Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
Reset Password: Στο παρελθόν τα κριτήρια password ήταν χαμηλής ασφάλειας, με αποτέλεμα κάποιοι λογαριασμοί μελών να χακάρονται. Εάν συμβεί αυτό, στέλνουμε μήνυμα στο E-Mail σας για αναγκαστική ανανέωση του password.
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • On 3/11/2026 at 8:55 ΜΜ, Kroketa είπε:

      Καλησπέρα σε όλες! ❤️

      Είμαι καινούρια στο forum και, επειδή δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη ακόμα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα.

      Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία. Όχι γιατί έχει ακόμα το πολυπόθητο happy end, αλλά γιατί θέλω να δώσω λίγο κουράγιο σε κάθε κοπέλα που προσπαθεί να αποκτήσει το μωράκι της και νιώθει πως ο δρόμος είναι δύσκολος.

      Σήμερα είμαι 39 χρονών. Με τον άντρα μου ξεκινήσαμε τις προσπάθειες τον Οκτώβριο του 2024. Το πρώτο θετικό τεστ ήρθε σχεδόν αμέσως, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δυστυχώς, όμως, η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε στις 5 εβδομάδες.

      ΒρείτεΗμερολόγια

       

      Έναν μήνα αργότερα έμεινα ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά η χαρά συνοδευόταν από πολύ άγχος, καθώς η πρώτη απώλεια ήταν ακόμα νωπή. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχία που νιώθαμε και οι δύο ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο.

      Στην 6η εβδομάδα είδα αίμα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως δεν αντέχω να ζήσω ξανά το ίδιο. Τελικά, η διάγνωση ήταν εξωμήτρια κύηση στην αριστερή σάλπιγγα. Χρειάστηκε χειρουργείο και αφαίρεση της σάλπιγγας, μαζί με το μωράκι μας.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      Η ανάρρωση ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά. Ένιωθα πως χρειαζόμουν χρόνο. Χρόνο για μένα, για τον άντρα μου, για τη σχέση μας, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Και αυτό ακριβώς έκανα!

      Ταξίδια, βόλτες, έξοδοι, ποτά, γέλια και καλοπέραση! Αποφάσισα να χαρώ τη ζωή μου, γιατί, όσο κι αν πονούσα, η ζωή συνέχιζε να έχει όμορφες στιγμές που δεν ήθελα να χάσω.

      Ο καιρός πέρασε και τον Νοέμβριο του 2025 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά.

      Και πάλι θετικό τεστ! Και πάλι χαρά! Αυτή τη φορά σκεφτόμουν: «Τι μπορεί πια να πάει στραβά; Δεν γίνεται να είμαι τόσο άτυχη!».

      Κι όμως…

      Στην 6η εβδομάδα, ξανά αίμα. Ξανά αγωνία. Ξανά φόβος. Ξανά θυμός. Όλα τα συναισθήματα που πίστευα πως είχα αφήσει πίσω μου επέστρεψαν μέσα σε μια στιγμή.

      Και τότε, κορίτσια μου, τράβηξα το λαχείο. Το ένα στις 30.000.

      Ετερότοπη κύηση.

      Δίδυμη εγκυμοσύνη. Ένα μωράκι μέσα στη μήτρα και ένα δεύτερο στη δεξιά σάλπιγγα.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε υποψιαστεί τίποτα, αφού στον υπέρηχο είχε ήδη φανεί ο ενδομήτριος σάκος.

      Έφτασα στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους και αιμορραγία. Η δεξιά σάλπιγγα είχε υποστεί ρήξη και είχα εσωτερική αιμορραγία.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      Φοβήθηκα πολύ. Έκλαψα πολύ. Δεν ήξερα τι θα μου ξημέρωνε.

      Δυστυχώς, ούτε το μωράκι που βρισκόταν μέσα στη μήτρα τα κατάφερε.

      Ξύπνησα από το χειρουργείο χωρίς τα μωράκια μου και χωρίς καμία από τις δύο σάλπιγγες.

      Σωματικά, ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα. Ψυχολογικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εμφανίστηκαν κρίσεις πανικού και κατάλαβα πως χρειαζόμουν βοήθεια. Απευθύνθηκα σε ειδικό, ακολούθησα θεραπεία και πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψα πριν από λίγες εβδομάδες.

      Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου.

      Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

      Χωρίς σάλπιγγες, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πλέον ο μοναδικός μας δρόμος.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      «Μην καθυστερείς», μου είπε ο γιατρός. «Με ΑΜΗ 0,46 δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πολύ».

      Και δεν θα περιμένω!

      Αύριο ξεκινάω τα φάρμακα της διέγερσης.

      Στα 39 μου, με χαμηλή ωοθηκική εφεδρεία, τρεις εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν, δύο χειρουργεία και πολλές δύσκολες στιγμές στην πλάτη μου, είμαι εδώ. Όρθια. Αισιόδοξη. Και έτοιμη να προσπαθήσω ξανά.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Δεν ξέρω πόσα ωάρια θα καταφέρουμε να πάρουμε. Δεν ξέρω πόσα εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε ακόμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε με την πρώτη.

      Ξέρω όμως πως δεν έχω χάσει την πίστη μου.

      Πιστεύω στο σώμα μου. Πιστεύω στην επιστήμη. Πιστεύω στον γιατρό μου. Και πάνω απ’ όλα πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσω.

      Ιατρικέςυπηρεσίες

       

      Ελπίζω να τα καταφέρω. Και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

      Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να περπατήσω λίγο παραπάνω από άλλες γυναίκες για να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι. Αλλά θα τον περπατήσω!

      Κορίτσια μου, αν κάτι θέλω να κρατήσετε από την ιστορία μου, είναι πως καμία μας δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό.

      ΚοινωνικέςΔράσεις

       

      Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυγίσει, να κλάψει, να θυμώσει, να κουραστεί. Δεν χρειάζεται να είμαστε δυνατές κάθε μέρα. Αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε, να γελάτε, να αγαπάτε και να χαίρεστε όλα τα υπόλοιπα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

      Η ζωή μας δεν αρχίζει τη μέρα που θα κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας. Η ζωή μας συμβαίνει και τώρα. Και αξίζει να τη ζούμε!

      Εύχομαι ολόψυχα σε καθεμία από εσάς να αποκτήσει το μωράκι που τόσο λαχταρά. Να γεμίσουν οι αγκαλιές σας και τα σπίτια σας με παιδικά γελάκια.

      Κι εγώ ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω εδώ και να σας γράψω πως, τελικά, ήρθε και το δικό μας θαύμα. 

      Μέχρι τότε, συνεχίζουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη!

      Συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι! Ήθελα απλώς να τα πω κάπου που ξέρω πως θα με καταλάβουν. 

      Κορίτσι μου έχεις περάσει δυσκολίες, με άγγιξε πολύ αυτό που διηγήθηκες . Δε πρέπει να ξεχνάμε να ζούμε. Η ΑΜΗ μου ηταν 0,3 και αρνιόμουν να το βάλω κάτω.  Η διαδικασία με άλλαξε μέσα από τα βιώματα της κατάστασης αυτής που έζησα. Δε πίστεψα πως θα είχα τόση δύναμη όμως. Ολα πήγαν καλά στο τέλος. Σου εύχομαι τα καλύτερα!❤️

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

καλημερα!!!!!!

nasy μου εμενα ακομα η μικρη δεν εχει πεσει αλλα επειδη ο αντρας μου την βαζει στο ριλαξ χωρις να την δενει το βλεπω να ερχεται.... και του φωναζω συνεχεια αλλα.... ο μεγαλος σε εμενα ειχε πεσει δυο φορες απο τον καναπε κι εγω διπλα του αν ειναι να συμβει θα συμβει...


h3HFp3.png

NlXcp3.png


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 12,9k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • Skybeam

    1649

  • mariapap82

    1369

  • skountoufla

    1119

  • xanp

    955

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκαν

Πω πω,νέκρα από εδώ Ε? Η μικρή έπαθε πάλι κολικους από ένα μπιφτέκι που έφαγα.Έπρεπε να της δώσουμε ντεπον για να ηρεμήσει.Μάλλον όταν ξεκινήσουμε στερεές δεν θα της δώσω μοσχάρι.θα δούμε.


5oULp3.png

B2ZVp3.png


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

Καλησπέρα!!!!!!!

Nasy μου ελπίζω να ειναι καλυτερα η μικρή...ακόμα κολικους;;;μήπως ειναι κάτι άλλο;; Εγω πιστεύω ότι όταν ξεκινήσεις στερεες να της δώσεις πρώτα ζωμο και μετα απευθείας μοσχάρι. Μήπως όμως ηταν τυχαίο; Για ξαναδοκιμασε γιατι μπορει απλα να έχει γκρίνια για άλλο λόγο...


h3HFp3.png

NlXcp3.png

Δημοσιεύτηκαν

Καλησπερα!!!!

Εχω παρα πολύ καιρό να σασ γραψω...Ελπίζω να είστε όλες καλά! Τα μωρακια ολα καλά; Μεγάλωσαν και τα δικα σας φυσικά σαν το δικό μου. Διάβασα για φαγητά. Όσα ξεκίνησαν ελπίζω να δέχθηκαν εύκολα το κουτάλι. Εμείς μεσα στην επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουμε. Την επόμενη κυριακη θα βαφτιστουμε κιόλας, να τελειώνει και αυτο το τρέξιμο. Ο μεγάλος ευτυχώς κάθεται μια χαρά στον παιδικό. Αρρώστησε φυσικα μια φορα και το κακό είναι οτι απο τότε σταμάτησε να τρώει φαγητά... Μόνο ψωμιά, πίτες, ζυμάρια γενικά τρωει. Με εχει σκάσει με αυτό το θέμα.

Κατά τ' άλλα πολύ τρέξιμο. Από επιλογή μου, αλλά τρέξιμο.

Πολλά φιλιά σε όλες.


3e7afaa502.png

4e425f0baa.png

Δημοσιεύτηκαν

μανουλες του Μαιου καλησπερα..ξερω οτι δεν θα με θυμαστε γιατι εχω να σας γραψω πολυ πολυ καιρο..σχεδον 3 μηνες αλλα σας σκεφτομαι συχνα..ο λογος οτι τα νευρα μου οι ευθυνες το αγχος και μιας μορφης επιλοχειος μου χτυπησαν την πορτα..περασα και περναω δυσκολες φασεις..φοβαμαι πολυ..τρεμω μην παθει τιποτα με αποτελεσμα να εχω γινει η τρελη του χωριου που λενε..εγω που ολοι θαυμαζαν τον δυναμικο μου χαρακτηρα και την ανεξαρτησια μου..σκεφτομουν πολυ να σας τα γραψω αυτα ισως γιατι μαζι σας μοιραστηκα τις πρωτες στιγμες του παιδιου μου..ελπιζω να ειστε ολες σας καλα και κυριως να ειναι καλα τα μωρα σας!!ο αγγελος μου ειναι πλεον 4 μηνων και 15 ημερων..μου γελαει και εχω τον κοσμο ολο!!ελπιζω και σεις!!σας φιλω!!


Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

Καλησπερα!!!

Mariath μεγαλώσατε κι εσείς...με το καλο η βάφτιση σας!!!! Ελπίζω να μπείτε στις στερεες χωρίς πρόβλημα!!!! Υπομονη με τον μεγάλο...περνάνε φάσεις τα παιδάκια είμαι σίγουρη ότι θα περάσει μην τον πιέζεις και θα ξεκινήσει παλι να τρώει.

Μαρινάκι μιλά όσο μπορείς και βγάλτα απο μέσα σου...υπομονη η επιλοχειος ειναι πολυ ύπουλη...να βγαίνεις κι εξω όσο μπορείς.αν εχεις να αφήσεις κάπου το μωρο βγείτε με τον άντρα σου οι δυο σας. Για ότι θες εδώ είμαστε και να είσαι σίγουρη ότι σε καταλαβαίνουμε!!!!!


h3HFp3.png

NlXcp3.png

Δημοσιεύτηκαν

σε ευχαριστω πολυ πολυ κοριτσι!!τωρα ειμαι εδω και λεω να συμμετεχω συχνα!!!προσπαθησα να διαβασω πολλα μυνηματα να δω πως τα πατε ολες!!δοντακια;;

Δημοσιεύτηκαν

Και καλά εσείς βρίσκεστε και στο fb.

Εμείς που επιμορφωνόμασταν από δω μέσα, ξεραΐλα!

Δεν πειράζει, αρκετά έμαθα ήδη και σας μερσώ! :)


PVxKp2.png

MrMwp2.png


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...