Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 hour ago, Angot είπε:

      κάτσε γιατί θα τρελαθώ δεν δικαιούμαστε ούτε το 2 μηνο κύησης και το 3μηνο λοχείας ; ούτε το 9μηνο μετά; εξαλλη θα γίνω , δεν μπορεί !αυτα είναι με τα ένσημα οχι με το εισόδημα 

      Αααα, λάθος κατάλαβα! Ναι, ναι τις άδειες κανονικά, ο,τι προβλέπεται! Στα επιδόματα είναι το θέμα!

Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι


Recommended Posts

Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι - Γνωρίστε μας

BANNER_200X90.jpg

Τι σημαίνει WAHM;

Είναι τα αρχικά του αγγλικού όρου Work At Home Mom που έχει καθιερωθεί για να χαρακτηρίζει τις εργαζόμενες μητέρες που διατηρούν επαγγελματική δραστηριότητα με έδρα το σπίτι τους.

Ποιες είναι οι WAHM του mammasworkathome;

Μια μαμά που αποφάσισε να εργαστεί από το σπίτι μετά από την απόκτηση των παιδιών της και μια μαμά που εργαζόταν στο σπίτι πριν ακόμα αποκτήσει παιδί, είναι οι δημιουργοί του ιστολογίου mammasworkathome.

Η συνέχεια στο blog μας www.mammasworkathome.gr

Διόνα, Καλλιόπη

mammasworkathome

mammasworkathome στο facebook

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καριέρα και μητρότητα, ένα μεγάλο θέμα

Photoxpress_6517560.jpg

Δεν δουλεύω. Όπα! Από πού μου ήρθε τώρα τούτο άραγε. Και άρα τι κάνω και δεν προλαβαίνω; Μα είναι δυνατόν να θεωρούμε δουλειά μόνο ότι έχει να κάνει με το χρήμα!

Αυτό αναρωτιέται η μητέρα από το μπλογκ γαϊτανάκι και σίγουρα δεν είναι η μόνη, καθώς ο προβληματισμός για την εξισορρόπηση εργασίας και μητρότητας βρίσκεται στο μυαλό κάθε μαμάς. Πώς έχουμε δημιουργήσει μια σύγχρονη πραγματικότητα για τις γυναίκες στην οποία απολαμβάνουμε εκπαίδευση, γνώσεις, εργασιακές επιτυχίες, οικονομική ανεξαρτησία, δημιουργική έκφραση αλλά μικρότερο χώρο για την οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών;...

Η συνέχεια στο blog www.mammasworkathome.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Μήπως είστε mompreneur; Ένας νέος όρος για μια νέα έννοια.

Photoxpress_11873471.jpg

Η αγγλική λέξη mompreneur είναι ένας συνδυασμός των επίσης αγγλικών λέξεων mom (μαμά) και entrepreneur (επιχειρηματίας) και αναφέρεται στη μητέρα που έχει τη δική της επιχείρηση, παραδείγματος χάρη, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μια επιχείρηση διοργάνωσης παιδικών γενεθλίων, πάρτι κ.λπ. ή εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει πλήρως τη φροντίδα των παιδιών και της οικογένειας.

Η συνέχεια στο blog www.mammasworkathome.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετά από Το νέο laptop της μαμάς, ακολουθεί και μια μικρή αναφορά στα δυνατά και αδύνατα σημεία ενός φορητού υπολογιστή. Μην διστάσετε να μοιραστείτε την εμπειρία σας μαζί μας, μπορεί να βοηθήσετε κάποια μαμά να κάνει την πιο σωστή για εκείνη επιλογή! Σχολιάστε στη σελίδα μας ή στον τοίχο του facebook, η γνώση είναι για να τη μοιραζόμαστε.

Κάποτε τα laptops είχαν κατά πολύ υψηλότερη τιμή σε σχέση με τους υπολογιστές γραφείου ή αλλιώς desktops, για αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Τώρα πια η ψαλίδα έχει κλείσει, ειδικά με τον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων με ηλεκτρονικά και υπολογιστές που διαθέτουν πια και laptops δικής τους συναρμολόγησης και ετικέτας. Δυναμική παρουσία στο χώρο έχουν και τα πολύ μικρότερα netbooks καθώς και τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα smart phones που είναι και αυτά πολύ χρήσιμα εργαλεία, με μια πληθώρα δυνατοτήτων και εφαρμογών.

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα μας www.mammasworkathome.gr και δείτε κάποια από τα πλεονεκτήματα των φορητών υπολογιστών.

Photoxpress_1033940_640.jpg

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Με πολύ χαρά δεχόμαστε τις δικές σας επιστολές με θέμα, τι άλλο, το ενδεχόμενο της εργασίας από το σπίτι. Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η επικοινωνία μαζί σας και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με το να μοιράζεστε μαζί μας τους προβληματισμούς και τις απορίες σας. Πολύ συχνά τα email που λαμβάνουμε χαρακτηρίζονται από μια ανυπομονησία η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό κατανοητή. Η δίψα για εργασία και επαγγελματική καταξίωση καθώς και η απόκτηση πόρων για την κάλυψη οικονομικών αναγκών, μας κάνουν να θέλουμε να φτάσουμε στο στόχο μας όσο πιο γρήγορα γίνεται, εδώ και τώρα αν είναι δυνατόν!

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα μας www.mammasworkathome.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Με λίγη οργάνωση, με λίγη προετοιμασία αλλά πάνω από όλα με πολλή κατανόηση για τον εαυτό μας και τις απαιτήσεις μας, μπορούμε να οργανώσουμε τον χρόνο μας ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε χωρίς αυτό να είναι σε βάρος των παιδιών ή της δουλειάς μας. Και φυσικά, όπως μας προτρέπει και η συγγραφέας του άρθρου Helen Lindop, οι ιδέες και οι προτάσεις δεν σταματούν ποτέ και θα χαρούμε πολύ να τις μοιραστείτε μαζί μας!

Αν είστε μαμά με μικρά παιδιά, ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός, ειδικά όταν έχετε να οργανώσετε και τη δουλειά σας. Η θεωρία μου είναι να εξοικονομώ όσο χρόνο μπορώ από τις δουλειές του σπιτιού και να τον χρησιμοποιώ στην εργασία μου.

Ναι, το παραδέχομαι, δεν είμαι και η καλύτερη νοικοκυρά στον κόσμο αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή για τελειότητες....

Διαβάστε τη συνέχεια στο blog μας Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι

Επεξεργάστηκαν by Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι
Link to comment
Share on other sites

Photoxpress_1006419.jpg

Η μαμά που εργάζεται στο σπίτι ασχολείται αναπόφευκτα αρκετά με τον υπολογιστή. Ακόμα και αν η εργασία της δεν είναι στον υπολογιστή καθεαυτό, ελέγχει την αλληλογραφία της ή ό,τι άλλο χρειάζεται για να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Τα παιδιά του σπιτιού εξοικειώνονται από μικρά με αυτήν τη διαδικασία, βλέπουν, μαθαίνουν και εξελίσσονται σιγά σιγά σε μικρούς χρήστες!

Ο υπολογιστής μπορεί να απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά από μικρή ηλικία, εφόσον έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει να ελέγχουμε τον χρόνο και το περιεχόμενο. Ας δούμε μερικές ιδέες γνωριμίας των παιδιών με το Ίντερνετ και πώς μπορούμε να διδάξουμε τη σωστή χρήση του.

· Βρίσκουμε παιχνίδια και ζωγραφιές ονλάιν. Υπάρχουν αρκετά δωρεάν προγράμματα με ζωγραφική, παζλ, λαβυρίνθους καθώς και παιχνίδια ανά ηλικία. Μαθαίνουμε αναζήτηση, περιήγηση και εκτυπώνουμε.

· Επισημαίνουμε τις αναδυόμενες διαφημίσεις που ανοίγουν πολλές φορές σε ιστοσελίδες με δωρεάν προγράμματα και μαθαίνουμε στο παιδί να τις ξεχωρίζει και να τις κλείνει.

Διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελίδα μας Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι

Link to comment
Share on other sites

Photoxpress_3126386_ret.jpg

Τα παιδιά της μαμάς WAHM μεγαλώνουν! Δεν μένουν πια μαζί με τη μαμά στο σπίτι. Φτάνει η εποχή που κάποιες ώρες βρίσκονται πλέον εκτός σπιτιού. Είτε ξεκινούν παιδικό σταθμό είτε Νηπιαγωγείο, οι αλλαγές είναι μεγάλες και σημαντικές τόσο για τα ίδια όσο και για την οικογένειά τους. Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά της νέας καθημερινότητας για την εργαζόμενη στο σπίτι μητέρα και τα παιδιά της.

Ύπνος: η ρουτίνα του ύπνου διαμορφώνει σημαντικά τη δομή της ημέρας. Ειδικά για τη μητέρα που εργάζεται στο σπίτι, οι ώρες ύπνου των παιδιών είναι εκείνες στις οποίες προγραμματίζει συνήθως τις περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες, π.χ. τηλεφωνήματα που πρέπει να γίνουν με ησυχία. Οι μικροί μαθητές μπορεί να κοιμούνται πλέον στον παιδικό σταθμό και συνεπώς να μειώσουν τον ύπνο στο σπίτι. Επίσης, καθώς μικρότεροι αλλά και μεγαλύτεροι ακολουθούν τα σχολικά ωράρια λειτουργίας, είναι πιθανό να αλλάξει το πρωινό εγερτήριο και ο βραδινός ύπνος.

Φαγητό: άλλος ένας τομέας αλλαγών. Πολλοί παιδικοί σταθμοί προσφέρουν φαγητό στα παιδιά, ενώ σε άλλους οι γονείς δίνουν κολατσιό στα παιδιά από το σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, η μαμά WAHM πρέπει να οργανώσει τις νέες ώρες φαγητού και να αναπροσαρμόσει το μενού ανάλογα με τις νέες συνθήκες και επιθυμίες. Πολλά παιδιά αλλάζουν προτιμήσεις αντιγράφοντας εκείνες των συμμαθητών τους. Πρόκειται για έναν τομέα με αλλαγές για όλες τις μητέρες, όποιες και αν είναι οι εργασιακές επιλογές τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο blog μας Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι

Link to comment
Share on other sites

Μας αρέσει το blogging, πιστεύουμε να το έχετε καταλάβει! Συντηρούμε διάφορα ιστολόγια - τα γνωστά μας blogs - σχεδόν από το 2005, συχνάζουμε σε πολλά άλλα στην μπλογκόσφαιρα και φυσικά διαβάζουμε στο διαδίκτυο συμβουλές και σωστές πρακτικές για καλύτερο blogging. Η μητέρα WAHM μπορεί να χρησιμοποιήσει το blogging για να μοιραστεί τις σκέψεις της, τα κατορθώματα των παιδιών της, κατασκευές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα καθώς και να το χρησιμοποιήσει σαν εταιρικό εργαλείο, με σκοπό την προώθηση της δουλειάς της και την προσέλκυση πελατών. Αν σας ενδιαφέρει το θέμα και θα θέλατε να βελτιώσετε το προσωπικό ή εταιρικό σας blog, ακολουθούν δέκα συμβουλές-προτάσεις για ένα blog που θα σας εκφράζει και παράλληλα θα προσελκύει έναν ικανό αριθμό επισκεπτών.

#1 Τα πολλά banners και blinkies που αναβοσβήνουν σε όλη την οθόνη είναι κουραστικά. Περιοριστείτε στα απολύτως απαραίτητα και κατά καιρούς κάντε ένα γενικό ξεσκόνισμα σε μπανεράκια και συνδέσμους που δεν ισχύουν πια.

#2 Η αντιγραφή βλάπτει σοβαρά το blogging! Ζητήστε απαραίτητα άδεια και αναδημοσιεύστε τμηματικά με αναφορά στην πηγή. Το google θα μείνει ευχαριστημένο και θα γλιτώσετε και το κράξιμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο blog μας Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Photoxpress_3421382-1.jpg

Πολλά από τα email της επικοινωνίας μας εκφράζουν το ενδιαφέρον των αποστολέων τους να ξεκινήσουν ένα δικό τους μπλογκ. Και μία από τις πρώτες συμβουλές που δίνουμε, την οποία θα συναντήσετε επίσης σχεδόν σε όλα τα άρθρα για τη δημιουργία επαγγελματικών αλλά και προσωπικών ιστολογίων, είναι να επιλέξετε ένα θέμα που γνωρίζετε καλά και να το προσδιορίσετε με ακρίβεια. Να βρείτε το δικό σας niche.

Με εμπορικούς όρους, niche είναι το μικρό εκείνο κομματάκι της αγοράς που καλύπτει ο επιχειρηματίας. Μικρό όχι από άποψη δυνατοτήτων αλλά εξειδίκευσης. Στο Mammas Work At Home είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια WAHM και ιδιοκτήτρια οικιακής επιχείρησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία μας μίλησε για τη δουλειά της. Δραστηριοποιείται στον χώρο της δημιουργίας κοσμημάτων με εξειδίκευση σε κοσμήματα και φυλαχτά από birthstones, λίθους που συνδέονται με τη γέννηση. Αυτό, λοιπόν, είναι το δικό της niche, το επιμέρους χαρακτηριστικό επαγγελματικό αντικείμενο που την ξεχωρίζει από το γενικότερο σύνολο των δημιουργών κοσμημάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο blog μας Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι

Link to comment
Share on other sites

Photoxpress_1177951_ret.jpg

Αν είστε μια μαμά που εργάζεστε στο σπίτι ή ακόμα και εκτός σπιτιού, μοιράζεστε την φροντίδα των παιδιών με τον σύντροφό σας. Ένας απογευματινός περίπατος στα μαγαζιά (λέμε τώρα...), ένας απαιτητικός πελάτης που πρέπει να εξυπηρετηθεί στην ώρα του αλλά και μια μικρή αδιαθεσία σας απαιτούν κάποιες φορές τον μπαμπά να αναλάβει εξολοκλήρου την φροντίδα των παιδιών για λίγες ώρες. Εδώ το θέμα σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση! Ανάλογα με το χαρακτήρα του πατέρα, την ιδιοσυγκρασία του και φυσικά το κουράγιο που του έχει απομείνει μετά από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, η διακυβέρνηση του οικογενειακού σκάφους μπορεί να γίνει από διασκεδαστική έως να μοιάσει με σκηνή από σήριαλ του τύπου "νταντά αμέσου δράσεως"! Είναι αλήθεια ότι εμείς οι μητέρες έχουμε την τάση να είμαστε συγκεντρωτικές και να βάζουμε τους συζύγους στην άκρη όταν δεν εκτελούν τα οικιακά καθήκοντα σύμφωνα με τα δικά μας πρότυπα. Αυτό ισχύει και στην φροντίδα των παιδιών, πολύ περισσότερο κάποιες φορές. Πολύ πιο εύκολα θα αφήσει ο μπαμπάς το μωρό να παίξει με το μπολ της φρουτόκρεμας, σε σύγκριση με τη μαμά που γνωρίζει ότι οι λεκέδες από τα φρούτα θα μείνουν ανεξίτηλοι στα ρούχα, στο τραπεζομάντιλο, στο χαλί και στις πετσέτες της κουζίνας! Η μαμά (ίσως) ξέρει καλύτερα αλλά επειδή κάποιες φορές ο μπαμπάς πρέπει να αναλάβει, ακολουθούν κάποιες προτάσεις που στόχο έχουν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη:

# Να είστε ψυχολογικά προετοιμασμένες ότι τα παιδιά σας μπορεί να φάνε αντί για το κανονικό τους γεύμα (με κόπο μαγειρεμένο και προσεκτικά μελετημένο) άλλα πράγματα όπως μια φραντζόλα ψωμί, ένα πιάτο σάλτσα κέτσαπ (με το δάχτυλο φυσικά), μπανάνες ή ακόμα και όλο το κουτί με τα αγαπημένα τους δημητριακά με μέλι ή σοκολάτα. Δεν πειράζει για μια φορά, άλλωστε δεν έμειναν και νηστικά και το διασκέδασαν κιόλας!

# Το πλήθος των αντικειμένων που θα βρείτε σπαρμένα στο σπίτι (lego, τα σύνεργα της Μπάρμπι κ.λπ.) θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από πριν. Παιδιά είναι (ναι, και ο μπαμπάς μαζί), τι να κάνουμε!

Διαβάστε τη συνέχεια στο blog μας Μητέρες και Εργασία από το Σπίτι

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Δημιουργία νέου...