Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 6 λεπτά , Fay_ είπε:

      Ο γιατρός μου κάθε φορά μου λέει η δίδυμη κύηση έχει καφέ και μπορεί να δεις και αίμα και μην κανεις τίποτα κτλ. Γι αυτό δεν θέλω να τον πάρω..

      Ακούγεται να μην ανησυχεί. Αν εσυ όμως ανησυχεις, πηγαινε να σε δει ή ξεκουράσου και παρακολούθησε το. 

      • Ευχαριστώ 1

Δελτία Τύπου για Μυτιλήνη


Συντονιστής Org

Recommended Posts

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ

Θα γίνει «της κακομοίρας» στη Μυτιλήνη…!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο Μεσότοπο (4 Αυγούστου και 6 Νοεμβρίου 2009) το θεατρικό έργο «Της Κακομοίρας», η θεατρική ομάδα του Παραρτήματος του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση», αποφάσισε να παρουσιάσει την πολύ γνωστή και διαχρονική κωμωδία των αδερφών Γιαννακόπουλων και στο θεατρόφιλο κοινό της Μυτιλήνης.

Σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης (Διεύθυνση Πολιτισμού) θα παρουσιαστεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερης προσέλευσης των κατοίκων της πρωτεύουσας και του νησιού.

Το έργο θα παρουσιαστεί για τελευταία φορά στο νησί και αξίζει πραγματικά τον κόπο να δούμε αυτή την ερασιτεχνική αλλά σπουδαία δουλειά των νέων παιδιών του Μεσοτόπου.

Η «πρώτη» τους

Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου στον αύλειο χώρο της αίθουσας πολιτιστικών εκδηλώσεων του χωριού και οι προσπάθειες όλων και ιδιαίτερα των «ηθοποιών» επιβραβεύτηκαν την βραδιά αυτή με την μεγάλη παρουσία του κόσμου δίνοντας το ζεστό του χειροκρότημα και τις θετικές κριτικές!

Σε σκηνοθεσία του προέδρου του Παραρτήματος Παναγιώτη Κ. Κουρλή ο οποίος είχε και την γενικότερη επιμέλεια της παράστασης αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ζήκου, βγήκε μια παράσταση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από γνωστά επαγγελματικά σχήματα.

Οι άνθρωποι του Παραρτήματος που πήραν μέρος ως ηθοποιοί είναι: Δημήτριος Β. Ζαγκούλης (Κυρ Παντελής), Αφροδίτη Σ. Καρδαρά (Δέσποινα), Χαράλαμπος Ι. Ιωσηφέλλης (Σωτήρης), Γαβρίλος Π. Ιωσηφέλλης (Κιτσάρας), Γρήγορης Λ. Βακάλης (Μήτσος, Ανδρέας, Σοφέρ), Ματούλα Κ. Βουδούρη (Λίτσα), Ραλλού Ι. Καξηρή (Φιφίκα), Καλλιόπη Χ. Ψύλλου (Κατερίνα, Αδερφή Μανώλη), Γιώργος Λ. Ζαγκούλης (Αργύρης) και Δημήτριος Ν. Νοικοκύρης (Μανώλης).

Πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στα σκηνικά τα οποία ήταν πολλά, ιδιαίτερης τεχνικής δυσκολίας και κόστους κατασκευής έτσι ώστε να παρουσιαστεί ένα πολύ καλό θεατρικό σκηνικό το οποίο θα είχε τη δυνατότητα να αλλάζει κατά τη διάρκεια του έργου. Το ίδιο και τα ρούχα και τα υπόλοιπα είδη βεστιαρίου.

Το έργο

Αν ο Κώστας Χατζηχρήστος θα μπορούσε να υπερηφανευτεί για κάποιες ταινίες που έχει κάνει, είναι οι εξής τρεις: «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» (1960), «Ο Ηλίας του 16ου» (1959) και «Της κακομοίρας» που είναι πιο γνωστό ως «Μπακαλόγατος» (1963) και είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιάννη Γιαννακόπουλου.

Ο πρωταγωνιστής του έργου ο Ζήκος είναι χωριάτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται.

Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του την νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Όταν ο Παντελής σε συνεννόηση με το πατέρα τη Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα ότι ο Παντελής και αυτή θα αρραβωνιαστούνε είναι της Λίτσας τα γενέθλια. Η Λίτσα όταν το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι' αυτό προσπαθεί να το αποφύγει. Στο τέλος αρραβωνιάζεται με έναν νεαρό και η φίλη της η Φιφίκα επίσης με έναν νεαρό.

(Και αυτός ο νεαρός δεν ήταν ο Ζήκος...)

Ο μοναδικός Ζήκος

Το έργο μας μεταφέρει σε μια πολύ καλή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, τη δεκαετία του 1960. Μια κοινωνική και οικονομική κατάσταση που όλοι, λίγο-πολύ, την ξέρουμε με τον Ζήκο να κάνει τη διαφορά και να είναι η κινητήρια δύναμη της ανακατωσούρας και των αλλαγών. Αυτός που έχει τη δύναμη να κανονίζει τα πράγματα, να νικά στο ποδοσφαιράκι, να κάνει το μάγκα στον ερωτικό αντίζηλό του, να μιλά με τον τρόπο του στους πελάτες, να μην υπολογίζει το αφεντικό του. Κρίνει και κατακρίνει και, μέσα στο «ακαταλόγιστο των λόγων του» μπορεί να κάνει ακόμα και ένα σχόλιο πάνω στο ασφαλιστικό σύστημα «Ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑς» (επίκαιρο ακόμη και σήμερα ή προβληματισμός: από το 1960 συζητάμε τη λύση του!).

Κάθε ατάκα βγάζει γέλιο. Μόνο που αυτό ξεκινά να είναι σπαρταριστό, καταλήγει όμως να γίνει πικρόχολο, αφού ο καθένας βλέπει στο Ζήκο τον εαυτό του. Κοροϊδεύει το Ζήκο και θεραπεύει το κακό που θα μπορούσε να του συμβεί σε μια ανάλογη, αν όχι ίδια, περίπτωση και όχι μόνο σε μια ερωτική αντιζηλία.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ- «Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ»

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΤΟΠΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 21:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

www.mesotopites.gr

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μπραβο σας για την ενημερωση.....τετοιου ειδους ενημερωσεις ειναι πολυ ωφελιμες ιδιως για μας που δουλευουμε πολυ και δεν εχουμε χρονο να ασχοληθουμε οσο θα θελαμε με τα κοινα και συνεπως δεν γνωριζουμε αν συμβαινει κατι στην πολη μας αυτου του ειδους,ελπιζω αυτο να ειναι το πρωτο απο μια σειρα ενημερωσεων :P

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Δημιουργία νέου...