Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα σας, ετών 32 έχω στο ιστορικό δύο αποβολές κενού σάκου με φυσική σύλληψη. Προχωρήσαμε σε εξωσωματική κ εμβρυομεταφορά με φυσικό κύκλο με μια βλαστοκύστη ελεγμένη από προεμφυτευτικο έλεγχο εκολλαπτόμενη και είχαμε βιοχημική.. ελεγμένα όλα από εξετάσεις και έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι αν τα επηρεάζει τόσο πολύ ο προεμφυτευτικος. Θα προχωρήσουμε σε δεύτερη με τεχνικό κύκλο.. θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει κάποια κοπέλα που να τα κατάφερε με προεμφυτευτικο να έχει τελειομενη εγκυμοσύνη γιατί έχω αρχίσει να απογοητεύομαι…

Ανεπάρκεια τραχήλου και προληπτική περίδεση!

pinky2211

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο forum, και θέλω τη βοήθεια σας και τις εμπειρίες σας. Πριν αρκετά χρόνια έχασα μια εγκυμοσύνη σε ηλικία κύησης 21 εβδομάδα λόγω χοριοαμνιονιτιδα, κάποιο μικρόβιο μου τρύπησε το σάκο και όταν έφτασα στο μαιευτήριο ο τότε γιατρός μου θεώρησε σωστό με τρυπημένο το σάκο και φλεγμονή να με βάλει για περίδεση, φυσικά δεν τα κατάφερε κ ενώ με έβαλε στο χειρουργείο ύστερα από λίγο με έβγαλε ξανά. Κατά την προσπάθεια αυτή να γίνει περίδεση ο υποτιθέμενος αυτός γιατρός μου κατακρεούργησε τον τράχηλο. Σε επόμενη εγκυμοσύνη, με άλλον πλέον γυναικολόγο επέμενα από την πρώτη στιγμή να κάνω περίδεση προληπτικά αλλά κ ο τότε γυναικολόγος ήταν αρνητικός μιας κ έλεγε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πρόωρου τοκετού κ ότι παρακολουθεί τον τράχηλο. Εν ολίγοις στην 25 εβδομάδα γέννησα το γιο μου χωρίς να υπάρχει φλεγμονή, τράβηξαμε πολλά άλλα δόξα το Θεό τα καταφέραμε. Τώρα είμαι ξανά έγκυος και από την αυχενική ο γιατρός μου εντόπισε ανεπάρκεια τραχήλου με μήκος τραχήλου 26mm και την άλλη εβδομάδα πάω για περίδεση προληπτικά. Έχω ξεκινήσει ήδη αντιβίωση και θα πάρω και μετά την περίδεση προληπτικά. Υπάρχει κάποια μανούλα με ανάλογο τράχηλο και προληπτική περίδεση να έφτασε τελειομηνα? 

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, pinky2211 είπε:

Καλημέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο forum, και θέλω τη βοήθεια σας και τις εμπειρίες σας. Πριν αρκετά χρόνια έχασα μια εγκυμοσύνη σε ηλικία κύησης 21 εβδομάδα λόγω χοριοαμνιονιτιδα, κάποιο μικρόβιο μου τρύπησε το σάκο και όταν έφτασα στο μαιευτήριο ο τότε γιατρός μου θεώρησε σωστό με τρυπημένο το σάκο και φλεγμονή να με βάλει για περίδεση, φυσικά δεν τα κατάφερε κ ενώ με έβαλε στο χειρουργείο ύστερα από λίγο με έβγαλε ξανά. Κατά την προσπάθεια αυτή να γίνει περίδεση ο υποτιθέμενος αυτός γιατρός μου κατακρεούργησε τον τράχηλο. Σε επόμενη εγκυμοσύνη, με άλλον πλέον γυναικολόγο επέμενα από την πρώτη στιγμή να κάνω περίδεση προληπτικά αλλά κ ο τότε γυναικολόγος ήταν αρνητικός μιας κ έλεγε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πρόωρου τοκετού κ ότι παρακολουθεί τον τράχηλο. Εν ολίγοις στην 25 εβδομάδα γέννησα το γιο μου χωρίς να υπάρχει φλεγμονή, τράβηξαμε πολλά άλλα δόξα το Θεό τα καταφέραμε. Τώρα είμαι ξανά έγκυος και από την αυχενική ο γιατρός μου εντόπισε ανεπάρκεια τραχήλου με μήκος τραχήλου 26mm και την άλλη εβδομάδα πάω για περίδεση προληπτικά. Έχω ξεκινήσει ήδη αντιβίωση και θα πάρω και μετά την περίδεση προληπτικά. Υπάρχει κάποια μανούλα με ανάλογο τράχηλο και προληπτική περίδεση να έφτασε τελειομηνα? 

@pinky2211 καλησπέρα!Εχω γράψει αρκετές φορές την ιστορία μου ,κάθε φορά βασικά που μια γυναίκα ρωτάει για την περιδεση και τον τράχηλο,ακριβως επειδή είχα βιώσει πολύ έντονα αυτό το συναίσθημα της αγωνίας!

Είμαι μαμά 3 παιδιών,2 αγοριών και ενός κοριτσιού!Ο πρώτος τοκετός μου το 2016(με παρακολούθηση του τραχήλου από τη 19η βδομάδα καθώς κοντυνε ξαφνικά και είχα συσπάσεις και αιμορραγία).Πήρα προγεστερόνη επιπλέον,μαγνησιο και πολυυυυ ξάπλα!Γέννησα στις 39+4.

Το 2019 που ήρθε ο δεύτερος γιος μου ,ήμασταν ήδη πιο ψιλιασμενοι και με έβλεπε ο γιατρός κάθε 2 εβδομάδες!Πάλι κοντυνε ο τράχηλος στις 17 εβδομάδες αυτή τη φορά,αλλά επειδή με την προγεστερονη δεν έχανε μήκος και ήταν κλειστός,τα καταφέραμε πάλι χωρίς περιδεση και γέννησα στις 38 εβδομάδες ακριβώς!

Το τρίτο μου μωρό γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2024 και ενώ εξαρχής είχα πολύ καλό μήκος τραχήλου,ο γυναικολόγος μου με είχε προειδοποιησει ότι είναι πιο πιθανό λόγω πολυτοκιας να κάνουμε περιδεση εφ όσον δούμε ότι κονταινει !Όλα καλά,ώσπου λίγο πριν την 19η άρχισα να νιώθω συσπασεις έντονες,πόνο χαμηλά και από εκεί που ήταν στα 4 εκ.πηγε σε 3 εβδομάδες 1.8 και έκανε χοάνη.. Οπότε 19+2 μπήκα για περίδεση εσπευσμένα.Ολα πήγαν καλά,είχα φουλ άγχος αλλά εν τέλει γέννησα στις 37+6!

Το θετικό όλων είναι ότι οι τοκετοι μου ήταν περίπατος!Πανεύκολοι και γρήγοροι!Στάνταρ λόγω  του τραχήλου!

Όλα καλά θα πάνε!Να ακολουθείς τις συμβουλές του γιατρού σου και εφόσον το παρακολουθείς και προβείτε και σε περιδεση,εξασφαλιζεις το μωρό σου!Αυτό μου έλεγε ο γιατρός μου!Και πλέον είναι μια επέμβαση ρουτίνας!

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...