Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 9 ώρες πρίν, little miracle είπε:

Ποιες ειναι αυτες οι ασθενειες που φαινονται μονο οταν αρρωστησει σε αυτη την ηλικια το παιδακι; Ειλικρινα ρωταω απο ενδιαφερον γιατι δεν το γνωριζω και θα ηθελα να μαθω. Γιατι θεωρουσα οτι το ανοσοποιητικο, το προσβαλουν οι γνωστες ασθενειες aids, ηπατιτιδες, που αυτες ελεγχονται με εξεταση. Επισης, μου φαινεται δυσκολο να ενημερωνουν τους εν δυναμει γονεις για ιωσεις που τυχον περασε το παιδι, δηλαδη να πουν οτι περασε και μια ιωση 4μηνων… Θεωρητικα, ειδικα σε αυτες τις χωρες και υπο τις συγκεκριμενες συνθηκες, απλες μεταδιδομενες λοιμωξεις θα παιρνανε ολα τα παιδακια ουκ ολιγες φορες, δεν νομιζω να ειναι αξιες αναφορας.

Επισης να κανω μια ασχετη ερωτηση προς την @CoffeeMaker δεν θα ηταν καλο να δημιουργηθει θεμα καφε εξωσωματικης 2026…; εχουμε κολλησει για καποιο λογο στο 2024 λες και ζουμε τη μερα της μαρμοτας. Ηδη καναμε skip ολο το 2025, μηπως ηρθε η ωρα; 😅😅

Μάλλον δεν έγινα κατανοητή . Δεν είναι μια ασθένεια που μπορεί να έχει το παιδί Κ να την βρούμε. Ένα παιδάκι γεννιέται Κ τις πρώτες φορές που θα αρρωστήσει χτίζετε το ανοσοποιητικό του κ σύμφωνα με το dna του κ τα κληρονομικά του χτίζετε. Αν το παιδι έχει κάποια ευαισθησία ή όταν αρρωστήσει πρώτη φορά ο οργανισμός του δημιουργήσει κάποιες επιπλοκές δεν το ξέρει κανείς. Αυτό συνήθως γίνετε γιατί υπάρχει ένα κληρονομικό υπόβαθρο ή κάποια παράμετρος στον οργανισμό του που δημιουργει ευαισθησίες ή κ προβλήματα . 

Για να το πω πιο απλά πως λέμε αυτός ο άνθρωπος με το παραμικρό αρρωσταίνει Κ μπαίνει νοσοκομείο ενώ ο άλλος άνθρωπος τα περνάει όλα στο πόδι. 

Αν πχ ένα παιδάκι με τις πρώτες του ιώσεις κάνει πνευμονίες ή κάνει επιπλοκές πχ στην καρδιά κτλ αυτός που θα το πάρει αυτά θα τα ξέρει απτό ιστορικό του ότι έχει κάποιες ευαισθησίες. Αν δεν εχει αρρωστήσει όμως ποτέ Κ δεν έχει δει κανείς πως αντιδρά ο οργανισμός του δεν ξέρεις τι ακριβώς να περιμένεις από ένα μωρό. 

Γενικά αυτά ισχύουν για όλα τα παιδιά οποίος Κ να γέννησε ποτέ δεν ξέρει τι ευαισθησίες θα εμφανίσει το ανοσοποιητικό ένος παιδιού . Ομως η ανησυχία είναι περισσότερη όταν περνεις ένα άγνωστο παιδάκι γιατί το ιστορικό της οικογένειας σίγουρα δεν θα είναι αρκετά αναλητικο. Εμείς πχ ξέρουμε παππούδες θείους κτλ έχουμε μια εικόνα . 

• Μου αρέσει 1

Εξαιρετικά χαμηλη AMH

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Είμαι καινούρια εδώ στο φόρουμ και θα σας γράψω για την δική μου ιστορία. 

Έχω ήδη δύο παιδιά από τον πρώτο μου γάμο ο οποίος έληξε άδοξα όμως όλα έστω και έτσι πήγαν κατευχην. Για πολλά χρόνια αφοσιώθηκε στο μεγάλωμα των δύο κοριτσιών μου εστιάζοντας στην ψυχική τους υγεία και δεν με ενιαζε κάτι άλλο.Αργοτςρα στην ζωή γνώρισα έναν καταπληκτικό άνθρωπο,  είμαστε μαζί 3 χρόνια και πραγματικά αξίζει και αυτή τη φορά το νιώθω διαφορετικά, έδωσα και χρόνο να τον αποδεχθούν τα κορίτσια μου να τσεκάρω και εγώ σα μάνα πως όλα καλά όπως και έγινε πλέον τα πράγματα είναι πολύ ισορροπημένα και τα παιδιά μου το βιώνουν πολύ φυσιολογικά και όλα λειτουργούν με υγιή τρόπο. Όμως άφησα τα χρόνια να περάσουν γιατί ήθελα όλα να γίνουν σωστά και έφτασα τα 40.αποφασισα λοιπόν να γίνω μητέρα για τρίτη φορά όμως κάνοντας εξετάσεις ήρθα αντιμέτωπη με κάτι που δεν περίμενα, πρόωρη εμμηνόπαυση AMH 0,03., Καταλαβαίνετε πως στεναχωρεθηκα. Ο γιατρός μου δεν δίνει ελπίδες και εγώ το γνωρίζω αλίμονο και εννοείται πως σκέφτομαι την δωρεά ωαρίων. Πριν από αυτό το βήμα αποφασίσαμε με τον γιατρό μιας κ δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα να δοκιμάσουμε διέγερση σε φυσικό κύκλο όσο καιρό μπορώ κ θέλω για να εξαντλησουμε ακόμα και την πιθανότητα του 1 στις 1000 με τις δικές μου τιμές που τα καταφέρνουν. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια γυναίκα με παρόμοια εμπειρία,  αν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο πρωτόκολλο,  κάποιος εξειδικευμένο γιατρός πάνω σε αυτές τις περιπτώσεις όπως η δική μου, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αγνοώ και κάποια με παρόμοια εμπειρία μπορεί να με διαφωτίσει οτιδήποτε ώστε η προσπάθεια μου να είναι περισσότερο στοχευμενη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και καλή επιτυχία μέσα,από την καρδιά μου σε όλες σας!

Διαφημίσεις

πρίν από 20 λεπτά , Marapa είπε:

Καλησπέρα σας! Είμαι καινούρια εδώ στο φόρουμ και θα σας γράψω για την δική μου ιστορία. 

Έχω ήδη δύο παιδιά από τον πρώτο μου γάμο ο οποίος έληξε άδοξα όμως όλα έστω και έτσι πήγαν κατευχην. Για πολλά χρόνια αφοσιώθηκε στο μεγάλωμα των δύο κοριτσιών μου εστιάζοντας στην ψυχική τους υγεία και δεν με ενιαζε κάτι άλλο.Αργοτςρα στην ζωή γνώρισα έναν καταπληκτικό άνθρωπο,  είμαστε μαζί 3 χρόνια και πραγματικά αξίζει και αυτή τη φορά το νιώθω διαφορετικά, έδωσα και χρόνο να τον αποδεχθούν τα κορίτσια μου να τσεκάρω και εγώ σα μάνα πως όλα καλά όπως και έγινε πλέον τα πράγματα είναι πολύ ισορροπημένα και τα παιδιά μου το βιώνουν πολύ φυσιολογικά και όλα λειτουργούν με υγιή τρόπο. Όμως άφησα τα χρόνια να περάσουν γιατί ήθελα όλα να γίνουν σωστά και έφτασα τα 40.αποφασισα λοιπόν να γίνω μητέρα για τρίτη φορά όμως κάνοντας εξετάσεις ήρθα αντιμέτωπη με κάτι που δεν περίμενα, πρόωρη εμμηνόπαυση AMH 0,03., Καταλαβαίνετε πως στεναχωρεθηκα. Ο γιατρός μου δεν δίνει ελπίδες και εγώ το γνωρίζω αλίμονο και εννοείται πως σκέφτομαι την δωρεά ωαρίων. Πριν από αυτό το βήμα αποφασίσαμε με τον γιατρό μιας κ δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα να δοκιμάσουμε διέγερση σε φυσικό κύκλο όσο καιρό μπορώ κ θέλω για να εξαντλησουμε ακόμα και την πιθανότητα του 1 στις 1000 με τις δικές μου τιμές που τα καταφέρνουν. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια γυναίκα με παρόμοια εμπειρία,  αν υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο πρωτόκολλο,  κάποιος εξειδικευμένο γιατρός πάνω σε αυτές τις περιπτώσεις όπως η δική μου, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αγνοώ και κάποια με παρόμοια εμπειρία μπορεί να με διαφωτίσει οτιδήποτε ώστε η προσπάθεια μου να είναι περισσότερο στοχευμενη. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και καλή επιτυχία μέσα,από την καρδιά μου σε όλες σας!

Καλημέρα και χρόνια σου πολλά. Παρομοια κατάσταση ιατρικά , πολύ χαμηλή ΑΜΗ μετρημένη 0,4 πριν 2 χρόνια στα 32 μου. Μονο που δεν έχω παιδια.Ο γιατρός που είθισται να αναλαμβάνει τέτοιες περιπτώσεις  είναι ο Σφακ*** στο Γέν**σις. Ημουν για ένα διάστημα και εκεί. Λογικά δε θα σε αφήσει να πας άμεσα με δωρεά, θα σου δώσει το χώρο να προσπαθήσεις με δικά σου. Απλά θέλει πάρα πολλή επιμονή. Συνήθως παίρνει αρκετό χρόνο η συλλογή ωαρίων σε φυσικό. Κάνε μια κουβέντα μαζί του. Ειδικό πρωτόκολλο δεν υπάρχει, πας είτε με εντελώς φυσικό κύκλο είτε με φυσικό ελαφρώς τροποποιημένο ωοληψιες κάθε μήνα μέχρι να μαζέψεις ένα ικανοποιητικό αριθμό βλαστοκυστεων. Καλή επιτυχία ευχομαι σε ο,τι αποφασίσεις!

• Μου αρέσει 1

Καλησπέρα και καλη χρονιά! Με amh 0,38 αν θυμάμαι καλά στα 29 κι εγω. Θέλουν οντως υπομονή οι φυσικοί κύκλοι, πας καθε μηνα για αυτο το ενα ωοθυλακιο, αντε δύο αν γίνει τροποποιημενος. Στους φυσικούς δε θεωρώ πως ο γιατρός κάνει κάτι τρομερό, απο την άποψη οτι δεν εχει να βγάλει πρωτόκολλο κλπ, θελει ομως πολύ στενή παρακολούθηση για να μη γίνει ωορρηξία πριν την προγραμματισμένη ωοληψία και χαθει το ωοθυλακιο. Επειδή κι εσύ είσαι νεα για πρόωρη εμμηνόπαυση, τι τιμές fsh έχεις τη 2η-3η μερα του κύκλου σου? Ειναι σταθερός ο κύκλος? Θα σου πρότεινα εαν δεν το εχεις ήδη κάνει, να κανεις ελεγχο για εύθραυστο Χ. Εννοείται και για κυστική ινωση πλήρη έλεγχο που ισως το έχεις κανει βέβαια στις εγκυμοσύνες σου. Καλη επιτυχία σου εύχομαι!

Καλήμερα και χρόνια πολλά!! Εγώ έχω FSH 30. Είναι πάρα πολύ νωρίς μου είπαν. Για το εύθραυστο Χ δεν έχω κάνει και δεν το έχω ακούσει περί τίνος πρόκειται; Για κυστική ινωση είχα κάνει πριν χρόνια νομίζω πρέπει να το τσεκάρω..οι κύκλοι λου είναι κανονικοί μέχρι στιγμής με καθυστερήσεις γύρω στις 8 μέρες και μια φορά το χρόνο κάνω το ανώτερο ένα δίμηνο και μετά κανονικά ξανά...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας πραγματικά είναι βοηθητικές 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Marapa είπε:

Καλήμερα και χρόνια πολλά!! Εγώ έχω FSH 30. Είναι πάρα πολύ νωρίς μου είπαν. Για το εύθραυστο Χ δεν έχω κάνει και δεν το έχω ακούσει περί τίνος πρόκειται; Για κυστική ινωση είχα κάνει πριν χρόνια νομίζω πρέπει να το τσεκάρω..οι κύκλοι λου είναι κανονικοί μέχρι στιγμής με καθυστερήσεις γύρω στις 8 μέρες και μια φορά το χρόνο κάνω το ανώτερο ένα δίμηνο και μετά κανονικά ξανά...

Καλημέρα! Το εύθραυστο Χ αφορά ανωμαλία στο γυναικείο καρυοτυπο εξαιτίας της οποίας θεωρητικά οφείλεται η πρόωρη εμμηνόπαυση. Βεβαια δεν είναι απαραίτητο να το εχεις, εγώ ας πούμε δεν το έχω αλλά παρόλα αυτά έχω λιγοστά ωοθηκικα αποθέματα.
Βάσει της FSH σου και του ότι υπάρχουν διαστήματα που έχεις διακοπή περιόδου για 2 μήνες, καλό θα ήταν να το ψάξεις άμεσα με την εξωσωματική.

1 hour ago, Marapa είπε:

Είναι πάρα πολύ νωρίς για ποιο πράγμα; Για εμμηνόπαυση? Αν ναι, εννοείται. Η fsh σου είναι πάρα πολύ υψηλή, οπότε μπράβο σου που έχει ρεαλιστικές προσδοκίες. Σαφώς να προσπαθήσετε εφόσον αντέχετε ψυχολογικά και οικονομικά, αλλά να ξέρετε πού βαδίζετε.

Το εύθραυστο Χ είναι ένα γονίδιο του οποίου η μετάλλαξη μπορεί να οδηγήσει σε άρρενες απογόνους με σοβαρά προβλήματα ακοής και δε θυμάμαι ακριβώς τι άλλο, ενω και στα κορίτσια μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρύτερα προβλήματα υγείας. Συνδέεται όμως με πρόωρη ωοθηκικη ανεπάρκεια, γι' αυτό προτείνεται ο έλεγχος σε τέτοιες περιπτώσεις. Ρώτησε το γιατρό σου αν θέλεις.

14 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Καλημέρα! Το εύθραυστο Χ αφορά ανωμαλία στο γυναικείο καρυοτυπο εξαιτίας της οποίας θεωρητικά οφείλεται η πρόωρη εμμηνόπαυση. Βεβαια δεν είναι απαραίτητο να το εχεις, εγώ ας πούμε δεν το έχω αλλά παρόλα αυτά έχω λιγοστά ωοθηκικα αποθέματα.
Βάσει της FSH σου και του ότι υπάρχουν διαστήματα που έχεις διακοπή περιόδου για 2 μήνες, καλό θα ήταν να το ψάξεις άμεσα με την εξωσωματική.

Ναι έχω ξεκινήσει ήδη. Στην περίπτωση μου δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Πάμε με πρόκληση σε φυσικό κύκλο και αν κάτσει έκατσε...θα πα.ε με δανεικό αργότερα. Όμως θα ψάξω αυτό που λες.Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες αλήθεια! Καλή τύχη σε όλες μας !

14 ώρες πρίν, Anastasia14 είπε:

Είναι πάρα πολύ νωρίς για ποιο πράγμα; Για εμμηνόπαυση? Αν ναι, εννοείται. Η fsh σου είναι πάρα πολύ υψηλή, οπότε μπράβο σου που έχει ρεαλιστικές προσδοκίες. Σαφώς να προσπαθήσετε εφόσον αντέχετε ψυχολογικά και οικονομικά, αλλά να ξέρετε πού βαδίζετε.

Το εύθραυστο Χ είναι ένα γονίδιο του οποίου η μετάλλαξη μπορεί να οδηγήσει σε άρρενες απογόνους με σοβαρά προβλήματα ακοής και δε θυμάμαι ακριβώς τι άλλο, ενω και στα κορίτσια μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρύτερα προβλήματα υγείας. Συνδέεται όμως με πρόωρη ωοθηκικη ανεπάρκεια, γι' αυτό προτείνεται ο έλεγχος σε τέτοιες περιπτώσεις. Ρώτησε το γιατρό σου αν θέλεις.

Δεν είχα ιδέα για αυτό το χρωμόσωμα,  προφανώς και θα το τσεκάρω. 

Ναι όντως για εμένα τα πράγματα δεν τόσο απλά όμως οκ θα το ψάξουμε και ότι βγει τι άλλο να κάνουμε. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Αμη 0.04 στα 33.. δοτρια και μωράκι στα 37.. τόσο καιρό φυσικούς, υστεροσκοπησεις,  prp..πεταμένα λεφτά και πεθαμένος χρόνος και ήμουν κάτω από 35..που όπως έλεγαν άξιζε να προσπαθήσω..δεν υπάρχει κάποια εξειδίκευση..χρήμα και υπομονή..ο σφακ θα σε παλέψει.. αλλά θα τον χρυσώσεις.. θα σε δει σα λεφτοδεντρο..ούτε το νερό δωρεάν εκεί.. 

• Μου αρέσει 2

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες. Νομίζω πως είμαι ρεαλιστικά περισσότερο κοντά σε,αυτή τη λύση.  Ήθελα να ρωτήσω λεπτομέρειες για την εξωσωματική με δανεικό ωαριο..υπάρχει κάποια κλινική που είναι προτιμότερη από άποψη να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι; κόστος περίπου; κάτι που θα έπρεπε να προσέξω; οτιδήποτε 

Ευχαριστώ και πάλι!

2 ώρες πρίν, Marapa είπε:

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου! Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες. Νομίζω πως είμαι ρεαλιστικά περισσότερο κοντά σε,αυτή τη λύση.  Ήθελα να ρωτήσω λεπτομέρειες για την εξωσωματική με δανεικό ωαριο..υπάρχει κάποια κλινική που είναι προτιμότερη από άποψη να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι; κόστος περίπου; κάτι που θα έπρεπε να προσέξω; οτιδήποτε 

Ευχαριστώ και πάλι!

ΣΕ ευχαριστώ!Όχι δεν υπάρχει κλινική με εξειδίκευση..και σχεδόν όλοι οι γιατροί ασχολούνται..κυκλοφορούν ονόματα γιατρών που υποτίθεται έχουν επιτυχίες..το κόστος ποικίλει.. περίπου 5000-6000 αλλά θα σου πούνε και 7000..υπάρχει 1 αναμονή στη εύρεση δοτριας..να έχετε εξετάσει και Τον σύζυγο μην πάει χαμένη η προσπάθεια..τώρα και όλα σωστά να γίνουν το σταυρό σου.. και θέμα τύχης..

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...