Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
Reset Password: Στο παρελθόν τα κριτήρια password ήταν χαμηλής ασφάλειας, με αποτέλεμα κάποιοι λογαριασμοί μελών να χακάρονται. Εάν συμβεί αυτό, στέλνουμε μήνυμα στο E-Mail σας για αναγκαστική ανανέωση του password.
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • On 3/11/2026 at 8:55 ΜΜ, Kroketa είπε:

      Καλησπέρα σε όλες! ❤️

      Είμαι καινούρια στο forum και, επειδή δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη ακόμα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα.

      Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία. Όχι γιατί έχει ακόμα το πολυπόθητο happy end, αλλά γιατί θέλω να δώσω λίγο κουράγιο σε κάθε κοπέλα που προσπαθεί να αποκτήσει το μωράκι της και νιώθει πως ο δρόμος είναι δύσκολος.

      Σήμερα είμαι 39 χρονών. Με τον άντρα μου ξεκινήσαμε τις προσπάθειες τον Οκτώβριο του 2024. Το πρώτο θετικό τεστ ήρθε σχεδόν αμέσως, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δυστυχώς, όμως, η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε στις 5 εβδομάδες.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Έναν μήνα αργότερα έμεινα ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά η χαρά συνοδευόταν από πολύ άγχος, καθώς η πρώτη απώλεια ήταν ακόμα νωπή. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχία που νιώθαμε και οι δύο ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο.

      Στην 6η εβδομάδα είδα αίμα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως δεν αντέχω να ζήσω ξανά το ίδιο. Τελικά, η διάγνωση ήταν εξωμήτρια κύηση στην αριστερή σάλπιγγα. Χρειάστηκε χειρουργείο και αφαίρεση της σάλπιγγας, μαζί με το μωράκι μας.

      ΒιβλίαΒιολογίας

       

      Η ανάρρωση ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά. Ένιωθα πως χρειαζόμουν χρόνο. Χρόνο για μένα, για τον άντρα μου, για τη σχέση μας, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Και αυτό ακριβώς έκανα!

      Ταξίδια, βόλτες, έξοδοι, ποτά, γέλια και καλοπέραση! Αποφάσισα να χαρώ τη ζωή μου, γιατί, όσο κι αν πονούσα, η ζωή συνέχιζε να έχει όμορφες στιγμές που δεν ήθελα να χάσω.

      Ο καιρός πέρασε και τον Νοέμβριο του 2025 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά.

      Και πάλι θετικό τεστ! Και πάλι χαρά! Αυτή τη φορά σκεφτόμουν: «Τι μπορεί πια να πάει στραβά; Δεν γίνεται να είμαι τόσο άτυχη!».

      Κι όμως…

      Στην 6η εβδομάδα, ξανά αίμα. Ξανά αγωνία. Ξανά φόβος. Ξανά θυμός. Όλα τα συναισθήματα που πίστευα πως είχα αφήσει πίσω μου επέστρεψαν μέσα σε μια στιγμή.

      ΒιβλίαΒιολογίας

       

      Και τότε, κορίτσια μου, τράβηξα το λαχείο. Το ένα στις 30.000.

      Ετερότοπη κύηση.

      Δίδυμη εγκυμοσύνη. Ένα μωράκι μέσα στη μήτρα και ένα δεύτερο στη δεξιά σάλπιγγα.

      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε υποψιαστεί τίποτα, αφού στον υπέρηχο είχε ήδη φανεί ο ενδομήτριος σάκος.

      Έφτασα στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους και αιμορραγία. Η δεξιά σάλπιγγα είχε υποστεί ρήξη και είχα εσωτερική αιμορραγία.

      ΒιβλίαΑνατομίας

       

      Φοβήθηκα πολύ. Έκλαψα πολύ. Δεν ήξερα τι θα μου ξημέρωνε.

      Δυστυχώς, ούτε το μωράκι που βρισκόταν μέσα στη μήτρα τα κατάφερε.

      Ξύπνησα από το χειρουργείο χωρίς τα μωράκια μου και χωρίς καμία από τις δύο σάλπιγγες.

      Σωματικά, ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα. Ψυχολογικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εμφανίστηκαν κρίσεις πανικού και κατάλαβα πως χρειαζόμουν βοήθεια. Απευθύνθηκα σε ειδικό, ακολούθησα θεραπεία και πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψα πριν από λίγες εβδομάδες.

      Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου.

      Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

      Χωρίς σάλπιγγες, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πλέον ο μοναδικός μας δρόμος.

      ΤεστΓονιμότητας

       

      «Μην καθυστερείς», μου είπε ο γιατρός. «Με ΑΜΗ 0,46 δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πολύ».

      Και δεν θα περιμένω!

      Αύριο ξεκινάω τα φάρμακα της διέγερσης.

      Στα 39 μου, με χαμηλή ωοθηκική εφεδρεία, τρεις εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν, δύο χειρουργεία και πολλές δύσκολες στιγμές στην πλάτη μου, είμαι εδώ. Όρθια. Αισιόδοξη. Και έτοιμη να προσπαθήσω ξανά.

      ΕίδηΕγκυμοσύνης

       

      Δεν ξέρω πόσα ωάρια θα καταφέρουμε να πάρουμε. Δεν ξέρω πόσα εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε ακόμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε με την πρώτη.

      Ξέρω όμως πως δεν έχω χάσει την πίστη μου.

      Πιστεύω στο σώμα μου. Πιστεύω στην επιστήμη. Πιστεύω στον γιατρό μου. Και πάνω απ’ όλα πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσω.

      Ιατρικέςυπηρεσίες

       

      Ελπίζω να τα καταφέρω. Και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

      Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να περπατήσω λίγο παραπάνω από άλλες γυναίκες για να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι. Αλλά θα τον περπατήσω!

      Κορίτσια μου, αν κάτι θέλω να κρατήσετε από την ιστορία μου, είναι πως καμία μας δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό.

      Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυγίσει, να κλάψει, να θυμώσει, να κουραστεί. Δεν χρειάζεται να είμαστε δυνατές κάθε μέρα. Αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε, να γελάτε, να αγαπάτε και να χαίρεστε όλα τα υπόλοιπα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

      Η ζωή μας δεν αρχίζει τη μέρα που θα κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας. Η ζωή μας συμβαίνει και τώρα. Και αξίζει να τη ζούμε!

      Εύχομαι ολόψυχα σε καθεμία από εσάς να αποκτήσει το μωράκι που τόσο λαχταρά. Να γεμίσουν οι αγκαλιές σας και τα σπίτια σας με παιδικά γελάκια.

      Κι εγώ ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω εδώ και να σας γράψω πως, τελικά, ήρθε και το δικό μας θαύμα. 

      Μέχρι τότε, συνεχίζουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη!

      Συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι! Ήθελα απλώς να τα πω κάπου που ξέρω πως θα με καταλάβουν. 

      Είσαι πάρα πολύ δυνατή και μπράβο σου! 👏 Εύχομαι τα καλύτερα από εδώ και πέρα! 

      • Μου αρέσει 1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

Γειά σ σαξπα.μαρία νομίζω σ λένε κ εσένα ε; ω ναι ..προδερμ αποστείσωσεις κ όλα τα γνωστα φτου κ απ την αρχή.

Έφη δεν άρχισα.όλη μέρα έτρεχα για δουλειές κ τώρα είμαι περίπτερο.

Πηγα είδα τα πουγκία κ πήρα ENA δείγμα να κάνω να ανεβάσω.AYPIO όμως.πω πω εχω μια νυστα ατελείωτη


bukbxm5vasxvirc0.png

Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 641
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • mom

    mom 273 δημοσιεύσεις

  • Katsarida

    Katsarida 160 δημοσιεύσεις

  • saxpa

    saxpa 66 δημοσιεύσεις

  • Theni

    Theni 57 δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκαν

ξαναπαιρνουμε Ε?..εβγαλα κατι φανελακια που βρηκα κοντομανικα μινιατουρες ξεχασα ποσο σταλια ειναι αυτα κανουνε και για τα χερακια για κουκλακια κουκλοθεατρου..μιλαμε πολυ μικρα.:D και ειπα να τα πλυνω να μην τα πλυνω..και λεω αντε θα αγορασω :( φτου ξανα

γεια σου Μαρακι..λεγε με ΣΑΧΠΑ με χ οχι με ξ..με μια κοντεψα να βρεθω στα μαχαιρια με αυτο το ξ και χ :D:D

ναι αποστειρωση ευτηχως θα την αποφυγω με τον θηλασμο.;)

την κανω ξυπνησε ο μικρος ηρθε ο μεγαλος..παω να ετοιμασω φαγητα..

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(..μεσα στην χαρα ειναι ο μικρος με 4 ωρες υπνο..

Δημοσιεύτηκαν

OK σαχπα.απλά AYTA τα greeklish μπερδεύουν.σ ENA άλλο φόρουμ μια κοπέλα είχε όνομα pigi κ εγώ νόμιζα ότι είναι απ το pig αλλά πηγή την έλεγαν την κοπέλα...

Κορίτσια σοβαρά,σκέφτομαι την περίπτωση να υιοθέτησω αλλά ο ντίνος δεν θέλει.θέλω κ άλλο 1 παιδί αλλά χωρίς να περάσω τα πάθη τ χριστού όπως μ τον κωνσταντίνο.


bukbxm5vasxvirc0.png
Δημοσιεύτηκαν
OK σαχπα.απλά AYTA τα greeklish μπερδεύουν.σ ENA άλλο φόρουμ μια κοπέλα είχε όνομα pigi κ εγώ νόμιζα ότι είναι απ το pig αλλά πηγή την έλεγαν την κοπέλα...

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κορίτσια σοβαρά,σκέφτομαι την περίπτωση να υιοθέτησω αλλά ο ντίνος δεν θέλει.θέλω κ άλλο 1 παιδί αλλά χωρίς να περάσω τα πάθη τ χριστού όπως μ τον κωνσταντίνο.

Εννοείς να γλιτώσεις την εγκυμοσύνη ή να το πάρεις ...ας πούμε, 2 χρονών? δηλαδή να γλιτώσεις και την βρεφική ηλικία? :tongue:

Μαίρηηηηη............

Φανούλααααα............

Ειρήνηηηηη................

Άντε καλέ, ελάτε να τα πούμε ομαδικώς...:-P:-P:-P

Δημοσιεύτηκαν

Καλημέρααα η εγκυμοσύνη δεν με χαλάει αλλά η βρεφική ηλικία...πέρασα πολλά μ τον κωνσταντίνο.ααα 2 μικρό είναι.κ 3 να είναι δεν ME πειράζει.ποσα παιδάκια μεγαλώνουν σε ιδρύματα χωρίς οικογένεια...

MHN ξεχνάτε κ την δική μου περίπτωση.


bukbxm5vasxvirc0.png

Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

Καλημέρααα!!!!!!

Μαράκι, δεν ξέρω αν το εννοείς σοβαρά. Μια τέτοια απόφαση πρέπει να είναι απολύτως συνειδητή και να έχει παρθεί κατόπιν ωρίμου σκέψεως.

Δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές βλέποντας στην τηλεόραση ρεπορτάζ για τα εγκατελλειμένα μωρά στα νοσοκομεία ή τα ιδρύματα με τα ορφανά παιδάκια, το έχω σκεφτεί....

Χθες το απόγευμα, είχα κάτι πορτοκάλια επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Μου τα δειχνει ο Θάνος. Του καθαρίζω ένα και το κόβω κομματάκια ως συνήθως. Αρχίζει να μου δείχνει το συρτάρι και τον νεροχύτη...τι θέλει? :confused: Τελικά τον σηκώνω και μου δείχνει ένα πηρούνι!! :tongue: Μετά παίρνω το πιατάκι και το πηγαίνω στο τραπέζι του σαλονιού. "έλα Θάνο να φας το πορτοκάλι σου" Φεύγει ο Θάνος...:confused: Πηγαίνει στο παιδικό και με φωνάζει, πηγαίνω στο παιδικό και μου δείχνει κάτι πίσω απο την πόρτα. (εκεί ήταν μια καρεκλίτσα και επάνω της, ο σάκος του Ηλία) Δεν το πιάνω αμέσως. "όχι, λέω, ο σάκος είναι του Ηλία, δεν είναι του Θάνου"...το παιδί επιμένει. Και τότε καταλαβαίνω πως ήθελε την καρέκλα. Τον είχα ξαναβάλει στην καρεκλίτσα με πορτοκάλι κομμένο και πηρούνι να φάει μόνος του και το παιδί ήθελε να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, αλλιώς δεν καθότανε να φάει.... Έχουμε άποψη λέμεεεεε......:mrgreen:

Δημοσιεύτηκαν

XA XA XA XA τέλειοοοσ!

σοβαρά τώρα, ναι θέλω να υιοθέτησω.ίσως γιατί εγώ αν δεν είχα τύχη να μεγάλωνα σε ίδρυμα.κ το ίδιο θέλω..να BOHΘHΣΩ EΣTΩ μια ψυχούλα.να αποκτήσει σπίτι κ οικογενειακή θαλπωρή.


bukbxm5vasxvirc0.png
Δημοσιεύτηκαν

Αυτό που λες είναι αξιέπαινο και μακάρι να το έκανα περισσότεροι άνθρωποι, αλλά ξέρεις ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία στην Ελλάδα, είναι απείρως δύσκολο ε? Μόνο κάτι τύπισες σαν τη Ντενίση βρίσκουν άκρες...;)

Και φυσικά, εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν συμμερίζεται την επιθυμία σου αυτή, ο σύντροφος σου.


Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

Καλημέρα κορίτσια!χτες ξενύχτησαμε λίγο στο σπίτι χωρίς να πιούμε κ σήμερα νοιώθω το στόμα μου σαν να ήπια ENA μπουκάλι...

Τέλος δωρεάν ίντερνετ απ το κινητό.αυτή την φορά πληρωΣα για να εχω ίντερνετ.τυχαίνει όμως δευτέρα εχω να είσπραξω μια επιταγή κ έτσι θα πάρω κ ENA μικρό netbook για να κάνω την δουλεια μου.κατά τ άλλα νυστάζωωω κ είμαι περίπτερο


bukbxm5vasxvirc0.png
Δημοσιεύτηκαν

Καλημέρα Μαρία!!Μόνο οι δυό μας πάλι.....

:-( για το ίντερνετ, αλλά :D:D:D για το NETBOOK!!!!! Μπράβοοοοοο!!!!!!!! :D:D:D

κι εγώ θέλωωωωωωωω!!!!!!!!!! :-(

(πρόσφαρα σε σκεφτόμουνα, ότι θα 'χεις βγάλει τα μάτια σου με το κινητό.Βάζεις και φωτογραφίες απο τα χειροποιήματα σου και δεν θα τις βλέπεις και καλά κλπ...Τώρα που θα τα βλέπεις όλα μεγαλύτερα, θα πάθεις πλάκα.;))

Όσο για το στόμα, μόνο coca cola με βοηθάει στην προκειμένη περίπτωση....


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...