Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Yπόγονιμο ζευγάρι στην Αγγλία


Despina80

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια.

Μήπως δεν είμαστε το μόνο ζευγάρι που προσπαθεί για παιδάκι στην Αγγλία χωρίς όμως επιτυχία? Προσπαθούμε τους τελευταίους 18 μήνες, και δυστυχώς ακόμα ο πελαργός δε μας επισκέφτηκε.

Πέρα από κάποιες ορμονολογικές εξετάσεις που έκανα κοντά στο πρώτο χρόνο (που θα μπορούσαν ίσως να είναι και καλύτερες) και το σπερμοδιάγραμμα, που δυστυχώς και έκει δεν τα πήγαμε καλά (αλλά ευτυχώς αρχές Οκτώμβρη ο αντρας μου επισκέφτηκε τον ουρολόγο/ αντρολόγο και πήρε θεραπεία), o gp μας είπε ότι πρέπει να προσπαθούμε για τουλάχιστον δυο χρόνια για να μας (με) παραπέμψει σε infertility clinic.

Υπάρχει μήπως και καμία άλλη κοπέλα με παρόμοια εμπειρία? Αφού περάσουν τα δύο χρόνια (ένα εξάμηνο έμεινε εκεί θα κολλήσουμε?), πόσο καιρό θα μας πάρει μέχρι το πρώτο ραντεβού με τη infertility clinic? Και πόσο χρόνο θα μας πάρει μέχρι να κάνουμε τις πρώτες εξετάσεις?

Αμά είναι να πάρει κανένα ακόμα χρόνο, μήπως να κοιτούσαμε τις εναλλακτικές? Ξέρεις μήπως καμιά ομοιοπαθούσα πόσο θα μας κοστίσει άμα πάμε σε ιδιωτική infertility clinic? Για αρχή θα ήθελα να επαναλάβω κάποιες ορμονολογικές και να παρακουλουθήσω την ωορρηξια μου για ένα δυο μήνες. Αραγέ πόσο θα μας κοστίσουν αυτές οι εξετάσεις? Θα μας βγει μήπως πιο οικονομικά να αφήσουμε τις δουλειές μας για κανένα μήνα και πάμε Ελλάδα να κάνουμε τις εξετάσεις (εδώ που τα λέμε, δικαιολογία ξάχνω να κατέβω στην Ελλαδίτσα για κανένα μήνα χιχιχιχι).

Αχ, πολύ θα χαιρόμουν άμα έβρισκα καμιά ακόμα ψυχή στην Αγγλία με παρόμοιες εμπειρίες να τα λέμε, αν και πραγματικά μακάρι όλες μας να μπορούσαμε να μείνουμε έγκυες στο πρώτο εξάμηνο!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν έχω προσωπική εμπειρία, υποθέτω όμως ότι το πόσο θα χρειαστεί να περιμένεις εξαρτάται από το NHS Trust στο οποίο ανήκεις. Ο GP σου τι λέει;

Φαντάζομαι ότι αυτό το έχεις δει (διάβασε και τα σχόλια σε κάθε tab, έχει αρκετά): http://www.nhs.uk/Conditions/Infertility/Pages/Introduction.aspx

Έχεις σκεφτεί να ρωτήσεις σε κάποιο αγγλικό ανάλογο φόρουμ;


The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Link to comment
Share on other sites

Δεσποινακι η κολλητουλα μου είναι Λονδίνο αν θέλεις να σε Ρωσία σε επαφή με εκείνη να σου τα πει όλα...ο γολγοθας της είναι η έξω σωματική κ έχει εμπειρία κ απο δημόσιο κ απο ιδιωτικό.

Link to comment
Share on other sites

Biggi

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα αγγλικα σαιτ δε τα έχω ψάξει και πολύ, γιατι λίγο που κοίταξα, η νοοτροπία μου φάνηκε αρκετά διαφορετικη, ισως στο μελλον.

Φαίρη, άμα η κοπελα δεν έχει πρόβλημα να το συζητήσει (γιατι είναι και λεπτό το ζήτημα, και καμιά φορά δε θέλεις να το συζητάς και πολύ) με αγνώστους πολύ θα το ήθελα, αλλά μόνο άμα και αυτή θα το ήθελε. Αλήθεια είναι Ελληνίδα, αγγλίδα ή κατί άλλο?

Και πάλι σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, αλλά σκέφτηκα το θέμα να το κάνω κάτι σα blog, να γράψω την ιστορία μου, μπας και βοηθήσω καμιά άλλη κοπέλα είτε στην Αγγλία που δυστυχώς περνάει τα ίδια με εμένα, είτε στην Ελλάδα που θα ήθελε να μάθει πώς αντιμετωπίζεται η υπογονιμότητα σε άλλες χώρες.

Τελικά, αποφασίσαμε να πάμε ιδιωτικά, να δούμε αν θα μας πρότειναν περαιτέρω εξετάσεις. Μέχρι στιγμής έχω κάνει ορμονολογικες, FHS, LH, προλακτίνη, προγεστερόνη, σακχάρου, φεριττίνη και σίδηρο. Ακόμα, λόγω ιστορικού έχω κάνει και κάποιες αναλύσεις θρομβοφιλίας. Τέλος έκανα τη σαλπιγγοφραφία στην Ελλάδα που ήταν καλή. Ο αντρούλης έχει ένα μικρό προβληματάκι με το σπέρμα, πήρε κάποια αντιβίωση και περιμένουμε το επόμενο ραντεβού.

Ο γιατρός ηταν αρκετά φιλικός, μάλιστα η γραμματέας μου είχε ζητήσει πριν το ραντεβού να της στείλω ότι εξετάσεις είχα να τις δει ο γιατρός πριν την επίσκεψη. Καθισαμε γύρω στο 45 λεπτο. Του είπαμε ξανά το ιστορικό μας, και μας είπε πώς δε θα συνιστούσε άλλες εξετάσεις. Αφού ο κύκλος μου είναι σταθερός και δε ποναω υπερβολικά κατά τη περίοδο, δε θεωρεί τη λαπαροσκόπηση ή οτιδήποτε άλλο απαραίτητη. Τον ρώτησα αν θα ήταν σκόπιμο να κανω παρακολούθηση του κύκλου μου, και είπε πως όχι. (Εγώ πάλι θα το ήθελα, έστω και αν δεν επέφερε τίποτα, αρκεί να ήξερα πώς όλα εξελίσσονται όπως πρέπει κατά τη διάρκεια του κυκλου μου). Τη μόνη εξεταση που μας πρότεινε, ήταν η ΑΜΗ, που την κάναμε αμέσως μετά, που όπως είπε θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσα χρονικα περιθώρια έχουμε.

Κατα τα άλλα, είπε πως δε θα συνιστούμε να πάρω κλομιφαιν, ή τίποτα παρόμοιο, γιατί με βάση κάποιες καινουριες μελέτες, δε βελτιωνει τη κατάσταση, ίσως να κάνει και περισσότερο κακο. Αρχικά το μόνο που μας πρότεινε, ειναι να περιμένουμε αν μπορούμε ακόμα 6 μήνες, και άμα στα δύο χρόνια προσπαθειών δεν έχει έρθει το μωράκι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την εξωσωματική. Μετά τα δύο χρόνια, η πιθανότητα για φυσιολογική σύλληψη μειώνεται αρκετα.

Στη συνέχεια, και αφού ξανακοιταξε τα αποτελέσματα του σπερμοδιαγράμματος, είπε πώς άμα θέλαμε θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε 2 3 σπερματεγχύσεις με ελαφριά διέργερση, αν και οι πιθανότητες επιτυχιας είναι σχετικά χαμηλες.

Το κακό είναι πώς το NHS δε χρηματοδοτεί σπερματεγχυση, και πώς πρέπει να προσπαθούμε τουλάχιστον 3 χρόνια για να μπορέσουμε να κάνουμε εξωσωματική στο NHS. Οπότε όπως και να έχει, απλώς περιμένουμε και ελπίζουμε! Εύχομαι τα αποτελέσματα απο την ΑΜΗ που θα βγουν σε καμια βδομάδα και να είναι καλά, τουλάχιστον να μην έχουμε να αγχωνόμαστε για το χρόνο.

Οταν με το καλο ξαναπάω Ελλάδα, θα πάω στο γυναικολόγο να δω τι θα πεί και αυτος, αν και φαντάζομαι πως θα προτείνει περισσότερες εξετάσεις, και βλέπουμε. Το Μάϊο με το καλό φαντάζομαι να με παραπέμψει και ο gp έστω και μονο για την τιμή των όπλων, σε infertility clinic να πάρουμε και μια τρίτη γνωμη.

Αχ, μακάρι να έρθει το σποράκι μέχρι τότε, και αν όχι έστω καποιος να μου πει με σιγουρια τι να κάνω, γιατι πια δε ξέρω τι θα είναι το καλύτερο. Ποσό καιρό να προσπαθούμε φυσιολογικά? Αξιζει ή το μόνο που θα πετύχουμε είναι να χαλάμε τις καρδιές μας κάθε φορά που με επισκέφτεται η κόκκινη? Τι κάνουμε λάθος και δεν έρχεται ο πελαργός?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις


×
×
  • Δημιουργία νέου...