Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, Losr είπε:

Καλημέρα. Δευτέρα ημέρα κύκλου σήμερα και έκανα υπέρηχο και αίματολογικες. Ο προεμφυτςυιτκος βγήκε είμαστε οκ. Περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων και αν όλα καλά μπαινω σε διέγερση. Θα ήθελα να ήταν η τυχερή μου...

Να σκέφτεσαι ότι θα είναι κορίτσι μου ..... Καλή επιτυχιαααααααα

Μανούλες Σεπτεμβρίου 2016

anastella

Recommended Posts

Εχουμε και λεμε φορμακια φανελακια κ καλτσες ειχα πολλα, πανω απο 20 στο καθε ειδος..!! Γαντια κ σκουφακι δε της φορεσα ποτε,σαλιαρες κ πανακια απο καμια 10αρια ειδικα αν δεν εχεις στεγνωτηριο θες μπολικα απο τα παραπανω!! Στην αρχη την εβαζα για υπνο στο πορτ μπεμπε κ 3 μηνων μπηκε στην κουνια στρωμα θυμαμαι με ειχε δυσκολεψει αλλα δε θυμαμαι τι αγορασα τελικα (σιγουρα media strom γυρω στα 120?)..Επισης προτιμησα τον υπνοσακο για τον βραδινο υπνο! θερμομετρο μπατονετες και σφουγγαρι δε χρησημοποιησα..Μπατονετες ξερω δεν κανει,της τα κανω με την πετσετουλα!! Αυτα απο εμενα..

M4kKp3.pngNYIfp2.png

CqnVp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλησπερα κ απο μενα!!! εγω β επιπεδου εχω 12/5, τον μικρό μου τωρα εχω αρχισει να τον νιωθω αρκετα!!!

απο την δικη μου εμπειρια! γιατι ο καθενας βολευεται διαφορετικα!!

Έχουμε και λέμε.....

• 6 φορμάκια με σούστες (φορμακια με κλειστα ποδια καλυτερα τα κουμπια/φερμουαρ μπροστα)
  • 6 φανελάκια με σούστες {τι νούμερα?? και όντως τόσα?} (Νο αναλογα ποσο θα γεννηθει το μωρο αλλα καλυτερα απο 3μηνων, πολλα περισσοτερα απο 6 χαχαχαχα)

• κάλτσες (3 ζευγάρια 0-3 ΟΚ και 3 ζευγάρια 3-6 μηνών ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ)
  • 2 ζακέτες ΟΚ
  • 2 γάντια (Δεν με βολεψαν)
  • 6 τετράγωνα βαμβακερά πανιά ΟΚ
  • 2 σκουφάκια βαμβακερά ΟΚ
  • 4-5 σαλιάρες (ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ)

Για τον ύπνο

• καλαθούνα ή πορτ-μπεμπέ ή λίκνο ή κούνια {Τιιιιι?????}(εδω υπαρχει διχασμος!! αναλογα το μπατζετ κτλ. καλαθουνα με βαση που πηγαινει κ σαλονι??) στο πρωτο μου ειχαν δωσει κ λικνο κ πορτ μπεμπε στο λικνο δεν την βολεψε πολυ, το πορτ μπεμπε το λιωσαμε!!
  • στρωματάκι (όχι κοκοφοίνικα {?}) & κάλυμμα (στρωμα κοκοφινικα ειχα στο λικνο οποτε αναλογα τι θα παρεις, καλλυμα περιττο για λικνο) δηλαδη καλλυμα κ στωμα για την κουνια ειναι πιο πολυ!
  • 3 σεντόνια (μπορεί να χρειάζεται και 3/ημέρα) {?} (για την κουνια ΟΚ, για τα μικρα εχει τις πανες που στρωνεις στο ριλαξ κτλ κ στρωνεις κ τα υπολοιπα)
  • 3 κουβερτούλες (κρεβάτι / αυτοκίνητο / βόλτα) (πάνινες καλό θα ήταν) (2κουρβετακια αγκαλιας κ 1 κουνιας πιστευω ειναι οκ)
  • ενδοεπικοινωνία ΟΚ
  • μωρομάντηλα ΟΚ
  • φωτάκι νυκτός ΟΚ

• ΕΠΙΣΗΣ κουνουπιερα κουνιας κ καροτσιου! Παντες κουνιας! κ σφηνα χρειαζεται!!!

Για το μπάνιο

• μπανάκι ΟΚ (υπαρχει κ ενα ειδικο που μπαινει μεσα για να ακουμπας το μωρο καθως το πλενεις)
  • σαπουνάκι / σαμπουάν για νεογέννητα ΟΚκ ενυδατικη κρεμα σωματος
  • θερμόμετρο νερού ( Ο αγκωνας ειναι οτι καλυτερο)

• πετσέτα ΟΚ πάνω απο 1
  • στρωματάκι για μετά το μπάνιο (εννοει την αλλαξιερα)
  • κρέμα συγκάματος ΟΚ
  • πάνες ΟΚ
  • ψαλιδάκι για τα νυχάκια ΟΚ
  • αποστειρωμένες γάζες (πρώτες 15 μέρες) ΟΚ
  • μπατονέτες ΟΚ (εμενα με βολεψαν πολυ κ πιο πολυ για τα νερα)

• αμπούλες φυσιολοικού ορού (για ματια κ μυτη ειναι ενα)ΟΚ
  • συσκευή ρινικής απόφραξης ΟΚ
  • υγρή πούδρα (ακυρο δεν το χρειαζεσαι ποτε)
  • 5 σφουγγαράκια θαλάσσης (πάντα στεγνά) (ποτε δεν χρεισιμοποιησα)
  • οινόπνευμα ΟΚ

Για το φαγητό

• πετσετάκια (πολλά)ΟΚ
  • αποστειρωτή ΟΚ
  • θήλαστρο (επειδη ειναι ακριβο καλυτερα οχι απο την αρχη, βλεπεις πως παει ο θηλασμος .....εγω το χρειαστηκα αλλα πολλες φιλες μου οχι)
  • 3 μπιμπερό ή 6-7 για αργότερα (δες πως θα παει ο θηλασμος, 1 ειναι ακρετο για αρχη, δεινουν πραγματα κ στο μαιευτηριο)
  • τσιμπίδα ΟΚ για τον αποστειρωτη

• στεγνωτήρα για μπιμπερό (νωρις πιστευω ειναι)
  • θήκη μεταφοράς μπιμπερό ( Ακυρο, τσαντα χρειαζεται, γενικης μεταφορας....ρουχα μπιμπερο μπεμπιλινο κτλ.)
  • βραστήρας (2l) & για το μπάνιο (ΟΧΙ....Θερμος χρειαζεται!!! αλλα παλι παιζει ρολο ο θηλασμος) οσο για το μπανιο υπαρχει το θερμοσηφωνο!!!
  • Επισης πιστευω αεροθερμο για το μπανιο, ο μηνας που γενναμε ειναι περιεργος!

Για τη βόλτα ΟΚ

• καρότσι
  • σεντονάκι
  • κουβερτούλα
  • τσάντα με μικρή αλλαξιέρα, πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα συγκάματος, πετσετάκι, φορμάκι
  • σελτεδάκια (2 60x80, 3 40x60)
  • μάρσιπος
  • κάθισμα αυτοκινήτου
  • σκίαστρο για τα πίσω τζάμια
  • μωρομάντηλα
  • Επισης αυτοκολλητα για κουνουπια τα κολλας κουνια καροτσι κτλ

Επίσης:

• ριλάξ ΟΚ
  • σίδερο ????
  • πάρκο (Πολυ νωρις.....κ εμενα ποτε δεν εκατσε, αλλα αλλοι το λιωνουν)
  • καρεκλάκι φαγητού(ναι αλλα πολυ πολυ νωρις)
  • πάνες αγκαλιάς (υπαρχει κ πιο πανω, χρειαζοναται αρκετες)

Για το θηλασμό:

• σουτιέν θηλασμού ΟΚ
  • νυχτικό με πολλά κουμπιά μπροστάΟΚ
  • κρέμα για θηλέςΟΚ
  • θήλαστρο ......
  • μπιμπερό .............
  • αποστειρωτή ............
  • επιθέματα στήθους ΟΚ
  • ψευδοθηλές (ξεκινας κ βλεπεις οχι απο την αρχη!)

Λοιπον αυτα ειχα να πω απο την δικη μου εμπειρια, ελπιζω να βοηθησα! Αλλα καποια πραγματα τα βλεπεις αφου ερχεται το μωρο! :D

Κουκιδούλα είναι πραγματικά τι θα σε βολέψει κι έχει πολύ να κάνει και με το κάθε μωράκι, πως είναι, τι δέχεται κλπ.

Αν έχεις στεγνωτήριο, που λεει και το Ναταλάκι, είσαι ΟΚ.

Αλλά αν δεν έχεις, θέλεις πολύ περισσότερα από 6 φανελάκια (10-12) και φορμάκια, κάμποσα σετ σεντονάκια και κουβέρτες. Σκέψου πχ αν κάνει εμετούλή το παιδί στην κουβερτα (ή και άλλο ατύχημα), ωσπου να στεγνωσει, μάλλον θα χρειαστείς άλλη. Δηλαδή, αν θέλεις να μαζέψεις ενα πλυντήριο βρεφικά για να πλύνεις, θες να έχεις να αλλάζεις. Σιγουρα θες και προστατευτικό στρώματος (δε θυμάμαι αν το έγραψες).

Για τα νούμερα είναι και σύμφωνα με την εταιρεία. Ο μικρός μου γεννήθηκε 3,5 κιλά και χρειαστηκε και το νούμερο 0 για κάποιο καιρό, μιας και το 0-3 ήταν μεγάλο και εκρυβε το στοματάκι του στο θηλασμό, με δυσκόλεψε πολύ. Επίσης γαντάκια του έβαζα, αλλά γεννήθηκε κι Οκτ στη Γερμανία, δηλαδή δεν είχε και καύρσωνα.

Για τον ύπνο εδώ είναι κάθετοι στον υπνόσακο, βολεύει πολύ στο μωρό, αλλά τον πρώτο μήνα είναι ένα μικρό μαρτύριο, καθως το μωρό λερώνεται σχεδόν σε κάθε νυχτερινό γεύμα κι έχει διαδικασία για να το αλλαξεις και εμένα μου ξυπνούσε κιόλας όταν τον άνοιγα.

Λίκνο δεν πήραμε, έιχα το καρότσι με την καλαθούνα στο σπίτι και τον έπαιρνα μαζί τους πρώτους 3 μήνες,. Βεβαια μετά από κάθε βόλτα έπρεπε να πλένω τις ρόδες για να μπει στο σπίτι το καρότσι, αλλά δε με πείραξε και πολύ.

Οπωσδήποτε χρειαζεσαι κάθισμα αυτοκινήτου, ακόμη και για την πιο μικρή βόλτα, ακόμη κι ότνα θα είναι 3 ημερών και θα το παρεις από το μαιευτήριο.

Αποστειρωτή και μπουκάλια μη βιαστείς να αγοράσεις, αν έχεις εύκολη πρόσβαση στην αγορά. Αν σε ενδιαφέρει ο θηλασμός, βοηθάει πολύ κάποιες το μαξιλαρι θηλασμού, εμένα με έσωσε (όπως βοηθάει πολυ και το βιβλίο της Πατσούρου).

Θήλαστρο δε χρειάζεσαι νομίζω, στο λέω μιας και πήρα και δεν τον χρειάστηκα πολύ. Ελάχιστες φορές κι αυτό επειδή το είχα.

Επιθεματα μην πάρεις πολλά, δες ποια θα σε βολέψουν πρώτα, αλλά γενικώς είναι απαραίτητα. Επίσης με βοήθησαν πολύ τα κοχύλια, όχι για τη συλλογή γάλακτος, αλλά επειδή είχα πόνο στην αρχή στις θηλες, τα έαβζα και αεριζόταν το στήθος και επουλωνόταν.

Για μενα είναι απαραίτητος ο μάρσιπος. Τον είχα μαζί μου όλη μέρα και είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Είχα ρινγκ σλινγκ, μαι ται και τωρα παρήγγειλα και wrap. Βοήθησαν απίστευτα στο θηλασμό, στα ταξίδια μας, στον ύπνο του (νανούρισμα), στις δουλειές... Στην ασφάλεια που ένιωθε το μωράκι.

Καλές αγορές να κάνεις, σκέφτομαι την πρώτη μου εγκυμοσύνη, την άγνοια μου και το αγχος μου για αυτά. Είναι πολύ γλυκές στιγμές. Αυτή τη φορά, έχω κυριως να πλυνω και να παρω κάποια ελάχιστα για το μπεμπουλη μας!

Φιλιά σε όλες!

UfHFp2.png

8KgQp1.png

Καλησπερα και απο εμενα κοριτσια και χρονια πολλα. Λοιπον καναμε και εμεις σημερα την Β επιπεδου και ολα μια χαρα.koukida γιατι λες οχι σε στρωμα κοκοφοινικα,δεν ειναι καλο?γενικα πολυ χρησιμες οι λιστες που κανατε κοριτσια,ειδικα σε εμας τις πρωτομανουλες που δεν εχουμε εμπειρια.

Διαφημίσεις

Edel ευχαριστώ πολύ!

Angie συγχαρητήρια!!

Δεν την έφτιαξα εγώ τη λίστα.. Τη βρήκα στο ίντερνετ. Δεν έχω ιδέα για τα περισσότερα! Γράφω ό,τι είδα και θα βοηθηθούμε μεταξύ μας :)

yuvZp3.png

rKnup2.png

Και οπως λεει η edel οπωσδηποτε καθισμα αυτοκινητου..Εμενα επειδη γεννηθηκε 2 κιλα με επρηζαν να μη τι βαλω στο καθισμα γτ ειναι κ καλα μικρη..Μια χαρα μπηκε στο αυγο και τωρα θα μπει κ το καινουριο νινι..!! Αλλα οντως θα δεις τι θα σε βολεψει απο τα πραγματακια που γραφεις..

M4kKp3.pngNYIfp2.png

CqnVp3.png

Χρονια πολλα κοριτσια μου!Πως τα περασατε;Εμεις αν και κουραστηκαμε πολυ ηταν ολα υπεροχα!Ωραιες λιστες βλεπω να ενημερωνομαστε κι εμεις οι πρωτομανουλες για το τι θα χρειαστουμε.Να σας ρωτησω...πια σαμπουαν-αφρολουτρα και ενυδατικες ειναι καλυτερες;Απο απορυπαντικο πιο χρησιμοποιουσατε;Σε ενα φαρμακειο εδω εχει απιστευτες προσφορες για ενα 10ημερο στα βρεφικα ειδη οποτε λεω να παω να προμηθευτω.Απο εβδομαδα παμε και για καροτσι.Τα νεα μας απο τον γιατρο ειναι πολυ ευχαριστα.Ολα πανε τελεια και στο βαρος ειναι πολυ καλα για διδυμα.Μας ειπε πως ειναι σιγουρος για το φυλο και των δυο αλλα ειπαμε εκπληξη θα ειναι!

rza3p3.png

καλησπερα κοριστια!! edel84 θα ηθελα πολυ να με κατατοπησεις για τις διαφορές ρινγκ σλινγκ και wrap, ειχα μαρσιπο αλλα δεν με βολεψε καθολου λογω του στηθους μου που ειναι που μεγάλο, ποναγε η πλάτη μου απιστευτα...τωρα σκεφτομαι για το ρινκγ σλινγκ...

Καθισμα αυτοκινητου εννοειτε, εγω ετσι εβγαλα κ την μικρη απο το μαιευτηριο!!

Για αφρολουτρα κ εγω προτεινω για αρχη φαρμακευτικα....pharmasept χρησιμοποιω κ εγω, frezederm κ mustela επισης παρα πολυ καλα!!!

Οσο για τα φορμακια κ στεγνωτηριο να εχεις χρειαζεσαι αρκετα....για τον υπνοσακο δεν ξερω κ εγω γιατι γεννησα Ιουλιο κ τα 0 δεν τα φορεσαμε ποτε γιατι βγηκε 3900, επιθεματα πχ δεν τα χρειαστικα τελικα ποτε γιατι μεγαλο στηθος ποτε δεν τσιτωσε, ενω η ξαδερφη μου καθαριζε τοιχους χαχχαχαχαχ, απλα αυτο που λεει κ η edel84 αν εχεις γρηγορη προσβαση στην αγορα μην βιαστεις να τα παρεις ολα ..... κ σου δεινουν κ στο μαιευτηριο ενα βαλιτσακι κ εχει διαφορα μεσα..

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια!

Εμείς είχαμε χθες β' επιπέδου, όλα είναι πολύ καλά και επιβεβαιώσαμε ότι περιμένουμε κοριτσάκι...

Από ψώνια δεν έχω κάνει τίποτα, μόνο μάρσιπο έχω πάρει γιατί βρήκα ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο σε καλή τιμή. Επίσης έχω παραγγείλει και υφασμάτινες πάνες γιατί λέω να της φοράω τέτοιες και όχι μιας χρήσης....θα δούμε!

Περιμένω να δω τι θα πάρω από τις φίλες μου και ότι δεν έχω θα το αγοράσω τελευταία στιγμή!

Πάντως μας χρειάζονται οπωσδήποτε λίστες, τα πράγματα είναι πάάάάρα πολλά! :P

hH9Pp3.png
wY7kp3.png

Στην βαλιτσα μαιευτηριου τη χρειαζομαστε;Για δημοσιο εννοω...Ο γιατρος μου ειπε για καλο και για κακο να την εχω ετοιμη κοντα στις 30-32 εβδομαδες.Να ξερω τι πρεπει να παρω μεχρι τοτε

rza3p3.png

Πήρα από το prenatal Μια συσκευασία με δύο ζιπουνακι κοντομανικα από 0-1 μήνα το νούμερο.. Τώρα που τα άνοιξα είναι μικροσκοπικά.. Είναι δυνατόν να χωράει μωράκι εκεί μέσα?? Πείτε μου! Μήπως να παίρνω το νούμερο 3-6?

yuvZp3.png

rKnup2.png

Καλημερααα.Κουκιδα εχω ακουσει πως τα φορμακια που λες ειναι πολυ μικρα και δεν βολευουν.Εγω θα παρω λιγα γιατι μου ειπε κι ο γιατρος να μην περιμενω να γεννηθουν πανω απο 220ο-2300.Πιστευω θα τα χρειαστω.Θηλαστρο εχει χρησιμοποιησει καμια;Το σκεφτομαι για ευκολια καμια φορα γιατι αν γκρινιαζουν και τα δυο πιο θα πρωτοταισεις;

rza3p3.png

Γεια σας κοριτσακια!

Ο καιρος μας είναι τέλειος και ο μικρός μας πολύ χαρούμενος με τις βολτίτσες!

Πως είστε;; Τα νινάκια;

Κουκιδίτσα ναι μωρέ είναι μικροσκοπικά... Νομιζω καλά έκανες και πήρες το πρώτο νούμερο, όπως ξαναείπα ο μικρός το χρειάστηκε για καμιά 20ριά μέρες κι ας γεννήθηκε 3.5 κιλάκια. Τωρα αν βγει πιο μεγάλο το μωράκι σου μπορεί όντως να μην το χρειαστείς. Ο Σεπτ είναι και ζεστός μήνας, μη σκάσουν και τα κακόμοιρα.

Αφρόλουτρα εγώ η τρελή παρήγγειλα της φρεζυ από Ελλάδα!! Εμεινα ευχαριστημένη, αλλά πλέον παραγγέλνω μόνο τον αφρό, είναι τέλειος για πλυσιμο τοπικό και φυσικά για τα χεράκια μας πριν φάμε. Τωρα χρησιμοποιώ της biolane.

Επιθέματα εγώ χρειάστηκα για καμποσο καιρό! Της κίκο πήρα, πολύ μαλακά μου φάνηκαν. Εχω ακόμη από τον πρώτο μπέμπη βεβαια, αλλά η αλήθεια είανι πως μετά από 2,5 - 3 μήνες σταμάτησε να τρέχει το στήθος. Τα χρησιμοποιούσα εκτός σπιτιού, στο σπίτι είχα τα κοχύλια για να αερίζεται το στήθος, όχι για συλλογή γάλακτος.

Iameleni θεμα μάρσιπος! χμ.. τι να σου πω είναι πως θα σε βολέψει. Εγώ πριν τη γέννα είχα νούμερο -3 (αστειεύομαι).. και μετά είχα - κι έχω - φυσιολογικό προς μικρό. Οπότε δε με απασχόλησε αυτό το θεμα καθόλου. Το ρινγκ είναι πολύ εύχρηστο, μετά από αρκετές δοκιμές, αλλά μόλις το μάθεις είναι παιχνίδι. Πιάνει όμως τον ένα ώμο κι αυτό συνεπάγεται πως αυτό το χέρι έχει περιορισμένες κινήσεις (πχ δε σηκώνεται να ανοίξεις ντουλάπι). Επίσης, όλο το βάρος είναι σε αυτό τον ώμο. Θηλάζεις όμως, καλύπτεσαι και κανεις δεν ξέρει τι κάνεις, μόλις μεγαλώσει το βάζεις στο πλάι και βλέπει. Το μέι ται από την άλλη, έιναι τέλειο για βόλτα και ηρεμία μωρού, άρα και δικιά σου. Το wrap πιάνει και τους 2 ώμους και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη να σε διαφωτίσω. Όμως η κοπέλα που τα παρήγγειλα είναι καταπληκτική!!! και θα σε βοηθήσει πάρα πολύ. Πιστευω θα εχει λίγο μπελά πάλι μεχρι να το μάθουμε, αλλά μιας και έχουμε ενα παιδάκι ήδη πιστεύω πως ο δεύτερος θα μεγαλώσει στο μάρσιπο τους πρώτους μήνες, οπότε δε θέλω να ζορίσω πάλι τον ένα ώμο. Παρήγγειλα το ελαστικό, μόλις έρθει θα σας πω λεπτομέρειες. Αν θες σου στέλνω από που τα παρήγγειλα.

Σας φιλώ όλες,

να έχετε μια όμορφη Κυριακή!

UfHFp2.png

8KgQp1.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...