολογικό την πρώτη μέρα που σιγά σιγά καθάρισε μέχρι να πάρω εξιτήριο.Έμεινα μέσα 2 μέρες.Το μόνο που με ζόρισε εμένα ήταν ο λαιμός που τραυματίστηκε από τα σωληνάκια που βάζουν στην ολική.Που για να πω την αλήθεια δεν το έπαθα στο άλλο χειρουργείο οπότε έτυχε μάλλον .Και στο σπίτι ήμουν αρκετά καλά .Μόνο τις δυο πρώτες μέρες κάποια τραβήγματα αλλά ήταν και επειδή δεν έπαιρνα παυσίπονο ενώ στο νοσοκομείο μου έδιναν.Γενικά δυο μέρες μετά και μέχρι τώρα σαν να μην έγινε τίποτα.Μου έδωσαν μια αντιβιοτική κρέμα να βάζω και αντιβίωση από το στόμα για μια βδομάδα .Αν θέλεις κάτι άλλο πες μου .Στείλε μου και μήνυμα κανένα πρόβλημα .

• Ευχαριστώ 1

πρίν από 12 λεπτά , Angel-11 είπε:

Δεν είναι κάτι κορίτσι μου .Εγώ την έκανα με ολική νάρκωση γιατί ήταν επείγουσα και λόγω εβδομάδας .Αλλά κανονικά γίνεται και με μέθη .Κρατάει πολύ λίγο σαν διαδικασία .Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Στην ουσία σου δένει την περιοχή με ένα ράμμα σαν σακί ας πούμε Κράτησε λίγο παραπάνω από μισή ώρα με όλη την ετοιμασία μέχρι να έρθει ο αναισθησιολόγος να βάλει ορό κτλ.Μετά συνήλθα αμέσως.Από πόνο δεν είχα καθόλου απλά ένιωθα σαν βάρος χαμηλά.Λίγο αίμα που είναι  φυσιολογικό την πρώτη μέρα που σιγά σιγά καθάρισε μέχρι να πάρω εξιτήριο.Έμεινα μέσα 2 μέρες.Το μόνο που με ζόρισε εμένα ήταν ο λαιμός που τραυματίστηκε από τα σωληνάκια που βάζουν στην ολική.Που για να πω την αλήθεια δεν το έπαθα στο άλλο χειρουργείο οπότε έτυχε μάλλον .Και στο σπίτι ήμουν αρκετά καλά .Μόνο τις δυο πρώτες μέρες κάποια τραβήγματα αλλά ήταν και επειδή δεν έπαιρνα παυσίπονο ενώ στο νοσοκομείο μου έδιναν.Γενικά δυο μέρες μετά και μέχρι τώρα σαν να μην έγινε τίποτα.Μου έδωσαν μια αντιβιοτική κρέμα να βάζω και αντιβίωση από το στόμα για μια βδομάδα .Αν θέλεις κάτι άλλο πες μου .Στείλε μου και μήνυμα κανένα πρόβλημα .

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Εμένα μου είπε με μέθη. Μια μέρα πριν θα ξεκινήσω αντιβίωση ενώ τις αντιπηκτικες τις σταματάω από τώρα και λίγες μέρες μετά. Τώρα θα σου μετράνε τακτικά τον τράχηλο ή δεν έχει νόημα, είσαι απολύτως προστατευμενη? Μετά τι οδηγίες σου έδωσαν? Είσαι ξάπλα και μόνο τουαλέτα? 

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , Eternity είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Εμένα μου είπε με μέθη. Μια μέρα πριν θα ξεκινήσω αντιβίωση ενώ τις αντιπηκτικες τις σταματάω από τώρα και λίγες μέρες μετά. Τώρα θα σου μετράνε τακτικά τον τράχηλο ή δεν έχει νόημα, είσαι απολύτως προστατευμενη? Μετά τι οδηγίες σου έδωσαν? Είσαι ξάπλα και μόνο τουαλέτα? 

Με τη μέθη θα είσαι πολύ καλύτερα και μια ώρα μετά θα σου έχει φύγει εντελώς και η σχετική ζαλάδα που προκαλεί.Επειδή θα πας προγραμματισμένα είδες προβλέπουν και την αντιβίωση πριν .Οι οδηγίες του νοσοκομείου είναι οτι απαγορεύεται η ακινησία και μόνο κακό θα μου κάνει .Ο δικός μου γιατρός θέλει να συνεχίσω να είμαι σπίτι όπως πριν για προστασία βέβαια και όχι επειδή θα πάθω κάτι αν βγω.Για να λέμε οτι τα κάναμε όλα όπως λέει.Κάθε γιατρός δίνει δικές του οδηγίες.Στο νοσοκομείο και σαν πανεπιστημιακοί θεωρώ οτι οι γιατρόι έχουν περισσότερες γνώσεις .Εγώ να σου πω συνεχίζω όπως πριν .Αρκετή ξεκούραση προσπαθώ να ξαπλώνω αρκετά μέσα στη μέρα αλλά κανονικά μέσα στο σπίτι και κάνω ένα φαι και κάποιες πολύ βασικές δουλειές χωρίς κούραση και χωρίς βάρος .Και βγαίνω για εξετάσεις γιατρό και αν χρειαστώ κάτι.Απλά δεν περπατάω σχεδόν καθόλου έξω.Δεν θέλω να κάνω κάτι κάτι άλλο όπως καφέ κτλ .Αλλά από το νοσοκομείο ήταν ξεκάθαροι συνεχίζεις να βγαίνεις βόλτα και για καφέ και δουλειά και όλα απλά χωρίς κούραση .Δεν μπορείς να προκαλέσεις κάτι.

Αντιπηκτική είχα κάνει εγώ την ίδια μέρα σκέψου αλλά δεν είχαμε επιλογή .Είχαν περάσει 12 ώρες σχεδόν και κάναμε κανονικά τη διαδικασία.Μετά μου τις έκοψαν εντελώς .Υποστηρίζουν οτι τις έκανα χωρίς λόγο και εφόσον δεν έχω κάποια μορφή θρομβοφιλίας να μην τις κάνω .Τώρα σ αυτό δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να τις κόψω θεωρώ οτι με βοήθησαν αλλά ο γιατρός μου λέει θα το δούμε στην πορεία.Σίγουρα για κάποιες μέρες μετά δεν τις κάνεις για να δέσει το τραύμα .

Σε μένα λόγω εβδομάδας και επειδή δεν είχαμε μήκος ώστε να είναι σίγουρη η περίδεση δεν μπορούν να πουν κάτι σχετικά με το πόσο ασφαλής είμαι.Ο τράχηλος ήταν ανύπαρκτος σχεδόν και τελείως ανοιχτός .Βρήκαν ελάχιστα χιλιοστά για να γίνει η περίδεση κάτι που για σένα δεν ισχύει .Εσύ θα πας με μήκος και θα έχουν περιθώριο να πιαστεί το ράμμα και να έχεις μεγάλο μήκος μετά ώστε να είσαι απόλυτα ασφαλής.Και δεν σου το λέω για παρηγοριά αλήθεια είναι.Μου το είπαν και στο νοσοκομείο οτι αν είχε γίνει προγραμματισμένα λίγο καιρό πριν δεν θα είχαμε κανένα φόβο.Γενικά από οδηγίες τίποτα ιδιαίτερο μόνο να μην έχω καθόλου επαφές .Για τον τράχηλο βάζω μόνο ένα utrogestan την μέρα.Μια βδομάδα μετά την επέμβαση πήγα στο νοσοκομείο να δούμε τον τράχηλο και το επόμενο ραντεβού δυο βδομάδες μετά είναι την επόμενη βδομάδα.Ο γιατρός μου αποφεύγει να το μετρήσει πλέον κολπικά εφόσον πηγαίνω στο νοσοκομείο για να μην ενοχλήσουμε μου είπε την περιοχή απλά με βλέπει κάθε βδομάδα .Επίσης στο νοσοκομείο μου είπε θα κάνουμε κολπική καλλιέργεια κάθε φορά που πηγαίνω για ασφάλεια.

• Δύναμη! 1

Κορίτσια εγώ εδώ κ κανα δυο μέρες έχω κάτι πονάκια δεξιά, σαν περιόδου σαν σουβλίτσες. Κ σήμερα νιώθω κάπως ενόχληση από κάτω σαν μικρές κράμπες. Χαμηλά... 

Αύριο μπαίνω 21η εβδομάδα. Έχει πονάκια γενικά αυτό το διάστημα? Σκεφτόμουν να πάω για ένα ραντεβού με τη γιατρό μου ενδιάμεσα από τη β επιπέδου αλλά η β είναι στις 5 του μήνα. Μια εβδομάδα έμεινε. 

Εν τω μεταξύ τελευταία έχω αυξημένο άγχος πάλι. 

πρίν από 4 λεπτά , Eustathia είπε:

Κορίτσια εγώ εδώ κ κανα δυο μέρες έχω κάτι πονάκια δεξιά, σαν περιόδου σαν σουβλίτσες. Κ σήμερα νιώθω κάπως ενόχληση από κάτω σαν μικρές κράμπες. Χαμηλά... 

Αύριο μπαίνω 21η εβδομάδα. Έχει πονάκια γενικά αυτό το διάστημα? Σκεφτόμουν να πάω για ένα ραντεβού με τη γιατρό μου ενδιάμεσα από τη β επιπέδου αλλά η β είναι στις 5 του μήνα. Μια εβδομάδα έμεινε. 

Μεγαλώνει το μωράκι κορίτσι μου και η μήτρα .Και πονάκια και τσιμπηματάκια είναι συνηθισμένα.Δηλ είχα κανονικά τέτοια μια βδομάδα πριν τη Β και δεν σχετίζονται φυσικά με αυτό που προέκυψε.Γι αυτό είχα ζητήσει και ένα ραντεβού έκτακτα στο γιατρό μου μια βδομάδα πριν τη Β γιατί ένιωθα τσιμπήματα και στην κοιλιά και από κάτω κάπως .Και είχα πάει και μου είπε μεγαλώνει η μήτρα και το μωρό .Λογικά νιώθεις και την κίνηση πλέον .Σκέψου οτι η μήτρα έχει φτάσει πάνω από τον ομφαλό.Αν κάτι σε ανησυχεί βέβαια ή είναι τόσο έντονο εννοείτε να πας η να ρωτήσεις .Ότι σε κάνει να νιώθεις πιο ήρεμη.

πρίν από 37 λεπτά , Angel-11 είπε:

Με τη μέθη θα είσαι πολύ καλύτερα και μια ώρα μετά θα σου έχει φύγει εντελώς και η σχετική ζαλάδα που προκαλεί.Επειδή θα πας προγραμματισμένα είδες προβλέπουν και την αντιβίωση πριν .Οι οδηγίες του νοσοκομείου είναι οτι απαγορεύεται η ακινησία και μόνο κακό θα μου κάνει .Ο δικός μου γιατρός θέλει να συνεχίσω να είμαι σπίτι όπως πριν για προστασία βέβαια και όχι επειδή θα πάθω κάτι αν βγω.Για να λέμε οτι τα κάναμε όλα όπως λέει.Κάθε γιατρός δίνει δικές του οδηγίες.Στο νοσοκομείο και σαν πανεπιστημιακοί θεωρώ οτι οι γιατρόι έχουν περισσότερες γνώσεις .Εγώ να σου πω συνεχίζω όπως πριν .Αρκετή ξεκούραση προσπαθώ να ξαπλώνω αρκετά μέσα στη μέρα αλλά κανονικά μέσα στο σπίτι και κάνω ένα φαι και κάποιες πολύ βασικές δουλειές χωρίς κούραση και χωρίς βάρος .Και βγαίνω για εξετάσεις γιατρό και αν χρειαστώ κάτι.Απλά δεν περπατάω σχεδόν καθόλου έξω.Δεν θέλω να κάνω κάτι κάτι άλλο όπως καφέ κτλ .Αλλά από το νοσοκομείο ήταν ξεκάθαροι συνεχίζεις να βγαίνεις βόλτα και για καφέ και δουλειά και όλα απλά χωρίς κούραση .Δεν μπορείς να προκαλέσεις κάτι.

Αντιπηκτική είχα κάνει εγώ την ίδια μέρα σκέψου αλλά δεν είχαμε επιλογή .Είχαν περάσει 12 ώρες σχεδόν και κάναμε κανονικά τη διαδικασία.Μετά μου τις έκοψαν εντελώς .Υποστηρίζουν οτι τις έκανα χωρίς λόγο και εφόσον δεν έχω κάποια μορφή θρομβοφιλίας να μην τις κάνω .Τώρα σ αυτό δεν είμαι σίγουρη αν θέλω να τις κόψω θεωρώ οτι με βοήθησαν αλλά ο γιατρός μου λέει θα το δούμε στην πορεία.Σίγουρα για κάποιες μέρες μετά δεν τις κάνεις για να δέσει το τραύμα .

Σε μένα λόγω εβδομάδας και επειδή δεν είχαμε μήκος ώστε να είναι σίγουρη η περίδεση δεν μπορούν να πουν κάτι σχετικά με το πόσο ασφαλής είμαι.Ο τράχηλος ήταν ανύπαρκτος σχεδόν και τελείως ανοιχτός .Βρήκαν ελάχιστα χιλιοστά για να γίνει η περίδεση κάτι που για σένα δεν ισχύει .Εσύ θα πας με μήκος και θα έχουν περιθώριο να πιαστεί το ράμμα και να έχεις μεγάλο μήκος μετά ώστε να είσαι απόλυτα ασφαλής.Και δεν σου το λέω για παρηγοριά αλήθεια είναι.Μου το είπαν και στο νοσοκομείο οτι αν είχε γίνει προγραμματισμένα λίγο καιρό πριν δεν θα είχαμε κανένα φόβο.Γενικά από οδηγίες τίποτα ιδιαίτερο μόνο να μην έχω καθόλου επαφές .Για τον τράχηλο βάζω μόνο ένα utrogestan την μέρα.Μια βδομάδα μετά την επέμβαση πήγα στο νοσοκομείο να δούμε τον τράχηλο και το επόμενο ραντεβού δυο βδομάδες μετά είναι την επόμενη βδομάδα.Ο γιατρός μου αποφεύγει να το μετρήσει πλέον κολπικά εφόσον πηγαίνω στο νοσοκομείο για να μην ενοχλήσουμε μου είπε την περιοχή απλά με βλέπει κάθε βδομάδα .Επίσης στο νοσοκομείο μου είπε θα κάνουμε κολπική καλλιέργεια κάθε φορά που πηγαίνω για ασφάλεια.

Άρα κολπικά θα σου μετράνε τον τράχηλο στο νοσοκομείο και ανά 2 εβδομάδες καλλιέργεια. Κι εμένα μου είπε ότι είναι ο τράχηλος μπροστά αλλά δεν πρόκειται να συμβεί κάτι ανησυχητικό τις επόμενες ημέρες. Άρα ελπίζω ότι προγραμματισμένα θα πάμε. Μια γνωστή μου είπε ότι 2 εβδομάδες μετά τη Β επιπέδου είχε 15 mm τράχηλο αλλα δεν της έκανε περιδεση ο γιατρός γιατί θα γεννουσε. Ακινησία, προγεστερονη και όσο πάει. Αν είχε συσπάσεις πάλι θα γεννούσε. Μπορεί να φοβήθηκε να της κάνει περιδεση. Εμένα μου φάνηκε απερισκεψια. Μπορεί να πήγαν όλα καλά και να γέννησε την 40η εβδομάδα όμως διάβαζα ότι η ακινησία δεν αντικαθιστά την περιδεση. Είμαι σίγουρη ότι είσαι ασφαλής πια. Καλά κάνεις που προσέχεις. Κι εγώ δε ρωταω για την ακινησία γιατί θέλω να κόβω βόλτες, απλά ψυχολογικά και μόνο είναι αλλιώς να νιώθεις ότι μπορείς να κινείσαι έστω και σπίτι. Σήμερα 1 μέρα έμεινα ξάπλα και όλο σκέφτομαι διάφορα και μετά κλαίω. Η νύχτα ειδικά θα μου φανεί αιώνας. Θα προσεύχομαι και για τις δύο μας να πάνε όλα καλά. 

πρίν από 31 λεπτά , Eustathia είπε:

Δεν ξέρω αν αυτό που περιγράφεις είναι συσπάσεις. Πότε δεν κατάλαβα πως είναι οι συσπάσεις. Μην κουράζεσαι και πίνε πολύ νερό, βοηθά πολύ σε περίπτωση που είναι συσπάσεις. Αν θες να ξεαγχωθεις πήγαινε ακόμη και τώρα να σε δει ο γιατρός. 

πρίν από 1 λεπτό , Eternity είπε:

Άρα κολπικά θα σου μετράνε τον τράχηλο στο νοσοκομείο και ανά 2 εβδομάδες καλλιέργεια. Κι εμένα μου είπε ότι είναι ο τράχηλος μπροστά αλλά δεν πρόκειται να συμβεί κάτι ανησυχητικό τις επόμενες ημέρες. Άρα ελπίζω ότι προγραμματισμένα θα πάμε. Μια γνωστή μου είπε ότι 2 εβδομάδες μετά τη Β επιπέδου είχε 15 mm τράχηλο αλλα δεν της έκανε περιδεση ο γιατρός γιατί θα γεννουσε. Ακινησία, προγεστερονη και όσο πάει. Αν είχε συσπάσεις πάλι θα γεννούσε. Μπορεί να φοβήθηκε να της κάνει περιδεση. Εμένα μου φάνηκε απερισκεψια. Μπορεί να πήγαν όλα καλά και να γέννησε την 40η εβδομάδα όμως διάβαζα ότι η ακινησία δεν αντικαθιστά την περιδεση. Είμαι σίγουρη ότι είσαι ασφαλής πια. Καλά κάνεις που προσέχεις. Κι εγώ δε ρωταω για την ακινησία γιατί θέλω να κόβω βόλτες, απλά ψυχολογικά και μόνο είναι αλλιώς να νιώθεις ότι μπορείς να κινείσαι έστω και σπίτι. Σήμερα 1 μέρα έμεινα ξάπλα και όλο σκέφτομαι διάφορα και μετά κλαίω. Η νύχτα ειδικά θα μου φανεί αιώνας. Θα προσεύχομαι και για τις δύο μας να πάνε όλα καλά. 

Γενικά όσο περνάνε οι εβδομάδες είναι επικίνδυνη η περίδεση σαν διαδικασία.Αν δηλ η κοπέλα ήταν 25η 26η εβδ δεν παίρνουν εύκολα το ρίσκο αν και μέχρι 27-28 σε μια ανάγκη το προχωράνε. Αλλά κάτι θα είδαν και έκριναν έτσι.Σε μένα και ήταν οριακά και μου είπαν οτι δεν ξέρουμε αν θα πετύχει .Αλλά δεν είχαμε επιλογή αν το άφηνα θα γεννούσα σίγουρα.Οπότε πήραμε το ρίσκο .15χιλ μπορεί να μην ακούγεται πολύ αλλά είναι αρκετό εάν η προγεστερόνη  κάνει δουλειά.Γι αυτό και η ακινησία.Και έχει σημασία αν είναι ανοιχτός η κλειστός.15 και κλειστός με προγεστερόνη την βοήθησε την κοπέλα να πάει μέχρι το τέλος.Ίσως η ακινησία ήταν καθαρά για το βάρος να μην πιέζει το μωρό προς τα κάτω.Νομίζω κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά ανάλογα τα δεδομένα που έχεις.

Γενικά είναι αρκετά ψυχοφθόρο να είσαι σπίτι και να φοβάσαι να κινηθείς .Η αλήθεια είναι οτι πιστεύω οτι αφού καταφέραμε να βγάλουμε την επέμβαση και παρά τις εβδομάδες έγινε η περίδεση το έχουμε .Εγώ γενικά την εμπιστεύομαι την περίδεση .Πολλές κοπέλες με δίδυμα κάνουν λόγω βάρους προληπτικά (ή ακόμη και με ένα μωράκι )και είναι μια χαρά και συνεχίζουν τη ζωή τους μέχρι τη γέννα.Οτιδήποτε μας δίνει μια έξτρα βοήθεια για να φτάσουμε στο τέλος το εμπιστεύομαι .

Μια συμβουλή επειδή κάπως την πάτησα που λένε .Τις πρώτες μέρες άρχισα να μπαίνω σε ένα τρυπάκι του τύπου ξυπνάω και απλά περιμένω να περάσει η μέρα για να έρθει η επόμενη και η επόμενη και να έρθει αρχικά ο Μάρτιος και μετά ο Απρίλιος και να μπει ο Μάιος στον οποίο θα είμαι στο τέλος.Πιστεύω τεράστιο λάθος μου.Αρχικά οι μέρες φάνταζαν ατελείωτες και εγώ απλά πήγαινα από καναπέ σε κρεβάτι και φτου και από την αρχή.Και πλέον κατάλαβα οτι δεν υπάρχει λόγος ούτε να μιζεριάζω ούτε να μην χαίρομαι την εγκυμοσύνη και την προετοιμασία του μωρού.Οι μέρες περνάνε είτε κάνω κάτι είτε όχι αλλά είναι πιο ευχάριστες αν ασχολούμαι με κάτι και ας είναι και κάτι χαζό.Εσύ έχεις και άλλο παιδάκι οπότε πιστεύω δεν θα σε αφήσει να πέσεις ψυχολογικά,όλο και κάτι θα έχετε να ασχοληθείτε.Ας πιστέψουμε στα μωράκια μας και θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε στο τέλος.Το καλοκαίρι θα μοιραζόμαστε άλλες εμπειρίες με τα μωράκια μας αγκαλιά.

• Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

1 hour ago, Eustathia είπε:

Καμία φορά είναι το έντερο πρεπει κάπως να το ξεχωρίσεις τι πόνους νιώθεις.  Αν δηλαδή ταυτόχρονα μπορεί να πας τουαλέτα Κ περνάνε κτλ . Πόνους περιόδου όμως σε αυτή την φάση δεν πρέπει να έχεις καθόλου . Σουβλιτσες από έντερο ή μυϊκούς πόνους κτλ σίγουρα θα έχεις.  

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Όποια έχει κ άλλο παιδάκι κ ξέρει ας μας πει πώς είναι οι συσπάσεις να ξέρουμε 😇 

Το μωρό δεν το νιώθω ακόμη, πέρα από κάτι φτερουγισματα πού κ πού. Μου είπε η γιατρός επειδή είναι 1η εγκυμοσύνη κ πρόσθιος πλακούντας, γύρω στην 24η λέει κ μετα θα το νιώσω 🤷

Ερώτηση... Στο δεξί πλευρό κοιμάστε???? Δεν μπορώ μόνο στο αριστερό κ η γιατρός δεν μου απαγόρευσε το δεξι πλευρό αλλά λόγω του οτι να μην εμποδίζει την κυκλοφορία προσπαθώ να το αποφεύγω. Αλλά δεν γίνεται να αγχώνομαι κ στον ύπνο 🤷

• Μου αρέσει 1

πρίν από 37 λεπτά , Eustathia είπε:

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Όποια έχει κ άλλο παιδάκι κ ξέρει ας μας πει πώς είναι οι συσπάσεις να ξέρουμε 😇 

Το μωρό δεν το νιώθω ακόμη, πέρα από κάτι φτερουγισματα πού κ πού. Μου είπε η γιατρός επειδή είναι 1η εγκυμοσύνη κ πρόσθιος πλακούντας, γύρω στην 24η λέει κ μετα θα το νιώσω 🤷

Ερώτηση... Στο δεξί πλευρό κοιμάστε???? Δεν μπορώ μόνο στο αριστερό κ η γιατρός δεν μου απαγόρευσε το δεξι πλευρό αλλά λόγω του οτι να μην εμποδίζει την κυκλοφορία προσπαθώ να το αποφεύγω. Αλλά δεν γίνεται να αγχώνομαι κ στον ύπνο 🤷

Κοίτα εγώ επίσης με πρόσθιο πλακούντα ένιωθα με το χέρι μόνο αυτά τα φτερουγίσματα που λες μέχρι την 21η.Από την 22η και μετά πιο έντονα κ 23η ήταν αρκετά αντιληπτή η κίνηση χωρίς το χέρι .Πλέον 25η η κλωτσιά πάει σύννεφο.Στο γιατρό ήμουν έβλεπα την κίνηση και την ένιωθα κιόλας.Κάθε κοπέλα βέβαια είναι διαφορετική .Παίζει ρόλο και το σώμα ίσως και η θέση και πόσο ζωηρό μωράκι είναι  δεν ξέρω κιόλας έτσι μου φαίνεται από όσα ακούω.

Για τον ύπνο δεν μου είπε κανένας κάτι.Έχω διαβάσει  οτι το ιδανικό είναι αριστερά αλλά πιάνομαι και δεν γίνεται οπότε γυρνάω και λίγο δεξιά.Εμένα με βολεύει για αριστερά ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης που πήρα .Είναι τεράστιο και έχει μια ωραία καμπύλη και βολεύω την κοιλιά μου.Από τότε που το πήρα δεν πονάει η μέση μου καθόλου.Απλά όταν πιαστώ γυρνάω λίγο δεξιά.Το ανάσκελα ξέρω οτι δεν κάνει γενικά οπότε το αποφεύγω .

πρίν από 19 λεπτά , Angel-11 είπε:

Κοίτα εγώ επίσης με πρόσθιο πλακούντα ένιωθα με το χέρι μόνο αυτά τα φτερουγίσματα που λες μέχρι την 21η.Από την 22η και μετά πιο έντονα κ 23η ήταν αρκετά αντιληπτή η κίνηση χωρίς το χέρι .Πλέον 25η η κλωτσιά πάει σύννεφο.Στο γιατρό ήμουν έβλεπα την κίνηση και την ένιωθα κιόλας.Κάθε κοπέλα βέβαια είναι διαφορετική .Παίζει ρόλο και το σώμα ίσως και η θέση και πόσο ζωηρό μωράκι είναι  δεν ξέρω κιόλας έτσι μου φαίνεται από όσα ακούω.

Για τον ύπνο δεν μου είπε κανένας κάτι.Έχω διαβάσει  οτι το ιδανικό είναι αριστερά αλλά πιάνομαι και δεν γίνεται οπότε γυρνάω και λίγο δεξιά.Εμένα με βολεύει για αριστερά ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης που πήρα .Είναι τεράστιο και έχει μια ωραία καμπύλη και βολεύω την κοιλιά μου.Από τότε που το πήρα δεν πονάει η μέση μου καθόλου.Απλά όταν πιαστώ γυρνάω λίγο δεξιά.Το ανάσκελα ξέρω οτι δεν κάνει γενικά οπότε το αποφεύγω .

Ναι κ εγώ λέω να πάρω ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης που είναι κ θηλασμού για μετά. Ότι μπορεί να μας ξεκουράσει λίγο καλό είναι θεωρώ 🙏

Πιάνομαι κ εγώ κ έχω έννοια μες στον ύπνο μου κ ξυπνάω για να αλλάξω πλευρό 🤦

Ανυπομονώ να νιώσω τις κινήσεις, δεν φαντάζεσαι 😇

• Μου αρέσει 1

18 ώρες πρίν, kerasia93 είπε:

Περαστικά σου!!ελπίζω και εγώ σε ένα απλό κρυολόγημα και όχι σε γρίπη Ά.

Πως είσαι σήμερα;

Έχει κάνει κάποια εμβόλιο γρίπης;

Έκανα τεστ και βγήκε αρνητικό για γρίπη.

Σήμερα τριτη μέρα και ανεβάζω πυρετό, έχω βήχα και μπούκωμα. Μόλις πάρω ντεπον όλα καλά.

Όχι δεν το έκανα.

Σημερα έχω το ραντεβού με τον εμβρυομητρικο για να μετρήσει τα μωρά όπως γίνεται στα μονοχοριακα για το σύνδρομο υποκλοπής και δεν ξέρω τι να κάνω, να πάω ή όχι.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...