Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Προεμφυτευτικός έλεγχος


Recommended Posts

Γειά σας,

μετά από 3 αποτυχημένες εξωσωματικές όπου και επιτεύχθηκαν εγκυμοσύνες αλλά διεκόπηκαν μου πρότειναν να κάνω προεμφυτευτικό έλεγχο στην επόμενη προσπάθεια, διότι έτσι θα μάθω τουλάχιστον την αιτία όπως μου είπαν.

Εξέταση αρκετά ακριβή που ξεκινάει από 1300 ευρώ και πάνω.

Αξίζει λέτε τον κόπο, το έχει κάνει καμμιά σας και με τι αποτελέσματα ?

Υπάρχει περίπτωση να είναι όλα τα έμβρυα ελαττωματικά ?

Σε αυτή την περίπτωση μας είπε ο γιατρός ότι θα πρέπει να πάψουμε να ελπίζουμε σε επόμενη προσπάθεια αλλά θα έχουμε λύσει τις απορίες της αποτυχίας.

Επίσης μου είπε ότι οι πιθανότητες τραυματισμού ενός υγιούς εμβρύου είναι πολυ μικρή.

Τι λέτε να δοκιμάσω έτσι ή να φυλάξω τα λεφτά για μια ακόμη προσπάθεια στην περίπτωση που αποτύχει και αυτή ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμείς κάναμε προεμφυτευτικό μετά από 4 αποτυχημένες (βιοχημικές) εξωσωματικές στις οποίες είχαμε πάντα τέλειες βλαστοκύστες. Ο προεμφυτευτικός έδειξε ότι από τις 9 βλαστοκύστες της 5ης προσπάθειας, μόνο οι 2 δύο δεν είχαν χρωμοσωμική ανωμαλία. Βάλαμε αυτά τα 2 έμβρυα και το αποτέλεσμα ήταν πάλι βιοχημική. Τα συμπεράσματα είναι ότι σίγουρα το γεννητικό μας υλικό έχει θέμα αφού το ποσοστό των υγιών εμβρύων για την ηλικία μας (34 χρονών) είναι πολύ μικρό. Γιατί τα υγιή δεν εμφυτεύτηκαν είναι αναπάντητο. Η εμβρυολόγος είπε ότι μπορεί να τραυματίστηκαν κατά την εξέταση ή να ήταν χρωμοσωμικά υγιή αλλά να τους λείπαν κάποια άλλα εμβρυακά στοιχεία ή να δημιούργησαν χρωμοσωμική ανωμαλία κατά τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Αν έχετε θέμα με το σπέρμα, κάνε πρώτα μια εξέταση FISH σπέρματος. Εμείς εξαιτίας αυτής, κάναμε κυρίως προεμφυτευτικό.

Πάντως όταν το έψαχνα κι εγώ είχα ακούσει περιπτώσεις που μετά από πολλές αποτυχίες, πέτυχαν με προεμφυτευτικό. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνετε όταν δεν μπορείς να καταλάβεις τι φταίει. Είναι δηλαδή όλα τέλεια (ανταπόκριση, έμβρυα, σπέρμα, ενδομήτριο κτλ) και έχεις συνεχείς αποτυχίες. Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν θέλεις κάτι άλλο μη διστάσεις. Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Είσαι πολύ νέα ακόμα, τί να πω κι εγώ που είμαι 41.....???!!!!!!!

Σε ποιο κέντρο έκανες τις προσπάθειές σου και τί εντυπώσεις έχεις αποκομίσει?

Εγώ θα ξεκινήσω την τέταρτη προσπάθεια στο ΑΚΕΣΩ με τον κ. Τσιριγώτη, μου έκανε πολύ καλή εντύπωση στη συνάντηση που είχαμε το περασμένο Σάββατο.

Καλή επιτυχία και σε σένα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

είμαι από Θεσσαλονίκη και την προσπάθεια με τον προεμφυτευτικό έλεγχο την έκανα στο embryolab. Είμαι ευχαριστημένη γενικά γιατί πρώτη φορά βγάλαμε ένα συμπέρασμα για τις αποτυχίες. Όσο για την ηλικία, η γνώμη μου μετά από 3 χρόνια που ασχολούμαι με εξωσωματικές είναι ότι είναι απλά ένα στατιστικό εργαλείο. Έγω δει πάρα πολλές κοπέλες μετά τα 40 να τα καταφέρνουν σχετικά εύκολα και άλλες στα 25 και στα 30 να τραβιούνται χρόνια. Γι'αυτό μη σκέφτεσαι τίποτα, προχώρα και θα πάνε όλα καλά;).

Link to comment
Share on other sites

Μου χρειάζονται αισιόδοξες απόψεις.....!!!! Σ'ευχαριστώ πολύ! Αποφάσισα να κάνω τελικά προεμφυτευτικό έλεγχο....κι ελπίζω να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά. Ξεκινάω τη διαδικασία σε λίγες ημέρες.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...