Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 6 λεπτά , Blue Velvet είπε:

      Εννοείται πως θα τους παίρνεις τηλέφωνο όταν δεν νιώθεις καλά,δεν χρειάζονται ντροπες!Άντε μερικές εβδομάδες έμειναν και σε λίγο καιρό θα κρατάς τον μπέμπη αγκαλίτσα 🥰 ❤️Μοναδικό συναίσθημα ❤️

      μμμ δεν ξέρω για βδομαδες…. με προβλημάτισαν τα πονάκια αυτά! το μωρο επισης είναι τρομερά υπερκινητικό και δεν μπορώ να καταλάβω αν κάμω συσπάσεις ! 

Γιατί;;;


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. Σας γράφω τη δική μου ιστορία, γιατί μπορεί να λειτουργήσει -ίσως- και λίγο ψυχοθεραπευτικά για εμένα.Ίσως πάλι βοηθήσει και κάποιες άλλες μανούλες που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση με τη δική μου.

Έχω πια ένα κοριτσάκι σχεδόν 6 μηνών! Ήθελα απελπισμένα να τη θηλάσω αποκλειστικά!Νόμιζα ότι δε θα ήταν και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου, αφού πρόκειται για μια απολύτως φυσική διαδικασία,Όμως δεν ήταν τελικά έτσι. Η μικρή μου όποτε έβγαινε από το στήθος μου έκλαιγε, έτσι τις πρώτες 5-6 ημέρες την είχα σχεδόν συνέχεια στο στήθος. Ελάχιστες φορές της έδωσα λίγο ξένο.

Από κάποια στιγμή και μετά όμως άρχισε το άγχος -αρχικά το δικό μου- για το αν τρέφεται σωστά, μήπως την κάνω νευρική με τόση ταλαιπωρία που περνάει και τόσο κλάμα, επειδή πεινάει.....Στη συνέχεια προστέθηκε και το άγχος του συζύγου μου, ο οποίος επέμενε ότι δε φτάνει το γάλα μου κι ότι το μωρό θα αδυνατίσει και μπορεί να αρρωστήσει...Οι γιαγιάδες: "είναι μεγάλο το μωρό και δε φτάνει το γάλα σου" ....Αλλά η χαριστική βολή ήταν της παιδιάτρου(η οποία κατά τα άλλα είναι εξαίρετη επιστήμονας και πολύ καλή με τα παιδιά) λέγοντας μας πως ένας γιατρός είχε εμμονή με το θηλασμό κι έβαζε τη γυναίκα του να θηλάζει όλη μέρα , αυτή για κάποιο λόγο δεν κατέβαζε πολύ γάλα και τελικά το παιδί πήγε στο νοσοκομείο.(?)

Τέλος πάντων, ξεκίνησα να της δίνω και έτοιμο -εκτός από το μητρικό- γιατί δε χόρταινε. Κάθε φορά που της το έδινα το ξένο στενοχωριόμουν κι ένιωθα ότι με τον τρόπο αυτό την βλάπτω! Έτσι, μετά από κανα μήνα αποφάσισα να το προσπαθήσω πάλι για αποκλειστικό θηλασμό συμβουλευόμενη μια πολύ καλή μαία πλήρως ενημερωμένη για το θηλασμό. Πήρα θήλαστρο(ηλεκτρικό). Κάθε 3 ώρες ανελλιπώς την ημέρα ΚΑΙ τα βράδια. Κι ενώ η μικρή μου κοιμ'οταν όλο το βράδυ, την περίοδο που έκανα θήλαστρο, ξυπνούσε τα βράδια, με αποτέλεσμα να κοιμάμαι μόνο 2 ώρες!!!! Την ημέρα φυσικά δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Με έπιανε υπερένταση. Έτσι επειδή σερνόμουν και είχα αρχίσει λόγω κούρασης να κάνω πολλά λάθη, να ξεχνάω κ.λπ. το βράδυ κοιμόμουν (5-6) ώρες.

Με τέτοια ταλαιπωρία και οι ποσότητες δεν έλεγαν να αυξηθούν. Ξυπνούσα μες στη μαύρη νύχτα και αντλούσα 20ml και από τα 2 στήθη!!!!! Τελικά μετά από ένα μήνα έφτασε η ποσότητα γύρω στα 70-80ml. Λίγο παραπάνω έβγαζα τα πρωινά.

Για να μη φλυαρώ άλλο μέχρι και τον 4ο μήνα έκανα θήλαστρο και της έδινα 2-3 γεύματα δικά μου κι άλλα 2 ξένο. Μετά τον 4ο την έβαζα απευθείας στο στήθος, γιατί η κατάσταση με το θήλαστρο με είχε εξουθενώσει. Δεν μπορούσα να πάω πουθενά για να μη χάσω κάποια άντληση(ανά 3 ή ανά 4 ώρες). Τα πρωινά θήλαζε μόνο(γέμιζε το στήθος όλο το βράδυ), αλλά την υπόλοιπη ημέρα στήθος και μπιμπερό στο καπάκι. Αυτά μέχρι και πριν λίγο καιρό, γιατί για κάποιο λόγο, μόλις έκλεισε τον 5ο μήνα δεν καθόταν πια στο στήθος.

Σήμερα πια έχει απογαλακτιστεί.Το λέω με τεράστια θλίψη.........

Ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω το γεγονός ότι δεν τη θήλασα αποκλειστικά. Το νιώθω σαν αγκάθι μέσα μου. Πηγαίνω στην παραλία και βλέπω μανούλες με μωράκι 9 μηνών και μου λένε ότι ακόμα τα θηλάζουν και από τη μια νιώθω ένα δέος απέναντί τους κι από την άλλη μου 'ρχεται να βάλω τα κλάματα που υπήρξα τόσο ανεπαρκής! Σχεδόν όλες όσες ξέρω θηλάζουν αποκλειστικά! Εγώ γιατί;;; Άσε που κάποιες φορές νομίζω ότι αλλάζει η έκφρασή τους και με κοιτούν με λύπηση και περιέργεια ταυτόχρονα, όταν τους λέω ότι δίνω και ξένο! (όποιος έχει τη μύγα...)

Πολλές φορές τα βράδια κλαίω γι 'αυτό κι άλλες φορές μες στην ημέρα πέφτω σε μελαγχολία όποτε το θυμηθώ.

Από την άλλη νιώθω ότι αυτό που κάνω δεν είναι σωστό, γιατί φαίνομαι αχάριστη. Έχω ένα κοριτσάκι πολύ καλό κι εγώ στενοχωριέμαι για το θηλασμό;;;;;! Κάθε μέρα βέβαια νιώθω ευγνώμων στη ζωή κι ευλογημένη που αξιώθηκα να γίνω μάνα! Όχι δεν είμαι αχάριστη!!! Απλά θέλω το ΚΑΛΥΤΕΡΟ (όπως κάθε μάνα) για το παιδί μου.

Προσπαθώ να σκεφτώ ότι σιγά δεν έγινε και τίποτα;; Κι εμένα η μάνα μου ένα μήνα με θήλασε και δεν έπαθα τίποτα.Αλλά πάλι...........................

Προσπαθώ να το ξεπεράσω, μέχρι που σκέφτηκα και να επισκεφτώ κάποιον ειδικό. Τι να πω;;; Ελπίζω να τα καταφέρω να μη με πληγώνει πια .

Αν κάποια από εσάς μπορεί να με συμβουλέψει , ώστε να τα καταφέρω,....ευχαρίστως!

Να είστε όλες καλά και να χαίρεστε τα μπουμπούκια σας!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καταφερες να θηλασεις μεχρι 5 μηνων και αυτο ειναι μεγαλο κατορθωμα.!!!Να εισαι περηφανη για τον εαυτο σου και να γινεις παλι καλα,γιατι το μωρο σου σε χρειαζεται χαμογελαστη ,για να εχεις την ψυχικη δυναμη να της προσφερεις τα παντα,τωρα που σε χρειαζεται τοοοσο πολυ...Αποθηλασες,γιατι ξεκινησες απο πολυ νωρις να δινεις ξενο.Προφανως,εν ειχε καταφερει να εδραιωθει ο θηλασμος.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!!!!Εισαι μια σουπερμαμα,και θα τα πας πολυ καλυτερα στο επομενο παιδακι σου!!!!!:D:D:D


kKhCp3.png

b5ebp2.png

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή μου candt82, να'ξερες πόσο με εκφράζεις.... διάβαζα όσα έγραψες και ήταν σαν να μίλαγε η ψυχή και η καρδιά μου. Μόνο που εγώ τα κατάφερα χειρότερα από εσένα.....κοινώς, δεν τα κατάφερα.

Καθόλου στήθος... μόνο με θήλαστρο, μέγιστη ποσότητα ανά άντληση 100ml, 2-3 φορές τη μέρα...και αυτό μόνο ένα μήνα..... Δεν άντεξα παραπάνω...

Ακόμα πονάει... ακόμα νοιώθω πως σε αυτό έχω αποτύχει...

Και κανείς δε καταλαβαίνει γιατί με πονάει, γιατί νοιώθω αποτυχημένη σε αυτό... Ίσως μόνο εσύ που το βιώνεις και κάποιες άλλες μανούλες ...

Εύχομαι όλες να γίνουμε πολύ καλές μανούλες και να μεγαλώσουμε τα παιδάκια μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύχομαι αυτή του θηλασμού να είναι η τελευταία μας αποτυχία...

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την κορούλα σου


as1cJLNoXn-0000NzA5OTRkfDY0MWR8RmlsaXBwb3MgYW5kIEVtaWxpb3MgYXJl.gif

Διπλή κούραση, διπλό όνειρο, διπλή ευτυχία!!!

Link to comment
Share on other sites

Πηγαίνω στην παραλία και βλέπω μανούλες με μωράκι 9 μηνών και μου λένε ότι ακόμα τα θηλάζουν και από τη μια νιώθω ένα δέος απέναντί τους κι από την άλλη μου 'ρχεται να βάλω τα κλάματα που υπήρξα τόσο ανεπαρκής! Σχεδόν όλες όσες ξέρω θηλάζουν αποκλειστικά! Εγώ γιατί;;; Άσε που κάποιες φορές νομίζω ότι αλλάζει η έκφρασή τους και με κοιτούν με λύπηση και περιέργεια ταυτόχρονα, όταν τους λέω ότι δίνω και ξένο!

Πρωτα απόλα, για εμενα, δεν θα επρεπε καν να αναφερθεις σε αυτα τα σκηνικα!Οτι κανουμε, τα κανουμε για τα μωρακια μας και οχι για να μας βλεπει η κιουρια στη παραλια και να λεει"αχχχ, δες την..θηλαζει.."!Ουτε θηλαζουμε επειδη θηλαζουν ολες οι φιλες μας και ετσι πρεπει να θηλασουμε και εμεις!

Υστερα το αλλο για τη λυπηση που λες..Για να νιωθεις ετσι, μαλλον ετσι θα σκεφτεσαι και εσυ για καποια που δινει ξενο!

Δεν μπορω να καταλαβω τι "φαγουρα' ειναι αυτη με το θηλασμο!

Δεν αμφιβαλλω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να κανουμε για το μωρο μας, αλλα δεν θα σκασουμε κιολας ρε κοριτσια!

Γιατι σας πιανει τρελα ολες?Δεν θελω να ακουστω ειρωνικη ή κατι τετοιο..Καθε αλλο!

Εγω εχω ενα κοριτσακι 4 μηνων.Θηλασα τις πρωτες 2 εβδομαδες.Ειχα παααρα πολυ γαλα και το κοριτσακι μου το επινε με λαχταρα!Δυστυχως υπηρξε ενα προβλημα υγειας και επρεπε να παρω φαρμακα..Οποτε και σταματησα το θηλασμο.Και τι???Να σκασω???

Σημασια εχει οτι το μωρακι μου πινει γαλατακι(ακομα και αν δεν ειναι δικο μου), δεν πειναει και ειναι ηρεμο..Κοιμαται ολο το βραδυ μεχρι τις 9 το πρωι απο 40 ημερων, ειναι μεσα στα χαμογελα και εγω μπορω να κραταω δυναμεις και για τον ανδρα μου(τους ξεχναμε και αυτους..)!

Μακαρι, ολες να μπορεσουμε να θηλασουμε και μπραβο σε οσες το κανουν!

Αλλα και μπραβο στους γονεις που πηγαινουν στη δουλεια και δινουν το 20αρικο καθε εβδομαδα για να πινει το μωρακι τους το γαλατακι του!

Το ξαναλεω, δεν θελω να ακουγομαι καπως..Αλλα ειναι πολυ ταμποου το θεμα με το ξενο γαλα και αναρωτιεμαι το γιατι??


R96J9O8.jpgR96Jp3.png

Λιώνω με κάθε σας χαμόγελο..

8wYFp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να διευκρινίσω- διότι με το συναισθηματισμό που με έπιασε κι έγραψα ακούστηκα κάπως-ότι είμαι πολύ ευτυχισμένη με τη μικρούλα μου και πάντα της απευθύνομαι με ένα τεράστιο χαμόγελο!Γενικά νιώθω όμορφα,απλά μέσα μου με τρώει αυτό το θέμα, του θηλασμού κι ορισμένες φορές με ρίχνει πολύ ψυχολογικά.

Συμφωνώ βέβαια μαζί σου taspaa ότι δε θα έπρεπε να είναι θέμα ταμπού το ξένο γάλα. ούτε ποτέ θα κατέκρινα μια μαμά που δίνει ξένο,ακόμα κι αν αυτό το είχε επιλέξει η ίδια. η κάθε μάνα αγαπά το παιδί της και το μεγαλώνει όπως νομίζει αυτή καλύτερα.Δεν υπάρχουν κανόνες. Και γενικά ποτέ δεν είχα θεωρήσει "κακό" το ξένο γάλα.Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στις μαμάδες για το θηλασμό, αλλά με ΄τετοιον τρόπο που κάνει το ξένο γάλα να φαίνεται "κακό"! Ακόμα και στη τηλεόραση, όσες γεννήσανε, βγαίνουνε και ανακοινώνουν πόσο θήλασαν! Άσε ότι υποστηρίζουν ότι τα παιδάκια θηλασμού δεν νοσούν εύκολα. Αυτό αποδεδειγμένα δεν ισχύει.

Επίσης, πιστεύω ότι το παν όπως είπες είναι να είναι ΗΡΕΜΟ το μωρό, γιατί ακούω και περιπτώσεις που προκειμένου να θηλάσουν αποκλειστικά τα μωράκια ταλαιπωρούνται πολύ. Τελικά ακόμα δεν ξέρω αν αξίζει να ταλαιπωρηθεί ένα μωρό (στην περίπτωση που η μαμά δεν έχει πολύ γάλα)για να θηλάσει.

Τότε θα μου πεις αφού λες όλα αυτά, γιατί κάθεσαι και σκας....Απλά νιώθω αυτό που αναφέρει η Elisa twinς : απέτυχα σε αυτό κι ελπίζω να μην αποτύχω πουθενά αλλού.

ΚΑτα τα άλλα θεωρώ ότι το παν είναι να έχουμε ευτυχισμένα μωρά, με όποιο τρόπο επιλέξει η κάθε μαμά, γιατί μόνο αυτή ξέρει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αγαπητή μου candt82, να'ξερες πόσο με εκφράζεις.... διάβαζα όσα έγραψες και ήταν σαν να μίλαγε η ψυχή και η καρδιά μου. Μόνο που εγώ τα κατάφερα χειρότερα από εσένα.....κοινώς, δεν τα κατάφερα.

Καθόλου στήθος... μόνο με θήλαστρο, μέγιστη ποσότητα ανά άντληση 100ml, 2-3 φορές τη μέρα...και αυτό μόνο ένα μήνα..... Δεν άντεξα παραπάνω...

Ακόμα πονάει... ακόμα νοιώθω πως σε αυτό έχω αποτύχει...

Και κανείς δε καταλαβαίνει γιατί με πονάει, γιατί νοιώθω αποτυχημένη σε αυτό... Ίσως μόνο εσύ που το βιώνεις και κάποιες άλλες μανούλες ...

Εύχομαι όλες να γίνουμε πολύ καλές μανούλες και να μεγαλώσουμε τα παιδάκια μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύχομαι αυτή του θηλασμού να είναι η τελευταία μας αποτυχία...

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την κορούλα σου

Βέβαια, εσύ με διδυμακια είσαι ιδιαίτερη περίπτωση. ΚΑι μια γνωστή που έχω , η οποία έχει διδυμάκια, 2 μήνες την παλεψε με θήλαστρο. Δεν είναι καθόλου εύκολο!!!!Ούτε να το συζητάς!!!!!! Με ένα παιδάκι και τον πρώτο καιρό τρέχουμε και δε φτάνουμε, πόσο μάλλον με 2!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να διευκρινίσω- διότι με το συναισθηματισμό που με έπιασε κι έγραψα ακούστηκα κάπως-ότι είμαι πολύ ευτυχισμένη με τη μικρούλα μου και πάντα της απευθύνομαι με ένα τεράστιο χαμόγελο!Γενικά νιώθω όμορφα,απλά μέσα μου με τρώει αυτό το θέμα, του θηλασμού κι ορισμένες φορές με ρίχνει πολύ ψυχολογικά.

Συμφωνώ βέβαια μαζί σου taspaa ότι δε θα έπρεπε να είναι θέμα ταμπού το ξένο γάλα. ούτε ποτέ θα κατέκρινα μια μαμά που δίνει ξένο,ακόμα κι αν αυτό το είχε επιλέξει η ίδια. η κάθε μάνα αγαπά το παιδί της και το μεγαλώνει όπως νομίζει αυτή καλύτερα.Δεν υπάρχουν κανόνες. Και γενικά ποτέ δεν είχα θεωρήσει "κακό" το ξένο γάλα.Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στις μαμάδες για το θηλασμό, αλλά με ΄τετοιον τρόπο που κάνει το ξένο γάλα να φαίνεται "κακό"! Ακόμα και στη τηλεόραση, όσες γεννήσανε, βγαίνουνε και ανακοινώνουν πόσο θήλασαν! Άσε ότι υποστηρίζουν ότι τα παιδάκια θηλασμού δεν νοσούν εύκολα. Αυτό αποδεδειγμένα δεν ισχύει.

Επίσης, πιστεύω ότι το παν όπως είπες είναι να είναι ΗΡΕΜΟ το μωρό, γιατί ακούω και περιπτώσεις που προκειμένου να θηλάσουν αποκλειστικά τα μωράκια ταλαιπωρούνται πολύ. Τελικά ακόμα δεν ξέρω αν αξίζει να ταλαιπωρηθεί ένα μωρό (στην περίπτωση που η μαμά δεν έχει πολύ γάλα)για να θηλάσει.

Τότε θα μου πεις αφού λες όλα αυτά, γιατί κάθεσαι και σκας....Απλά νιώθω αυτό που αναφέρει η Elisa twinς : απέτυχα σε αυτό κι ελπίζω να μην αποτύχω πουθενά αλλού.

ΚΑτα τα άλλα θεωρώ ότι το παν είναι να έχουμε ευτυχισμένα μωρά, με όποιο τρόπο επιλέξει η κάθε μαμά, γιατί μόνο αυτή ξέρει.

Απλα αυτο!Μια χαρα θα ειναι το μωρακι σου κ με το ξενο.

Στο επομενο μακαρι να θηλασεις παραπανω, αλλα προς το παρον μην καθεσαι και σκας!


R96J9O8.jpgR96Jp3.png

Λιώνω με κάθε σας χαμόγελο..

8wYFp2.png

Link to comment
Share on other sites

Koυκλίτσα μου εγώ είμαι από άλλα τόπικ, αυτά των σπερματεγχύσεων και των εξωσωματικών. Είμαι σχεδόν 39 ετών. Αν είχα μια κουκλίτσα σαν τη δική σου θα έκανα κολοτούμπες είτε τη θήλαζα, είτε έτρωγε ξένο, είτε ήθελε να της τραγουδάω για να κοιμηθεί, είτε οτιδήηποτε. Γερό να ήταν μόνο. Δεν σημαίνει ότι αν δεν καταφέρω να θηλάσω δεν αγαπάω το παιδί μου και δεν προσπαθώ για το καλύτερο.

Σου εύχομαι να σου ζήσει, να έχετε μια υπέροχη, ακλόνητη σχέση, να ζήσει ευτυχισμένα και να είναι γερή. Και να αφιερώνεις την ενέργειά σου στην οικογένειά σου και όχι σε κλάματα και θλίψη. Και δώσε μια τσιμπιά από μένα! :)

Link to comment
Share on other sites

Koυκλίτσα μου εγώ είμαι από άλλα τόπικ, αυτά των σπερματεγχύσεων και των εξωσωματικών. Είμαι σχεδόν 39 ετών. Αν είχα μια κουκλίτσα σαν τη δική σου θα έκανα κολοτούμπες είτε τη θήλαζα, είτε έτρωγε ξένο, είτε ήθελε να της τραγουδάω για να κοιμηθεί, είτε οτιδήηποτε. Γερό να ήταν μόνο. Δεν σημαίνει ότι αν δεν καταφέρω να θηλάσω δεν αγαπάω το παιδί μου και δεν προσπαθώ για το καλύτερο.

Σου εύχομαι να σου ζήσει, να έχετε μια υπέροχη, ακλόνητη σχέση, να ζήσει ευτυχισμένα και να είναι γερή. Και να αφιερώνεις την ενέργειά σου στην οικογένειά σου και όχι σε κλάματα και θλίψη. Και δώσε μια τσιμπιά από μένα! :)

Σε ευχαριστώ πολύ! Σου εύχομαι όλα να πάνε κατ'ευχήν!!!! ΚΑι θα πάνε!!(Σίγουρα!!!)

Έχεις απόλυτο δίκιο! Το παράκανα λίγο! Δε θέλω να φαίνομαι αγνώμων και αχάριστη απέναντι στη ζωή που μου προσέφερε αυτό το κοριτσάκι!!!Γερό το χαστούκι της αφύπνισης που μου έριξες!!!!

Να είσαι καλά κι εύχομαι να τα ξαναπούμε ούσα εσύ διπλή!!! ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Τι μου θυμίζεις............

Τόσες τύψεις στην κόρη μου που ήταν το πρώτο παιδί.

Πολύ μικρές θηλές που δεν μπορούσε να τις πιάσει το παιδί με την καμία, το θήλαστρο δοκιμάστηκε και δεν απέδωσε τα δέοντα. Και το σπαστικό ήταν ότι είχα γάλα..........

Τύψεις που έκανα καισαρική, τύψεις που δεν θήλασα, τύψεις ότι δεν ξέρω να το μεγαλώσω, τύψεις ότι κάνω τρελά λάθη και του κάνω κακό.........

Τόσο ενοχική δεν είχα ξαναγίνει ποτέ στην ζωή μου.

Παίζει να φταίγανε και οι ορμόνες βέβαια.

Όταν συνήλθα στο 4μηνο και τα εκλογίκευσα όλα αυτά, συνήλθα.

Μην αγχώνεσαι τόσο πολυ, αν μπορείς να το κάνεις.

;)


BOftp3.png PzWNp3.png

 

Link to comment
Share on other sites

Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στις μαμάδες για το θηλασμό, αλλά με ΄τετοιον τρόπο που κάνει το ξένο γάλα να φαίνεται "κακό"! Ακόμα και στη τηλεόραση, όσες γεννήσανε, βγαίνουνε και ανακοινώνουν πόσο θήλασαν! Άσε ότι υποστηρίζουν ότι τα παιδάκια θηλασμού δεν νοσούν εύκολα. Αυτό αποδεδειγμένα δεν ισχύει.

Επίσης, πιστεύω ότι το παν όπως είπες είναι να είναι ΗΡΕΜΟ το μωρό, γιατί ακούω και περιπτώσεις που προκειμένου να θηλάσουν αποκλειστικά τα μωράκια ταλαιπωρούνται πολύ. Τελικά ακόμα δεν ξέρω αν αξίζει να ταλαιπωρηθεί ένα μωρό (στην περίπτωση που η μαμά δεν έχει πολύ γάλα)για να θηλάσει.

Συμφωνώ απόλυτα ότι μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου αλλά φταίμε κι εμείς που επιτρέπουμε στον κάθε άσχετο (π.χ. σελέμπριτις, άγνωστες κοπέλες σε φόρουμ) να μας πιπιλίζει το μυαλό, αντί να συμβουλευόμαστε τους γιατρούς μας και την κοινή λογική.

Η κοινή λογική λέει ότι τα παιδάκια που πίνουν γάλα σκόνη (είτε μαζί με θηλασμό είτε χωρίς) δεν παθαίνουν τίποτα.

Οι παιδίατροι λένε το ίδιο.

Λένε ότι είναι καλό να θηλάσεις έστω μερικούς μήνες για τα αντισώματα. Λένε ότι η μαμά που θηλάζει δεν κολλάει το μωρό της. Πλην όμως εγώ ξέρω οικογενειακή μας φίλη που γέννησε το χειμώνα, θήλαζε αποκλειστικά κι όμως κόλλησε το μωρό της βρογχιολίτιδα (δεν έπαιρνε προφυλάξεις... αφού θήλαζε...) :rolleyes: Το μωρό 1 μηνός νοσηλεύτηκε στο Παίδων για 10 μέρες και δεν μπορώ να σας πω τι πέρασαν αυτοί οι γονείς!!!

Ξέρω και 2 περιπτώσεις παιδιών με έκζεμα και αλλεργίες που οι μανούλες τους τα θήλασαν αποκλειστικά και με επιμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, στην μία περίπτωση πέραν του χρόνου. Ξέρω βέβαια και παιδάκια με έκζεμα που δεν θήλασαν καθόλου. Δεν ξέρω πραγματικά πόσο προστατεύει ο θηλασμός, πάντως σίγουρα δεν είναι πανάκεια.

Όσο για το πόσο "φυσικό" είναι... ρωτήστε τις γιαγιάδες σας αν και πόσο θήλασαν και κυρίως αν θήλασαν αποκλειστικά ή αν αναγκάζονταν να δώσουν το μωρό σε παραμάνες να το θηλάσουν ή του έδιναν και άλλα υγρά εκτός από θηλασμό. Ρωτήστε και θα μάθετε για ζουμί από φακές, ζουμί από βρασμένα σύκα... Και μετά ρωτήστε πόσα παιδάκια αρρώσταιναν και πέθαιναν μετά τη γέννα / τον πρώτο χρόνο, τότε που όλες η μανάδες ακολουθούσαν τις προσταγές της φύσης και δεν έδιναν γάλα σε σκόνη.

Δυστυχώς η φύση δεν έχει προβλέψει να επιβιώνουν όλα τα έμβρυα που συλλαμβάνονται και όλα τα μωράκια που γεννιούνται.

Το ίδιο ισχύει και για τις καισαρικές. Όσες έχετε τύψεις που κάνατε καισαρική, είσαστε ΣΙΓΟΥΡΕΣ 100% ότι το μωρό σας θα ήταν υγιές και αρτιμελές αν είχατε γεννήσει φυσιολογικά;

Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό μητρικής θνησιμότητας παγκοσμίως και δε νομίζω ότι είναι τυχαίο. Όσες γεννάμε στην Ελλάδα έχουμε ρίσκο θανάτου την ώρα του τοκετού 1 στις 31.800. Συγκριτικά, αν γεννούσαμε στη Νορβηγία, το ρίσκο θα ήταν 1 στις 7.600. Αν έχω τύψεις που έκανα καισαρική; Σε καμία περίπτωση!!


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Link to comment
Share on other sites

Biggi, διάβασα τώρα το μήνυμά σου και λες και ήξερες τι θα γίνει! το απόγευμα πήγαμε τη μικρούλα στο νοσοκομείο, διοτι παρουσίασε κατι κοκκινίλες. Της κάνανε κορτιζόνη και φαίνεται να υποχώρησαν. ΜΑκάρι να πα΄νε όλα καλά!!

Πάλι σκεφτόμουν: "Αμα τη θήλαζα, δε θα τα είχε παθει αυτά το παιδάκι μου".

Αφού μου πέρασε το άγχος με τη μικρή με έπιασε θλίψη που δεν τη θηλάζω πια!!!

Πάνω που με τα μηνύματά σας πήρα τα πάνω μου, με αφορμή το περιστατικό αυτό, με ξανάπιασε!

Αλλά απ' ό,τι λες και παιδιά θηλασμού κάνουν αλλεργίες, οπότε......

Link to comment
Share on other sites

Τι μου θυμίζεις............

Τόσες τύψεις στην κόρη μου που ήταν το πρώτο παιδί.

Πολύ μικρές θηλές που δεν μπορούσε να τις πιάσει το παιδί με την καμία, το θήλαστρο δοκιμάστηκε και δεν απέδωσε τα δέοντα. Και το σπαστικό ήταν ότι είχα γάλα..........

Τύψεις που έκανα καισαρική, τύψεις που δεν θήλασα, τύψεις ότι δεν ξέρω να το μεγαλώσω, τύψεις ότι κάνω τρελά λάθη και του κάνω κακό.........

Τόσο ενοχική δεν είχα ξαναγίνει ποτέ στην ζωή μου.

Παίζει να φταίγανε και οι ορμόνες βέβαια.

Όταν συνήλθα στο 4μηνο και τα εκλογίκευσα όλα αυτά, συνήλθα.

Μην αγχώνεσαι τόσο πολυ, αν μπορείς να το κάνεις.

;)

Νομίζω τελικά πως το πρόβλημα είναι ότι μας έχουν πείσει ότι ο θηλασμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική λειτουργία, που όταν δε συμβαίνει, κάποιο λάθος έχει γίνει!

Τελικά έχω αρχίσει να μην το πιστεύω...Κι εγκυμοσύνη "φυσιολογική " διαδικασία είναι, αλλά κάποιες φορές αποδεικνύεται ότι η φύση δεν είναι πάντα σωστή, εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις που για να γεννηθεί ένα παιδί επιβάλλεται η καισαρική...Και να σωρό άλλες περιπτώσεις, που καλύτερα να μην αναφερθώ!

Κι αν πάλι είναι τόσο φυσιολογική διαδικασία, γιατί να απαιτείται (τις περισσότερες φορές) να ταλαιπωρούνται μαμά και βρέφος;; Δε θα έπρεπε να είναι πιο εύκολο;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Πάλι σκεφτόμουν: "Αμα τη θήλαζα, δε θα τα είχε παθει αυτά το παιδάκι μου".

Αυτό πώς το ξέρεις;

Και τι θα έλεγες σε μια μανούλα που θήλασε αποκλειστικά πάνω από ένα χρόνο και η κόρη της έχει σοβαρής μορφής έκζεμα χωρίς να υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια; (περίπτωση φίλης μου)


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...