Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, nikoulini33 είπε:

Καλημέρα! Η προγεστερόνη για εμβρυομεταφορά πόσο πρέπει να είναι; Έκανα χθες και ήταν 21,7 παίρνω utrogestan και prolutex, έκανα σήμερα εξετάσεις και έχει πάει στο 19,3. Γίνεται να έπεσε; Μήπως έκανε λάθος το εργαστήριο; 

Καλησπέρα κορίτσι μου Κ εγώ ξεκινάω ετ σε ποια μέρα του κύκλου σου είσαι εσύ;

Just now, Ρούλα87 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι μου Κ εγώ ξεκινάω ετ σε ποια μέρα του κύκλου σου είσαι εσύ;

Καλή μας επιτυχία ❤️

• Καλή τύχη! 1

Μανούλες Ιουλίου 2025 ❤️

Recommended Posts

πρίν από 39 λεπτά , Eustathia είπε:

Θεά🙏 

Κεράσματα γέννας ε? Τι ωραία 🥰 έχω δει που το κάνουν μερικές αλλά δεν ξέρω αν θα κάνω κάτι τέτοιο. 

Εγώ μπομπονιέρες θέλω να ξεκινήσω να φτιάχνω 😇 

Εγώ είμαι ιχθύς, 16 Μαρτίου γενέθλια. Εσύ?

Είχα κάνει κ στα αλλα δύο...οπότε δεν θέλω να ξεχωρίσω παιδιά... Εγώ είμαι καρκίνος με παρθένο....

Μετά την β επιπέδου θα κλείσω ραντεβού για φωτογράφηση εγκυμοσύνης κ νεογέννητου... Όπως είχα κάνει επίσης κ στα άλλα...

Μπομπονιέρες για τον γάμο εεε? Μπράβο σου... Εγώ δεν έχω τέτοια υπομονή όσο κ να μου αρέσει... Αλλά τα έφτιαξα όλες τις φορές στον σύλλογο σύνδρομο ντάουν της Θεσσαλονίκης κ χαμόγελο του παιδιού...θέλω να συνεισφέρω με κάποιον τρόπο στις χαρές μας σε συλλόγους...

πρίν από 50 λεπτά , MariaTzou είπε:

Είναι δείκτης του συκωτιού ότι δυσκολεύεται λόγω κύησης ή δείκτης χολοστασης 

Κ πως ρυθμίζεται? Μετά την γέννα επανέρχεται,όπως κ ο διαβήτης κύησης? Σε εσένα επηρεάζει κάπου? Δεν το ήξερα ότι υπάρχει κ κάτι τέτοιο ...

Έχω δύο ψυχούλες στον ουρανό 👼👼...κ δύο στην αγκαλιά μου...❤️❤️👫

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κι από εμένα! Κι εγώ σκέφτομαι πρώτα Ο Θεός μετά την β επιπέδου να ξεκινήσω την οργάνωση όσον αφορά το μωράκι! Λίστα για ψώνια οργάνωση στις ντουλάπες να κάνω χώρο να ξεφορτωθώ ότι δεν χρειάζομαι και να αγοράσω ο,τι χρειάζομαι! Έχω κι εγώ κάποια πράγματα από τις κόρες μου! Εχω δώσει βέβαια και καποια! Τώρα όσον αφορά ρούχα,πάνες αγκαλιάς και κάποια άλλα πράγματα σίγουρα θα χρειαστώ γιατί κάποια μετά από 2 παιδιά έχουν χαλάσει κάποια άλλα όπως είπα τα έχω δώσει! Εντωμεταξύ τις κόρες μου τις είχα γεννήσει και τις 2 χειμώνα οπότε ρουχαλάκια θα χρειαστώ έτσι κι αλλιώς και να σιγουρέψουμε ότι είναι κοριτσάκι κι αυτο! Όσον αφορά την βάφτιση πάμε λίγο μακριά αλλά να σας πω την αλήθεια έχω σκεφτεί κι εγώ θέμα που θα μου άρεσε! Επίσης τα κεράσματα γέννας μου αρέσουν κι εμένα πολύ! Στην πρώτη μου κόρη είχα γλυκά! Είχα κι αρκετό κόσμο που ερχόταν στο μαιευτήριο ήταν και το πρώτο! Στην δεύτερη μου κόρη δεν είχα τόσο πολύ κόσμο! Τώρα στο τρίτο δεν ξέρω!🤷🏻‍♀️ Θα ναι και κατακαλόκαιρο πιστεύω θα λείπουν οι πιο πολλοί! Δεν ξέρω δηλ αν αξίζει καν να μπω στον κόπο να κάνω κάτι! Το πολύ να πάρω πάλι κανένα γλυκάκι!

• Μου αρέσει 1

2ThI.png3AXhp3.png

2 ώρες πρίν, Αννούλαααα είπε:

Είχα κάνει κ στα αλλα δύο...οπότε δεν θέλω να ξεχωρίσω παιδιά... Εγώ είμαι καρκίνος με παρθένο....

Μετά την β επιπέδου θα κλείσω ραντεβού για φωτογράφηση εγκυμοσύνης κ νεογέννητου... Όπως είχα κάνει επίσης κ στα άλλα...

Μπομπονιέρες για τον γάμο εεε? Μπράβο σου... Εγώ δεν έχω τέτοια υπομονή όσο κ να μου αρέσει... Αλλά τα έφτιαξα όλες τις φορές στον σύλλογο σύνδρομο ντάουν της Θεσσαλονίκης κ χαμόγελο του παιδιού...θέλω να συνεισφέρω με κάποιον τρόπο στις χαρές μας σε συλλόγους...

Κ πως ρυθμίζεται? Μετά την γέννα επανέρχεται,όπως κ ο διαβήτης κύησης? Σε εσένα επηρεάζει κάπου? Δεν το ήξερα ότι υπάρχει κ κάτι τέτοιο ...

Τι ωραία ιδέα με τους συλλόγους, μπράβο 🙏

Ναι έχουμε μπομπονιέρες και gift bags σετακι με τη μπομπονιέρα για τους καλεσμένους οπότε έχουμε δουλίτσα. 

Είναι πολύ ωραία διαδικασία, μου αρέσει να ασχολούμαι αλλά αρκεί να έχω χρόνο 😇

Φωτογράφηση εμείς κάνουμε προς στιγμήν σε όλα τα στάδια της κοιλίτσας. Κ θέλω κ κάτι πιο ιδιαίτερο μετά σε προχωρημένη εγκυμοσύνη...ο άντρας μου είναι του τηλεοπτικού χώρου και ασχολείται και με εικόνα και ήχο, οπότε το χουμε αυτό 🥰

1 hour ago, Myrtoulita είπε:

Καλησπέρα κι από εμένα! Κι εγώ σκέφτομαι πρώτα Ο Θεός μετά την β επιπέδου να ξεκινήσω την οργάνωση όσον αφορά το μωράκι! Λίστα για ψώνια οργάνωση στις ντουλάπες να κάνω χώρο να ξεφορτωθώ ότι δεν χρειάζομαι και να αγοράσω ο,τι χρειάζομαι! Έχω κι εγώ κάποια πράγματα από τις κόρες μου! Εχω δώσει βέβαια και καποια! Τώρα όσον αφορά ρούχα,πάνες αγκαλιάς και κάποια άλλα πράγματα σίγουρα θα χρειαστώ γιατί κάποια μετά από 2 παιδιά έχουν χαλάσει κάποια άλλα όπως είπα τα έχω δώσει! Εντωμεταξύ τις κόρες μου τις είχα γεννήσει και τις 2 χειμώνα οπότε ρουχαλάκια θα χρειαστώ έτσι κι αλλιώς και να σιγουρέψουμε ότι είναι κοριτσάκι κι αυτο! Όσον αφορά την βάφτιση πάμε λίγο μακριά αλλά να σας πω την αλήθεια έχω σκεφτεί κι εγώ θέμα που θα μου άρεσε! Επίσης τα κεράσματα γέννας μου αρέσουν κι εμένα πολύ! Στην πρώτη μου κόρη είχα γλυκά! Είχα κι αρκετό κόσμο που ερχόταν στο μαιευτήριο ήταν και το πρώτο! Στην δεύτερη μου κόρη δεν είχα τόσο πολύ κόσμο! Τώρα στο τρίτο δεν ξέρω!🤷🏻‍♀️ Θα ναι και κατακαλόκαιρο πιστεύω θα λείπουν οι πιο πολλοί! Δεν ξέρω δηλ αν αξίζει καν να μπω στον κόπο να κάνω κάτι! Το πολύ να πάρω πάλι κανένα γλυκάκι!

Κ εγώ για γλυκάκια σκέφτομαι, να πάρουμε να κερνάμε. Δεν νομίζω να έχω κόσμο στο μαιευτήριο πολύ. Τις οικογένειες μας και λίγους φίλους. 

• Μου αρέσει 2

6 ώρες πρίν, Αννούλαααα είπε:

Καλέ πλάκα κάνετε? Ήμουν έγκυος κ είχα οργανώσει ήδη γάμο βάφτιση... Όταν γέννησα στις Σαράντα μέρες έκλεισα το νυφικό για να το προλάβω κ επίσης κομμωτές φωτογράφους κτλ όπως κ ημερομηνία φυσικά....στις 40 μέρες που πήγαμε για την ευχή κλείστηκε κ αυτή ...

Όπως τώρα έχω βρει ήδη θέμα για την βάφτιση εκκλησία μπομπονιέρες κτλ...τα έχω κάνει έναν φάκελο στο κινητό ώστε μετά που δεν θα έχω χρόνο να τα έχω όλα έτοιμα,μόνο θα τα κλείνω δηλαδή ... Όπως σήμερα ήδη ολοκλήρωσα τα κεράσματα γέννας τα έφτιαξα μόνη μου αυτή την φορά...γιατί στα άλλα παιδιά μου πήγαιναν πολλά λεφτά ... Ώρες ώρες λέω είναι νωρίς...αλλά μετά λέω έλα όλα καλά θα πάνε....

Τι ζώδια είστε κορίτσια? Γελάω...τελικά δεν είμαι η μόνη...

Εφτιαξες μόνη τα γλυκά του κερασματος??? Για δώσε μας ιδέες! Εγώ αν και είπα να μην κάνω τίποτα πριν την αμνιοπαρακεντηση.... το θέμα της βάφτισης το σκέφτηκα και το αποφάσισα! Εγώ είμαι παρθένος με οροσκοπο παρθένο! 

• Μου αρέσει 1

1 hour ago, Eternity είπε:

Εφτιαξες μόνη τα γλυκά του κερασματος??? Για δώσε μας ιδέες! Εγώ αν και είπα να μην κάνω τίποτα πριν την αμνιοπαρακεντηση.... το θέμα της βάφτισης το σκέφτηκα και το αποφάσισα! Εγώ είμαι παρθένος με οροσκοπο παρθένο! 

κι εμείς στην 1η μας εγκυμοσύνη κάναμε φωτογράφηση και στις 15 ημέρες φωτογράφηση νεογέννητου!Βέβαια ο άντρας μου με σκάει κάθε φορά να με ακολουθήσει αλλά μετά όλο κοιτάει τις φωτογραφίες και τα βίντεο! 

Όμως όλα αυτά βρε κορίτσια θέλουν χρόνο και χρήμα... έχω πολύ ωραίες ιδέες αλλά πάντα ξεφεύγουν του μπάτζετ μας. Είναι δύσκολο να ψάχνεις κάτι και προσιτο και ποιοτικό. Εν τω μεταξύ με το Pinterest και το Instagram μπορώ να χαζεύω ώρες! Ο γιος μου που είναι επίσης παρθενακι, μου είπε φέτος μόλις τελείωσε το πάρτυ γενεθλίων του. "Μαμά, πρέπει να σκεφτούμε τι θέμα θα έχουν του χρόνου τα γενέθλια μου!!!". Δικό μου παιδί ξεκάθαρα!!! 

• Χαχα 1

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, Eternity είπε:

Δεν έφτιαξα γλυκάκια...έφτιαξα δωράκια κεράσματα (φυσικά θα δίνουμε μαζί κ ένα γλυκό,αλλά από ζαχαροπλαστείο  ).... Στο πρώτο είχα φτιάξει Μπρελόκ ( σε επαγγελματία)... Στην δεύτερη που ήταν κ αρχές του χρόνου γούρια ( πάλι έξω σε μαγαζί ) ... Τώρα πήρα μικρά βυζάκια κεράκια σε χρώμα μπλε που είναι το φύλο του μωρού κ στρογγυλές ετικέτες με παιδικό σχέδιο κ το ευχαριστήριο μήνυμα μας.... Τα δίνω στους δικούς μας καταρχήν...από ένα στην κάθε οικογένεια.... Στο γυναικολόγο...αν έρθει κάποιος στο μαιευτήριο,τώρα μπορεί να έρθουν για λίγο ή κάτω ή στο κυλικείο... Αλλιώς αργότερα όταν έρθουν σπίτι...βέβαια μετά τις 40 μέρες...αλλά αυτά δεν παθαίνουν κάτι να τα δώσω κ μετά...

Κ στα δύο που έκανα φωτογραφίσεις ήταν καλές οι τιμές... Εγκυμοσύνης αν θυμάμαι καλά 150-200 ... Κ νεογέννητου 100... Ωραία εμπειρία,αλλά δύσκολη (του νεογέννητου)... Τώρα όμως η κοπέλα αυτή έφυγε εξωτερικό... Οπότε βρήκα αλλού κ τα δυο μαζί 500...αλλά τι να κανω θέλω να έχουν κ 3 τις ίδιες αναμνήσεις από αυτά...

• Μου αρέσει 1

7 ώρες πρίν, Αννούλαααα είπε:

Δεν έφτιαξα γλυκάκια...έφτιαξα δωράκια κεράσματα (φυσικά θα δίνουμε μαζί κ ένα γλυκό,αλλά από ζαχαροπλαστείο  ).... Στο πρώτο είχα φτιάξει Μπρελόκ ( σε επαγγελματία)... Στην δεύτερη που ήταν κ αρχές του χρόνου γούρια ( πάλι έξω σε μαγαζί ) ... Τώρα πήρα μικρά βυζάκια κεράκια σε χρώμα μπλε που είναι το φύλο του μωρού κ στρογγυλές ετικέτες με παιδικό σχέδιο κ το ευχαριστήριο μήνυμα μας.... Τα δίνω στους δικούς μας καταρχήν...από ένα στην κάθε οικογένεια.... Στο γυναικολόγο...αν έρθει κάποιος στο μαιευτήριο,τώρα μπορεί να έρθουν για λίγο ή κάτω ή στο κυλικείο... Αλλιώς αργότερα όταν έρθουν σπίτι...βέβαια μετά τις 40 μέρες...αλλά αυτά δεν παθαίνουν κάτι να τα δώσω κ μετά...

Κ στα δύο που έκανα φωτογραφίσεις ήταν καλές οι τιμές... Εγκυμοσύνης αν θυμάμαι καλά 150-200 ... Κ νεογέννητου 100... Ωραία εμπειρία,αλλά δύσκολη (του νεογέννητου)... Τώρα όμως η κοπέλα αυτή έφυγε εξωτερικό... Οπότε βρήκα αλλού κ τα δυο μαζί 500...αλλά τι να κανω θέλω να έχουν κ 3 τις ίδιες αναμνήσεις από αυτά...

Πολύ όμορφες ιδέες!!! Εγώ το 2017 που έκανα τη φωτογράφηση μου στοίχισε 150 ευρώ και δώρο η φωτογράφηση του νεογέννητου. Αργότερα βέβαια έπρεπε να δώσω έχτρα 120 ευρώ για να πάρω τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση. Τα βιντεακια που μου έφτιαξε με τις φωτογραφίες ήταν πολύ όμορφα! Είχα μείνει ικανοποιημένη από τη δουλειά του όμως τώρα στην επαρχία θα πρέπει να ψάξω κάποιον άλλο. Θέλω κι εγώ να κάνω τα ίδια και στο 2ο παιδί αλλά μερικές φορές πιάνω τον εαυτό μου να μην έχω την ίδια όρεξη.... ας ελπίσω να είναι επειδή ταλαιπωρουμαι ακόμη με αναγουλες. Αντε να μπει η Ανοιξη, να κάνω και αυτή την αμνιοπαρακεντηση, να γίνει και η Β επιπέδου να πάρω λίγο μια ανάσα. 

πρίν από 6 λεπτά , Eternity είπε:

Πολύ όμορφες ιδέες!!! Εγώ το 2017 που έκανα τη φωτογράφηση μου στοίχισε 150 ευρώ και δώρο η φωτογράφηση του νεογέννητου. Αργότερα βέβαια έπρεπε να δώσω έχτρα 120 ευρώ για να πάρω τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση. Τα βιντεακια που μου έφτιαξε με τις φωτογραφίες ήταν πολύ όμορφα! Είχα μείνει ικανοποιημένη από τη δουλειά του όμως τώρα στην επαρχία θα πρέπει να ψάξω κάποιον άλλο. Θέλω κι εγώ να κάνω τα ίδια και στο 2ο παιδί αλλά μερικές φορές πιάνω τον εαυτό μου να μην έχω την ίδια όρεξη.... ας ελπίσω να είναι επειδή ταλαιπωρουμαι ακόμη με αναγουλες. Αντε να μπει η Ανοιξη, να κάνω και αυτή την αμνιοπαρακεντηση, να γίνει και η Β επιπέδου να πάρω λίγο μια ανάσα. 

Όλα θα πάνε μια χαρά... Κ θα δεις η όρεξη θα σου έρθει κ με το παραπάνω...

πρίν από 1 λεπτό , Αννούλαααα είπε:

Όλα θα πάνε μια χαρά... Κ θα δεις η όρεξη θα σου έρθει κ με το παραπάνω...

πρίν από 9 λεπτά , Eternity είπε:

Άρα ίδιες τιμές είχαμε... 

• Μου αρέσει 2

Κορίτσια κ αγόρι Χαίρεται! Μπαίνω και σας διαβάζω καθημερινά, αντε με το καλό να κάνουμε τις επόμενες εξετάσεις να πάνε όλα καλά ! 
Εγώ 12 Μαρτίου έκλεισα Β επιπέδου!! 

Και χθες είχα υπέρηχο για τυπικό έλεγχο, το βράδυ κάναμε το gender reveal, αγοράκι τελικά 💙 (προτιμούσαμε κοριτσάκι η αλήθεια είναι, αλλά εννοείται γερό να είναι, μόνο αυτό!) 

• Μου αρέσει 7

πρίν από 45 λεπτά , MYRTO7 είπε:

Κορίτσια κ αγόρι Χαίρεται! Μπαίνω και σας διαβάζω καθημερινά, αντε με το καλό να κάνουμε τις επόμενες εξετάσεις να πάνε όλα καλά ! 
Εγώ 12 Μαρτίου έκλεισα Β επιπέδου!! 

Και χθες είχα υπέρηχο για τυπικό έλεγχο, το βράδυ κάναμε το gender reveal, αγοράκι τελικά 💙 (προτιμούσαμε κοριτσάκι η αλήθεια είναι, αλλά εννοείται γερό να είναι, μόνο αυτό!) 

Με το καλό κορίτσι μου το μωράκι σας ! Υγεία και αγάπη εύχομαι 🩵💙

Σε ποιαν εβδομαδα βρίσκεσαι ? 🥰

Διαφημίσεις

πρίν από 31 λεπτά , Elenaki2000 είπε:

Με το καλό κορίτσι μου το μωράκι σας ! Υγεία και αγάπη εύχομαι 🩵💙

Σε ποιαν εβδομαδα βρίσκεσαι ? 🥰

Σε ευχαριστώ πολύ !!!

17 ακριβώς σήμερα! 

• Μου αρέσει 4

Καλησπέρα κορίτσια κ αγόρι...ελπίζω να ειστε όλοι καλα... Ψιλό κάναμε κάτι δουλίτσες εμεις... Από βδομάδα θα ξεκινήσω σιγά σιγά ντουλάπες να κάνω χώρο για τα ρούχα του μωρού...  

Επίσης βρήκα γλυκό κέρασμα για την γέννα κ είμαι ενθουσιασμένη....

Στο 1ο ήταν Δεκέμβριος κ είχαμε μπουκιτσες μελομακάρονα... Στο 2ο είχα μπισκότα ζαχαροπαστας... Κ τώρα σκέφτηκα αμυγδαλωτα Τήνου ατομικά τυλιγμένα κιόλας ...είναι γλυκό που το μοιράζεις σε χαρές... Αλλά θεωρώ ότι κ λόγω ζέστης είναι ταμάμ... 😊

• Μου αρέσει 4

Καλησπέρα στα κορίτσια και τα αγόρια της παρέας.Τι κάνετε πως είστε?Αρχίζω με το οτι εμείς είμαστε καλά για να ακολουθήσει ένα σεντόνι σχετικά με μια περιπέτεια που είχαμε .Σκέφτηκα πάρα πολύ για το αν θα σας μιλήσω σχετικά με αυτό που πέρασα και ακόμη δεν είμαι σίγουρη αν κάνω το σωστό.Με κρατάει το αν θα προκαλέσω άγχος σε κάποια κοπέλα αλλά από την άλλη πιστεύω ο σκοπός της παρέας μας είναι πέρα από τα ευχάριστα να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις ανησυχίες μας και να στηρίζουμε η μια την άλλη.Συν το οτι ίσως βοηθήσω κάποια κοπέλα η κάποια κοπέλα βοηθήσει εμένα με κάποια παλαιότερη εμπειρία της.Οπότε κάπως έτσι αρχίζω .

Πριν λίγες μέρες λοιπόν σας είχα πει οτι είχαμε την Β επιπέδου και εννοείται περιμέναμε πως και πως να μάθουμε τα καλά νέα της μπέμπας μας.Όντως λοιπόν τα νέα είναι πολύ καλά.Η μπέμπα μας μεγαλώνει όπως πρέπει οι μετρήσεις όλες ήταν τέλειες είδαμε και λίγο φατσούλα ,όσο μας άφησε δηλαδή ,γιατί μάλλον έχει αποφασίσει να γίνει μπαλαρίνα και έχει συνεχώς τα χεράκια μπουνίτσες μπροστά στο πρόσωπο και πάνω από κεφάλι.Και κάπου εκεί προς το τέλος της εξέτασης ζητάω κολπική μέτρηση του τραχήλου .Να σημειώσω εδώ οτι από την αυχενική και μετά σε κάθε εξέταση μετράμε με τον γιατρό μου πάντα κολπικά τον τράχηλο .Έκανα και αγωγή με προγεστερόνη από την αρχή της εγκυμοσύνης οπότε κατά κάποιο τρόπο έτσι προσπαθούσαμε να καλύψουμε το  ενδεχόμενο κάποιας μείωσης του μήκους χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη βέβαια οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.Επίσης μια βδομάδα πριν την Β επιπέδου είχα ζητήσει μια επιπλέον επίσκεψη στον γιατρό μου και πάλι κάναμε μέτρηση και το μήκος ήταν περίπου 3,3εκ. Επιστρέφω λοιπόν μια βδομάδα μετά στη μέρα της Β όπου καθώς βάζει τον υπέρηχο για να μετρήσει τον τράχηλο συνειδητοποιώ οτι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.Έχοντας κάνει και τόσες μετρήσει είχα ξεκάθαρη εικόνα για το πως ήταν το τράχηλος πριν και η τρύπα που έβλεπα ήταν τεράστιο σοκ.Με ενημερώνει λοιπόν ο γιατρός οτι έχουμε πλήρη εξάλειψη του τραχήλου και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι.Για να μην πολυλογώ κατέληξα άμεσα στο πρώτο εφημερεύων νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκα και μπήκα στο χειρουργείο όπου κάναμε επείγουσα περίδεση τραχήλου.Η αιτία ανεπάρκεια τραχήλου η οποία δεν είχε φανεί καθώς δεν έχω κάνει άλλο παιδί ώστε να το γνωρίζουμε από πριν.

Και φτάνω στο σήμερα 3 μέρες μετά που δεν ξέρω τι μου ξημερώνει.Εγώ που είμαι ένα τέρας ψυχραιμίας έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Έχω σταματήσει  ακόμη και τις σκέψεις  μου για προετοιμασία και δεν ξέρω πως να συνεχίσω. Νιώθω πολύ ευγνώμων που τα καταφέραμε γιατί ο κίνδυνος περίδεσης στην 23η εβδομάδα είναι τεράστιος αλλά από δω και πέρα τι? Κανείς δεν μου δίνει έστω και ελάχιστες ελπίδες οτι θα τα καταφέρουμε γιατί στην επείγουσα περίδεση σε αντίθεση με την προγραμματισμένη δεν έχουμε το χώρο που να μας δίνει κάποια σιγουριά.Ναι η εγχείριση πέτυχε αλλά μπορεί να πάει μια βδομάδα μπορεί να πάει και μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η κουβέντα όλων των γιατρών.Έχουμε δει περιδέσεις να κρατάνε λίγο έχουμε δει να κρατάνε τόσο καλά που στο τέλος δυσκολεύεσαι να γεννήσεις.Έχοντας ζήσει τόσες αποβολές το οτι αυτή η εγκυμοσύνη προχώρησε τόσο πολύ με είχε κάνει να πιστέψω οτι αυτή τη φορά τα καταφέραμε και τίποτα δεν μπορεί να μας το χαλάσει. Και να σας πω την αλήθεια νιώθω αισιόδοξη από τη μια γιατί λέω θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα και το προλάβαμε και αφού είμαστε καλά το χουμε. Αλλά από την άλλη έχω νευριάσει πάρα πολύ και νιώθω οτι έχω κουραστεί τόσο πολύ που πάλι πρέπει να παλέψουμε και πάλι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και για μια ακόμη μια φορά δεν μπορώ να είμαι ήρεμη και να χαρώ την εγκυμοσύνη μου .Είμαι σε ακινησία 4,5 μήνες για να καταλήξω στο νοσοκομείο και να κινδυνέψω και εγώ και το μωρό.

Αυτά από μένα .Κάθε εμπειρία δεκτή .Δεν θέλω με τίποτα να σας αγχώσω οπότε σας παρακαλώ να μην το κρατήσει καμία σαν φόβο μέσα της .Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και δεν σημαίνει οτι θα περάσουμε το ίδιο με κάποια άλλη .

• Ευχή 8

1 hour ago, Angel-11 είπε:

Καλησπέρα στα κορίτσια και τα αγόρια της παρέας.Τι κάνετε πως είστε?Αρχίζω με το οτι εμείς είμαστε καλά για να ακολουθήσει ένα σεντόνι σχετικά με μια περιπέτεια που είχαμε .Σκέφτηκα πάρα πολύ για το αν θα σας μιλήσω σχετικά με αυτό που πέρασα και ακόμη δεν είμαι σίγουρη αν κάνω το σωστό.Με κρατάει το αν θα προκαλέσω άγχος σε κάποια κοπέλα αλλά από την άλλη πιστεύω ο σκοπός της παρέας μας είναι πέρα από τα ευχάριστα να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες και τις ανησυχίες μας και να στηρίζουμε η μια την άλλη.Συν το οτι ίσως βοηθήσω κάποια κοπέλα η κάποια κοπέλα βοηθήσει εμένα με κάποια παλαιότερη εμπειρία της.Οπότε κάπως έτσι αρχίζω .

Πριν λίγες μέρες λοιπόν σας είχα πει οτι είχαμε την Β επιπέδου και εννοείται περιμέναμε πως και πως να μάθουμε τα καλά νέα της μπέμπας μας.Όντως λοιπόν τα νέα είναι πολύ καλά.Η μπέμπα μας μεγαλώνει όπως πρέπει οι μετρήσεις όλες ήταν τέλειες είδαμε και λίγο φατσούλα ,όσο μας άφησε δηλαδή ,γιατί μάλλον έχει αποφασίσει να γίνει μπαλαρίνα και έχει συνεχώς τα χεράκια μπουνίτσες μπροστά στο πρόσωπο και πάνω από κεφάλι.Και κάπου εκεί προς το τέλος της εξέτασης ζητάω κολπική μέτρηση του τραχήλου .Να σημειώσω εδώ οτι από την αυχενική και μετά σε κάθε εξέταση μετράμε με τον γιατρό μου πάντα κολπικά τον τράχηλο .Έκανα και αγωγή με προγεστερόνη από την αρχή της εγκυμοσύνης οπότε κατά κάποιο τρόπο έτσι προσπαθούσαμε να καλύψουμε το  ενδεχόμενο κάποιας μείωσης του μήκους χωρίς να έχουμε κάποια ένδειξη βέβαια οτι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.Επίσης μια βδομάδα πριν την Β επιπέδου είχα ζητήσει μια επιπλέον επίσκεψη στον γιατρό μου και πάλι κάναμε μέτρηση και το μήκος ήταν περίπου 3,3εκ. Επιστρέφω λοιπόν μια βδομάδα μετά στη μέρα της Β όπου καθώς βάζει τον υπέρηχο για να μετρήσει τον τράχηλο συνειδητοποιώ οτι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.Έχοντας κάνει και τόσες μετρήσει είχα ξεκάθαρη εικόνα για το πως ήταν το τράχηλος πριν και η τρύπα που έβλεπα ήταν τεράστιο σοκ.Με ενημερώνει λοιπόν ο γιατρός οτι έχουμε πλήρη εξάλειψη του τραχήλου και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι.Για να μην πολυλογώ κατέληξα άμεσα στο πρώτο εφημερεύων νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκα και μπήκα στο χειρουργείο όπου κάναμε επείγουσα περίδεση τραχήλου.Η αιτία ανεπάρκεια τραχήλου η οποία δεν είχε φανεί καθώς δεν έχω κάνει άλλο παιδί ώστε να το γνωρίζουμε από πριν.

Και φτάνω στο σήμερα 3 μέρες μετά που δεν ξέρω τι μου ξημερώνει.Εγώ που είμαι ένα τέρας ψυχραιμίας έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Έχω σταματήσει  ακόμη και τις σκέψεις  μου για προετοιμασία και δεν ξέρω πως να συνεχίσω. Νιώθω πολύ ευγνώμων που τα καταφέραμε γιατί ο κίνδυνος περίδεσης στην 23η εβδομάδα είναι τεράστιος αλλά από δω και πέρα τι? Κανείς δεν μου δίνει έστω και ελάχιστες ελπίδες οτι θα τα καταφέρουμε γιατί στην επείγουσα περίδεση σε αντίθεση με την προγραμματισμένη δεν έχουμε το χώρο που να μας δίνει κάποια σιγουριά.Ναι η εγχείριση πέτυχε αλλά μπορεί να πάει μια βδομάδα μπορεί να πάει και μέχρι το τέλος. Αυτή ήταν η κουβέντα όλων των γιατρών.Έχουμε δει περιδέσεις να κρατάνε λίγο έχουμε δει να κρατάνε τόσο καλά που στο τέλος δυσκολεύεσαι να γεννήσεις.Έχοντας ζήσει τόσες αποβολές το οτι αυτή η εγκυμοσύνη προχώρησε τόσο πολύ με είχε κάνει να πιστέψω οτι αυτή τη φορά τα καταφέραμε και τίποτα δεν μπορεί να μας το χαλάσει. Και να σας πω την αλήθεια νιώθω αισιόδοξη από τη μια γιατί λέω θα μπορούσαν να είναι χειρότερα τα πράγματα και το προλάβαμε και αφού είμαστε καλά το χουμε. Αλλά από την άλλη έχω νευριάσει πάρα πολύ και νιώθω οτι έχω κουραστεί τόσο πολύ που πάλι πρέπει να παλέψουμε και πάλι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και για μια ακόμη μια φορά δεν μπορώ να είμαι ήρεμη και να χαρώ την εγκυμοσύνη μου .Είμαι σε ακινησία 4,5 μήνες για να καταλήξω στο νοσοκομείο και να κινδυνέψω και εγώ και το μωρό.

Αυτά από μένα .Κάθε εμπειρία δεκτή .Δεν θέλω με τίποτα να σας αγχώσω οπότε σας παρακαλώ να μην το κρατήσει καμία σαν φόβο μέσα της .Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και δεν σημαίνει οτι θα περάσουμε το ίδιο με κάποια άλλη .

Μολις μπήκα να διαβάσω τα νέα της ομάδας μας...

Αγαπημένη μου λογικό να τρομάζεις κ να αγχώνεσαι...κ εγώ θα είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου..αλλά στην ομάδα Μαρτίου ήταν δύο κοπέλες με περίδεση και ξάπλα...κ πήγαν τέλεια...όπως κ μια κοπέλα στο πρώτο της είχε κάνει περίδεση που ήταν στην ομάδα κ γέννησε όταν έκοψα τα ράμματα... 

Σ ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου...εγώ προσωπικά τα έχω ακούσει κ από άλλες περιπτώσεις που ήρθε γεννά στον 5ο λόγω τραχήλου...ειδικά η μία κοπέλα μετά από χρόνια έμεινε έγκυος..κ το έχασε....κ ακόμα τρία χρόνια μετά δεν εχει καταφέρει εγκυμοσύνη... 

Κ το είχα αναφέρει κ στην ομάδα να μετριέται κολπικά ο τράχηλος συχνά κατά τη δική μου γνώμη...η γιατρός μου με θεώρησε υπερβολική...μου λέει άντε καλέ μια χαρά ήταν στην αυχενική..λεω εγώ θέλω να φύγω από εδώ με αυτοπεποίθηση..κ έτσι μου έκανε κ κολπικά... 

Απλά εγώ έχω άλλη απορία...εσένα ποτε πρόλαβε κ έγινε εξάλειψη τραχήλου εφόσον το παρακολουθούσατε? Δεν την μετρούσε σωστά ο γιατρός σού? Τι εξήγηση σου έδωσαν για αυτό? 

Πάντως ο τράχηλος με την ξάπλα κ την ακινησία πολλοί γιατροί το απομυθοποιούν...ότι δεν μειώνεται αν είσαι σε κίνηση..  κ άδικα πολλές κοπέλες μένουν ξάπλα φοβούμενες τον τράχηλο...αν είναι να συμβεί θα γίνει όπως κ να έχει..Τωρα με την περίδεση φουλ ξεκούραση...κ όλα θα πάνε τέλεια... 

Ευτυχώς ξεκίνησες την ιστορία σου με το ότι είσαι καλά...γιατί θα κοβοταν η αναπνοή μου μέχρι το τέλος... 

Όσο για τις ετοιμασίες αν νομίζεις ότι σε αγχωνει επειδη μπορεί κάτι να στραβωσει..άφησε τα όταν γεννήσεις... Ένα μωρό δεν χρειάζεται τίποτα..μονάχα την αγκαλιά της μαμάς του.. Πάνες,μπιμπερο κ δύο φορμακια βρίσκεις κ στα φαρμακεία κλπ... 

Τουλάχιστον εγώ έτσι λειτούργησα στην πρώτη μου... Μου έλεγε ο περίγυρος μου να πάρεις τις πετσέτες του, τα ρούχα του..κ απαντούσα ας πάρω γερό μωρό στα χέρια μου..κ ας το σκουπίζω με τις δικές μας πετσέτες.. έτσι κ αλλιώς στην κλινικη κάθεσαι αρκετές μέρες ώστε να σου βρουν τα βασικά..αν όχι όλα τα απαραίτητα.. εγώ τα βρήκα όλα έτοιμα..δεν έλειπε τίποτα...κ δεν ειχα ψωνίσει τίποτα..μόνο δύο τρία ροζ ρούχα και δύο τρία μπλε...ανάλογα το φύλο..να έχω τα πρώτα του ρούχα ότι τα διάλεξα εγώ.. 

Αν θες να ρωτήσω τη μια κοπέλα από την ομάδα Μαρτίου να σου δώσω το προφίλ της να μιλήσετε για την περίδεση να σε καθησυχάσει.. σκέψου αυτή ήταν ξάπλα με άλλα τρία παιδιά μέσα στο σπίτι.. 

Άλλη μια απορία εφόσον πηγές στο εφημερεύον για την περίδεση σου την έκανε τυχαίος γιατρός? Όχι ο δικός σου? 

Να σκέφτεσαι θετικά γιατί το μωρό νιώθει τα συναισθήματα μας... Κ οι γιατροί να ξέρεις είναι πάντα φειδωλοί αισιόδοξες προβλέψεις...γι αυτό δεν σου λένε ότι όλα θα πάνε καλά. Επίσης ο Θεός επέτρεψε να το δείτε έγκαιρα..να κάνεις περίδεση κ να γλιτώσεις τα χειρότερα... Άν ήθελε να πάρει το αγγελούδι σου..θα το είχε κάνει νωρίτερα!!! Έτσι θα σκεφτόμουν εγώ...Δες το σαν μια ακόμα δοκιμασία ώστε να πάρεις αγκαλιά το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου ♥️ 

Σε άλλα νέα Διάβαζω και τα γλυκά της Αννούλας κ θέλω να τα φάω όλα...ωραίες ιδέες.. μερακλου σε βρίσκω φίλη μου !!! Μπραβο! εμενα όσοι ήρθαν σπίτι δώσαμε μπισκότα με ζαχαρόπαστα..ροζ σχεδιακια πάνω... Κ την επόμενη της γέννας μου ο άντρας μου πήγε σε όλους τους πρώτου βαθμού συγγένειας μας..θείους μας, κουμπάρους κλπ κ άφησε από μια τούρτα... Τόση χαρά με την κόρη πχια 😂 ποτέ δεν έμαθα το ποσό που άφησε στις μαίες που του έφεραν το παιδί κ του είπαν το φύλο... Αχ τι ωραίες εποχές...λέτε κ στο δεύτερο η χαρά να είναι τόσο μεγάλη? Γιατί πρωτόγνωρο δεν θα είναι φαντάζομαι... 

Όσο για τα κορίτσια που λέτε για τις φωτογραφίσεις...εμένα μου αρέσουν πολύ... όλο χαζεύω στα σοσιαλ..κ μου αρέσει που θέλετε ίδια σε όλα τα παιδιά σας..

Κ εγώ έκανα φωτογράφιση εγκυμοσύνης στην alexia alexandridou.. είχε τέλεια φορέματα κ δεν ήξερα ποιο να πρώτο διαλέξω... Κ τώρα θέλω να κάνω..για λόγους ισότητας που λένε κ τα κορίτσια... νεογέννητου δεν έκανα γιατί δεν ήθελα να το βγάλω ασαραντιστο εκτός σπιτιού..κ μετά δυστυχώς δεν στέκονται να βγουν.. αλλά οποία έχει την πρόθεση να το κυκλοφορήσει το μωρό κ πριν τις 40 μέρες κάνουν τέλειες φωτογραφίες νεογέννητων...με τέλεια ρούχα κ αξεσουάρ..απλά αυτή μας είχε πει  πιο ακριβή του νεογέννητου. Τιμή δεν θυμάμαι..αλλά μου φαίνεται λογικό γιατί για να πετύχει πόζες κ να μην κλαίει κ να κοιμάται ήρεμο θέλει περισσότερο χρόνο..

Παρόλα αυτά επειδη έχω ψώνιο με τις φωτό..(βασικά είχα γιατί τώρα δεν έχω χρόνο ούτε για μια ταπεινή σελφι 😂) στο Γένεσις που ήμουν εγώ ο φωτογραφος δεχόταν να βγάλει το μωρό κ με δικά μας ρούχα..όχι τις άσπρες παρταλαριες της κλινικης... Κ εκτός από τις 5 εκτυπωμένες φωτό..είχες την επιλογή για περισσότερες φωτό σε ψηφιακό άλμπουμ με επένδυση από έξω ότι χρώμα ήθελες...κ γραμμένο μπροστά το βάρος, ύψος κ ημερομηνία..πριν 2 χρόνια 150€ απ' ότι θυμάμαι.. Οπότε εγώ την τελευταία μέρα που θα βγαίναμε μου έφεραν ροζ φανελάκι, ροζ σκουφάκι, ροζ φορμακι, ροζ κουβέρτακι..κ της έβγαλαν με τέτοια αξεσουάρ..όπως κ Μ την ομάδα του συζύγου αξεσουάρ.. δίνω ιδέες αν κάποια θέλει φωτογραφίες νεογέννητου αλλά δεν θελει να βγει εξωτερικά αργότερα σε φωτογράφο..

Επίσης διάβασα ότι είστε όλες εδώ της λίστας... Κ αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να φύγω από την ομάδα...είμαι εντελώς το άλλο άκρο ρε παιδιά..παλι καλά είναι ο σύζυγος μου σαν και εσάς κ γράφει σε λίστα μέχρι κ την επίσκεψη στη νονά του να τη βάλουμε στο πρόγραμμα μαζί με άλλες δουλειές... Κ έτσι κυλάνε οι δουλειές στο σπιτικό μας..αχαχαχαχ...κ πολλές δικες μου δουλειές με ζαλίζει κ τις τελειώνω.. αφού μου λέει "τα γκαβά τα πουλιά τα κάνει ο Θεος φωλιά"... Καταλάβατε ποιος είναι το γκαβο το πουλί στη δική μας περίπτωση 🙃

Για να δείξω την χαλαρότητα μου ....το 2020 τελείωσα το μεταπτυχιακό μου... παρουσίασα διπλωματική...κ επειδή ήταν κόβιντ είχε ηλεκτρονικες διαδικασίες στο ΑΠΘ ..τύπου να στείλω στη βιβλιοθήκη μέιλ ότι δεν χρωστάω βιβλία..βεβαίωση από άλλου ότι έχω παραδώσει το πάσο μου..κ ένα σωρό άλλα.. κ σήμερα το 2025 δεν έχω ολοκληρώσει ποτέ την διαδικασία...κ δεν έχω επίσημα μεταπτυχιακό στα χέρια μου 😁 Κάποια στιγμή πρεπει να την τρέξω την διαδικασία πέρα από την πλάκα..κρίμα τόσος κόπος..

Δεν μπαίνω συχνά αλλά όταν μπω γράφω σεντοναρα 😂 

• Μου αρέσει 4

πρίν από 54 λεπτά , WomensPower είπε:

Μολις μπήκα να διαβάσω τα νέα της ομάδας μας...

Αγαπημένη μου λογικό να τρομάζεις κ να αγχώνεσαι...κ εγώ θα είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου..αλλά στην ομάδα Μαρτίου ήταν δύο κοπέλες με περίδεση και ξάπλα...κ πήγαν τέλεια...όπως κ μια κοπέλα στο πρώτο της είχε κάνει περίδεση που ήταν στην ομάδα κ γέννησε όταν έκοψα τα ράμματα... 

Σ ευχαριστώ που μοιράζεσαι την εμπειρία σου...εγώ προσωπικά τα έχω ακούσει κ από άλλες περιπτώσεις που ήρθε γεννά στον 5ο λόγω τραχήλου...ειδικά η μία κοπέλα μετά από χρόνια έμεινε έγκυος..κ το έχασε....κ ακόμα τρία χρόνια μετά δεν εχει καταφέρει εγκυμοσύνη... 

Κ το είχα αναφέρει κ στην ομάδα να μετριέται κολπικά ο τράχηλος συχνά κατά τη δική μου γνώμη...η γιατρός μου με θεώρησε υπερβολική...μου λέει άντε καλέ μια χαρά ήταν στην αυχενική..λεω εγώ θέλω να φύγω από εδώ με αυτοπεποίθηση..κ έτσι μου έκανε κ κολπικά... 

Απλά εγώ έχω άλλη απορία...εσένα ποτε πρόλαβε κ έγινε εξάλειψη τραχήλου εφόσον το παρακολουθούσατε? Δεν την μετρούσε σωστά ο γιατρός σού? Τι εξήγηση σου έδωσαν για αυτό? 

Πάντως ο τράχηλος με την ξάπλα κ την ακινησία πολλοί γιατροί το απομυθοποιούν...ότι δεν μειώνεται αν είσαι σε κίνηση..  κ άδικα πολλές κοπέλες μένουν ξάπλα φοβούμενες τον τράχηλο...αν είναι να συμβεί θα γίνει όπως κ να έχει..Τωρα με την περίδεση φουλ ξεκούραση...κ όλα θα πάνε τέλεια... 

Ευτυχώς ξεκίνησες την ιστορία σου με το ότι είσαι καλά...γιατί θα κοβοταν η αναπνοή μου μέχρι το τέλος... 

Όσο για τις ετοιμασίες αν νομίζεις ότι σε αγχωνει επειδη μπορεί κάτι να στραβωσει..άφησε τα όταν γεννήσεις... Ένα μωρό δεν χρειάζεται τίποτα..μονάχα την αγκαλιά της μαμάς του.. Πάνες,μπιμπερο κ δύο φορμακια βρίσκεις κ στα φαρμακεία κλπ... 

Τουλάχιστον εγώ έτσι λειτούργησα στην πρώτη μου... Μου έλεγε ο περίγυρος μου να πάρεις τις πετσέτες του, τα ρούχα του..κ απαντούσα ας πάρω γερό μωρό στα χέρια μου..κ ας το σκουπίζω με τις δικές μας πετσέτες.. έτσι κ αλλιώς στην κλινικη κάθεσαι αρκετές μέρες ώστε να σου βρουν τα βασικά..αν όχι όλα τα απαραίτητα.. εγώ τα βρήκα όλα έτοιμα..δεν έλειπε τίποτα...κ δεν ειχα ψωνίσει τίποτα..μόνο δύο τρία ροζ ρούχα και δύο τρία μπλε...ανάλογα το φύλο..να έχω τα πρώτα του ρούχα ότι τα διάλεξα εγώ.. 

Αν θες να ρωτήσω τη μια κοπέλα από την ομάδα Μαρτίου να σου δώσω το προφίλ της να μιλήσετε για την περίδεση να σε καθησυχάσει.. σκέψου αυτή ήταν ξάπλα με άλλα τρία παιδιά μέσα στο σπίτι.. 

Άλλη μια απορία εφόσον πηγές στο εφημερεύον για την περίδεση σου την έκανε τυχαίος γιατρός? Όχι ο δικός σου? 

Να σκέφτεσαι θετικά γιατί το μωρό νιώθει τα συναισθήματα μας... Κ οι γιατροί να ξέρεις είναι πάντα φειδωλοί αισιόδοξες προβλέψεις...γι αυτό δεν σου λένε ότι όλα θα πάνε καλά. Επίσης ο Θεός επέτρεψε να το δείτε έγκαιρα..να κάνεις περίδεση κ να γλιτώσεις τα χειρότερα... Άν ήθελε να πάρει το αγγελούδι σου..θα το είχε κάνει νωρίτερα!!! Έτσι θα σκεφτόμουν εγώ...Δες το σαν μια ακόμα δοκιμασία ώστε να πάρεις αγκαλιά το μεγαλύτερο θαύμα του κόσμου ♥️ 

Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου !❤️ Μου είπαν οτι η μόνη εξήγηση είναι οτι έχω ανεπάρκεια τραχήλου και επειδή είμαι πρωτότοκη δεν είχε εκδηλωθεί.Από οτι μου είπαν η ανεπάρκεια εκδηλώνεται ξαφνικά περίπου στην 22-23η εβδομάδα οπότε ήμουν ακριβώς.Γι αυτό και ήταν ανώδυνη.Έγινε πολύ γρήγορα και πιθανόν μια μέρα πριν γι αυτό και δεν πρόλαβε να αρχίσει η διαδικασία της γέννας.Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το προηγούμενο βράδυ λίγο πριν με πάρει ο ύπνος ένιωσα ένα τσίμπημα ελαφρώς πιο έντονο που κράτησε κυριολεκτικά ένα δευτερόλεπτο αλλά επειδή είχα γενικά τσιμπηματάκια δεν μου φάνηκε κάτι περίεργο.Ίσως και να είναι άσχετο βέβαια απλά μόνο αυτό ένιωσα που θα μπορούσα να το συνδέσω.Βέβαια δεν μπορεί να εξηγήσει κανείς  γιατί η προγεστερόνη που έπαιρνα σε όλη τη διάρκεια δεν βοήθησε στο να μειωθεί σταδιακά και όχι μπαμ και κάτω.Ίσως βέβαια να έγινε έτσι και να έγινε σε 4-5 μέρες που μεσολάβησαν από τον υπέρηχο μέχρι τη Β.Έτσι και αλλιώς εικασίες κάνουν δεν μπορούν να είναι σίγουροι σε πόσες μέρες έγινε .Απλά ξέρουμε οτι ήταν μέσα σε μια εβδομάδα, εφόσον έχουμε μέτρηση και ήταν οκ.

Εγώ μένω στην επαρχία σχετικά κοντά στη Θεσσαλονίκη  και για τη Β με είχε ενημερώσει ο γιατρός από τη Θεσσαλονίκη οτι θα βρίσκεται στην πόλη μου  οπότε να μην ταλαιπωρηθώ έγινε στην πόλη μου η εξέταση.Οπότε για νοσοκομείο έπρεπε να μεταφερθώ άμεσα στη Θεσσαλονίκη σε εφημερεύων όπου ο γιατρός μου δεν έχει πρόσβαση αλλά είχε ο γιατρός που έκανε την Β ο οποίος ενημέρωσε το νοσοκομείο και με περίμεναν και τα είχαν όλα έτοιμα ώστε να προχωρήσουμε  αμέσως .Έχω την εντύπωση οτι κάλεσαν συγκεκριμένο γιατρό ,2 για την ακρίβεια και όχι όποιον ήταν εκεί γιατί περιμέναμε λίγη ώρα να έρθει . Ο δικός μου γιατρός μόνο σε ιδιωτικό μπορούσε αλλά δεν είχαμε καθόλου χρόνο για να γίνει όλη η συνεννόηση ούτε ήθελε να ρισκάρει κάτι τόσο σοβαρό σε κλινική χωρίς εντατική για το μωρό.Συν το οτι αν κάτι δεν πήγαινε καλά σ αυτό το νοσοκομείο θα πήγαινα και εγώ και το μωρό μπας και σωζόταν .Οπότε πήγα κατευθείαν εκεί.

Όσο γι αυτό που λες με την ξάπλα οι οδηγίες των γιατρών του νοσοκομείου είναι οτι απαγορεύεται η ακινησία καθώς μόνο κακό μπορεί να κάνει.Κάτι που με μπερδεύει πολύ.Ο γιατρός μου επιμένει να συνεχίσω την ξάπλα .Όχι βέβαια πλήρη ακινησία αλλά γενικά ξάπλα όπως πριν.Εντάξει δεν είχα και σκοπό να αρχίσω τις βόλτες είναι η αλήθεια άλλα κάπως με ενοχλεί που οι οδηγίες τους δεν συμφωνούν.Από το νοσοκομείο μου είπαν οτι δεν το προκάλεσα εγώ ούτε μπορώ να προκαλέσω κάτι κακό από δω και πέρα και θα πρέπει να συνεχίσω την καθημερινότητά μου και να κάνω τις βόλτες μου απλά με τις βασικές οδηγίες όπως όλες όχι βάρος και όχι υπερβολική κούραση.Μου απάντησαν κιόλας στις αντιρρήσεις μου οτι ενώ ήμουν ξάπλα τόσο καιρό κατέληξα και πάλι στο νοσοκομείο και αυτό μου δείχνει οτι αν είναι να γίνει θα γίνει και δεν είναι στο χέρι μας ούτε επηρεάζεται από το αν είμαστε όρθιες στον καφέ η στο κρεβάτι.Εντάξει βόλτες πραγματικά δεν θέλω να κάνω αλλά να νιώθω λίγο άνετα να κινούμαι στο σπίτι χωρίς να φοβάμαι θα το ήθελα .

Πραγματικά το ίδιο  σκέφτομαι οτι μέσα στην ατυχία μου είμαι τυχερή που το προλαβαίνω και γλιτώνω τα χειρότερα απλά εντάξει είναι και οι πρώτες μέρες που έχω επιστρέψει και στο σπίτι οπότε κάπως μου έφυγε η σιγουριά του νοσοκομείου.Τώρα θα πάω σε μερικές μέρες να δούμε αν είναι όλα εντάξει και μετά πιστεύω θα νιώθω και εγώ καλύτερα. Θα ζητήσω και κάποιες παραπάνω πληροφορίες θα κάνω και ένα ραντεβού με το γιατρό μου ίσως καταλάβω κάτι περισσότερο.

Όσο για τις ετοιμασίες πραγματικά δεν θέλω να προδικάσω το τέλος ούτε να χάνω τις ελπίδες μου το θεωρώ άδικο για το μωρό μου να σκέφτομαι αρνητικά .Γι αυτό αποφάσισα ναι μεν να τα αφήσω λίγο καιρό ,αλλά μόλις  φτάσω 30 εβδ που θα είμαι πιο κοντά στο τέλος να ετοιμάσω κάποια πράγματα βασικά και σιγά σιγά όσο περνάνε οι εβδομάδες να τα κάνουμε όλα.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...