Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
Reset Password: Στο παρελθόν τα κριτήρια password ήταν χαμηλής ασφάλειας, με αποτέλεμα κάποιοι λογαριασμοί μελών να χακάρονται. Εάν συμβεί αυτό, στέλνουμε μήνυμα στο E-Mail σας για αναγκαστική ανανέωση του password.
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • On 3/11/2026 at 8:55 ΜΜ, Kroketa είπε:

      Καλησπέρα σε όλες! ❤️

      Είμαι καινούρια στο forum και, επειδή δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη ακόμα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα.

      Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία. Όχι γιατί έχει ακόμα το πολυπόθητο happy end, αλλά γιατί θέλω να δώσω λίγο κουράγιο σε κάθε κοπέλα που προσπαθεί να αποκτήσει το μωράκι της και νιώθει πως ο δρόμος είναι δύσκολος.

      Σήμερα είμαι 39 χρονών. Με τον άντρα μου ξεκινήσαμε τις προσπάθειες τον Οκτώβριο του 2024. Το πρώτο θετικό τεστ ήρθε σχεδόν αμέσως, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δυστυχώς, όμως, η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε στις 5 εβδομάδες.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Έναν μήνα αργότερα έμεινα ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά η χαρά συνοδευόταν από πολύ άγχος, καθώς η πρώτη απώλεια ήταν ακόμα νωπή. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχία που νιώθαμε και οι δύο ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο.

      Στην 6η εβδομάδα είδα αίμα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως δεν αντέχω να ζήσω ξανά το ίδιο. Τελικά, η διάγνωση ήταν εξωμήτρια κύηση στην αριστερή σάλπιγγα. Χρειάστηκε χειρουργείο και αφαίρεση της σάλπιγγας, μαζί με το μωράκι μας.

      ΒιβλίαΒιολογίας

       

      Η ανάρρωση ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά. Ένιωθα πως χρειαζόμουν χρόνο. Χρόνο για μένα, για τον άντρα μου, για τη σχέση μας, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Και αυτό ακριβώς έκανα!

      Ταξίδια, βόλτες, έξοδοι, ποτά, γέλια και καλοπέραση! Αποφάσισα να χαρώ τη ζωή μου, γιατί, όσο κι αν πονούσα, η ζωή συνέχιζε να έχει όμορφες στιγμές που δεν ήθελα να χάσω.

      Ο καιρός πέρασε και τον Νοέμβριο του 2025 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά.

      Και πάλι θετικό τεστ! Και πάλι χαρά! Αυτή τη φορά σκεφτόμουν: «Τι μπορεί πια να πάει στραβά; Δεν γίνεται να είμαι τόσο άτυχη!».

      Κι όμως…

      Στην 6η εβδομάδα, ξανά αίμα. Ξανά αγωνία. Ξανά φόβος. Ξανά θυμός. Όλα τα συναισθήματα που πίστευα πως είχα αφήσει πίσω μου επέστρεψαν μέσα σε μια στιγμή.

      ΒιβλίαΒιολογίας

       

      Και τότε, κορίτσια μου, τράβηξα το λαχείο. Το ένα στις 30.000.

      Ετερότοπη κύηση.

      Δίδυμη εγκυμοσύνη. Ένα μωράκι μέσα στη μήτρα και ένα δεύτερο στη δεξιά σάλπιγγα.

      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε υποψιαστεί τίποτα, αφού στον υπέρηχο είχε ήδη φανεί ο ενδομήτριος σάκος.

      Έφτασα στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους και αιμορραγία. Η δεξιά σάλπιγγα είχε υποστεί ρήξη και είχα εσωτερική αιμορραγία.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      Φοβήθηκα πολύ. Έκλαψα πολύ. Δεν ήξερα τι θα μου ξημέρωνε.

      Δυστυχώς, ούτε το μωράκι που βρισκόταν μέσα στη μήτρα τα κατάφερε.

      Ξύπνησα από το χειρουργείο χωρίς τα μωράκια μου και χωρίς καμία από τις δύο σάλπιγγες.

      Σωματικά, ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα. Ψυχολογικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εμφανίστηκαν κρίσεις πανικού και κατάλαβα πως χρειαζόμουν βοήθεια. Απευθύνθηκα σε ειδικό, ακολούθησα θεραπεία και πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψα πριν από λίγες εβδομάδες.

      Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου.

      Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

      Χωρίς σάλπιγγες, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πλέον ο μοναδικός μας δρόμος.

      ΤεστΓονιμότητας

       

      «Μην καθυστερείς», μου είπε ο γιατρός. «Με ΑΜΗ 0,46 δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πολύ».

      Και δεν θα περιμένω!

      Αύριο ξεκινάω τα φάρμακα της διέγερσης.

      Στα 39 μου, με χαμηλή ωοθηκική εφεδρεία, τρεις εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν, δύο χειρουργεία και πολλές δύσκολες στιγμές στην πλάτη μου, είμαι εδώ. Όρθια. Αισιόδοξη. Και έτοιμη να προσπαθήσω ξανά.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Δεν ξέρω πόσα ωάρια θα καταφέρουμε να πάρουμε. Δεν ξέρω πόσα εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε ακόμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε με την πρώτη.

      Ξέρω όμως πως δεν έχω χάσει την πίστη μου.

      Πιστεύω στο σώμα μου. Πιστεύω στην επιστήμη. Πιστεύω στον γιατρό μου. Και πάνω απ’ όλα πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσω.

      Ιατρικέςυπηρεσίες

       

      Ελπίζω να τα καταφέρω. Και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

      Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να περπατήσω λίγο παραπάνω από άλλες γυναίκες για να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι. Αλλά θα τον περπατήσω!

      Κορίτσια μου, αν κάτι θέλω να κρατήσετε από την ιστορία μου, είναι πως καμία μας δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό.

      Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυγίσει, να κλάψει, να θυμώσει, να κουραστεί. Δεν χρειάζεται να είμαστε δυνατές κάθε μέρα. Αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε, να γελάτε, να αγαπάτε και να χαίρεστε όλα τα υπόλοιπα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

      Η ζωή μας δεν αρχίζει τη μέρα που θα κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας. Η ζωή μας συμβαίνει και τώρα. Και αξίζει να τη ζούμε!

      Εύχομαι ολόψυχα σε καθεμία από εσάς να αποκτήσει το μωράκι που τόσο λαχταρά. Να γεμίσουν οι αγκαλιές σας και τα σπίτια σας με παιδικά γελάκια.

      Κι εγώ ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω εδώ και να σας γράψω πως, τελικά, ήρθε και το δικό μας θαύμα. 

      Μέχρι τότε, συνεχίζουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη!

      Συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι! Ήθελα απλώς να τα πω κάπου που ξέρω πως θα με καταλάβουν. 

      Είσαι πάρα πολύ δυνατή και μπράβο σου! 👏 Εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και πέρα! 

      • Μου αρέσει 1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

ευχαριστω πολυ Ρια μου\!!! περιμενω τον δευτερο γιο :)

οσο για τα επιδοματα καλα κανεις κ το ψαχνεις, αν δικαιουσαι κατι γιατι να μην το παρεις ;)

οταν με το καλο ερθεις θα ειναι πολυ πιο ευκολο να τα κοιταξεις κ να κανεις τις απαραιτητες αιτησεις ;)


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκαν

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρη (είμαι όμως 90%), δικαιούται και ο άντρας σου επίδομα ανεργίας εφόσον είναι άνεργος (ακόμη και ένα μήνα να είναι πριν βρει δουλειά, άσχημα είναι;;).

Επίσης έχω ακούσει πως ορισμένες μέρες της εβδομάδας στον παιδικό σταθμό πληρώνονται από το κράτος, οι φίλες μας με παιδάκια θα μπορούν να μας πουν με σιγουριά.

Η χώρα έχει πολύ καλό σύστημα υποστήριξης σε οικογένειες με παιδάκια και ανέργους.

Δημοσιεύτηκαν

Ρια ολα τα επιδοματα ειναι ιncome based. Δηλαδη εξαρτωνται απο το εισοδημα που μπαινει στο καθε νοικοκυριο. Αν εσυ παιρνεις ενα καλο μισθο τοτε ο αντρας σου δε δικαιουται επιδομα.

Το παιδι δικαιουται 15 ωρες δωρεαν την εβδομαδα στον παιδικο εφοσον ειναι 3 ετων και ανω.


Eleni

bd5c7983f7.png

Δημοσιεύτηκαν
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρη (είμαι όμως 90%), δικαιούται και ο άντρας σου επίδομα ανεργίας εφόσον είναι άνεργος (ακόμη και ένα μήνα να είναι πριν βρει δουλειά, άσχημα είναι;;).

Επίσης έχω ακούσει πως ορισμένες μέρες της εβδομάδας στον παιδικό σταθμό πληρώνονται από το κράτος, οι φίλες μας με παιδάκια θα μπορούν να μας πουν με σιγουριά.

Η χώρα έχει πολύ καλό σύστημα υποστήριξης σε οικογένειες με παιδάκια και ανέργους.

isla,καλημερα....δλδ ακομα κι αν δεν εχει δουλεψει??νομιζω πως πρεπει να δουλεψεις καποιο χρονικο διαστημα........;);)


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν
Ρια ολα τα επιδοματα ειναι ιncome based. Δηλαδη εξαρτωνται απο το εισοδημα που μπαινει στο καθε νοικοκυριο. Αν εσυ παιρνεις ενα καλο μισθο τοτε ο αντρας σου δε δικαιουται επιδομα.

Το παιδι δικαιουται 15 ωρες δωρεαν την εβδομαδα στον παιδικο εφοσον ειναι 3 ετων και ανω.

Καταλαβα,το παιδι ειναι 2....οποτε μεχρι του χρονου ιανουαριο θα πληρωνουμε παιδικο.......:evil::evil:

Δημοσιεύτηκαν

Εγω τωρα τι να πω........τα νευρα μου ειναι τσαταλια........

Με πηραν τηλ το πρωι και μου ειπαν οτι το διαβατηριο μου ακυρωθηκε λογω φωτογραφιας:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

ΕΛΕΟΣ.......ρωτησα τι ακριβως μπορει να εφταιγε στην φοτο και μου ειπαν ισως ο φωτισμος............θα παω το απογευμα παλι να βγαλω στον ιδιο.......ελπιζω να μν μου παρει χρηματα 9ε ηταν............:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

ΚΑΙ ΠΑΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ μια εβδομαδα θα περιμενω...............:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

ΟΥΦΦΦΦΦΦΦ................

Δημοσιεύτηκαν

Aυτα τα διαδικαστικα ειναι εντελως ηλιθια. Εγω θα σου ελεγα να πας σε αλλο φωτογραφο αλλα τεσπα. Μια φιλη μου που ηθελε να βγαλει φωτο για τη βιζα για Αμερικη ειχε ταλαιπωρηθει παρα πολυ θελαν μια ειδικη φωτογραφια και δεν εβρισκε φωτογραφο, ταξιδεψε μεχρι Ληντς ειδικα για αυτο...


Eleni

bd5c7983f7.png

Δημοσιεύτηκαν
Καταλαβα,το παιδι ειναι 2....οποτε μεχρι του χρονου ιανουαριο θα πληρωνουμε παιδικο.......:evil::evil:

Αν ο αντρας σου δε δουλευει ειναι καλυτερα να το βλεπει αυτος. Δε ξερω ποσα θα βγαζεις απο τη δουλεια σου αλλα ειναι πολλα τα εξοδα ρε Ρια..Δλδ και σπιτι και παιδικο θελεις αμεσως αμεσως γυρω στο διχιλιαρο το μηνα..Βαλε λογαριασμους, βαλε φαγητο κλπ...Ποσα θα παιρνεις μισθο καθαρα?


Eleni

bd5c7983f7.png

Δημοσιεύτηκαν
Αν ο αντρας σου δε δουλευει ειναι καλυτερα να το βλεπει αυτος. Δε ξερω ποσα θα βγαζεις απο τη δουλεια σου αλλα ειναι πολλα τα εξοδα ρε Ρια..Δλδ και σπιτι και παιδικο θελεις αμεσως αμεσως γυρω στο διχιλιαρο το μηνα..Βαλε λογαριασμους, βαλε φαγητο κλπ...Ποσα θα παιρνεις μισθο καθαρα?

Nα σου πω την αληθεια και εγω καπως ετσι το σκεφτομαι δλδ για αρχη μεχρι να προσαρμοστουμε λιγο να καθετε σπιτι ........

Τωρα για το ποσο θα παιρνω,να σου πω την αληθεια δεν ειμαι σιγουρη.......

Λοιπον ειναι 7.35λιρες την ωρα οι ωρες που θα δουλευω ειναι περιπου 13 την ημερα με μια μερα ρεπο την εβδομαδα.......επειδη δεν ξερω ποσο ειναι οι φοροι και ποσο η ασφαλεια γι'αυτο δεν μπορω να απαντησω.....;););)

Αληθεια μηπως ξερεις εσυ?για φορους και ασφαλεια ποσο ειναι οι κρατησεις το μηνα?η' στο περιπου.........


Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

Για κρατησεις και ασφαλεια σου αφαιρουν περιπου 22% του μισθου. Κοιτα λογικα η αγγελια λεει ακριβως ποσα θα παιρνεις το χρονο. Παντως 13 ωρες ειναι παρα πολλες εισαι σιγουρη? Και αυτο το λεω γιατι συμφωνα με τη νομοθεσια ο εργοδοτης δε μπορει να σε απασχολει περισσοτερο απο 60 ωρες την εβδομαδα. 13 ωρες επι 6 μερες κανουν 78 ωρες..:shock::shock: Μηπως ειναι 13 ωρες αλλα λιγοτερες μερες? αν υποθεσουμε οτι δουλευεις 78 ωρες τη εβδομαδα (που τετοιο ωραριο και συμφωνημενο απο πριν ουτε σε γιατρους δεν το εχω συναντησει..συνηθως μεχρι 75 ωρε την εβδομαδα δουλευουν), τοτε σου βγαινει 573 λιρες την εβδομαδα. Καθαρα στο χερι θα παιρνεις 441 λιρες. αρα το μηνα να υπολογιζεις περιπου 1700-1800 λιρες.


Eleni

bd5c7983f7.png

Δημοσιεύτηκαν
Για κρατησεις και ασφαλεια σου αφαιρουν περιπου 22% του μισθου. Κοιτα λογικα η αγγελια λεει ακριβως ποσα θα παιρνεις το χρονο. Παντως 13 ωρες ειναι παρα πολλες εισαι σιγουρη? Και αυτο το λεω γιατι συμφωνα με τη νομοθεσια ο εργοδοτης δε μπορει να σε απασχολει περισσοτερο απο 60 ωρες την εβδομαδα. 13 ωρες επι 6 μερες κανουν 78 ωρες..:shock::shock: Μηπως ειναι 13 ωρες αλλα λιγοτερες μερες? αν υποθεσουμε οτι δουλευεις 78 ωρες τη εβδομαδα (που τετοιο ωραριο και συμφωνημενο απο πριν ουτε σε γιατρους δεν το εχω συναντησει..συνηθως μεχρι 75 ωρε την εβδομαδα δουλευουν), τοτε σου βγαινει 573 λιρες την εβδομαδα. Καθαρα στο χερι θα παιρνεις 441 λιρες. αρα το μηνα να υπολογιζεις περιπου 1700-1800 λιρες.

Λοιπον σου παραθετω ακριβως αυτα που λεει το συμβολαιο....ξερω και εμενα περιεργα μου φανηκαν......

· The day is normally split up into two periods (6:30am – 2:00 pm) and (4:00pm to 10:00pm).

· Normal working hours are 6 mornings and 4 evenings each week. You will normally have 1 full day off a week. There is often the opportunity to work extra shifts.

δες το λιγο και κ συ μηπως δεν καταλαβα καλα..........

Δημοσιεύτηκαν
Λοιπον σου παραθετω ακριβως αυτα που λεει το συμβολαιο....ξερω και εμενα περιεργα μου φανηκαν......

· The day is normally split up into two periods (6:30am – 2:00 pm) and (4:00pm to 10:00pm).

· Normal working hours are 6 mornings and 4 evenings each week. You will normally have 1 full day off a week. There is often the opportunity to work extra shifts.

δες το λιγο και κ συ μηπως δεν καταλαβα καλα..........

οπως μου τα λες βγαινουν 69 ωρες την εβδομαδα...δλδ περιπου 510 λιρες η εβδομαδα χωρις τις κρατησεις. Δλδ γυρω στις 390-400 λιρες καθαρα. Μιλαμε δλδ για καθαρο μισθο 1600 το μηνα.Απο κει και περα δε ξερω σε τι σπιτι θα μενεις, το κοστος της περιοχης εκει περα κλπ...Σιγουρα παντως με αυτα τα χρηματα δεν μπορεις να πληρωνεις παιδικο...αρα πρεπει ο αντρας σου να καθεται σπιτι..


Eleni

bd5c7983f7.png

Δημοσιεύτηκαν

ap'oso katalavainw tha exeis 6 fores prwina kai 4 apogeumatina kai 1 mera keno

dld kapoies mono prwi, isws kapoies mono apogeuma kai kapoies kai ta duo

sunolo per week:

6*7.5hours(

+4*6 hours

= 45+24=69hours per week

den xerw an exei kai 1 hour break mesa isws tote na einai 69-6=63HOURS

xanarwta an thes gia dieukrinhsh


uDLqp1.png

Δημοσιεύτηκαν
οπως μου τα λες βγαινουν 69 ωρες την εβδομαδα...δλδ περιπου 510 λιρες η εβδομαδα χωρις τις κρατησεις. Δλδ γυρω στις 390-400 λιρες καθαρα. Μιλαμε δλδ για καθαρο μισθο 1600 το μηνα.Απο κει και περα δε ξερω σε τι σπιτι θα μενεις, το κοστος της περιοχης εκει περα κλπ...Σιγουρα παντως με αυτα τα χρηματα δεν μπορεις να πληρωνεις παιδικο...αρα πρεπει ο αντρας σου να καθεται σπιτι..

diaforetika tha doulepsei kai o andras sou kai tha stelnete to paidi paidiko.

einai shmantiko kai gia ton andra kapoia stigmh na doulepsei giati (ektws twn allwn psychologikwn) o paidikos kapoia stigmh teleiwnei opote prepei na einai etoimos na doulepsei meta.


uDLqp1.png


Διαφημίσεις


×
×
  • Δημιουργία νέου...