Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
Reset Password: Στο παρελθόν τα κριτήρια password ήταν χαμηλής ασφάλειας, με αποτέλεμα κάποιοι λογαριασμοί μελών να χακάρονται. Εάν συμβεί αυτό, στέλνουμε μήνυμα στο E-Mail σας για αναγκαστική ανανέωση του password.
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • Καλησπέρα σε όλες! ❤️

      Είμαι καινούρια στο forum και, επειδή δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη ακόμα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα.

      Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία. Όχι γιατί έχει ακόμα το πολυπόθητο happy end, αλλά γιατί θέλω να δώσω λίγο κουράγιο σε κάθε κοπέλα που προσπαθεί να αποκτήσει το μωράκι της και νιώθει πως ο δρόμος είναι δύσκολος.

      Σήμερα είμαι 39 χρονών. Με τον άντρα μου ξεκινήσαμε τις προσπάθειες τον Οκτώβριο του 2024. Το πρώτο θετικό τεστ ήρθε σχεδόν αμέσως, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δυστυχώς, όμως, η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε στις 5 εβδομάδες.

      Έναν μήνα αργότερα έμεινα ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά η χαρά συνοδευόταν από πολύ άγχος, καθώς η πρώτη απώλεια ήταν ακόμα νωπή. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχία που νιώθαμε και οι δύο ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο.

      Στην 6η εβδομάδα είδα αίμα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως δεν αντέχω να ζήσω ξανά το ίδιο. Τελικά, η διάγνωση ήταν εξωμήτρια κύηση στην αριστερή σάλπιγγα. Χρειάστηκε χειρουργείο και αφαίρεση της σάλπιγγας, μαζί με το μωράκι μας.

      Η ανάρρωση ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά. Ένιωθα πως χρειαζόμουν χρόνο. Χρόνο για μένα, για τον άντρα μου, για τη σχέση μας, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Και αυτό ακριβώς έκανα!

      Ταξίδια, βόλτες, έξοδοι, ποτά, γέλια και καλοπέραση! Αποφάσισα να χαρώ τη ζωή μου, γιατί, όσο κι αν πονούσα, η ζωή συνέχιζε να έχει όμορφες στιγμές που δεν ήθελα να χάσω.

      Ο καιρός πέρασε και τον Νοέμβριο του 2025 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά.

      Και πάλι θετικό τεστ! Και πάλι χαρά! Αυτή τη φορά σκεφτόμουν: «Τι μπορεί πια να πάει στραβά; Δεν γίνεται να είμαι τόσο άτυχη!».

      Κι όμως…

      Στην 6η εβδομάδα, ξανά αίμα. Ξανά αγωνία. Ξανά φόβος. Ξανά θυμός. Όλα τα συναισθήματα που πίστευα πως είχα αφήσει πίσω μου επέστρεψαν μέσα σε μια στιγμή.

      Και τότε, κορίτσια μου, τράβηξα το λαχείο. Το ένα στις 30.000.

      Ετερότοπη κύηση.

      Δίδυμη εγκυμοσύνη. Ένα μωράκι μέσα στη μήτρα και ένα δεύτερο στη δεξιά σάλπιγγα.

      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε υποψιαστεί τίποτα, αφού στον υπέρηχο είχε ήδη φανεί ο ενδομήτριος σάκος.

      Έφτασα στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους και αιμορραγία. Η δεξιά σάλπιγγα είχε υποστεί ρήξη και είχα εσωτερική αιμορραγία.

      Φοβήθηκα πολύ. Έκλαψα πολύ. Δεν ήξερα τι θα μου ξημέρωνε.

      Δυστυχώς, ούτε το μωράκι που βρισκόταν μέσα στη μήτρα τα κατάφερε.

      Ξύπνησα από το χειρουργείο χωρίς τα μωράκια μου και χωρίς καμία από τις δύο σάλπιγγες.

      Σωματικά, ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα. Ψυχολογικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εμφανίστηκαν κρίσεις πανικού και κατάλαβα πως χρειαζόμουν βοήθεια. Απευθύνθηκα σε ειδικό, ακολούθησα θεραπεία και πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψα πριν από λίγες εβδομάδες.

      Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου.

      Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

      Χωρίς σάλπιγγες, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πλέον ο μοναδικός μας δρόμος.

      «Μην καθυστερείς», μου είπε ο γιατρός. «Με ΑΜΗ 0,46 δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πολύ».

      Και δεν θα περιμένω!

      Αύριο ξεκινάω τα φάρμακα της διέγερσης.

      Στα 39 μου, με χαμηλή ωοθηκική εφεδρεία, τρεις εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν, δύο χειρουργεία και πολλές δύσκολες στιγμές στην πλάτη μου, είμαι εδώ. Όρθια. Αισιόδοξη. Και έτοιμη να προσπαθήσω ξανά.

      Δεν ξέρω πόσα ωάρια θα καταφέρουμε να πάρουμε. Δεν ξέρω πόσα εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε ακόμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε με την πρώτη.

      Ξέρω όμως πως δεν έχω χάσει την πίστη μου.

      Πιστεύω στο σώμα μου. Πιστεύω στην επιστήμη. Πιστεύω στον γιατρό μου. Και πάνω απ’ όλα πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσω.

      Ελπίζω να τα καταφέρω. Και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

      Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να περπατήσω λίγο παραπάνω από άλλες γυναίκες για να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι. Αλλά θα τον περπατήσω!

      Κορίτσια μου, αν κάτι θέλω να κρατήσετε από την ιστορία μου, είναι πως καμία μας δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό.

      Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυγίσει, να κλάψει, να θυμώσει, να κουραστεί. Δεν χρειάζεται να είμαστε δυνατές κάθε μέρα. Αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε, να γελάτε, να αγαπάτε και να χαίρεστε όλα τα υπόλοιπα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

      Η ζωή μας δεν αρχίζει τη μέρα που θα κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας. Η ζωή μας συμβαίνει και τώρα. Και αξίζει να τη ζούμε!

      Εύχομαι ολόψυχα σε καθεμία από εσάς να αποκτήσει το μωράκι που τόσο λαχταρά. Να γεμίσουν οι αγκαλιές σας και τα σπίτια σας με παιδικά γελάκια.

      Κι εγώ ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω εδώ και να σας γράψω πως, τελικά, ήρθε και το δικό μας θαύμα. 

      Μέχρι τότε, συνεχίζουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη!

      Συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι! Ήθελα απλώς να τα πω κάπου που ξέρω πως θα με καταλάβουν. 

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

asteraki_mou λογικά δεν έχεις κάτι να φοβάσαι αφού στο λέει και ο γιατρός σου. από την άλλη το κόστος δεν είναι θέμα και αν θέλεις να είσαι ήρεμη καν'το. Και εμένα ολα καλά μου έλεγαν αλλα το έκανα. Ετσι μου λέγαν και στη πρωτη εγκυμοσυνη οτι ολα καλα και εγω εβλεπα οτι δεν ειναι καλα. Πάντως σπάνια να υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Αν η αυχενική και papp_p ειναι καλή, τότε μάλλον το μωράκι σου είναι μια χαρά!


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 597
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκαν

καλημερα :) καλως ηρθατε κοριτσια και με το καλο να ερθουν τα μπεμπακια σας!

Ευακι, πηγα στην σελιδα που εγραψες παραπανω και μου βγαζει ΠΗΤ 30/5!

Η ημερομηνια συλληψης θεωρειται η ημερομηνια του εκανες σεξ;

Δημοσιεύτηκαν
καλημερα :) καλως ηρθατε κοριτσια και με το καλο να ερθουν τα μπεμπακια σας!

Ευακι, πηγα στην σελιδα που εγραψες παραπανω και μου βγαζει ΠΗΤ 30/5!

Η ημερομηνια συλληψης θεωρειται η ημερομηνια του εκανες σεξ;

Σοφία μου η ΠΗΤ υπολογίζεται απ' όσο ξέρω από την 1η ημέρα της τελευταίας περιόδου που είχε η κάθεμια :tongue::tongue: !!


rHkwp3.png

dwWcp3.png

Δημοσιεύτηκαν
Εισαι σιγουρη για την ημερομηνια συλληψης;

Εμενα παντως 3 πιθανες ημ.συλληψη κ επεσε μεσα ο υπερηχος.Και μαλιστα σε μη γονιμες .Προφανως σου δινει ημερομηνια συλληψης η γιατρος 6 Σεπτεμβριου ε;

100%.

Δεν εννοω οτι δεν τη δεχεται για σωστη, αλλα ως τιμη αναφορας για τον υπολογισμο.

Εν τω μεταξυ ειμαι περιπτωσαρα!!! Αραια κ που χανω μια περιοδο, αλλα κανω δευτερη ωορρηξια στον ιδιο κυκλο. Ε, κ τις δυο φορες εμεινα εγκυος στη δευτερη, δηλαδη ειχα δυο μηνες χωρις περιοδο!!! Αλλα ενω ξερω ημ συλ επιμενει να βαζει πλασματικη ημ τελευταιας περιοδου συμφωνα με τις μετρησεις του υπερηχου...

Εν τω μεταξυ η αυχενικη σημερα μου εδωσε πητ 24/5...

Δε βγαζω ακρη, οποτε θελει ας ερθει χεχε

Δημοσιεύτηκαν

Κι εγω γι αυτο ρωτησα για τον αιματολογικο, για να μαθω τιμη.

Σ ευχαριστουμε κοριτσι για τις πληοφοριες. Ρωτησα κ τη γιατρο μου σημερα κ μου ειπε 600 αλλα εχω ακουσει κ για 400 σε Αθηνα.


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν
Εμεις κραταμε του υπερηχου.Διοτι θα ειχα ΠΗΤ ημερολογιακα 3/5/17 αλλα με τον υπερηχο βγαινει 14/5.Τα ιδια και στο Νικολα.Ημερολογιακα ηταν 17/7αλλα υπερηχογραφικα 31/7.Τελικα γεννησα με καισαρικη 17/7 βεβαια αλλα τελειως τυχαια.χαχα

Συμφωνουμε αρα. Αυτο λεω οταν εχεις πανω απο 6 μερες διαφορα υπερισχυει του υπερηχου. Γιατι τετοια αποκλιση και τις δυο φορες;

Δημοσιεύτηκαν
Συμφωνουμε αρα. Αυτο λεω οταν εχεις πανω απο 6 μερες διαφορα υπερισχυει του υπερηχου. Γιατι τετοια αποκλιση και τις δυο φορες;

Γιατι τη πρωτη φορα δεν ειχα σταθερο κυκλο.Τωρα παλι που υποτιθεται πως ειχα σταθερο και ειχα υπολογησει και τις γονιμες τρομαρα μου να μη κανουμε κατι προφανως για καποιο λογο χαλασε ο κυκλος μου


tt1afc0a.aspx

tt1d3df2

Δημοσιεύτηκαν

Καλησπέρα κορίτσια, χαιρομαι παρα πολυ που ειμαστε τοσες πολλες και μοιραζομαστε τις εμπειριες μας! εγω εχω ΠΗΤ 15/5 και ανυπομονω τοσο πολυ να γνωρισω το μωρακι μου! βαλτε με και μενα στο fb Maria Osm


Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν
asteraki_mou λογικά δεν έχεις κάτι να φοβάσαι αφού στο λέει και ο γιατρός σου. από την άλλη το κόστος δεν είναι θέμα και αν θέλεις να είσαι ήρεμη καν'το. Και εμένα ολα καλά μου έλεγαν αλλα το έκανα. Ετσι μου λέγαν και στη πρωτη εγκυμοσυνη οτι ολα καλα και εγω εβλεπα οτι δεν ειναι καλα. Πάντως σπάνια να υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Αν η αυχενική και papp_p ειναι καλή, τότε μάλλον το μωράκι σου είναι μια χαρά!

Μακάρι να είναι όλα καλά! Είχες κανει papp_a στο πρωτο σου;

Δημοσιεύτηκαν
Κοριτσακια ιδεα μου ειναι ή ειμαστε πολυπληθες καφε;

οντως μαζευτηκαμε πολλες, θα λυσουμε το δημογραφικο, καποια το ειπε :-D

Αλλα λεμε πιο πολλα στο φμπ, εδω ειμαστε λιγομιλητες...

Δημοσιεύτηκαν

Καλησπερα :) σημερα πηγα στην γιατρο μου να κανουμε τις μετρησεις για την αυχενικη. 1,5, το οποιο βρηκε καλο, οποτε δεν με στελνει σε καποιον πιο ειδικο. Μετα πηγα να δωσω αιμα για pap-a του οποιου θα εχω τα αποτελεσματα την Τριτη. Λογικα τα ποσοστα θα τα δινουν αυτοι απο το μικροβιολογικο. Το utrogestan θα το σταματησω σταδιακα. Δεν ειδε καποια αποκολληση, οποτε οντως θα ηταν κατι ελαχιστο. Και απο αυριο ξεκιναω σιδηρο και ασβεστιο και συνεχιζω φυλλικο μεχρι και τον 5ο, αν καταλαβα καλα.

Δημοσιεύτηκαν
ekrs Εχεις να μπεις καιρο. Τι κανεις; ολα καλα με την παπ-α; Τι σας ειπαν τελικα;

Το αφησαμε μωρε το φορουμ. Ολες μπαινουμε φου-μπου και ξεχασαμε τις συνεγκυουλες που δεν εχουν. Τι κανετε κοριτσια πως παει;

Μήπως μπορείτε να με προσθέσετε και μενα στο Facebook και εγω θα γεννήσω το Μάιο και θα ηθελα να μιλάμε!!!

Δημοσιεύτηκαν

Καλησπέρα κορίτσια και εγω εκανα την αυχενική και πηγαν ολα καλα, θα ηθελα να με προσθέσετε και μενα στο φου μπου αλλα δεν ξερω το πως...


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...