Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 26 λεπτά , Losr είπε:

Πραγματικά μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ  σαν ιδέα και σκέψου το είναι μήπως έκανες τις δύο-τρεις  επόμενες ωολληψιες με τον μαστρο ώστε να δεις τι αποτελεσμα θα έχεις. Αν πχ έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με τον σφακ τότε μπαίνει στην συνιστώσα ότι μπορεί και να είναι πιο άσχημα τα πράγματα από τον Γενάρη. Αν δεις βλαστοκυστη από την άλλη τότε θα ξέρεις οτι κάτι γίνεται λάθος με τον σφακ. Όσο για τις δύο βλαστοκυστες που έχεις στη κατάψυξη ξέρω και σε καταλαβαίνω ότι σου δίνουν μια αβάντα. Νιώθεις ότι κάτι έχεις και σου κρατάνε την Ελπίδα ζωντανή Όμως εγώ θα τις έβαζα. Αρχικά ποτέ δεν ξέρεις μην προδικαζουμε και επιπλέον να ξέρεις ακριβώς τι γίνεται.

Θα τις βαλω αυτες τις βλαστοκυστες απλά όχι ακόμα. Θέλω να έχω 2 ακόμα να περιμένουν στη κατάψυξη αν στραβώσει η επομενη εμβρυομεταφορα κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Αν δω πως περνάνε 2-3 μήνες και δεν έχω αποτέλεσμα θα την κάνω την εμβρυομεταφορα πριν το τέλος του 2025.. Θα σκεφτώ τι θα κάνω μέχρι να αδιαθετήσω πάλι. Για την ώρα θα δώσω το ωάριο Β φάσης κ βλέπουμε.

Καθ'έξιν αποβολές και φυσιολογικές εξετάσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ...

Να παραθέσω και το δικό μου θέμα! Μέσα σε έναν χρόνο προσπαθειών για το πρώτο μας παιδάκι έχουμε συλλάβει φυσιολογικα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, θα έλεγα,3 φορές! Ωστόσο, δυστυχώς και στις τρεις φορές είχαμε αποβολή(2 βιοχημικές και 1 παλλινδρομη). Αυτό μας κατατάσσει στην κατηγορία των καθ'εξιν αποβολών! Κάνοντας καρυότυπο στον ιστό του εμβρύου της παλλινδρομης βρέθηκε η τρισωμια 16 (μια πολύ κοινή χρωμοσωμικη ανωμαλία).

Και από εδώ ξεκινάει ο δύσκολος δρόμος των εξετάσεων που κάνεις λόγω πολλαπλών αποβολων, οι οποίες έγιναν όλες και από εμένα και από τον σύζυγο και το συμπέρασμα; Όλα φυσιολογικά και ωραία!

Το ερώτημα είναι να ξαναπροσπαθησουμε με τον φόβο να χάσουμε και άλλο χρόνο συν το ψυχολογικό κόστος που είναι ήδη επιβαρυμένο ή να προχωρήσουμε σε εξωσωματική με προεμφυτευτικο έλεγχο;; Σημειωτέον είμαι 37 ετών...

Έχει καμία μήπως παρόμοια εμπειρία με αίσιο ή όχι αποτελεσμα;;

Υ.Γ: συγγνώμη για το σεντόνι!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Να προχωρήσεις με προεμφυτευτικό για να μην χάνεις πολύτιμο χρόνο. Τον οικονομικό παράγοντα τον βάζω δεύτερο. Από τη στιγμή που έχεις φυσιολογικές εξετάσεις, αν ο προεμφυτευτικός εξασφαλίσει την καλή ποιότητα των βλαστοκύστεων οι πιθανότητες επιτυχίας ανεβαίνουν! Οι βλαστοκύστες που μετέφερες ήδη τί βαθμολογία είχαν? ή έβαλες 3-ημερών έμβρυα? Όλα παίζουν τον ρόλο τους..

1 hour ago, Bubble24 είπε:

Καλησπέρα! Να προχωρήσεις με προεμφυτευτικό για να μην χάνεις πολύτιμο χρόνο. Τον οικονομικό παράγοντα τον βάζω δεύτερο. Από τη στιγμή που έχεις φυσιολογικές εξετάσεις, αν ο προεμφυτευτικός εξασφαλίσει την καλή ποιότητα των βλαστοκύστεων οι πιθανότητες επιτυχίας ανεβαίνουν! Οι βλαστοκύστες που μετέφερες ήδη τί βαθμολογία είχαν? ή έβαλες 3-ημερών έμβρυα? Όλα παίζουν τον ρόλο τους..

Η κοπελα λεει οτι εμενε εγκυος φυσιολογικα και γρηγορα. Δεν παει με εξωσωματικες.

19 ώρες πρίν, magia88 είπε:

Καλησπέρα σας,

Να παραθέσω και το δικό μου θέμα! Μέσα σε έναν χρόνο προσπαθειών για το πρώτο μας παιδάκι έχουμε συλλάβει φυσιολογικα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία, θα έλεγα,3 φορές! Ωστόσο, δυστυχώς και στις τρεις φορές είχαμε αποβολή(2 βιοχημικές και 1 παλλινδρομη). Αυτό μας κατατάσσει στην κατηγορία των καθ'εξιν αποβολών! Κάνοντας καρυότυπο στον ιστό του εμβρύου της παλλινδρομης βρέθηκε η τρισωμια 16 (μια πολύ κοινή χρωμοσωμικη ανωμαλία).

Και από εδώ ξεκινάει ο δύσκολος δρόμος των εξετάσεων που κάνεις λόγω πολλαπλών αποβολων, οι οποίες έγιναν όλες και από εμένα και από τον σύζυγο και το συμπέρασμα; Όλα φυσιολογικά και ωραία!

Το ερώτημα είναι να ξαναπροσπαθησουμε με τον φόβο να χάσουμε και άλλο χρόνο συν το ψυχολογικό κόστος που είναι ήδη επιβαρυμένο ή να προχωρήσουμε σε εξωσωματική με προεμφυτευτικο έλεγχο;; Σημειωτέον είμαι 37 ετών...

Δύσκολη η απόφαση . Προεμφυτικο πρεπει να κάνεις αίτηση Κ δεδομένου το ότι είχατε φυσιολογικές συλλήψεις κ καλές εξετάσεις δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί.... Πρεπει να ρωτήσεις . 

Τώρα αφου είχατε αυτόματες συλλήψεις οι ορμονικές σου είναι καλές μπορείς να προσπαθήσεις ένα εξάμηνο ακόμα 

• Μου αρέσει 1

19 ώρες πρίν, magia88 είπε:

Καλησπέρα σας,

Καλησπερα κοριτσι μου, 

Εγω ζω στο Βελγιο και εδω οι βιοχημικες δε μετρανε για να σε βαλουν στην κατηγορια των καθ'εξιν αποβολων.

Εφοσον δεν βρεθηκαν προβληματα και μενεις εγκυος ευκολα, γιατι δε συνεχιζετε να προσπαθειτε; Οι αποβολες (και οι συνεχομενες αποβολες) ειναι κατι πολυ συνηθισμενο (ασχετα για το ποσοι μιλανε ανοιχτα γι αυτο) και πολλες φορες δεν υπαρχει καποια συγκεριμενη αιτια. Μου φαινεται στην Ελλαδα δινουν και σαλοσπιρ και αντιπηκτικες προληπτικα αν και δεν εχει αποδειχθει οτι προσθετουν κατι αν δεν υπαρχει προβλημα. 

Στα 37 ισως υπαρχουν περισσοτερες πιθανοτητες τα ωαρια ή το σπερμα να εχουν ατελειες, αλλα σε καθε περιπτωση ζαριες ριχνουμε και ο,τι τυχει. 

Με μια παλινδρομη κυηση μου φαινεται παντως λιγο βιαστικο να πας στη διαδικαδια της εξωσωματικης. 

Εγω εχω ενα παιδακι 4 ετων, μια βιοχημικη στα 37 μου και μια παλινδρομη στα 37 μου και συνεχιζω να προσπαθω φυσιολογικα (κι εγω μενω ευκολα εγκυος). 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχή 1

Διαφημίσεις

Κάτι παρόμοιο συνέβη και σε εμένα πριν τρία χρόνια: 3 παλινδρομες και 1 βιοχημική. Οι καρυοτυποι φυσιολογικοί στις παλινδρομες. Ξεκίνησα τις εξωσωματικές με 5 μεταφορές υγιών εμβρύων μετά από προεμφυτευτικο και δεν έχω δει ούτε μια θετική χοριακη(!!!) Κάνεις δεν ξέρει τον λόγο εφόσον πριν έκανα τόσο εύκολα σύλληψη. Αποφάσισα να ξαναπροσπαθησω φυσιολογικά όσο πάει. Μάλλον τα φάρμακα της εμβρυομεταφορας δεν μου ταιριάζουν. Η εξωσωματική δεν είναι πανάκεια. Εγώ θα σου πρότεινα να συνεχίσεις μόνη σου. Μην μπεις στον κόσμο των εξωσωματικής…θα εξαντληθεις με αβέβαιο αποτέλεσμα δυστυχώς.

Καλή τύχη σε ό,τι κ αν επιλέξεις! 

Ps. Προεμφυτευτικο μπορείς να κάνεις αν έχεις 3αποτυχημενες εμβρυομεταφορες ή 3 παθολογικούς καρυοτυπους στις αποβολές ή είσαι πάνω από 40 (θεωρώ). 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ 1

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Η αλήθεια είναι ότι και η γιατρός μου θεωρεί ότι αξίζει να ξαναπροσπαθησουμε εφόσον μένω τόσο εύκολα έγκυος... αλλά όσο εύκολα μένω,τόσο εύκολα δεν προχωράει και δεν ξέρω πόση απογοήτευση μπορώ να αντέξω ακόμα! ψυχολογικά με έχει διαλύσει όλο αυτό....Το κάπως παρηγορο είναι ότι η ΑΜΗ μου είναι 3,5 ng που είναι σχετικά καλή για την ηλικία μου και άρα έχω λίγο χρόνο  (νομιζω!?????)

Όσον αφορά τον προεμφυτευτικο επειδή έχω μια αναγνωρισμένη κύηση με χρωμοσωμικη ανωμαλία και δύο βιοχημικές πληρώ τα κριτήρια, έτσι μου είπε μια ειδικός επί του θέματος.

@S1987 ναι ήδη με έχει ενημερώσει ο αιματολογος να ακολουθήσω πρωτόκολλο με αντιπηκτικες ενέσεις κλπ και ας μην έχω θρομβοφιλια γιατί μου είπαν ότι βοηθάει, αν συνεχίσω φυσιολογικά. 

Όλα αφήνονται στην τύχη αυτή τη στιγμή όπως καταλαβαίνετε και δυστυχώς δεν είναι με το μέρος μου ως τωρα! 🥹🥹

@S1987 @Sunshine. Σας εύχομαι ότι καλύτερο στις προσπάθειες σας! Μακάρι να τα καταφέρουμε!

• Ευχή 1

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...