To όνομα του μωρού μας!
Συζητήσεις για το όνομα του παιδιού κατά την εγκυμοσύνη, την γέννηση, την βάφτιση ή την ονοματοδοσία!
169 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 4 απαντήσεις
- 36,8k εμφανίσεις
Την πρωτη μου κόρη την βγαλαμε Αφροδίτη το όνομα της πεθεράς μου. Την δεύτερη που περιμένουμε λέμε να της δώσουμε της μαμας μου. Ευαγγέλια ! Δεν μου αρεσει καθόλου όμως!! Ξέρει κάποιος κάποιο υποκοριστικό εκτός απο τα Λίτσα Εύα Λιά κάτι πιο ωραίο ακουστικά. Το Εβελίνα απο που βγαίνει?? Σας ευχαριστω
Last reply by Ελινάκι3, -
Διαφημίσεις
-
- 10 απαντήσεις
- 54,6k εμφανίσεις
καλησπερα μανουλες.σε λιγες μερες βαφτιζουμε την κορουλα μας.. θα την βγαλουμε χαρα. πως σας φαινεται το άρια σαν υποκοριστικο του χαρα? η αληθεια ειναι οτι απο μονο του το χαρα δεν μου αρεσει. και μια ερωτηση ακομα για οσες γνωριζουν.. το ήριννα βαπτιζεται?
Last reply by mairikal, -
Υποκοριστικό? 1 2
από Ηλιαχτίδα29- 21 απαντήσεις
- 64,7k εμφανίσεις
Καλησπέρα κι από εμένα! Εχει κάποια μανούλα καμιά ιδέα για υποκοριστικό του Ιωάννης, εκτός από το γνωστό... Γιάννης; Είναι το όνομα του πεθερού μου, αλλά δε μου αρέσει καθόλου. Πώς μπορώ να τον φωνάζω άραγε? (όχι τον πεθερό μου, φυσικά...)
Last reply by tsenoulini, -
Ισιδωρα 'η Νίκη 1 2
από elieva- 16 απαντήσεις
- 42,4k εμφανίσεις
Καλημέρα σας, για άλλη μια φορά χρειάζομαι την βοήθεια σας. Θα ονομάσω το κοριτσάκι μας Ρομπερτα λόγο του πατέρα μου που λεγόταν Ρομπερτ αλλά ψάχνω ένα δεύτερο ονομα που να είναι στο ορθόδοξο ημερολόγιο μιας και θα την βαφτίσουμε. Τα επικρατέστερα είναι το Ισιδωρα και Νίκη. Εσεις ποιο προτιμάτε; Ευχαριστώ!!!
Γεια σας κορίτσια! Πάλι εγω με τις απορείες μου!!! Το Ελεονόρα σας αρέσει; Θα το γράφατε Ελεονόρα η Ελεονωρα; και πότε γιορτάζει; Ευχαριστώ!!!
Last reply by elieva, -
- 15 απαντήσεις
- 54,5k εμφανίσεις
Ψάχνω υποκοριστικο για Πολυξένη...σας παρακαλω πολυ-πολυ βοηθηστε με....έχετε καμια ιδεα για κάποιο ομορφο και ιδιαιτερο υποκοριστικο ? το τζένη σας αρέσει καθολου ??
Last reply by elieva, -
Γεια σας! Θα βαφτίσουμε το κοριτσάκι μας Παρασκευή και μας αρέσει να τη φωνάζουμε Εβίτα.. Πως σας φαίνεται? ταιριάζει? ευχαριστώ!
Last reply by tangobsession, -
- 13 απαντήσεις
- 40,2k εμφανίσεις
Ιδου η σπαζοκεφαλια: Τρυφων-Ιωσηφ Για πειτε καμια ιδεα βρε παιδια! Καποιο υποκοριστικο κατι τελος παντων! Αποκλειεται το Ση-φων (θειικη εμπνευση της αδερφης μου δεν το συζητω!!)
Last reply by soho21, -
- 9 απαντήσεις
- 42,2k εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλους! Θα θέλαμε τη γνώμη σας για ένα όνομα βαφτιστικό... το όνομα Ζηνοβία που γιορτάζει 30 Οκτωβρίου. Πώς σας φαίνεται, όμορφο ή μήπως ένα παιδί μπορεί να το βρίσκει λίγο περίεργο? Το σκεφτόμαστε, όπως είπαμε, για βαφτιστικό (να τιμήσουμε τη γιαγιάς μας) και τη μικρούλα να τη φωνάζουμε Νιόβη (δηλαδή Νι-ό-βη), το οποίο μας αρέσει πααάρα πολύ και βγαίνει μόνο από το Ζηνοβία! edit admin 9/2013 αλλαγή του κειμένου μετά απο παράκληση του μέλους
- 22 απαντήσεις
- 61,1k εμφανίσεις
καλησπερα μανουλες .ειμαι καινουργια στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας.τον σεπτεμβρη θα βαφτισουμε την κορουλα μας. ο αντρουλης μου, μου παραχωρησε την επιλογη ονοματος ,μιας κ θα ηθελε σε περιπτωση που κανουμε κι αλλο παιδακι να δωσει το ονομα του πατερα του. ετσι ξεχναμε το ενδεχομενο να της δωσω ασχετο ονομα(πραγμα που θα ηθελα) και θα δωσω το ονομα της μαμας μου. το προβλημα ειναι το εξης... την βαπτισαν χαρικλεια και την φωναζουν χαρα. το χαρικλεια δεν υπαρχει καν σαν ενδεχομενο να βαπτισω ετσι το παιδι μου,οποτε θα το βαπτισω χαρα. ομως ουτε και το χαρα μου αρεσει σαν ονομα και γενικα δεν ειμαι υπερ σε μια οικογενεια να υπαρχουν τα ιδια ονοματα. ψαχνω λοι…
- 5 απαντήσεις
- 39,5k εμφανίσεις
καλησπερα ειμαι καινουργια στο φορουμ.Με λενε Νια και γενναω το δευτερο παιδακι μου σε λιγοτερο απο 20 μερες και ηθελα να με βοηθησετε σε κατι .το ξερω οτι ειναι νωρις ακομα απλα σκεφτομαστε το ονομα που θα δωσουμε στη μικρη οταν με το καλο γεννηθει εγω εχω ταξει να βαλω το ονομα της Παναγιας λογω καποιον προβληματων στην εγκυμοσυνη μου πολυ πριν ομως μεινω εγκυος ειχαμε συμφωνησει με τον αντρα μου να μπει αν ηταν κοριτσι το ονομα της αδερφης του που την εχει χασει.μηπως μπορειτε να μου βρειτε εναν συνδυασμο με το Μαρια και το Φιλιω?
ΑΝΤΩΝΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ 1 2
από ΑΡΚΟΥΔΙΤΣΑ- 19 απαντήσεις
- 53,9k εμφανίσεις
ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ. ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΤΙ?
- 5 απαντήσεις
- 49,3k εμφανίσεις
Καλησπέρα θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας γιατί έχουμε κολλήσει με την επιλογή ονόματος για τον μπέμπη μας.Δεν θα βγάλουμε τους παππούδες και είμαστε ανάμεσα σε Αχιλλέα και Ιάσονα.Τι σας αρέσει περισσότερο???
- 17 απαντήσεις
- 51,6k εμφανίσεις
Καλημέρα σε όλες τις μανούλες. Είμαι καινούρια στο forum και θα ήθελα την βοήθειά σας για ένα θέμα το οποίο με απασχολεί ιδιαίτερα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Τον Ιούνιο θα βαφτίσω το κοριτσάκι μου και είμαι ακόμα στην επιλογή ονόματος. Αποφασίσαμε με τον άντρα μου να δώσουμε ουδέτερο όνομα στο κοριτσάκι μας από των γιαγιάδων αλλά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε πιο είναι πιο ωραίο. Τα επικρατέστερα είναι Σμαράγδα, Εβελίνα, Μελιτίνη, Ναταλία και Καρολίνα. Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας για το ποιο σας αρέσει καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι είχα καταλήξει στο Σμαράγδα το οποίο μου αρέσει πολύ αλλά κάποιοι δικοί μου θα τη φωνάζουν λένε Σμαρώ (που δεν μαρέσει καθόλου και…
- 4 απαντήσεις
- 36,8k εμφανίσεις
Αγαπητοί γονείς και άλλα μέλη! Αυτό είναι το πρώτο μου ποστ, βρήκα αυτό το υπέροχο φόρουμ και θα ήθελα να σας ρωτήσω για ένα ζήτημα που με μπερδεύει λίγο. Με τον άντρα μου αποφασίσαμε να κάνουμε παιδάκι σύντομα και μου αρέσει πάρα πολύ το όνομα Δομήνικος και Δομηνίκη. Ο άντρας μου είναι αμερικάνος και ζούμε στην Αμερική, οπότε εδώ το όνομα Ντομινίκ είναι καλό και για αγόρι και για κορίτσι. Στο κορίτσι τα υποκοριστικά μπορεί να είναι Νίκη και Μίκα, στο αγόρι Νίκος, ίσως, αυτά έχω σκεφτεί. Στην Ελλάδα όμως καταλαβαίνω ότι το όνομα ίσως είναι λίγο περίεργο. Έχετε καμία ιδέα (εκτός από το Νίκος/Νίκη) που θα ακουγόταν καλή ως υποκοριστικό; Ευχαριστώ πολύ
- 8 απαντήσεις
- 39k εμφανίσεις
Καλησπέρα! Θα βαφτισουμε την μικρούλα μας τον Ιούλιο αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στο όνομα.θα της δώσουμε το όνομα της πεθερας μου,Καλλιόπη,σε συνδυασμό με ένα άλλο.λεμε το ελπίδα και να την φωνάζουμε λιδα.πως σας φαίνεται;καμία άλλη ιδέα;
- 5 απαντήσεις
- 59,7k εμφανίσεις
Κοριτσια περιμενω τις αποψεις σας!!!Καλυτερο το Ιόλη ή το Ίριδα(Ίρις) και αν επιλεξουμε το δεύτερο ειναι πιο καλο το Ίριδα ή το Ίρις ακουστικα;;Ξερω οτι στην κλητικη ειναι Ιρις αλλα το Ιριδα μας ακουγεται καλύτερο..(σημειωτεων ειναι για το ανηψακι μου το ονομα αλλα μ'εχουν βαλει στο ψαξιμο κ μενα!!)
- 1 απάντηση
- 39,2k εμφανίσεις
Λοιπόν έχουμε τον Παναγιώτη που είναι 3.7 ετών Βάφτιση στα δίδυμα έχουμε τον Ιούνιο. Το αγοράκι μας θα το ονομάσει η Νονά του, Σοφία-Αθηνά Το κοριτσάκι μας θα το ονομάσει η άλλη του Νονά, Κίμων .... ...... και μη γελάτε γιατί το έκανα επίτηδες ! Ασφαλώς ισχύει το αντίθετο ! :-):-):-) :shock::shock::shock:
Last reply by Corinna, -
- 14 απαντήσεις
- 32,2k εμφανίσεις
Αν και είμαι στον 5ο μήνα το κλωθογυρίζω από τώρα στο μυαλό μου,το ονοματάκι της μπεμπούλας μας! Λοιπόν παραθέτω μια λίστα (αλφαβητικα)με τα επικρατέστερα..και όποια θέλει ας μου πει τα τρία πρώτα της αρεσκείας της..να βγάλουμε τη φιναλίστ! Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων! ΑΓΆΠΗ ΑΡΙΆΔΝΗ ΑΥΓΉ ΒΙΌΛΑ (ΒΙΟΛΈΤΑ) ΔΆΕΙΡΑ ΔΙΏΝΗ ΕΜΜΈΛΕΙΑ ΕΡΑΤΏ ΕΡΙΦΎΛΗ ΕΡΜΙΌΝΗ ΘΕΑΝΏ ΘΩΜΑΊΣ ΙΌΛΗ 'ΙΡΙΔΑ ΚΛΕΙΏ ΛΉΔΑ ΛΥΔΊΑ ΝΕΦΈΛΗ ΝΙΌΒΗ ΡΑΦΑΈΛΑ (αν και σε καποιους δεν αρεσει γτι ειναι εβραικο) ΣΜΑΡΆΓΔΑ ΥΒΌΝΗ ΧΛΌΗ Και ότι άλλο έχετε υπόψιν σας..:D:D:D:D:D
Last reply by ΑΡΚΟΥΔΙΤΣΑ, -
- 2 απαντήσεις
- 52,2k εμφανίσεις
Καλημέρα, θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσετε με το όνομα που θα δώσω στο γιο μου. Είναι και οι δυο παππουδες που πρέπει να τιμηθούν όποτε τη βοήθεια σας
Last reply by soho21, -
- 14 απαντήσεις
- 37k εμφανίσεις
κοριτσια καλησπερα, βαφτιζουμε την μπεμπουλα μας τον αυγουστο και θα ηθελα να μου δωσετε καμια ιδεα για το πως γινεται το σοφια-μαρια ενα ονομα.....
- 0 απαντήσεις
- 37,4k εμφανίσεις
Καλημέρα σε όλους!Θα βαφτίσω την μικρούλα μου, υπολογίζω τον Ιουλιο, και ειμαι σε αναζήτηση εκκλησίας που να εχει κατι το ιδιαίτερο.Μου αρεσε πολύ ο Άγιος Νικόλαος στην παραλία Ασπροπύργου αλλα θα ήθελα αν γνωρίζει καποια κοπέλα να μου πει λεπτομέρειες.Αν εχει παρευρεθεί εκει σε καποιο μυστήριο,αν επιτρέπεται ο στολισμός και γενικότερα εντυπώσεις. ευχαριστώ εκ των προτέρων
Last reply by mando n, -
- 6 απαντήσεις
- 38,4k εμφανίσεις
Αν και είμαι στον 5ο μήνα το κλωθογυρίζω από τώρα στο μυαλό μου,το ονοματάκι της μπεμπούλας μας! Λοιπόν παραθέτω μια λίστα (αλφαβητικα)με τα επικρατέστερα..και όποια θέλει ας μου πει τα τρία πρώτα της αρεσκείας της..να βγάλουμε τη φιναλίστ! Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων! ΑΓΆΠΗ ΑΡΙΆΔΝΗ ΑΥΓΉ ΒΙΌΛΑ (ΒΙΟΛΈΤΑ) ΔΆΕΙΡΑ ΔΙΏΝΗ ΕΜΜΈΛΕΙΑ ΕΡΑΤΏ ΕΡΙΦΎΛΗ ΕΡΜΙΌΝΗ ΘΕΑΝΏ ΘΩΜΑΊΣ ΙΌΛΗ 'ΙΡΙΔΑ ΚΛΕΙΏ ΛΉΔΑ ΛΥΔΊΑ ΝΕΦΈΛΗ ΝΙΌΒΗ ΡΑΦΑΈΛΑ (αν και σε καποιους δεν αρεσει γτι ειναι εβραικο) ΣΜΑΡΆΓΔΑ ΥΒΌΝΗ ΧΛΌΗ Και ότι άλλο έχετε υπόψιν σας..:D:D:D:D:D
Last reply by chrimai, -
Υποκοριστικό 1 2
από marouso- 23 απαντήσεις
- 76,1k εμφανίσεις
Γεια σας! Την μικρή μου θα την ονομάσουμε Παρασκευή ξέρει μήπως κανείς κάποιο υποκοριστικο ? Δεν θέλω να την φωνάζω Βούλα γιατι είναι κάπως συνηθισμένο.Μου αρέσει το Εύα αλλα είναι εντάξει ή δεν κολλάει ?:)
- 5 απαντήσεις
- 50,1k εμφανίσεις
Γεια σας ! Είμαι έγκυος στο δεύτερο κοριτσάκι μου και όταν με το καλό γεννηθεί σκεφτόμαστε να τη βαφτίσουμε ή Γεωργία ή Γεωργία-Νικολέτα. Στην πρώτη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε ως υποκοριστικό μάλλον το Τζίνα. Αν την ονομάσουμε όμως τελικά Γεωργία-Νικολέτα, ποιο υποκοριστικό θα ταίριαζε στην περίπτωση αυτή, το οποίο να συνδυάζει και τα δύο ονόματα;Θα ταίριαζε πάλι το Τζίνα ή μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο; Έχω κολλήσει εντελώς και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα! Περιμένω τις ιδέες σας είτε για το Γεωργία (αν μπορειτε να σκεφτείτε κάποιο υποκοριστικό διαφορετικό από τα γνωστά) είτε για το Γεωργία-Νικολέτα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων! __________________
- 4 απαντήσεις
- 37,3k εμφανίσεις
Θα ήθελα να συνδυασω τα δύο αυτά ονόματα. Καμία ιδέα? το Ελβιρα ταιριάζει
- 10 απαντήσεις
- 48,3k εμφανίσεις
Πολύ καλημέρα κοριτσούδια , κοπελάρες και μανουλίτσες και καλό μήνα !!! Θα ήθελα την σημαντική σας γνώμη για να βρούμε ένα υπέροχο ονοματάκι για την μικρη μου την lixoudompoukitsa. Ασχέτως αν δεν εχουμε βρει ακομα νονό ή νονά πρέπει να αποφασίσουμε για το όνομα της πριγκιπέσας. Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής : εμένα το όνομα Γαρυφαλιά δεν μου αρέσει και πολυ (είναι το όνομα της μαμάς μου) αλλά επειδή βγάλαμε το πρωτότοκο απο την πλευρά του αντρα μου αναγκαστικά ήρθε η σειρά μας . Έλεγα στην μητέρα μου πως αν το 2ο είναι κορίτσι δεν πρόκειται να βγάλω το όνομα της και δεν είχε πρόβλημα (τουλάχιστον έτσι έλεγε) ,τελικά είναι κορίτσαρος και τώρα ο πατέρας μου επειμένει να β…
Last reply by stamatoula, -
- 4 απαντήσεις
- 36,4k εμφανίσεις
Σας χαιρετώ από την Ικαρία, όπου πριν λίγες μέρες φιλοξενώντας φίλους μας που περιμένουν την κόρη τους, κλείσαμε την κουμπαριά! Τα παιδιά αποφάσισαν ότι θα δώσουν τα ονόματα των μαμάδων τους, κι έχουμε αφήσει ανοιχτή την εύρεση σύνθεσης των δύο ονομάτων! Η φίλη μου γεννάει τον Ιανουάριο Τα ονόματα είναι Ελευθερία - Σταματία. Για την ώρα έχω σκεφτεί το Εριέτα, που χαίρει καθολικής αποδοχής, και το Ερμία (είναι αυτοτελές όνομα από το "Όνειρο θερινής νύχτας" του Σαίξπηρ), που αρέσει στη μαμά και τη νονά Έπεσε και το Έλση στο τραπέζι, μα απορρίφθηκε (καλώς, βρίσκω εγώ, χαχα!). Α! Και "Ελίτα" ακούστηκε, όμως δεν ευδοκίμησε καθόλου :ΡΡ Έχετε καμιά πρόταση;
Last reply by Βίλυ, -
- 23 απαντήσεις
- 53,4k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας!!!! Δεν έχω ξαναγράψει στο καφέ, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας... Εν συντομία: Το πρώτο μας παιδάκι (αγοράκι) το βαπτίσαμε με το όνομα του πεθερού μου (Νικόλαος - μου αρέσει και πολύ). Τώρα με το κοριτσάκι μας, έχω τον εξής προβληματισμό... Δεν μου αρέσει ούτε το όνομα της μαμάς μου (Ματούλα) ούτε της πεθεράς μου (Ποτίτσα)... Η ιδιαιτερότητα είναι ότι την πεθερά μου την έχουμε χάσει πριν από αρκετά χρόνια, δεν πρόλαβα ούτε να τη γνωρίσω και ο άντρας μου παρόλο που δεν επιμένει να βγάλουμε το όνομα της αφού δώσαμε στο πρώτο του πατέρα του, ξέρω ότι θα το ήθελε... Από την άλλη εγώ το βλέπω σαν "ευκαιρία" να βγάλω κάποιον από τους δικούς μου γονείς, διότι και …
Last reply by sofiamk, -
Μαρία - Ήλια ???? 1 2
από _marjio- 19 απαντήσεις
- 56,7k εμφανίσεις
Καλησπερα σας!! Εχουμε αποφασισει να βγαλουμε τη μικρη μας Μαρια.. Τελευταια πηραμε και αλλη μια αποφαση..να δωσουμε και ενα δευτερο ονομα στο κοριτσακι μας.. Μας αρεσει το Ήλια (θυμιζει λιγο Ηλία αλλα το βλεπουμε σαν το θηλυκο του ηλιου, σκεφτηκαμε και το Ηλιάνα) για να βγει το αποτελεσμα Μαρίλια!! Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχετε συναντησει το ονομα Ήλια σε κοριτσι/γυναικα;; Τι αλλο ονομα θα μπορουσαμε να δωσουμε ωστε να βγει το Μαρίλια;
Last reply by kisha,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 9.657 απαντήσεις
- 1.046.715 εμφανίσεις
-
- 951 απαντήσεις
- 486.252 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 136.599 εμφανίσεις