Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
Reset Password: Στο παρελθόν τα κριτήρια password ήταν χαμηλής ασφάλειας, με αποτέλεμα κάποιοι λογαριασμοί μελών να χακάρονται. Εάν συμβεί αυτό, στέλνουμε μήνυμα στο E-Mail σας για αναγκαστική ανανέωση του password.
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • On 3/11/2026 at 8:55 ΜΜ, Kroketa είπε:

      Καλησπέρα σε όλες! ❤️

      Είμαι καινούρια στο forum και, επειδή δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη ακόμα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα.

      Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία. Όχι γιατί έχει ακόμα το πολυπόθητο happy end, αλλά γιατί θέλω να δώσω λίγο κουράγιο σε κάθε κοπέλα που προσπαθεί να αποκτήσει το μωράκι της και νιώθει πως ο δρόμος είναι δύσκολος.

      Σήμερα είμαι 39 χρονών. Με τον άντρα μου ξεκινήσαμε τις προσπάθειες τον Οκτώβριο του 2024. Το πρώτο θετικό τεστ ήρθε σχεδόν αμέσως, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δυστυχώς, όμως, η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε στις 5 εβδομάδες.

      ΒρείτεΗμερολόγια

       

      Έναν μήνα αργότερα έμεινα ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά η χαρά συνοδευόταν από πολύ άγχος, καθώς η πρώτη απώλεια ήταν ακόμα νωπή. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχία που νιώθαμε και οι δύο ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο.

      Στην 6η εβδομάδα είδα αίμα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως δεν αντέχω να ζήσω ξανά το ίδιο. Τελικά, η διάγνωση ήταν εξωμήτρια κύηση στην αριστερή σάλπιγγα. Χρειάστηκε χειρουργείο και αφαίρεση της σάλπιγγας, μαζί με το μωράκι μας.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      Η ανάρρωση ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά. Ένιωθα πως χρειαζόμουν χρόνο. Χρόνο για μένα, για τον άντρα μου, για τη σχέση μας, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Και αυτό ακριβώς έκανα!

      Ταξίδια, βόλτες, έξοδοι, ποτά, γέλια και καλοπέραση! Αποφάσισα να χαρώ τη ζωή μου, γιατί, όσο κι αν πονούσα, η ζωή συνέχιζε να έχει όμορφες στιγμές που δεν ήθελα να χάσω.

      Ο καιρός πέρασε και τον Νοέμβριο του 2025 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά.

      Και πάλι θετικό τεστ! Και πάλι χαρά! Αυτή τη φορά σκεφτόμουν: «Τι μπορεί πια να πάει στραβά; Δεν γίνεται να είμαι τόσο άτυχη!».

      Κι όμως…

      Στην 6η εβδομάδα, ξανά αίμα. Ξανά αγωνία. Ξανά φόβος. Ξανά θυμός. Όλα τα συναισθήματα που πίστευα πως είχα αφήσει πίσω μου επέστρεψαν μέσα σε μια στιγμή.

      Και τότε, κορίτσια μου, τράβηξα το λαχείο. Το ένα στις 30.000.

      Ετερότοπη κύηση.

      Δίδυμη εγκυμοσύνη. Ένα μωράκι μέσα στη μήτρα και ένα δεύτερο στη δεξιά σάλπιγγα.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε υποψιαστεί τίποτα, αφού στον υπέρηχο είχε ήδη φανεί ο ενδομήτριος σάκος.

      Έφτασα στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους και αιμορραγία. Η δεξιά σάλπιγγα είχε υποστεί ρήξη και είχα εσωτερική αιμορραγία.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      Φοβήθηκα πολύ. Έκλαψα πολύ. Δεν ήξερα τι θα μου ξημέρωνε.

      Δυστυχώς, ούτε το μωράκι που βρισκόταν μέσα στη μήτρα τα κατάφερε.

      Ξύπνησα από το χειρουργείο χωρίς τα μωράκια μου και χωρίς καμία από τις δύο σάλπιγγες.

      Σωματικά, ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα. Ψυχολογικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εμφανίστηκαν κρίσεις πανικού και κατάλαβα πως χρειαζόμουν βοήθεια. Απευθύνθηκα σε ειδικό, ακολούθησα θεραπεία και πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψα πριν από λίγες εβδομάδες.

      Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου.

      Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

      Χωρίς σάλπιγγες, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πλέον ο μοναδικός μας δρόμος.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      «Μην καθυστερείς», μου είπε ο γιατρός. «Με ΑΜΗ 0,46 δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πολύ».

      Και δεν θα περιμένω!

      Αύριο ξεκινάω τα φάρμακα της διέγερσης.

      Στα 39 μου, με χαμηλή ωοθηκική εφεδρεία, τρεις εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν, δύο χειρουργεία και πολλές δύσκολες στιγμές στην πλάτη μου, είμαι εδώ. Όρθια. Αισιόδοξη. Και έτοιμη να προσπαθήσω ξανά.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Δεν ξέρω πόσα ωάρια θα καταφέρουμε να πάρουμε. Δεν ξέρω πόσα εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε ακόμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε με την πρώτη.

      Ξέρω όμως πως δεν έχω χάσει την πίστη μου.

      Πιστεύω στο σώμα μου. Πιστεύω στην επιστήμη. Πιστεύω στον γιατρό μου. Και πάνω απ’ όλα πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσω.

      Ιατρικέςυπηρεσίες

       

      Ελπίζω να τα καταφέρω. Και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

      Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να περπατήσω λίγο παραπάνω από άλλες γυναίκες για να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι. Αλλά θα τον περπατήσω!

      Κορίτσια μου, αν κάτι θέλω να κρατήσετε από την ιστορία μου, είναι πως καμία μας δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό.

      ΚοινωνικέςΔράσεις

       

      Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυγίσει, να κλάψει, να θυμώσει, να κουραστεί. Δεν χρειάζεται να είμαστε δυνατές κάθε μέρα. Αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε, να γελάτε, να αγαπάτε και να χαίρεστε όλα τα υπόλοιπα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

      Η ζωή μας δεν αρχίζει τη μέρα που θα κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας. Η ζωή μας συμβαίνει και τώρα. Και αξίζει να τη ζούμε!

      Εύχομαι ολόψυχα σε καθεμία από εσάς να αποκτήσει το μωράκι που τόσο λαχταρά. Να γεμίσουν οι αγκαλιές σας και τα σπίτια σας με παιδικά γελάκια.

      Κι εγώ ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω εδώ και να σας γράψω πως, τελικά, ήρθε και το δικό μας θαύμα. 

      Μέχρι τότε, συνεχίζουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη!

      Συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι! Ήθελα απλώς να τα πω κάπου που ξέρω πως θα με καταλάβουν. 

      Κορίτσι μου έχεις περάσει δυσκολίες, με άγγιξε πολύ αυτό που διηγήθηκες . Δε πρέπει να ξεχνάμε να ζούμε. Η ΑΜΗ μου ηταν 0,3 και αρνιόμουν να το βάλω κάτω.  Η διαδικασία με άλλαξε μέσα από τα βιώματα της κατάστασης αυτής που έζησα. Δε πίστεψα πως θα είχα τόση δύναμη όμως. Ολα πήγαν καλά στο τέλος. Σου εύχομαι τα καλύτερα!❤️

Ποιές προσπαθούμε για μωράκι στο UK;


Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

Γεια σας σε ολες τις μανουλες και ανερχομενες μανουλες της παρεας. PurpleSun please μην ανυσηεις, και για μενα ηταν δυσκολο λιγο στην αρχη να την βρω τη γονιμη μερα, μονο που παρατηρησα οτι σε ολα τα τεστ πρεπει να περιμενεις να στεγνωσει τελειως τουλαχιστον 5 λεπτα και η δευτερη γραμμη δεν εχει τοσο ισχυρο χρωμα οσο η πρωτη καποιες φορες απλα αχνοφαινεται. Αλλιως ειναι τελειως ασπρο το πεδιο διπλα στη μια κοκκινη. Τωρα το οτι αλλαξε ο κυκλος σου δεν ειμαι σιγουρη να σ απαντησω, αλλα μια μερα πανω μια μερα κατω ειναι φυσιολογικο. Κι εγω εχω πονακια αριστερα και καποιες φορεσ δεξια τις μερες τις ωοριξιας αυτο δεν ειναι προβλημα, για τα μουδιασματα δεν ξερω, αλλα μπορει ν ειναι γιατι εχεις λιγο αγχωθει και δεν θα επρεπε ;) να θυμασαι ν κρατας και ζεστη την κοιλιτσα σου ολες τις μερες του μηνα. Να πεις στον gp ν σ δωσει ενα φυλλαδιο με τις χρησιμες συμβουλες που ακολουθεις για ν κανεις παιδακι, αν δεν σ το εχει δωσει, εμενα μ το εδωσε, το εχουν αυτοι στο συστημα τους και σ το εκτυπωνουν επι τοπου. Σε εμενα φανηκε λιγο χρησιμο, λεει για την ζεστη κοιλια στη γυναικα, λεει οτι το σπερμα πρεπει ν ανανεωνεται τουλαχιστον καθε 4 μερες, ο αντρας ν ειναι παντα δροσερος στην περιοχη τον ορχεων και πολλα αλλα, δεν τα θυμαμια ολα. Αυτα :D

Γεια σου ferrymummy, γεια σου biggi, γεια σου natasa. Καλη Κυριακη σε ολες, αν και ο καιρος λιγο μας τα χαλασε, τον ματιαξαμε :D


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 113
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκαν

Γειά σας κορίτσια και καλή μας εβδομάδα!!!

Biggi η GP θα μπορούσε να μου έχει δώσει απλά μια εξέταση αίματος εφόσον έχω αρκετές πιθανότητες να έχω στίγμα κι όχι να μου απαντήσει ότι θα μου το κάνει η midwife όταν θα μείνω έγκυος, γιατί τότε ίσως να είναι αργα! Δεν είναι μικρο πράγμα η μεσογειακή αναιμία, έχω συγγενη! Οι γονείς μου κάνανε τον προγεννετικό τους κι, όπως είπα παραπάνω, η μητέρα μου δεν είχε αλλά μάλλον είχε ο πατέρας μου... Αλλά ΟΚ δεν θα σκάσω με την GP θα πάω Ελλάδα Χριστούγεννα ή ιδιωτικά και θα κάνω μια εξέταση!!! Έλεος όμως με το NHS, δεν είναι τσάμπα το πληρώνουμε!! Δεν νομίζω οτι κανείς τρέχει στους γιατρούς και κάνει εξετάσεις αν δεν έχει λόγο, απλά και μόνο επειδή διασκεδάζει να τρώει τα λεφτά του NHS :-D

Natassa133 μένω κοντά στο Maidstone. Τα σχολεία είναι άλλο ένα πονεμένο θέμα απ'ότι καταλαβαίνω, εδώ δεν έχω ιδέα τι παίζει οπότε δυστυχώς δεν μπορω να βοηθήσω. Πάντως από δω που μένουμε εμείς έχει τρένa για London Bridge, πρέπει να είναι 45'-1h για να φτάσεις κι έχει κάθε μια ώρα... Πάντως από Kent εμένα μου άρεσει πολύ το Canterbury, είναι βέβαια μακριά από το Λονδίνο για κάθε μέρα. BTW σιδεροπενική αναιμία έχω (είμαι συχνά κάτω από τα όρια ή κοντά στα κάτω όρια) πέρισυ έπαιρνα σίδηρο αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κάνει εξετάσεις πρόσφατα να δω τι παίζει!

Sophisticate θα κοιτάξω γι αυτό το ενημερωτικό που λες, ίσως το έχει και στο site του NHS... Εμένα ο πόνος και τα μουδιάσματα είναι μόνο από αριστερά κι είναι τις ίδιες μέρες, φαίνεται να συνδέονται δηλαδή μεταξύ τους. Ποιός ξέρει; Θα δω πως θα πάει και αυτό τον μήνα και αν το έχω πάλι ίσως πάω να το κοιτάξω για καμια κύστη. Όσο για την ηλικία μου, είμαι 31 οπότε μικρή δεν με λες ούτε και μεγάλη είμαι βέβαια :oops:

Εσείς άλλες μανούλες/μελλοντικές μανούλες τι ηλικίες έχετε, αν επιτρέπεται;

Καλή μας μέρα και καλή δουλειά!!


gMLBp1.png

Purple Sun? Or shall I say Purple... rain? ;)

Δημοσιεύτηκαν

purple egw eimai 32 :)

oso gia ta ponakia ktl mhpws apla twra ta prosexeis? egw prin apo 2 xronia den hxera na katalavainw owrhxies klp. apo otan skefthka oti 8elw 2o arxisa na katagrafw meres kai sumptwmata kai pleon katalavainw. de nomizw oti alaxe tpt apla twra ta prosexw.

oso gia tis exetaseis sou eipa den exei kai megalh diafora an to xereis apo prin mias kai den mporeis na kaneis tpt. kapoia stigmh eixa rwthsei ton prohgoumeno gunaikologo mou kai mou eixe pei mono tis exetaseis gia na deis an exeis antiswmata gia kapoia apo tis paidikes(eru8ra nomizw) exei nohma na kaneis apo prin.

kane thn exetash sthn ellada gia na sou fugei to agxos!


uDLqp1.png

Δημοσιεύτηκαν
purple egw eimai 32 :)

oso gia ta ponakia ktl mhpws apla twra ta prosexeis? egw prin apo 2 xronia den hxera na katalavainw owrhxies klp. apo otan skefthka oti 8elw 2o arxisa na katagrafw meres kai sumptwmata kai pleon katalavainw. de nomizw oti alaxe tpt apla twra ta prosexw.

oso gia tis exetaseis sou eipa den exei kai megalh diafora an to xereis apo prin mias kai den mporeis na kaneis tpt. kapoia stigmh eixa rwthsei ton prohgoumeno gunaikologo mou kai mou eixe pei mono tis exetaseis gia na deis an exeis antiswmata gia kapoia apo tis paidikes(eru8ra nomizw) exei nohma na kaneis apo prin.

kane thn exetash sthn ellada gia na sou fugei to agxos!

Έχει πολλή λογική αυτό που λες ότι ίσως να παρατηρείς διάφορά, όταν αρχίζεις να παρακολουθείς τον κύκλο σου, που ίσως δεν παρατηρούσες πριν... Απ' όσο θυμάμαι τους πονους/τσιμπηματάκια αυτούς, μόνο στ'αριστερά, δεν τους είχα αλλά δεν είμαι και 1000% σίγουρη. Αυτό που δεν είχα στα σίγουρα είναι τα μουδιάσματα σε αριστερό χέρι και πόδι, δεν ξέρω τι είναι πάντως σχετίζονται με τον πόνο/τσίμπημα στην αριστερή ωοθήκη γιατί ξεκινάνε και σταματάνε μαζί. Θα δω τι θα γίνει κι αυτό τον μήνα και ίσως το ψάξω.

Κοίτα αυτό με το στίγμα άρχισε να με ανησυχεί από τότε που κάναμε μια συζήτηση με τον άντρα μου, για το τι θα κάνουμε αν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ανακαλύψουμε ότι το μωρό μας έχει πρόβλημα, κι είδα ότι έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις. Δεν θα ήθελα να δώσω περισσότερη έκταση σε αυτό, προς το παρόν, αλλά θα πάω να κάνω τις εξετάσεις μάλλον Ελλάδα για να μου φύγει...


gMLBp1.png

Purple Sun? Or shall I say Purple... rain? ;)

Δημοσιεύτηκαν

na pas gia na mporeseis na hremhseis! vevaia an exeis mallon 8a agxw8eis xeirotera. anyway otan pas ellada kanto

se katalavainw polu giati kai egw exw diaforetikes apopseis me ton andra mou gia to ti 8a kanw an ma8w oti to mwro pou kuofwrw exei opoiodhpote 8ema.


uDLqp1.png


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν
na pas gia na mporeseis na hremhseis! vevaia an exeis mallon 8a agxw8eis xeirotera. anyway otan pas ellada kanto

se katalavainw polu giati kai egw exw diaforetikes apopseis me ton andra mou gia to ti 8a kanw an ma8w oti to mwro pou kuofwrw exei opoiodhpote 8ema.

Τι να πω; Ελπίζω κι εύχομαι καμία μας να μην χρειαστεί να πάρει μια τέτοια απόφαση!!!

Εσύ έχεις ένα παιδάκι ήδη και μάλιστα έχει σήμερα γενέθλια ή το tickeraki σου είναι λάθος; Αν ναι, να τον χαίρεσαι, να είναι πάντα γερός και τυχερός!!! :-)


gMLBp1.png

Purple Sun? Or shall I say Purple... rain? ;)

Δημοσιεύτηκαν
exw ena agoraki alla den exei shmera genne8lia. prepei na ananewsw to tikeraki

eixe to maio (egine 3)

kai egw sou euxomai olopsuxa na mhn vre8eis pote mprosta se tetoio dillhma (oute esu oute kamia mana/pateras)

Ωχ sorry δεν το είχα παρατηρήσει ότι είναι πάντα το ίδιο.... Όπως και να έχει τυχερο και καλότυχο!

Εσύ, αν επιτρέπεται, δυσκολεύτηκες/αγχώθηκες να συλλάβεις το πρώτο σου παιδάκι;


gMLBp1.png

Purple Sun? Or shall I say Purple... rain? ;)

Δημοσιεύτηκαν

oxi purple to prwto hr8e me thn prwth. eimoun sxetika tuxerh.

den xerw an 8a einai etsi eukola kai to deutero.

nomizw pantos oti to xeirotero pou mporeis na kaneis einai na agxw8eis apo twra.

an pate diakopes twra ton augousto isws einai h kaluterh eukairia gia na sulavete. emeis augousto se diakopes to kaname to mwraki mas.


uDLqp1.png

Δημοσιεύτηκαν
Biggi η GP θα μπορούσε να μου έχει δώσει απλά μια εξέταση αίματος εφόσον έχω αρκετές πιθανότητες να έχω στίγμα κι όχι να μου απαντήσει ότι θα μου το κάνει η midwife όταν θα μείνω έγκυος, γιατί τότε ίσως να είναι αργα! Δεν είναι μικρο πράγμα η μεσογειακή αναιμία, έχω συγγενη! Οι γονείς μου κάνανε τον προγεννετικό τους κι, όπως είπα παραπάνω, η μητέρα μου δεν είχε αλλά μάλλον είχε ο πατέρας μου...

Το πιθανότερο είναι ότι η GP δεν ξέρει πολλά πράγματα για τη μεσογειακή αναιμία ή ότι προσπαθεί να σε αποθαρρύνει έτσι κι αλλιώς για να μην χρεώνεις το σύστημα :tongue:

Στη θέση σου θα ξαναπήγαινα και θα ξαναζητούσα να με στείλει για εξετάσεις. Μπες στο ίντερνετ και τύπωσε πληροφορίες για τη μεσογειακή αναιμία, τι σημαίνει σε περίπτωση που μείνεις έγκυος κλπ και πήγαινέ της το να το διαβάσει. Αν μπορείς να βρεις πληροφορίες από το σάιτ του NHS ακόμα καλύτερα. Γενικά οι γιατροί εδώ θέλουν αρκετό σπρώξιμο, ειδικά όταν πρόκειται για ασθένειες που δεν πριμοδοτούνται από το σύστημα ή είναι σχετικά σπάνιες.

Ο άντρας σου έχει στίγμα ή υπάρχει περίπτωση να έχει στίγμα;


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.


Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

Γεια σας σε ολες :D

PurpleSun μου αν σε εχει αγχωσει τοσο πολυ το θεμα του στιγματος και υπαρχει η πιθανοτητα να εχεις να πιεσεις τον gp να σ κανει μια εξεταση και να τ πας τις πληροφοριες απο το ΝΗS οπως ειπε biggi, πολυ σωστη ιδεα! Για ν τον πεισεις πιο ευκολα και ν επιμεινεις πολυ να τ πεις οτι εχεις ιστορικο οτι εχουν οι γονεις σ εστω κι αν δεν εχουν και οτι πρεπει ν ξερεις. Ελεος με αυτο το NHS ποσο ν κανει μια μονο εξεταση αιματος! Και να πεις οτι δεν τους πληρωνουμε! Να τ πεις να κανεις μαζι και την εξεταση για ερυθρα οπως ειπε κι η Νατασα, ειναι συμαντικη πολυ. Την ειχα κανει κ εγω.

Τωρα μια κυηση με αρρωστο μωρακι ειναι παντα πολυ δυσκολη υποθεση! Θελεις πολυ θαρρος για ν παρεις οποιαδηποτε αποφαση. Σου ευχομαι ν μην αντιμετοπισεις ποτε κατι τετοιο μπροστα σου.

Εγω αυριο παω στο γυναικολογο κι ευχομαι να με βοηθησει και ν μην φυγω οπως πηγα! Γιατι τις περισσοτερες φορες αυτο γινεται οταν βλεπεις τους γιατρους εδω. Εχετε καμια ιδεα την ν τον ρωτησω, τι μ χρειαζεται να ξερω? Please πειτε μου οτι νομιζεται συμαντικο. Εχω στο νου μου να τον ρωτησω για τη σαλπιγκογραφια, τι εξετασεις περαιτερω υπαρχουν και τι χρειαζεται για εξωσωματικη, ποτε δεν ξερει! καλο ειναι το γνωριζω κ αυτο! Αν κι ευχομαι Παναγια μου μην παιδευτουμε τοοσο πολυ για ν κανουμε κατι που τοσο πολυ θελουμε ενα παιδακι οπως ολος ο κοσμος, πολλα ζηταμε?

Αλλα αν εσεις ξερετε τις εξετασεις μπορειτε να μου τις πειτε? Για ν μην φανω ασχετη και με διωξει χωρις τλκ να εχω καταφερει τπτ!

Να ειστε ολες καλα :D

Δημοσιεύτηκαν
Γεια σας σε ολες :D

Αν κι ευχομαι Παναγια μου μην παιδευτουμε τοοσο πολυ για ν κανουμε κατι που τοσο πολυ θελουμε ενα παιδακι οπως ολος ο κοσμος, πολλα ζηταμε?

PurpleSun πόσο καιρό προσπαθείτε; Ξέρω πολύ κόσμο που παιδεύεται όμως, όλοι λένε πως το άγχος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο...

Μία φίλη μου πάντως κανόνισε να πάει στον γιατρό της τις ημέρες της ωορηξίας και ο γιατρός της έκανε υπέρηχο και επιβεβαίωσε πως είναι πολύ κοντά στην ωορηξία και να κάνουν προσπάθειες την επόμενη μέρα και πέτυχε. Έκαναν ένα πανέμορφο κοριτσάκι.

Απλά μία εναλλακτική για τα τεστ...

Όσο για το στίγμα, αν το έχεις θα έχεις και χαμηλές τιμές σε αιμοσφαιρίνη και αιματοκρίτη. Από εκεί θα το καταλάβει και ο GP σου και θα σου κάνει κι άλλη εξέταση για να το επιβεβαιώσει.

Πήγαινε για μία απλή εξέταση αίματος στον GP και στα αποτελέσματα θα φανεί.

Δημοσιεύτηκαν

καλησπέρα κορίτσια,

Αν και εγώ είμαι τώρα έγκυος, τυχαία διάβασα το post και είπα να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου για να βοηθήσω... Έμενα παλιά Λονδίνο, αλλά τώρα έχω γυρίσει Ελλάδα (λίγο ανάποδο :D)

Καταρχήν εμείς ξεκινήσαμε τις πρόσπάθειες με τον άνδρα μου τον Αύγουστο και τελικά έμεινα έγκυος το Μάρτη. Μετά από 3 μήνες προσπάθειας πήρα τα τεστ ωορηξίας clear blue. Το πρώτο το έκανα την 10 μέρα από την αρχή της περιόδου και βγήκε θετικό. Οπότε δεν χρησιμοποίησα άλλο. Παρόλο που κάναμε σεξ δεν έμεινα έγκυος. Τον επόμενο μήνα το τεστ μου βγήκε θετικό την 14 μέρα (σημειώνω ότι το περίεργο είναι ότι ο κύκλος μου ειναι πολύ σταθερός στις 29 μέρες). Anyway, πάλι το αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα αρνητικό!!! Ο γιατρός το Φεβρουάριο αρνήθηκε να μου κάνει εξετάσεις (μου είπε χαρακτηριστικά δεν θέλω να σε υποβάλω σε φάρμακα ή εξετάσεις από τωρα)... μου είπε ότι είναι πολύ νωρίς και ότι δεν πρέπει να αγχώνομαι και μου έκλεισα ραντεβού για καλοκαίρι για εξετάσεις - άρα σχεδόν 1 χρόνο μετά. Σημειώνω ότι ο γιατρός είναι στην Ελλάδα και γενικά έχει φήμη πολύ καλού!

Όμως υπέρηχο έκανα από τον πρώτο μήνα....

Επίσης ο γιατρός μου είπε ότι πλέον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και ότι θα μείνω οπωσδήποτε έγκυος. Καταρχήν πριν την εξωσωματική που είναι πανάκριβή (και ο γιατρός μου δεν την προτιμάει), υπάρχει μία άλλη μέθοδος που δεν κοστίζει πολύ και είναι σίγουρη. Από την 9 μέρα την περιόδου πηγαίνεις κάθε μέρα για υπέρηχο. Με τον υπέρηχο φαίνεται από πιο ωοθήκη κατεβάινει το ωάριο... εκείνη τη μέρα ο γιατρός σου κάνει μία ένεση που προκαλεί γονιμοποίηση και φυσικά κάνεις σεξ 2-3 φορές. Στη συνέχεια παίρνεις κατι φάρμακα για να δέσει το γονιμοποιημένο ωάριο και τέλος!!! Ξέρω δύο κοπέλες που το έχουν κάνει και έχουν μείνει στον 1ο και 2ο μήνα προσπάθειας.

Τελικά εγώ δεν χρειάστηκε να το κάνω. Έμεινα έγκυος το Μάρτη που χτύπησα το πόδι μου και ήμουν σπίτι με αναρρωτική. Πρώτον ξεκουράστηκα από τη δουλειά... δεύτερο δεν μετρούσα μέρες.. δεν το είχα στο μυαλό μου και ξεαγχώθηκα... Και τελικά το μήνα που δεν το επιδιώξαμε έγινε.

Ενώ είχα δώσει του κόσμου τα λεφτά να κάνω κάθε μήνα τεστ εγκυμοσύνης... γιατί κάθε μήνα έλεγα αυτό το μήνα είναι σίγουρο!!! Και φυσικά απογοήτευση μετά! Το άγχος λοιπόν είναι καταλυτικό!

¨Οσο για το στίγμα και εγώ έκανα την εξέταση αφού έμεινα έγκυος που το θεωρώ λάθος... καθώς από πάντα είχα χαμηλό αιματοκρίτη... Αλλά ευχυχώς δεν είχα στίγμα! Έρυθρά είχα κάνει από πριν γιατί η αδελφή μου δεν είχε αντισώματα και αναγκάστηκε να κάνει το εμβόλιο πριν μείνει έγκυος... που το εμβόλιο έχει 3 επαναλλήψεις και χρειάζεται σχεδόν 1 χρόνο....

Ελπίζω να βοήθησα... :tongue::tongue::tongue: και αν θέλετε κάποια extra πληροφορία με ρωτάτε


kPAZp2.png
Δημοσιεύτηκαν

Christina123 μου σ΄ευχαριστω για το μυνημα, με βοηθησε πολυ. Αν ειναι θα ρωτησω αυριο το γιατρο αν αυτο γινεται κ εδω, η μεθοδος με την ενεση. Μου φανηκε αρκετα ευκολο κ ας το πληρωσουμε, σιγουρα θα ειναι πιο φθηνο και πιο ευκολο απο την τεχνιτη γονημοποιηση. Σου ευχομαι με το καλο το μωρουλι σου ν ερθει στον κοσμο. Με ενα πονο :) γερη και δυνατη ν εισαι :)

Θα σας πω αυριο τα αποτελεσματα και τι εγινε.

Purple sun θα σε κραταω ενημερη για οτι γινει για ν το εχεις στο νου σ ολη τη διαδηκασια αν κ σ ευχομαι συντομα ν πιασεις παιδακι κ ν μην χρειαστεις τπτ απο ολα αυτα ν κανεις :) μην μ αγχωνεσαι :)

Δημοσιεύτηκαν
Έμεινα έγκυος το Μάρτη που χτύπησα το πόδι μου και ήμουν σπίτι με αναρρωτική. Πρώτον ξεκουράστηκα από τη δουλειά... δεύτερο δεν μετρούσα μέρες.. δεν το είχα στο μυαλό μου και ξεαγχώθηκα... Και τελικά το μήνα που δεν το επιδιώξαμε έγινε.

Ελάτε κορίτσια, όλες για πατινάζ!!! :tongue:


Διαφημίσεις


×
×
  • Δημιουργία νέου...