Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι η γιατρός δίνει στην γυναίκα μου σαλοσπιρ 100 mg η κουμπάρα μου μου λέει ότι σε μια από τις εγκυμοσύνες είχε θρομβοφιλια και το βρήκε από εξετάσεις. Το είπα στην γιατρό και μου λέει όχι όχι δεν υπάρχει λόγος και απλά της έγραψε εξετάσεις αίματος τα συχνά γενική αίματος ούρων και κάτι άλλα . Κα μετά από τόσα χρόνια ήρθε ένα μωρό δεν θα έπρεπε να κάνει ξανά και για θρομβοφιλια είχε κάνει αλλά πριν 2 χρόνια. Διαβάζω για την αποκόλληση και λέει ότι μπορεί να γίνει από μικρόβια από θρομβοφιλια. Δεν ξέρω αλήθεια. Της είπε την άλλη φορά να κάνει και τέστ Παπ μπορεί να κάνει έγκυος τέστ Παπ;;; Υπάρχει κίνδυνος;;;

      Κάτι δε. Μου πάει καλά με την αποκόλληση γιατί να γίνει αφού δύο εβδομάδες δεν είχαμε σχολείο την έβγαλε στο κρεβάτι όλα εγώ τα κάνω μέχρι και φαγητό στο κρεβάτι αποκόλληση δεν ξέρω φοβάμαι μην υπάρχει κάτι άλλο συγνώμη κορίτσια απλά το συζητάμε και έχουμε λίγο άγχος μέχρι τς 30 Μαίου που έχουμε ραντεβού 

Υδροσάλπιγγα


Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω, αν ξέρετε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε. Η γυναικολόγος μου, μου είπε ότι η δεξιά μου σάλπιγγα έχει υγρό, δηλαδή υδροσάλπιγγα. Δεν μου εξήγησε όμως τι είναι και αν χρειάζεται θεραπεία. Είναι κάτι σοβαρό;Το μόνο που μου έδωσε είναι xeforapid και clarisid. Προσπαθούμε για νινί, μήπως φταίει αυτό και δεν πιάνουμε; Μήπως να πάω να ψαχτώ και αλλού; :confused::confused::confused:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Nαι, ψάξτο κι άλλο. Η υδροσάλπιγγα εκκρίνει ένα καυστικό υγρό που ξεπλένει τα πάντα στη μήτρα, και το έμβρυο πριν καν καταλάβεις ότι έμεινες έγκυος. Δημιουργεί τοξικό περιβάλλον για το κύημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κοπέλα μου ειχα αριστερη υδροσαλπιγγα και την αφαιρεσα λαπαροσκοπικα, τωρα ειμαι εγκυος...ο γιατρός μου ειχε πει οτι δυσκολα μενεις με υδροσάλπιγγα διοτι βγαζει ενα τοξικό υγρο οπως σου εγραψε η φιλη παραπανω..αρα καλυτερα να το διευθετησεις....

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου!

Το πρώτο φάρμακο που σου έγραψε η γιατρός είναι αντιφλεγμονώδες και το δεύτερο είναι αντιβιοτικό. Έχω διαβάσει ότι ορισμένες φορές αυτά τα φάρμακα βοηθάνε να βελτιωθεί η υδροσάλπιγγα. Ίσως η γιατρός σου είδε από τις εξετάσεις σου ότι δεν έχει εξελιχθεί πολύ και προσπαθεί να την θεραπεύσει χωρίς να μπει στη διαδικασία να σου πει για αφαίρεσή της αφού δεν έχει δει ακόμα αν τα φάρμακα μπορούν να σε βοηθήσουν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ βασικό είναι να βρεθεί η αιτία της μόλυνσης γιατί πολλές φορές μικρόβια όπως είναι τα χλαμύδια μπορούν να προκαλέσουν υδροσάλπιγγες. Αν δεν έχεις κάνει πρόσφατα καλλιέργεια κολπικού υγρού καλύτερα να το συζητήσεις με τη γιατρό σου και να κάνεις για να προφυλάξεις και την άλλη σου σάλπιγγα.

Πολλές γυναίκες έχουν κάνει παιδί και με μία σάλπιγγα! Ρώτα τη γιατρό σου περισσότερα και καλό θα είναι να πάρεις και δεύτερη και τρίτη γνώμη. Μην αφαιρέσεις τη σάλπιγγα χωρίς να είσαι σίγουρη ότι θεραπεύεται με αγωγή ή επειδή το είπε μόνο ένας γιατρός γιατί οι γιατροί δεν είναι θεοί...μερικές φορές κάνουν και λάθη.


POzcp3.pngal9Sp3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Είμαι παθούσα υδροσαλπιγγών -και μάλιστα και οι δύο μου σάλπιγγες- και μόλις "ξεμπέρδεψα" με'δαύτες έμεινα έγκυος αμέσως, με εξωσωματική βέβαια..

Στην σαλπιγγογραφία που έκανα τον Δεκέμβριο του 2011 μετά από 1,5 χρόνο προσπαθειών για μωρό το ανακαλύψαμε, μιάς και όλες οι άλλες μας εξετάσεις (σπερμοδιαγράμματα-ορμόνες-καλλιέργειες υγρών κλπ κλπ) έβγαιναν καθαρές.. Με λίγα λόγια δεν έχω ιδέα πως κατέληξα με υδροσάλπιγγες μιας και δε είχα κάτι εμφανές που να τις δικαιολογεί..

Όπως σου είπαν πολύ σωστά και τα κορίτσια πιο πάνω το υγρό των υδροσαλπιγγών που παλινδρομεί στην μήτρα είναι τοξικό για τα έμβρυα οπότε και να μένεις έγκυος φυσιολογικά με την "καλή" σου σάλπιγγα είναι πολύ πιθανό να το χάσεις ή να μην εμφυτεύεται καν..

Θα σου πω εν τάχη την ιστορία μου και μακάρι να σε βοηθήσω..

Οταν λοιπόν βγήκαν τα αποτελέσματα τις σαλπιγγογραφίας μου είπε ο γιατρός που με παρακολουθούσε τότε, οτι θα προσπαθήσει να τις "καθαρίσει" λαπαροσκοπικά αλλά οι πιθανότητες να μείνω έγκυος φυσιολογικά θα ήταν ένα 10% απο το οποίο μεγάλες πιθανότητες για εξωμήτριο και βεβαίως με μαθηματική ακρίβεια ότι θα ξαναγίνουν υδροσάλπιγγες μέσα σε ένα 3μηνο... Άρα καλύτερα να προβούμε σε αφαίρεση.. Δεύτερη γνώμη απο επίσης πολύ καλό χειρουργό που πήρα ήταν κι αυτός κάθετος για αφαίρεση και των δύο.. Αποφάσισα να την κάνω με τον δικό μου γιατρό στο ΡΕΑ και περίμενα να αδιαθετίσω για να μπώ χειρουργείο.

Μετά απο μια μεγάλη καθυστέρηση της περιόδου μου (που μάλλον το ρίχνω στο άγχος μου) αποφασίζω να πάρω 3η γνώμη από έναν από τους κορυφαίους στην λαπαροσκόπηση στην Ελλάδα. Αυτός μου μίλησε λοιπόν για "φράξιμο" και όχι αφαίρεση των υδροσαλπιγγών και μου είπε ότι αν αφαιρεθούν θα επηρεαστούν οι ωοθήκες, δε θα αιματώνονται σωστά, μιας και είναι πολύ κοντά οι αρτηρίες των σαλπίγγων με των ωοθηκών, και δε θα κάνω καλά και αρκετά ωάρια που θέλουμε για την εξωσωματική!!

Στην αμέσως επόμενη περίοδο μετά την λαπαροσκόπηση που έκανα μαζί του και φράξαμε τις σάλπιγγες, άρχισα το πρόγραμμα της εξωσωματικής και τώρα είμαι έξι μηνών έγκυος στα κοριτσάκια μας!!

Ρίξε και μια ματιά εδώ τότε είχα ανοίξει σχετικό θέμα και ίσως σε βοηθήσουν οι ιστορίες των κοριτσιών που έχουν περάσει κι αυτές τα ίδια....

http://parentscafe.gr/showthread.php?t=3323&highlight=%F5%E4%F1%EF%F3%DC%EB%F0%E9%E3%E3%E5%F2+%E5%EE%F9%F3%F9%EC%E1%F4%E9%EA%DE

Σόρυ για το μεγάλο πόστ...!

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και μη διστάσεις να ρωτήσεις ότι άλλο θες:D


Ut1Pp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...