Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 12 ώρες πρίν, dimi.tra είπε:

      Έχει που κάνει σπερμοδιάγραμματα εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Ξεκίνησε με ουρεοπλασμα και μετά το ουρεοπλασμα έχει συνεχώς κάποιο μικρόβιο της εντερικής μικροχλωρίδας ή εντεροκοκκο ή E.Coli κλπ. Αλλά το σπερμοδιάγραμμα βελτιώνεται και δεν φαίνεται να εχει προστατιτιδα. Μας είχε πει πως αυτά τα μικρόβια δεν είναι ανησυχητικά ιδιαίτερα. Δίνει αντιβίωση για να είναι καθαρός πριν την ετ αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζουν κάπου. Πάλι τώρα θα πάει για υπέρηχο και αντιβίωση και αυτή τη φορά θα πάρει και προβιοτικά για συντήρηση μήπως και σταματήσει να βγάζει. Είναι κάποιοι άντρες που λόγω κατασκευής εκεί κάτω ο προστάτης τους φιλοξενεί πάντα κάποιο μικρόβιο που μεταναστεύει από το έντερο. Θα σας πω και την τρίτη που έχει ραντεβού αν μας είπε κάτι άλλο. 

      Δεν δικαιούμαστε προεμφυτευτικό δυστυχώς. Αλλά είχα και μόνο δύο καλές βλαστοκύστες. Να δω αν αυτή τη φορά θα πάρουμε κάτι καλύτερο. Η αλήθεια είναι πως και ο γυναικολόγος μου που μιλήσαμε χθες μου είπε πως το σπερμα είναι πολύ καλό, πολύ καλύτερο απ ότι ήταν και να πάει στον ανδρολογο να συζητήσουν για το μικρόβιο και να πάμε σε επόμενη διέγερση μόλις μου έρθει περίοδος. 

      Αν έχουμε μόνο 3-4 καλούς κύκλους το χρόνο καήκαμε! Παρακολουθώ την συζήτηση δεν ξέρω τι να σου πω. Κι εγώ στην θέση σου φουλ μπερδεμένη θα ήμουν, δεν ξέρω τι θα έκανα. Δεν ξέρω ποια θα ήταν η σωστή απόφαση. Αλλά αν είναι όπως τα λέει ο Σφακ κάνεις διάλειμμα; Ρισκάρεις; Έξω από το χορό καλά τα λέμε, όταν το βιώνεις όμως;;; Δύσκολο να πεις θα σταματήσω 1-2 μήνες. 

      Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Εμένα ειχε ουρεοπλασμα πριν 5 χρόνια, ίσως και λιγο περισσότερο, μαζί πάντα με σταφυλόκοκκο ή κάποιο άλλο κόκκο.. ο,τι αντιβιωση και να επαίρνε δεν εφευγε, κάποια στιγμη τα παρατήσαμε γιατι θα εμπαινε φαντάρος, οπότε ετσι κι αλλιώς τότε δεν μπορούσαμε να κανουμε κατι. Αργότερα γυρισε και ειχε κάνει καλλιεργεια σε ενα συνοικιακο διαγνωστικο, ειχε βγει στειρα, παρα το γεγονός ότι ειχε ενοχλήσεις. Περασαν κάποιοι μηνες, πήγαμε σε εξειδικευμενο εργαστηριο και βρηκαμε χλαμυδια και πάλι κόκκο (δε θυμαμαι αν ηταν σταφυλόκοκκος ή εντερόκκος). Αντιβιωσεις κι εκει τέλος Αυγουστου επιτελους στειρα καλλιέργεια! Στο καπάκι βρισκουμε την υδροσαλπιγγα, κανω χειρουργειο και αρχές του '25 καλλιεργεια ξανα ο άντρας μου, εγώ είχα ήδη ξεκινησει την πρώτη διεγερση. Ε εκει βρηκαμε staphylococcus aureus, πάααλι αντιβιωση και στον επανελεχγο e. coli. Είναι το πιο light συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα, στην αρχη το αφησαμε χωρις, μετά πήρε αντιβιωση για εκανα εγώ δεύτερη διεγερση και γονιμοποιήσαμε το ένα μου καλο ωάριι, αλλά 4η μέρα σταμάτησε η αναπτυξη.. Μας ειπαν πως έφταιγε το σπέρμα γιατι οι συνεχείς λοιμώξεις ανα τα χρονια μας έφτασαν ακομα και στο 0% τυπικές μορφές μετά τα χλαμυδια, 2 % το Γενάρη και 1% τον Απρίλιο. Όπως καταλαβες τον πόνο μου λέω.. τέλος του μήνα εχουμε ραντεβού και σε γνωστό ουρολογο, γιατι αυτός που πήγαμε περσυ πεταγε χαρταετο! Τουλάχιστον αν δεν ειχαμε μικροβια θα προσπαθουσαμε και μόνοι μας, χανουμε τοσους μηνες..

      Εύχομαι να έχετε καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη φορά! Εγώ κάνω μακρυ πρωτοκολλο, για να δουμε μπας και.. 

      3 ώρες πρίν, Cristina93 είπε:

      Δεν μίλησα με τον γιατρό καν ως προς αυτό.. μια μαία το είπε για να μην κάνω κύστες και μάλιστα σκοτώθηκα να βρω γιατί ήταν σε έλλειψη.. το αστείο είναι ότι όταν τη ρώτησα μου είπε δεν είναι κάτι.. για να μην κάνεις κύστες και χθες που την πίεσα εμμέσως τα συνέδεσε. Αυτό που κατάλαβα διαβάζοντας είναι ότι όντως αν δεν έχεις υψηλό δείκτη μάζας σώματος και έχεις χαμηλή ΑΜΗ είναι πιο πολλές οι πιθανότητες να εμφανίσεις κύστη αλλά αυτά υποτίθεται ότι είναι στον φάκελο μου και τα ξέρουν.. δυστυχώς λένε τα ίδια σε όλες χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τυχόν θέματα που έχει η καθεμία ώστε να κερδίζουν χρόνο. 

      Με έκαψε η μαία. Να ζητάς για όλα εξηγήσεις, να σου αναλυουν για ποιο λογο κανετε το κάθε τι, εμένα με βοηθάει αυτό να νιώθω πιο ήρεμη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

      2 ώρες πρίν, Eirini2025 είπε:

      Αμην! Σ ευχαριστώ παρα πολυ! Με το βραχυ. Μου είπε λόγω ηλικίας και χαμηλής ΑΜΗ. 

      Πόσο είσαι και πόσο ειναι η amh σου. Έχω διαβασει γενικα πως το μακρυ πλέον δεν το προτιμουν, ειδικά όταν υπάρχει χαμηλή amh. Εμένα δεν πετυχε το βραχυ 2 φορές (ειμαι σχεδον 29 με amh στα ταρταρα), οπότε τώρα θα δοκιμάσω και το μακρυ. Ο γιατρός μου λεει μια φορά, εγώ λέω να το κανω και μια δευτερη κι αν δεν αποκλειστικά φυσικους τροποποιημένους.

Τι πιστεύετε για το όνομα Ζέφυρος;


ElenaLena

Recommended Posts

Με το σύζυγο μου, μας αρέσουν πολύ τα αρχαιοελληνικά ονόματα, αλλά επίσης θα θέλαμε να τιμήσουμε και τους γονείς. 

 

Είπαμε να το πάμε παραδοσιακά και σε περίπτωση που θα ήταν αγόρι να βγάζαμε το όνομα των γονιών του. 

 

Το όνομα του πεθερού μου είναι αρκετά κοινό οπότε σκεφτόμαστε και το όνομα της πεθεράς μου, που είναι Ζαφείρω. Αντί για Ζαφείριος σκεφτήκαμε το Ζέφυρος. Που είναι και αρχαιοελληνικό όνομα και αρκετά εύηχο. 

 

Το θέμα είναι, πως σαν όνομα είναι τόσο σπάνιο (προσωπικά το έχω ακούσει άλλη μια φορά), που δεν ξέρουμε τελικά αν θα είναι περίεργο (με την αρνητική έννοια).

 

Τι πιστεύετε; 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Στην περιοχη μου Ζεφυρο ολοι ονομαζαν τις καφετεριες στην παραλια.. οποτε η προσωπικη μου αποψη δεν ειναι καλη...

Επισης θεωρω ειναι ενα ονομα τοσο σπανιο που σιγουρα θα δυσκολεψει την ζωη του παιδιου στο σχολειο..

Τωρα αν εσας σας αρεσει, εμας μας περισσευει..γερος να ειναι καο ευτυχισμενος, οτι κι αν επιλεξετε! ❤️

  • Μου αρέσει 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Elle12 είπε:

Στην περιοχη μου Ζεφυρο ολοι ονομαζαν τις καφετεριες στην παραλια.. οποτε η προσωπικη μου αποψη δεν ειναι καλη...

Επισης θεωρω ειναι ενα ονομα τοσο σπανιο που σιγουρα θα δυσκολεψει την ζωη του παιδιου στο σχολειο..

Τωρα αν εσας σας αρεσει, εμας μας περισσευει..γερος να ειναι καο ευτυχισμενος, οτι κι αν επιλεξετε! ❤️

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, ElenaLena είπε:

Με το σύζυγο μου, μας αρέσουν πολύ τα αρχαιοελληνικά ονόματα, αλλά επίσης θα θέλαμε να τιμήσουμε και τους γονείς. 

 

Είπαμε να το πάμε παραδοσιακά και σε περίπτωση που θα ήταν αγόρι να βγάζαμε το όνομα των γονιών του. 

 

Το όνομα του πεθερού μου είναι αρκετά κοινό οπότε σκεφτόμαστε και το όνομα της πεθεράς μου, που είναι Ζαφείρω. Αντί για Ζαφείριος σκεφτήκαμε το Ζέφυρος. Που είναι και αρχαιοελληνικό όνομα και αρκετά εύηχο. 

 

Το θέμα είναι, πως σαν όνομα είναι τόσο σπάνιο (προσωπικά το έχω ακούσει άλλη μια φορά), που δεν ξέρουμε τελικά αν θα είναι περίεργο (με την αρνητική έννοια).

 

Τι πιστεύετε; 

Καλησπέρα κορίτσι! Η αλήθεια είναι ότι αυτά είναι γούστα... Αλλά νομίζω το συγκεκριμένο δεν θα αρέσει στην πλειοψηφία...  ίσως κ λόγω σπανιότητας, ίσως οτι δεν μας είναι οικείο..μπορεί αυτό να μας ξενίζει... Δηλαδή κάνω εικόνα ένα μικρό παιδάκι στο σχολειό να το φωνάζουν "Ζεφυρε '" και δεν μου αρέσει.. Όπως εννοείται ούτε και το Ζαφείρης...μου θυμίζει κ τον τραγουδιστή τον Μελά... 

Παρόλα αυτά μου αρέσουν πολύ τα αρχαιοελληνικά ονόματα... Μήπως να αφήνατε  τις παραδόσεις για το επόμενο μωρό και να διαλέξετε κάποιο άλλο αρχαιοελληνικό? Ή να το πάτε παραδοσιακά με του πεθερου το όνομα?

Τα πεθερικά τι άποψη έχουν? Η πεθερά τι λέει? Θα είναι ευχαριστημένη με το Ζέφυρος? Ή προτιμάει να ακουστεί του πεθερού το κοινό όνομα? και αν το βάλετε Ζέφυρο και τελικά είναι πάλι δυσαρεστημένα τα πεθερικά?

Γενικώς το όνομα μας ακολουθεί σε όλη τη ζωή... Πιστεύω ότι ο γιος σας θα καταλήξει να το κάνει "Άκης"... 

Αναμένουμε νέα !!! 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! 
Εμείς μετά από σκέψη κ πολλή συζήτηση, έχοντας υπόψιν ότι το όνομα για το παιδί είναι κατι που δεν θα μπορέσει να βγάλει από πάνω του ποτε αποφασίσαμε από κοινού ότι θα ήταν καλό να βγάλουμε ανεξάρτητα ονόματα από γονείς και τιμητικά να δώσουμε σαν δεύτερο όνομα του πεθερού αν βγει αγόρι, επειδή ο άντρας μου τον έχασε το μπαμπά του όταν ήταν μικρός. 
Αν κ εγώ είμαι η σπάνια περίπτωση που θα σου πει ουαου στο σπάνιο αρχαιοελληνικό όνομα κ μου αρέσει να υπάρχει αυτή η διαφορετικότητα κ η πρωτοτυπία ( έχοντας μεγαλώσει στη γενια που γύρω μας υπήρχαν στο σχολείο σε κάθε τάξη από 5 Μαρίες, Ελενες και Κατερίνες και από αγόρια Γιώργηδες κ Γιάννηδες,)έφαγα πολύ μπουλινγκ με το όνομα μου. Μετά τα 20 το αποδέχτηκα, μέχρι εκείνη την ηλικία το μισούσα γιατί όπου πήγαινα με φώναζαν αφρό ξυρίσματος, Αφροξυλανθη και αλλά ευφάνταστα ονόματα που τα έπαιρνα πολύ βαριά μέσα μου ως παιδακι. Είχα φτάσει σε σημείο να ντρέπομαι να λέω πως με λένε.. Στο λέω γιατί θυμάμαι ακόμα πως ενοιωθα σαν παιδί κ το όνομα το πηρα από τη γιαγια μου.
Πλέον όταν ήρθε η ώρα να απόφασισουμε τα ονόματα των παιδιών, έβαλα βέτο να μη βγει όνομα γονέων καθότι τα ονόματα των δικών του είναι απαίσια, η μητερα μου δεν θέλει το δικό της και ο πατέρας μου το άκουσε από τον αδερφό μου. Με τη λογική του ότι επειδή ένας πρόγονος αποφάσισε να βγάλει το παιδί του έτσι κ αυτό πήρε συνέχεια γιατι να στιγματίζω τα παιδιά μου με ονόματα καθόλου εύηχα κ ομορφα ενώ έχω πληθώρα επιλογών. Όμως επειδή ήξερα ότι ο άντρας μου θέλει να ακουστεί το όνομα του πατέρα του γιατι τον έχει χάσει μικρός, ερχόταν σε αντίθεση με την δαιμονική σύμπτωση του ότι ειναι το χειρότερο μου αντρικό όνομα .. και βρήκαμε τη μέση λύση: θα μπει τιμητικά ως δεύτερο όνομα αλλά δεν θα ακουστεί ποτε, εκτός κ αν το παιδί μελλοντικά το αποφασίσει μόνο του. Έτσι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι κ ταυτόχρονα δεν στιγματίζεται κ το παιδί..

 

  • Μου αρέσει 1
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πρίν, WomensPower είπε:

Καλησπέρα κορίτσι! Η αλήθεια είναι ότι αυτά είναι γούστα... Αλλά νομίζω το συγκεκριμένο δεν θα αρέσει στην πλειοψηφία...  ίσως κ λόγω σπανιότητας, ίσως οτι δεν μας είναι οικείο..μπορεί αυτό να μας ξενίζει... Δηλαδή κάνω εικόνα ένα μικρό παιδάκι στο σχολειό να το φωνάζουν "Ζεφυρε '" και δεν μου αρέσει.. Όπως εννοείται ούτε και το Ζαφείρης...μου θυμίζει κ τον τραγουδιστή τον Μελά... 

Παρόλα αυτά μου αρέσουν πολύ τα αρχαιοελληνικά ονόματα... Μήπως να αφήνατε  τις παραδόσεις για το επόμενο μωρό και να διαλέξετε κάποιο άλλο αρχαιοελληνικό? Ή να το πάτε παραδοσιακά με του πεθερου το όνομα?

Τα πεθερικά τι άποψη έχουν? Η πεθερά τι λέει? Θα είναι ευχαριστημένη με το Ζέφυρος? Ή προτιμάει να ακουστεί του πεθερού το κοινό όνομα? και αν το βάλετε Ζέφυρο και τελικά είναι πάλι δυσαρεστημένα τα πεθερικά?

Γενικώς το όνομα μας ακολουθεί σε όλη τη ζωή... Πιστεύω ότι ο γιος σας θα καταλήξει να το κάνει "Άκης"... 

Αναμένουμε νέα !!! 

Καλημέρα και ευχαριστώ για τη βοήθεια! Πραγματικά είχα ανάγκη να ακούσω τις αντικειμενικές απόψεις όλων σας για αυτό το θέμα, γιατί ούτε και εγώ είμαι σίγουρη για αυτό το όνομα. 

Ο πεθερός μου δεν είναι από τους γονείς που επιμένουν να βγει το όνομα τους, όσο αφορά τη πεθερά μου ούτε αυτή τρελαίνεται με το Ζέφυρος, οπότε είναι καθαρά δική μας απόφαση!!

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...