Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Πρώτη εγκυμοσύνη- Ερωτήσεις!


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες/όλους σας!

Μπήκα σε πειρασμό να δημοσιεύσω τις ερωτήσεις μου στις rock μαμάδες ή στις ταξιδιάρες μαμάδες ή στο 2ο τρίμηνο-άγχος, αλλά είπα να κεράσω εγώ από την αρχή έναν φρέσκο καφέ, για τις πρωτάρες-άσχετες, έτσι ώστε οι πιο έμπειρες να μας βοηθήσετε να ξεστραβωθούμε λίγο!

Λοιπόν, είμαι σχεδόν 39 ετών και περιμένω το πρώτο μου παιδί τον Αύγουστο...Είμαι στην 20η εβδομάδα. Θα είναι αγοράκι! Εχω τις εξής ερωτήσεις, για όσες ξέρετε και δεν βαριέστε να μου απαντήσετε...

1) Πρέπει να κάνω μαθήματα "ανώδυνου τοκετού"? Μέχρι στιγμής η εγκυμοσύνη μοιαζει να προχωρά φυσιολογικά, και δεν μοιαζει να προγραμματίζεται προς το παρόν καποια καισαρική (ελπίζω να την αποφύγω). Αν ναι, πού γίνονται αυτά? :confused:

2) Ημουν αδύνατη σχετικά πριν μείνω εγκυος, δηλαδή 12-13 κιλά κάτω από το ύψος μου. Εχω ήδη πάρει 6 κιλά από τον Δεκέμβρη που εμαθα για την εγκυμοσύνη! Ειναι φυσιολογικό? 'Η τρώω παραπάνω απ'οσο πρέπει? Προσπαθώ να αποφεύγω γλυκά και ενδιάμεσα τσιμπολογήματα, όμως πεινάω πολύ και τρώω μεγάλες μερίδες, ειδικά πρωί και μεσημέρι! :oops:

3) Πότε πρέπει να ξεκινήσω τα... ψώνια...και τι να υπολογίζω οτι θα μου χρειαστεί?

4) Υπάρχουν περιοδικά που συστήνετε για το νεογέννητο, κλπ?

Νομίζω προς το παρόν αρκετά σας κούρασα.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά. Να χαίρεστε τα παιδάκια σας! :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα. Κατ' αρχήν με το καλό να έρθει το μωράκι σου.Έχω μια κορούλα 14 μηνών. Απαντώ στις ερωτήσεις κατα την προσωπική μου πάντα άποψη:

1. Εγώ δεν έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετού γιατί είχα σκοπό να κάνω επισκληρίδιο όπως και έκανα. Για τα πρώτα πονάκια μέχρι να σου βάλουν την επισκληρίδιο σε καθοδηγούν οι μαίες με τις αναπνοές. Αν επιθυμείς όμως και είσαι ασφαλισμένη του ΙΚΑ κάνουν στο ΙΚΑ της περιοχής στο στο τμήμα προστασίας μητέρας και παιδιού.

2. Εμένα ο γιατρός μου ήταν αυστηρός με τα κιλά και μου είπε οτι το ιδανικό είναι να πάρεις στην εγκυμοσύνη σου 9-12 κιλά που σημαίνει 1-1,5 κιλό το μήνα. Εγώ έβαλα 14. Καλύτερα είναι να τρως πολλά και μικρά γεύματα. Αυτό βοηθάει και στις τυχών καούρες που ίσως έχεις τους τελευταίους μήνες. Εγώ όταν ήθελα να τσιμπολογήσω καθάριζα και έτρωγα καρότα και αγγούρια για να ξεχνιέμαι.

3. Επειδή θα γεννήσεις καλοκαίρι καλύτερα να περιμένεις να βγουν τα καλοκαιρινά. Δηλ. σε τέλος Απριλίου - αρχές Μαϊου. Συμβουλή : μην πάρεις 0 νούμερο θα τα φορέσεις 1-2 βδομάδες και τέλος. Ξεκίνα με 3 μηνών. Το καλοκαίρι θα χρειαστείς ολόσωμα φανελάκια τα οποία αργάτερα θα φοράς κάτω απο τα φορμάκια. Για κάθε μέρα στο σπίτι τουλάχιστον είσαι κομπλέ. Τώρα αν θέλεις κανένα συνολάκι για τις εξόδους βλέπεις και πράττεις.

Μπιμπερό τουλάχιστον έξι και έναν αποστηρωτή. Μια λεκανίτσα για το μπανάκι, σφουγγαράκι φυσικό, σαμπουάν- αφρόλουτρο, μπουρνουζάκια, πατσετούλες μικρές για τον πωπώ (πλένουμε σε κάθε αλλάγή της πάνας), κρέμα για την αλλαγή της πάνας ( εγω χρησιμοποιώ τη soudocrem), ψαλιδάκι για τα νύχια, χτενούλα, κρέμα σώματος ή λαδάκι,πάνες (εννοώ τα τετράγωνα σεντονάκια) που τα χρησιμοποιείς για να τυλίγεις το μωρό, να το σκεπάζεις ή απλά να στρώνεις κάπου για να το ακουμπήσεις, σαλιάρες, καλτσάκια μάλλον για αργότερα, πάρε και κανένα μακρυμάνικο φορμάκι για όταν αλλάξει ο καιρός να έχεις, μαι βούρτσα για να καθαρίζεις το μπιμπερό, θερμόμετρο μπάνιο για να μετράς τη θερμοκρασία του νερού, ένα θερμός σε περίπτωση που δίνεις ξένο γάλα να διατηρείς ζεστό νερό,κουβερτούλες πάλι για όταν αλλάξει ο καιρός, έχει και κουβερτούλες αγκαλιάς για τις μετακινήσεις, καπελάκι για τον ήλιο οπωσδήποτε αν βγαίνετε έξω. A! και αδιάβροχα για να στρώνεις πάνω στην αλλαξιέρα γιατί τον πρώτο καιρό θα έχετε πολλά ''ατυχήματα'' κατά το άλλαγμα .

Αν θυμηθω τίποτε άλλο θα επανέλθω.

4. Εγώ δεν έπαιρνα περιοδικά , ενημερωνόμουνα όμως απο το ίντερνετ. Είτε πληκτρολογώντας στο google την ηλικία του μωρού οπότε είχε ενα σωρό γενικά πράγματα, είτε συγκεκριμένα αυτό που ήθελα να μάθω.

Ελπίζω να έδωσα μια μικρή βοήθεια.

Επεξεργάστηκαν by viki 1

Link to comment
Share on other sites

mariae ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!:P:p:p

Θα συμφωνήσω σε όλα με τη viki1. Και εγώ δεν έκανα μαθήματα ανώδυνου.

Όσον αφορά τα κιλά εγώ ξέρω ότι στις αδύνατες δίνουν ένα περιθώριο μέχρι και 16 κιλά. Καλά είναι όμως να προσέχεις. Μην τρώς πολλά μακαρόνια και ψωμιά.Εγώ για τις καούρες το είχα ρίξει στα φρούτα. Αλλά η κάθε μια είναι διαφορετική!

Για τα πράγματα του μικρού να τα πάρεις Μάιο-Ιούνιο. Θα χρειαστούν πλύσιμο φυσικά. Όλα όσα περιέγραψε η viki είναι σωστά. Αν θηλάσεις θα χρειαστείς και επιθέματα στήθους καθώς και μια κρέμα για να μην πληγωθούν οι θηλές(ίσως και ένα θήλαστρο). Α! και πράγματι. Φορμάκια ΟΧΙ Νο 0! κατευθείαν 1-3!

όσο για την ενημέρωση...ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!Τα έχει όλα!

Καλή συνέχεια!!


cEyXp3.png

q61sp3.png

Link to comment
Share on other sites

Viki kai Katerina,

σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας!

Viki, τις οδηγίες σου τις αποθήκευσα κιόλας στον υπολογιστή μου για να μπορώ να τις ξαναβρώ και να τις συμβουλευτώ οταν θα πλησιάζει ο χρόνος...:oops:

Να χαίρεστε τα αγγελούδια σας!

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση με υγεία και πολλές όμορφες οικογενειακές στιγμές...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Aγαπητά μέλη,

το www.parentscafe.gr δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει την ανάγκη των γονέων για ψυχαγωγία και κοινωνική δικτύωση -

παρακαλούμε για θέματα που είναι ενημερωτικά και έχουν στόχο την πληροφόρηση των γονέων,

να χρησιμοποιείτε το http://parents.org.gr/

Εάν επιθυμείτε άνοιγμα θέματος με στόχο την ανταλλαγή κοινών εμπειριών και αλληλουποστήριξη μπορείτε να δημιουργήσετε στο parentscafe.gr ένα social group με τίτλο το θέμα που σας απασχολεί

εδώ: http://parentscafe.gr/forumdisplay.php?f=27

http://parentscafe.gr/showpost.php?p=2983&postcount=6

Ο δευτερος συνδεσμος θα σας οδηγήσει σε βίντεο το οποίο δείχνει το πώς μπορείτε να κάνετε χρήση των social groups!

Έχετε όμως υπόψη σας ότι τα θέματα αυτά , - όσα συμπεριλαμβάνουν συζητήσεις τύπου καφέ και περιέχουν χιλιάδες δημοσιεύσεις - , θα διαγράφονται μετά την πάροδο ενός διαστήματος

- θυμηθείτε να τοποθετείτε τα ενημερωτικά θέματα, στις αντίστοιχες ενότητες του parents.gr.

Οδηγίες εγγραφής για parents.org.gr μπορείτε να δείτε εδώ

http://parents.org.gr/news/a71

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
×
×
  • Δημιουργία νέου...