Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Σαλπιγγογραφία επιπλοκές

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες κορίτσια 🩷 έκανα σαλπιγγογραφια πριν μια εβδομάδα συγκεκριμένα πριν 6 μερες...μην σας τα πολύ λόγω μετά από μια μέρα είχα αίμα σαν περίοδο και πόνο στη δεξιά ωοθήκη...με είδε ο γιατρός μου με κολπικό υπέρηχο και μου είπε πως σε 2 μέρες το αίμα θα ελαττωθεί και ότι δεν έχω κάτι εσωτερικά απλά μου ανέφερε πως θα έχω έναν τραυμασμο από την εξεταση...μου έδωσε αντιβίωση για 8 μέρες...σήμερα είναι η τέταρτη μέρα από τη μέρα που με είδε...έχω ακόμα λίγο πόνο δεξιά όπως κάθε μέρα (νιώθω στην ωοθήκη τον πόνο, στο έντερο δεν ξέρω πια?!) και ακόμα βγάζω καφέ εκκρίσεις(εκεί που μειώνονται ξαφνικά μπορεί να αυξάνονται)..σκεφτόμουν να πάω και σε κάποιον άλλον γιατρό για δεύτερη γνώμη! Έχετε παρόμοια εμπειρία από σαλπιγγογραφια; Είμαι τόσο φοβιτσιαρα που εννοείται σκέφτομαι πως κάτι έχει συμβεί,κάποια επιπλοκή και ίσως να μην την είδε ο γυναικολόγος ή να φάνηκε αργότερα...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα.

Εγω οταν έκανα σαλπιγγογραφια ειχα ελάχιστα καφέ στο πρώτο σκούπισμα και μια μικρή ενόχληση στη κοιλιά για κάνα δυο μέρες.  Θυμάμαι όμως ότι ο γιατρός τότε μου είχε πει πως αν έχω κάτι φραγμενο μπορεί να πονέσω πολύ κατά τη διάρκεια της εξέτασης και να έχω και αίμα μετά. 

Πιστευω πως το ότι έχεις καφέ και όχι κόκκινα υγρα σημαίνει οτι εχει περασει και αυτά που βλέπεις είναι υπολείμματα. Καλό θα είναι αν συνεχίσεις να πονάς να επικοινωνήσεις πάλι με το γιατρό σου, να τον ενημερώσεις και να σου πει αν είναι φυσιολογικό.

Απλά για να σου φύγει το άγχος. Δε νομίζω οτι ειναι κατι ανησυχητικό.

Καλησπέρα! Έκανα κι εγώ σαλπιγγογραφία το φθινόπωρο κι από όσο θυμάμαι είχα αίμα τη μέρα εκείνη αρκετί και σιγά σιγά μειωνόταν. Είχα όμως έντονες ενοχλήσεις μπορεί για καμιά εβδομάδα. Θα προτείνα να ολοκληρώσεις την αντιβιωση και αν εχεις έστω και μια μικρη ενόχληση να ξαναπάς στο γυναικολόγο σου κι αν χρειαστεί να πάρεις και δεύτερη γνώμη.

Καλησπέρα σας. Η αλήθεια είναι πως δε θυμάμαι και πολλά από τη σαλπιγγογραφια μου. Έχουν περάσει κάποια χρόνια. Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας που ξέρει τι θεωρείται φυσιολογικό και τι όχι, γιατί ό,τι και να πούμε εμείς είναι απλώς μία προσωπική εμπειρία που μπορεί να μην ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και το θέμα του πόνου είναι και κάτι υποκειμενικό. Για οτιδήποτε δε βρίσκετε φυσιολογικό για το δικό σας σώμα, πρέπει να το αξιολογεί ο γιατρός. Και μια δεύτερη γνώμη είναι θεμιτή, αν τίθεται το παραμικρό ζήτημα εμπιστοσύνης (περισσότερο γιατί με τον γυναικολόγο που σου λέει να κάνεις σαλπιγγογραφια, έχεις μία μακροχρόνια συνεργασία γιατί κάτι διερευνας). Σας εύχομαι περαστικά!

On 4/6/2025 at 11:42 ΜΜ, vouriama είπε:

Καλησπέρα σας. Η αλήθεια είναι πως δε θυμάμαι και πολλά από τη σαλπιγγογραφια μου. Έχουν περάσει κάποια χρόνια. Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας που ξέρει τι θεωρείται φυσιολογικό και τι όχι, γιατί ό,τι και να πούμε εμείς είναι απλώς μία προσωπική εμπειρία που μπορεί να μην ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και το θέμα του πόνου είναι και κάτι υποκειμενικό. Για οτιδήποτε δε βρίσκετε φυσιολογικό για το δικό σας σώμα, πρέπει να το αξιολογεί ο γιατρός. Και μια δεύτερη γνώμη είναι θεμιτή, αν τίθεται το παραμικρό ζήτημα εμπιστοσύνης (περισσότερο γιατί με τον γυναικολόγο που σου λέει να κάνεις σαλπιγγογραφια, έχεις μία μακροχρόνια συνεργασία γιατί κάτι διερευνας). Σας εύχομαι περαστικά!

Σε ευχαριστώ πολύ, έχω κλεισει και για μια δεύτερη γνώμη 🩷

On 4/6/2025 at 12:06 ΠΜ, Anastasia14 είπε:

Καλησπέρα! Έκανα κι εγώ σαλπιγγογραφία το φθινόπωρο κι από όσο θυμάμαι είχα αίμα τη μέρα εκείνη αρκετί και σιγά σιγά μειωνόταν. Είχα όμως έντονες ενοχλήσεις μπορεί για καμιά εβδομάδα. Θα προτείνα να ολοκληρώσεις την αντιβιωση και αν εχεις έστω και μια μικρη ενόχληση να ξαναπάς στο γυναικολόγο σου κι αν χρειαστεί να πάρεις και δεύτερη γνώμη.

Ναι ναι έχω κλείσει να πάω και για δεύτερη γνώμη καθώς μετά από τόσες μέρες ακόμα βγάζω υπολείμματα και αγχώνομαι αν και είμαι πολύ καλύτερα από την προηγούμενη εβδομάδα 🩷

On 3/6/2025 at 5:31 ΜΜ, Niki87 είπε:

Καλησπέρα.

Εγω οταν έκανα σαλπιγγογραφια ειχα ελάχιστα καφέ στο πρώτο σκούπισμα και μια μικρή ενόχληση στη κοιλιά για κάνα δυο μέρες.  Θυμάμαι όμως ότι ο γιατρός τότε μου είχε πει πως αν έχω κάτι φραγμενο μπορεί να πονέσω πολύ κατά τη διάρκεια της εξέτασης και να έχω και αίμα μετά. 

Πιστευω πως το ότι έχεις καφέ και όχι κόκκινα υγρα σημαίνει οτι εχει περασει και αυτά που βλέπεις είναι υπολείμματα. Καλό θα είναι αν συνεχίσεις να πονάς να επικοινωνήσεις πάλι με το γιατρό σου, να τον ενημερώσεις και να σου πει αν είναι φυσιολογικό.

Απλά για να σου φύγει το άγχος. Δε νομίζω οτι ειναι κατι ανησυχητικό.

Η αλήθεια είναι πως πήρα τη γνωμάτευση και ήταν όλα φυσιολογικά! Δυσκολεύτηκε ο ακτινολόγος μόνο καθώς έχω οπίσθια μήτρα με κλίση προς τα αριστερά...ίσως και εκεί να έγινε ο τραυματισμός που με ταλαιπωρεί ακόμα και τώρα...υπάρχει μια μεγάλη εξέλιξη και στον πονο και στα υπολείμματα αλλά δεν έχει εξαλειφθεί τελείως και σήμερα έχω 9 μέρες από την εξέταση...έχω κλείσει και για δεύτερη γνώμη, ευχαριστώ πολύ🩷

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...