Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, amelena είπε:

Εύχομαι να είστε όλες καλά !! Εγώ σημερα έκανα έμβρυο μεταφορά !🤞 Είμαι στην Τετάρτη προσπάθεια. Οι τρεις προηγούμενες ήταν αποτυχία. Δεν υπήρξε καν εμφύτευση. Μεταφέραμε άριστη ελεγμένη  βλαστοκύστη (τα προηγούμενα έμβρυα δεν ήταν ελεγμένα) Θέλω να είμαι αισιόδοξη την ίδια ώρα όμως φοβάμαι. Δεν αντέχω αυτή την αγωνία κάθε φορά. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μην σκέφτομαι αυτές τις μέρες το αποτέλεσμα ; Πως περνάτε εσείς τις μέρες της αναμονής ;

Εύχομαι να πάνε όλα καλά! Είναι λογικό να σκεφτείς και το αρνητικό σενάριο αλλά προσπάθησε να μην κρίνεις τον εαυτό σου/ θυμώνεις γιατί είναι προγραμματισμένος ο εγκέφαλος να πηγαίνει προς τα εκεί δυστυχώς για να μας προστατεύσει.. Για να ξεχαστείς αν επιτρέπεται περπάτημα ίσως βοηθάει να μην σκέφτεσαι τόσο, αλλιώς σειρές, καθάρισμα σε παλιές φωτογραφίες, ζωγραφική, επιτραπέζια, παζλ, χαρτιά ή ο,τι άλλο χρειάζεται να είσαι focus εκεί (δεν ξέρω αν πας δουλειά ή έχεις πάρει κάποια άδεια). Μπορείς να δεις και στα αγγλικά πράγματα να κανεις στο 2WW (2 weeks wait, things to do). Όσο μπορείς να εστιάζεις σε μια θετική σκέψη συγκεκριμένη που έχεις ή να προσπαθείς να πηγαίνεις σε καλές αναμνήσεις πχ από ένα ταξίδι ή κάτι άλλο για να απασχολείς το μυαλό. 

Εγώ σήμερα έκανα επεμβατική υστεροσκόπηση, μου τοποθέτησαν και σπιράλ (για να μην γίνουν νέες συμφύσεις), έγινε απόξεση ενδομητρίου και βιοψία. Τώρα ξεκίνησα αντιβίωση, cyclacur για 21 μέρες και προβιοτικά και φυσικά αναρωτιέμαι αν καλώς έγιναν όλα αυτά ή φορτώνουμε τον οργανισμό με περιττά πράγματα αντί να αφήσουμε το σώμα και τις ορμόνες στην ησυχία τους.. Ελπίζω με το νέο έτος να ξεκινήσω επιτέλους μετά από 9 μήνες που πέρασαν με εξετάσεις κλπ. Όχι τίποτα άλλο αλλά θα λήξει και η απόφαση της Επιτροπής μέχρι να το πάρουμε απόφαση 🥲

Εισαγωγή στερεών τροφών

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα! Είμαστε 5.5 μηνων και σε 10 μέρες περίπου θα φάμε και απογευματινό! Εσείς σ αυτή την ηλικία τι δίνατε στα παιδάκια σας? Μας έχει δώσει ένα πλάνο ο γιατρός αλλά έχει στο απογευματινό κρέμες βανίλια ρυζαλευρο, δεν θα ήθελα να του δώσω κάτι τέτοιο. Υπάρχει άλλη επιλογή??

Διαφημίσεις

πρίν από 8 λεπτά , Αγγελικηη1 είπε:

Κορίτσια καλημέρα! Είμαστε 5.5 μηνων και σε 10 μέρες περίπου θα φάμε και απογευματινό! Εσείς σ αυτή την ηλικία τι δίνατε στα παιδάκια σας? Μας έχει δώσει ένα πλάνο ο γιατρός αλλά έχει στο απογευματινό κρέμες βανίλια ρυζαλευρο, δεν θα ήθελα να του δώσω κάτι τέτοιο. Υπάρχει άλλη επιλογή??

Υπάρχουν κρέμες βιολογικές χωρίς πρόσθετα που τις φτιάχνεις με το γάλα σου.  Ε 5.5 μηνών δεν υπάρχουν Κ πολλές επιλογες είναι πολύ μικρό για να κάνεις κάτι άλλο εισαγωγή 

• Μου αρέσει 1

Καλημέρα! Εμείς ξεκινήσαμε με αλεσμένα λαχανικά, ανά τρεις ημέρες κάποιο, και μετά κρέας. Κρέμες έτοιμες έδωσα αργότερα , που έχει τρία γεύματα πλην γάλατος,και μόνο βιολογικές βρώμης δημητριακών κτλ. 

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Αγγελικηη1 είπε:

Καλησπέρα! Εμείς δίναμε ή ο,τι είχαν το μεσημέρι, η κρέμα βρώμης με μήλο πχ, η σουπιτσες με λαχανικά και κάποιο ζυμαρικό. Αργότερα κάποια στιγμή δίναμε και γιαούρτι. Γενικά εγώ δεν έδωσα καθόλου κρέμες του εμπορίου. Αν κάνεις αναζήτηση στο διαδίκτυο γενικά, βρίσκεις πολλές ιδέες!

• Μου αρέσει 2

6 ώρες πρίν, Αγγελικηη1 είπε:

για να καταλαβω λιγο τη διατροφη σας,τι τρωει δλδ τωρα κ απο ποτε;

τρωει ικανοποιητικα φρουτα κ φαγητο το μεσημερι;

γαλα σκονη πινει;

δ ξερω αν ειναι απαραιτητο να μπει τριτο γευμα τοσο αμεσα,αλλα μπορεις να δινεις λαχανικα,γιαουρτι εφοσον γινει εισαγωγη,αργοτερα αυγο η γενικα υδατανθρακας.τραχανα,κρεμα σιμιγδαλι η με κινοα ,φαγοπυρο πχ

εμεις απλα τα βαλαμε αρκετα αργοτερα,6μ ξεκινησαμε γενικα το φαγητο

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

1 hour ago, vikib είπε:

γαλα σκονη πινει;

δ ξερω αν ειναι απαραιτητο να μπει τριτο γευμα τοσο αμεσα,αλλα μπορεις να δινεις λαχανικα,γιαουρτι εφοσον γινει εισαγωγη,αργοτερα αυγο η γενικα υδατανθρακας.τραχανα,κρεμα σιμιγδαλι η με κινοα ,φαγοπυρο πχ

Προς το παρόν τρώμε μόνο πρωινό φρούτα και θηλάζουμε αποκλειστικά!  

1 ώρα πρίν, vikib είπε:

γαλα σκονη πινει;

Καλέ 5.5 μηνών είναι τίποτα δεν θα έχει κάνει εισαγωγή που να προλάβει κανένα μήλο αχλάδι μόνο 

22 ώρες πρίν, Αγγελικηη1 είπε:

Προς το παρόν τρώμε μόνο πρωινό φρούτα και θηλάζουμε αποκλειστικά!  

μηπως τοτε αντι για απογευματινο εννοουσες μεσημεριανο;φαγητο,δλδ κρεας κ λαχανικα;

σε αυτα εμας δ μας βαλανε απαγορευτικα.εκτος του χοιρινου.κ αργοτερα βαλαμε κ ζυμαρικο

εδινα 2μερες κοκκινο κρεας,2λευκο,2λαχανικα.το ψαρι πιο μετα

ξαναδιαβασα το μνμ σου το πρωτο.ως τωρα εχετε βαλει φρουτα για πρωι.γτ να δωσεις απογευματινο;μεσημερι οχι;

επισης εφοσον θηλαζεις κιολας μπορεις να κρατησεις τα δυο γευματα(φρουτα κ σουπα μεσημερι) ως 9μ περιπου,αναλογα ποσο τρωει κ το παιδι

21 ώρες πρίν, linaa είπε:

Καλέ 5.5 μηνών είναι τίποτα δεν θα έχει κάνει εισαγωγή που να προλάβει κανένα μήλο αχλάδι μόνο 

διαβασα για απογευματινο κ μπερδευτηκα.μου εκανε κ εντυπωση βεβαια

πρίν από 1 λεπτό , vikib είπε:

μηπως τοτε αντι για απογευματινο εννοουσες μεσημεριανο;φαγητο,δλδ κρεας κ λαχανικα;

σε αυτα εμας δ μας βαλανε απαγορευτικα.εκτος του χοιρινου.κ αργοτερα βαλαμε κ ζυμαρικο

εδινα 2μερες κοκκινο κρεας,2λευκο,2λαχανικα.το ψαρι πιο μετα

ξαναδιαβασα το μνμ σου το πρωτο.ως τωρα εχετε βαλει φρουτα για πρωι.γτ να δωσεις απογευματινο;μεσημερι οχι;

επισης εφοσον θηλαζεις κιολας μπορεις να κρατησεις τα δυο γευματα(φρουτα κ σουπα μεσημερι) ως 9μ περιπου,αναλογα ποσο τρωει κ το παιδι

διαβασα για απογευματινο κ μπερδευτηκα.μου εκανε κ εντυπωση βεβαια

*2λαχανικα χωρις κρεας

• Μου αρέσει 1

Καλημερα

Είμαστε στην ίδια φάση 5,5 και το απόγευμα βάλαμε βιολογική κρέμα βρώμης που την φτιάχναμε με το γάλα του. Δεν ήταν πολύ νόστιμη βέβαια και δεν την έτρωγε. Του έβαζα μετά μέσα μπανάνα και ξεκίνησε να τρώει. 

Από σήμερα ξεκινάμε και 3 γεύμα μεσημεριανό αλλά μου είπε να του κάνω κρέμα δημητριακών με τον ζωμό από τα λαχανικά και όχι αλεσμένα λαχανικά ακόμα. Γενικά έχω δυσκολευτεί λίγο με το πόση ποσότητα πρέπει να τρώει και θα ήθελα να δοκιμάσω από νωρίς και αυτοσιτιση δε ξέρω αν είναι ακριβώς το blw αυτό που έχω στο μυαλό μου. 

Εσείς τι ποσότητα τρώτε στη φρουτοκρεμα;

8 ώρες πρίν, taniak είπε:

Καλημερα

Είμαστε στην ίδια φάση 5,5 και το απόγευμα βάλαμε βιολογική κρέμα βρώμης που την φτιάχναμε με το γάλα του. Δεν ήταν πολύ νόστιμη βέβαια και δεν την έτρωγε. Του έβαζα μετά μέσα μπανάνα και ξεκίνησε να τρώει. 

Από σήμερα ξεκινάμε και 3 γεύμα μεσημεριανό αλλά μου είπε να του κάνω κρέμα δημητριακών με τον ζωμό από τα λαχανικά και όχι αλεσμένα λαχανικά ακόμα. Γενικά έχω δυσκολευτεί λίγο με το πόση ποσότητα πρέπει να τρώει και θα ήθελα να δοκιμάσω από νωρίς και αυτοσιτιση δε ξέρω αν είναι ακριβώς το blw αυτό που έχω στο μυαλό μου. 

Εσείς τι ποσότητα τρώτε στη φρουτοκρεμα;

Καλησπέρα!  Εγώ πήρα ζυγαριά κουζίνας. 150-200ml ήταν η οδηγία του παιδιάτρου. Αλεσμένα οκ εύκολο είναι. Στα κομμάτια με το μάτι δίνω συνήθως καθώς ακόμα τρώμε και με τους δύο τρόπους.

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , taniak είπε:

Πάλι καλά σας είπε. Εμένα μου είπε 25 κουταλιές αλλά εμείς τρώμε ακόμα μικρές κουταλιές όχι γεμάτες. Ευχαριστώ για την πληροφορία 

Ναι άλλο τι, να μετράω κουταλιές!!! Αφού στην αρχή βγάζουν έξω τροφή πως να μετρήσεις.

Καταρχάς, δεν θέλει άγχος. Είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρούλι ακόμη. Για μένα δεν θέλει ζυγαριά. Το έκανα στην μεγάλη μου και τζάμπα άγχος είχα. Ούτε κουταλιές δεν χρειάζεται να μετράς.. όσο φάει. Πάνω απ' όλα να ακούμε τα μικρά μας. Είναι η περίοδος που δοκιμάζει νέες γεύσεις, σιγα σιγά θα έρθει και η ποσότητα. Εμένα μου είχε πει η παιδίατρος αν τρώει 15 κουταλιές είναι οκ. Αλλά είναι και ανάλογα το παιδί. 

Σίγουρα δεν θέλει πίεση. 

Ελπίζω να σε βοήθησα!

2 ώρες πρίν, Nefelii είπε:

Καταρχάς, δεν θέλει άγχος. Είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρούλι ακόμη. Για μένα δεν θέλει ζυγαριά. Το έκανα στην μεγάλη μου και τζάμπα άγχος είχα. Ούτε κουταλιές δεν χρειάζεται να μετράς.. όσο φάει. Πάνω απ' όλα να ακούμε τα μικρά μας. Είναι η περίοδος που δοκιμάζει νέες γεύσεις, σιγα σιγά θα έρθει και η ποσότητα. Εμένα μου είχε πει η παιδίατρος αν τρώει 15 κουταλιές είναι οκ. Αλλά είναι και ανάλογα το παιδί. 

Σίγουρα δεν θέλει πίεση. 

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Καλημέρα!! Εγώ θεωρώ πως η ζυγαριά στην αρχή είναι απαραίτητη για να εκπαιδευτεί το μάτι σε ποσότητες.. εννοείται μετά είναι πόσο τρώει κάθε μωράκι.

Δε ξέρω εγώ έχω αγχωθει πάρα πολύ. Δε ξέρω αν είναι όλα τα παιδιά το ίδιο δύσκολα ή όχι αλλά νιώθω ότι θέλει προσοχή τώρα ώστε να μη φτάσει 3 χρόνων και το ταιζω στο στόμα ακόμα. Και οι παιδίατροι λένε ο καθένας τα δικά του. 

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...