Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
 • Από την διαχείριση / Admin news

  • πρίν από 25 λεπτά , linaa είπε:

   Όχι ακριβώς είναι οιστρογόνα δηλαδή οι ορμόνες που έχουμε για να ρυθμίζετε ο κύκλος . Οπότε με τα χάπια φτιάχνονται τεχνίτες συνθήκες ενός κύκλου. Ώστε να είναι έτοιμο όλο το σύστημα Κ το ενδομήτριο Κ όλο για μια εγκυμοσύνη . 

   Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και θα συνεχίσουν και μετά την εμβρυομεταφορα ; 

Πίνακας Ανακοινώσεων Ν. Κοζάνης


CoffeeTime

Recommended Posts

Εορταστικές Εκδηλώσεις Δήμου Πτολεμαϊδας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχει ετοιμάσει ο Δήμος Πτολεμαΐδας, με την επωνυμία «Χριστούγεννα στην πόλη όλοι μαζί», εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου με την αναβίωση του εθίμου της γουρουνοχαράς από το Σύλλογο Βλατσιωτών στο παλιό πάρκο και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου του 2011.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πέμπτη και στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης θα γίνει το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κ. Γρηγόρη Τσιούμαρη, για να ακολουθήσουν Εκκλησιαστικοί ύμνοι Χριστουγέννων από το Σύλλογο Ιεροψαλτών Πτολεμαΐδας, Κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου και το Μουσικό Γυμνάσιο, ενώ στον ίδιο χώρο οι πρόσκοποι θα ανάψουν φωτιά και θα προσφέρουν στον κόσμο ζεστό τσάι, και τμήματα πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς (Θρακική Εστία Εορδαίας, Σύλλογος Μικρασιατών, Βλατσιωτών, Ποντίων, Ηπειρωτών και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι Γαλάτειας, Ολυμπιάδας, Καρδιάς και Πενταβρύσου), για να κλείσει η βραδιά με παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλέντι με νηστίσιμα εδέσματα.

Στο μεταξύ μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων (Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010) θα λειτουργεί το σπιτάκι των εκπλήξεων του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, από τις 10 η ώρα το πρωί και μέχρι τις 5 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία θα λειτουργεί το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με αναπηρία.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στην οδό Παυλίδη-Αδαμοπούλου, μπροστά από τα γραφεία του Συλλόγου της Θρακικής Εστίας Εορδαίας θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου με κάλαντα και πλούσια εδέσματα, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Πνευματικό Κέντρο και στις 7:30 μ.μ. θα δοθεί η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τα σύνολα του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας και την ορχήστρα των μαθητών του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πτολεμαΐδας, στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Μαθητική Συναυλία του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ. θα γίνουν Χριστουγεννιάτικες γιορτές στους Α΄ και Β΄ Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Περδίκκα και Ολυμπιάδας, στους χώρους των Παιδικών Σταθμών.

Στις 11 π.μ. και στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας θα παρουσιάσει το έθιμο των Μωμόγερων, ενώ στις 7:30 μ.μ. θα γίνει η αναβίωση Χριστουγεννιάτικων εθίμων από τους πολιτιστικούς Συλλόγους Ασβεστόπετρας, Μαυροπηγής, Ολυμπιάδας και Οικισμού Καρδιάς στα αντίστοιχα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, η Φιλαρμονική του Δήμου, οι «Τροβαδούροι Πτολεμαΐδας και ο Ποντιακός Σύλλογος θα μεταφέρουν το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου με κάλαντα και ευχές, ενώ στην κεντρική πλατεία θα λειτουργεί από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από το Σύλλογο Μικρασιατών.

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, στις 10 μ.μ το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας διοργανώνει πάρτυ για τους νέους στο Club-café «Διφωνο», με γενική είσοδο 3 ευρώ, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στις 12 η ώρα το μεσημέρι και στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των Μωμόγερων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Δημοτικού Διαμερίσματος Ασβεστόπετρας, με χορούς στην πλατεία αλλά και σε ολόκληρη την πόλη.

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 10 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης θα γίνει η χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στο Δήμο, που θα πάρουν τα δώρα τους από το Δήμαρχο, ενώ τα κάλαντα θα ηχήσουν σε όλη την πόλη από τη Φιλαρμονική και από τους Τροβαδούρους της Πτολεμαΐδας και τον Ποντιακό Σύλλογο.

Το βράδυ στις 11 μ.μ. και στην κεντρική πλατεία, όλοι μαζί θα γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου με πυροτεχνήματα.

Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011, στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, η Φιλαρμονική του Δήμου και οι «Τροβαδούροι Πτολεμαΐδας» διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με την οποία και κλείνει ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων.

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΓΡΑΜΜΗ"

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Διαφημίσεις

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης & Τεχνών του Λόγου, Παρασκευή 29 Απριλίου - Κυριακή Μαΐου 2011

ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης - Κοζάνη

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου με θέμα: "Προσφυγιά, Μετανάστευση, Διασπορά" διοργανώνεται από τις 29 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου 2011, στην Κοζάνη, από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον σκηνοθέτη Γιάννη Καραχισαρίδη και τον Στέλιο Πελασγό Δρ, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, σε συνεργασία την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγουσίγουρο για τις γερές ρίζες, που άπλωσε στην Κοζάνη, άμεσο και επίκαιρο, περιπλανάται στον κόσμο και ακούει τις ιστορίες των ανθρώπων που έχασαν την πρώτη τους πατρίδα και βρήκαν

ή ψάχνουν μια καινούρια. Τις ιστορίες, τα παραμύθια, τα τραγούδια και τις μαρτυρίες των προσφύγων και των μεταναστών.

Σημειώνει ο Καλλιτεχνικός του Διευθυντής Στέλιος Πελασγός Δρ: Η Κοζάνη, η πόλη σταυροδρόμι, που έστελνε τα καλύτερα παιδιά της στους δρόμους για να προκόψουν, ακούει φέτος τις ιστορίες των Αρμενίων, των Τσιγγάνων, των Κούρδων και των Αράβων. Η Κοζάνη που πλούτισε κι ομόρφυνε από τους ξεριζωμένους Πόντιους ακούει τους Κυπρίους και τους Ινδούς. Η Κοζάνη που αγκάλιασε τους μετανάστες των τελευταίων δεκαετιών ακούει τις ιστορίες των βαλκάνιων, ευρωπαίων κι ασιατών που πότισαν με τον ιδρώτα τους τη γη της Ελλάδας. Η πόλη που έχει δισέγγονα σε όλο τον κόσμο θα ακούσει τις ιστορίες της ελληνικής διασποράς. Η ελληνική γλώσσα θα λάμψει πολύχρωμη χωρώντας στις λέξεις της, χαρές και καημούς από καρδιές που γεννήθηκαν μακριά.

Τιμώμενοι προσκεκλημένοι, φέτος, είναι ο βραβευμένος από την Γαλλική Ακαδημία συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης που γράφει με τέχνη και στις δύο γλώσσες –πατρίδες. Επίσης, ο Αλβανός – Έλληνας συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκαζμέντ Καπλάνι που μας βοηθά να κοιταχτούμε στον καθρέφτη με την ψύχραιμη ματιά των «άλλων» ελλήνων.

Οι λαϊκές ιστορίες και η προφορική λογοτεχνία, ευτυχώς, ποτέ δεν σεβάστηκαν σύνορα της γης και σύνορα της γλώσσας και άνθισαν μπολιασμένες σε ξένα δέντρα, σε άγνωστα χώματα.

Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ, που απλώνεται στην πόλη της Κοζάνης και σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους της, έχουν προσκληθεί οι αφηγητές: Τζιχάντ Νταρβίς (Λίβανος), Αρμέλ Οντιγκάν και Πέπο (Γάλλοι τσιγγάνοι), Πήτερ Τσαντ (Αγγλία -Ινδία), Κουήν Μινασιάν (Αρμενία), Μπρουνό ντε λα Σαλ (Γαλλία), Μάγδα Κοσσίδα (Γαλλία - Ελλάδα) Στέλιος Πελασγός (Ελλάδα), η ποιήτρια Χίβα Παναχί (Ιρανικό Κουρδιστάν), οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης (Γαλλία - Ελλάδα), και Γκάζι Καπλάνι (Αλβανία), ο καραγκιοζοπαίχτης Θωμάς Αγραφιώτης, η μουσικός Δομνίκη Μαυρίδου, οι επιστήμονες Θ. Καράβατος, Α. Μαστρογιάννη και Π. Γιούλης, κ.α.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας συμμετέχει και εφέτος στο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου της Κοζάνης, με εκπαιδευτικά εργαστήρια, έκθεση φωτογραφίας, προβολή ντοκιμαντέρ και αφηγήσεις. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικους και εφήβους και η θεματική τους είναι το περιεχόμενο και η υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύντομο ιστορικό

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου, είναιμία πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με Πρόεδρο την Κούλα Καλογερίδου, σε συνεργασία με τον Ιστορητή Στέλιο Πελασγό Δρ,ο οποίος ξεκίνησε στην Ελλάδα τηναναβίωση της πανάρχαιας τέχνης του προφορικού λογοτέχνη και αφηγητή. Όπως επισημαίνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Γιάννης Καραχισαρίδης: Από το 2007 άρχισαν οι προετοιμασίες και το 2009 φτάσαμε στην έναρξη. Επιλέξαμε την αφήγηση γιατί η Κοζάνη έχει μια έμφυτη έφεση στη ζωντανή αφήγηση και γιατί η αφήγηση έχει αποκτήσει αυτονομία, δικούς της κανόνες και έχει τραβήξει την προσοχή δημιουργών που της έχουν αφιερωθεί. Στην Ελλάδα είναι μικρή η ανάπτυξη, αλλά στην Ευρώπη είναι ραγδαία τα τελευταία 30 χρόνια. Στην Ελλάδα υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και είναι το πρώτο οργανωμένο Διεθνές Φεστιβάλ σʼ αυτό το είδος. Πρόκειται για μια χαμηλού κόστους ποιοτική καλλιτεχνική δραστηριότητα, το οικονομικό βάρος της οποίας μπορούμε να σηκώσουμε και να είμαστε συνεπείς.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου διοργανώθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης από τις 24/4 έως τις 3/5/2009, με θέμα Λύκος" σε συνεργασία με τον «Αρκτούρο», αγκάλιασε όλη την πόλη και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό, από τους κατοίκους της, όλων των ηλικιών. Περιελάμβανε 13 παραστάσεις αφήγησης, 3 θεατρικές και 3 καραγκιόζη και κουκλοθέατρου. Συμμετείχαν αφηγητές, καλλιτέχνες και επιστήμονες από Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, και 3 Διευθυντές Διεθνών Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ

To2o Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου, με θέμα "Ήρωες και Ηρωίδες" διοργανώθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, από τις 9 έως τις 18 Απριλίου 2010 και ήταν αφιερωμένο στις επικές παραδόσεις των λαών και στους σύγχρονους ήρωες, υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Περιελάμβανε 17 παραστάσεις αφήγησης, 2 παραστάσεις ηρωικού Θεάτρου Σκιών, 5 αναλόγια/πολυμέσα, 4 κινηματογραφικές προβολές, ομιλίες-συζητήσεις, εκθέσεις, ανοικτές συναντήσεις γνωριμίας, σεμινάρια-εργαστήρια. Συμμετείχαν αφηγητές, καλλιτέχνες και επιστήμονες από Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία -Ουαλία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τηλ: 24610 24062, e-mail: info[at]storytelling.gr, site: www.kozani-festival.gr , www.storytelling.gr

Οι ξενόγλωσσες παραστάσεις παρουσιάζονται στα αγγλικά χωρίς μετάφραση και στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση/αφήγηση στα ελληνικά.

Τιμές εισιτηρίων

Παραστάσεις: 8 ?., Φοιτητικό - μαθητικό: 6 ? , Κάρτα για όλο το φεστιβάλ: 30?

Η είσοδος στις Εκθέσεις, Ομιλίες-Συζητήσεις, Συναντήσεις και Γνωριμία με προσκεκλημένους αφηγητές είναι ελεύθερη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Πάρκο Αγ. Δημητρίου, 50100 Κοζάνη

Τηλεφωνικό κέντρο: 24610 24062 • E-mail: dpt-koz[at]otenet.gr

www.kozani-festival.gr, www.storytelling.gr

Το ΔΗΠΕΘΕ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το Δήμο Κοζάνης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης

Link to comment
Share on other sites

×
×
 • Δημιουργία νέου...