Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Κοιτάνε τα δώρα!!!! είναι λόγικό στις φιλικές σχέσεις;;;


beba09

Recommended Posts

Σας έχει τύχει να γνωρίσετε άτομα που όταν τους κάνουν δώρα, κοιτάνε να δουν από που και πόσο έχει αγοραστεί;;; γιατί το κάνουν αυτό;;; υπάρχει κάποιος λόγος. Τι ακριβώς ψάχνουν. είναι αυτό λογικό σε μια φιλική σχέση!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

χαχαχα....ξερω και εγω καποιους που το κανουν...και εμενα ασχημο μου φαινεται...η κινηση μετραει κ οχι το ποσο κοστιζει κατι...

τωρα γιατι το κανουν??μηπωσ αν ειναι ακριβο να πανε να το αλλαξουν με κατι που χρειαζονται?η' για να δουν ποσο εχει κ να κανουν πισω ενα δωρο με την ιδια αξια..??κανεις δεν ξερει!!! χαχαχαχ ισως ουτε οι ιδιοι...

Link to comment
Share on other sites

πλάκα μου κάνεις??????? Εγώ θυμάμαι σε γάμο πρώην κολλητής που έλεγε σε όλον τον κόσμο ........... εμείς το σπίτι μας το έχουμε φτιάξει λεφτά να μου δώσετε........όλα τα κοιτάνε και την μάρκα κοιτάνε, και πόσο κοστίζει κοιτάνε.....η ίδια φιλεναδίτσα πήγε στον κοσμηματοπώλη για να δει πόσο κοστίζει το μονόπετρο του καλού της (άλλο μουλάρι από εκεί......)

Το δικό μου το συμπέρασμα ένα..........λίγοι και καλοί........:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Το έχω κάνει.

Όχι σε κολλητή φίλη, αλλά σε συγγενείς και σε άσχετους.

Κυρίως για κάτι που μου φαινότανε "φθηνιάρικο" για συγκεκριμένη περίσταση να ξέρω τι να δώσω σε αντίστοιχη...

Δεν το θεωρώ κακό...

Σκέψου ότι πολλά δώρα αλλάζονται, οπότε ξέρει κανείς πόσο κάνουνε θέλοντας και μη...

Για να μην πω για ένα φουλάρι που πήγε να αλλάξει η μητέρα μου σε γνωστό μαγαζί και της είπανε "λυπάμαι, δεν είναι δικό μας εμπόρευμα"... :shock::shock:


NDPXp3.png eJ01p3.png
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά νομίζω ότι είναι λιγάκι άσχημο να κάνεις καλά δωράκια και μετά όταν έρχεται η σειρά του άλλου να σου φέρνει κάτι που το είχε ξεχάσει σπίτι του ή ότι πιο φθηνό βρήκε. Αυτό δείχνει ότι δεν υπολογίζει και πολύ την φιλία και τέλος πάντων δεν μου αρέσει η κίνηση. Δεν λέω ότι η φιλία δείχνεται με τα δώρα, αλλά ΟΤΑΝ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ.

Για μένα το δώρο:

Πρέπει να είναι καινούργιο (εάν κάνουμε κάτι που έχουμε στο σπίτι πρέπει να το πούμε)

Πρέπει να είναι προσεγμένο και περιποιημένο έστω και εάν είναι φθηνό

Πρέπει να είναι στα μέτρα των δυνατοτήτων μας

Πρέπει να μην προσπαθούμε να εξαπατήσουμε τον άλλον (περίπτωση φουλάρι που αναφέρθηκε παραπάνω).

Πρέπει να μην έχουμε την απαίτηση εφόσον κάνουμε απλά και οικονομικά δώρα να μας κάνουν ακριβά και πολυτελή και το αντίστροφο.

Προσωπικά νομίζω ότι επειδή το δώρο πολλές φορές δείχνει την εκτίμηση μας σε ένα πρόσωπο δημιουργούνται πολλές παρεξηγήσεις όταν δεν είναι προσεγμένο. Επίσης πολλοί έχουν την τάση να κάνουν πολύ ακριβά δώρα σε άτομα που δεν γνωρίζουν καλά καλά μόνο και μόνο για να ζητήσουν κάποια χάρη ή για να τους προσεγγίσουν, αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική εκτίμηση. (και αυτό το έχω ζήσει)

Κάποτε και εγώ ήμουν της άποψης δεν με νοιάζει, η κίνηση μετράει, αλλά σε πληγώνει να βλέπεις ανθρώπους που τους έχεις κάνει καλά δώρα να σου κάνουν φτηνιάρικα (ενώ μπορούν σαφώς πολύ καλύτερα, και μιλάω για πραγματικά φτηνιάρικα) και ακόμα περισσότερο όταν βλέπεις τα ίδια άτομα να κάνουν πανάκριβά δώρα σε άτομα άλλα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 months later...

Μια φίλη μου, μου ειχε δημιουργησει τρελό κόμπλεξ με το ολο θέμα. Και εξηγούμαι. Πάρότι άνεργη-άεργη η φίλη ειχε σπόνσορες, τους δικούς της αρχικα και μετέπειτα τον γκόμενο-άντρα της. Οπότε ειχε και μια άνεση. Στην αρχη μου αγόρασε δώρο των 50 ευρω, μετα των 100. Επρεπε και γω να κανω αντίστοιχα. Στην αρχη δεν μ ενοιαζε γιατι έβγαζα πολλά απο την δουλειά μου. Με τον καιρό ομως άλλαξα τα δεδομένα και επρεπε να περιοριστω. Της ειχα πάρει ενα κολλιέ γνωστου οικου του εξωτερικου και το κοιταξε λες και το ειχα πάρει απο πλανόδιο(για κεινη άξιζε μονο ο χρυσος), της αγοραζα δωρακια απο το εξωτερικο επωνυμα και τα κοιταζε λες και εκαναν 5 ευρω. Καποια στιγμη της πηρα ενα χρυσαφικο και μεχρι να πιστοποιησει οτι ηταν χρυσος το κοιταζε με μισο ματι.

Πωπωωωωω με ειχε κοπμπλεξαρει τρελα. Και να σου τα ακριβα δωρα. Ωσπου τα πηρα και τα εκοψα μαχαιρι. Άντε στο καλο...ενα δωρο δεν χρειάζεται να ειναι ακριβο για να ειναι γουστόζικο.

(εξαιρουνται περιπτωσεις ατομων που τους παιρνεις κατι καλο και σου φερνουν κατι με 1-2 ευρω. Το θεωρω μιζερο)

Link to comment
Share on other sites

έχω βρεθεί σε πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά,αγόραζα και οικονομικότερα πράγματα,αξία έχει η κίνηση και η σκέψη.Δεν έχω αλλάξει ποτέ δώρο

.Μου έχει τύχει να αγοράσω κάτι για δώρο απο μαγαζί γνωστής μου,να περάσουν 4 μήνες και να πάνε μετά να το αλλάξουν φυσικά δεν έγινε αλλαγή και είπαν και λόγια απο πάνω.Το θεώρησα μεγάλη χοντροκοπιά

Link to comment
Share on other sites

παίρνω όσο βαστάει η τσέπη μου και αναλόγως σε ποιόν απευθύνεται (δηλ. αν είναι γνωστός ή φίλος καλός ή υποχρέωση που πρέπει να βγει) και ποτέ δεν κοιτάω τί μου έχουν πάρει,τα δέχομαι όλα με χαρά και πάντα τους βρίσκω μια θέση!!!

έχει τύχει βέβαια να μου κάνουν δώρο φόρεμα και να πάω την Παρασκευή στη λαική και να το δω κρεμασμένο σε πάγκο αλλά δεν είπα κουβέντα και το φόρεσα κιόλας κάμποσες φορές!!

στο σπίτι μου έκαναν δωρο ρολόι απο συγγενικο μαγαζί και είδα οτι ήταν ελαφρως χαλασμένο δε μ'ενοιαξε του βρήκα τη γωνιά του στην κουζίνα...αυτοί που το κάνανε και μπαίνουν στο σπίτι και το βλέπουν ήθελα να ήξερα δε ντρέπονται;εγω θα ντραπώ;;;σωπάτε καλέ!!

αλλά μου έχει τύχει και να κάνω δωρο με 10 ευρώ και να το δω κι εγω στολισμένο και το ευχαριστήθηκα...αφού έπιασε τόπο,πάλι καλά!!


io6Qp3.png

TyPTp2.png

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...