Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ

Moments

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 43k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• stellitsa1978

4620

• descolorira

3994

• caramello

3743

• Moments

2873

και βεβαια...δεν είμαστε τσουβάλι...καθε μια με την τύχη της!

ελπίζουμε σε σενα και στην Τζελένα

Να'μαι κι εγω λοιπόν! Σήμερα ήταν κανονικά να κάνω χοριακή αλλά δυστυχώς...με πρόλαβε η ακατανόμαστη!!! Ρολόϊ είναι η άτιμη! Ούτε τα utrogestan ούτε τίποτα δεν την πιάνουν!!! Χτές το βράδυ τα πήρα για τελευταία φορά και σήμερα το πρωϊ...να'την μπροστά μου!!! Πάλι καλά όμως που έχω σταθερό κύκλο, κάτι είναι κι αυτό!!! Δεν πειράζει Χρυσάκι μου. Μη μου στενοχωριέσαι. Εντάξει είναι πίκρα το ξέρω γιατι βαθιά μέσα σου έχεις πάντα την ελπίδα ακόμα κι αν το ένστικτό σου λέει άλλα...Την επόμενη φορά θα είμαστε πιο τυχερές! Εχουμε έναν στόχο και θα τον πετύχουμε!

Νατασούλα μου μακάρι να ακούσουμε καλά νέα από εσένα!

Μια απορία έχω βρε Χρυσάκι μου μήπως μπορείς να μου δώσεις τα φώτα σου...Υπάρχει περίπτωση η μορφολογία να βελτιωθεί??? Γιατι του άντρα μου όλες οι εξετάσεις που είχε κάνει στον Λυμπερόπουλο του έβγαζαν 98% ανώμαλα και τώρα στην embryoart μας έβγαλαν 75%!!! Οι υπόλοιπες τιμές πάνω κάτω ίδιες. Και μας είπαν οτι το σπέρμα είναι πολύ καλό! Θα τρελλαθώ...

Να'μαι κι εγω λοιπόν! Σήμερα ήταν κανονικά να κάνω χοριακή αλλά δυστυχώς...με πρόλαβε η ακατανόμαστη!!! Ρολόϊ είναι η άτιμη! Ούτε τα utrogestan ούτε τίποτα δεν την πιάνουν!!! Χτές το βράδυ τα πήρα για τελευταία φορά και σήμερα το πρωϊ...να'την μπροστά μου!!! Πάλι καλά όμως που έχω σταθερό κύκλο, κάτι είναι κι αυτό!!! Δεν πειράζει Χρυσάκι μου. Μη μου στενοχωριέσαι. Εντάξει είναι πίκρα το ξέρω γιατι βαθιά μέσα σου έχεις πάντα την ελπίδα ακόμα κι αν το ένστικτό σου λέει άλλα...Την επόμενη φορά θα είμαστε πιο τυχερές! Εχουμε έναν στόχο και θα τον πετύχουμε!

Μια απορία έχω βρε Χρυσάκι μου μήπως μπορείς να μου δώσεις τα φώτα σου...Υπάρχει περίπτωση η μορφολογία να βελτιωθεί??? Γιατι του άντρα μου όλες οι εξετάσεις που είχε κάνει στον Λυμπερόπουλο του έβγαζαν 98% ανώμαλα και τώρα στην embryoart μας έβγαλαν 75%!!! Οι υπόλοιπες τιμές πάνω κάτω ίδιες. Και μας είπαν οτι το σπέρμα είναι πολύ καλό! Θα τρελλαθώ...

γεια σου Jelena, o Λυμπερόπουλος πρώτα απ' όλα χρησιμοποιεί τα κριτήρια κατά Kruger (=πολύ αυστηρά) για τη μορφολογία.

Γενικότερα είναι πιο αυστηρός από άλλα εργαστήρια τουλάχιστον σε ότι έχει σχέση με άλλα εργαστήρια, το δικό του 2% δηλαδή άλλα εργαστήρια που χρησιμοποιούν επίσης Kruger κριτήρια μπορεί να σου βγάλουν αποτέλεσμα 5%.

Τα κέντρα εξωσωματικής χρησιμοποιούν τα κριτήρια που δίνει ο ΠΟΥ (παγκόσμιος οργανισμός υγείας) εξού και η διαφορά, τα οποία πολύ πρόσφατα άλλαξαν και άκουσα πως έγιναν πιο αυστηρά και από αυτά του Kruger δε γνωρίζω όμως αν αληθεύει γιατί πριν ήταν πολύ πιο ελαστικά!

τεστ κατάτμησης κάνατε?

καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια!!

Διαφημίσεις

γεια σου Jelena, o Λυμπερόπουλος πρώτα απ' όλα χρησιμοποιεί τα κριτήρια κατά Kruger (=πολύ αυστηρά) για τη μορφολογία.

Γενικότερα είναι πιο αυστηρός από άλλα εργαστήρια τουλάχιστον σε ότι έχει σχέση με άλλα εργαστήρια, το δικό του 2% δηλαδή άλλα εργαστήρια που χρησιμοποιούν επίσης Kruger κριτήρια μπορεί να σου βγάλουν αποτέλεσμα 5%.

Τα κέντρα εξωσωματικής χρησιμοποιούν τα κριτήρια που δίνει ο ΠΟΥ (παγκόσμιος οργανισμός υγείας) εξού και η διαφορά, τα οποία πολύ πρόσφατα άλλαξαν και άκουσα πως έγιναν πιο αυστηρά και από αυτά του Kruger δε γνωρίζω όμως αν αληθεύει γιατί πριν ήταν πολύ πιο ελαστικά!

τεστ κατάτμησης κάνατε?

καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια!!

kalliroi μου σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες, μου έλυσες αρκετές απορίες που μου είχαν δημιουργηθεί! Οχι τεστ κατατμησης δεν κάναμε γιατι δε μας το ζήτησε κανένας. Θα το ρωτήσω όμως κι αυτο. Το καλό της υπόθεσης είναι οτι και ο Λυμπερόπουλος και ο τωρινός γιατρός μας λένε πως το σπέρμα είναι πολύ καλό και επιμένουν πως δε φταίει εκείνο για το οτι δεν έχω ακόμα μείνει έγκυος...Τώρα μένει να κάνω κάποιες ορμονικές εξετάσεις και βλέπουμε...

Jelena, η κατάτμηση είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο.

καλό θα ήταν πριν κάνετε ξανά σπερματέγχυση ή κάτι άλλο να κάνετε και αυτή την εξέταση (την κάνει ο Λυμπερόπουλος).

σε γενικές γραμμές η μορφολογία δε διορθώνεται, η κατάτμηση όμως με αντιοξειδωτικά μειώνεται και μπορεί να στρώσει.

Οι υπόλοιπες τιμές σας είναι εντάξει;

Jelena, η κατάτμηση είναι πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο.

καλό θα ήταν πριν κάνετε ξανά σπερματέγχυση ή κάτι άλλο να κάνετε και αυτή την εξέταση (την κάνει ο Λυμπερόπουλος).

σε γενικές γραμμές η μορφολογία δε διορθώνεται, η κατάτμηση όμως με αντιοξειδωτικά μειώνεται και μπορεί να στρώσει.

Οι υπόλοιπες τιμές σας είναι εντάξει;

Ναι οι υπόλοιπες τιμές μας είναι πολύ καλές. Το ίδιο μας είπαν ο Λυμπερόπουλος, ο ουρολόγος, ο γυναικολόγος και τώρα αυτό το κέντρο που πήγαμε. Τώρα γιατί κανείς τους δε μας ζήτησε να κάνουμε κατάτμηση...ένας Θεός ξέρει!!!

καλύτερα να την κάνετε να είστε σίγουροι

και με τους γιατρούς δε μπορείς να είσαι ήσυχη.. δυστυχώς ο καθένας λέει τα δικά του.

η ουσία είναι (νομίζω) πως θέλει καλή κινητικότητα τουλάχιστον 40% προωθητική όπως είπε νωρίτερα και το eirinaki, κατάτμηση κατώτερη του 30%, να επιζούν τουλάχιστον 5-7 ώρες γιατί αφού φτάσουν στο ωάριο και προσκολληθούν πάνω του πρέπει να επιζήσουν 5 ώρες για να φτάσουν στο σημείο να ενεργοποιηθούν και να περάσει 1 μέσα.. και φυσικά τύχη!!!!!

εδώ εξηγείται ωραία η διαδικασία της γονιμοποίησης http://www.kosmogonia.gr/42_18_sex.html

Κοριτσάκια μου πολύ καλημέρα σας!

Επειδή κι εγώ έχω περάσει από τη διαδικασία της εξωσωματικής (έχω αυτή τη στιγμή 3 εμβρυάκια στην κοιλίτσα μου και περιμένω αποτελέσματα στις 22/3) θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα εξής.

Είχα κι εγώ το δίλημμα της σπερματέγχυσης ή της εξωσωματικής.. Εμείς βέβαια είχαμε χάλια σπέρμα το οποίο σύμφωνα με το Λυμπερόπουλο είχε κατάτμηση 44% την πρώτη φορά που το εξετάσαμε και φυσιολογικές μορφές μόλις 2% ενώ τη δεύτερη και μετά από τρίμηνη αγωγή του συζύγου μόλις 41% και 3% αντίστοιχα... Οπότε η εξωσωματική και μάλιστα η μέθοδος της μικρογονιμοποίησης ήταν μονόδρομος για εμάς..

Την προηγούμενη Δευτέρα που πήγαμε για ωοληψία ο σύζυγος έδωσε σπέρμα.. Όταν με πήρε τηλέφωνο η εμβρυολόγος για να μου πει πόσα γονιμοποιήθηκαν τη ρώτησα τι ποσοστό φυσιολογικών μορφών είχε το σπέρμα και μου λέει το απίστευτο 14%!!!

Όταν πήγαμε για την εμβρυομεταφορά τη ρώτησα πως γίνεται τέτοια τεράστια διαφορά (αν σκεφτεί κανείς ότι τον ένα μήνα που μεσολάβησε από την τελευταία εξέταση του Λυμπερόπουλου μέχρι την εξωσωματική ο σύζυγος έπαιρνε μόνο βιταμίνες)!!

Μου απάντησε πως ο Λυμπερόπουλος κατηγοριοποιεί τις φυσιολογικές μορφές κατά 10 περίπου κατηγορίες (ανωμαλίες κεφαλής, ανωμαλίες ουράς, ανωμαλίες μήκους ουράς....) ενώ τα κέντρα εξωσωματικής μόνο σε δύο... (φυσιολογικές και μη φυσιολογικές) και επειδή έχουν ειδικά μικροσκόπια που μεγενθύνουν το κάθε σπερματοζωάριο κατά 50 φορές τουλάχιστον είναι σε θέση να διαλέξουν ένα φυσιολογικό... Βέβαια επειδή θα βάλουν το φυσιολογικό σπερματοζωάριο μέσα στο ωάριο δεν πάει να πει ότι θα το γονιμοποιήσει κιόλας και εδώ έρχεται να παίξει ρόλο η κατάτμηση.. (π.χ. εμείς από τα 6 ωάρια καταφέραμε με μικρογονιμοποίηση να γονιμοποιήσουμε μόνο τα 3) και αυτό είτε διότι το ωάριο μπορεί να μην ήταν καλό είτε γιατί το σπερματοζωάριο είχε υψηλή κατάτμηση και δημιούργησε θέμα..

Όλα αυτά σας τα λέω μόνο και μόνο για να λύσω την απορία στην Jelena πως γίνεται να δείξει τόσο μεγάλη διαφορά το ένα αποτέλεσμα από το άλλο..

Και ναι κορίτσια είναι πια αποδεδειγμένο πως αν δεν υπάρχει καλή ποιότητα σπέρματος είναι καλύτερα να καταφεύγουμε στην εξωσωματική. Έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας!

Ελπίζω να βοήθησα..

L2qIp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια μου πολύ καλημέρα σας!

Επειδή κι εγώ έχω περάσει από τη διαδικασία της εξωσωματικής (έχω αυτή τη στιγμή 3 εμβρυάκια στην κοιλίτσα μου και περιμένω αποτελέσματα στις 22/3) θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα εξής.

Είχα κι εγώ το δίλημμα της σπερματέγχυσης ή της εξωσωματικής.. Εμείς βέβαια είχαμε χάλια σπέρμα το οποίο σύμφωνα με το Λυμπερόπουλο είχε κατάτμηση 44% την πρώτη φορά που το εξετάσαμε και φυσιολογικές μορφές μόλις 2% ενώ τη δεύτερη και μετά από τρίμηνη αγωγή του συζύγου μόλις 41% και 3% αντίστοιχα... Οπότε η εξωσωματική και μάλιστα η μέθοδος της μικρογονιμοποίησης ήταν μονόδρομος για εμάς..

Την προηγούμενη Δευτέρα που πήγαμε για ωοληψία ο σύζυγος έδωσε σπέρμα.. Όταν με πήρε τηλέφωνο η εμβρυολόγος για να μου πει πόσα γονιμοποιήθηκαν τη ρώτησα τι ποσοστό φυσιολογικών μορφών είχε το σπέρμα και μου λέει το απίστευτο 14%!!!

Όταν πήγαμε για την εμβρυομεταφορά τη ρώτησα πως γίνεται τέτοια τεράστια διαφορά (αν σκεφτεί κανείς ότι τον ένα μήνα που μεσολάβησε από την τελευταία εξέταση του Λυμπερόπουλου μέχρι την εξωσωματική ο σύζυγος έπαιρνε μόνο βιταμίνες)!!

Μου απάντησε πως ο Λυμπερόπουλος κατηγοριοποιεί τις φυσιολογικές μορφές κατά 10 περίπου κατηγορίες (ανωμαλίες κεφαλής, ανωμαλίες ουράς, ανωμαλίες μήκους ουράς....) ενώ τα κέντρα εξωσωματικής μόνο σε δύο... (φυσιολογικές και μη φυσιολογικές) και επειδή έχουν ειδικά μικροσκόπια που μεγενθύνουν το κάθε σπερματοζωάριο κατά 50 φορές τουλάχιστον είναι σε θέση να διαλέξουν ένα φυσιολογικό... Βέβαια επειδή θα βάλουν το φυσιολογικό σπερματοζωάριο μέσα στο ωάριο δεν πάει να πει ότι θα το γονιμοποιήσει κιόλας και εδώ έρχεται να παίξει ρόλο η κατάτμηση.. (π.χ. εμείς από τα 6 ωάρια καταφέραμε με μικρογονιμοποίηση να γονιμοποιήσουμε μόνο τα 3) και αυτό είτε διότι το ωάριο μπορεί να μην ήταν καλό είτε γιατί το σπερματοζωάριο είχε υψηλή κατάτμηση και δημιούργησε θέμα..

Όλα αυτά σας τα λέω μόνο και μόνο για να λύσω την απορία στην Jelena πως γίνεται να δείξει τόσο μεγάλη διαφορά το ένα αποτέλεσμα από το άλλο..

Και ναι κορίτσια είναι πια αποδεδειγμένο πως αν δεν υπάρχει καλή ποιότητα σπέρματος είναι καλύτερα να καταφεύγουμε στην εξωσωματική. Έχει μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας!

Ελπίζω να βοήθησα..

Καλημερα σε ολα τα κοριτσακια!!!

Δομνινα & Kalliroi μου ησασταν κατατοπιστικοτατες και αναλυτικοτατες. Μπραβο κοριτσια που το εχετε ψαξει τοσο πολυ και βοηθατε ολες τις ενδιαφερομενες. Απο τη δικη μου γνωση και εμπειρια συμφωνω απολυτα και πιστευω οτι οταν υπαρχει σοβαρο προβλημα με το σπερμα ενδυκνειται η εξωσωματικη με μικρογονιμοποιηση. Jelena κριμα κοριτσακι μου που δεν πετυχε αυτη τη φορα αλλα να εισαι σιγουρη οτι με τα σημερινα μεσα ολες γρηγορα θα τα καταφερουμε. Πιστευω οτι μια 2η γνωμη χρειαζεται παντα.

Δομνινα μου αν θυμαμαι καλα εκανες το βραχυ πρωτοκολλο. Κι εγω αυτο θα κανω οποτε ηθελα να σε ρωτησω ποια φαρμακα πηρες, τι δοση και για ποσες μερες χρειαστηκε να τα παιρνεις? 6 ωαρια ειναι πολυ καλος αριθμος και το οτι γονιμοποιηθηκαν τα 3 φοβερο αποτελεσμα. Τωρα μεγαλωνουν τα μωρακια σου μεσα στην κοιλιτσα σου. ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ!!! Καλα αποτελεσματα στις 22/3.

Αν ταξιδεψω με αεροπλανο την επομενη μερα απο την εμβρυομεταφορα υπαρχει προβλημα? Ποια η γνωμη σας?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ειρηνάκι μου,

Δεν έκανα το βραχύ, έκανα το μακρύ πρωτόκολλο και μάλιστα επειδή καθυστέρησα να αδιαθετήσω για 8 μέρες, έκανα ενέσεις καταστολής (1/3 Άβερκαπ 8 μέρες περισσότερο). Μετά την 4η μέρα της περιόδου μου ξεκίνησα με τις ενέσεις διέγερσης (Μενοπούρ 225 μονάδες για 8 μέρες) και μετά έγινε η ωοληψία.

Βέβαια και ο γιατρός και εγώ ξαφνιαστήκαμε με την τόσο άμεση ανταπόκριση του οργανισμού μου και από τα 8 ωάρια που είχα τελικά χρησιμοποιήσαμε μόνο τα 6 από τα οποία γονιμοποιήθηκαν τα τρία..

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα να ταξιδέψεις με αεροπλάνο.. Καλή σου επιτυχία κοριτσάκι!

L2qIp2.png

Κυριακή βράδυ! Καμία μέσα αλλά μπήκα να πω ένα γεια...Ελπίζω να στε όλες καλά...Fntag, chryssaki, Jelena ΄μακάρι να ηρεμήσατε λίγο και σιγά σιγά να ανασυγκροτήσετε τις δυνάμεις σας....Γ

Ειρηνάκι, kalliroi , argiro, adnihor, Δομνίνα, yianna, paulina, erminaaaakiiiii όμορφη βδομάδα να χετε όλες κορίτσια!!!!Γεράσιμε και Πόπη όμορφη βδομάδα και σε σας...

Νατασάκι φτάνει η μέρα των αποτελεσμάτων! Θα περιμένουμε νέα σου το συντομότερο δυνατό ε! Αντε μακάρι να έχουμε θετικά αποτελέσματα και ιθα ορίσουμε το επίσημο γούρι του καφέ!!!! Ό,τι και να δείξει η αυριανή μέρα να 'σαι καλά...μόνο αυτό!!!! Θα περιμένουμε να μας ενημερώσεις!

Αυτά για την ώρα...καλό βράδυ...ονειρα γλύκά!!!!!

Είμαστε ήδη 2 χρονών!

Σε ευχαριστώ Θεούλη μου!

καλημέρα! κοπέλα μου...δυναμικά προχωράμε παρακάτω!98% ανωμαλία ειχαμε και μεις στο Λυμπερόπουλο..και δε σου κρυβω ότι ειλικρινά και μένα το μόνο που με σταματάει από την εξωσωματική είναι το γεγονός ότι λέω μήπως κάτι βελτιωθεί!!! δεν ξέρω μπερδεμένη και κάπως στεναχωρημένη είμαι σήμερα....

θα πάνε όλα καλά.....

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...