Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

Μανούλες Αυγούστου 2014

martha86

Recommended Posts

Καλησπέρα!

πήγα στον διαβητολόγο και με έβαλε σε διατροφή, αυστηρούτσικη και μέτρημα σαγχάρου 4 φορές τη μέρα και στόχο να χάσω 2 κιλά΄μέχρι να γεννήσω!!λίγο υπερβολικά μου φάνηκαν δεδομένου ότι οι τιμές μου είναι εντός ορίων. Αλλά μου είπε ότι έχω παρει πολλά κιλα (12, σιγά πια!), έχω μεγάλο μωρό και η γιαγιά μου είχε διαβήτη.Οπότε τι να κάνω πρέπει να το ακολουθήσω, δεν θέλω να το ρισκάρω.

Εντωμεταξύ μετά ήταν να πάμε για ψώνια για τον μπέμπη, ρίξαμε έναν καυγά με τον άντρα μου λόγω της όλης έντασης και γυρισαμε σπίτ και δεν πηγαμε πουθενά. ουφ.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους μ'έβαλε και εμένα σε διατροφή!

Ενώ ο ζάχαρος ήταν πάνω κάτω στα όρια, ο κυριότερος λόγος είναι ότι η γιαγιά μου είχε ζάχαρο. Πρέπει (είπε) να δούμε 7 γεννιές πίσω, το αν είχε κανείς ζάχαρο(μη χέσω).

Και εγώ το πιστέυω ότι είναι υπερβολικό. Μόδα? Προώθηση Ενδοκρινολόγων? Αλλά το ρισκάρεις? Δεν το ρισκάρεις....! Μέτρα το ζάχαρο σου και παρακολούθησέ το. Εγώ έβαλα στη δική μου "διατροφή" και παγωτό, κορμό και ότι άλλο τραβάει η ψυχούλα μου, αρκεί να παραμένει στο όριο ο ζάχαρος! Και από τη στιγμή που παραμένω χαλλλλλλλαρή, είναι όλα στο όριο!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Τι κάνουν σήμερα τα κορίτσια μου;;Πως ειναι;;;

Μακριά σου? Χάλια! Μπλιέχ! Απαίσια! Βαριόμαστε! Αλλά ας μην το κάνουμε θέμα....

Θέλω καφεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

Μακριά σου? Χάλια! Μπλιέχ! Απαίσια! Βαριόμαστε! Αλλά ας μην το κάνουμε θέμα....

Θέλω καφεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

χαχαχαχαχαχαχα εγω παντως μιας και πηρα παραταση,αυτη τη βδομαδα μια εξοδο θα τη χτυπησω...!!!:cool::cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπερα κοριτσια!!! Ευχαριστω κ παλι για τις ευχες!!

Sweetangel καλως ηρθες στο παρεακι μας!! αντε να πληθαινουμε οι κοριτσομανες με τις κορακλες μας!!

Anastasia28 προσπαθησε να μην αγχωνεσαι...ολα θα γινουν σιγα σιγα...

Rinoui αρχισατε ετοιμασιες εεε;; Τι καλα!! Τελικα σε τι χρωματα κατεληξες;;

Εμεις ακομα τιιιιιιποτα! Τριτη παμε γιατρο, να παραλαβουμε καροτσι, να παραγγειλουμε κρεβατι και για ψωνια.. Και μετα θα βαψουμε την κρεβατοκαμαρα κ θα κανουμε αλλαγες στην διαρυθμιση για να χωρεσει κ η κουνια της μπουμπουκας μας.

Marilou νομιζω πως οι τιμες στην Αθηνα συνεχιζουν να ειναι υψηλοτατες σε σχεση με Θες/νικη. Η γιατρος μας ειπε θελει 1000? Για φτ + 100? για κτ.

Τιμες θα παρω την Τριτη. Αλλα μια γνωστη μου που γεννησε στην βιοκλινικη (μ αυτους συνεργαζεται η δικια μου) πριν κανα 2μηνο εδωσε 1500? Με κτ για μονοκλινο, οποτε αν οι τιμες κυμαινονται σ αυτο το έπιπεδο κινεμεις λεμε να επιλεξουμε μονοκλινο για να εχουμε κ τον μπαμπα μας παρεα.

Καλά εχεις δίκιο!!!αλλά εδώ να φανταστεις γιατροί δημοσίου και απαιτούν 1000 ευρώ λογικό μου κανει ο ιδιώτης γιατρός να θέλει 1500 ...δε λέω οτι είναι σωστο απλα έτσι έχουν διαμορφώσει τις ταριφες τους...πάντως έχω ακούσει και χειρότερα απο πολλές γνωστές-φιλες πχ και 2500 ευρώ οποτε τον λες νορμάλ προς ακριβό τον δικό μας...

το σημαντικό είναι να μην έχει μεγάλη διάφορα η αμοιβή του γιατρού απο καισαρική σε φυσιολογικό γιατί αν είναι απο 300 και πανω που ξέρεις αν θα σε βάλει χωρίς λογο για καισαρική για να πάρει το έξτρα παραδακι...

Ευτυχώς ο δικός μου έχει ίδια χρεωση

Διαφημίσεις

Καλα ειμαστε! Και η μπουμπου 1 και η μπουμπου 2 χεχεχε κι εγώ ελπίζω να βγω για κάνα φαγακι εξω :-) :-) :-) :-)

ΦΑΓΑΚΙ ΕΞΩ;;;Ουτε ξερω ποτε θα μου ξαναεπιτραπεί...!!!πφφφ θα συμβιβαστώ με σκετες βόλτες..!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σας ευχαριστώ πολύ!εντάξει νομίζω πιο πολύ χάλασε η διάθεση μου με τον συνδιασμό διατροφής και καυγά.

zizoulis όχι δεν τη ρώτησα κινδύνους, το μόνο είπε ότι το μωρό παίρνει πολύ βάρος και δεν θέλουμε να το αφήσουμε να παίρνει ανεξέλεκτα. οι στόχοι είναι 90 το σάγχαρο νηστείας και 120 τα υπόλοιπα 3 για μια βδομάδα. Αν τα πετύχουμε ίσως γίνει λίγο πιο ελαστικό το διαιτολόγιο, το οποίο ομως θα έχω μέχρι να γεννήσω και μπορεί να κάνω 2 μετρήσεις τη μέρα. Όχι ευτυχώς ακόμα για ινσουλίνη δεν μίλησε. Μην το αφήσει πάντως και εσύ γιατί είχες παρόμοιες μετρήσεις με εμένα.

happy and crazy για καφέ ρώτησες?γιατί εγώ πίνω έναν γαλλικό χωρίς ζάχαρη το πρωί και ξέχασα να ρωτήσω αν επιτρέπεται

papakia30 εννοείται να τη πας και τη βολτίτσα σου και δεν πειράζει που δεν μπορείς να φας έξω, πάρε το φαγάκι σου να κάνεις πικνικ;)

Πάντως εμένα ζήτησε 1800 είτε καισαρική είτε φυσιολογικά!

url%5Dcbf47431c9.png

Αν δεν προσέξεις,υπαρχουν επιδράσεις στη μαμά αλλά και στο μωρο...Οσο για την ινσουλινη αφου μπορει να την αποφυγει με διατροφη γιατι οχι;;Αντε κατερινακι...υπομονη..Λιγο εμεινε!!!!:D

Για τη Μαμα λεει στο επίσημο site της διαβητολογικης εταιρείας οτι δηλώνει μια προδιάθεση (ο προδιαβητης, που η Κατερινα ακομα δεν ανήκει ουτε σε αυτο - δε μιλάμε για διαβητη πχ. αν μια τιμη ειναι πανω απο 200 ή το νηστειας πανω απο 126). Αυτή η προδιάθεση ισως εκδηλωθεί αν η μητέρα πάρει πανω απο 5 κιλα απο κανονικο της βαρος τα πρωτα χρονια μετα την εγκυμοσυνη ή αν δε χάσει τα κιλα της εγκυμοσυνης μεσα στον πρωτο χρονο. Για το παιδι ο κίνδυνος ειναι να γεννηθεί μεγαλοσωμο πανω απο 4 κιλα, οποτε γινεται επικίνδυνος ο φυσιολογικός τοκετος και χρειαζεται καισαρικη - επίσης επειδή υο ζαχαρο εκτοξεύεται τις 2 τελευταίες εβδομαδες προτιμάταικ ο τοκετος στις 38 εβδομαδες . Τονίζουν ομως οτι δε δημιουργείται κανένα κλινικό προβλημα στο μωρο και δεν εχει αποδειχθεί (αλλα ισως) να σχετίζεται με προδιάθεση του παιδιου για διαβητη οταν μεγαλώσει (το ζαχαρο των ηλικιωμένων ή για παχυσαρκια) αλλα αυτα ειναι υποθέσεις !!

Και λέω εγω τώρα αν εισαι πανω απο τα όρια άντε... Αν δεν εχεις ξεπεράσει τα όρια γιατι να μην το παρακολουθείς απλως...

Μηπως υπερβάλλουν; Γιατι μεχρι τώρα τους ενδοκρινόλογους τους ειχαμε για το θυρεοειδή, τώρα τους χρειαζεται και το 1/3 των εγκυων...

EGd5p3.png

vYCpp2.png

Σας ευχαριστώ πολύ!εντάξει νομίζω πιο πολύ χάλασε η διάθεση μου με τον συνδιασμό διατροφής και καυγά.

zizoulis όχι δεν τη ρώτησα κινδύνους, το μόνο είπε ότι το μωρό παίρνει πολύ βάρος και δεν θέλουμε να το αφήσουμε να παίρνει ανεξέλεκτα. οι στόχοι είναι 90 το σάγχαρο νηστείας και 120 τα υπόλοιπα 3 για μια βδομάδα. Αν τα πετύχουμε ίσως γίνει λίγο πιο ελαστικό το διαιτολόγιο, το οποίο ομως θα έχω μέχρι να γεννήσω και μπορεί να κάνω 2 μετρήσεις τη μέρα. Όχι ευτυχώς ακόμα για ινσουλίνη δεν μίλησε. Μην το αφήσει πάντως και εσύ γιατί είχες παρόμοιες μετρήσεις με εμένα.

happy and crazy για καφέ ρώτησες?γιατί εγώ πίνω έναν γαλλικό χωρίς ζάχαρη το πρωί και ξέχασα να ρωτήσω αν επιτρέπεται

papakia30 εννοείται να τη πας και τη βολτίτσα σου και δεν πειράζει που δεν μπορείς να φας έξω, πάρε το φαγάκι σου να κάνεις πικνικ;)

Πάντως εμένα ζήτησε 1800 είτε καισαρική είτε φυσιολογικά!

Κατερινα, εννοείται κι εγω μεσα στη βδομαδα θα το δρομολόγησω...αν μπορεις δώσε μια ιδέα απο το διαιτολόγιο...

Ο γιατρος σου ειναι λιγο ακριβός. Εμάς την αλλη φορα μας ειχε πάρει 1500, αλλα τώρα απο την αρχη θέσαμε το θεμα της αμοιβής και του τονίσαμε οτι οι εποχές εχουν αλλάξει και μας άφησε να καταλάβουμε οτι γύρω στο χιλιαρικο θα παίξουμε...

EGd5p3.png

vYCpp2.png

Για τη Μαμα λεει στο επίσημο site της διαβητολογικης εταιρείας οτι δηλώνει μια προδιάθεση (ο προδιαβητης, που η Κατερινα ακομα δεν ανήκει ουτε σε αυτο - δε μιλάμε για διαβητη πχ. αν μια τιμη ειναι πανω απο 200 ή το νηστειας πανω απο 126). Αυτή η προδιάθεση ισως εκδηλωθεί αν η μητέρα πάρει πανω απο 5 κιλα απο κανονικο της βαρος τα πρωτα χρονια μετα την εγκυμοσυνη ή αν δε χάσει τα κιλα της εγκυμοσυνης μεσα στον πρωτο χρονο. Για το παιδι ο κίνδυνος ειναι να γεννηθεί μεγαλοσωμο πανω απο 4 κιλα, οποτε γινεται επικίνδυνος ο φυσιολογικός τοκετος και χρειαζεται καισαρικη - επίσης επειδή υο ζαχαρο εκτοξεύεται τις 2 τελευταίες εβδομαδες προτιμάταικ ο τοκετος στις 38 εβδομαδες . Τονίζουν ομως οτι δε δημιουργείται κανένα κλινικό προβλημα στο μωρο και δεν εχει αποδειχθεί (αλλα ισως) να σχετίζεται με προδιάθεση του παιδιου για διαβητη οταν μεγαλώσει (το ζαχαρο των ηλικιωμένων ή για παχυσαρκια) αλλα αυτα ειναι υποθέσεις !!

Και λέω εγω τώρα αν εισαι πανω απο τα όρια άντε... Αν δεν εχεις ξεπεράσει τα όρια γιατι να μην το παρακολουθείς απλως...

Μηπως υπερβάλλουν; Γιατι μεχρι τώρα τους ενδοκρινόλογους τους ειχαμε για το θυρεοειδή, τώρα τους χρειαζεται και το 1/3 των εγκυων...

Πες τα βρε zizoulis! Παλιά που βάζανε 20-30 κιλά πως ήταν δηλαδή? Όλα τα παιδιά είναι παχύσαρκα? Εκτός αυτού συγκρίνω πάντα με το εξωτερικό. Όλη η οικογένεια μου και οι φίλοι μου ζούνε Γερμανία. Εκεί λοιπόν, ναι... κάνουνε και καμπύλη ζαχάρου και τα πάντα, αλλά αυτόν τον πανικό με τον διαβήτη κύησης δεν τον προωθούν, όπως εδώ. Ισως υπάρχει πρόβλημα με φυσιολογικό τοκετό, ίσως γεννηθεί το μωρό με διαβήτη, ίσως γίνει παχύσαρκο.... ίσως και εγώ σκοντάψω στο δρόμο και τσακίσω το πόδι μου (αν δεν τσακίσω κανέναν γιατρό από πριν)

Παρακολούθηση θέλει.... όχι πανικό!

Διαφημίσεις

ε μα και εμένα πολύ υπερβολικά μου φαίνονται όλα αυτά. δηλαδή και άμα γεννήσω έναν μπέμπαρο 4 κιλά χάλασε ο κόσμος? δεν ξέρω το ψάχνουν υπερβολικά πολύ και αν φανταστείτε ότι εμένα η γλυκοζιωμένη μου είναι 4,5 με κατώτερο όριο το 4. δηλαδή καμία προδιάθεση για σάγχαρο!!δηλαδή έλεος!!

ξέχασα να της πω ότι τα είχα και με ένα παιδί παλιά που είχε νεανικό διαβήτη, εκεί θα με έβαζε στις ινσουλίνες:lol::lol::lol:! ότι να ναι!

zizoulis είναι λίγο ακριβή το ξέρω, αλλά δεν την αλλάζω με τίποτα τι να τη κάνω!!! σε δεύτερο παιδί σίγουρα θα ζητήσω μείωση!!

όσον αφορά το διαιτολόγιο έχει 6 γεύματα και απαγορεύονται κορν φλεικς(μόνο βρώμη μπιαχ), ζάχαρη και υποκατάστατα, τηγανιτά, αναψυκτικά, αλκοολ, χυμοι με ζάχαρη, γλυκά, χυμός ντομάτας και άλλες σάλτσες, μόνο φρέσκια ντομάτα, ούτε καν πατάτες ψητές. βραστά, ψητά, κάποια μαγειρευτά και βοηθειά μας:D

Ευτυχώς τελικά που έφαγα παγωτάκι και σουβλάκι χθες:D:D

url%5Dcbf47431c9.png

παιδια η μάνα μου, όταν γέννησε τον αδελφό μου το '79 πήρε στην εγκυμοσύνη της 12 κιλά και ο αδελφός μου βγήκε 4 κιλα! και δεν έκανε ουτε ζάχαρο καθόλου ούτε τίποτα! α ... και γέννησε φυσιολογικά...εμένα με έκανε 3,600 αλλά είχε πάρει 18 κιλά σε εμένα...περιτό να πω οτι η μάνα μου με το ζόρι ήταν 50-55 κιλά.... εγώ της το λέω "δεν έβγαλες παιδιά...μοσχάρια έβγαλες!"

eNortjKzUjIyNLQ0NleyBlwwFX4C1A,,90.png

καλησπερα ομορφες μου...!!!τι κανετε???οι κοιλιτσες σας???

ευχομαι να ειστε ολες καλα...!!

κατερινα κων ολα καλα θα πανε κοριτσι μου μην ανησυχεις,ειναι λιγο εως πολυ υπερβολικοι ολοι με αυτα τα κιλα..αμαν πια μας εχουν ταραξει..

κοριτσια εγω σημερα νιωθωωω πολυ κουρασμενη...οταν γυρισα απο τη δουλεια εβραζαν τα ποδια μου και ειχα πονους χαμηλα.

σαν περιοδου....και η μπεμπα κλωτσαγε συνεχεια...ανησυχησα πολυ...τωρα που σηκωθηκα νιωθω λιγο καλυτερα..

ZNO2p3.png

κατερινα κων ολα καλα θα πανε κοριτσι μου μην ανησυχεις,ειναι λιγο εως πολυ υπερβολικοι ολοι με αυτα τα κιλα..αμαν πια μας εχουν ταραξει..

κοριτσια εγω σημερα νιωθωωω πολυ κουρασμενη...οταν γυρισα απο τη δουλεια εβραζαν τα ποδια μου και ειχα πονους χαμηλα.

σαν περιοδου....και η μπεμπα κλωτσαγε συνεχεια...ανησυχησα πολυ...τωρα που σηκωθηκα νιωθω λιγο καλυτερα..

ποτε σταματας απο τη δουλεια;λογικο ειναι να κουραζεσαι περισσοτερο τωρα!να προσεχεις!

MiaTp2.png>

64TMp2.png

ε μωρε βαραίνουμε και κουράζομαστε, ξεκουράσου:D:D

εντωμεταξύ, με βλέπω υπογλυκαιμίες να κάνω στο τέλος! μέτρησα το σάγχαρο τώρα για να δω πως λειτουργεί το μηχανάκι και μου έβγαλε 96 χωρίς να έχω προσέξει ακόμα!!

url%5Dcbf47431c9.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...