To όνομα του μωρού μας!
Συζητήσεις για το όνομα του παιδιού κατά την εγκυμοσύνη, την γέννηση, την βάφτιση ή την ονοματοδοσία!
169 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 14 απαντήσεις
- 44,8k εμφανίσεις
Είμαι 7 μηνών έγκυος, και περιμένω κοριτσάκι. Πριν λίγες μέρες αποφασίσαμε να το ονομάσουμε Μαρία Φωτεινή, από τις δυο γιαγιάδες Το θέμα είναι, πώς να το φωνάζουμε; Εντάξει, δεν νομίζω ότι τα ονόματα είναι εύηχα και από μόνα τους... Αλλά ούτε υποκοριστικό μπορούμε να βρούμε! Έχετε να προτείνετε κάποιο υποκοριστικό που να συνδιάζει αυτά τα ονόματα; Ή προτιμάτε ένα από τα δύο ονόματα; Αχ, όλη την εβδομάδα με αυτό ασχολούμαι και δεν βρίσκω άκρη!
Last reply by vikib, -
Διαφημίσεις
-
- 6 απαντήσεις
- 21,9k εμφανίσεις
Καλησπερα Μετα απο πολυ αγωνα 6 χρονων ειμαι εγκυος με πυ δακρυ κοπο κ πραγματα που δεν θελω να θυμαμαι αν κ αμφιβαλλω αν ξεχασω ποτε...το παιδι μου ηρθε χαρη στην Αγ Ειρηνη Χρυσοβαλαντου..κ παρα το γεγονος πωε οι αγιοι δεν περιμενπυν να βαλουμε το ονομα τπυς εγω θα το κανω με χαρα σαν ταμα σαν δευτερο...το Σαββατο θα μαθουμε τι ειναι..αν ειναι γιος θα μπει Γεωργιος Χρυσοβαλαντης...θα τον φωναζουμε Γιωργο αλλα εγω κι ο αντρας μου κ χρυσοβαλαντακο μας...ειναι το ονομα του πεθερου μου που θελω να τιμησω..δεν εχουν αλλο εγγονι εχει σοβαρα θεματα υγειας κ το θελω πολυ. Αν ειναι κορη θα παρει της μαμας μου οπως μου ζητησε ο ανττας μου Ελισαβετ κ Ειρηνη της Αγ…
Last reply by Elpidaaa, -
- 13 απαντήσεις
- 51,2k εμφανίσεις
Έχω ανοίξει και άλλο θέμα σχετικά με την επιλογή ονόματος, αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τα διπλά ονόματα. Σκεφτόμασταν και το ενδεχόμενο να δώσουμε και τα δύο ονόματα στη μικρή δηλαδή Δομινίκη-Γεωργία για να μη στεναχωρήσουμε και τη μαμα...Θα τη φωνάζουμε όμως με το πρώτο. Ωστόσο έχουμε προβληματιστεί σχετικά με τα διπλά ονόματα. Μήπως φορτώνουμε στην πλάτη του παιδιού τη δικιά μας αναπαφασιστηκότητα?μηπως το παιδί αργοτερα δυσανασχετει με το διπλό ονομα? θα ήταν χρήσιμο αν καποιοι από εσας εχετε διπλό όνομα, τώρα με το μάτι του ενήλικα πως το βλέπετε. Πως το βιώσατε ως παιδί και πως ακόμα και σήμερα. και τελικα πόσο αληθινο είναι το επιχείρημα "ε οταν μεγαλώσει…
Last reply by Αγγελίνα_2, -
- 1 follower
- 12 απαντήσεις
- 31,5k εμφανίσεις
Αμφιταλλαντευόμαστε μεταξύ των τριών.. Αν θέλετε ψηφίστε..
Last reply by moustokoulouro, -
- 3 απαντήσεις
- 18,4k εμφανίσεις
Καλησπερα ειμαι κι εγω καινουρια εδω κ νεα μαμα μιας κ η μπουμπου μου την Μεγαλη Παρασκευη κλεινει τους πρωτους 2 μηνες ζωης..Η βαπτιση θα γινει τον Σεπτεμβριο κ θελω να της δωσω δυο ονοματα Σωτηρια-Φωτεινη...αλλα πως να τα συνδυασω σε ενα;;;;
Last reply by Alekagala, -
- 10 απαντήσεις
- 45,4k εμφανίσεις
καλησπέρα και απο εμένα σας παρακολουθώ μήνες. είχα μια αποτυχημένη εγκυμοσύνη. το θέμα είναι ότι θέλω να δώσω ξένο όνομα στο παιδί μου σαν αυτά που ακούμε κατά καιρούς. alison, julia etc. είμαι παντρεμένη με πολιτικο γάμο και οι 2 δηλώνουμε χρ ορθ τι ενέργειες πρέπει να κάνω για να αλλλάξω θρησκεία προκειμένου να δώσω στο μωρό μου το όνομα που θέλω;
Last reply by Antonia_GR, -
- 23 απαντήσεις
- 31,9k εμφανίσεις
Γεια σας!! Είμαστε έγκυος στο 4ο παιδάκι μας -κοριτσάκι- και έχουμε ήδη άλλα 3 κοριτσάκια! Είμαστε, λοιπόν, σε διαδικασία αναζήτησης ονόματος! Τα επικρατέστερα είναι 5, ο καθένας μας πρότεινε από 1. 1) Διώνη -ο άντρας- 2) Μελωδία -εγώ- 3) Γαλήνη - η Μελίτα, ως εναλλακτική έχει το Φοίβη- 4) Αριάννα - η Αλκμήνη, έτσι λένε την κολλητή της - 5) Μάγια - η Σεραφίνα, άπό το κινούμενο σχέδιο - Πείτε καμιά γνώμη!! Κι αν έχετε κανένα άλλο να προτείνετε, να το προτείνετε!! mille mercis!!
Last reply by nataliag, -
- 12 απαντήσεις
- 21,9k εμφανίσεις
Βοηθείστε κι εμάς κορίτσια! Θέλουμε ένα όμομα που να βγαίνει από το Άννα. Σκεφτήκαμε το Ανέλια. Πώς σας φαίνετε??? Άλλες προτασεις??
Last reply by Foyska11, -
- 8 απαντήσεις
- 19,6k εμφανίσεις
Γεια σας κορίτσια. Ήθελα τη βοήθεια σας στο ονοματάκι για τη 2η κορούλα μου. Ξέρω οτι το θέμα αυτό έχει απασχολήσει συχνά αυτό το forum. Ψηφίστε και για μένα Οι επιλογές είναι Αναστασία Λυδία Εμμέλεια Ιόλη
Last reply by perl@, -
- 3 απαντήσεις
- 18,1k εμφανίσεις
Γεια σας, θα ήθελα τη βοήθεια σας. Ποιο όνομα σας αρέσει περισσότερο; Το Μαρισίλια ή το Μαρία - Σεσίλια; Σας ευχαριστώ πολύ!
Last reply by Sweetberry28, -
- 13 απαντήσεις
- 20,2k εμφανίσεις
Καλησπερα κ απο μενα!Βαφτιζουμε κ μεις τη μπεμπουλα μας κ τα δυο αυτα ονοματα μας αρεσουν κ της ταιριαζουν εξίσου!Η βοηθεια σας θα ηταν πολυτιμη!
Last reply by Jo sephine, -
- 10 απαντήσεις
- 33,2k εμφανίσεις
Γεια σας κι εγω με τη σειρα μου θα γραψω το προβλημα που εχω..εχω μια μικρουλα 9 μηνων και δεν υπαρχει ενας ανθρωπος να θελει να τη βαφτισει..εχουμε εξαντλησει ολα τα περιθωρια,φιλους συγγενεισκ.τ.λκαι τιποτα.ειχαμε κλεισει με καποια κοινη γνωστη μας αλλα την ακυρωσαμε τη κουμπαρια γιατι δεν ηταν ενταξει συμφωνα με τα δικα μου κριτηρια...ειπα στις κολλητες μου μεχρι να πληρωσω τη βαφτιση και να μου τη βαφτισουν και παλι αρνηθηκαν...δεν ξερω τη αλλο μπορω να κανω..πειτε μου καμια ιδεα κατι...εχω κλεισει τη βαφτιση για μαρτιο και δεν εχω βρει ακομα νονα,ειναι λιγο τραγικο,αλλα το πασχα δεν γινονται βαφτισεις και το καλοκαιρι θα ειναι θηρια...
Last reply by Αγγελική28, -
Καλημερα σε ολες/ους!!Ειμαι νεο μελος στο φορουμ.Διαβασα ολα τα σχετικα θεματα και αποφασισα να ζητησω τη γνωμη σας και τις ιδεες σας!Ειναι νωρις ακομα βεβαια αλλα προτιμω να βρω ενα ονομα για την μπεμπα που ερχεται απο τωρα.Της πεθερας εχει ακουστει ηδη και της μητερας μου δεν μου αρεσει.Δεν αρεσει ουτε στην ιδια! Εχω σκεφτει τα εξης ονοματα: Ιωσηφινα Μελιτινη Μονικα Σας αρεσουν;Ποιο θα επιλεγατε; Επισης αν μπορειτε να μου προτεινετε και καποιο γαλλικο ονομα. Please περιμενω σχολια σας!!
Last reply by charline, -
- 3 απαντήσεις
- 20,7k εμφανίσεις
Καλησπέρα! Θα ήθελα τη γνωμη σας για το όνομα "Αναΐς". Σας αρέσει για κοριτσάκι;
Last reply by lilli, -
- 1 απάντηση
- 18,4k εμφανίσεις
Ειχα πρωτοακουσει το όνομα αυτο σε μια παλιά ηθοποιό του 1930 και μου άρεσε. .. το εψαξα κ προέρχεται από την ιρλανδική μυθολογία αλλα υπάρχει και ορθόδοξο που γιορτάζει των αγιων παντων και λεμε να ονομάσουμε την κόρη μας ετσι.. Πως σας φαίνεται;
Last reply by vikib, -
- 8 απαντήσεις
- 18,4k εμφανίσεις
Γεια σας μαμάδες! Εχω κι εγω δυο κοριτσάκια εξι ετών και ενός μήνα. Η μεγαλη μου εχει το ονομα του πεθερού μου (Αποστολία). Η μικρη μου θα παρει το ονομα της πεθεράς μου σαν δεύτερο και θα τη φωνάζουμε με ονομα που θα επιλέξουμε με τον άντρα μου. Η πιο δυνατή εκδοχή ειναι το ονομα λαμπρη, απο μια πολυ σπουδαία γυναικα που πριν απο κάμποσα χρονια, οταν είμουν παιδι, με μύησε στο χορό με τον οποιο ασχολούμαι επαγγελματικά. Ομως με ανησυχεί λιγο το οτι ειναι ασυνήθιστο ονομα. Πως σας φαινεται; Μήπως θα μου την πειράζουν; Αν το γράφουν λάθος σε επίσημα έγγραφα "Λαμπρινή". Το ξερω πως ειναι μικρούλα ακομα, αλλα πείτε μου τη γνωμη σας βρε κοριτσια...
Last reply by ninouli, -
- 1 απάντηση
- 41k εμφανίσεις
Γεια σας! Έχουμε αποφασίσει να ονομάσουμε το κοριτσάκι μας Μόνα Ρένα. Μας αρέσει πολύ και αποτελεί συνδιασμό των ονομάτων των γιαγιάδων της Μόνικα και Ειρήνη. Eίναι σημαντικό για μας να έχει ένα ξεχωριστό όνομα, μια δική της προσωπικότητα εξʼ αρχής. Τι λέτε?
Last reply by marymarseeeg, -
- 9 απαντήσεις
- 39,4k εμφανίσεις
Αυτό το κάνουμε πιο πολύ για πλάκα, σα στοίχημα, ποιο όνομα αρέσει πιο πολύ για βαφτιστικό αν ένα παιδί το φωνάζουν Ζήνα. Σημείωση: και τα 2 ονόματα γιορτάζουν, το Ζηνοβία 30 Οκτωβρίου και το Ζηναϊς 7 Ιουνίου. Δε λέω τίποτα άλλο για να μην επηρεάσω... Ευχαριστώ πολύ!! Επίσης, επειδή δεν είμαι καν έγκυος ακόμα και το ερώτημα είναι υποθετικό μη διστάσετε να πείτε τη γνώμη σας όσος καιρός κι αν περάσει, όσο περισσότερες γνώμες τόσο το καλύτερο!
Last reply by e-granny, -
- 9 απαντήσεις
- 37,6k εμφανίσεις
Καλησπέρα!! Καλή Χρόνια σε όλους!! Είμαι νέο μέλος στο Forum...και θα ηθέλα τη γνώμη σας για το όνομα Σωτηρία και ποιά υποκοριστικά θα μπορούσαν να προκύψουν...; Έχω σκεφτεί τα εξης: Σώτια Ίρις Ρία Ηρώ
Last reply by mariadiam3, -
- 1 απάντηση
- 37,7k εμφανίσεις
Κορίτσια, καλησπέρα! Είμαστε ανάμεσα στα ονόματα Ελένη και Χριστίνα ή σε κάποιο συνδυασμό των δύο. Κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ πολύ! Να χαιρόμαστε τα μπεμπάκια μας!
Last reply by meloula, -
- 6 απαντήσεις
- 33,2k εμφανίσεις
Καλημέρα κοριτσάκια και καλώς σας βρήκα!Σήμερα γράφτηκα στο καφέ,αλλά είμαι πολύ καιρο στο φορουμ του parents!Να χαιρεστε όλες τα παιδάκια σας! Σε λίγο καιρό (τι καιρό δηλαδή,μέρες) η μεγάλη μου κόρη (θα γίνει αύριο 18 μηνών) Σεμέλη θα γίνει και μεγάλη αδερφή σε διδυμάκια,τα οποία όμως δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πως θα ονομάσουμε (Σημειωτέον,αγοράκι κοριτσάκι)!Για τον μπέμπη τα ονόματα που...παιζουνε είναι Μανώλης (το όνομα του μπαμπα μου),Βασίλης και Χαράλαμπος. Για την μπεμπα (εκεί είναι που έχουμε και περισσότερη αναποφασιστηκότητα) ονόματα (δεν έχουν καμία σχέση με γονείς,παππούδες,ταμματα κτλπ):Λυδία,Βαρβάρα,Ειρήνη,Μαρκέλλα,Σοφία και Νεφέλη. Οποιαδήποτε άποψη …
Last reply by Μαμά Κέιλι, -
- 2 απαντήσεις
- 32,9k εμφανίσεις
Γειά σας, έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών και σε λίγο καιρό θα την βαφτίσουμε. Θα την δώσουμε τα ονόματα Αικατερίνη-Αποστολία. Μπορείτε να μου προτείνετε συνδυασμούς των δύο αυτών ονομάτων? Ευχαριστώ
Last reply by KristinZ, -
- 10 απαντήσεις
- 44,8k εμφανίσεις
Brain stòrming κορίτσια!!! Η μικρή μας θα ονομαστεί Ευαγγελία και δεν το θέλω καθόλου. Σαν όνομα δεν το βρίσκω άσχημο, αλλά το χαϊδευτικό του είναι Βαγγελίτσα (κανείς δεν λέει 'έλα εδώ Ευαγγελίτσα μου!' . ), και πάντα εγκυμονείο κίνδυνος της προσφώνησης 'να κι η Βαγγελιώ'. Από την άλλη δεν πολυαγαπώ τα υποκοριστικά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το προτιμήσω... Υποκοριστικά που μου αρέσουν: Εύα, Εύη, Εβελίνα, Εβίτα, Έβελιν, Βάλια, Ελιάνα, Έλια, Λίλιαν Αρχικά ήθελα το Ελιάνα (ήμουν σίγουρη γι' αυτό) & ξαφνικά μου φάνηκε σαν όνομα που 'δεν πατάει', αν και όμορφο... Τα υποκοριστικά που έχουν το Β μέσα, μου ακούγονται σαννα έχουν άλλη βαρύτητα... Σκέφτεστε τ…
Last reply by krinaki2004, -
- 10 απαντήσεις
- 48,5k εμφανίσεις
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΏΜΗ ΣΑΣ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑ ΧΑΪΔΕΥΤΙΚΌ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΣ?
Last reply by Ellie As, -
- 19 απαντήσεις
- 64,6k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλες! Είμαι έγκυος στο δεύτερο κοριτσάκι μου και ψάχνουμε όνομα για την νέα μας πριγκίπισσα. Στην πρώτη μας κορούλα δώσαμε το όνομα Λυδία που μας άρεσε πολύ και θα θέλαμε κάτι εξίσου ωραίο και για την δεύτερη. Μέχρι στιγμής καταλήγουμε στο όνομα Εμμέλεια. Γιορτάζει στις 30.5 και ήταν η μητέρα του Αγ.Βασιλείου. Πώς σας φαίνεται;
- 1 απάντηση
- 31,5k εμφανίσεις
Η κόρη μου θέλει να αλλάξει το όνομα της σε Περη. Παναγιώτα τη λένε.....γίνεται Περη απο Παναγιώτα; Παρακαλώ απάντησε μου γρήγορα!!!
χαρα η κλελια
από bitsa- 5 απαντήσεις
- 41,1k εμφανίσεις
καλησπερα μανουλες. ψηφιζουμε για ονομα. ποιο σας αρεσει πιο πολυ? χαρα η κλελια?
Last reply by takispappas, -
περιμενω τον 3ο μου γιο!! τους δύο μεγάλους τους έδωσα το όνομα μπαμπα και πεθερού! τωρα στο τρίτο τα ονοματα των μαμαδων δεν ταιριαζουν σε αγοριστικο ονομα. βαση αυτού ειπα να βγαλω το γιο μου στο ονομα του Αγίου που πιστευω προσεχει την οικογενεια μου. και δεν ειναι αλλος απο τον Προφήτη Ηλία. Σαν όνομα το Ηλίας πως σας φενεται;; γιατι σε όσους το λέω ξινιζουν τη μούρη τους σαννα δεν τους αρεσει.............
Last reply by Mantarini2018, -
- 6 απαντήσεις
- 34,1k εμφανίσεις
Καλησπερα σε ολες τις μανουλε και μη... Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας για ενα θεμα που με απασχολει. Τελικα στην μπουμπου μας το ονομα που θα δωσουμε,μετα απο οσα τραβηξαμε ,θα ειναι ..Κωνσταντινα-Ελενη. Μετα απο σκεψεις για υποκοριστικα, σκεφτηκαμε να την φωναζουμε Ελινα. (Ελ-ινα). Πως σας φαινεται? Οι αποριες μου ειναι οι εξης: 1) Απο την στιγμη που θα τηνφωναζουμε Ελινα, πειραζει στην βαφτιση να βαλουμε πρωτα το Κωνσταντινα και μετα το Ελενη? Και 2) Αν μοιρασουμε γλυκακια στην εκκλησια επανω το ονομα,να λεει <Ελινα> η (Κωνσταντινα-Ελενη>? Βαζουμε ποτεστα γλυκακια το υποκοριστικο αντι για το βαπτιστικο? Παρακαλω η γνωμη σας θα ηταν πολυτιμη. Ευχαριστω!
Last reply by charline, -
- 3 απαντήσεις
- 42,5k εμφανίσεις
Κορίτσια περιμένω κοριτσάκι (yay!) και σκεφτόμαστε το Amelie (Αμελί) μας αρέσει το γαλλικό, μας αρέσει η ταινία, κ γενικά η Γαλλία. Πως σας ακούγεται σαν όνομα;
Last reply by krinaki2004,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 13.342 απαντήσεις
- 1.350.560 εμφανίσεις
-
- 139 απαντήσεις
- 159.880 εμφανίσεις
-
- 11.406 απαντήσεις
- 2.297.817 εμφανίσεις