Quantcast
Jump to content
➔ Parents.org.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
Reset Password: Στο παρελθόν τα κριτήρια password ήταν χαμηλής ασφάλειας, με αποτέλεμα κάποιοι λογαριασμοί μελών να χακάρονται. Εάν συμβεί αυτό, στέλνουμε μήνυμα στο E-Mail σας για αναγκαστική ανανέωση του password.
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 9 ώρες πρίν, cris88 είπε:

      Καλησπέρα! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Είμαι σε πρόωρη εμμηνόπαυση και έκανα την τέταρτη αποτυχημένη έμβρυο μεταφορά με δανεικά. Πιστεύω ότι το θέμα της προγεστερόνης πέρασε στα ψιλά γράμματα από τον γιατρό και μαζί με κάποια άλλα που με απασχολούν, το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω και μια δεύτερη γνώμη από άλλον γιατρό. Έχετε κάποιον να μου πρότεινετε για Θεσσαλονίκη; Λογικά σε πμ. Ευχαριστώ πολύ όσες μπουν στη διαδικασία να ασχοληθούν.

      Ιατρικέςυπηρεσίες

       

      ειστε ήδη θεσσαλονικη ? σε ποιον γιατρο?

      4 ώρες πρίν, Kroketa είπε:

      Καλησπέρα σε όλες! ❤️

      Είμαι καινούρια στο forum και, επειδή δεν είμαι καθόλου εξοικειωμένη ακόμα, ελπίζω να γράφω στο σωστό θέμα.

      Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιστορία. Όχι γιατί έχει ακόμα το πολυπόθητο happy end, αλλά γιατί θέλω να δώσω λίγο κουράγιο σε κάθε κοπέλα που προσπαθεί να αποκτήσει το μωράκι της και νιώθει πως ο δρόμος είναι δύσκολος.

      Σήμερα είμαι 39 χρονών. Με τον άντρα μου ξεκινήσαμε τις προσπάθειες τον Οκτώβριο του 2024. Το πρώτο θετικό τεστ ήρθε σχεδόν αμέσως, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Δυστυχώς, όμως, η εγκυμοσύνη παλινδρόμησε στις 5 εβδομάδες.

      Έναν μήνα αργότερα έμεινα ξανά έγκυος. Αυτή τη φορά η χαρά συνοδευόταν από πολύ άγχος, καθώς η πρώτη απώλεια ήταν ακόμα νωπή. Παρ’ όλα αυτά, η ευτυχία που νιώθαμε και οι δύο ήταν μεγαλύτερη από τον φόβο.

      Στην 6η εβδομάδα είδα αίμα. Θυμάμαι να σκέφτομαι πως δεν αντέχω να ζήσω ξανά το ίδιο. Τελικά, η διάγνωση ήταν εξωμήτρια κύηση στην αριστερή σάλπιγγα. Χρειάστηκε χειρουργείο και αφαίρεση της σάλπιγγας, μαζί με το μωράκι μας.

      Η ανάρρωση ήταν δύσκολη, κυρίως ψυχολογικά. Ένιωθα πως χρειαζόμουν χρόνο. Χρόνο για μένα, για τον άντρα μου, για τη σχέση μας, για να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Και αυτό ακριβώς έκανα!

      Ταξίδια, βόλτες, έξοδοι, ποτά, γέλια και καλοπέραση! Αποφάσισα να χαρώ τη ζωή μου, γιατί, όσο κι αν πονούσα, η ζωή συνέχιζε να έχει όμορφες στιγμές που δεν ήθελα να χάσω.

      Ο καιρός πέρασε και τον Νοέμβριο του 2025 αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε ξανά.

      Και πάλι θετικό τεστ! Και πάλι χαρά! Αυτή τη φορά σκεφτόμουν: «Τι μπορεί πια να πάει στραβά; Δεν γίνεται να είμαι τόσο άτυχη!».

      Κι όμως…

      Στην 6η εβδομάδα, ξανά αίμα. Ξανά αγωνία. Ξανά φόβος. Ξανά θυμός. Όλα τα συναισθήματα που πίστευα πως είχα αφήσει πίσω μου επέστρεψαν μέσα σε μια στιγμή.

      Και τότε, κορίτσια μου, τράβηξα το λαχείο. Το ένα στις 30.000.

      Ετερότοπη κύηση.

      Δίδυμη εγκυμοσύνη. Ένα μωράκι μέσα στη μήτρα και ένα δεύτερο στη δεξιά σάλπιγγα.

      Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε υποψιαστεί τίποτα, αφού στον υπέρηχο είχε ήδη φανεί ο ενδομήτριος σάκος.

      Έφτασα στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους και αιμορραγία. Η δεξιά σάλπιγγα είχε υποστεί ρήξη και είχα εσωτερική αιμορραγία.

      Φοβήθηκα πολύ. Έκλαψα πολύ. Δεν ήξερα τι θα μου ξημέρωνε.

      Δυστυχώς, ούτε το μωράκι που βρισκόταν μέσα στη μήτρα τα κατάφερε.

      Ξύπνησα από το χειρουργείο χωρίς τα μωράκια μου και χωρίς καμία από τις δύο σάλπιγγες.

      Σωματικά, ευτυχώς, ανάρρωσα γρήγορα. Ψυχολογικά, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Εμφανίστηκαν κρίσεις πανικού και κατάλαβα πως χρειαζόμουν βοήθεια. Απευθύνθηκα σε ειδικό, ακολούθησα θεραπεία και πήρα φαρμακευτική αγωγή, την οποία διέκοψα πριν από λίγες εβδομάδες.

      Δεν ήταν εύκολο. Καθόλου εύκολο. Αλλά σιγά σιγά άρχισα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου.

      Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

      Χωρίς σάλπιγγες, η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι πλέον ο μοναδικός μας δρόμος.

      «Μην καθυστερείς», μου είπε ο γιατρός. «Με ΑΜΗ 0,46 δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε πολύ».

      Και δεν θα περιμένω!

      Αύριο ξεκινάω τα φάρμακα της διέγερσης.

      Στα 39 μου, με χαμηλή ωοθηκική εφεδρεία, τρεις εγκυμοσύνες που δεν προχώρησαν, δύο χειρουργεία και πολλές δύσκολες στιγμές στην πλάτη μου, είμαι εδώ. Όρθια. Αισιόδοξη. Και έτοιμη να προσπαθήσω ξανά.

      Δεν ξέρω πόσα ωάρια θα καταφέρουμε να πάρουμε. Δεν ξέρω πόσα εμπόδια μπορεί να συναντήσουμε ακόμα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε με την πρώτη.

      Ξέρω όμως πως δεν έχω χάσει την πίστη μου.

      Πιστεύω στο σώμα μου. Πιστεύω στην επιστήμη. Πιστεύω στον γιατρό μου. Και πάνω απ’ όλα πιστεύω πως αξίζει να προσπαθήσω.

      Ελπίζω να τα καταφέρω. Και βαθιά μέσα μου πιστεύω πως θα τα καταφέρω.

      Ίσως ο δρόμος να είναι δύσκολος. Ίσως χρειαστεί να περπατήσω λίγο παραπάνω από άλλες γυναίκες για να φτάσω εκεί που ονειρεύομαι. Αλλά θα τον περπατήσω!

      Κορίτσια μου, αν κάτι θέλω να κρατήσετε από την ιστορία μου, είναι πως καμία μας δεν είναι μόνη της σε όλο αυτό.

      Επιτρέψτε στον εαυτό σας να λυγίσει, να κλάψει, να θυμώσει, να κουραστεί. Δεν χρειάζεται να είμαστε δυνατές κάθε μέρα. Αλλά μην ξεχνάτε να ζείτε, να γελάτε, να αγαπάτε και να χαίρεστε όλα τα υπόλοιπα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σας.

      Η ζωή μας δεν αρχίζει τη μέρα που θα κρατήσουμε ένα μωρό στην αγκαλιά μας. Η ζωή μας συμβαίνει και τώρα. Και αξίζει να τη ζούμε!

      Εύχομαι ολόψυχα σε καθεμία από εσάς να αποκτήσει το μωράκι που τόσο λαχταρά. Να γεμίσουν οι αγκαλιές σας και τα σπίτια σας με παιδικά γελάκια.

      Κι εγώ ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω εδώ και να σας γράψω πως, τελικά, ήρθε και το δικό μας θαύμα. 

      Μέχρι τότε, συνεχίζουμε με πίστη, ελπίδα και αγάπη!

      Συγγνώμη για το τεράστιο σεντόνι! Ήθελα απλώς να τα πω κάπου που ξέρω πως θα με καταλάβουν. 

      Σου εύχομαι να πανε όλα καλα .Μέσα απο την ψυχη μου. 

      • Ευχή 1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν
Κορίτσια καλημέρα!!! Βιταμίνη D δίνετε?εγώ ναι από τότε που γεννήθηκε

Σίδηρο?μετά την τελευταία επίσκεψη στον παιδίατρο μου είπε να της δίνω σταγόνες σιδηρου. Τελικά δεν τις έδωσα γιατί διάβασα ότι δεν είναι κ ότι καλύτερο...

Εμας θα μας ξεκινήσει ριζαλευρο στους 5.5 κ στους 6 λαχανικά κ πάει λέγοντας...το ριζαλευρο δεν το θέλω καθόλου υπάρχει εναλλακτική? Ήθελα να δίνω αποκλειστικά γάλα στη μικρή τουλάχιστον μέχρι να κλείσει και τον 6ο αλλά με τα θέματακια που έχουμε που δεν πίνει τι γάλα της μπορεί τελικά κ να μπούμε στις στερεές στους 5.5.

Νυμέρια κι εμείς δίνουμε βιταμίνη d, μας είπε μέχρι να ξεκινήσουμε τροφές. Όχι όμως κάθε μέρα και όχι τις μέρες που ήταν πολλές ώρες έξω το καλοκαίρι. Για σίδηρο δεν μας είπε κάτι τώρα, νομίζω τι μετά το έτος θα κάνουμε εξετάσεις. Κάτι μας είχε πει στα πρώτα ραντεβού. Δεν πρέπει να κάνει εξετάσεις για να το αποφασίσει; Ο δικός μας παιδίατρος είναι της άποψης ότι τα μωράκια ξεκινουν μετά που θα κλείσουν τον 5ο, όταν είναι έτοιμα και καλύτερα πριν κλείσουν τον 7ο. Θεωρώ ότι και στους 5,5 μπορείς να δώσεις τα πάντα. Εμείς ξεκινάμε μία βδομάδα πριν συμπληρώσει τον 6ο.

καλημερα κι απο εμας!!!!!

γιναμε αντρακια πια!!!! αγαπαμε πολυ την μαμα.... το ζιζι της πιο πολυ.. χαχα......και την δευτερα παμεκι εμεις παιδιατρο για εμβολια...μετρησεις κλπ!!!!!

μας αρεσουν πολυ οι βολτες..... το αλλαγμα της πανας γιατι ξεκαρδιζομαστε....απο τα γαργαλιτα του μπαμπα και της μαμας.....επισης εχουμε αδυναμια στην αδερφη μας τρελη!!!!! και η γιαγια ολο μας μιλαει.... ολο μας μιλαει.... πλακα εχει.....

εχουμε μεγαλη απορια τι γευση εχουν αυτα που τρωτε εσεις οι μεγαλοι!!!!

επισης εχουμε ανακαλυψει τον αδερφο μας και μιλαμε και γελαμε και αγκαλιαζομαστε!!!!

κοριτσια σας φιλαμε πολυ πολυ και θα προσπαθησουμε να μπαινουμε συχνοτερα... τωρα που στρωσαμε τον νυχτερινο μας προγραμμα και ξεκουραζεται η μαμα!!!!

Μάρτη μου, πόσο χαίρομαι κάθε φορά που μας γράφεις! Τί όμορφες στιγμές! Στερεές πότε ξεκινάτε; Η κόρη σου είναι Τρίτη λυκείου φέτος; πώς τα πάει;

Κοριτσια καλημερα κι απο εμάς!!!! Τους μικρούς της παρέας!!! Μεγαλώνουμε παρα πολύ καλά!!! Είμαστε 4 μηνών, 8 κιλά και 72 πόντους! Μεγάλο μωρό σαν τον μπαμπά του! Εδω και λίγες ημέρες κοιμάται σερί όλη τη νύχτα! Ο Παιδιατρος είπε να του δώσω φαγητό αλλά του εξήγησα ότι δεν θα ήθελα να δώσω πριν τους 6 μήνες! Κοριτσια, έγινε ο χαμός! Σφάχτηκαμε! Άρχισε να μου φωνάζει κ στο τέλος του φώναξα κι εγω!!! Το τι είπε το στόμα μου δεν μπορείτε να φανταστείτε! Δεν υπάρχουν κ άλλοι παιδίατροι εδω που είμαι κ καταλαβαινετε!!!

Τέλος πάντων πέρασε το δικό μου και βέβαια του παγκόσμιου οργανισμού υγείας. Όταν του το έδειξα ότι συστήνεται η εισαγωγή μετα τους 6 μήνες, τα έχασε!

Καλά πολύ ενημερωμένος σε θέματα διατροφής ο παιδίατρος.... Κρίμα που δεν γίνεται να αλλάξεις παιδίατρο...


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

Καλημέρα μανούλες και μπεμπάκια!!! Τι ωραία που μεγαλώνουν σας.

Peply μου, επεισοδιακή επίσκεψη στο γιατρό ε;;; ΜΒ΄αρέσει που φώναζε κιόλας. Είναι υπερβολικά νωρίς για να ξεκινήσετε στέρεες. Άσχετα αν είναι ανεπτυγμένο το παιδί.

Μάρτη μου, έκανα τη περιγραφή σου εικόνα!!! Τι ωραία που θα είναι μεταξύ τους. Μιλάνε τη δική τους γλώσσα και έχουν πολύ πλάκα τα διδυμάκια.

Nymeria εμένα μου είχαν πει από τη κλινική να δώσω D για6 μήνες αλλά δεν της έδωσα καθόλου.άνοιξη γεννήσαμε κ μάλιστα στην Ελλάδα. Για σίδηρο τώρα χωρίς εξετάσεις πως αποφάσισε να σου δώσει;;; Θα φάτε σε λίγο καιρό κρεατάκι.

Ιοιο blw ήθελα πολύ να κάνουμε αλλά επειδή τη κρατάει η μαμά μου κ εγώ δουλεύω είναι πολύ δύσκολο νομίζω και δε θέλω ανα δεν είμαι εγώ μαζί με το παιδί. Θα δείξει πως πάει και πως είναι διατεθημένη να τρώει.

Εμείς το μόνο που είπανε με το γιατρό στη τελευταία επίσκεψη ήταν Β΄οτι παρόλο που στηρίζεται καλά δε χρειάζεται ακόμα να ξεκινήσουμε. Γενικά ξέρω Β΄οτι δε δίνει ρυζάλευρα κ τέτοια. Όχι Β΄οτι θα τον άκουγα κιόλας αν μου έλεγε. Έν το μεταξύ έχει 2 μέρες βαράμε κάτι ωραία ξενύχτια.... Ξυπνάει κατα τις 2 κ είναι μες τη τρελή χαρά κ δε νυστάζει. Εγώ πάλι κουτουλάω. Με είχε καλομάθει τόσο καιρό με τα 9ωρα σερί. Δε ξέρω τι συμβαίνει γιατί δε γκρινιάζει. Απλά ξυπνάει κ τρώει. Οι ετοιμασίες για τη βάφτιση καλά κρατούν κ το έχω ένα άγχος πως θα αντιδράσει το παιδάκι μου.


eNortjKzUjIyMjUxMVOyBlwwFYUC1A,,84.png
Δημοσιεύτηκαν
Το ελαιόλαδο δε θα το κάνεις εισαγωγή μόνο του; εγώ έχω σκοπό να το κάνω. Τα λαχανικά θα τα δώσεις αλεσμένα ή όχι;

Κορίτσια, σκέφτεται κπ να κάνει baby led weaning;

To ελαιολαδο γινεται εισαγωγη μαζι με την πρωτη τροφη, δεν εχω διαβασει πουθενα να το δινεις σκετο. Τουλαχιστον ο Παπαβεντζης ετσι λεει. Για blw δεν ξερω. Ισως μονο αν δειξει το μωρο οτι το θελει απο μονο του. Παντως απο αλεσμενα θα ξεκινησω και βλεπουμε.

Πεπλυ μιας και δεν γινεται να τον αλλαξεις, κρατα τον για τα εμβολια και τις αρρωστιες, και για τα διατροφικα ενημερωσου απο αλλου. Οι παιδιατροι ετσι κ αλλιως δεν ειναι διατροφολογοι. Βιταμινη D δινω οποτε το θυμηθω αλλα βγαινουμε και αρκετα στον ηλιο.


Qis2p3.png?t=1&WSfUV3qU
Δημοσιεύτηκαν
To ελαιολαδο γινεται εισαγωγη μαζι με την πρωτη τροφη, δεν εχω διαβασει πουθενα να το δινεις σκετο. Τουλαχιστον ο Παπαβεντζης ετσι λεει. Για blw δεν ξερω. Ισως μονο αν δειξει το μωρο οτι το θελει απο μονο του. Παντως απο αλεσμενα θα ξεκινησω και βλεπουμε.

Πεπλυ μιας και δεν γινεται να τον αλλαξεις, κρατα τον για τα εμβολια και τις αρρωστιες, και για τα διατροφικα ενημερωσου απο αλλου. Οι παιδιατροι ετσι κ αλλιως δεν ειναι διατροφολογοι. Βιταμινη D δινω οποτε το θυμηθω αλλα βγαινουμε και αρκετα στον ηλιο.

Δεν θα δώσω το λάδι σκέτο με λαχανικά που ήδη θα έχω εισάγει στη διατροφή της. Σκέφτομαι να της δώσω μετα την πρώτη βδομάδα. Θα ρωτήσω και τον παιδίατρο καλού κακού

Δημοσιεύτηκαν

Ναι αυτό κάνω invisible! Διαβάζω κι εγω τον παπαβαντζη, διαβάζω και άλλες ομάδας,βλεπω και βίντεο, θα μιλήσω και με την παιδίατρο μιας φίλης μου που είναι σε άλλο μέρος! Πάντως στο μωρό δεν θα δώσω ακόμη φαγητό. Τέλος.

Κι εγω με αλεσμένα θα ξεκινήσω κ εμπιστεύομαι το μωρό μου ότι σύντομα θα με πάει μόνο του στα κομμάτια αντί για αλεσμένα. Βλέποντας κ κάνοντας, ακόμη είναι νωρίς!


Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν

Καλησπέρα κορίτσια και απο εμάς, καιρό έχω να μπω αλλα που και που ξεκλεβω λιγο χρόνο για να σας διαβάσω και βλέπω όλες μια χαρά και τα μωράκια σας επίσης ενω ετοιμάζεστε για τι τροφούλες σιγά σιγά...εμείς θέλουμε ακόμα αφού μόλις γίναμε 4 μηνών...κατα τα άλλα τρέχουμε συνεχώς γιατί πέρα απο το σχολείο που έχουν τα δυο μεγάλα έχουμε και τις εξω δραστηριότητες και μιας και ο μπεμπούλης χρειάζεται το στήθος ακολουθεί παντού...βέβαια δεν μπορώ να πω είναι κύριος απλα έχει μάθει αγκαλίτσα λόγω οτι τον έχω συνέχεια στον μάρσιπο για να τρέχουμε εξω οπότε έχει μάθει όλο έτσι...τα αδερφάκια του τον παίζουν πολύ και οταν μένει μόνος (σπανιο βεβαια αυτο) κοιταει γυρω του με ενα παραπονο...ειναι σκετο γλυκουλινι...σας στελνω πολλα φιλια σε ολες και τα μωρακια σας

Δημοσιεύτηκαν

παλι εδω... μαζι σας!!!!

φυσικα εμεις εχτες κλεισαμε τους 5μηνες μονο με ζιζι αποκλειστικα..... λεμε ακομα εναν και μετα θα εισαγουμε........ να δουμε τι πρωτα.... προς το παρον οτι πιασουμε και πιανουμε γερα το βαζουμε στο στομα.... μας αρεσουν κυριως ολα τα υφασματα.... παιχνιδακια... βιβλιαρακια... σαλιαρες...σεντονια.....

μετα εξεχουσα θεση εχει πια και για τους δυο η πιπιλα εναλλαξ με μασητικα και τα χερακια μας η το δαχτυλο του αντιχειρα η τον δεικτη και τον παραμεσο...η ολο το χερι μες στο στομα μας.....

κι εμεις κραταμε καλα το κεφαλι και καθομαστε αρκετη ωρα στον ποπο μας.... ο ενας ο μεσι...... θελει ορθιος πιο πολυ......παταει δυνατα τα ποδια του και τα τεντωνει!!!!

μεταξυ μας βγαζουμε αλλαλιες και οταν η μαμα μας βαζει μαζι μας αρεσει να ακουμπαμε ο ενας τον αλλον....να κραταμε τα χεριαμας και να αγκαλιαζομαστε!!!! τους εχουμε τρελανει ολους με τις αλλαλιες μας αγκου... αντε... για... ναι... μα.... τα.... μπου...του...φου...κλπ

σπανια πειναμε και οι δυο μαζι... γιατι η μαμα κουραζεται.... ετσι ενας απ τους δυο περιμενει τον αδερφο του....

εχουμε δυο νυχτες που κοιμομαστε σερι απ τις 12 12,30 εως τις 7 7,30!!!!!

δυσκολευτηκαμε γιατι κοιμομασταν απο τις 8 8,30εδω και εναν μηνα και την μανουλα την ξυπναγαμε εναλλαξ μετα τις δυο τα χαραματα συνεχεια καθε ωρα σχεδον ωσπου να βγει ο ηλιος!!!!

ευτυχως το μαθαμε κι αυτο!!!!! θελουμε συνεχεια να ειμαστε με την μαμα.......

τωραθα σας πουμε μια γλυκεια καληνυχτα και φιλακια σε ολους τους φιλους μας και τις μανουλες τους!!!!!


pioqp3.png

88BZp3.png

Δημοσιεύτηκαν

καλημέρα κορίτσια!

Μήπως μπορειτε να εξηγήσετε και σε εμενα γιατι είστε τοσο αρνητικες με την στερεα τροφη?

εμενα μου είπε η παιδίατρος να μπουμε στην κρεμουλα ρυζάλευρο..σε μια εβδομαδα κλεινουμε 5 μηνες.

Τι το κακο έχει?Σας ρωτω γιατι δεν ξέρω.πρωτη φορά το διάβασα εδώ.υπαρχει καποιος λόγος?


xuFMp2.png
Δημοσιεύτηκαν

Άννα μου καλημερα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει οι στέρεες τροφές να εισάγονται αφού τα μωρά συμπληρώσουν τον 6ο μήνα. Οι λόγοι είναι ότι ο μητρικός θηλασμός αποτελεί την τελειότερη τροφή για το μωρό και δεν θα πρέπει να διακόπτεται πριν τον 6ο μήνα. Ύστερα η πρωιμη εισαγωγή στερεών συνδέεται με αλλεργίες και διάφορες παθήσεις στην μετέπειτα ζωή του μωρού. Τέλος, το πεπτικό σύστημα του μωρού βρίσκεται σε ωρίμανση απο τον 6ο μήνα και μετα όποτε και το μωράκι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την τροφή και η πέψη της γίνεται με ομαλή διαδικασία.

Συστήνεται επίσης να αποφεύγουμε τις έτοιμες τροφές, όπως θα κάναμε και για τον εαυτό μας και να ξεκινάμε με λαχανικά και κρέας που προσφέρουν στο μωρό τον απαραίτητο σίδηρο. Επίσης το ρυζαλευρο έχει κατηγορηθεί για πολλα αρνητικά στην υγεία του μωρού ένα απο τα οποία είναι η υψηλή συγκέντρωση αρσενικού.

Για τους λόγους αυτούς καλύτερα να περιμένουμε κ να δώσουμε στα μωράκια μας φρέσκο φαγητό.

Δημοσιεύτηκαν
καλημέρα κορίτσια!

Μήπως μπορειτε να εξηγήσετε και σε εμενα γιατι είστε τοσο αρνητικες με την στερεα τροφη?

εμενα μου είπε η παιδίατρος να μπουμε στην κρεμουλα ρυζάλευρο..σε μια εβδομαδα κλεινουμε 5 μηνες.

Τι το κακο έχει?Σας ρωτω γιατι δεν ξέρω.πρωτη φορά το διάβασα εδώ.υπαρχει καποιος λόγος?

Για τους παρακατω λογους και φυσικα για τους λογους που ανεφερε η peply

http://healthybabyfood.wixsite.com/greece/single-post/2015/03/26/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%81%CE%BF


Qis2p3.png?t=1&WSfUV3qU

Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

Πολύ ενδιαφέρον τοsite, ποιος είναι ο κάτοχος; είμαι και από το κινητό

Annap, για μένα ο κύριος λόγος που δεν θέλω το ρυζάλευρο και γενικά τις έτοιμες κρέμες είναι ότι δεν θέλω να εθιστεί το παιδί από μικρό στη γλυκιά γεύση. Η αμερικανική καρδιολογική εταιρεία συστήνει την αποφυγή των πρόσθετων σακχάρων μέχρι τα δύο και θα προσπαθήσω να το τηρήσω.

Ο δικός μου παιδίατρος θεωρεί τους 6 μήνες μέσο όρο και εισάγει τις στερεές όποτε είναι έτοιμο το παιδί μετά τη συμπλήρωση του πέμπτου και μέχρι τη συμπλήρωση τπυ έβδομου μήνα. Στη Θεσσαλονίκη πολλοί παιδίατροι - και ο δικός μου- τις έτοιμες κρέμες δεν τις συστήνουν. Αφήνουν την επιλογή στο γονέα.

Δημοσιεύτηκαν

κορίτσια κ σε εμάς οι παιδίτροι (στο γιο μου είχα δύο, έναν στην επαρχία όπου έμενα κ έναν αθηνα κοντά στη μαμά μου) ξεκινούσαν τις στέρεες τροφές γύρω στους 6 μήνες. Αν θυμάμαι καλά, μία εβδομάδα πριν κλείσει τον 6ο άρχισα φρουτόκρεμμα, μήλο 3μέρες, μήλο αχλάδι 3 μέρες, μήλο αχλάδι μπανάνα μετά. Μετά λαχανικά κ στη συνέχεια κρεατάκι-κοτοπουλο εναλλάξ.

Δε δίνω Ριζάλευρο, κρέμμα κ παιδικά γιαούρτια... για το ρζάλευρο απλά το θεωρούσα ανούσιο (κ τα δύο μου παιδιά ήταν γεματούτσικα σε βάρος) δεν ήξερα για τα υπόλοιπα αρνητικά... για τις κρέμμες κ τα γιαουρτάκια από που να ξεκινήσεις... τη ζάχαρη, τα συντηριτικά... γιαούρτι στο γιο μου του έδινα κατσικίσιο ή πρόβειο με πετσούλα κ ναι το έτρωγε για αρκετό καιρό!!!

Δημοσιεύτηκαν

Καλησπέρα και από μένα :D. Την Τετάρτη που μας πέρασε κλείσαμε τους 5 μήνες και επιτέλους κόψαμε την αποστείρωση !!!!!!! Επιτέλους !!!!!!! Και το καλύτερο... αρχίσαμε τις κρεμούλες μας. Για αρχή ρυζάλευρο. Παίρνουμε το frezylac χωρίς ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά και βιολογικότατο!!!! Εχει πολλή πλάκα κορίτσια. Είναι φοβερό πράγμα να μαθαίνεις σε ένα μωράκι να καταπίνει. Η ώρα του φαγητού είναι η ώρα του παιδιού...χοροί και πανηγύρια. Το δοκίμασα και εγώ και έχει την γεύση του μητρικού γάλακτος (κι αυτό το είχα δοκιμάσει) αλλά σε κρεμούλα. Δεν λέω ότι είναι εύκολο αλλά έχει το γούστο του. Εχει και τα μυστικά του...όπως να ξεκινάς να του δίνεις την κρέμα πριν πεινάσει (λάθος που κάναμε την πρώτη μέρα), ή να ξεκινάς με μικρή ποσότητα κρέμα (να μην έχεις απαιτήσεις) και μέρα με την μέρα να αυξάνεται.

Από κιλά ήμασταν πριν 2 βδομάδες 6300 και 63cm, θέλουμε να είμαστε συνέχεια μπρούμυτα και να παίζουμε με τα παιχνίδια μας :D

Πάντως μια φίλη μου είχε πει ότι οι παιδίατροι ξεκινούν νωρίς τις κρέμες όταν τα μωράκια είναι λεπτούλικα και καθυστερουν όταν έχουν παραπάνω γραμμάρια. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι και βλακεία ποιός ξέρει;;; Και ο αδερφός μου (γιατρός) είχε κόψει την αποστείρωση και ξεκίνησε κρεμούλες μόλις τα παιδιά του γίναν 5 μηνών.

Σας εύχομαι καλή αρχή με ό,τι φαγάκι επιλέξετε :D

Δημοσιεύτηκαν
Καλησπέρα και από μένα :D. Την Τετάρτη που μας πέρασε κλείσαμε τους 5 μήνες και επιτέλους κόψαμε την αποστείρωση !!!!!!! Επιτέλους !!!!!!! Και το καλύτερο... αρχίσαμε τις κρεμούλες μας. Για αρχή ρυζάλευρο. Παίρνουμε το frezylac χωρίς ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά και βιολογικότατο!!!! Εχει πολλή πλάκα κορίτσια. Είναι φοβερό πράγμα να μαθαίνεις σε ένα μωράκι να καταπίνει. Η ώρα του φαγητού είναι η ώρα του παιδιού...χοροί και πανηγύρια. Το δοκίμασα και εγώ και έχει την γεύση του μητρικού γάλακτος (κι αυτό το είχα δοκιμάσει) αλλά σε κρεμούλα. Δεν λέω ότι είναι εύκολο αλλά έχει το γούστο του. Εχει και τα μυστικά του...όπως να ξεκινάς να του δίνεις την κρέμα πριν πεινάσει (λάθος που κάναμε την πρώτη μέρα), ή να ξεκινάς με μικρή ποσότητα κρέμα (να μην έχεις απαιτήσεις) και μέρα με την μέρα να αυξάνεται.

Από κιλά ήμασταν πριν 2 βδομάδες 6300 και 63cm, θέλουμε να είμαστε συνέχεια μπρούμυτα και να παίζουμε με τα παιχνίδια μας :D

Πάντως μια φίλη μου είχε πει ότι οι παιδίατροι ξεκινούν νωρίς τις κρέμες όταν τα μωράκια είναι λεπτούλικα και καθυστερουν όταν έχουν παραπάνω γραμμάρια. Βέβαια αυτό μπορεί να είναι και βλακεία ποιός ξέρει;;; Και ο αδερφός μου (γιατρός) είχε κόψει την αποστείρωση και ξεκίνησε κρεμούλες μόλις τα παιδιά του γίναν 5 μηνών.

Σας εύχομαι καλή αρχή με ό,τι φαγάκι επιλέξετε :D

Ζετα, καλή αρχή με τις στερεές! Αυτό για τη σχέση της έναρξης των στερεών με το βάρος το έχω ακούσει κι εγώ.

Δημοσιεύτηκαν
Προσωπικά δεν θα έδινα για να μην της κακοφανούν μετά τα λαχανικά που έχουν ουδέτερη γεύση. Η κόρη σπυ τις τροφές τις είχε δεχτεί καλά;

ναι πότε δεν είχα πρόβλημα με το φαγητό της από μωρο πολύ ριζαλευρο δεν έφαγε 3 γεύματα σε 3 μέρες δε της άρεσε γτ είχε οι δεύτερη γεύση η μεγάλη μου κόρη είναι 8 χρονών (θα γίνει σε ένα μήνα) πάει τρίτη δημοτικού είναι 1,32, 25 κιλά τα αγαπημενα τηε φαγητα ειναι ψάρια κ μπρόκολο κ εννοείτε ότι έχει σχέση με μακαρόνια κ φασολάδα.


Nv77p2.png

kyJep3.png


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...